Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Аз ползвам Минт Мате 13 и мога да ти кажа че,по добра дистрибуция от нея не намирам.Пробвал съм доста дистра и ти препоръчвам Минт 13.Лесна е за настройка и ползване и най важното-работи без проблем.А и подръжката и е до 2017 година.Ако имаш затруднения,пиши.

Редактирано от nordland22 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

с минт 15 съм и не ми работят бутоните на тъчпад.С 14 май понякога работеха,търся драйвери но не намирам,бихте ли ми помогнали

ASUS EEE 900A ми е устройството.

acpi-support инсталиран ли е ? Провери имаш ли xserver-xorg-input-synaptics. И, задал ли си точният модел клавиатура ?

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

acpi-support май не ми е инсталиран,не знам и откъде да го инсталирам,намерих xserver обаче ми е на папка и не дава опции и инсталирах някакви други xserver файлове.ще търся задаване на клавиатура,много съм бос на линукс,съжалявам за тъпите въпроси

acpi-support май не ми е инсталиран,не знам и откъде да го инсталирам,намерих xserver обаче ми е на папка и не дава опции и инсталирах някакви други xserver файлове.ще търся задаване на клавиатура,много съм бос на линукс,съжалявам за тъпите въпроси

Опита ли от мениджъра на пакети ?

http://s19.postimg.org/ogjksbbu9/acpi_support.png

И някой да ти е писал да инсталираш, каквито модули намериш ?

Одеве не бях намерил,но сега като проверих така излиза че ми е инсталирано acpi.Ще сложа пак 14 да видя как беше.много ти благодаря за помощта

Намери пакета xf86-input-synaptics за твоята дистрибуция и ще работи.Какво общо има ACPI със твоя тъчпад ?

• 1 месец по-късно...

Нещо ми се бъгясва линуксчето тези дни понякога ми зацикля без причина и видях, че между това, което показва system monitor-ра и терминала има голяма разлика, от какво може да е това ? 

Редактирано от philip_stefanov (преглед на промените)

Има няколко колегите, които са доста запознати с линукс и неговите дистрибуции. Изчакай тяхното мнение. Ще ти решат проблема.

Аз не виждам никак ви разлики?

Рам паметта ви е еднаква и от терминал и от програмата. (Използвана 2.4 ot 5.5 RAM)

Което е много, но гледам, че сте отворили виртуални машинки и други работи, нормално е да забива понякога със използването им, все пак зависи и от видеото ви, а и какви стойности сте им задали да ползват.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Няма разлики, да, кешираната в терминала ти я показва свободна в систем монитора. Малко по-сложно е от това, но в общи линии е вярно.

Оф изобщо не гледам аз гледам само free 222 и се чудя какво става хахахах :)

мерси :)

Редактирано от philip_stefanov (преглед на промените)

Ако дам формат на C: с минт 15 дали после ще мога да подкарам минт 14 от флашка.В момента нещо се сбози и не тръгва да зарежда от флашката,правя всичко както преди :(

Извади и включи флашката отново , и после я монтирай ( отвори я с файловия мениджър ). Чак тогава рестартирай .

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

пробвам,но не става.Има ли друг начин да подкарам предната версия.искам да махна olivia

При Mint - само преинсталация на мястото на съществуващата система. Дори надграждане не е препоръчително при ментата, заради ползването на два вида хранилища.

Малко не съм в час с линукс,както се разбира,предполагам.Би ли ми обяснил как мога да сложа пак 14.Ако форматирам всичко,ще ми засече ли флашката?

Не форматираш нищо. Пускаш нова инсталация, като задаваш на новата система да се инсталира върху дяла на старата. Внимавай, GRUB да се зададе за инсталация върху MBR (dev/sda). Ако имаш отделен дял за Home - монтираш го без форматиране.

При Mint - само преинсталация на мястото на съществуващата система. Дори надграждане не е препоръчително при ментата, заради ползването на два вида хранилища.

Да бе, точно вчера надградих до Минт Петра без никакви дертове :)http://linuxg.net/how-to-update-upgrade-linux-mint-15-olivia-to-linux-mint-16-nadia/

Редактирано от edinmyjna29 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

ползвам 15 версия и VLC 2.0.8. След като съм задал cyrilic windows 1251 и съм рестартирал VLC-то субтитрите продължават да са под формата на въпросителни. Отварям ги през текстови редактор(1251 кодировка) и си се виждат на български

Мерси

Ползвам тази http://s19.postimg.org/g78prq4z7/win1252.png  кодировка по подразбиране и досега не съм имал никакви проблеми със субтитрите.

Ползвам тази http://s19.postimg.org/g78prq4z7/win1252.png  кодировка по подразбиране и досега не съм имал никакви проблеми със субтитрите.

И аз ползвам същата и също не съм имал проблеми.

Имам едно питане  относно скайп и Ментата.

Ползвам Минт 15 КДЕ 64 битова версия и се получава блокиране на целият компютър ако говоря по скайп с включени камери и от двете страни.

Скайп е последна версия  излязла за Линукс.

Освен да спра да използвам скайп, друго решение има ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.