Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Чесно , по ламерско изказване не бях чувал скоро , голям смях падна :whist:

не съм чувал съвременна антивирусна програма да не може да се ъпдейтва сама или да сканира автоматично ... пък и има ли тва някакво значение ако не си върши работата ... no more comment .

Моят личен избор е Norton Antivirus. Имам интернет от години и никакв вирус досега не ми е докоснал компютърчето :) даже допреди месец бях с 2001 версията и си работеше перфектно.

Иначе тази NOD32 не съм я пробвал , но не смятам и че ще я пробвам понеже нортъна си бачка супер.

единствено мога да добавя че от F-Prot по некаръдна антивирусна програма не знам , пълен боклук абсолютно

Пич ти си пипнал най-големият вирус-NORTON

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Пич ти си пипнал най-големият вирус-NORTON

Пич, ти не си се ъпдейтнал. Нортън е добър избор в момента.

NOD32-смехорийка пълна,за нищо не става.Щон ти сам трябва да си я настройваш-хахахаха,нямам думи.Всичките й международни награди няма да утешат десетките случаи на пропуск,които лично съм виждал.Аз твърдо уважавам Nightraven,дори съм гласувал за неговата репутация,но в случая мисля,че мога да бъда полезен.Ето ви и доказателството-снимка на една забиваща система:

http://img141.imageshack.us/my.php?...d32suxxx5js.jpg :bye:

Ми пич ти си смехотворен с такива изцепки!

Хей, Night_Raven! Не се опитвай да подвеждаш момичето(Mravik), нито да накланяш везните в полза на прехвалената Нод 32, с която бях, докато компа ми не се набъка с троянци, и я смених с тази на Касперски! Защо досега, откакто съм с Касперски, нито вируси, нито шпиони, нито пък разни рекламни приложения са ми дошли на "гости", това е реторичен въпрос, защото Касперски е най-добрата анти- вирусна програма, която още няма конкуренция! Сигурна съм, че ако не сега, след известно време, и mravik, ще разбере истината, която се нарича Касперски! Нямам нищо против, нека Mravik да си сложи Нод 32, или някаква друга анти-вирусна, като й се напълни компа с троянци и шпиони, както това стана с мен, по времето, когато бях с Нод 32, и като си плати "солено" на специалист да й форматне дисковият дял с преинсталация на Уиндоус, тогава ще разбере, защо всички сме с Касперски и друга анти-вирусна не признаваме!

За сведение на Mravik, Нод 32 не пази от шпиони и рекламни приложения, за разлика от Касперски!

Не пази ама нанайки! Аз пък познавам хора, които за кашперски казват същото. Има си специализиран софтуер, който помага за тези програми spyware и т.н. Не може да се разчита само на една антивирусна да те пази от всички злини- това е близко до ума. Така че сори ама не съм съгласен с теб. Това за твоя проблем зависи от много компоненти. Не можеш да отречеш една антивирусна и да възхваляваш друга. Всяка прави пропуски просто NOD32 прави по малко пропуски.

Хей, Night_Raven! Не се опитвай да подвеждаш момичето(Mravik), нито да накланяш везните в полза на прехвалената Нод 32, с която бях, докато компа ми не се набъка с троянци, и я смених с тази на Касперски! Защо досега, откакто съм с Касперски, нито вируси, нито шпиони, нито пък разни рекламни приложения са ми дошли на "гости", това е реторичен въпрос, защото Касперски е най-добрата анти- вирусна програма, която още няма конкуренция! Сигурна съм, че ако не сега, след известно време, и mravik, ще разбере истината, която се нарича Касперски! Нямам нищо против, нека Mravik да си сложи Нод 32, или някаква друга анти-вирусна, като й се напълни компа с троянци и шпиони, както това стана с мен, по времето, когато бях с Нод 32, и като си плати "солено" на специалист да й форматне дисковият дял с преинсталация на Уиндоус, тогава ще разбере, защо всички сме с Касперски и друга анти-вирусна не признаваме!

За сведение на Mravik, Нод 32 не пази от шпиони и рекламни приложения, за разлика от Касперски!

Ако това си ти на снимката, вече и за брюнетки, колко са "умни" вицове трябва да се пишат!

Ако това си ти на снимката - трябва и брюнетките да ги възпеят колко са "УМНИ"

Ми мелл като си толкова знаеща що не си напишеш антивирус сама, а? Кашперски та кашперски! Дъни си с кашперски и си живуркай. Кво на занимаваш с тъпни.

Редактирано от paskovv (преглед на промените)

Аз пък си мисля че Bit Defender е доста сериозна конкуренция на Касперски,и ако фактора RAM не ви притеснява,хич не се замисляйте.

Ползвал съм Symantec,Bit Defender,NOD32 и в момента съм с Кассперски 6.0..

За Symantec и Bit Defender мога да кажа че горе-доло ползват еднакви ресурси,но Bit Defender e доста по-надеждна,открива повече бацили.

Така че на кантар слагам Bit Defender и Касперски,и засега Касперски бие,понеже v6.0... е почти двойно по-лека.

NOD32 я ползвах много малко време,и за това време останах с лошо впечатление от нея.Може пък по-верните фенове на NOD да са на друго мнение,и съм сигурен че си имат причини да мислят така,но аз си оставам на Касперски.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Хей, paskovv, образ! Ако не можеш да се примириш с факта, че едно момиче като мен ги разбира тия неща повече от теб, който само приказва неща на изуст, без да се аргументира с факти, просто това не е правилната тема за тази цел! Има си чатове, фъстък такъв! Аз, обаче пиша неща през, които съм преминала, т.е от личен опит! И хайде да не даваш акъл какво да се пише за брюнетките, понеже ти не си по-умен и от блондинка!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Привет MELL cool.gif Искам да те питам плащат ли ти тези от Касперски , та ги хвалиш толкова много и на кръв ги защитаваш . Отклонявам се от темата ама искам отговор :whist:

Аз също съм виждал неведнъж тотално разбита система, "пазена" от нод32

Искам да те поздравя. Ти си единственият човек в този форум, който може да ме изкара от релси с 3 изречения.

Искам да ми посочиш конкретно думите ми, чрез които се опитвам да наклоня везните в нечия полза. Това, че ти тълкуваш думите ми както на теб ти е удобно, не значи нищо.

Направих си труда да прегледам постовете ти. Не знам кой се изказва неподготвен и кой заблуждава. В първите си постове камо ли не боготвориш NOD32, а от един момент я отричаш тотално. С това нямам предвид, че някоя от тях е по-добра, а че прибягваш до сляп фанатизъм. Просто хвалиш до спукване програмата (или нещото), която (което) ползваш в момента без да се замисляш, което говори много лошо за теб. Наистина ми беше много интересно да чета постове от рода на "сложи си най-добрата - NOD32" и изведнъж "само касперски е истината, братлета".

За човек, който не може да се оправи с неща като Service Pack и твърди че AMD процесорите са "по-тихи", се изказваш твърде категорично по други теми. На базата на предишните ти изказвания и познанията ти като цяло, мога да класифицирам настоящите ти като напълно смехотворни и крайно необмислени.

Слепият фанатизъм не е полезно нещо. Ако ти е останал някакъв разсъдък все още, се замисли по въпроса.

И, моля те, не генерализирай с "всички ние". Нямаш право да правиш такива обобщения.

EDIT:

Хей, paskovv, образ! Ако не можеш да се примириш с факта, че едно момиче като мен ги разбира тия неща повече от теб, който само приказва неща на изуст, без да се аргументира с факти, просто това не е правилната тема за тази цел! Има си чатове, фъстък такъв! Аз, обаче пиша неща през, които съм преминала, т.е от личен опит! И хайде да не даваш акъл какво да се пише за брюнетките, понеже ти не си по-умен и от блондинка!

И недей да обиждаш другите потребители, най-малкото не ти прави чест. За компетентността вече казах преди малко.

Това за личния опит беше смешно.

МELL, не че искам да защитавам нод, ама....я виж тук:

http://nod32.bg/main.php?id=1

Tук освен мен някой друг подготвен ли е :) /в кръга на шегата разбира се :-))) /

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

home, разбира се,че ми плащат, та аз имам подписан догавор за 2 г. с Лаборатория Касперски, рекламно лице ще бъда на новият им продукт, не си ли личи по снимката на аватара ми?!

home, разбира се,че ми плащат, та аз имам подписан догавор за 2 г. с Лаборатория Касперски, рекламно лице ще бъда на новият им продукт, не си ли личи по снимката на аватара ми?!
Не не личи , а и ако може да кажеш по колко ти плащат , за да ги хвалиш толкова biggrin.gif
Не не личи , а и ако може да кажеш по колко ти плащат , за да ги хвалиш толкова biggrin.gif

Доста ще да е. :)

Е Мел,след всичко казано и критиката която отнесе,нима ще продължиш в същия стил??

Знаеш че лично аз съм безпристрастен,но ти май се поувлече.А това не е от полза за никого в тези форуми. Затова по добре всички да спрем да влагаме само чуства и да се опрем на факти и знания за да решаваме реално нещата.

А колкот до антивирусните,ами на доста места е казано тука че най-добра няма.Всичко е относително,и главно от нас потребителите зависи коя ще избереми как ще си я ползваме.

Със здраве и успех на всички в решаването на проблемите си!

МELL, не че искам да защитавам нод, ама....я виж тук:

http://nod32.bg/main.php?id=1

Tук освен мен някой друг подготвен ли е :) /в кръга на шегата разбира се :-))) /

Е... Аз си помислих, че кой знае какво ще ми дадеш да видя, а ти ми даваш линк за официален сайт на Нод 32, който е най-вече рекламен! Ти какво очакваш да пише там, ча Касперски е по-добрият избор ли?!

Всеки си хвали "стоката", разбира се, рекламата е най-добрият евреистичен метод на "Есет" да си пласират прехваления продукт! Само с едно нещо Нод32 е по-добър от Касперски - рекламата!!! laugh.giflaugh.gif;)

Е... Аз си помислих, че кой знае какво ще ми дадеш да видя, а ти ми даваш линк за официален сайт на Нод 32, който е най-вече рекламен! Ти какво очакваш да пише там, ча Касперски е по-добрият избор ли?!

Всеки си хвали "стоката", разбира се, рекламата е най-добрият евреистичен метод на "Есет" да си пласират прехваления продукт! Само с едно нещо Нод32 е по-добър от Касперски - рекламата!!! laugh.giflaugh.gif:)

Човекът ти дава линк да видиш, че NOD32 също се бори със Spyware и Adware. Толкова ли си заслепена и умопомрачена, че не успяваш да го проумееш?

Хм, Night_Raven,абе ти хубаво си си направил труда да разгледаш постовете ми, ама какво вдяваш от цялата работа?! Явно нищо, иначе за пореден път нямаше да се изкажеш неподготвен...Причината, да защитавам Касперски, се основава на личен опит,и най-вече на проблемите, с който се сблъсках, използвайки преди Нод 32, която наистина много харесвах, затова и я хвалех...За което сега много ме е срам...Веднъж, от чисто любопитство, реших да си инсталирам Касперски и да видя наистина толкова ли е ефективен този Нод 32, колкото твърдят такива ревностни фенове на тази програма, като теб например.Аз някъде това го бях написала, но ти явно си го пропуснал, или не ти отърва да го цитираш.Резултатът, след ъпдейт и сканиране на Касперски, беше 10 вируса, за които, странно защо, Нод 32 безмълвно мълчеше! Ти на това ли му викаш "сляп фанатизъм", или пишеш неща, казани наизуст, или само заради "спорта" - да се постне нещо?! Поздравленията не ти ги приемам, защото в случая си използвал сарказъм...Има няколко човека, които наистина уважавам в този форум, но ти си ми любимец! За процесорите, мисля,че тук не е правилната тема, не е лошо да се запознаеш с правилата на този форум...Но само, за да ти отговоря, ще ти кажа, че новите процесори, които AMD произвеждат, са много по-тихи, по-бързи и по-евтини от тези на Intel;това не е само мое мнение, а на хора, които познават хардуеъра повече от мен и от теб.Но, хайде да не се получи дискусия тук, на тема AMD or Intel, спирам дотук.

Със SP се оправям доста добре, уйндоусът ми е оригинален и нямам проблем с него. И, ако обичаш, не се вживявай в ролята на прокурор, ако съм обидила някого, нека ми го каже той...

И, моля те, не обиждай, нали на мен ми направи същата забележка преди малко, или помниш като маймуните само 3 мин?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Е Мел,след всичко казано и критиката която отнесе,нима ще продължиш в същия стил??

Знаеш че лично аз съм безпристрастен,но ти май се поувлече.А това не е от полза за никого в тези форуми. Затова по добре всички да спрем да влагаме само чуства и да се опрем на факти и знания за да решаваме реално нещата.

А колкот до антивирусните,ами на доста места е казано тука че най-добра няма.Всичко е относително,и главно от нас потребителите зависи коя ще избереми как ще си я ползваме.

Със здраве и успех на всички в решаването на проблемите си!

Ами , аз мисля, че критиката към мен е неоснователна, и затова съм се обосновала, не може хора като него да се намират само на приказки, и да си чешат езиците. Иначе, аз теб много те уважавам, дано не съм те обидила с нещо, ако е така, ИЗВИНАВАЙ! И защо да съм се поувлякла, просто отговарям на нападките към мен, или защитавам позицията си, мисля, че имам право на това, нали?! :)

Mell аз точно с Касперски хванах вирусите, и то при най-яките му настройки (всичко беше full защита), а Касперски изобщо не беше и разбрал какво става.

Съжалявам не се обиждай

От всичко което видях дотук в този форум си правя следния извод: Всеки си харесва най-много неговата си антивирусна, докато не изпищи някой ден, защото каквато и да е защитата, колкото и да е up-to date няма 100% сигурност.

Освен това, доколкото знам, една антивирусна ако не е кракната както трябва, все едно я няма, не знам дали действително е така.

Еййййййййй,съфорумци,тука стана бойно поле,а антивирусните компаниии не давт пукнат грош за нас и за това,че ги защитаваме,карат си хората А8-та и не ги е*е за нас,стига,нека се поуспокоим...

хаха, как го постигате този номер да ловите толкова вируси ? ;)

С F-Prot update на мах последните 7 годинки да съм хващал 1 или 2 пъти вирусче и то по моя вина :)

Та личното ми мнение е, че антивирусната трябва да е максимално лека, което не мога да кажа за Касперски /не съм пробвал Нод-а/ , а всичко друго зависи от задклавиатурното у-во :)

Ако ти е мерак да си хванеш вирусче и господ не може да те спаси :)

Mell аз точно с Касперски хванах вирусите, и то при най-яките му настройки (всичко беше full защита), а Касперски изобщо не беше и разбрал какво става.

Съжалявам не се обиждай

От всичко което видях дотук в този форум си правя следния извод: Всеки си харесва най-много неговата си антивирусна, докато не изпищи някой ден, защото каквато и да е защитата, колкото и да е up-to date няма 100% сигурност.

Освен това, доколкото знам, една антивирусна ако не е кракната както трябва, все едно я няма, не знам дали действително е така.

Мравик, защо ли не ти вярвам?! Ти да не би да ходиш с Гарвана, нищо лично, де?! Хванала си вируси с Касперски?! Извинявай, ама тук хората са над 15 годинки! Я кажи как си ги хванала тези вируси, да видим, дали ще ги хвана и аз?! Всичко ще докажа със скрийншот, без значение кой в случая ще излезне прав...Ако аз не ги хвана тези вируси, значи лъжеш, ако ги хвана, веднага си слагам ръката на сърцето и повече за Касперски дума няма да обеля.Моля те да ми кажеш как ги хвана тези вируси, щото и аз искам да ги хвана.

MELL не прави такива изказвания , защото ще изгориш кака (нищо лично) ;)

Ranger, я кажи, когато сравнявахме F- Prot с Касперски, кой тогава победи?! Абе, искам да хвана вирус с Касперски, ама ей на, нямам късмет, а умишлено посещавам най-заразените с вируси сайтове...

Касперски.

Но това не означава нищо , ти продължаваш да преинсталираш Windows-и, а моите не съм ги барал и аз нз от колко време ;)

И двамата нямаме вируси /всъщност за теб нз :) /. Това какво означава ?

Важното е да гледаш какво кликаш, пък и да имаш малко късмет.

PS : На мен ли така ми се струва или един обикновен антивирус трудно ще те спаси от вирусче разпространяващо се по мрежата и атакуващо дупки на МS Windows ? Примерно Blaster или новата гадинка гавреща се с Sharing-а на XP ? :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.