Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Survivor

Featured Replies

Вие забелязвате ли как почти нищо не казваме за Спас?

Нито добро, нито лошо. Безлично някак минава играта му, макар и да побеждава...

Ами то няма и какво да се каже, той си е безличен атлетичен участник - вече няма реална конкуренция в игрите и може да загуби само ако задачата е свързана с мислене, а не само с мускули. Но вероятно пак ще спечели, защото мислещи почти не останаха - само Малката Гери, ама тя е №1 в списъка... Мисли спохождат само Галя, и то какви!, но тя няма особен интерес да "лъсва" с победи, напротив.

• Отговори 219
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Бре, не трябваше ли вчера да има изгонен? :speak: Тоя Гошко ме кефи как се чудеше на Николай- къде спял, как нищо не си бил сглобил...а той как си се глези, макар че казва, че му привършват силите laugh.gif

Не трябваше, Потребителче. Днес ще е гоненето.

Гледала съм всички сезони на американския сървайвър(поне тези, които се излъчват по AXN) и установих, че градски хора с професии като адвокат, финансист, програмист и т.н също доста добре оцеляват в природата. Не мислите ли, че това, че сме градски хора не оправдава особено неумението да палим огън или да намираме подходяща храна?Не означава ли това само едно: Че сме отделени от природата, че не можем да оцелеем в екстремални условия? Но... дали е така наистина или като видим зор няма накъде?! Но нали пък трябва да имаме определен минимум познания за това, което може да се яде или не и т.н. Не знам дали сте се замислили, но Николай и Георги по някакъв начин ни учат на това.

Много пъти съм спорела с противниците на този формат, че има какво да се научи от него, че дори и мизансцените да са режисирани, то за будните умове няма да остане скрито полезното и съответно да бъде използвано в определен момент.

Кой мислите ще си тръгне довечера?

Аз залагам на Жени и определено искам да е тя преди Янита. Никой не обича предателите.

Янита трябва да си ходи.

Жени ми трябва за да може накрая да се бори със Спас.

Природата - че нали и около нас, "градските" хора има природа ?

Ние сме се част от природата.Следователно всичко , което правим си е част от природата.

Не сме извънземни, та приносът ни планетата да е външен :)

Абре, досефа гонеха в Сряда, не в Четвъртък. Не ща още Жени да си ходи, въпреки разочарованието ми...Искам или Галя (макар че знам, че няма да стане), или Янита...пък после Силвия

Значи laugh.gif Потребителче, едната седмица гонят двама, другата един. Миналата бяха Яна и Гери, тази ще е само един, следващата пак двама, макар че може и да настъпи някаква промяна и да забързат финала. Всъщност не знам кога свършва шоуто, но досега беше такъв ритъма laugh.gif

Приносът към планетата казваш, Док?! Кой принос?! Към глобалното затопляне ли?! Вярно, че имаме принос. :)

Или искаш да ми кажеш, че всеки един от нас има уменията и знанията на Николай и Георги?! И ако останем в среда без ток, без храна, без компютри, без телефони, ще се оправим с подръчни материали безпроблемно?! ohmy.gif

Това имам предвид като казвам „градски хора”. Хора, с тежки професии, изискващи много знания, хора заети, пощурели от заетост, но хора без връзка с природата. Роботчета ставаме, Док!

Никога не съм крила, че се опитвам да пропагандирам връщане към природата, нежност и уважение към природата. Наивист съм щото. laugh.gif

...Кой мислите ще си тръгне довечера?

Аз залагам на Жени и определено искам да е тя преди Янита. Никой не обича предателите.

Вероятно няма значение коя от двете ще е първа, но като че ли Жени ще си тръгне тази вечер. Тя май е по-неудобна за Галя, защото "ни се води, ни се кара", а и като че ли си дава по-реалистична представа, че е маша в чужди ръце. После Янита е на прицел, след нея Гергана и накрая Жоро.

Нямам представа какъв е сценарият, но след като натири излишните Галя вероятно ще "свие байрака" и ще остави Спас и Силвия с дружни усилия да бият Николай във финалната игра.

Жорето тази вечер голямо шоу направи biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Жоро бая си сръбна от кайсиевата, здраво оплете приказките, дори май току да каже нещо, дето не трябва.

Жени си отиде, както бе по план, а анонсът към следващото предаване бе твърде интригуващ - бунт (или по-скоро опит?) на Янита срещу Галя!!!

Оле, с глас се смях, стомахът ме заболя ;) Жоро беше страшен- как говореше само, как ги целуваше наред (даже имах чувството, че и Здравко ще го муцне по устата biggrin.gif ) ,а после, като отиваше да даде гласа си, как заваляше ;) Само като се сетя, почва, пак да се смея...

Мда, жени тръгна и ще бъде последвана от Янита

П.П.Явно пак съм пропуснала момента, в който е станало ясно, че в една седмица си отиват двама, а в следващата един...

Смеха от пиянството на Жорето обаче не успя да ме настрои за съчувствие към Жени.

Да не говорим как изкрещях, когато Галина написа: Жени, обичаме те!

Толкова мразя крокодилщините, че...

А кокошчицата... Дали вече е разбрала, че ако не се беше обърнала срещу племето си, можеше да стигне по-напред от седмицата, че и до финала?!

Или най-малкото нямаше онази част от България, която гледа Сървайвър, да я нарича предател, кокошка и пр. На осемнадесет да се самодамгосаш с национални прозвища, не е най-добрия старт в живота, но... всеки си следва съдбата.

Да не говорим как изкрещях, когато Галина написа: Жени, обичаме те!

;) Ама моля ти се, как може да говориш така за едно толкова искрено послание...

Тоя Спас не може ли да не печели повече имунитета и да го изритат...

...Тоя Спас не може ли да не печели повече имунитета и да го изритат...

Ами май не. Няма кой да го бие, освен в игри като тая за килограмите, която Галя (!) спечели, направо се опулих. Силвия се мъчи да му прави конкуренция, но в злобата си се самозаслепява, а това пречи на нормалното мислене, доколкото изобщо то й е присъщо. А тази вечер бе направо бясна, че Янита ги изигра и прати себе си при Николай, а Галя и Жоро при посланичката ни. Толкова злоба като че ли не бях виждал досега в това издание. Дори ако в такъв миг Силвия се хвърли в океана от бяс и срещне акула, то не бих се обзаложил в полза на най-старото живо създание на този свят.

Ами май не. Няма кой да го бие, освен в игри като тая за килограмите, която Галя (!) спечели, направо се опулих. Силвия се мъчи да му прави конкуренция, но в злобата си се самозаслепява, а това пречи на нормалното мислене, доколкото изобщо то й е присъщо. А тази вечер бе направо бясна, че Янита ги изигра и прати себе си при Николай, а Галя и Жоро при посланичката ни. Толкова злоба като че ли не бях виждал досега в това издание. Дори ако в такъв миг Силвия се хвърли в океана от бяс и срещне акула, то не бих се обзаложил в полза на най-старото живо създание на този свят.

Знам, чв засега в игрите няма конкуренция, ама ми се иска да си тръгне...

Галя ме изуми и мен :) Едва ли аз бих могла да си позная килограмите с такава тончост.

Мда Силвия чак реве от яд- не знам, нещо нервичките й ли не издържаха, какво чак толкоз е станало?!?

Значи тази седмица би трябвало двама да си тръгнат? Жалко, че няма да гледам цели два епизода sad.gif Но поне ще чета тук, каквото споделяте...

...Значи тази седмица би трябвало двама да си тръгнат?...

Вероятно, но ако се спазва досегашния сценарий, а това май е на път да се промени. В снощния анонс към предаването във вторник, т.е. утре, бе казано, че ще има пълен обрат (или нещо такова), който ще промени изцяло играта.

Хм, вече не знам какво да мисля, но дали пък не е време Николай да се върне в племето, макар и с нищожни шансове да оцелее там? Все пак предстои гласуване...

Приносът към планетата казваш, Док?! Кой принос?! Към глобалното затопляне ли?! Вярно, че имаме принос. :)

Или искаш да ми кажеш, че всеки един от нас има уменията и знанията на Николай и Георги?! И ако останем в среда без ток, без храна, без компютри, без телефони, ще се оправим с подръчни материали безпроблемно?! ohmy.gif

Това имам предвид като казвам „градски хора”. Хора, с тежки професии, изискващи много знания, хора заети, пощурели от заетост, но хора без връзка с природата. Роботчета ставаме, Док!

Никога не съм крила, че се опитвам да пропагандирам връщане към природата, нежност и уважение към природата. Наивист съм щото. laugh.gif

към затоплянето имаме съвсем малък принос, но и той си е природен, защото сме си част от цялата планета -тъй каквото и да правим си е абсолютно природосъобразно :)

А можем, разбира се-защо да не можем ?

Ти не можеш ли да си направиш хамек ? Или да си запалиш огън без кибрит и запалка ? ИЛи да си ловиш риба и червеи за закуска ? ohmy.gif

Аз всяка година си ходех на лагер на палатка и всичките тези работи съм ги правил едно време. И всичи мои познати умеят това....

На палатка laugh.gif Ходели сме, разбира се. Първа риболовка бях. Дънните въдици и някой по-дебелшък роман. Другите ловяха оклей, аз допринасях сомчета, големи шаранчета и т.н. laugh.gif Но не съм си правила хамак ohmy.gif нито съм палила огън без кибрит. Поне мога да запаля огън laugh.gif мога и да сготвя, познавам доста билки, познавам отровните гъби, но това не означава, че съм гъбар. Изобщо... много знания се искат, че да оцелееш в природата.

Гледах лайфа в събота. Първият въпрос към Жени беше: Чувстваш ли се предател? И тя отговори: Да.

С което ме спечели за каузата на откровеността и каузата, че човек се учи от живота и от грешките си.

В анонса за седмицата казаха, че Галина ще допусне голяма, фатална грешка. Нетърпелива съм да видя развоя.

Николай е повсеместен любимец на публиката, а как мислите той или Галина имат качествата на лидер?

Галина има качествата за лидер - умна е, хитра, притворна.

Умее да манипулира хората около себе си така, че да изпълняват това, което иска да стане - а това са качествата, които я правят лидер.

Николай пък е не по-малко хитър от нея, но не може да манипулира околните.Той си е като вълк-единак. перфектно се оправя сам, но не може да води глутницата.Роден победител е, но не и водач.

Лично аз не разбирам версията за "предателството" на Жени и Янита.

Предателство спрямо кое, спрямо кого ?

Спрямо бившето племе "Пачека" ли ? Пфу !

Винаги всеки играе сам срещу всички в тази игра. Просто трябва да съобрази своята игра спрямо обстоятелствата и спрямо нагласите на останалите.Постоянни съюзи не съществуват- има само временни коалиции.

Жени и Янита просто се оказаха тъпички и не можеха да се нагодят според представите на останалите. Нищо повече.

А с изгонването на всички от "Пачека" коалицията от "Мого-Мого" си вкарва автогол : в журито ще бъдат само представители от "Пачека", а именно те ще определят победителя ......

...А с изгонването на всички от "Пачека" коалицията от "Мого-Мого" си вкарва автогол : в журито ще бъдат само представители от "Пачека"...

Не, не само от "Пачека", тепърва към тях ще се присъединяват и тия от "Мого Мого", а съвсем не е сигурно, че ще гласуват срещу изгонилата ги (най-вероятно, стига да не стане някоя издънка) Галя.

Не смятам, че Галя има качества на лидер, тя е само един ловък манипулатор, нищо повече. Чак им се чудя на ония безмозъчни същества как се поддадоха на витиеватите й приказки. Галя стои в играта и в голяма степен я ръководи, но тя използва околните само като стъпала, при това доста клатещи се. Една тълпа не може да се манипулира до безкрайност, а за да си лидер, не е достатъчно само да ти трака чейнето, трябва и личен пример, при това не и в игра на тото за познаване на теглото.

Николай се превърна в мъченик чрез изолацията си, която в някаква степен и сам си наложи, притиснат от обстоятелствата. Съгласен с Док, че треньорът е единак и не би могъл да бъде водач. Чувам околните, а и чета тук, че Николай привлича все повече почитатели, за моите да не говорим, но не ние ще гласуваме.

Четирима от "Пачека", петима от "Мого Мого" и двете "умници" Жени и Янита. Това е журито. Или 4 на 7. Как ще гласуват на финала... не знам, но дори и в такава "игра" някакси участниците доказаха нашенското си "я не сакам на мен да е добре, а сакам на Вуте да му е зле".

Всъщност на лайфа в събота Живко много добре го каза: Началото на края на племето "Пачека" започна на онзи съвет, в който племето изгони най-добрия си играч - Николай. Така че не само Жени и Янитка, а и Али и Иван имат заслугата за сегашното положение, но... нищо ново под слънцето. Няма противоречие. Овцете са си овце, вълците-вълци.

В един от американските сезони също имаха своя "генерал", една властна дама, адвокат по професия, която направо си ги беше наредила до финала, но... не позна. Когато беше най-спокойна и уверена във властта си, останалите участници проумяха ситуацията, обединиха се и на съвета племето гласува единодушно срещу нея. Не помня физиономията и, но помня погледа и ,по нашенски - гледаше като халосана от тухла в главата.

Всеки сам избира как да живее, привел гръбнак и изпълнявайки чужда воля или вдигнал глава и слушайки себе си. Дори и в общото личността си остава личност.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

...направо си ги беше наредила до финала, но... не позна...

Много ми се ще това да се случи отново, но преждевременното й преместване в журито би се отразило още по-неблагоприятно за Николай.

Защото ще има възможност да обработи отново овчиците.

Прав си!

Ще видим! laugh.gif

От Толкин си обичам един цитат : И най-мъдрият не може да предвиди всичко.

КОйто ще да вземе наградата, само да не е Галя, само не тя... :shake_puter:

:):rolleyes::lol6: Янита виждам много бързо сте я сложили в журито.Само ,че тя си осигури поне седмица спокойствие.

А Николай току що си взе каквото му се полага -тотема за неприкосновеност.И им разказа играта.То си беше ясно ,още докато го видяха..... :P

Николай и Янита на финал!Много възможна развръзка.Някой записал ли е телефона на Николай ,да го питаме направо ....

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Какво е станало? Значи Николай се е върнал ли? А на Галя грешката дадоха ли от какво е породена?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.