Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разни работи за зодиите

Featured Replies

Луция, благодаря...

Аз наистина нищо не разбирам и въпросите ми може да ви се струват глупавички, но...

Препинателен, бъди мил с дамите.

Може да създадеш тема, ако желаеш...

Тук много инфо се губи между другите ни писаници...

Една тема за инфо/да четем/, и една за обсъждане/тази/, или нещо такова.

:) няма проблем

• Отговори 954
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

• Автор
Моля, за нищо. Ще ти пратя линк на мейла, ако искаш да разбереш повече. На мен лично никой въпрос, зададен искрено, не ми се струва глупав, а напротив - изразява стремеж към светлина и познание. А отговора на едни въпрос, ако знаеш колко много други поражда в моята глава.

:) А на мен ми се смеят и ми казват, че задавам прекалено много въпроси. :nono:

Ето информация за Черната Луна - Лилит.

http://www.temura.net/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D...83%D0%BD%D0%B0/

Като обичаш сладко, какво правиш като ти се прияде? Нали захарта е кармична? Или - кармична-некармична, пак си я ядеш?! :)

Тюксън, 0:17 мин:

http://www.youtube.com/watch?v=u5lNhXcXiwI

"Der Mensch kann Getreide, Fruechte, Milch, Zucker und Weisen zu essen."

Глаголът 'essen' се ползва за хора, а - 'frissen'-за трево-oпасни и други животни .... biggrin.gif

http://www.youtube.com/watch?v=c0clO7Wj6D0

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор
Тюксън, 0:17 мин:

http://www.youtube.com/watch?v=u5lNhXcXiwI

"Der Mensch kann Getreide, Fruechte, Milch, Zucker und Weisen zu essen."

Глаголът 'essen' се ползва за хора, а - 'frissen'-за трево-oпасни и други животни .... biggrin.gif

Аха, значи захарта е сред позволените. Щом обичаш да си я хапваш, да знаеш, че от нея излизат пъпки, понякога и при 40-годишните. cool.gif

Ето този сайт е много хубав. Можете да си видите наталната карта. На мен ми позна всичко. :)

http://www.cafeastrology.com/

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:nono: Май ще почна отзад напред (като движението на лунните възли cool.gif )

Литература, и то евтина. Предназначена за малоумници. Ако искаш да четеш астро литература (а не детски приказки) - купи си (май не знам в България да са преведени и продават. В България се продават само булевардни романи на тема астрология) Птолеми - І век - мисля, че Робърт Ханд ги преведе на английски.

Ми разбираме. Ама много разбираме. И те намираме не само за лаик, но и за леймър.

Нямаш представа колко си права Туки. Преди време говорих относно това с една про преводачка (зодия Рибок) - щях да падна от нейното обяснение - ми нямало търсене, много специални термини били, трудно се превеждало, и не знам си какво още. Та за това - дрън-дрън. Но пък от друга страна - нали уж пазарна икономика - щом няма търсене.

От това, което съм видял като астро литература в България всичко е бла-бла. Нищо сериозно и про.

На тези които наистина искат да се занимават сериозно с Астрология бих препоръчал всички книги на Робърт Ханд започвайки с "Планети в транзит". Той е потомствен астролог (баща му също е бил грандиозно име в астрологията) и е един от малкото западни астролози заслужаващи Поклон (с голямо П). За разлика от обясненията архитипи и стереотипи той използва много лесен начин за да обясни и на лаика за какво става въпрос. Книжките му са скъпи (над ?50), но си заслужава вложението. Препоръчително е прочитането на предговорите на книгите поне 2 пъти. Там има невероятно много информация. Alan Oken ("Rulers of the Horoscope" - непременно) също е едно от имената, чиито книги трябва да се "попрегледат". Уверявам ви, че след набързо преглеждане на някоя от книгите на горните автори ще загубите абсолютно желание за четене на Линда Гудман (и подобни), а някои от вас биха изгубили напълно влечението си по Астрологията. Но на по-упоритите, а и на тези които са "призвани" да бъдат астролози бих напомнил, че Астрологията е една от основните науки от древността (астрономията е нейно подразделение). Книгите съвсем не са евтини (над ?50). Робърт Ханд обяснява колко "вида" астролози съществуват. Първите са зубрачи: Могат с часове да говорят назубреното за даден аспект, неразбирайки при това и половината от това, което говорят. В България те са пълно мнозинство. Вторите са интуитивните астролози (моя милост спада повече към това "чекмедже" biggrin.gif ): При вида на съставена астрокарта изпадат като в транс и са способни да видят миналото, настоящето, и бъдещето, както и причинно-следствените връзки обособили съществуването на носителя (на картата) и. Парадоксално след време даже и не си спомнят, че са тълкували тази карта. Нито подробностите по нея. И третия вид: Сливането между първия и втори вид. Знанията на първия + разбирането на втория вид. Толкова по въпроса за литературата и нейното качество.

Тези таблици се наричат ефемериди (ephemeris) и са абсолютно точни от гледна точка на астрономията. Швейцарските ефемериди са най-доброто, което е направено от човечеството в отношение на астрономията. Има ги и в електронен вариант. Има една дребна подробност и тя се нарича аянамза - отклонение, което трябва да се вземе на предвид. Аз използвам аянамзата на Лахири.

Използвам също и програмата (отворен код) Астролог - http://www.astrolog.org/astrolog.htm вер. 5.41. Най-точната РС астро програма, която имам. А имам доста. Много са и ужасно скъпи. :) Имам и програмата, която масоните използват. Нищо особено, а и дава отклонения. А отклоненията се "засичат" чрез прогреса и транзита на дадено събитие в дадена астрокарта. Астролог е точен като швейцарски часовник (благодарение също и на швейцарските ефемериди).

:P Май много дълго стана...

За сидералния зодиак, системите на домовете, а и всичко останало - някой друг път. cool.gif

sori колега ама си се объркал малко

ефемеридите са таблици с положението на планетите в знаците.

домовете тоест и асцендента се пресмятат с формули от

сферичната геометрия.

тия таблици дето ги има тук и там са правени приблизително.

за тва не са верни.

по тях се определя само знака на асцендента не и градуса.

и естествено приблизително.

Препинателен, бъди мил с дамите.

Само още нещо и изчезвам - именно Лилит е причина мъжете да бъдат груби с жените, защото инстинктивно усещат своята слабост и невъзможност да подчинят жената на егото си.

Лилит представлява тази първична, земна и неопетнена част от жената, женската сила като такава. За разлика от Ева, символът на съпругата, спътницата на мъжа и Мария - идеалът за майка, Лилит отразява това, което мъжът неудържимо желае и от което неосъзнато се страхува, защото не може да опитоми у една жена и съответно с цялата си мощ се опитва да го подтисне и демонизира, с което пък става жалък. Когато един мъж не уважава подобаващо жените, това издава неговата собствена липса на самоуважение.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Автор
Само още нещо и изчезвам - именно Лилит е причина мъжете да бъдат груби с жените, защото инстинктивно усещат своята слабост и невъзможност да подчинят жената на егото си.

Лилит представлява тази първична, земна и неопетнена част от жената, женската сила като такава. За разлика от Ева, символът на съпругата, спътницата на мъжа и Мария - идеалът за майка, Лилит отразява това, което мъжът неудържимо желае и от което неосъзнато се страхува, защото не може да опитоми у една жена и съответно с цялата си мощ се опитва да го подтисне и демонизира, с което пък става жалък. Когато един мъж не уважава подобаващо жените, това издава неговата собствена липса на самоуважение.

Когато мъжът е груб с жените, това според някои психолози означава страх от жените, който всъщност представлява страх от смъртта. Жената представлява за мъжете живота и смъртта. Те подсъзнателно се страхуват от нея, защото я отъждествяват погрешно, разбира се, със смърта.

А за Лилит вече зададох въпрос в темата за Луцифер.

Препинателен, прав си - не погледнах добре темата и се заблудих.

Домовете се изчисляват по формули./системи. Placidus и Koch са най-използваните. Лично аз използвам Equal.

ммм доста напоително.фобийка някаква личи тука biggrin.gif

най обичам когато сатанинското творение- психологиа във

всичките и варианти е в ръцете на една жена.

е никой не разбра в ква връзка ни натрапиха горното ама.... :)

а и още нещо - не разбрахме кво предлага жената за да заслужи уважението на мъжа???

или само за мъжа има изисквания- типично по женски!!!

ех къде ли е НЕОПЕТНЕНАТА част ... biggrin.gif

• Автор
ммм доста напоително.фобийка някаква личи тука biggrin.gif

най обичам когато сатанинското творение- психологиа във

всичките и варианти е в ръцете на една жена.

е никой не разбра в ква връзка ни натрапиха горното ама.... :)

а и още нещо - не разбрахме кво предлага жената за да заслужи уважението на мъжа???

или само за мъжа има изисквания- типично по женски!!!

ех къде ли е НЕОПЕТНЕНАТА част ... biggrin.gif

А аз разбирам в каква връзка си натрапил това! ;)

Това, което си написал за жените отново доказва, че си поредният мъж, който подсъзнателно се страхува от смъртта, но обвинява жените за това.

Това има пряка връзка с Лилит, май. Ама с онази - първата жена, дето била създадена преди Ева. :idea:

Да те пратим в ислямския свят, а?! Там ще си царуваш над жените и квато и глупост да изтърсиш, ще се приема безропотно от тях. ;)

Когато мъжът е груб с жените, това според някои психолози означава страх от жените, който всъщност представлява страх от смъртта. Жената представлява за мъжете живота и смъртта. Те подсъзнателно се страхуват от нея, защото я отъждествяват погрешно, разбира се, със смърта.

А за Лилит вече зададох въпрос в темата за Луцифер.

това колега на американски му вика булшит biggrin.gif

глупости де на бг.

тези теориики са писани от дълбоко неудовлетворени от живота си и

в повечето случаи ДУШЕВНО БОЛНИ хорица.

който им верва го очаква същото!!! ohmy.gif

Знам, че е Лъв, дори не си направих труда да го напиша, нали Огънят е най-самовлюбеният, все пак.Най-големият пишлегар от всичките, в целия зодиак, най-слабият в леглото, редом с водоподлея, най-хлапашката дързост и пагубно его и АЗ, най-големият смешник и безотговориник...Точно в момента си пиша за зодии с една много добра приятелка, прилагам специално, леко цензурирано, копие от разговора.

Препинателен, прав си - не погледнах добре темата и се заблудих.

Домовете се изчисляват по формули./системи. Placidus и Koch са най-използваните. Лично аз използвам Equal.

А Иван Станчев ползваше системите 'би-билярниус педерасиус'.... biggrin.gif

...беше ЧЛЕН на световната Педерация по Астро-фелацио... biggrin.gif

А аз разбирам в каква връзка си натрапил това! :)

Това, което си написал за жените отново доказва, че си поредният мъж, който подсъзнателно се страхува от смъртта, но обвинява жените за това.

Това има пряка връзка с Лилит, май. Ама с онази - първата жена, дето била създадена преди Ева. ;)

Да те пратим в ислямския свят, а?! Там ще си царуваш над жените и квато и глупост да изтърсиш, ще се приема безропотно от тях. :idea:

само не разбирам днешните жени кво общо имат с

онази ПЪРВАТА cool.gif

и тази първата и единствена - верно ли е СЪЩЕСТВУВАЛА

или просто е УДОБНО ИЗМИСЛЕНА за тези ТЕОРИИКИ!!!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

подсъзнателно се страхува от смъртта,

Тукси, грешиш. Самия Страх (от въображаемата смърт също) е качество на материята - Лилит. Човек е комплексен - и с мъжки, и с женски качества, които доминират в зависимост от "дрехата", която е облякъл в дадена инкарнация.

:) Хм, не случайно последните 3 инкарнации на човека винаги са мъжки. Винаги!!!

Тукси, грешиш. Самия Страх (от въображаемата смърт също) е качество на материята - Лилит. Човек е комплексен - и с мъжки, и с женски качества, които доминират в зависимост от "дрехата", която е облякъл в дадена инкарнация.

;) Хм, не случайно последните 3 инкарнации на човека винаги са мъжки. Винаги!!!

'Последните инкарнации' на Лъвовете и Скорпионите ли имаш в пред вид?... :)cool.gifbiggrin.gif

• Автор
;) Хм, не случайно последните 3 инкарнации на човека винаги са мъжки. Винаги!!!

Това доказано ли е някъде? :) От личен опит ли го знаеш или някой, вече завършил всичките си инкарнации ти го е казал? Не се обиждай, ама такива абстракности, такива неща, дето си ги говорят разни хора и си вярват, не знам какво да мисля за тях, защото никакво пряко доказателство за това не може да се получи.

Виж, с астрологията е друго. Там може да се докаже. Вижда се, че предсказанията и тълкуванията наистина отговарят на истината.

Цар Смехурко, виж си само комплексарския самовлюбен ник, не прекаляваш ли с коментари за хора, които не си виждал дори на снимка, давайки определения, които никой не ти е искал, имаш ли понятие с кого се заяждаш?! Не ти ща на тебе определенията, аз не задълбавам в Конкретика, в никоя наука, това е огромна грешка, майсторството е да свържеш закономерсти от всички науки в една-единствена, която се доближава до Висшата, наричана още Велика наука.Когато източникът на информация, който имаш, не е смъртен човек, а нещо по-висшо, тогава с пълно основание знаеш доколко е достоверна всяка информация.Урко правилно каза, че е загадка за него откъде получавам тия сведения.Ако искаш да си ги "премерим", с един въпрос така ще те затапя, че ще побегнеш да го играеш цар и господар другаде, типично по Лъвски.Лъвовете са най-лесните противници, които може да съществуват, защото попадат в капана на пагубното Его и Аз, и са обречени.Честито на печелившите, а ние, жалките примитивни измекяри, ни остави, и не се грижи за нас :)

Това доказано ли е някъде? :) От личен опит ли го знаеш или някой, вече завършил всичките си инкарнации ти го е казал? Не се обиждай, ама такива абстракности, такива неща, дето си ги говорят разни хора и си вярват, не знам какво да мисля за тях, защото никакво пряко доказателство за това не може да се получи.

Виж, с астрологията е друго. Там може да се докаже. Вижда се, че предсказанията и тълкуванията наистина отговарят на истината.

Не се обиждай, след последните 3 мъжки инкарнации се влиза в мюсли-рая "Джанна"-там дори да попадне жена нито може да такова, пък и ще е нещастие да попадне жена, щото ще я таковат там заедно с другите 71 бройки.

;)

Царят говори за последните 3 инкарнации преди да станеш мюсли. :idea:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

такова понятие като последни три инкарнации няма.

тва е някаква източна(луциферическа) недомислица.

на 99, 999999% от хората им предстоят множество инкарнации.

и въобще момента когато инкарнирането в тяло ще приключи

е още доста далече.

а иначе по космически закон инкарнациите мъж-жена

са по равен брой!

• Автор

е още доста далече.

са по равен брой!

;)

Поредният бисер!

Не се обиждай, ама имаш ли доказателства и кой ти каза, че инкарнациите са по равен брой мъж-жена? :)

Ама как уверено твърдите неща, дето нито сте ги виждали, нито сте ги усетили, нито имате някакви доказателства за тях. Това, че някой бил написал нещо си, нищо не означава. Да се докаже!

Това са едни абстракции, за които никой не може да намери каквито и да било доказателства.

е още доста далече.

са по равен брой!

Рудолф Щайнер води тефтеря с карнациите, Рудолф Хесс го привежда в действие, а Ник Щайн по българските кабелЯрки го пропагандира... cool.gif

А Иван Станчев ползваше системите 'би-билярниус педерасиус'.... biggrin.gif

...беше ЧЛЕН на световната Педерация по Астро-фелацио... biggrin.gif

Аха, :) неговата "вазелинна" система водеше до Aids като резултат от садо-мазото. А садо-мазото е чифутоиден ® резултат от отрязаните пластелинчета... :P Този същия Станчев (защо го гръмнаха? - така и не разбрах) отричаше Сидералния зодиак и по телевизията говореше "умности" от които кандидат мутреските от "Тарикати" се подмокряха във възторга си. :yanim:

само не разбирам днешните жени кво общо имат с онази ПЪРВАТА

prepinatelen, имат браткиш. Щото са женски инкарнации. И като такива са материални, но и Водни. Не че няма изключения естествено, но те не са във важни и значими инкарнации.

На времето браткиш Пиппи обстойно обясняваше във форума на Монитор, че "от жена акъл не взема" в стремежа си да им "налее инфо в красивите главици" относно билдебергите, масоните, розенкройцерите, чифутоидите©, сръбската война и фелациото на Люински в овалния кабинет, лезбийството на Хилъри, правотата на Нитцше - абе да не ги изброявам всичките... :nono: Неуспешно. И тъжно. Щото не знаеше че в красива женска главица знанието може да се набута само в течно състояние. :wors: Не знаеше също и, че човек носи интелекта и талантите си през всичките си инкарнации. По-късно браткиша откри Кришна, а W. Bush (храсталакофф) се задави с бисквитки защото не искаше да изпраща войски в Афганистан, резултат от които бяха обширни белези по цялото му лице и тяло (злите езици разправят, че било от як лобут - до откат).

Такива ми ти работи относно Лилит...

• Автор
Рудолф Щайнер води тефтеря с карнациите, Рудолф Хесс го привежда в действие, а Ник Щайн по българските кабелЯрки го пропагандира... cool.gif

biggrin.gif Оххх, тоя Ник Щайн още ли го дават по телевизията?

Знае ли се коя е зодия е той, че ги дрънка такива? biggrin.gif

:wors:

Поредният бисер!

Не се обиждай, ама имаш ли доказателства и кой ти каза, че инкарнациите са по равен брой мъж-жена? :yanim:

Ама как уверено твърдите неща, дето нито сте ги виждали, нито сте ги усетили, нито имате някакви доказателства за тях. Това, че някой бил написал нещо си, нищо не означава. Да се докаже!

Това са едни абстракции, за които никой не може да намери каквито и да било доказателства.

ами то колега нищо неможе да бъде доказано напрактика. biggrin.gif

затова МАТЕМАТИКАТА(а от тука следва че и цялата наука) се крепи на АКСИОМИ!!!

тоест предварително приети за верни твърдения които немогат да бъдат ДОКАЗАНИ!

причината за това е че реалността с която разполагаме е РЕЗУЛТАТ НА СЕТИВАТА НИ cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.