Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Момчета, абе имам проблем със свързването на телефона LG G4  с компа.

Като го свържа с кабела почва да зарежда, но не мога да прехвърлям файлове от компа на телефона и обратно.

Нито с Уйндоус, нито с Линукс успявам да го свържа.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 11 минути, C.O.M.O.D.O написа:

не мога да прехвърлям файлове от компа на телефона и обратно.

Дефинирай "не мога"?... Не се разпознава телефонът, не се виждат файлове, не можеш да ползваш "copy/paste", дава някаква грешка?

Имаш ли инсталирани драйвери? Зададено ли е от менюто на телефона да се разпознава като Mass storage device?

Никви драйвери не му трябват ве :)

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Направено. Дадох logout. Субтитрите се четат нормално през плеъра, а ако отворя документа - греда.

Опитай и рестарт. Трябва да се оправи.

Руди, като го свържа с кабела телефонът започва да се зарежда, но го няма във файловото дърво...там където са дяловете го няма.

Така  и и при Линукс и при Уйндоус.Като отвориш моя компютър нали се виждат дяловете...ей там го няма.

При Минт има ли опция да го потърся, като нов хардуер някъде?

Но би трябвало ОС да го разпознае още, като го свържа с кабела.

Преди като го боцна ми излизаше прозорец и ме питаше, какво искам да правя - да зареждам, да прехвърлям файлове и т.н.

Сега го боцкам и нищо...само се зарежда.

Моят Galaxy J7 2016 автоматично се разпознава от Mint 19.3. Само на екрана на телефона излиза съобщение да дам разрешение за достъп до данните в него. След това направо ми излиза на монитора прозорец от файловия мениджър, с икони на паметта на телефона, и на мемори картата поотделно.

След като свържеш твоето LG към компютъра с кабел, не ти ли излиза някакво съобщение на екрана му? Някакво уведомление за режимите на USB свързване? Какви са ти опциите за USB в менюто? Нямал съм LG, и не съм запознат с него.

В краен случай е възможно да е прекъсната част от кабела, по която се прехвърлят данни, и затова само да зарежда. Или прекъсването да е в телефона. Можеш ли да пробваш с друг кабел?

И на мен преди така - още като го боцна и ме питаше, какво искам да правя, сега само тръгва да се зарежда...нищо не излиза.

Явно има някаква забрана на самия телефон.

Пробвах с друг кабел, но пак същото...пак ще пробвам да видим.

А в самия телефон никакви настройки нямам.

преди 32 минути, C.O.M.O.D.O написа:

И на мен преди така - още като го боцна и ме питаше, какво искам да правя, сега само тръгва да се зарежда...нищо не излиза.

Явно има някаква забрана на самия телефон.

Пробвах с друг кабел, но пак същото...пак ще пробвам да видим.

А в самия телефон никакви настройки нямам.

До колкото помня(сега съм с друга ОС), има значение дали телефона ще е в режим Mass storage device или file transfer only. Виж някъде из настройките в раздел свързване?

Момчета, инсталирах си wine, и през него инсталирах видео плеъра WMP-CH, като дропна филма в прозерчето на плеъра ми изписва някаква грешка - прикачил съм скрийншот с грешката.

Филмът тръгва, но с много силен шум. Някакви идеи, как да поправя грешката?

Да не би да иска да се инсталират някакви кодеци?

Също така ми трябва Daemon Tools, коя програма за Линукс Минт е аналог на Daemon Tools?

Снимка от 2020-04-20 00-00-05.png

преди 10 часа, C.O.M.O.D.O написа:

Също така ми трябва Daemon Tools, коя програма за Линукс Минт е аналог на Daemon Tools?

Не ти трябва програма ставаше с десен клик на iso избиране на mount опцията или чрез терминала взе пак се казвам Терминалов :)

mount -o loop /път/до/файл/iso /път/до/точка/за/монтиране 

#пример

mount -o loop /home/youruser/blabla.iso /home/youruser/blabla

#махане

umount blabla

Благодаря, Пете, но имам един речник, който е в iso формат и за да го инсталирам трябва да го маунтна.

Видях го това с десен бутон, но нищо не става, или аз не правя нещо както трябва!

Става въпрос за Koral

Какво точно трябва да напиша в терминала?

Снимка от 2020-04-20 18-32-22.png

Снимка от 2020-04-20 18-35-28.png

Благодаря!

Маунтното е, но ми търси диск, щото речника не възприема устройство след D:/

трябва виртуалния дял да го обознача с D:/ тук моля за помощ!

Снимка от 2020-04-20 21-07-17.png

Съжалявам, но не ползвам тоя речник и не мога да помогна. Ако не е за Линукс нама как да се инсталира без Wine. Но разбрах, че има проблеми с инсталацията в Wine.

Ако някой го ползва да помага.

Речникът е инсталиран, но като го стартирам и ми иска диск за упражненията.

Проблемът е, че речникът не приема устройство след D

въпросът е как да направя виртуален дял и да го ознаминувам с D

преди 5 минути, C.O.M.O.D.O написа:

Напразно си губиш времето с лaйнокса.

След този въпрос, ще изникне друг, после друг, после друг, и така до безкрай, само работата няма да си свършиш с лaйнокс.

преди 23 минути, C.O.M.O.D.O написа:

COMODO не зная дали ще мога да ти помогна, но виж това:

https://mintguide.org/tools/528-cdemu-simple-utility-to-create-virtual-cd-dvd-drives.html

дано да ти свърши работа.

преди 3 часа, C.O.M.O.D.O написа:

Благодаря, Пете, но имам един речник, който е в iso формат и за да го инсталирам трябва да го маунтна.

Видях го това с десен бутон, но нищо не става, или аз не правя нещо както трябва!

Става въпрос за Koral

Какво точно трябва да напиша в терминала?

Нямам идея а какъв е точно този речник?

• 2 седмици по-късно...

Предложете някоя свястна програма за скрийншотове на екрана. Намерих някаква "Shutter", ама нещо не ме кефи. Ако има аналог на FastStone Capture за Linux - би било идеално.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Предложете някоя свястна програма за скрийншотове на екрана. Намерих някаква "Shutter", ама нещо не ме кефи. Ако има аналог на FastStone Capture за Linux - би било идеално.

Накратко: няма аналог

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.