Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорим в рими

Featured Replies

А кладата е вечен огън, изгарят спомените, после отново... още по-силно горят. Незабравени. Любими. А годините в такт се редят. И мечтите, стопени в мъглите ни есенни с нов статут се завръщат. Като спомен сега. А в сърцата ни кавър на същата песен... По-мъдра. Смирена. И в красива тъга.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 410,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• на Простотията Министъра
    на Простотията Министъра

края на горната рима: хайде ходи си и ти... **** Въпросче: Някой може ли ми каза ползата от таз зараза? Влизам да убия време не да се погубвам мене... А прочетеното тука... става саамо за боклука...

на Простотията Министъра

който минуси ми слага веч е време да си ляга знам че съм му във главата и персона съм "нон грата" Но това не означава.. път на х(цвър)я да ми дава. нека тъй да се получи да го тъпчи бясно кучи!

на Простотията Министъра

ще ти говоря за любов не не не съъм готов... пил съм вече пет кафета и си правя моабета. значи пак не ти хареса римата му на певеца. Хубаво тогава зная где за тебе ще е рая. ходи си във павликени с в

Публикувани изображения

Бяла съм днес... Рисувай по мен. Подари цветовете си. И ще бъде нашият ден. Бялото отразява световете ни и е ведър онзи старинен рефрен. Днес замлъква упоритият тропот на мислите-стадо бизони, подгонено от вечния ропот на недоволните "х" и "y" хромозоми...

• 2 седмици по-късно...

Пролетна вечер... Вали. Музицират по белия цвят на дърветата. дъждовни стрели. Мокра ласка. И малки звезди по паветата. Залез. Миг тишина. Идва царицата. Идва нощта!

уплашен е от вчерашните страхове. те разрушават мечтите му за утре. омръзнаха му пролетните гласове - струват му се някак си сами, уморени и доста несвързани. ще заспи в пролетното сено под тежкия тъмносин небосвод, защото вече не са двама. защото вече е сам безмислен пролетен брод.

Редактирано от Су~ (преглед на промените)

Мечтание Сънят в твойте очи е миг на вечност миг безвремие ,надежда приказка сега. Обич огъня разпалва и сякаш звездата закрачила до мен сега от любовта тъй грее много якра.... Ноща е тиха в свойте обятия, красива, нежна влюбена върви. Нашепва прости думи, някакви понятия, докато слънцето безгрижно в своята постеля кротко спи.. Сънят мечтателно ме грабва и води ме надлъж и шир. И приказките сякаш оживяват, когато утрото се буди в лъчи.... Вълшебна песен носи се в полето и звуците отекват в моята глава. И славеят ми пее песента позната в отсрещното дърво на къщата сега.... Настанала е китна пролет, с дървета отрупани с прекрасни цветове. Но само в мене пее пак сърцето Когато крачиш ти до мене мое миличко прекрасно сърчице...

И пулсът ти със моя се пресича в мелодия за влюбени сърца, деца сме - палаво момче, усмихнато момиче ти ясен ден си и слънце, аз - нощ и пълна луна. А след нас валят на любовта дъждовете, поникват в сърцата човешки диви цветя, несъвършени, непокорни сме... и грешни, осъждани често... и какво от това?! :)

• 2 седмици по-късно...

Ако грешната любов е вина, ще поема вината на целия свят… Ако обичайки виновно греша, замеряйте с камъни, наместо с цветя… И ще съм жива, праведници... Живейте без обич… Превръщайте в камък сърцата си, за да ги хвърлите по невинния грях… Дори да остана сред мъртвите ще бъда по-истинска от вашия страх… Ако грешната любов е вина, ще поема вината на целия свят… Ако обичайки виновно греша, любовта ми без мен ще възкръсне във роза червена – на гроба ми цвят…

И в песен греха ми ще се разлее (от него се раждат звезди) защото човек без любов ли живее, още по-силно и горко боли.

Безумна обич Нежна песен .. Нежна длан моята докосва с плам. Нежни ласки, нежен звук .. Само теб, не искам друг ! Цялото легло на парфюма ти ухае, от допир тялото ми силно се нуждае .. Запалвам свещ, бързо изгаря. Вече е тъмно. Това ли е Рая ? В морето от страст нека да се потопим, от безумна обич тази нощ ще изгорим !

Това стихотворение май го довършвах в другата тема, но тук ще бъде в друг вариант... а и темата ми харесва... ;) Тази нощ ще се превърна в пламък С огнени езици ще танцувам покрай теб Ще те докосвам, без да те изгарям Ще бъда нежна като ален креп… Ще те изпия като дъжд в пустинна угар С река от лава и любов ще те стопя Ще бъда рай, и ад, и поглед в упор Върху крилете от надежда ще летя А после тихо ще приседна в мрака В нозете ти на прага ще стоя Ще тръгнеш, а аз ще те дочакам Със следващата лава да те обгоря…

Това стихотворение май го довършвах в другата тема, но тук ще бъде в друг вариант... а и темата ми харесва... ;)

Тази нощ ще се превърна в пламък

С огнени езици ще танцувам покрай теб

Ще те докосвам, без да те изгарям

Ще бъда нежна като ален креп…

Ще те изпия като дъжд в пустинна угар

С река от лава и любов ще те стопя

Ще бъда рай, и ад, и поглед в упор

Върху крилете от надежда ще летя

А после тихо ще приседна в мрака

В нозете ти на прага ще стоя

Ще тръгнеш, а аз ще те дочакам

Със следващата лава да те обгоря…

Грешката беше моя, мястото не му беше там, защото нищо не довършвах.... ;)

Редактирано от nassy_kiss (преглед на промените)

И в миг ще затворим световете си, оковани в пъстра дъга... за такива окови копнее сърцето ми другото име го знаеш... - свобода!

Благодаря ти, Merryl, много си мила :) и най-обикновената тема превръщаш в изкуство :)

Фалш и любов

*

Приятелство, мир, свобода ..

Съществуват или мит е това ?

Вярност, надежда и честност ..

Фалш или знак за човечност ?

Усмивка .. уж чиста, а фалшива ..

очите лоши с блясък покрива.

Доверие, лукавост и гнет ..

Предател или стойностен човек ?

*

Виждаш, а не чувстваш ..

Възприемаш, а не вкусваш.

Външност – красива, но лъжлива,

всеки те мами и в тебе се впива.

*

Картините менят се,

стрелката отминава.

Знай, че всичко преходно е..

Само любовта остава !

Редактирано от nassy_kiss (преглед на промените)

Тадамм... пак се вдъхнових за стихче :* аз само да имам стимул, винаги се опитвам да го превърна в красиво (поне се опитвам) ..

Чувствително

*

Няма точно време или място да обичаш

не е грешно нежни думи да изричаш,

да чувстваш, да вярваш, да дишаш,

по някого спрециален да въздишаш.

Чувствата се раждат, за да се изказват

и измъчват, когато в душата се опазват.

Емоциите ти вдъхват сила,

пърхат като птица лекокрила.

Тялото е тяхната покривка,

а на бял свят разкриват се с усмивка !

Ще ме забравиш, защото те следвам,
като натрапчива болка на окаян просяк…
Ще ме оставиш на прага приседнала,
преляла се призрачно в гъстия мрак.

Ще ме подминеш, защото те чакам,
като пясък изтекъл в часовника спрял…
Ранят ли сърцето ти, аз ще пострадам…
За мен ще се сетиш, но късно разбрал…

Но знам... ще оставя в сърцето ти белег, печат двустранен - за теб, и за мен, и макар да изглежда, че се забравяме, ще се пръсне в дъга някой ден. И потоците обич ще разбият остарелия бент, ще запеят реките... незагубен е този рефрен, който двама рисуват с очите си, не с кръв, а с вълшебна любов сътворен.

Вали... Отброявам секундите в капки. Напълних малко море. И не чакам вълните. Вероятно скоро ще спре.

Секунди броени през рамо захвърлени цял куп насъбрани зад мене стоят… Секунди измерени в сълзите побрани отминали мигове без теб, кой ли път… Не чакам, не питам, не искам да зная, вълни ще разплискат ли тихия свят… Просто и тихо ще обичам до края… Обичам те, искам те… Вълните шептят…

И подранили кокичета в снеговете усмихнати, есенно злато в най-знойния ден, пролетни багри на ноември в мъглите... нима има сезони за любовта? И разбърквам минутите в чудно безвремие, в замечтана пъстра, искряща дъга, събрала копнежа на не едно поколение аз те чакам... ела, Синева!

Добре… И аз до теб ще притихна… Ще полегна на твоите крака… Ще рисувам с безмълвна усмивка на мрака по невидимата канава. Ще залея тревата във синьо… С огън-злато ще чертая небе… Ще поръся хоризонта със вино… Бял памук за щастливо дете… И до тебе без дъх ще приседна ново утро щом пак зазори. В мойта няма картина загледана … В кехлибар уловени сълзи…

Като ромон на ручей до теб ще мълвя най-съкровените думи, ще остана мечта, и безнадежден случай, кълн на цвете красива тъга, а когато съня спусне дипли над нас и щастливи звездите запеят знай, идва нашият, приказен час, Принце мой, за който лелеем...

13 :13

Уморени мисли се шляят

из пустите улици на града,

в отраженията на отсрещните фасади

проблясват закъснели фарове тук – там.

Кубчета лед, звънтящи парченца,

натрошени форми от деня

безмълвно, на пръсти изчезват

жадно погълнати на екс от нощта.

Безтегловност в блус потопена,

мъжки глас ,магьосник с китара в ръка,

безвремие в дрезгавост предрешено

пробужда нежно с целувка съня....

Клечка кибрит озаряваща мрака

в тъмнината мълчаливо трепти.

Зад завесите срамежливо танцуват звездите

в онази тиха интимност, така типична

за един небесен следполунощен флирт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.