Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Бъгна ми се канелата :D (моля, гледайте внимателно)

624b97a7b7562d31.png

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Колкото и да се взирам, не виждам нищо бъгнато.

И на мен ми се бъгна канелата, гледайте!

spacer.png

преди 3 часа, Eclipse2G написа:

Здравей колега, какъв е този driver на Intel долу в дясно? повече производителност ли дава в сравнение с този идващ със системата? Поздрави.

преди 7 минути, svetliof написа:

Здравей колега, какъв е този driver на Intel долу в дясно? повече производителност ли дава в сравнение с този идващ със системата? Поздрави.

Драйвъра си е наред, ти имаш проблем със внимателното гледане. Ако си прекалил, може би не виждаш вече видението???

При мен вижда ли се? Може би трябва да сменя драйвъра, момент.

Аз не питам относно какво се е бъгнало (и къде е), а запитах за необичайната ситуация да видя иконка на Intel в Linux Mint. Поздрави.

spacer.png

При мен е NVIDIA, това проблем ли е?

spacer.png

Или може би Intel!

Баси, извинявай, и аз се обърках вече. Май истината е във wallpapera.

Нe гледате внимателно. :) Оставете интела намира. Гледайте  клончето.

преди 1 час, svetliof написа:

Имам две видеокарти (интел+нвидиа). Първата е икономична, за това съм я пуснал.

преди 2 минути, бат'начо написа:

Според мен трябва да се отреже така.

spacer.png

Оффф, предавам се...Не виждате ли почти прозрачния прозорец "Applying changes"?

Виждам го, но ти не каза какво съобщение ти дава (нали)? Т.е. може да не може да се свърже, може да не може да свали, може и да не може да приложи, може ... То това щитче го има и в xfce, и в мате, та какво тук значи някаква канела? Онуй, дървеното, дето стърчи от бурето (освен), сега ги правят и пластмасови.

преди 19 часа, бат'начо написа:

Виждам го, но ти не каза какво съобщение ти дава (нали)? Т.е. може да не може да се свърже, може да не може да свали, може и да не може да приложи, може ... То това щитче го има и в xfce, и в мате, та какво тук значи някаква канела? Онуй, дървеното, дето стърчи от бурето (освен), сега ги правят и пластмасови.

Тоя бъг ми се случва и без да ъпдейтвам. Просто трябва да рестартирам Канелата и всичко се оправя.

преди 20 минути, Eclipse2G написа:

Тоя бъг ми се случва и без да ъпдейтвам. Просто трябва да рестартирам Канелата и всичко се оправя.

Не се учудвам. Новата Канела е голяма пръчка - нищо не работи като хората и всевъзможни бъгове се появяват и изчезват като дух. Затова си стоя на 3.6.7 и не бързам с 4.0, защото не всичко ново е най-добро. Да не говорим, че новата Канела е толкова орязана откъм настройки, че е просто ужас да се ползва. Уж целта беше да дадат повече потребителски контрол, а то стана обратното и е на път да задмине гнусните Гном 3 и Юнити по липса на настройки.

преди 30 минути, Eclipse2G написа:

Когато пак се случи опитай простото "ctrl+alt+f1" и веднага след това "ctrl+alt+f7". Или само излез-влез (примерно с "ctrl+alt+backspace").

преди 5 минути, бат'начо написа:

Или само излез-влез.

За какво да си усложнява живота с конзоли и глупости, когато само с един клик може да оправи положението?

spacer.png

Дадох на лентатата със задачи десенн клик и избрах рестарт...

преди 1 час, rado84 написа:

За какво да си усложнява живота с конзоли и глупости, когато само с един клик може да оправи положението?

Въх, да бе, то тва е Канела. Трудно ще успее да се проиграе ситуацията в другите 2 графични среди.

преди 7 минути, бат'начо написа:

Въх, да бе, то тва е Канела. Трудно ще успее да се проиграе ситуацията в другите 2 графични среди.

За другите не знам, но той каза, че е с Канела, така че поне при нея ще му е по-лесно.

• 2 седмици по-късно...

На едно старо hp сложих Mint XFCE.

Как да си активирам wifi платката? bcm4318. като цъкна с десен на мрежата не ми се показват мрежи а като му сложа pcmcia адаптър си се показват

През хардуерния ключ не тръгва, а от bios би трябвало да е пуснато да се зарежда модула.

• 2 месеца по-късно...

Чак не мога да повярвам ;) В блога на Linux Mint посочих една досадна правописна грешка търтеща се от LM 19/19.1, а именно в контролния панел “Упварление на драйвери”. Clem има добрината да я коригира и след днешния ъпдейт (на бетата) вече си е “Управление на драйвери”. Явно така се чувстват американските избиратели, когато гласа им е чут, а при нас поговорката за кервана...

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

Моля да ми препоръчате някаква програма за Минт Канела 19.2, която да е за "посочване, подчертаване, ограждане" на направени от екрана или от телефона снимки!

Пробвах с GIMP, но нещо много ми е сложно или пък стрелките или подчертаването не мога да ги докарам правилни. С две думи грозна и посредствена работа. Ако има някаква по-елементарна програма?

Аз ползвам Flameshot за правене на екранни снимки и самата програма има опции за подчертаване и стрелки и прочие опции преди да бъде съхранено изображението, сигурно има и други подобни на нея.FLAMESHOT

на 17.09.2019 г. в 17:53, bulljo написа:

Аз ползвам Flameshot за правене на екранни снимки и самата програма има опции за подчертаване и стрелки и прочие опции преди да бъде съхранено изображението, сигурно има и други подобни на нея.FLAMESHOT

Малко със закъснение. Благодаря!

Инсталирах го и съм доволен. Точно от такъв вид програма ми трябваше.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,при завъртане  ма лаптопа се завърта и образ на дисплея.Как мога да го стопирам?HP ProBook

Linux Mint 19 Cinnamon

3.8.9

4.15.0-64-generic

И още мога ли този джойстик да го ползвам ,като дистанционно?

Снимка от 2019-09-27 21-53-04.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.