Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Авирка да я сложа ли в доверената за да не си пречат и да се дебнат?

Не я слагай в доверените,ако се обновява нормално или пък иска ъпгрейд все пак ще те пита.Така поне си мисля.

Досега предполагам си е създала необходимите правила за Авира.Ако не е лошо говори за стената.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Не я слагай в доверените,ако се обновява нормално или пък иска ъпгрейд все пак ще те пита.Така поне си мисля.

Досега предполагам си е създала необходимите правила за Авира.Ако не е лошо говори за стената.

Ok ;)

"Сравнение на IP-адресите показа, че sister и tanganika наистина са един и същи потребител." Всъщност това е без значение. Безплатният продукт на Comodo е с изключително качествени прибавки на ниво Kernel ! Това означава Root - зависимост за всеки, който ги инсталира ! И ако човек не знае как да контролира тези реални неща - може с месеци да е така . Само не ме карайте да го доказвам - не мога да възстановя неща слез 3-4 преинсталации на О С . Дори и сега- понеже не съм форматирал всички дискове, не съм сигурен дали всичко е ОК ! Ползвайте платени продукти. Поздрави

"Сравнение на IP-адресите показа, че sister и tanganika наистина са един и същи потребител."

Ти как им /му/ разбра IP адреса? Доколкото знам не си модератор....или някой от модераторите ти го е казал? cool.gif

Ти как им /му/ разбра IP адреса? Доколкото знам не си модератор....или някой от модераторите ти го е казал? cool.gif

Действително модератор го спомена в друга тема. Относно събирачите на дефиниции и съобразно тази тема - ами инсталирайте ги и анализирайте случващото се при вашата ОС по всички известни на Вас начини. Аз зная - не съм единствен в този форум с подобни изводи. Сега считам тези безплатни възможности за непрепоръчителен избор - подобно на Rising Free Edition ! Който желае - нека ги пробва или използва. Поздрави

Tanganika, изпълних принудително няколко поредни преинсталации на Win заради Comodo и Twister и стигнах до тези изключително интересни неща-представени на http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=8347 Определено ги препоръчвам -за разлика от продуктите съпричастни или причинители за проблемите не само при мен... Свикнал съм да търся решения съобразно световния опит.Поне търсачки има много... Поздрави

Дам наистина Twister е способен да увреди системата ако не внимаваме sad.gif обаче за Comodo не съм съгласен или може би с новата евристика е станал доста опасен?Бих го пробвал на виртуална машина ако наистина е увредил системата той.

Дам наистина Twister е способен да увреди системата ако не внимаваме sad.gif обаче за Comodo не съм съгласен или може би с новата евристика е станал доста опасен?Бих го пробвал на виртуална машина ако наистина е увредил системата той.

Имам Comodo IS на една реална (не виртуална) машина с Windows XP SP3 и програмата се държи доста прилично и стабилно. Comodo не е закачал досега системни процеси/ приложения, а други. При мен Comodo IS не хареса само някои bpl (Borland Package Library) файлове, писах по темата.

Comodo Last Version

64 MB RAM

70 MB hard disk space

Обаче в компа ми е 110 мб!!!

До кога смятат да увеличават???С всяка изминала версия става все повече...

Набързо прегледах цялата тема, и инсталирах последната версия на служебния компютър, Sempron 2,2 GHz, 448+64MB RAM, XP SP2.Сканирането отне 75 минути, като заби и рестартирах машината, откри 28 зарази, от които всичките бяха нормални приложения laugh.gif Склонен съм да се "съглася" с едното от тях, направо ме изкефи:

lmaocomodo.jpg

w1024.png

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Хаха, това верно е много опасен вирус. biggrin.gif Ще взема да я пробвам и аз тая антивирусна.

Хаха, това верно е много опасен вирус. biggrin.gif Ще взема да я пробвам и аз тая антивирусна.

Опасна ли е или не е?От 8 месеца тук във форума само чета че била изключително опасна без нито едно обяснение защо и с какво.

http://www.virustotal.com/analisis/e07a0b2...6d386dd28fe3aa4

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Tanganika, защо показваш този резултат от 28 ноември миналата година? Забравил си - преди доста месеци ти с Ikarus ловеше вирус в същия файл. И защо очакваш да виждаш вредоносността ? Поздрави

Androcure06

ЕЕЕЕЕеееее стига де!

Има и доста други които са добри и са дори пред Комодо...

Знам че имаш предвид Online-Armor няма да оспорвам тестовете на братята от „matousec”,но единственото което не ми хареса при нея е че я изключих безпроблемно от иконата в трея и спря да си върши работата(инсталирах си вирус)твърде лесна е за манипулиране,а при Комодо един път инсталирана няма спиране спасението е деинстал.Друго което ме притеснява и не ми допада във Online-Armor е че взима сама решения и има вероятност да бъде заблудена от зловреден код,при Комодо трябва да заблудят мене защото аз вземам решенията неговата работа е да вижда всичко (до сега е така) и да ме попита.

Донякъде единствено и само Online-Armor е преди Комодо другите няма да ги коментирам :)

Ами и Outpost взима решения...Според мен има само 3 стени и те са на върха!!!Всичко останало е....по добре с Windows Firewall(oups и Кис е добра).

разликите между трите е минимална да не кажа стотни.Комодо много загрубя с този(смешен) Антивирус!

Online е лека доста.Оглеждаm я,но не мога да я сравня с Комодо,защото са различни.Има неща които комодо няма...следи Hosts,и т.н.Да я огледам по ясно и ще ти кажа финално мнение

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Ами и Outpost взима решения...Според мен има само 3 стени и те са на върха!!!Всичко останало е....по добре с Windows Firewall(oups и Кис е добра).

разликите между трите е минимална да не кажа стотни.Комодо много загрубя с този(смешен) Антивирус!

Online е лека доста.Оглеждаm я,но не мога да я сравня с Комодо,защото са различни.Има неща които комодо няма...следи Hosts,и т.н.Да я огледам по ясно и ще ти кажа финално мнение

Отговора ми на поста ти

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1307556

Има неща които комодо няма...следи Hosts

:wors: Наистина ли не следи hosts файла

Тук не говорим за антивируса те всички са гола вода проспиват всичко и след това влизат в действие безплатните почистващи програми примери много.Няма нещо което Комодо да не следи най-малко пък Hosts.Аз поставям стената на Касперски на трето място и наистина всичко останало е по добре с Windows Firewall + виртуализация докато си в нета.След уиндоуската стена най-лека е тази на Комодо дори на макс настройки (поне при мен е така) но се настройва дълго време.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Тук не говорим за антивируса те всички са гола вода проспиват всичко и след това влизат в действие безплатните почистващи програми примери много.Няма нещо което Комодо да не следи най-малко пък Hosts.Аз поставям стената на Касперски на трето място и наистина всичко останало е по добре с Windows Firewall + виртуализация докато си в нета.След уиндоуската стена най-лека е тази на Комодо дори на макс настройки (поне при мен е така) но се настройва дълго време.

Добре дай ми shot къде комодо има настройки за Host's и няма да говорим повече...

Nikssi Знам я дyша Оutpost нали ти ме накара да я пробвам септември..., ама малко ми е тежка на мен.Нали знаеш че имам слаб net в момента.

Аз за това казах Има 3 стени които са добри+КИС.Останалото...бих си стояла с Vista Firewall.

Самостоятелно HIPS приложение за Виста още няма,но виж XP има доста!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Добре дай ми shot къде комодо има настройки за Host's и няма да говорим повече...

Nikssi Знам я дyша Оutpost нали ти ме накара да я пробвам септември..., ама малко ми е тежка на мен.Нали знаеш че имам слаб net в момента.

Аз за това казах Има 3 стени които са добри+КИС.Останалото...бих си стояла с Vista Firewall.

Самостоятелно HIPS приложение за Виста още няма,но виж XP има доста!!!

Десен клавиш

7078Screenshot-506.jpg

И може да правиш каквото си пожелаеш

3691Screenshot-507.jpg

Стена със повече възможности за създаване на правила от потребителя още не съм открил Комодо е уникат за маниаци които искат най-доброто от защитните програми.

Десен клавиш

7078Screenshot-506.jpg

И може да правиш каквото си пожелаеш

3691Screenshot-507.jpg

Стена със повече възможности за създаване на правила от потребителя още не съм открил Комодо е уникат за маниаци които искат най-доброто от защитните програми.

Това е в резултат на защитата на System 32!!!

С добавяне на Host's в защитените файлове!

Виж тук:

2lji63b.png

.....и между дрyгото там където пyбликyваш шотовете винаги ми дава това:

2a9pf2v.png

Третата стена по възможности това си го има по подразбиране

1684Clip.jpg

Тука как е има ли предупреждения на WOT :wors:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Третата стена по възможности това си го има по подразбиране

1684Clip.jpg

Тука как е има ли предупреждения на WOT :rolleyes:

Представяш ли си да са толкова зле от „matousec” че да поставят на второ място стена която по подразбиране да не следи Host's ?

Няма нещо което Comodo Firewall Free да не следи всичко минава през нея тя е филтъра на компютъра.

Излиза че Comodo Firewall блокира и експлойти нямам друго обяснение за тази снимка

http://www.fulldls.com/torrent-pictures-1206563.html

7096Screenshot-510.jpg

08.3.2009 г. 17:28:55 Запрещено: HEUR:Exploit.Script.Generic Firefox

За Internet Explorer не съм чувал да блокира експлойти ако бъркам поправете ме.Ясно се вижда че не ползвам друга защита освен стената и няма кой да е отговорен за това на снимката.

Това е възможно най-палячовският антивирус в Историята :ph34r: Намира ми троянци в безплатни програми, свалени от download.com, не може нищо да се стартира, както е и с boclean, или както се казваше, не хваща и не маха никой вирус, нали тествах със специал .zip

Това е възможно най-палячовският антивирус в Историята :) Намира ми троянци в безплатни програми, свалени от download.com, не може нищо да се стартира, както е и с boclean, или както се казваше, не хваща и не маха никой вирус, нали тествах със специал .zip

Само да те светна че BoClean не хваща и маха вирусите,тъй като принципа му на действие е различен(електрокyтира ги)ако си забелязал той няма карантина....

Антивируса е с нов eнжин и дава много ФП.

За момента е непрепоръчителен.

TNN

IP - адреса на ползваните прокси не е моя адрес - така ги виждам -за да не ги забравям какви бяха. Всъщност тези данни не ми трябват.Май при ползване на прокси антивирусната ми програма лови по-малко. При външно сканиране установявам отворените портове при проксито - а моите са затворени и невидими - ако не ми е на гости някое можещо творение. Tanganika, разбра ли ме ? Поздрави

Искаш да кажеш че Comodo Firewall пак е преодоляна,а аз се чудя къде да си намеря белята омръзна ми да търся опасни сайтове та дано започнат да ме преследват и мене невидими гости.Никога не съм ползвал прокси и разни други помощни техники със статично IP съм.TNN за пореден път се убеждавам че ловящите ви антивирусни програми за нищо не стават,защо ме предизвикваш да го казвам.

Днес като прочетох че пак си със Комодо и Авира знаех какво ще последва,защото стена се инсталира на чиста система.

Също така беше на мнение,че от „matousec” са тествали Comodo Firewall на макс настройки но аз установих друго на практика.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.