Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Почитателите на Mozilla Firefox могат да се включат в тестването на версията за 7. Повече инфо тук.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

ми да ти кажа има проблеми лиско 3.5б4 ама ме мързи да гледам дали е от мойта тема или е от версията

iovi няма да има нищо против стига да е по правилата

т.е. оригиналната верисия (или тази която е на официалния сайт ако щете) да е публично достъпна (а тя рано или късно ще е)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Така, колеги днес успях да бъгна седмицата. Ударих някоя бира в повече и се заех да обновя драйвърите... Резултата беше че почна да забива през 5 минути. Извод-Ако сте пили не барникайте по компа. След като си отспах преинсталирах и сега всичко е наред. Единствения ми проблем е че при преинсталацията не ми даде да работя с дяловете, въпреки че форматнах и ц и д си останаха като две части. И сега цто ми е 40гб, а д то 366. Щеше ми се от д на прехвърля малко и на ц. Аз съм само с мозила. Направил съм си папка с програми за бърз преинстал в дял Е и първото нещо което слагам е лиско. Това за българския на 7... Дето викаше Алф "От радост щях да се изходя на килима". Като патриот приветствам горещо българската локализация. Сташ ако го добараш давай го и към мен, много ще съм ти благодарен.

Доста лек и приятен е за работа (макар да свиквам още с нетипичния Quick Launch Bar - махнал съм групирането естествено, но пак не е типичния тулбар, на който съм свикнал...Който си имаше и икони и ленти на отворените приложения...а тук иконите стават на ленти)...

Не ми харесва и иконата за нет - една такава сива без да мига... biggrin.gif

Не се появява иконата за езиците...Тук е момента да спомена едно мерси на Aquaris, който ми напомни да си проверя дали ctfmon.exe бе стартиран. И с него стана, но след рестарт пак същата история и затова го направих да стартира и той заедно с Win-a.

Windows Defender-a няма икона в трея (не че има и опция да го направя да се показва там), няма Software Explorer...И защитата в реално време е пусната, но не предупреждава за опастности. Чак след като го включих ръчно през Search менюто, веднага писна за намерени (тестовите обекти). Не че ми е думнало да го използвам...

За пробвата може да пробвам да го направя да стартира с Win-a (по подобие на ctfmon.exe)...

Аз също съм недоволен, че трябваше да сложа неприятната за мен версия на Skype 4, но 3 не стартира нито с режим на съвместимост, нито с нищо.

Доста по-доволен съм от папките в My Documents, които си персонализирах доста добре.

Само не ми харесва, като се опитвам да запазя някакво изображение (screenshot), не ми дава за избор Desktop (и трябва да го пиша ръчно в адресната лента за да се появи като опция за запазване на изображението)...И изобщо подобен тулбар от XP-то ми лиспваше и във Вистата:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1166147

От 1 ден това са ми впечатленията. Като цяло съм с положителни впечатления.

Не ми трябваха драйвери за нищо, но все пак ги обнових сам ръчно. Само за lan-а си намери сам по-новата версия.

Драйвера за Ati-то обаче ми се разпознава като Microsoft Corporation WDDM 1.1)...

Ненужните процеси са си сложени по подразбиране на manual. Само тези 3-те за индекса се чудя дали да не окастря, но не бавят, а търсенето е едно от благинките в последните версии на Win-a (особено ако използвате често Search-a). Sidebar.exe обира всички добавки в един процес (което си е оферта).

Като цяло - доволен съм ! cool.gif

Windows Defender-a няма икона в трея (не че има и опция да го направя да се показва там), няма Software Explorer...И защитата в реално време е пусната, но не предупреждава за опастности. Чак след като го включих ръчно през Search менюто, веднага писна за намерени (тестовите обекти). Не че ми е думнало да го използвам...

Ъм..какво имаш предвид под "включих ръчно през Search менюто"?

Иначе е много интуитивна ОС, както и виста. Предполагам на много хора им е направило впечатление, че работата в мрежа е доста по-различна от при виста. Тъй като тук работи на лаптоп и се ползват много и различни мрежи и техните ресурси силно се усети.

Базата драйвери също е по-голяма от при виста.

Не че е нещо, но аерото върви значително по-леко.

Значително по-малко ресурси използва.

Explorer е много по-удобрен.. най-вече Home дира.

А най-якото е че лаптопа изкарва по 3 часа и 40 мин. с него на батерия...

Мога още да пиша, но поста ми ше заприлича на презентация на 7 на гърба на виста. biggrin.gif

btw най-накрая са фикснали менюто New Folder в explorer, което преди 7100 се скриваше ако съм кликнал върху файл и когато файловете са много и няма празно поле да се цъкне нова папка с десен бутон единственото решение беше да се върна един фолдър назад и обратно...

Е време беше и "тежката артилерия" в лицето на B-Boy да се намеси в темата!А добре дошъл!!!!! :)

не разбрах нещо притесненията относно идентификацията като wddm 1.1

в смисъл "галимацията" си използва пак фифитките наложени от виста, но пък има доста променени неща особено по отношение на мулти-аппс (споко драйвъра си е пак на амд)

тва за изображението: от къде се опитваш да го запазиш? ааа охх имаш предвид отляво ли?

тежко е като те събудят насила точно когато не искаш

на света няма място за "жени и бира". или само "жени" или само "бира". Бира!!!

хиаха

Някой все пак дръпна ли го от Демоноид-а както се вика заради спорта и чека???Щот бая се чудя дали не уплътня час, два в безсмислени тегления!? cool.gif

Какъв е смисъла след като го има в замундата. Отивам да пия едно кафе, а то времето топло слънчево... сърце не ми дава да вися пред компа.

Някой все пак дръпна ли го от Демоноид-а както се вика заради спорта и чека???Щот бая се чудя дали не уплътня час, два в безсмислени тегления!? cool.gif

Аз даже го инсталирах 1 към 1 с 7100 нямат разлика.

post-206623-1241341553_thumb.jpg

предишната страница, предпоследното мнение (purpur)

аз като съм пиян не пиша толкова зле бе хора....

Джентълмени!!!Забелязвам нещо странно!Ready Boost-a ми се бъгясва и не иска да работи!Някой да е имал подобен проблем!Стартира си нормално,уж всичко е наред,а след минута,две спира да баца!Това ми напомня един предишен билд,в който въобще не бе предвиден като опция!22-ката май беше!Съвет???

Ъм..какво имаш предвид под "включих ръчно през Search менюто"?

6vlxuw91joutgznns9tyavvl5unmkju9ebkbg7pg.jpg

v39qrab7vpm7z0p672qs2h2ook6jknoguqoi3cun.jpg

И нормално да не се обади, като не е стартиран иначе, но дори и тогава не е сигурно, че ще се обади.

Имаше едни тестови зарази, които според VirusTotal се засичаха от Windows Defender, но уви, той не се обади нито при изтеглянето им (пробвах и с Internet Explorer не само с Mozilla), нито при ръчна проверка, нито при стартирането им.

Стартирах ги без Sandboxie, защото и тя не бачка под x64 битова О.С. и "мълчанието на агнетата"...Никаква реакция от "Защитникът"...А userinit.exe бе инфектиран.

MBAM се справи.

Комичното в случая бе, че I.E. ме предупреди (както и Mozilla, че сайтовете са опасни) пък Windows Defender не гъкна...Ясно е, че при финалната версия на 7-цата проблема сигурно ще бъде решен, но засега ще му изключа така или иначе ненужната услуга...

Е време беше и "тежката артилерия" в лицето на B-Boy да се намеси в темата!А добре дошъл!!!!! ;)

Добре заварил. Но чак тежка артилерия...вие сте по тежка...тествате го от самото му начало. Аз по принуда го сложих след като по необясними причини след близо година работа ми "изтече" активацията за MSDN-ската Виста и по никакъв начин не можех да си я възстановя...никакви Loader-и, активатори, 16-чни редактори (за bootmgr) не помогнаха в случая, а не бях качвал и анти-пиратските Update-и на M$. Така или иначе се надъхах за оригинален лиценз за финалната версия на 7. Трябва да има намаление за BG + намаление за студенти (и бивши такива).Зависи обаче да не я оплескат накарая. biggrin.gif

не разбрах нещо притесненията относно идентификацията като wddm 1.1

в смисъл "галимацията" си използва пак фифитките наложени от виста, но пък има доста променени неща особено по отношение на мулти-аппс (споко драйвъра си е пак на амд)

тва за изображението: от къде се опитваш да го запазиш? ааа охх имаш предвид отляво ли?

Да точно там...Добре, че помни къде последно съм ги запазвал и направо там ме насочва...и не се налага да пиша desktop всеки път...поне от ляво да го бяха вкарали като опция...

Не, че е лошо да ме препраща към специализираните папки за целта...В случая тя е My Pictutes (в Libraries), но все пак...

iekzv5e2ztquaqv1z6btwye6wj6n80ovtsoqmc6i.jpg

Извинявайте, ако дублирам пост, но възможно ли е да ъпгрейдна от 7077 до 7100 RC1, без да трия никакви файлове?

@B-boy[styLe]: Това от Paint ли е? При мен го има десктопа:

309406_fr.jpg

Препоръчвам ти FastStone Capture, ако търсиш алтернатива.

И Skype 3.8 работи . Дава ми грешка в някакъв plug-in, който така или иначе не ползвам. Изключих съобщението, и си карам така. Установих, че при 4.0 понякога не ме виждат, когато съм онлайн, затова минах на старата версия.

А като знам какъв опит имаш с антивирусните, учудвам се, че изобщо обръщаш внимание на Windows Defender-a.

@sunai: Със същия ключ:

309407_fr.jpg

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Някакви идеи защо като пусна видео и картината стои една на хоризонтални ленти? Сложил съм последния драйвър на нВидиа за Уин7 + к-лайт 4.8

P.s. От KMPlayer е. С другите си върви нормално. Може би, защото съм с портъбъл версия и ми прави мизерии

Редактирано от Z0mBay0 (преглед на промените)

@B-boy[styLe]: Това от Paint ли е? При мен го има десктопа:

Препоръчвам ти FastStone Capture, ако търсиш алтернатива.

И Skype 3.8 работи . Дава ми грешка в някакъв plug-in, който така или иначе не ползвам. Изключих съобщението, и си карам така. Установих, че при 4.0 понякога не ме виждат, когато съм онлайн, затова минах на старата версия.

А като знам какъв опит имаш с антивирусните, учудвам се, че изобщо обръщаш внимание на Windows Defender-a.

За алтернативи е ясно, че има, но въпроса е, защо на мен не ми дава избор на десктоп. Не че е проблем да си го пиша в адресната лента но...

И не е само при Paint...Дори в My Computer лентата отляво е доста постна:

vddzrrwv1lntu69ix6d9alw20r0omdyc22pdfjqz.jpg

Ти с x64 битова версия ли си ?

И знам, че има потребители, на които им бачка Skype 3.8, но има и такива на които не тръгва. При мен е така. В compatibility mode, нито изобщо...стига до въвеждането на потребителското име и тряс...изгърмява...А колкото до Plug-ина аз винаги качавам само Skype:

q1sbi8bkjjkknnykn08ovor5b0jxnyd27uy51prz.jpg

А Windows Defender-a мисля да го подложа на малко страдания. biggrin.gif Най-накрая се обади:

q06qnqqv9kvtrz8mt2zt6t6c6pul9idrhi2x3jmd.jpg

PS: Ако не се лъжа резидентната му защита май се обажда чрез - Action Center-а...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

предишната страница, предпоследното мнение (purpur)

аз като съм пиян не пиша толкова зле бе хора....

Имаш проблем ли кво.

пффф от 3 издания насам се мъча да разбера защо аджеба ми крие четеца на карти, които е вграден

едва преди минути ровейки из prpoperties на папките, за да видя дали някоя отметка не показва десктоп (справка B-boy[styLe] по-горе) видях отметката hide empty drives..уф че съм тъпа патка

ае бибойчо, разпънал ли си favorites?

тоя титан куест ми припомни че не съм гледал как е под 7

под виста ми беше силничък на 2400хд....ахх пак ще се ритаме с гадините

Skype 4 определено прави мизерии и не се стикова добре с 7-цата на тоя етап!При мен проблема с кофти звука се появи отново!Като ми говорят-гласче-звънче!всичко чувам идеално,само дето аз самия трябва да крещя като откачен за да ме чуят!Направих нещо леко безумно,но трябва да ви кажа,че тая пущина се пооправи!Камерата ми е с вграден микрофон A4Tech...оставих Win-a сам да си намери драйвер,след което при теста звука беше чудесен,но нямах картина!Сложих диска да камерата и Update-нах с наличното и взе че пропработи!Звука не е добре,но поне не ме чуват на улицата!А сега кажете ми..що за идиотия е това!Ready Boost-a ми изключи и това е!Нещо тегаво започва тая RC.поне sleep-a да ми бацаше!

B-boy...Дефендера-а си е дръвце на тоя етап.Хич не си губи времето!Попрегледай и други форуми строго фокусирали се върху новата ОС,твоите наблюдения се потвърждават от маса потребители!

Това е джентълмени!Аз все още тъпо се надявам,че вдругиден,може и да са фикснали все нещо!Няма да е хич зле!

Сега пробвах с portable SKYPE 4-същата манджа! :speak:

Редактирано от stashek (преглед на промените)

ае бибойчо, разпънал ли си favorites?

тоя титан куест ми припомни че не съм гледал как е под 7

под виста ми беше силничък на 2400хд....ахх пак ще се ритаме с гадините

Ми то няма нищо за разпъване. Нищо не съм добавил в Favorites все още. Но ще го направя.

Titan Quest - Immortal Throne си бачка на макс на 1680x1050 с AA, но макар играта да не е трудна (поне на Normal) във Вавилон засега бая бой отнасям. (Нямам и кой знае какви предмети и рецепти де) biggrin.gif

Skype 4 определено прави мизерии и не се стикова добре с 7-цата на тоя етап!При мен проблема с кофти звука се появи отново!Като ми говорят-гласче-звънче!

Пробва ли опциите за тестване на звука:

rgu1zr5wl5h1cilr0q0dnrmsbsf3jliu9jxtyhlj.jpg

B-boy...Дефендера-а си е дръвце на тоя етап.Хич не си губи времето!Попрегледай и други форуми строго фокусирали се върху новата ОС,твоите наблюдения се потвърждават от маса потребители!

Това е джентълмени!Аз все още тъпо се надявам,че вдругиден,може и да са фикснали все нещо!Няма да е хич зле!

Знам, че е загубена кауза, но лесно няма да се предам. Да го докарат поне на нивото под Вистата и да върнат Software Explorer-a и за безплатна програма горе-долу ще заприлича на нещо...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Сташ, при мен работи на 6 скайпа. Въобще, оставам с впечатление че при 7 е по добре да не се пипат драйверите, той сам си ги намира.

За алтернативи е ясно, че има, но въпроса е, защо на мен не ми дава избор на десктоп. Не че е проблем да си го пиша в адресната лента но...

Ти с x64 битова версия ли си ?

Не, с x86 MSDN - свалена от D*****id-a . Направих й някои настройки, но Explorer-а не съм пипал.

ПП: И пак - троянец в D:\pagefyle.sys cool.gif Само че вече не се шашкам...

Въобще, оставам с впечатление че при 7 е по добре да не се пипат драйверите, той сам си ги намира.

Е, зависи - най-вече какъв ти е хардуера. Аз ръчно си слагам драйвер за звука (този за VIsta) , и за видеото - чрез DriverMax. Това, което намира 7-ицата, не работи.

Ми то няма нищо за разпъване. Нищо не съм добавил в Favorites все още. Но ще го направя.

Titan Quest - Immortal Throne си бачка на макс на 1680x1050 с AA, но макар играта да не е трудна (поне на Normal) във Вавилон засега бая бой отнасям. (Нямам и кой знае какви предмети и рецепти де) biggrin.gif

...

B-boy[styLe], Може да прегледаш тези Useful Windows 7 Tips & Tricks и да пробваш №66. След като си поиграх малко, при мен се получи това:

saveas.png

Нещо май съм оплел, така че внимавай, ако го правиш.

А относно Titan Quest, направи си един Conjurer и мачкай на ред. Виж какво прави той (или тя) -

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.