Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой бе първият любовен роман, който прочетохте?

Featured Replies

здравейте! беше доста отдавна, но книжката е моя за това я помня "Синъото острие". много ми хареса и след това се запалих по любовните романи

Ммм,страхотна книга.Все се чудя,защо няма друга издадена от същата авторка?Ха,това май е тъп въпрос.
  • Отговори 193
  • Прегледи 50,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ммм,страхотна книга.Все се чудя,защо няма друга издадена от същата авторка?Ха,това май е тъп въпрос.

да наистина е добра.

Да ти кажа честно, аз не мога да различавам различните клонове на фентъзито, но за да те насочам - страхотен фен съм на книгите на Стефани Майер и Джоан Роулинг, но не харесах "Властелина на пръстените"(по-скоро не го разбрах), та общо взето това май е най-магическото което съм чела, извън границите на любовните романи, и общо взето мисля че съм готова за нещо по-нелюбовно, в последните няколко месеца само романи четох, така че наистина може да ми препоръчаш нещо, но с магии, не нещо от сорта на Междузвездни войни (много объркано се изказах дано ме разбра)

Пете, ако не си допаднете с "Колелото на времето" / но едва ли / ти препоръчвам "Първото правило на магьосника" - първата книга  на Тери Гудкайнд от поредицата "Мечът на истината" . Много е увлекателна и се чете бързо. Аз лично започнах този жанр с тази книга. В нея има от всичко - обичайната битка между доброто и злото, магнетичен лош герой, любов и много магия. Ако ти хареса, има още десет в поредицата.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

През пролета на 1994г.ми предложиха да прочета Дивата котка на Хедър Греъм и останах очарована от нея и от тогава до сега,тя е причината да си копувам и чета такива книги.

• 3 седмици по-късно...

Ами до колкото си спомням май беше "Краят на дъгата" на Ребека Браундейн хубава книжка, не беше лоша до колкото си спомням :cool:

• 3 седмици по-късно...

Много мислих ,мислих и не успях да се сетя ,коя е първата която съм прочела. Мисля, че беше от 31 забравени любовни романа, но може и да е била Арлекинка. Първата обаче която си купих от историческите е Като пепел във вихъра. Страхотна книга

Първият исторически любовен роман който прочетох, беше "Принцеса Александра" на Джули Гарууд - и слава богу. Все се чудя, ако бях започнала с "Ласки и насилие" примерно, дали щях да прочета и някоя друга от този жанр след нея.

Е не се чуди де, все пак, нали четохме "Големият лош вълк" в читателския клуб и тя е от нея. Кой знае, може да изровим още някоя. :yanim:

Първият исторически любовен роман който прочетох, беше "Принцеса Александра" на Джули Гарууд - и слава богу. Все се чудя, ако бях започнала с "Ласки и насилие" примерно, дали щях да прочета и някоя друга от този жанр след нея.

Дам случила си на хубав роман. Аз бях със "Страстната робиня на пирата" и много ми хареса, но почти никой не я е чел, което ми е доста странно :wors:
  • 3 седмици по-късно...

Първият ми роман беше "Морийн" на Клер Лоримър. Жалко чя така и не намерих "Тамарикс" и "Шантал"

Ох по-добре, че не си ги намерила. Това е едина от най-неприятните трилогии, повярвай. "Тамариск" се разказва за щерката на Морийн и нейния. Морийн се бореше за него в книга 1, а в тази той пукна. А тя се ожени за любовника си, онзи с който беше когато мъжа й беше на война. Ама Тамариск го искаше, спа с Лорд Байрон и каза, че новия мъж на майка й я е изнасили. Пълна кукувица. Прец цялата книга се чудеше каква мизерия да направи, и накрая се кротна и се ожени за един мухъл детопълзеше все след нея. Шантал е пък за щерката на тоя любовника на Морийн дето й стана втори мъж. тя беше влюбена в брат си, май полу брат беше или доведен, не помня, че я четох без желание. Отвлече я един пират. Имаше приключения, уж се обичаха и накрая тя се върна при брата. тъпотия. Много добре, че не си ги намерила.

Мерси за съвета. Ваобше не съм предполагала, че нещата ще се развият по този начин..... Благодарности

Редактирано от Hrispen (преглед на промените)

Мерси за съвета. Ваобше не съм предполагала, че нещата ще се развият по този начин..... Благодарности

Няма защо. трябва да се поогледаш, нейде имаме един черен списък със всички книги които трябва да се избягват. Отделно сега разработваме едни странички с книги разделени по жанр. Там ги оценяваме и предлагаме най-доброто. може доста неща да си харесаш от тях. И гледам, че си нова, затова Добре Дошла ;)

Моята първа беше "Покорителя"на Д.Линдзи,може би затова луднах после по Малори и все още си харесвам най-много Джеймс.Тя беше последвана от "Никол" "Рийгън" и "Лея" и оттам нататък.......Господ да поживи майка ми,че си ги купи....

Моята първа беше "Покорителя"на Д.Линдзи,може би затова луднах после по Малори и все още си харесвам най-много Джеймс.Тя беше последвана от "Никол" "Рийгън" и "Лея" и оттам нататък.......Господ да поживи майка ми,че си ги купи....

Ми късметлийка аз трябаше сама си ги диря хихи поздравления за покорителя. мен джеремето ми го измести малко ама джеймс си е джеймс спор няма.

Ми късметлийка аз трябаше сама си ги диря хихи поздравления за покорителя. мен джеремето ми го измести малко ама джеймс си е джеймс спор няма.

А не се оплаквай, ти поне си ги купувала като излизат, а аз ги диря по сергии през последните 7-8 години.

• 4 седмици по-късно...

Първият любовен роман, който прочетох беше на Джон Мъри - "Дългият път на любовта", доста интересна и вълнуваща история. Когато започнах да търся втората част от книгата "Роза през зимата" се зарибих доста яко по любовните романи и сега това правя почти по цял ден ;), когато не съм заета с :baby:

• 2 седмици по-късно...

Кой е първея, който прочетох със сигурност няма как да кажа, но за един рожден ден една приятелка ми подари "Свещени грехове" на Нора и оттам като се почна... Сега нямам спиране и като имате напредвид, че работя в книжарница се сещате как си оставям половината заплата пак там нали... :yanim:

първия поман , който прочетох беше Любовницата на пирата от Джоана Линдзи

• 3 седмици по-късно...

"Изкушенията на съдбата" на Жаклин Рединг и беше преди много години, много се радвам,че отново попаднах на любовен роман с "Пазителят на сънищата" на Пинелъпи Уилямсън

"Изкушенията на съдбата" на Жаклин Рединг и беше преди много години, много се радвам,че отново попаднах на любовен роман с "Пазителят на сънищата" на Пинелъпи Уилямсън

Аз от много време и се чудя на "Пазителят на сънищата". Може ли да кажеш нещо по-подробно за книжката, защото корицата и хич не ми харесва.

Аз от много време и се чудя на "Пазителят на сънищата". Може ли да кажеш нещо по-подробно за книжката, защото корицата и хич не ми харесва.

Английската е малко по-добре,но не е нещо особено.Бг-то е направо "изродска".Лошото ,че има много такива.

Публикувано изображение

От доста време мисля и пак не съм сигурна дали 'Вечната Амбър' или "Гордост и предразсъдъци" бе първия Както и да е и двата са прекрасни по свой си начин

• 4 седмици по-късно...

Чак сега се сещам, коя беше моята първа книжка :rolleyes:

На Джули Гарууд - Принцеса Алесандра в 6ти клас. Няма да повярвате, ама

я бях открила в едно забутано ъгълче на училищната библиотека :yanim:

Първият ми роман беше "Морийн" на Клер Лоримър. Жалко чя така и не намерих "Тамарикс" и "Шантал"

Аз пък само Морийн я нямам :yanim:

Виж поредицата не е чак толкова ужасТна колкото ти я описаха, става за отклоняване на вниманието от всякакви други неприятни дела :clap:

Мога да ти ги дам, ако искаш.

Много ще съм ти благодарна. :baby: . Само кажи как ще стане

Много ще съм ти благодарна. :cool: . Само кажи как ще стане

Ако не се лъжа ти ми прати на Кренц Необуздани сърца - по същия начин ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.