Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php?showtopic=4956 Поздрави
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Как може да се вярва на това? Цитирам от друг форум:

Тестовете на Anti-malware.ru се правят от човек , който работи за Kaspersky Labs - и той самия не го крие . Той има достъп до ресурсите на компанията и така поставя дадения продукт поне едно стъпано пред другите - какво се тества , тогава ?

:) Като ще давате тестове , давайте независими и НЕплатени тестове... Поздрави!

:P Като ще давате тестове , давайте независими и НЕплатени тестове... Поздрави!

Никой не те кара да вярваш на тестовете. Някой смятат, че това е истина, други не.

41. Prevx 2.0 – 148 зловредов - последно място - пропуснала е всичките само 148 вируса - това е най-странното ...Пробвал съм програмата ...Сякаш аматьорът е избирал вирусите един по един такива,че да са невидими за тази програма .... Това "представление" може да се спретне и на Икарус .... Нищо, че в момента я считат за една от най-добрите в света ... Поздрави

41. Prevx 2.0 – 148 зловредов - последно място - пропуснала е всичките само 148 вируса - това е най-странното ...Пробвал съм програмата ...Сякаш аматьорът е избирал вирусите един по един такива,че да са невидими за тази програма .... Това "представление" може да се спретне и на Икарус .... Нищо, че в момента я считат за една от най-добрите в света ... Поздрави

И като имаш на в предвид,че я гони голяма параноя относно засичането на зловреден код,доста фалшиви тревоги отчита,това наистина е странно...

:clap: Като ще давате тестове , давайте независими и НЕплатени тестове... Поздрави!

Става въпрос за Сергей Ильин.Той никъде не е крил къде работи,още повече че тестовете не ги прави той а други участници.

Не ти харесва не вярвай ,но да разпространяваш неща чути ...отнякъде е вече клевета.Знам къде е прочетено,знам. :)

http://www.virus.gr/portal/en/content/2008-06%2C-1-21-june

Поздрави

Редактирано от damto (преглед на промените)

Михнев, защо ти е видоизменен подписа?... Без да краквам и да плащам - пак мога да ползвам всички програми - естествено с валидни ключове... За предпочитане - по някой от законните начини ... И незаконно мога - но нещо вече не ми е интересно ...Мисля - всеки труд трябва да се уважава - а не да го обезсмислят разни хора с всевъзможни щуротии....Действията им ще си намерят своето противодействие ... Поздрави

Михнев, защо ти е видоизменен подписа?... Без да краквам и да плащам - пак мога да ползвам всички програми - естествено с валидни ключове... За предпочитане - по някой от законните начини ... И незаконно мога - но нещо вече не ми е интересно ...Мисля - всеки труд трябва да се уважава - а не да го обезсмислят разни хора с всевъзможни щуротии....Действията им ще си намерят своето противодействие ... Поздрави

Без да краквам и да плащам - пак мога да ползвам всички програми - естествено с валидни ключове

Да, да Сделано в СССР ясно,на това му се вика валиден ключ да така е ,но няма нищо общо с лицензиран ключ ,правиш ли разлика?

Разбира се - правя разлика .... А не е ли време да спрем да преувеличаваме и легендализираме възможностите на руснаците - те също са нормални хора и често се ровят в китайски - корейски и всякакви други портали... За какво ли не ... Това просто всички го правят.... Поздрави

Разбира се - правя разлика .... А не е ли време да спрем да преувеличаваме и легендализираме възможностите на руснаците - те също са нормални хора и често се ровят в китайски - корейски и всякакви други портали... За какво ли не ... Това просто всички го правят.... Поздрави

Да правилно.Ако се говори за кракване,тука четох едно мнение че руснаците са най добрите хакери-кракери :P Това просто са различни неща,явно човека написал това не е в час.Китайците са най,най засега ......

Но е време :)

Всеки си слага и пише каквото иска в подписа си,но правилата забраняват подтикване към незаконни действия,както и тяхното афиширане под каквато и да е форма.Има ЛС за това

Поздрави cool.gif

Днес реших да се разходя из мрежата ползвайки няколко китайски проксита ....Google трябвало да защити интересите на потребителите си и отстоява отказ за достъп - намирам за изпреварващо параноично това .... И какво им се плашат на тези най-многолюдните... С Nigma - свободен достъп към мрежата извън спектъра на Google - правилно -нека се случи каквото има да става ...Ако човек реагира правилно не бива да се безпокои за каквото и да било...И защо ли изобщо ме предупреждават и ограничават!? Странен извод - янките ги е страх от китайците , а руснаците не ги е страх от никой .... Славяни... Поздрави

http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ - обновява се ежедневно с данни - установени чрез http://www.virustotal.com/ .... А личната ми статистика от обработка на данни от http://www.virscan.net/ класира най-високо Ikarus, като Avira е плътно до него - тези две програми се открояват над останалите .... Изводът ми е, че си струва да се пробва и тази австрийска програма ... Заради пробването - иначе при мен Avast Pro 4.8 + Online Armor 2.1 Free си работят доста добре заедно - не се усещат, въпреки че общата им маса е над 130 mB и някои вероятно ще ги преценят за тежки .... Поздрави
Версиите на продуктите не са актуални.

Имах впредвид първите четири в класацията ;) Да стане ясно кой къде според тази класация.

Актуалната дата 3-4 юли 2008 е теста.Имаш впредвид,че не е тествана ESET Smart Security 3.0.669 или и Кис 2009 ? ;)

Фикс уважавам те, но погледни на теста от друга страна,все пак нали не мислиш че защитната стена на Smart Security превъзхожда Outpost

Outpost Security Suite Pro-ESET Smart Security-Kaspersky Internet Security 7.0

video.jpgвидео

Тази класация по принцип ми е съмнителна, заради тези, които са я правили, но това е друга тема. Не говорим за дати, а за версии. Всяка компанията пуска нова версия, за да оправи някакви проблеми или да добави нещо, с една дума да го подобри. Затова всичко е от значение. В теста е представена по-стара версия на ESS. Честно казано нямам големи наблюдения над ESS, но от това, което знам сравнително бързо се развива и е добра. Нека вземем под внимание факта, че Outpost е на пазара от доста време, а ESS от миналата година декември месец.

Тази класация по принцип ми е съмнителна, заради тези, които са я правили

Нека вземем под внимание факта, че Outpost е на пазара от доста време, а ESS от миналата година декември месец.

Всъщност , няма никакво значение от кога даден продукт е на пазара - дали е от вчера , от няколко месеца , или от няколко години . Защото веднъж на пазара , той е изправен пред всичките препятствия , пред които са и другите продукти/фирми/компании. Няма значение , наистина. Има значение единствено кой прави класацията . Важно е дали той е достачно квалифициран , дали има опит със зловреден код , дали познава продуктите , които тества , дали е безпристрастен.

Видеото директно показва , че авторите имат опит със зловредния код , имат познания , но не познават продуктите , които тестват. Добре настройват Outpost , но не толкова Kaspersky Internet Security и ESET Smart Security . Очевидно е , че те нямат познания за продуктите.

За разлика от Outpost и Kaspersky , ESET не разполага с HIPS модул/модул за наблюдение на поведението и не може да се очаква от него да блокира само по това . Затова е глупаво да се тестват продукти , които нямат даден вид защита , в тестове , специализирани в това - пример са Leak тестовете на Matousec .

Авторите настройват ESS така , че изключват модулите и за защита в реално време . И ESS , и KIS са пакети за цялостна защита , за разлика от Outpost . И двата имат за цел да защитават напълно - т.е. те изискват всичките им модули да работят напълно , за да я има защитата . Няма ли го един модул , и цялата защита също я няма. Защото е повече от очевидно , че ако и KIS , и ESS имаха останалите им защити включени , те щяха да блокират и напълно елиминират инсталациите/execut-ията на Stration/Warezov.

Outpost може да го прави като блокира процесите и действията чрез своята HIPS , но ESS няма как да го направи , ако не и чрез сканирането .

Да вземем само KIS и Outpost и да приемем временно че KIS и Outpost могат да бъдат сравнявани само по HIPS модули . Не всички опции и защити на KIS са включени - вижда се от видеото .

В случая имаме най-вече непознаване на продуктите , което само по себе си прави теста невалиден . Това никога нямаше да се случи , ако хората имаха опит с тези продукти и имаха желание да направят един истински тест , а не просто да се опитат да покажат , че Outpost е най-добър . Номера не минава cool.gif

Редактирано от funky33 (преглед на промените)

:rolleyes: На това викам мислене и дискусия.А теста е качен поради друга причина - падането в класацията на Комодо надолу според тази класация на matousec.Къде отиде прехваленият Comodo Firewall Pro 3.0.22.349FREE и Online Armor Personal Firewall 2.1.0.131 Free ?

Има на какво да се замислим нали?

А теста е качен поради друга причина - падането в класацията на Комодо надолу според тази класация на matousec.Къде отиде прехваленият Comodo Firewall Pro 3.0.22.349FREE и Online Armor Personal Firewall 2.1.0.131 Free ?

Има на какво да се замислим нали?

Мисля , че Вие гледате на тестовете на matousec като на нещо ... как да кажа , нещо номер 1 , чиста карта . Пък и като че ли имате лично отношение към Agnitum ?! :clap:

Последните резултати от т.н. Firewall Challenge

Outpost Firewall Pro 2009 99%

Online Armor Personal Firewall 98%

Comodo Firewall Pro 95%

ProSecurity 93%

Всичките 4 са с ранг Отличен и това , че се различават само с процент , два , не прави даден продукт по-добър или по-лош. Резултатите от тези тестове показват как даден продукт се е справил с някакъв тест , а не с реална ситуация . За Бога , теста не оценява колко качествен е продукта , а как се справя с определен testset - програми , специално направени да тестват HIPS частта на продуктите .

Всеки , който разбира поне малко , може да се загледа в testset на matousec и да установи защо дадени продукти получават 95% , а други 5% . Защото имаме общ тест за различни продукти . Тези , които имат 5% са какви и тези , които имат 95% пък какви са , нали ?!

Дори и на самия сайт на matousec имаме 1 ? от FAQ-то , който е много поучителен . Дали като защитните стени номер 1 получават винаги високи резултати и :rolleyes: непрекъсното се борят да са номер 1 в тестовете , и дали когато очевадно и публично дадени компании (като Kaspersky , например) се опитват да се подобряват така , че да отговарят по-добре на тестовете на даден tester като matousec , няма да се изпуснат от основната си задача - именно да пазят потребителите от истински атаки и зловреден код , а не от някакви тестове , голяма част от които не се срещат често в реалния свят ? :nono: Дали пък вече не са го направили ?

Редактирано от funky33 (преглед на промените)

Online Armor Personal Firewall 2.1.0.131 Free работи пред очите ми и нямам основания да съм недоволен от безплатната програма засега ...Пробвал съм и другите в челото - те често си разменят местата в класирането и първите 5 според мен са сродно добри ... Поздрави

Мисля , че Вие гледате на тестовете на matousec като на нещо ... как да кажа , нещо номер 1 , чиста карта . Пък и като че ли имате лично отношение към Agnitum ?! :hush:

Последните резултати от т.н. Firewall Challenge

Outpost Firewall Pro 2009 99%

Online Armor Personal Firewall 98%

Comodo Firewall Pro 95%

ProSecurity 93%===

О разбира се така е.Винаги съм имал нещо особенно лично,дори с Касперски Лаб :baby:

Сега сериозно,тестовете са на лидер в тази област.Процентите наистина нищо не означава-това е само класация по различни показатели.Тука се объждат именно такива неща,затова е форум а не рекламна агенция на тази или онази програма.Лично аз съм заклет фен на една програма но не ми пречи да пробвам различни комбинации с нея,че и други...Сега на ред е Поста после Джетико - Комодо съм я ползвал но ще я сложа като капак накрая да обобщя за мене си резултатите.

Outpost + Кав 2009 засега направо са ми взели акъла.Доволен съм,но се питам докога....

Тест на:

Outpost Antivirus Pro, NOD32 3,Panda Antivirus 2008, Dr.Web

http://soft.cnews.ru/articles/safe/120/?&n=1

Още едно тестче ;)

Поздрави

• 3 седмици по-късно...
http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ Актуализират го ежедневно ! То и аз се питам дали Ikarus и Twister не са по-добри от Авира - но това са субективни моменти - за останалите обаче изобщо не е лесно да конкурират тази челна тройка ! Поздрави
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.