Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой бе първият любовен роман, който прочетохте?

Featured Replies

Момичета ще ви въпросирам нещо, кой беше първият роман който прочетохте :blink:

.

Първита книга, която прочетох беше "Роза през зимата"-Катлийн Удиуиз. Страхотна книга и до днес ми е една от любимите.Преди това бях чела едни поредици на издателство "Хермес"-"Любовни романи с имена на жени", "Любовни романи с имена на мъже" ,"Екзотика",но тях изобщо не ги броя... :)

post-219809-1241965540_thumb.jpg

• Отговори 193
  • Прегледи 50,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

хехе не така момичета, няма да теглим нищо просто всеки има право на вкус и затова е хубаво, че хората сме различни иначе ще стане пълна скука. просто няма място за срам и е въпрос на характер всеки да си отстоява вкусовете и предпочитанията пред приятели познати, че дори и непознати, но не бива да очакваме всички да харесваме едно и също и ако искаме да уважават нашия вкус и ние трябва да правим същото. Така поне мисля аз по въпроса.

Напълно си права,но като чета какви неприятности са имали другите,заради това,което четат, ме хващат дяволите :P.И не казвам,че трябва всички да предпочитат да четат едно също,но трябвали да се отнасят с такова пренебрежение за тези които четат любовни романи.Аз самата чета и други жанрове,но и има и някои не харесвам,но не съм тръгнала плюя срешу тях Публикувано изображение

Редактирано от margc (преглед на промените)

Напълно си права,но като чета какви неприятности са имали другите,заради това,което четат, ме хващат дяволите :P.И не казвам,че трябва всички да предпочитат да четат едно също,но трябвали да се отнасят с такова пренебрежение за тези които четат любовни романи.Аз самата чета и други жанрове,но и има и някои не харесвам,но не съм тръгнала плюя срешу тях Публикувано изображение

няма да спамя сега но ме провокира и ще ти кажа последни две думи. не не трябва разбира се и аз затова говорих за толерантност. и аз като чуя някой да плюе майкъл конъли настръхвам а от стивън кинг ме втриса ама това е сега - всеки си избира. жанра лековат или не се видя че има горещи почитателки. да си се радваме една на друга и и да се подкрепяме пък хората с различен вкус да си подкрепят тяхната литература. аде стига толкоз че прекалих то е ясно. за поздрав дето си имаме форум мисля да подаря на всички момичета демек всички потребители дето се интересуват от такава литература една книжка фен превод само ме изчакайте мъничко щот нещо много натопорчено се получи в момента. но ще стане

• Автор

Момичета страхотни сте, по всяка тема се заформя суперска дискусия, относно толерантността, факт е че живеем в държава в която тази дума си е просто дума, това не е качество на българина, и знам че не трябва да се принизяваш на нивото на хора които плюят нещо без да са запознати с него, но и трябва ли да се оставиш да бъдеш подиграван от някой, който не е виждал на едно място толкова книги, колкото ти си прочел(независимо от жанра). Значи да обобщим - ако четеш Хари Потър-ти си недоразвит, за кво се занимаваш с глупости, ако четеш исторически книги, ти си изостанал сега фантастиката е модерна, да ама ако четеш фантастика, си хахъв, ако четеш любовни романи си незадоволен или си мръсница-извод спрете да четете, за да угодите на всички, сега се сещам че докато ходех на училище само аз и една съученичка си носехме книги в училище за да четем,2 от 30 страхотен процент! Жалко за хората които не четат, нямат култура на четене и не могат да оценят достойнствата на всяка литература и не знам на какво да отдам този отлив от литературата изобщо - дали на финансовия аспект(не мога да отрека че ми се случва дори книга втора ръка да ми дойде в повече на седмичния бюджет) или по-скоро на някакъв друг проблем. Но лично за себе си, мога да кажа, че не мога да си представям живота си без книги, на където и да тръгна в дамската ми чанта винаги се мъдри някое книжле, дано занапред сме повече...Извинете ме за отклонението, не се стърпях...

BellaBass ти наистина си уцелила десятката с такъв старт, Розата е фантастичен роман, ех ако имах ден-два свободни да я препрочета... :)

Момичета страхотни сте, по всяка тема се заформя суперска дискусия, относно толерантността, факт е че живеем в държава в която тази дума си е просто дума, това не е качество на българина, и знам че не трябва да се принизяваш на нивото на хора които плюят нещо без да са запознати с него, но и трябва ли да се оставиш да бъдеш подиграван от някой, който не е виждал на едно място толкова книги, колкото ти си прочел(независимо от жанра). Значи да обобщим - ако четеш Хари Потър-ти си недоразвит, за кво се занимаваш с глупости, ако четеш исторически книги, ти си изостанал сега фантастиката е модерна, да ама ако четеш фантастика, си хахъв, ако четеш любовни романи си незадоволен или си мръсница-извод спрете да четете, за да угодите на всички, сега се сещам че докато ходех на училище само аз и една съученичка си носехме книги в училище за да четем,2 от 30 страхотен процент! Жалко за хората които не четат, нямат култура на четене и не могат да оценят достойнствата на всяка литература и не знам на какво да отдам този отлив от литературата изобщо - дали на финансовия аспект(не мога да отрека че ми се случва дори книга втора ръка да ми дойде в повече на седмичния бюджет) или по-скоро на някакъв друг проблем. Но лично за себе си, мога да кажа, че не мога да си представям живота си без книги, на където и да тръгна в дамската ми чанта винаги се мъдри някое книжле, дано занапред сме повече...Извинете ме за отклонението, не се стърпях...

BellaBass ти наистина си уцелила десятката с такъв старт, Розата е фантастичен роман, ех ако имах ден-два свободни да я препрочета... ;)

Мдаа, Пете, много си права, че доста хора робуват на модата дори и в литературата. Четат книги, които в момента са на "мода" (ако въобще четат) :no-no:

Аз лично чета, това което ми радва душата, без да се притеснявам от нищо и никого. Историческите любовни романи ми доставят огромно удоволствие, много от тях направо ме разтапят, внасят невероятна нежност в душата ми и като чели ме правят по-добра ;) С невероятните чувства, които ме карат да изпитвам от героична постъпка, вярност доживот, сърцатост на героините, а пък проклетията им е достойна за възхищение и подражание Публикувано изображение

Никога не съм се притеснявала от това, което чета, дори зарибих доста мои приятелки с този жанр (направо се чувствам горда). Непрекъснато си раздавам книгите на всяка, която пожелае да чете. Дори и в момента имам раздадени около 30 книжки по приятелки, с които после си ги обсъждаме на воля. То и моя мъж, Сънчо, само ме бъзика на тази тема, но ще ви спестя отговора ми, щото не е за пред хора :shy11:

Така че, момичета, четете си наволя, това което сърцето и душата ви иска и не се притеснявайте от никой и нищо. Пък и някъде прочетох, че четенето на любима книга е страхотен начин за релакс. Така че релаксирайте и се разтоварвайте свободно и без притеснения Публикувано изображение

BellaBass ти наистина си уцелила десятката с такъв старт, Розата е фантастичен роман, ех ако имах ден-два свободни да я препрочета... :no-no:

Знаеш ли сега сещам за една притча която чух наскоро.Разказва се за това как Баща и син,които са селяни си купили магаре и тръгнали към нивата си,синът бил върху магарето,а бащата вървял до него,срещнали други селяни,които като видели ги видели изкоментира ли:

-Как не го е срам,като по млад той трябва да върви пеш,а не бащата

На следващия ден бащата и сина си сменили местата и тръгнали към нивата,същите селяни като ги видели изкоментира ли:

-Как не го е срам,че кара сина да върви пеш

На последващия ден баща и сина решили да се качат и двама на магарето,като ги видели селяните казали

-Гледай ги ще уморят горкото животно като са се качили двамата

На следвадшия ден решили никой да не качва на магарето,като ги видели селяните почнали да смеят:

Имат магаре,а вървят пеш

Накрая двамата се чудели какво да направят,а магарето покрай също се поболяло и умряло

Каква е поуката от причтата- да не се слуша хорското мнение,защото не можеш да угодиш на никой Публикувано изображение

Редактирано от margc (преглед на промените)

Здрасти народе! Относно толерантността - не само тук има лошо отношение към читателките на тази литература. Из оня ден си препрочитах "Нюйоркски светски хроники" и та там главната героиня си пада по тоя тип книги и описва как години наред се е криела докато си ги купува и чете, и към 17-18 г решава да "излезе от нелегалност", при което родителите й приритват от ужас... та главната в един хубав ден в една книжарница разглежда книжки и една друга жена се приближава и й прошепва "не си сама", при което нашта си мушва книжката под един огромен речник и се прави на ударена ;) оказва се, че има анонимен клуб, който се събира всеки месец и обсъждат различни книги, пият, лафят и т.н., но за пред квартала са "клуб на анонимните нимфоманки", за да не ги накъсат от подигравки :angry22: Та така... а на мен лично първата ми книга от този жанр е "Вечната Амбър" - преди много, много години. И след тези много, много години веднъж в Читанката взех една книжка за проба да я редактирам - Чист грях на Сюзън Джонсън... В момента не знам за тези 7-8-9 месеца колко романа ми минаха през ръцете, но вече мисля съм с титла "заслужил труженик" :speak:

Моят първи роман беше "Пожелай ме скъпа" -Джоана Линдзи. От тогава не съм се спряла :)

"Eдна лятна нощ" на някаква италианска писателка - това е първият и последен любовен роман, който съм чела... Тъй че направете си изводите с какви впечатления съм останала...

BellaBass ти наистина си уцелила десятката с такъв старт, Розата е фантастичен роман, ех ако имах ден-два свободни да я препрочета... :)

Даааа, нямам понятие защо се получава така- чак си има мода какво да се чете и какво да се избягва, българите са супер осведомени и все някой си пъха нахалния нос където не трябва. Смешно е, че то почти всички не са помирисвали книга, а вече е трагично когато някой се чуди "камък" ли да напише или "камак"! Вярно че цените на книгите стигнаха до небето, ама влез в Интернет и се ограмоти малко, пълно е с романи! От съвсем малка обожавам книгите и то от всякакъв жанр, не се ограничавам, много ми е чудно как другите не споделят тази любов. А аз чак прекалявам. Даже веднъж ходих на море с братовчед ми, съпругата и детенцето им. И една сутрин на плажа отнякъде се чуваше радио, една жена се оплакваше в ефир, че читателите намалявали и еди колко си книги се четели годишно, тоест извънредно малко.На братовчед ми му направи впечатление, че непрекъснато съм потънала в някое четиво и рече малко учудено на жена си: "А нашта Ели вече прочете две книги за една седмица и сега се нахвърли на трета!" А естествено за плажа подготвях "сериозната" литература, само ако знаеха колко любовни романи криех в квартирата... И затова страшно се радвам че ви намерих, момичета, сега на воля си бърборя за любимите ми книги.

Първият ми любовен роман - о-о-о!!!!Бях на на колко,я да сметна - даааа...трябва да е било през далечната 1990 год.Не се смейте - по това време почти нямаше такава литература и май не бяхме и чували за "Арлекини",исторически любовни и т.н.романи.Но загниващия капитализъм ги е бълвал през всичките тези години и аз млада девойка,нямаща какво да прави по цял ден в Германия - бях на гости - реших да обогатя немския си език.Възрастната дама,на която гостувах ми подаде една доста дебела тухла с твърди корици,със страхотна картинка на хартиената корица.Не си мислете,че там книгите всичките са джобен формат и с меки корици като при нас - всеки момент ще се разпаднат!!!Не бях чувала за авторката и подходих изключително негативно към книгата - даже си мисля,че почти обидих жената с отказа ми да чета такъв "тип" литература.Все пак мозъкът ми беше добре промиван толкова години!!Я колко хубави руски книги имаше за четене!Не ме разбирайте грешно.Не съм против руската литература.Такова беше времето.А аз -любовни романи!

Та книгата с която започнах беше - "Шана" на К.Удуидуиз.

От там нататък - какво да ви кажа - прочетох всичко което жената имаше в библиотеката си,а то не беше малко.Тази авторка и до днес ми е любимка.След няколко години започнаха да издават и в България тозе вид книги - Ирис - даде старта с Шана и просто библиотеката ми започна да се пука по шевовете.

Препоръчвам тази книга на всички които не са я чели.

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

Уау,да се четат дискусиите във форума е забавно почти като някай от романите!

Моята първа книга от сорта беше "Вечната Амбър".Купи ми я майка ми когато отивах да се записвам в университета.Избра я защото "книгата е дебела и като знам как бързо четеш все ще ти стигне за ден и половина...".После пък съквартирантката ми имаше "Страстната робиня на пирата".А на един колега БАЩА МУ събираше книгите на "Бард".И като се почна,та досега.

Винаги си нося книга в чантата,без значение какво ще си помислят хората около мен.Забелязвам ,на опашки в данъчното и други институции,как ме гледат завистливо ,докато си чета спокойно :)

Момичета и аз съм страстен читател, чета откакто се помня, вкъщи родителите ми купуваха много книги, освен задължителните за училище книги четях и всичко което ми изглеждаше по-интересно от домашната библеотека,така прочетох Оцеола, Белият вожд, Бялата ръкавица, Конникът без глава, Сияйна зора един от първите ми романи, любим ми е и до днес. По-късно прочетох Дивата котка и Скандал на А.Куйк, те окончателно ме пристрастиха към романса. Въобще не мисля, че трябва да се срамуваме, че четем особено при положение, че май сме единички, а тези на които им се струва странно или се подиграват, попитайте ги кога за последно са отворили книга въобще. За мен този който не познава нещо няма право да си дава мнинието за него и още по-малко да гледа иронично или да се подиграва. Да четеш не е порок !!! Поздрав момичета,радвам се че ви има :P

Първият любовен роман, който съм чела е на Садра Браун, но как точно се казва-не мога да си спомня. Чела съм почти всичките й книги и вече не мога да се сетя коя е била първа, трета, пета и т.н. :-)

Първият любовен роман, който съм чела беше Шана, преди около петнадесетина години. Но нещо не ме е впечатлил, защото честно нищо не си спомням. Преминах на Нора Робъртс и Сандра Браун Публикувано изображение, докато случайно не се запознах с ежедневието на ХАРИ БОШ и изчетох всичко за него излязло на български.

Но любимата ми книга всъщност е "Ад и рай" на Джудит Макнот, която и ме подтикна към историческите любовни романи, но имам още много да наваксвам. :hush:

Първият любовен роман, който съм чела беше Шана, преди около петнадесетина години. Но нещо не ме е впечатлил, защото честно нищо не си спомням. Преминах на Нора Робъртс и Сандра Браун Публикувано изображение, докато случайно не се запознах с ежедневието на ХАРИ БОШ и изчетох всичко за него излязло на български.

Но любимата ми книга всъщност е "Ад и рай" на Джудит Макнот, която и ме подтикна към историческите любовни романи, но имам още много да наваксвам. :go ahead:

хехе намерих си съмишленик. Той Хари с любовта ич го нема ама не мога да не приветствам добрия ти вкус. Аз също имам всичко на конъли и сега до мен се мъдри последната и се разкъсвам между превода и желанието да изгоня всички и да си я изгриза за няколко часа. Колкото до любовните скромното ми мнение е да подбираш внимателно щот ако налетиш на някоя боза може съвсем да се откажеш а и в този жанр има книжки, които си заслужават и времето и положителната емоция, която остава след като ги прочетеш.

моя първи роман които прочетох е Завинаги заедно на Саманта Деи и то я почнах защото един летен ден ми беше адски скучно и реших да я прочета от тогаз не съм спирала да чета любовни романи :rolleyes:

хехе намерих си съмишленик. Той Хари с любовта ич го нема ама не мога да не приветствам добрия ти вкус. Аз също имам всичко на конъли и сега до мен се мъдри последната и се разкъсвам между превода и желанието да изгоня всички и да си я изгриза за няколко часа. Колкото до любовните скромното ми мнение е да подбираш внимателно щот ако налетиш на някоя боза може съвсем да се откажеш а и в този жанр има книжки, които си заслужават и времето и положителната емоция, която остава след като ги прочетеш.

Здравей :rolleyes:, абсолютно си права за любовта и Бош, макар че е много трогателен в отношенията си с дъщеря си. И аз си купих последната книга на Конъли, но я дадох на една приятелка да я прочете, че аз и без това имам много работа.

Относно любовните романи, следя форума и класациите :huh: и уж избирам, но Xesi Публикувано изображение също оказва влияние при избора на любовен роман.

Здравей :rolleyes:, абсолютно си права за любовта и Бош, макар че е много трогателен в отношенията си с дъщеря си. И аз си купих последната книга на Конъли, но я дадох на една приятелка да я прочете, че аз и без това имам много работа.

Относно любовните романи, следя форума и класациите :huh: и уж избирам, но Xesi Публикувано изображение също оказва влияние при избора на любовен роман.

Ако имаш нужда от съвет и вкусовете ни съвпадат като с батко Бош пиши едно лс и аз също мога да ти препоръчам това онова. Е няма гаранция, че харесваш същите неща като мен, но като гледам в повечето случаи не бъркам с избора на автори и книги.

Ако имаш нужда от съвет и вкусовете ни съвпадат като с батко Бош пиши едно лс и аз също мога да ти препоръчам това онова. Е няма гаранция, че харесваш същите неща като мен, но като гледам в повечето случаи не бъркам с избора на автори и книги.

Включете и мен,моля!С радост ще споделя с Вас какво съм прочела напоследък.Доста неща минаха през мен в последно време.

Включете и мен,моля!С радост ще споделя с Вас какво съм прочела напоследък.Доста неща минаха през мен в последно време.

Е сега ще те включваме. Ми не си спомням да сме те изключвали. Споделяй смело. Ние се отплеснахме по кримки нещо затова предпочетох да е на лс, че не е по темата, но ако сме стървали нещо интересно ще се радваме да го научим от теб.

О , първия???? Е сега ме затрудни......................, не си спомням добре беше толкова отдавна, но ако не греша я няма тук. Беше на БАРД и заглавието беше някаква страст, помня само сюжета - героинята беше изнасилена от братовчед и , които искаше да се ожени за нея защото беше много богата и така тя побягна с кораб за Ню Орлианс, кораба попадна в буря и тя от страх да не и направят нещо скочи през борда , в открито море, където я намери главния герои, но после неговия брат като разбра коя е също се опита да я измами. Накрая тримата - двамата братя и братовчед и се сбиха за нея.... 2.НЕПОКОРНА СТРАСТ - ДЖЕЙН АРЧЪР Ето това беше книгата - даже я имам някъде в нас.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.