Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Убиваш ли хлебарките, или мухите, или комарите?  Колко пъти си трепала с чехъла някоя "гадинка"?

http://www.market99.net/%D0%A3%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%20%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8,%20%D0%BC%D1%83%D1%85%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

а пък за мравките да не говорим ;)

Интересно ми е, ако се забие кърлеж, какво прави извисената духовно личност....или ако се окаже натясно със змия....ами гризачите-мишки, плъхове.....С какво например агънцето е по-различно от кърлежа?

Явно не излизаш от къщи и живееш в някаква стерилна среда, защитена от всякакъв контакт с друг жив организъм.......Интересно.....

Трябваше да изгледаш поне първата серия до край и щеше да разбереш.

А когато имаш време и възможност, изгледай всичките девет серии.

Общото между Хитлер, робството и убиването на животни от хората, е Расизмът.

Идеята, че една раса си мисли, че има право да властва над друга раса или биологичен вид.

разбрах смисъла,Бел.Не мисля,че има нещо общо с идеята на темата.

Този док.филм е обърнал нещата до крайности,които в реалния живот не са точно така.

С какво например агънцето е по-различно от кърлежа?

Защо тогава не ядеш кърлежи? :D

Интересно ми е, ако се забие кърлеж, какво прави извисената духовно личност....или ако се окаже натясно със змия....ами гризачите-мишки, плъхове.....С какво например агънцето е по-различно от кърлежа?

:eek: не знам,трябва да попитаме :)

разбрах смисъла,Бел.Не мисля,че има нещо общо с идеята на темата.

Този док.филм е обърнал нещата до крайности,които в реалния живот не са точно така.

Не, този филм показва истината, такава каквато е.

Само трябва да изгледаш и деветте серии, защото няма как да знаеш какво показва, без да си го изгледала от начало до край.

Защо тогава не ядеш кърлежи? :D

Не всяко месо става за ядене, поне за мен....не бих ял гарван или плъх, лосица, чакал.....Не си падам и по насекомите, въпреки че за китайците са деликатес...въпрос на вкус, казало кучето и си облизало топките :)

Не, този филм показва истината, такава каквато е.

Само трябва да изгледаш и деветте серии, защото няма как да знаеш какво показва, без да си го изгледала от начало до край.

За първи и последн път,в който повиших тон и се скарах с майка ми,беше когато бях на 15 години.

Един ден,баща ми по онова време пътуваше с камиони,донесе на майка ми палто от бизон.

Тя му се зарадва толкова,че ни се похвали,а аз и се развиках,как ще посмее да облече труп и какво е това удоволствие да убиеш едно животно за да се киприш.

С това искам да ти дам пример,как мисля и какво е отношението ми към животните.

Също искам да ти дам пример,как като млади сме по войнствени,радикални и как искаме и си мислем,че можем да променим света.Това е от липса на информация,житейски опит и зрялост.Нещо което виждам в малък процент в тебе.

Радвам се,че мислиш по такъв начин и искаш този свят да е по добър,но това не е пътя мила звездичке.

Ще ти задам един въпрос.Знаеш ли ако изчезнат жабите в Африка какво ще стане?Замисли се над този въпрос и неговия отговор и ще разбереш какво искам да ти кажа.

За първи и последн път,в който повиших тон и се скарах с майка ми,беше когато бях на 15 години.

Един ден,баща ми по онова време пътуваше с камиони,донесе на майка ми палто от бизон.

Тя му се зарадва толкова,че ни се похвали,а аз и се развиках,как ще посмее да облече труп и какво е това удоволствие да убиеш едно животно за да се киприш.

С това искам да ти дам пример,как мисля и какво е отношението ми към животните.

Също искам да ти дам пример,как като млади сме по войнствени,радикални и как искаме и си мислем,че можем да променим света.Това е от липса на информация,житейски опит и зрялост.Нещо което виждам в малък процент в тебе.

Радвам се,че мислиш по такъв начин и искаш този свят да е по добър,но това не е пътя мила звездичке.

Ще ти задам един въпрос.Знаеш ли ако изчезнат жабите в Африка какво ще стане?Замисли се над този въпрос и неговия отговор и ще разбереш какво искам да ти кажа.

Никъде не съм казала, че искам да изчезват животните.

Интересно, какво според теб означава терминът "житейска зрялост"?! И как би трябвало да мисли един зрял индивид?

Нито съм войнствена, нито радикална. Просто съм малко повече идеалист.

Не всичко е черно и бяло.Опитайте се да гледате по мащабно на нещата и от всички страни, преди да изкажете мнение. А категорични в мнението си, могат да бъдат само не до там умните.....

Никъде не съм казала, че искам да изчезват животните.

не ме разбра,както и да е.Ако потърсиш инфо. за въпроса,който ти зададох ще ме разбереш,но явно не ти се занимава,няма нищо.

Интересно, какво според теб означава терминът "житейска зрялост"?! И как би трябвало да мисли един зрял индивид?

Житейската зрялост няма нищо общо с възрастта,а със това какво си видял и изживял.

Нито съм войнствена, нито радикална. Просто съм малко повече идеалист.

Хм на мене ми се виждаш точно такава.Няма нищо лошо,разбери ме.Просто си мисля,че можеш да фокусираш вижданията ти към някоя ОНГ и с практика да изразяваш вижданията си.

Член ли си на някоя благотворителна организация?

Помагала ли си на някоя кауза?

Член ли си на някоя благотворителна организация?

Помагала ли си на някоя кауза?

Не, не съм член на никаква организация.

Помагам, но нямам намерение да разгласявам къде, с какво и как, защото това е нещо лично и няма нужда от разгласяване.

Въпросът ми е напълно извън темата, но се запитах, ако всички зрели хора наистина бяха убедени, че човешкия свят не може да бъде променен, както казваш, то нямаше да има никаква промяна, нали, но тя се случва? Или имаш нещо предвид, което не мога да доловя от казаното?

Въпросът ми е напълно извън темата, но се запитах, ако всички зрели хора наистина бяха убедени, че човешкия свят не може да бъде променен, както казваш, то нямаше да има никаква промяна, нали, но тя се случва? Или имаш нещо предвид, което не мога да доловя от казаното?

не го долови,прочети предните постове и проследи малко написаното и ще разбереш.

Или чисто и просто,целия ми пост.

Човек минава през период, в който си мисли, че всичко което лети, се яде...а като понатрупа житейски опит, разбира, че не е баш така......

Човек минава през период, в който си мисли, че всичко което лети, се яде...а като понатрупа житейски опит, разбира, че не е баш така......

или всичко,което лъщи е злато

А при мен е обратното.

Като понатрупах житейски опит, осъзнах много неща, едно от които, че трябва да се откажа от месото.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

не го долови,прочети предните постове и проследи малко написаното и ще разбереш.

Или чисто и просто,целия ми пост.

Прочетох го. Явно не успявам да доловя. 

Затова ще кажа как на мен думите ти ми звучат и защо ми звучат противоречиво. Все едно зрял човек е онзи, който се е примирил и нито вярва, нито търси промяна, не гони идеал, защото има достатъчно жизнен опит и събрана информация, на базата на които е достигнал до това осъзнаване.

Всички промени в обществото са резултат на точно обратната житейска философия, на упорито следване на идеал, но това е според мен.

А при мен е обратното.

Като понатрупах житейски опит, осъзнах много неща, едно от които, че трябва да се откажа от месото.

Бел в това няма нищо лошо.Лошото,е че останалите,които не са направили този избор ги заклеймяваш като бездушни,расисти и какво ли още не.И това не е така.

И? Доразвий си мисълта. 

Какво произтича от това?

А при мен е обратното.

Някои откриват тревата, други че са тревопасни.....Няма лошо ;)

И? Доразвий си мисълта. 

Какво произтича от това?

От това произтича, както споменах по-нагоре, че истината е някъде по средата. Всяка крайност е опасна. Опасна е също подмяната на авторитети, когато не си готов за това. Опасно е, когато действията ти изпреварват мисълта.

От това произтича, както споменах по-нагоре, че истината е някъде по средата. Всяка крайност е опасна. Опасна е също подмяната на авторитети, когато не си готов за това. Опасно е, когато действията ти изпреварват мисълта.

Мда, да се живее е "опасно". :wub:

Прочетох го. Явно не успявам да доловя. 

Затова ще кажа как на мен думите ти ми звучат и защо ми звучат противоречиво. Все едно зрял човек е онзи, който се е примирил и нито вярва, нито търси промяна, не гони идеал, защото има достатъчно жизнен опит и събрана информация, на базата на които е достигнал до това осъзнаване.

Всички промени в обществото са резултат на точно обратната житейска философия, на упорито следване на идеал, но това е според мен.

за да отхвърлиш нещо,за да се бориш за нещо или чисто и просто да разбереш нещо,трябва да го познаваш добре,за да постъпиш правилно.Да знаеш какво по дяволите да направиш за да не сгрешиш и да не нараниш никого.Най-вече да знаеш за какво се бориш и изобщо има ли смисъл.Когато ти липсва информация и житейски опит си като новоизлюпило се птиче,което си мисли,че може да достигне върха на Еверест само.

Това,което исках да кажа на Бел,е че не е погледнала от другата страна на нещата и за това и дадох примери,които тя не пожела даже и да разбере.

Мда, да се живее е "опасно". :wub:

Явно повече трябва да ти се обяснява......Няма да съм аз човека, който ще учи на нещо...Просто споделям мисли, а как ще ги интерпретираш си е твой проблем. Не искам да ангажирам никой с мнението си, нито да го натрапвам или да го задължавам по някакъв начин да го приема като миродавно...

за да отхвърлиш нещо,за да се бориш за нещо или чисто и просто да разбереш нещо,трябва да го познаваш добре,за да постъпиш правилно.Да знаеш какво по дяволите да направиш за да не сгрешиш и да не нараниш никого.Най-вече да знаеш за какво се бориш и изобщо има ли смисъл.Когато ти липсва информация и житейски опит си като новоизлюпило се птиче,което си мисли,че може да достигне върха на Еверест само.

Това,което исках да кажа на Бел,е че не е погледнала от другата страна на нещата и за това и дадох примери,които тя не пожела даже и да разбере.

Разбирам.

Но на практика най-често онези, които не знаят, че не могат да покорят Еверест, го покоряват. Парадоксално на пръв поглед, но факт. Имат предимството да не са обременени с мисъл за невъзможност, да не са станали рутинни последователи на житейски навици.

За себе си съм открила, че не може без смелост и дръзновение в живота.  Ако не следваш идеал, то рискуваш да следваш само собствените си импулси и желания. Кое е най-добре? Най-добре е, когато човек е щастлив. Ако следването на идеал го прави щастлив, за мен е напълно окей.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.