Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 21 часа, Yvan Sergeev написа:

хехе ти изкара че хищниците са с най-лошото качество на кръвта и плътта а е точно обратното

да вземем като пример хищната риба костур -месото и в пъти по качествено от останалите риби които се хранят предимно с  растителна храна

другата елементарна логика е  ако беше както казваш тревопасните щяха  да надбягват  и надвива хищниците и нямаше  да  има какво  да ядат и  да не съществуват хищници.

и  е така както казвам  защото организма избира нужните вещества от храната

тревопасното яде треволяци  и организма му избира

а хищника вместо да яде треви - яде плът  готова и няма какво толкова да избира  хранителните вещества са му почти на готово.

вие май не сте чували за термична обработка

Най - вредната част на животинския организъм , това е кръвта! Животинското месо трябва да се изкисва така добре,че кръвта да бъде отстранена и да се консумира месото без кръвта!

Животинските мазнини са вредни и не бива да се използват за храна! Едва в последните няколко десетилетия нашата съвременна медицина установи,че животинските мазнини са вредни и са причина за склерозиране на кръвоносните съдове! В списание "Здраве" от 87 година в един от броевете проф. д-р Лукан Балабански директор на института по гастроентерология и хранене пише така :

"Особенно важно е намаляването на животинските мазнини,тъй като в тях се съдържат главно наситени мастни киселени,стимулиращи повишаването на холестерина в кръвта" , или казано по - просто , по малко мазнини,означава и по малко месо в ежедневната храна! Мазнините причиняват склероза , склерозират кръвоносните съдове , а против склерозата и днес няма ефикасно лекарство! Склерозират ли се кръвоносните ни съдове , ние сме на прага на гроба!

Последиците от консумирането на месна храна е мършавост на душите,то се отразява изобщо на духовния живот на душевността на човека,причинява израждане на човешката личност!

Отношението на съвременната медицина към месото като храна :

Много изследователи днес считат , че човекът е генотипно веганец , вегеталец , счита се че органите на храносмилането на човека - зъбете , стомаха и червата се различават забележително от тези на месоядните животни!

В списание "Лада"брой 4-ти от 80 година ,една статия препечатана от "Литературная газета" , в една статия се дават лекцията на кандидата на медицинските науки Галина Шаталова , статията е озаглавена : "Храненето и характера на човека".  Шаталова изнася лекция пред група московски журналисти и между другото казва :

"Хората могат да се сравняват с маймуните ,те са родени веганци,докато тигрите и вълците са любители на месото! Нашия механизъм за преработка на храната е устроен преди всичко за усвояване на растителна храна , белтъците са необходими,но най - добрите белтъци са от растителен произход "

Много изследователи,много съвременни капацитети считат , че растителната храна е по - ценна от месото , особенно в последните години се прави тази преоценка! До скоро , до преди няколко десетки години  без месна храна , без амино киселените на месото , без белтъчините на месото не може да се живее , но...  изследванията в последните години в съвременната  медицина показват точно обратното , месото е токсична храна , тя съдържа отрови  и ние поемаме тези отрови с консумирането на месото! В "БТА Паралели" д-р Иванов в статията "Месото качества и недостатъци" казва следното :

"Дълго време учените считаха месото за главен източник на белтъчини и хранителни продукти от първа необходимост , а зеленчуците за храна от по - ниска категория. Нови изследвания доведоха обаче до по други изводи ,от извършени наблюдения в САЩ се е оказало ,че веганите са не само по стройни и с по - добри физически показатели , но и по - здрави и по - дълголетни , от любителите на местни ястия". 

А,един съвременен лекар,д-р Шнайдер в книгата "Здравето чрез храните" пише така :

"Състезанието между два бегачи,единия консумиращ сурови храни , зеленчуци и плодове , а другият месо и сготвени зеленчуци,като лицата са единтични от гледна точка на конструкция , ръст , тренировка , доставя доказателство за пълното превъзходство на първия. Този експеримент е бил повтарян многократно и резултатите са били винаги едни и същи."

Един от изследователите Каспари казва :

"Нашите наблюдения и опити ни показаха,че един чисто вегански режим е способен да запази организма млад и на най - висока степен на свежест и физически , и духовни постижения"

Последните медицински изследвания показват , че има тясно органическа връзка между консумацията на месо и алкохолизма и друга страна между консумацията на месо и раковите заболявания!

Ето някои данни :

Именити учени днес са на мнение , че един лош хранителен режим , е първичната причина за събуждане на влечение към алкохола! На 22 -я международен конгрес против алкохолизма в Хелзинки , българския доктор Нейчев е изтъкнал следното :

"Една особено важна причина за употребата на алкохол е неправилното хранене! Отклонението на цивилизования човек от естественото , нормално хранене е довело до увеличена употреба на упойващи напитки! Богатото на белтъчини месо засилва влечението към алкохола! При народи с една нормална веганска кухня алкохолът не е социален проблем!"

И там на този международен конгрес Д-р Нейчев е изтъкнал , че двайсет годишните му наблюдения и опит ясно показват , че ,цитирам думите му :

"Без веганска диета няма сигурно лекарство против злото на алкохолизма"

Това е рузултат на двасет годишните изследвания на този лекар!

Не , не съм чувал за термична обработка пИриятел , чувал съм само че :

Всичко което е минало през термична обработка не става за храна!

преди 16 часа, -BELIAL- написа:

Човекът е на върха на хранителната верига, защото е  практически всеяден. Твърдението по- горе, за качеството на кръвта и плътта си е откровена лъжа и аз много бих искал, авторът и да я докаже някак.

Изобщо тая работа с веганството почва да се изражда, като хомосексуализма- от борба за признаване на права, се превръща в мания за признаване на превъзходство. Изключително нахално, по мое мнение...

Изобщо се  изказваш неподготвен,докажи , че твърдението ми по - горе е откровена лъжа!!! ;)

Вземи малко се ограмоти,сравненията ти доста куцат,едното няма нищо общо с другото! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 286,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 1 час, Eternal Life написа:

Най - вредната част на животинския организъм , това е кръвта!

тогава вампирите що смукат само кръв и както са пред тебе и изведъж са зад тебе :giggle1:

кръвта е едно от най полезните неща  стига да е  заразена със смъртоносни болести

https://bg.wikipedia.org/wiki/Пиявици

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бълхи

та излиза че паразитите са най-балами хранят се с най- лошото....

кръвта  на животните представлява подобие на соковете от растенията

когато пиете сок от ябълки пиете" кръвта "на ябълката.....

Много изследователи днес считат , че човекът е генотипно веганец , вегеталец , счита се че органите на храносмилането на човека - зъбете , стомаха и червата се различават забележително от тези на месоядните животни!

те нека си изследователстват

аз като мина  покрай щанда с луканки отделям слюнка  което значи че това трябва да ям защо не отделям слюнка като мина покрай другите щандове примерно за дезодорантчета  хлебчета млека сирена ..... даже и покрай щанда с алкохол като мина не отделям слюнка

преди 3 часа, Aumi написа:

Но тъй-като не притежават такива характеристики, тогава ги приемаме като несъзнателни организми, за разлика от животните, които са съзнателните същества от кръв и плът, с органи и системи, подобни на човешките.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

тогава вампирите що смукат само кръв и както са пред тебе и изведъж са зад тебе

кръвта е едно от най полезните неща  стига да е  заразена със смъртоносни болести

https://bg.wikipedia.org/wiki/Пиявици

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бълхи

та излиза че паразитите са най-балами хранят се с най- лошото....

кръвта  на животните представлява подобие на соковете от растенията

когато пиете сок от ябълки пиете" кръвта "на ябълката.....

те нека си изследователстват

аз като мина  покрай щанда с луканки отделям слюнка  което значи че това трябва да ям защо не отделям слюнка като мина покрай другите щандове примерно за дезодорантчета  хлебчета млека сирена ..... даже и пакрай щанда с алкохол като мина не отделям слюнка

Вампири , измислици - премислици!

Нормално е да отделяш слюнка , когато ти се яде нещо "вкусно" ,някои хора не отделят слюнка когато гледат салами и луканки!

Просто така са те отгледали и възпитали,затова като видиш салами и луканки отделяш слюнка! ;)

А , иначе  , като се загледаш в някоя гола жена не отделяш ли слюнки?! :D;) 

вегани измислици премислици !

преди 19 минути, Eternal Life написа:

Нормално е да отделяш слюнка , когато ти се яде нещо "вкусно"

вкусно е защото е необходимо на организма 

от  доста време не съм ял месо и  организма ми страда

свалил съм  5 кг от тогава 

но трябва поне още 2-3 кг

преди 21 минути, Eternal Life написа:

А , иначе  , като се загледаш в някоя гола жена не отделяш ли слюнки?! 

отделям други работи в областта на половата система .

ти ако отделяш  слюнки си прикрит канибал :giggle1:

Ако те имаха кръвоносна и нервна система и съзнание, може би щяхме да се замислим и за тях преди да ги ядем. Но тъй-като не притежават такива характеристики, тогава ги приемаме като несъзнателни организми, за разлика от животните, които са съзнателните същества от кръв и плът, с органи и системи, подобни на човешките.

При все наличието на кръвоносна и нервна система, няма никакви доказателства за съзнание при животните. Те имат инстинкти, но не и съзнание. Не всичко, което ви се иска да е истина, е истина... @Aumi.   :)     A че растенията също са живи същества, мисля не подлежи на дискусия.  :)

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

вегани измислици премислици !

вкусно е защото е необходимо на организма 

от  доста време не съм ял месо и  организма ми страда

Не страда организмът, а умът ти.  Защото желанието идва от мозъка, т.е. от умствените нагласи.

Ако осъзнато спреш да ядеш месо, не само че няма да отделяш слюнка като го видиш, но и след време ще ти се гади и ще ти мирише ужасно. :giggle1:

Но ако искаш да сваляш килограми, не месото е причината за наднормено тегло. Пълнее се от въглехидрати и неправилно хранене, а не от белтъчини.

Изобщо се  изказваш неподготвен,докажи , че твърдението ми по - горе е откровена лъжа!!! ;)

Вземи малко се ограмоти,сравненията ти доста куцат,едното няма нищо общо с другото! ;)

Напишете го с още по- големи букви и току виж станало вярно, защото вие го твърдите. :)   Аз нямам какво да доказвам- човекът се храни с месо, от самото си появяване на тоя Свят и нито кръвта, нито плътта му са станали по- лоши или по- добри. Веганството не е нещо ново, защо тогава те не живеят по 300 години?

Като ви гледам вас, май храненето наистина оказва някакво влияние върху тъканта... особено тази на мозъчната кора.

оф толкова сте неуки веганите >....

нищо чудно че бялата мафия ви е залъгала   да тръгнете в пътя на нездравословната не консумация на месо 

ако осъзнато спра яденето на месо  след един месец  ще съм  на легло  кожа и кости и няма да имам сили да стана- анорексия

и тея с белите униформи ще започнат  да си предлагат  услугите и да ми изписват  разни лекарства - химии

и психолозите също 

причината е месото защото когато  е в излишък се преубразува в мазнини

а когато се приемат въглехидрати ако няма активен спорт  мазнините не се топят

ако искам да свалям тегло задължително трябва да  огранича  белтъците и мазнините .

преди 17 минути, -BELIAL- написа:

При все наличието на кръвоносна и нервна система, няма никакви доказателства за съзнание при животните. Те имат инстинкти, но не и съзнание. Не всичко, което ви се иска да е истина, е истина... @Aumi.   :)     A че растенията също са живи същества, мисля не подлежи на дискусия.  :)

За този който търси, има доказателства.

images?q=tbn:ANd9GcQUW7-LD3P0NystCYtAuLf

Никой не твърди, че растенията не са живи, а че не са съзнателни същества като животните. Ние сме много по-близки биологично до животните, отколкото до растенията.
Имаме много прилика с висшите бозайници, но никаква прилика с растенията.

http://www.obekti.bg/zemya/zhivotnite-nashi-bratya-po-razum

преди 14 минути, Yvan Sergeev написа:

оф толкова сте неуки веганите >....

нищо чудно че бялата мафия ви е залъгала   да тръгнете в пътя на нездравословната не консумация на месо 

ако осъзнато спра яденето на месо  след един месец  ще съм  на легло  кожа и кости и няма да имам сили да стана- анорексия

и тея с белите униформи ще започнат  да си предлагат  услугите и да ми изписват  разни лекарства - химии

и психолозите също 

причината е месото защото когато  е в излишък се преубразува в мазнини

а когато се приемат въглехидрати ако няма активен спорт  мазнините не се топят

ако искам да свалям тегло задължително трябва да  огранича  белтъците и мазнините .

Явно ти си доста неук по тема здравословно хранене.

Но нямам намерение да споря, продължавай както ти харесва.

Само ще кажа, че не нас лъжат лекарите , а вас. И не само лекарите, а и месопреработвателната и животновъдната индустрия, която печели милиарди.

След някоя година, когато Бил Гейтс пусне на пазара изкуственото месо, всички медии вкупом ще почнат да пишат за вредите от истинското месо. Тогава ще ви видя аз на кого ще вярвате. :)

преди 15 минути, Aumi написа:

но никаква прилика с растенията.

я пак

3981873721.gif

2726457856.gif

преди 24 минути, Aumi написа:

След някоя година, когато Бил Гейтс пусне на пазара изкуственото месо, всички медии вкупом ще почнат да пишат за вредите от истинското месо. Тогава ще ви видя аз на кого ще вярвате. :)

какъв е бил гейтс - милиардер 

или иска да си увеличи богатството или да направи нещо полезно

докато не ми преведе някое милионче за да докаже че добронамерено настроен изкуственото месо няма да му мине при мен.

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

какъв е бил гейтс - милиардер 

или иска да си увеличи богатството или да направи нещо полезно

докато не ми преведе някое милионче за да докаже че добронамерено настроен изкуственото месо няма да му мине при мен.

https://clubz.bg/57879-bil_gejts_i_richard_bransyn_zapochvat_biznes_s_izkustveno_meso

https://clubz.bg/27540-veche_qdem_klonirano_meso_bez_da_znaem

преди 11 часа, Yvan Sergeev написа:

отделям други работи в областта на половата система .

ти ако отделяш  слюнки си прикрит канибал

Така ли , "благодарим" за "полезното инфо"?! :ph34r:

Хе,хе, ти не знаеше ли?! :D

преди 11 часа, -BELIAL- написа:

Напишете го с още по- големи букви и току виж станало вярно, защото вие го твърдите. :)   Аз нямам какво да доказвам- човекът се храни с месо, от самото си появяване на тоя Свят и нито кръвта, нито плътта му са станали по- лоши или по- добри. Веганството не е нещо ново, защо тогава те не живеят по 300 години?

Като ви гледам вас, май храненето наистина оказва някакво влияние върху тъканта... особено тази на мозъчната кора.

Нека да се вижда , пречи ли ви ?! Щом нямате какво да доказвате , тогава не е необходимо да пишете мнения изобщо! ;)

Ако искате само да си бърборите влезте в раздела "Празни приказки и забава" ,там сигурно ще се удовлетворите! ;)

Веганството не е нещо ново , да, но само храната не единствения фактор от който човек е зависим! Храната е основен фактор за живота на човека , но не е единствен!

Ама да , така е , как познахте?! :D

Сигурно на вас храненето не ви оказва влияние ?!  :D

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Цитат

То се прави от самовъзпроизвеждащи се живи клетки от животни

само това ми е достатъчно да ми мине през акъла че ще започнат едини самовъзпроизвеждащи се ракове.

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

само това ми е достатъчно да ми мине през акъла че ще започнат едини самовъзпроизвеждащи се ракове.

вегетарианците и веганите едва ли ще го ядат това месо. То ще се произвежда за месоядните...които не могат без месо. :D

вие го ядете ама не знаете

ще започнат да ви хранят и със самовъзпроизвеждащи се растения 

докато се усетите гурутата във веганството ще ви го пробутат.

толкова сте наивни

а месоядните сме умни и не могат да ни пробутат кренвиши от тоалетна хартия.

преди 18 минути, Aumi написа:

вегетарианците и веганите едва ли ще го ядат това месо. То ще се произвежда за месоядните...които не могат без месо. :D

Бе, кат не ви се яде месо – не яжте. Мен като не ми се яде нищо, тогава и не ям нищо:D

За мен интерес представлява мнението на вегетарианците дали смятат за редно следното:

1. Да се хранят с растения, за чието развъждане се отнема територия и ресурси обитавани от местни видове животни, и съответно се измъчва или принудително убива тяхната популация.
  2. Дали смятат за редно убиването на животни и микроорганизми за увеличаване добивите на растения (чрез пестициди и т.н.), както и неминуемото убийство, което съпровожда изваждането на продукцията, култивирането на почвата (оране и т.н.), транспорта  и др.
  3. Дали смятат за редно умъртвяването чрез замразяване, задушаване, изпичане и др. на микроорганизми, както и поглъщането им живи при сурова консумация на плодове и зеленчуци.
преди 8 часа, аm-аm написа:

За мен интерес представлява мнението на вегетарианците дали смятат за редно следното:

1. Да се хранят с растения, за чието развъждане се отнема територия и ресурси обитавани от местни видове животни, и съответно се измъчва или принудително убива тяхната популация.
  2. Дали смятат за редно убиването на животни и микроорганизми за увеличаване добивите на растения (чрез пестициди и т.н.), както и неминуемото убийство, което съпровожда изваждането на продукцията, култивирането на почвата (оране и т.н.), транспорта  и др.
  3. Дали смятат за редно умъртвяването чрез замразяване, задушаване, изпичане и др. на микроорганизми, както и поглъщането им живи при сурова консумация на плодове и зеленчуци.

Аргументите които използваш като защита, са неуместни, наивни и смешни, при положение, че растителноядните са много малък процент на фона на месоядните.

.........

Не-веганите убиват много повече растения от веганите

Консумацията на животински продукти е пряко свързана с убиването на растения. Животните, които се убиват за храна и кожа са тревопасни, те имат нужда от огромни количества зърно, трева и семена, само и само за да се превърнат в минимално количество месо, яйца или мляко.

Един веган консумира 10 пъти по-малко растения, отколкото един не-веган – директно или индиректно. За да си яде някой пържолата, прасето/телето е изяло огромни количества растителна храна. Значи убиваме растения, за да изхранваме животни, които после убиваме, за да ядем. Представете си колко растения щяха да бъдат спасени, ако пропуснем пържолата.

Месната индустрия е една от водещите причини за унищожаване на околната среда и нарушаване на екологичния баланс.

–  60-70% от растителните култури по света се отглеждат с цел изхранване на животните. Тази храна може да нахрани гладуващите деца в Африка.

–  всяка минута горски площи с размер колкото 7 футболни игрища са унищожавани, за да се освободи пространство за отглеждане на животните и на тяхната храна.

Ако този, който ви напада с обвинението, че сте убиец на растения, наистина го е грижа за растенията, то единственият начин да покаже тази загриженост, е да стане веган.

...

http://the-vegan.org/300/убиец-на-растения/

Каааажи чесно! Няма толкова ...забавен отговор... просто няма, мамка му. :giggle1:  Веселба рано сутрин. Тва нали може да го копна, за да си го чета от време на време- много е яко! Благодаря. :wors:

Сега, понеже чувството ми за справедливост достигна точката на кипене, отивам да изям някакво животнно, за да отмъстя за всички тези ибити растения, техните деца и... роднини.  :D

преди 15 минути, сянка написа:

Каааажи чесно! Няма толкова ...забавен отговор... просто няма, мамка му. :giggle1:  Веселба рано сутрин. Тва нали може да го копна, за да си го чета от време на време- много е яко! Благодаря. :wors:

Сега, понеже чувството ми за справедливост достигна точката на кипене, отивам да изям някакво животнно, за да отмъстя за всички тези ибити растения, техните деца и... роднини.  :D

Щом толкова ти харесва кръвта и плътта на животните - отивай! Никой не може да те спре! :turkey4::sausage::getout:

Не. Ще го ям с отвращение и погнуса.:tease2:

Аргументите които използваш като защита, са неуместни, наивни и смешни, при положение, че растителноядните са много малък процент на фона на месоядните.

.........

Не-веганите убиват много повече растения от веганите

Това ли са реалните аргументи защо вегетарианците не искат да са всеядни - защото убиват сравнително по-малко животни?

И не е ли изборът им базиран и на желанието да не убиват изобщо, в което, прости ми да отбележа, но съзирам пошло лицемерие, защото растенията са живи същества, дишат, хранят се, дават потомство, комуникират помежду си, пазят се взаимно, живеят в симбиоза и т.н. И тогава изборът звучи така "Ако не квичи, че да го чуя, значи мога и жив да го изям". Всеки тачещ живота с настървението, с което е против коленето на прасе, извършва варварщина с кълнове, плодове, ядки и семки.

------------------------

Относно едностранно представената статистика от сайта с явен вегански популизъм, нека все пак отбележа, че без животни, които да се хранят с растенията, бактерии, които да разлагат растителните трупове и т.н., да стане изречението късо, неговата кожа, пардон за сравнението, растенията биха загинали моменталически. С други думи храненето с месо е естествен процес, от който зависи здравето и благоденствието на живота на нашета планета.

Най-малкото си чувала какво става със стадо елени, ако изтребиш вълците в областта - залинява и започва да намалява. Хората са единствените, които си пазят мършата, но с много висока цена - то не са болници, то не бе наука и лекарства, а все по-рядко е да научиш, че някой е умрял от естествена смърт, вместо от болест.

В този ред на мисли вегетарианците "ЗА" ли са тигрите и лъвовете, например, да се приучат да ядат моркови и маруля?

преди 5 часа, аm-аm написа:

Това ли са реалните аргументи защо вегетарианците не искат да са всеядни - защото убиват сравнително по-малко животни?

И не е ли изборът им базиран и на желанието да не убиват изобщо, в което, прости ми да отбележа, но съзирам пошло лицемерие, защото растенията са живи същества, дишат, хранят се, дават потомство, комуникират помежду си, пазят се взаимно, живеят в симбиоза и т.н. И тогава изборът звучи така "Ако не квичи, че да го чуя, значи мога и жив да го изям". Всеки тачещ живота с настървението, с което е против коленето на прасе, извършва варварщина с кълнове, плодове, ядки и семки.

------------------------

Относно едностранно представената статистика от сайта с явен вегански популизъм, нека все пак отбележа, че без животни, които да се хранят с растенията, бактерии, които да разлагат растителните трупове и т.н., да стане изречението късо, неговата кожа, пардон за сравнението, растенията биха загинали моменталически. С други думи храненето с месо е естествен процес, от който зависи здравето и благоденствието на живота на нашета планета.

Най-малкото си чувала какво става със стадо елени, ако изтребиш вълците в областта - залинява и започва да намалява. Хората са единствените, които си пазят мършата, но с много висока цена - то не са болници, то не бе наука и лекарства, а все по-рядко е да научиш, че някой е умрял от естествена смърт, вместо от болест.

В този ред на мисли вегетарианците "ЗА" ли са тигрите и лъвовете, например, да се приучат да ядат моркови и маруля?

Тук говорим за това кое е по - полезно , а не за измишльотините , че растенията се "убиват" и оправдавайки по този начин хората хранещи се с месо , отклоняваме вниманието от това което е по съществено! Да не говорим колко мръсно е квичащото месо , най - мръсното и най пълно с бактерии из между всички животни е то!

Именно месото е най - големия причинител за повечето от болестите , които хората имат! ;) 

В този ред на мисли има една истинска история за един лъв , който го хранели само с мляко през целият му живот и той никога не е нападал хора! Значи начина на хранене е важен и за животните,а не само за човека! ;)

преди 10 часа, Aumi написа:

растителноядните са много малък процент на фона на месоядните.

ай сега малко сметки  ама  хапни малко месо да може да мислиш

ако бяха месоядните повече от растителноядните и ако всяко месоядно изяде за 1 ден по едно тревопасно на следващия ден дали ще има какво да яде >....

За да си яде някой пържолата, прасето/телето е изяло огромни количества растителна храна. Значи убиваме растения, за да изхранваме животни, които после убиваме, за да ядем. Представете си колко растения щяха да бъдат спасени, ако пропуснем пържолата.

ВИЕ  и за кръговрат на веществата не сте чували

един умира друг се ражда

растението се изяжда животното го изаква и така до безкрай ....

–  60-70% от растителните култури по света се отглеждат с цел изхранване на животните. Тази храна може да нахрани гладуващите деца в Африка.

:giggle1:

на африканците проблема не им е глада а че са тъпи   дават си диамантите за левче килото

както и българите левче  кило злато  и западняците  да се изхождат в златни тоалетни .

–  всяка минута горски площи с размер колкото 7 футболни игрища са унищожавани, за да се освободи пространство за отглеждане на животните и на тяхната храна.

това е преувеличено  хората са мързеливи даже и да иска немогат да унищожат толкова

а междувременно растат 70 футболни игрища 

човекът дрябва да се фокусира върху изсичане на горите щото не може да им смогне добре че някой пожар пламне  та  изгорият няколко хиляди декара 

преди 43 минути, Yvan Sergeev написа:

...

Нещо не си наред! Бягай към 4-ти километър! ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.