Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

А въобще стартирал ли си Опера? Да не би да е стартирана от друго приложение? имах големи проблеми преди със SpySweeper, който ми товареше много системата. Разбрах го чак, когато го деинсталирах с хиляди зорове, щото не беше никак лесно. Иначе можеш да пробваш версия 9.20 на Опера, с която съм в момента без ни най-малък проблем. Мисля, че проблема не е точно в Опера, а в съвместимостта и с някоя от другите ти програми. ( МОЕ МНЕНИЕ- НЕ ОБВЪРЗВАМ НИКОГО С НЕГО!)

Да стартирана е.Нали след като инсталираш Операта трябва да ти стартира браузъра.Е още го чакам да се появи.Ако в момента искам да отворя Операта ми изкарва съобщение,че вече е стартирана,а на десктопа няма никой.

Добавано:Ето данните на процесора и рама след като деинсталирах Операта.

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Можеш да опиташ да деинсталираш SpySweeper, че той така или иначе е винаги активен. Можеш да опиташ и в Safe Mode.

Малееее това не е хубаво.

Я направи друго сега.

Изчисти тая версия която си дръпнал,и свали друга.Опера имаше проблем с едната версия,тя точно това и беше проблема,но мисля че оправи бъга.

Аз съм с тази версия 9.0.8501.0 от доста време и нямам проблем,свали примерно нея.

Благодарско backata за съвета тръгна като къпана.А ето резултата в Task Manager тук и тук.Какъв ли е бил този бъг ;) ?

Благодарско backata за съвета тръгна като къпана.А ето резултата в Task Manager тук и тук.Какъв ли е бил този бъг ;) ?

Ами бъга явно е бил свързан с някое от приложенията които ползваш. Ако ти се занимава още, пробвай и с най-новата версия, макар да не е финална. Ще разбереш поне дали бъга е оправен, а и може да споделиш тук :hush:

Благодарско backata за съвета тръгна като къпана.А ето резултата в Task Manager тук и тук.Какъв ли е бил този бъг :ph34r: ?

Нали оправихме проблема,това е важното.....

Винаги предпочитам да свалям изпитани версии, за да няма после проблеми.

Публикувано изображение

Сменете си скучния WAP браузер на телефона с Opera Mini! Opera Mini позволява разглеждане на Интернет страници практически на всеки телефон който поддържа Java. Обработката на страниците не се извършва на самия телефон а на отдалечен сървър, като след това резултата се изпраща към вашия телефон.

info

Download

Програмката е супер, при това е безплатна.. Известна е, но съм сигурен, че много от четящите не са я използвали. Заслужава си!

И един важен според мен съвет: Инсталирайте си българската версия! Защо ли? Ами с другите верии в повечето случаи не разчита кирилицата и страничките на български примерно излизат с йероглифи(дори и телефона ви да има българско меню! Тествал съм;))

Също така ако прочетете, че може да използва за достъп само gprs връзка, то не е така! Просто задайте нов интернет профил в телефона с CSD настройките, НО за интернет, а не за wap (същите са, но не се пишат портове и gateway/dns, а само номера за достъп, вида и скороста на пренос и парола+име(при Глобул се използва само име-globul, при Вивател - еднакви име и парола vivatel, а Мтел не ме интересуват..;))

Ако не ме разбрахте за последното, просто влезте в страницата на оператора ви, настройките се наричат CSD Internet.

П.п. Дори и да използвате gprs, отново е нужен активен(defaut-не, че се превежда активен..Публикувано изображение) gprs профил за интернет, а Не gprs wap. Процедира се по абсолютно същия начин като при csd, като вместо номера се пише apn-a, другото е 1към1. И gprs internet настройките ги има в сайтовете! Таксуването и при двата вида "баш интернет" се таксува по стандартните тарифи.

Дано бях полезен. Приятно сърфиране!

• 1 месец по-късно...

Днес реших да пробвам как е Opera-та, щото до сега съм карал все с Mozilla. Разглеждам си аз Opera и по едно време си викам "я да вляза във Vbox". Пускам си някое клипче - нито го буферира нито нищо. Не знам къде ми е проблема, ама таз Opera много ми харесва и мисля да мина на нея(точно но 9.00). Иначе доставчикът ми на интернет предлага телевизии онлайн - като пуста някоя - тръгва. Много ми стана чудно защо се получава така. Публикувано изображение Ако някой по-опитен знае на какво се дължи това - нека сподели. :wors: Ако някой иска да ми пише по-подробно да ми пише на Skype: tashev3 ;) . Мерси предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Проблема вече е фикснат. Изтегли си последната бета на 9.20 и няма да го има.

Аз имам същият проблем. Като се изтегли новата версия на Операта върху старата ли се инсталира или на чисто?

Препоръчително е инсталиране на чисто, след като сте почистили С:\Documents and Settings\user\Application Data\Opera, старата инсталационна папка и регистрите. На 11.04. си инсталирах Опера 9.20 финална версия и сега я пробвах - клипчетета се гледат нормално.

• 3 седмици по-късно...

От няколко дена си сложих Opera но как да я направа браузър по подразбиране щото като цъкна на някой файл продължава да ми отваря IE Публикувано изображение

Редактирано от stanley56
Непълно и неясно заглавие (преглед на промените)

Не знам точно от къде в опера се прави, но ще ти предложа нещо друго. Отиди в Start->Control Panel->Add/Remove Programs->Set Program Access and Defaults и после за браузър задай Opera. Това би трябвало да свърши работа.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Благодаря ама нещо сигурно аз не мога да го направя.Ще го пробвам пак.

Това и мен много ме тормозеше. Благодаря на Stewie

• 2 седмици по-късно...

Излезе нова версия на браузъра Opera Mini

Публикувано изображение

Може да работи с всеки мобилен Java телефон

Бета версия на браузъра Opera Mini за мобилни устройства е достъпна за сваляне от сайта www.operamini.com. Софтуерът е съвместим с практически всеки мобилен телефон с Java, като се започне от смартфоните и се стигне до обикновените апарати за масовия потребител.Уеб страниците се доставят на абоната от отдалечен сървър, като по този начин се ускорява сърфирането в Интернет.Компанията Opera Software приканя всички интересуващи се от нейния браузър да свалят и тестват новата бета версия на Opera Mini (www.operamini.com/beta) и да оставят своя имейл адрес. Участниците в теста ще получат по имейла специална форма, в която ще могат да споделят мнението си за Opera Mini.Според оценките на анализатори, около 5,2 милиарда страници са били разгледани досега с браузъра на Opera Software. Най-много потребители Opera Mini има в САЩ, Китай и Русия.

http://www.operamini.com/beta/

Проблемът ми също е свързан с това, че не мога да отварям флаш анимация с Opera. Инсталирах си начисто (почистени всички папки и регистри) последната версия (9.21.8776). Опитах да пусна един swf файл и ми излезе съобщение "Неуспех при пускане на приложение". В доста форуми се порових и отидох в сайта на Adobe, за да изтегля най-новата версия на Shockwave Player, но при опит да сваля версията, съвместима с Opera се появи това : Shockwave Player Download Center We are unable to locate a Web player that matches your platform and browser. ATTENTION NETSCAPE 6 USERS: Note: If you have Netscape 6.0, then please update to Netscape 6.1 before installing the Shockwave Player. To determine what version of Netscape you have, select the "About Communicator" option in your browser's Help Menu. Click here to update your browser to Netscape 6.1. Има ли някой идея по въпроса. Благодаря предварително.

Инсталирах го, но пак "Неуспех .......". Показва ми, че имам приставка за флаш, а пък не може да отвори файла. IE го отваря без проблем.

Миналия ден трябваше от един сайт да покажа едни коли ама вместо да стоя до компютъра и ръчно с (ctrl + ->) не може ли да ги пусна на автоматичен slideshow ? Благодаря. :rolleyes:

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.