Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разни работи за зодиите

Featured Replies

аз пък съм

Зодия:

Риби

Асцендент:

Близнаци

Черна луна:

Лъв

каквисе струватова :P

• Отговори 954
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

СТРАНИЦА ЗА ДОСТЪП

За достъп до споделена папка или за да изтеглиш файл, въведи кода от картинката. Зареди ново изображение

Въведи кода от картинката:

кода да не е rudolf steiner, rudolf hess или adolf schcklgruber?... :Pbiggrin.gif

не кода е магаре кришна

може и едно въже да си сложиш на вратлето biggrin.gif

Ура, заради оцета под аватара ли реши, че обичам кисело biggrin.gif

И аз като Туки съм по шоколада и сладкишите, но то това не е ли от Телец. Всеки Телец е лакомник... трябва да напиша там тулумбичка... biggrin.gif

да, Телец, Рак и ВеСни кльопат най-мнoгоо сладко, като Телецът обича горчив шоколад с най-много какао, а Ракът яде кракери(солени захарни бисквити)Весни яде най-много сладко без други примеси. По принцип, Телецът има най-краткия списък "какво не ям". biggrin.gif Телецът обича доста вкусове дори и комбинации най-необичайни дори за гурме-френската кухня.

Киселото мялкое 'слаба ракия' за Телецът. Киселото мляко е по-скоро за Телец, който спазва диета и си пие урината по метода на "Малахов" biggrin.gif Киселото мялко е много семпла храна за Телецът. то отива повече на Кози-рог. Козирогът обича кисело мялко с малко лимонтузу и сол за 'вкус'... biggrin.gif

...иначе току що аз опустоших 2 кофички 'Бор Чвор' 3.6% :P

Препинателен, прати ми на мейла -

[email protected]

не отворих файла там.

Ура, улучи за натюр шоколада.

Обичам сладко, но не го ям... ама не ям и кисело, освен ако не чакам бебе biggrin.gif

Много оспамихме. Резиль.

Ще метем.

...

Сега някой да ми обясни ако може каква е тази Лилит, черна луна и всички зависимости покрай нея. От сайтовете не ми стана много ясно...

И аз като Туки.. biggrin.gif

[email protected]

не отворих файла там.

Обичам сладко, но не го ям... ама не ям и кисело, освен ако не чакам бебе biggrin.gif

Много оспамихме. Резиль.

Ще метем.

...

Сега някой да ми обясни ако може каква е тази Лилит, черна луна и всички зависимости покрай нея. От сайтовете не ми стана много ясно...

пратих ти го!

а черна луна е фиктивна планета, която се

използва в кармичната асрология .

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

да, Телец, Рак и ВеСни кльопат най-мнoгоо сладко, като Телецът обича горчив шоколад с най-много какао, а Ракът яде кракери(солени захарни бисквити)Весни яде най-много сладко без други примеси. По принцип, Телецът има най-краткия списък "какво не ям". biggrin.gif Телецът обича доста вкусове дори и комбинации най-необичайни дори за гурме-френската кухня.

Киселото мялкое 'слаба ракия' за Телецът. Киселото мляко е по-скоро за Телец, който спазва диета и си пие урината по метода на "Малахов" biggrin.gif Киселото мялко е много семпла храна за Телецът. то отива повече на Кози-рог. Козирогът обича кисело мялко с малко лимонтузу и сол за 'вкус'... biggrin.gif

...иначе току що аз опустоших 2 кофички 'Бор Чвор' 3.6% :P

Ура, мил си ми, но не съм съгласна с теб - ТЕЛЕЦЪТ кльопа абсолютно всичко - даже и зелен боб - аз лично само него отхвърлям - ада

• Автор

[email protected]

не отворих файла там.

Много оспамихме. Резиль.

Ще метем.

...

Няма нищо за метене тук. :P Всичко си е на мястото.

Иначе, U.Ra позна за Телец.

Значи ти все пак успяваш да се въздържаш от сладко?

[email protected]

не отворих файла там.

Много оспамихме. Резиль.

Ще метем.

...

Аз винаги чакам бебе, защото и аз обичам сладко. biggrin.gif Когато мъж чака бебе-е най-дългата бременност- може да се проточи с години и да пусне бирене шкембе.. Повечето мъже пускат 'пържолено шкембе', не само в България, но и по цяла Европа. Мюсли-мужикидинете пускат 'дьонерово шкембе'.. biggrin.gif Нали виждаш, че Тишо можеше да изпревари за 1 бройка Венета при раждането?.. Щеше да роди 10 порции 3-ка мешена и бая оки Каменица-светльо

да, мети, spring clean for the may-queen... 13 may... biggrin.gif

Имам едно въпросче- неотдавна бяха ми правили хороскоп и в него пишеше: "Хората със северен лунен възел във Водолей са тук,за да помогнат за идването на Новата Епоха"

Какво изобщо значи това и вярно ли е? m083.gif

Всъщност, в един момент, ако пожелаеш, от много неща можеш да се въздържаш, Туки... особено с нашия телешки инат.

Препинателен, мерси...

За 1 път ми правят хороскоп...

Стига с тоя 13 май, сестра ми е родена тогава biggrin.gif и тя е теленце, тя ми измисли ника такъв...безкрайност ама до нея.

• Автор
Аз винаги чакам бебе, защото и аз обичам сладко. biggrin.gif Когато мъж чака бебе-е най-дългата бременност- може да се проточи с години и да пусне бирене шкембе.. Повечето мъже пускат 'пържолено шкембе', не само в България, но и по цяла Европа. Мюсли-мужикидинете пускат 'дьонерово шкембе'.. biggrin.gif Нали виждаш, че Тишо можеше да изпревари за 1 бройка Венета при раждането?.. Щеше да роди 10 порции 3-ка мешена и бая оки Каменица-светльо

да, мети, spring clean for the may-queen... 13 may... biggrin.gif

Като обичаш сладко, какво правиш като ти се прияде? Нали захарта е кармична? Или - кармична-некармична, пак си я ядеш?! :)

Всъщност, в един момент, ако пожелаеш, от много неща можеш да се въздържаш, Туки... особено с нашия телешки инат.

Препинателен, мерси...

За 1 път ми правят хороскоп...

Да, така е. Аз в тийнейджърските си години по едно време напълно се отказах от сладкото, заради пъпките, които излизат от него. И наистина нямах пъпки. biggrin.gif С Телешкия инат наистина можеш да се откажеш от всичко. Но, дали е нужно?!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Имам едно въпросче- неотдавна бяха ми правили хороскоп и в него пишеше: "Хората със северен лунен възел във Водолей са тук,за да помогнат за идването на Новата Епоха"

Какво изобщо значи това и вярно ли е? m083.gif

A ако ги няма Епохата няма да дойде. :) ...или са нещо , като "акушер-гинеколози" на Епохата?...

А ние със Слънце във Водолей просто си обличаме косюмите и вратовръзките и я чакаме с един букет цветя на гарата- когато дойде! biggrin.gif

[email protected]

не отворих файла там.

Много оспамихме. Резиль.

Ще метем.

...

Лилит е твоята Нощ.

Зеницата, през която Светлината навлиза в Окото ти.

A ако ги няма Епохата няма да дойде. :) ...или са нещо , като "акушер-гинеколози" на Епохата?...

А ние със Слънце във Водолей просто си обличаме косюмите и вратовръзките и я чакаме с един букет цветя на гарата- когато дойде! biggrin.gif

Това за "не" ли да го приемам?

Лилит е твоята Нощ.

Зеницата, през която Светлината навлиза в Окото ти.

лилит е фиктивна планета тоест несъществува.

тва е енергиина точка. астрономично

тва е точката в която луната се намира най-дале4е от земята.

по положението на лилит в знак и дом на хороскопа се

съди за предишния живот на човека и

кармичната му предопределеност в този живот

Май написах същото с по-малки думи.

На мъжете са им нужни повече обяснения - Анимата на Чехов ти го казва.

всичко е точно така, без последното изречение.

'кармичната предопределеност' в този живот не е само в резултат от миналата инкарнация.

Това е все едно ако имаш дете да прилича на тебе или на партньора ти само. :)

Май написах същото с по-малки думи.

На мъжете са им нужни повече обяснения - Анимата на Чехов ти го казва.

тва беше предназначено за infinity.

ти що се буташ между шамарите.

а доколкото виждам НИЩО не си написала

и нали занеш кво е казал писателя чехов... cool.gif

всичко е точно

Влиянието на борсата

http://der-stuermer.org/indbg.htm

Борсата е в ръцете на евреите и тя диктува условията на правителствата на всички страни. Създавайки изкуствено тежко материално положение в държавите, борсата господствува над тях, невидимо ги управлява и с това изхвърля на улицата цели милиони безработни, без каквито и да било средства.

От само себе си се разбира, че човек, останал без късче хляб, дири причините на своето нещастие и тук алчният евреин му поднася в дар прокламация, в която обвинението изцяло се стоварва върху държавния строй, интелигентната класа и духовенството.

По този начин постепенно се сее смут, възниква революционно движение, появяват се оратори измежду евреите, които започват да ръководят въстанието, насъсквайки обезумялата тълпа срещу братята й.

А зад кулисите стоят ръководителите евреи от висш ранг и с математическа точност дават указания на едноверците си, кога и по какъв начин да налитат, за да нанесат съкрушителното разрушение на една или друга страна в християнския живот.

Умишленото действие в голям мащаб на борсите вече е регистрирало тайнствения еврейски апарат, разполагащ с могъщо оръжие, в смисъл на въздействие върху световния икономически живот.

Благодарение на поразителната постановка на борсови влияния върху съвременния живот, и всеки отделен човек е принуден да държи сметка за борсовия бюлетин повече отколкото за указа на някой диктатор или за наредбите на парламента.

Стигнало се е до там, че борсата започва вече да насочва по своему собствения живот на човек. Ако всеки индивид се намира в зависимост от това тайнствено еврейско учреждение, ако неговият личен живот се насочва и управлява от борсата, ако регулиращото начало се намира в стоманените юмруци на този създаден от еврейството институт за всевъзможни гешефти, не би било зле да се изясни, кой тогава е неговият върховен ръководител и накъде водят кривите пътища на неговата неизвестна цел! ?....

Съветът на „Дванадесетте юдеини колена” управлява борсите, и той нанася ударите на световната политика и икономика. Той изработва актовете на икономическия и политическия живот на народите и той създава нещастията във всички слоеве на обществото!...

В средните векове в Европа всички държавни, финансови и политически новини са се предавали от евреите от една община в друга. Бързината била толкова развита, че правителствените информационни средства не могли да им съперничат.

Чрез тайни източници евреите получавали от държавните учреждения всички сведения за световните събития и със светкавична бързина осведомявали най-напред своите едноверци. Когато Наполеон неочаквано се върнал от Елба, създало се предположението, че финансовите планове на Ротшилд са обречени на неуспех, защото този финансист субсидирал Англия и Прусия.

Във време на битката при Ватерлоо Ротшилд лично следил хода на сражението. Когато Наполеон дал заповед за последната отчаяна атака, финансистът извикал;

„Домът Ротшилд спечели сражението!...”

Той пристигнал в Брюксел, наел коне и заминал за Остенде, Морето било страшно бурно, но страхливият евреин Ротшилд бил забравил всеки страх. Той бързал за Лондон и за много пари наел моряк, единствения, който се съгласил да го отведе през Ламанш в Англия. Там той поръчал куриерски коне и на 20 юни, 1815 година се явил на борсата. Като започнал да продава книжата си, той създал паника сред финансовия свят в Лондон. Курсът бързо започнал да пада и пазарът се наводнил с книжа от държавния заем.

В същото време агентите на Ротшилд купували на безценица всичко, което им попаднело.

Докато да пристигне от фронта куриерът с известието за крайната победа на Уелингтън, Натан Ротшилд успял да награби държавни ценни книжа за четиридесет милиона франка.

С парите си Ротшилдовци купували големите политически деятели и вестниците. Евреите се боят най-много от истината и да не би пресата да ги разкрие, и се мъчат да я завладеят.

Заключение

5254.GIF

И тъй, голите цифрени данни на безпристрастната статистика рисуват мрачната картина на еврейското засилване. Всички места за насаждане на хазарт и разврат се създават от ръцете на световното еврейство. В някои страни е узаконена и монополизирана търговията с жива стока и наркотици. Борсата, банките и търговията са окупирани, а на фронта на всичко това е спекулацията във всичките й форми и прояви.

Народите един след друг дохождат до нагледното убеждение, че племето на Каин, Хама и Юда не може да се сравнява с никоя нация. В еврейското племе от началото на появата му на земята са вложени особени специфични миазми на злоба и мъст, които правят еврейството народ изключителен по своите природни престъпни наклонности,

Сцената на действието се мени, но евреите през хилядолетия остават верни на себе си. Главната квартира на световното могъщество и всеевреиско вице-правителство се намира в Лондон и Ню Йорк. От там се изпращат пратеници из всички краища на света за подготвяне почвата за поробване на другите нации - отначало икономически, а после и политически.

flag-ani.gif

Британия вече отдавна се намира под еврейска хипноза, Съединените Американски Щати също. Далечният Изток е наводнен от еврейски гешефтари, Русия е поробена и само Германия е повела решителното настъпление против синовете юдини. Към нейния кръстоносен поход постепенно се присъединяват дори онези страни, които още доскоро се гордееха с това, че не познават „антисемитизма”. Днес и те вече започват да се страхуват от своето незнание, защото се убеждават, от тежките примери, че много нещо може да се пренебрегне, много може да се прости, много може да не се знае - с изключение на едно - еврейството!

Ето защо издигна свещеното знаме на борбата ясновидецът и Великият Водач на немския народ Адолф Хитлер, който натика световното могъщество на паразитите до пропастта!

KOPI

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=links&year=3

28.02.2009

STEFAN D-R D TCHOLAKOV

SVERIGE

тва беше предназначено за infinity.

ти що се буташ между шамарите.

а доколкото виждам НИЩО не си написала

и нали занеш кво е казал писателя чехов... cool.gif

ОК. Няма повече да се бутам.

Само да обясня на Инфи, че орбитата на Луната около Земята не е правилен кръг, а разтеглена елипса. Ако начертаеш линия, която минава през центъра на тази елипса и обхваща точките на апогея и перигея на Луната в двата най-отдалечени края на елисата, се вижда, че Земята отстои от центъра на елипсата малко странично. Огледалният образ на позицията на Земята спрямо центъра на елипсата по хода на тази права, това е Лилит - точка, която именно е причината Луната да не прави кръг, а елипса около Земята и която подсказва, че макар и невидимо, там има или е имало астрономично тяло. Това тяло в астрологията наричат Черна Луна.

:nono: Май ще почна отзад напред (като движението на лунните възли cool.gif )

Относно Гудман, само можеш да ме накараш да се смея.Литература...

Литература, и то евтина. Предназначена за малоумници. Ако искаш да четеш астро литература (а не детски приказки) - купи си (май не знам в България да са преведени и продават. В България се продават само булевардни романи на тема астрология) Птолеми - І век - мисля, че Робърт Ханд ги преведе на английски.

който разбира от астрология знае за кво говоря.

Ми разбираме. Ама много разбираме. И те намираме не само за лаик, но и за леймър.

Ами, аз преди време и четох писанията на Гудман и мога да ти кажа, че ми се стори, че не е от най-умните. Или пък, книгите и са писани за жени. От типа на онази, булевардната психология, дето се котира сред жените.

Нямаш представа колко си права Туки. Преди време говорих относно това с една про преводачка (зодия Рибок) - щях да падна от нейното обяснение - ми нямало търсене, много специални термини били, трудно се превеждало, и не знам си какво още. Та за това - дрън-дрън. Но пък от друга страна - нали уж пазарна икономика - щом няма търсене.

От това, което съм видял като астро литература в България всичко е бла-бла. Нищо сериозно и про.

На тези които наистина искат да се занимават сериозно с Астрология бих препоръчал всички книги на Робърт Ханд започвайки с "Планети в транзит". Той е потомствен астролог (баща му също е бил грандиозно име в астрологията) и е един от малкото западни астролози заслужаващи Поклон (с голямо П). За разлика от обясненията архитипи и стереотипи той използва много лесен начин за да обясни и на лаика за какво става въпрос. Книжките му са скъпи (над ?50), но си заслужава вложението. Препоръчително е прочитането на предговорите на книгите поне 2 пъти. Там има невероятно много информация. Alan Oken ("Rulers of the Horoscope" - непременно) също е едно от имената, чиито книги трябва да се "попрегледат". Уверявам ви, че след набързо преглеждане на някоя от книгите на горните автори ще загубите абсолютно желание за четене на Линда Гудман (и подобни), а някои от вас биха изгубили напълно влечението си по Астрологията. Но на по-упоритите, а и на тези които са "призвани" да бъдат астролози бих напомнил, че Астрологията е една от основните науки от древността (астрономията е нейно подразделение). Книгите съвсем не са евтини (над ?50). Робърт Ханд обяснява колко "вида" астролози съществуват. Първите са зубрачи: Могат с часове да говорят назубреното за даден аспект, неразбирайки при това и половината от това, което говорят. В България те са пълно мнозинство. Вторите са интуитивните астролози (моя милост спада повече към това "чекмедже" biggrin.gif ): При вида на съставена астрокарта изпадат като в транс и са способни да видят миналото, настоящето, и бъдещето, както и причинно-следствените връзки обособили съществуването на носителя (на картата) и. Парадоксално след време даже и не си спомнят, че са тълкували тази карта. Нито подробностите по нея. И третия вид: Сливането между първия и втори вид. Знанията на първия + разбирането на втория вид. Толкова по въпроса за литературата и нейното качество.

определянето на асцендента по таблици е само приблизително а във времето на преход на асцендента от един знак в следващия грешно

Тези таблици се наричат ефемериди (ephemeris) и са абсолютно точни от гледна точка на астрономията. Швейцарските ефемериди са най-доброто, което е направено от човечеството в отношение на астрономията. Има ги и в електронен вариант. Има една дребна подробност и тя се нарича аянамза - отклонение, което трябва да се вземе на предвид. Аз използвам аянамзата на Лахири.

Използвам също и програмата (отворен код) Астролог - http://www.astrolog.org/astrolog.htm вер. 5.41. Най-точната РС астро програма, която имам. А имам доста. Много са и ужасно скъпи. :) Имам и програмата, която масоните използват. Нищо особено, а и дава отклонения. А отклоненията се "засичат" чрез прогреса и транзита на дадено събитие в дадена астрокарта. Астролог е точен като швейцарски часовник (благодарение също и на швейцарските ефемериди).

:P Май много дълго стана...

За сидералния зодиак, системите на домовете, а и всичко останало - някой друг път. cool.gif

Луция, благодаря...

Аз наистина нищо не разбирам и въпросите ми може да ви се струват глупавички, но...

Препинателен, бъди мил с дамите.

За сидералния зодиак, системите на домовете, а и всичко останало - някой друг път.

Може да създадеш тема, ако желаеш...

Тук много инфо се губи между другите ни писаници...

Една тема за инфо/да четем/, и една за обсъждане/тази/, или нещо такова.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

ОК. Няма повече да се бутам.

Само да обясня на Инфи, че орбитата на Луната около Земята не е правилен кръг, а разтеглена елипса. Ако начертаеш линия, която минава през центъра на тази елипса и обхваща точките на апогея и перигея на Луната в двата най-отдалечени края на елисата, се вижда, че Земята отстои от центъра на елипсата малко странично. Огледалният образ на позицията на Земята спрямо центъра на елипсата по хода на тази права, това е Лилит - точка, която именно е причината Луната да не прави кръг, а елипса около Земята и която подсказва, че макар и невидимо, там има или е имало астрономично тяло. Това тяло в астрологията наричат Черна Луна.

а дано да разбираш тва дето си написала.

то през тая точка Луната редовно минава

всеки месец.

там просто друга планета не може да има и не е имало biggrin.gif

а там дето стои земята се нарича ФОКУС на елипсата!!!

елипата има още един фокус.като прекараш тая права през двата

фокуса и там където правата пресече елипсата тва е черна луна или лилит.

на всеки 28 дни РЕАЛНАТА Луна се оказва в тази точка!!!честито!

нали ти казах че чехов е прав!

Луция, благодаря...

Аз наистина нищо не разбирам и въпросите ми може да ви се струват глупавички, но...

Препинателен, бъди мил с дамите.

Моля, за нищо. Ще ти пратя линк на мейла, ако искаш да разбереш повече. На мен лично никой въпрос, зададен искрено, не ми се струва глупав, а напротив - изразява стремеж към светлина и познание. А отговора на едни въпрос, ако знаеш колко много други поражда в моята глава.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.