Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 часа, frozener написа:

Има си група специално за него.

Като погледнах видео материалите с интервюта от разни телевизии с този женчо, заключавам че има сериозни психически отклонения горкият. Разправя сам, че още от малък е бил агресивен и е тренирал различни азиатски бойни изкуства, а от тях до азиатските религии пътят е само една крачка. Пък и гадже си няма и е дългокос, може би тайно се е сгодил с някоя тревопасна коза, за да е на 100% сигурен, че няма да измени на неговата религия и няма никога да прояде месо. Това може би е следващата им стъпка на тези болни мозъци, да искат узаконяване на бракове между животни и хора. Па освен ресторанти за вегетарианци, ще отворят и магазини за булченски рокли за кози. Та освен лаене на кучета в панелните блокове, с вегетарианците очаквайте и блеене на овци и кози, ха ха ха ...
Те разбира се сега няма да тръгнат да си признаят за зоофилията
https://fr.wikipedia.org/wiki/Zoophilie

ама вие си знайте че са подозрителни.
От хора с такиви тежки психически отклонения, лежащи голи на улицата да ги опаковат като стока, всичко може да се очаква. И не им пука че деца ги гледат там, ... абе лудница на открито, това са тези вегетарианци. Явно в техните секти сексуалните развратености са нормата, те нарочно избрали хубави млади момичета, да се разсъбличат по Витошка, за да покажат, че успешно могат да промият женски мозъци и да си ги ползват после за вегетариански камасутренски практики.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 286,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Като погледнах видео материалите с интервюта от разни телевизии с този женчо, заключавам че има сериозни психически отклонения горкият. Разправя сам, че още от малък е бил агресивен и е тренирал различни азиатски бойни изкуства, а от тях до азиатските религии пътят е само една крачка. Пък и гадже си няма и е дългокос, може би тайно се е сгодил с някоя тревопасна коза, за да е на 100% сигурен, че няма да измени на неговата религия и няма никога да прояде месо. Това може би е следващата им стъпка на тези болни мозъци, да искат узаконяване на бракове между животни и хора. Па освен ресторанти за вегетарианци, ще отворят и магазини за булченски рокли за кози. Та освен лаене на кучета в панелните блокове, с вегетарианците очаквайте и блеене на овци и кози, ха ха ха ...
Те разбира се сега няма да тръгнат да си признаят за зоофилията
https://fr.wikipedia.org/wiki/Zoophilie

ама вие си знайте че са подозрителни.
От хора с такиви тежки психически отклонения, лежащи голи на улицата да ги опаковат като стока, всичко може да се очаква. И не им пука че деца ги гледат там, ... абе лудница на открито, това са тези вегетарианци. Явно в техните секти сексуалните развратености са нормата, те нарочно избрали хубави млади момичета, да се разсъбличат по Витошка, за да покажат, че успешно могат да промият женски мозъци и да си ги ползват после за вегетариански камасутренски практики.

Еми аз като разправям, че веганите са гадняри в сравнение с вегетарианците и месоядните "карнисти" никой не ми вярва. Аз познавам лично веган, който също тренира бойни изкуства. Той се отваряше на един фитнесджия и искаше да го бие без легитимна причина. Агресивни са към човешката раса.

Относно голите момичета сервирани със салата няма лошо. Току виж някой прегладнял след работа си хапне по пътя за всъщи и то безплатно. А ако това не стане то гифчето, което Кен сподели важи и за вегани.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Като погледнах видео материалите с интервюта от разни телевизии с този женчо

...

Ами и аз като те гледам с този женски аватар дето си си сложил, не мога да възприема че зад него стои истински мъж...:giggle1::lol6:

преди 7 минути, Aumi написа:

Ами и аз като те гледам с този женски аватар дето си си сложил, не мога да възприема че зад него стои истински мъж...:giggle1::lol6:

Еми по същата логика не знаем дали ти не си трансджендър или рептил или нещо друго. Trash talking-а никакъв ефект няма особено в Интернет. Отделно според теб е истински мъж този който веднага скача да се заяжда и да налита на бой в нормална дискусия? Защото лидерът ви това прави. Е то не случайно има момичета които мразят момчета - това е защото игнорират свестните и нормалните които ги уважават и спят със задници които ги третират зле. ;) 

преди 3 минути, frozener написа:

Еми по същата логика не знаем дали ти не си трансджендър или рептил или нещо друго. Trash talking-а никакъв ефект няма особено в Интернет. Отделно според теб е истински мъж този който веднага скача да се заяжда и да налита на бой в нормална дискусия? Защото лидерът ви това прави. Е то не случайно има момичета които мразят момчета - това е защото игнорират свестните и нормалните които ги уважават и спят със задници които ги третират зле. ;) 

Не познавам никакъв лидер, но от клипа който си дал, видях едно възпитано и скромно момче.
Докато при Белджи виждам една неприкрита агресивност и демонстрация на селска грубост, въпреки нежния аватар който си е сложил.

преди 5 минути, Aumi написа:

Не познавам никакъв лидер, но от клипа който си дал, видях едно възпитано и скромно момче.
Докато при Белджи виждам една неприкрита агресивност и демонстрация на селска грубост, въпреки нежния аватар който си е сложил.

Поне Белгиеца може да се изразява нормално и правилно. Аз ако се затруднявам в това да се изразявам правилно бих отбягвал да се правя на лидер и да говоря по медията. Аз Донев го разбирам какво иска да каже но го казва по некоректен начин и затова му се смеят по медията, а не защото е веган. Иначе съм почти сигурен, че Донев не е кореняк Софиянец щом има село някъде си и може би затова си проличава селското му поведение когато някой тества нещата в които вярва. Иначе да по телевизията всеки изглежда скромен и добър. То е логично защо. Аргументите му  към чернокожата чужденка бяха толкова слаби, че тя дори едва ли разбра нещо. Единствено ме кефи, че той сподели за ужасиите в месарниците.

Чунким-санким..елате на село и опитайте да преобразувате нялкой във вегетариан....пази Боже веган :D

преди 5 минути, frozener написа:

Поне Белгиеца може да се изразява нормално и правилно. Аз ако се затруднявам в това да се изразявам правилно бих отбягвал да се правя на лидер и да говоря по медията. Аз Донев го разбирам какво иска да каже но го казва по некоректен начин и затова му се смеят по медията, а не защото е веган. Иначе съм почти сигурен, че Донев не е кореняк Софиянец щом има село някъде си и може би затова си проличава селското му поведение когато някой тества нещата в които вярва. Иначе да по телевизията всеки изглежда скромен и добър. То е логично защо. Аргументите му  към чернокожата чужденка бяха толкова слаби, че тя дори едва ли разбра нещо. Единствено ме кефи, че той сподели за ужасиите в месарниците.

Напротив, ти не виждаш Белгиеца "на живо", а по форумите всеки може да се прави на всякакъв.  Докато контактът на живо показва по-добре кой как може да говори и да се изразява. Има хора които изразяват себе си по-добре чрез писане, други чрез говорене. Не е нужно само да си роден на село, за да имаш манталитет на груб селяндур. А селяндурщината е състояние на духа, което не е свързано пряко с конкретно местожителство и месторождение.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 9 часа, Aumi написа:

Същото може да се каже и за зеленчуците. Също така ако страдаш от раздразнени черва или бактериален свръхрастеж или гастрит си фъкд ако ядеш някои зеленчуци. Така че факта че месо и желатин се използва ефективно при лечебно хранене(bone broth chicken soup) ви разбива аргументите на пух и прах. Ерудирайте се плс.

https://media.tenor.co/images/0ba620904e672eb5ab8b7ddef354d455/raw

преди 9 минути, frozener написа:

Същото може да се каже и за зеленчуците. Също така ако страдаш от раздразнени черва или бактериален свръхрастеж или гастрит си фъкд ако ядеш някои зеленчуци. Така че факта че месо и желатин се използва ефективно при лечебно хранене(bone broth chicken soup) ви разбива аргументите на пух и прах. Ерудирайте се плс.

https://media.tenor.co/images/0ba620904e672eb5ab8b7ddef354d455/raw

Не знам, но на мен лично, растителната храна не ми създава никакви проблеми, въпреки, че преди това, когато се хранех с месо, бях получила гастрит, дори и язва. Сега се чувствам в пъти по-здрава и заредена с повече енергия. Но да, растителната храна също може да бъде нездравословна, ако е приготвена по нездравословен начин.

преди 21 минути, Aumi написа:

Не знам, но на мен лично, растителната храна не ми създава никакви проблеми, въпреки, че преди това, когато се хранех с месо, бях получила гастрит, дори и язва. Сега се чувствам в пъти по-здрава и заредена с повече енергия. Но да, растителната храна също може да бъде нездравословна, ако е приготвена по нездравословен начин.

Аз получих гастрит не от месо а от въглехидратна храна като йогурти със захар в чужбина защото там месото е много скъпо а в сандвичите някакви екзотични листенца, скаридки и глупости. Роден съм без лактозна алергия в България, отидох на северозапад и от тяхното висококачествено мляко получих алергия към лактозата. После месоядството било виновно че хората получават проблеми със здравето. АМИ НЕ! ВИНОВНИ СА ТЕЗИ КОИТО МОДИФИЦИРАТ ХРАНАТА!

преди 4 часа, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Чунким-санким..елате на село и опитайте да преобразувате нялкой във вегетариан....пази Боже веган :D

Аз си мисля, че веганите никога не са се опитвали да отместят един хипопотам или носорог, та да му изядат тревата. :D

преди 9 часа, Aumi написа:

Ти не си гледала всичките клипове от всичките телевизии, да го скиваш баш какво диване си е.
Моят аватар е моя авторска снимка на ученичка моделка на бодипейтинг ( жена рисуваше по нея). Сложил съм снимка на която се вижда нещо рисувано, с цел закачка с тези които не могат да рисуват, ами само снимат. 
Аз съм си роден на село, там баба ми си ги коляше кокошките и патиците сама. За прасето викаха специалиален коляч, и мъже да му спъпят на краката, щото много мърда като почне да му реже гърлото.
Баща ми, така както е бил танкист, нищо не е колял. Чичо ми коляше агнетата и вместо него. А майка ми кокошки и зайци коляше.  
Със психично болните си трябва и селска твърда грубост, за да разберат че не им минават вегетарианските номера. 

:offtopic_s:

Извод:
Щом ракията се прави от джибри, виното от грозде, бирата от хмел, мастиката от анасон, уискито от ечемик, то всички пияници са вегани.

:D

• 2 седмици по-късно...

Кучета на веганите не са обикновени кучета, а осъзнати :D

• 3 седмици по-късно...

Ето доказателство което намерих и в което вече се убеждавам че веганството е идиотщина БЕЗ НИКАКВА НАУКА, А САМО МИТОВЕ.

1. "Vegetarian diets tend to be much higher in copper and lower in zinc. Those who follow vegetarian diets tend to accumulate too much copper in the body. This tends to shorten their lives, even if they feel well. The longest living people in a developed nation, the Japanese, are not vegetarians."

2.   Zinc deficiency.  Whenever zinc becomes deficient, copper tends to accumulate.  Our soil is low in zinc.  Refined sugar, white rice and white flour have been stripped of their zinc.  The trend toward vegetarianism reduces zinc in the diet, since red meat is the best dietary source of zinc.

Общо взето вашето твърдение, че това е здравословно хранене Не е истина и вие сте промити. Пожелавам ви да се събудите и да осъзнаете, че здраве не се постига с крайности - не е добре да се яде много месо но и не е добре да не се яде месо. Да, лошо е да се убиват животни но докато се не развие науката не трябва на хора да се забранява да ядат месо поне малко.

http://www.drlwilson.com/articles/copper_toxicity_syndrome.htm

Вегетарянец или не?

Човекоядец:)

на 27.11.2016 г. в 22:19, frozener написа:

Ето доказателство което намерих и в което вече се убеждавам че веганството е идиотщина БЕЗ НИКАКВА НАУКА, А САМО МИТОВЕ.

1. "Vegetarian diets tend to be much higher in copper and lower in zinc. Those who follow vegetarian diets tend to accumulate too much copper in the body. This tends to shorten their lives, even if they feel well. The longest living people in a developed nation, the Japanese, are not vegetarians."

2.   Zinc deficiency.  Whenever zinc becomes deficient, copper tends to accumulate.  Our soil is low in zinc.  Refined sugar, white rice and white flour have been stripped of their zinc.  The trend toward vegetarianism reduces zinc in the diet, since red meat is the best dietary source of zinc.

Общо взето вашето твърдение, че това е здравословно хранене Не е истина и вие сте промити. Пожелавам ви да се събудите и да осъзнаете, че здраве не се постига с крайности - не е добре да се яде много месо но и не е добре да не се яде месо. Да, лошо е да се убиват животни но докато се не развие науката не трябва на хора да се забранява да ядат месо поне малко.

http://www.drlwilson.com/articles/copper_toxicity_syndrome.htm

И какво? Това което намери, успокои ли съвестта ти?
По-горе ви се каза, че по-голяма част от хората се отказват от месото не по здравословни, а по морално-етични причини!
Никой не ви кара да се отказвате от каквото и да е било. Тук само споделяме идеята, че месото като храна е следствие на насилие и убийство на други мислещи и чувстващи същества. Същото се отнася и за кожите които се дерат докато животните са живи. Факт е, че това е жестоко и нехуманно!

преди 58 минути, Aumi написа:

Факт е, че това е жестоко и нехуманно!

в природата не съществува хуманност
лъвът яде жертвата си още мърдаща
хуманността  се изразява в неизяждане на собствения си вид ...ъ-ъ-ъ...демек оцеляване на вида

на 3.12.2016 г. в 6:00, Aumi написа:

По-горе ви се каза, че по-голяма част от хората се отказват от месото не по здравословни, а по морално-етични причини!
Никой не ви кара да се отказвате от каквото и да е било. Тук само споделяме идеята, че месото като храна е следствие на насилие и убийство на други мислещи и чувстващи същества. Същото се отнася и за кожите които се дерат докато животните са живи. Факт е, че това е жестоко и нехуманно!

То и войните са нехуманни, а също убийствата и канибализма, но и трите съществуват.

И в Библията пише, че Бог е отредил животните да ни служат за храна. Аз не съм вегетарианец, но знам, че животните имат разум и чувства като човешките.

П.П. Като колехме последното прасе (Гошо се казваше) преди 20-23 години, точно преди да му турят ножа въздъхна като човек, тежко-тежко.

А един шопар, който бяхме взели да оплоди свинките ни, като го върнах на стопанина, го посрещнаха неговите прасенца с майките и такова едно мелодично грухтене му одариха – радваха се, че се връща жив и здрав.

Имало е случаи да не ям ярешко месо, щото козлетата ми бяха любимци. Само едното беше келеме и месото му си го напълних в белязани за мене буркани, да си хапвам.

П.П.П. Мога да разбера само, ако някой стане вегетарианец не по здравословни причини (здравето е по-важно от морала, все пак):) А животно живо да го дерат не съм виждал, но съм слушал по ТВ как талибаните живи одирали кожата около главата на пленените от тях американски войници.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 2 часа, дръндю написа:

в природата не съществува хуманност
лъвът яде жертвата си още мърдаща
хуманността  се изразява в неизяждане на собствения си вид ...ъ-ъ-ъ...демек оцеляване на вида

Лъвът не е човек, така че от него няма как да се очаква хуманност, което качество е присъщо само на Homo sapiens.

преди 1 час, karadzha написа:

То и войните са нехуманни, а също убийствата и канибализма, но и трите съществуват.

Да, така е. Не са хуманни. Значи ли това, че трябва да ги подкрепяме  и да ги приемаме като нещо нормално?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 4 часа, Aumi написа:

...

Не така!  Мисля, че се разбрахме по-горе! Ти не барай съвестта ми, а аз няма да ти казвам, че хуманността и етиката са категории неприложими към животни! Яж си каквото искаш, имай си своите причини, но не закачай моите, за да бъде всичко хуманно и етично!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.