Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

• Автор

Момичета, благодаря ви за активността! Ето я и моята класация: 10. "Недокосната" на Елизабет Лоуел. Толкова назад само заради отношението на Дънкан към Амбър след като си върна паметта. Но всичко останало в романа е абсолютна шестица. Включила съм и останалите две книги от трилогията, защото бях адски впечатлена от тях, не само от сюжетите, но и заради стила на авторката - определено й се отдава да пише за тази епоха, и благодарение на нея аз също се влюбих в романите с такива сюжети! 9. "Фиона" на Джуд Деверо, страхотна книга, нямаше как да я пропусна. 8. "Светлина в мрака" на Кристина Дод 7. "Джудит" на Джуд Деверо, отново братята Аскот и най-вече заради турнира, в който участваше Гарет, преди започването му Джудит му върза панделка (на копието ако не се лъжа) с нейния цвят, страхотна сцена! 6. "Омагьосаните" на Елизабет Лоуел. И тази книга я обожавам! От тримата главни в поредицата, Саймън е моя любимец, толкова мъжествен и страшен когато трябва, и толкова забавен :yanim: и как се държеше с Ариана :clap: 5. "Златокосият великан" на Джоана Линдзи, мисля че коментара е излишен. 4. "Лъвското сърце" на Кони Мейсън, много приятно и леко четиво, и рицарската тематика бе засегната не веднъж! 3. "Графинята и сребърния меч" на Хедър Греъм, подкрепям те Боби, при това с две ръце, една от най-любимите ми книги от авторката. 2. "Отмъстителят" на Тереза Медейрос. Първата книга на авторката, която прочетох и завинаги се влюбих в нея! Първо страхотна история, второ Гарет беше описан по такъв начин, че му простих и грубостите и влаченето от време на време, и отново имаше турнири - много са ми интересни за четене! 1. "Най-силната магия" на Елизабет Лоуел. Как да не й дам първата позиция - една от малкото книги от жанра, на които съм се разплаквала. Историята е невероятна, но не само заради нея грабва моето първо място, а заради една сцена - битката между Доминик и Дънкан - толкова добре написана, че докато четях чувак звънът на остриетата, които се забиват едно в друго :super: :super: :super:

• Отговори 941
  • Прегледи 295k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момичета това е и моята класация :

1. Кръстоносеца- незнам защо тази книга ми е много любима, сигурно заради главния- Ги, обожавам начина, по който обсипваше главната с мили малки жестове на обич, за да я спечели и в същото време е описан като истински мъж по характер.

2. Графинята и сребърния меч - също много интересни герои и двамата. Доста интересни моменти и сблъсаци на два силни характера.

3. Фиона - тук съм писала толкова много коментари и за да не се повтарям - прекрасен роман! Затова пиша само него от 4-те.

4. Златокосият великан - Джоана си е Джоана, а този роман не напразно е в предните топ 10 :cheers:

5. Бриждит - също много вълнуваща история, главната доста страда от отношението на главния, даже като я удари малко му се впрегнах ,но накрая си плати с лихвите.

6. Най-силната магия - много обичам романи с мистика в тях и затова си заслужи мястото в топ 10

7. Омагьосаните - много тежък и много красив разказ за пътя на щастието на двама души. Саймън е номер едно от тримата за мен.

8. Вълкът и гълабицата -четох го доста отдавна ,но помня ,че беше много хубав, а главния беше упорит като магаре.

9. Брак за една година - тук ми хареса момента с брака по неволя.

10. Лъвът и Лъвското сърце - тук работата стана онче бонче, затова и двата романа са с 10-тата позиция

Искам да спомена още Постеля от рози, Обещанието на розата, Войнствената любима и Лилията и леопарда които си делят 11-то място - романите са страхотни -заслужават си четенето.

Сътворих новата ми класация!Ето я: 1.Най - силната магия - Елизабет Лоуел 2.Омагьосаните - Елизабет Лоуел 3.Недокоснатата - Елизабет Лоуел 4.Арабският принц - вирджиния Хенли 5.Златокосият великан - Джоана Линдзи 6.Отмъстителят - Тереза Медейрос 7.Бриджит - Джоана Линдзи 8.Графинята и Сребърния меч - Хедър Греъм 9.Фиона - Джуд Деверо 10.Алисия - Джуд Деверо

• Автор

9. Брак за една година - тук ми хареса момента с брака по неволя.

Михаела, сега като видях и се сетих! Тази книга я бях забравила за моята класация, а е хубава! Жалко, че я пропуснах! Публикувано изображение

Ето и моята десятка, това са не само любими рицарски романи, но и книги, които доста са ми легнали на сърцето: 10. Проклетникът- Джил Барнет 9. Аметистовата корона- Катрин Дьовил 8. Розите на страстта- Валери Лорд 7. Розовата кула- Валери Лорд 6. Преплетени сърца- Джоана Линдзи 5. Удоволствието на краля- Хедър Греъм 4. Арабският принц- Вирджиния Хенли 3. Светлина в мрака- Кристина Дод 2. Вълкът и гълъбицата- Катлийн Удиуиз 1. Брак за една година- Вирджиния Хенли Между другото ужасно ме е яд, че не включих в предишната си класация Черния отмъстител, как можах точно него да го пропусна. Но и без това нямаше да мога да избера най-смешен момент, трябваше да изпиша цялата книга.

Ето я и моята класация:

1. Кралството на мечтите - Джудит Макнот

2. Графинята и сребърния меч - Хедър Греъм

3. Продадената принцеса - Арнет Лем

4. Лилията и Леопарда - Сюзън Уигс

5. Златокосият великан - Джоана Линдзи

6. Годеницата на Лъва - Ирис Йоханес

7. Най-силната магия - Ел. Лоуел

8. Омагьосаните - Ел. Лоуел

9. Черният рицар - Кони Мейсън

10. Вълкът и гълъбицата - Катлийн Удиуиз

Редактирано от hercoginqta (преглед на промените)

Отново страхотна класацийка, Браво Пете Та да се разпиша и аз: 1. Кралството на мечтите - Джудит Макнот 2. Отмъстителят - Тереза Мадейрос 3. Лъвското сърце - Кони Мейсън 4. Завоевателят - Бренда Джойс 5. Вярвай - Биктория Александър 6. Затворницата на дракона - Джоана Линдзи 7. Фиона - Джуд Деверо 8. Преплетени Сърца - Джоана Линдзи 9. Брак за една година - Виржиния Хенли 10. Бриджит - Джоана Линдзи

Редактирано от svetla11 (преглед на промените)

Ето и моята класациика: 1.Златокосият великан-Джоана Линдзи 2.Най-силната магия-Елизабет Лоуел 3.Среднощен бродник-Ирис Йохансен 4.Графинята и Сребърния меч-Хедър Греъм 5.Вълкът и Гълъбицата-Катлийн Удиуиз 6.Затворницата на дракона-Джоана Линдзи 7.Недокоснатата-Елизабет Лоуел 8.Фиона-Джуд Деверо 9.Омагьосаните-Елизабет Лоуел 10.Преплетени сърца-Джоана Линдзи Направо 10 места не стигат,толкова интересни има.

• Автор

Момичета, край на тази класация. Ето ги и десетте най-добри романа на рицарска тематика:

10. "Затворницата на дракона" - Джоана Линдзи - 21точки;

9. "Недокоснатата" - Елизабет Лоуел - 22 точки;

8. "Омагьосаните" - Елизабет Лоуел - 23 точки;

7. "Арабският принц" - Вирджиния Хенли - 24 точки;

6. "Удоволствието на краля" - Шанън Дрейк/ "Лъвското сърце" - Кони Мейсън - 25 точки;

5. "Преплетени сърца" - Джоана Линдзи - 32 точки;

4. "Отмъстителят" - Тереза Медейрос - 35 точки;

3. "Графинята и сребърния меч" - Хедър Греъм - 42 точки;

2. "Най-силната магия" - Елизабет Лоуел - 56 точки;

1. "Златокосият великан" - Джоана Линдзи - 57 точки;

Толкоз за рицарите, тази седмица избираме десетте най-добри романа на Катрин Каултър :cool: Понеже не съм чела нищо нейно, тази седмица пасувам, но се надявам след мненията ви да си съставя едно списъче от нейни заглавия :rolleyes:

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Леле, тука ще се червя, защото Катрин Каултър ми е любима авторка, а съм чела само 4 нейни книги. :rolleyes: Не знам дали това е комплимент ( да ме впечатли с такава малка бройка ) или си е срамота, че не съм прочела повече. За сега обаче положението е следното:

1. "Лорд Найтингейл" - /Тази книга не преставам да я препоръчвам наляво и надясно, но си е страхотна!/

2. "Дивия барон" - /Много интересна история, с умело вплетен крими елемент./

3. "Цената на рая" - /Голям смях и силни герои. :)/

4. "Контесата" - /Главната героиня е очарователна, началото ме грабно супер много докато тя описваше първите си срещи с главния и после, о, небеса, той се оказва племенник на съпруга й, за който се жени най-вече от практичност./

Авторката явно има афинитет към криминалните истории, но не може да й се отрече, че доста добре ги съчетава с романтиката. :cool:

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Автор

Леле, тука ще се червя, защото Катрин Каултър ми е любима авторка, а съм чела само 4 нейни книги. :rolleyes: Не знам дали това е комплимент ( да ме впечатли с такава малка бройка ) или си е срамота, че не съм прочела повече. За сега обаче положението е следното

Тихи, щом ти се червиш, аз трябва да се свра в някой ъгъл и да гледам виновно :cool:

Ох зорна работа. Сега аще пробвам да ги наредя. 1. "Невестата от Шербрук" - нетипичния брак по неволя между Александра и Дъглас. Той искаше да се ожени за сестрата на наща, но не можеше да отиде лично и изпрати приятеля си, който все че се омъжи той за сестрата, а нашия венча за Александра. Тя го обичаше, а той я мразише. В дома му, майка й също се държеше зле с нея, и единствеата й опора бе сестрата на Дъглас. Но скоро той осъзна, че Александра е жената за него, и нещата се подредиха. 2. "Лорд Найтингейл" - Норд Найтингейл и домочадието му от женомразци, което се мъчеше да стъжни живота на Каролайн, която пък пълнеше старинното имение с бременни, изпаднали в беда жени :wors: А милинкия Норд, се чудеше де да се сфре да се отърве от нея. 3. "Цената на рая" - повечето я знаете, няма защо да я обсъждам, страхотна книга :wow: 4. "Сътби в окови" - третата книга от поредицата Шербрук. Шотландецът Колин е разорен и трябва да реши дали да живее скромно или да си вземе богата наследница. Той избира второто и заминава за Англия, където се среща със Синджан. Тя се влюбва от пръв поглед в него, и въпреки протестите на братята си се жени за него. Имаше доста интересни и опасни моменти в неговия замък, но верния домашен дух, както винаги се притече на помощ. :angel19: 5. "Дивият барон" 6. "Тайната на Валънтайн" 7. "Непознатата от Ямайка" - Тука ми беше гадно, че главната я мислеха за островната елитна уличница, задето чичо й я караше да ходи в една колиба, където упояваха мъжете, а после пускаха при тях една негърка да ги обработва цляа нощ, а после те си мислеха, че наща е била толкова добра, че ги е изтощила до крайност и за това не помнят подробности. Но главния къвто си е умен, веднага разбра, че миналата нощ не е бил с наща, а е бил упоен и в стаята е бил с друга жена, умничкия ми той. А това с копелетата на Шербрук, дето с Дъглас си ги брояха, беше голям майтап, при положение, че Райдър имаше една незаконна дъщеричка, а всичките останали деца ги беше осиновил :go ahead: 8. "Херцогът" 9. "Сабрина" 10. "Контесата"

А ето и моята класация: 1. Цената на Рая 2. Лорд Найтнгейл 3. Дивият барон 4. Наследницата 5. Контесата 6. Робинята 7. Съдби в окови 8. Непознатата от Ямайка 9. Измамата 10. Херцогът

Катрин Каултър е сред любимите ми авторки Публикувано изображение

1. Лорд Найтингейл - ужасно много обичам да чета за едни такива намусени мечоци дето се оказват с невероятно нежни души Публикувано изображение

2. Дивия барон

3. Цената на рая

4. Херцогът - един английски херцог става наследник и на шотландско имение. Да но там го чака изненада: :) една прекрасна млада дама с ексцентрична баба и още куп далечни роднини. И как изведнъж добре подредения,дори скучен живот на херцога се преобръща с главата надолу, а плановете му да се ожени за удобната жена от висшето английско общество стават на пух и прах,когато среща младата и чаровна шотландка, от която не може да отлепи очи Публикувано изображение

5. Наследницата

6. Съдби в окови

7. Сабрина

8. Измамата

9. Непознатата от Ямайка

10. Тайната на Валантайн

П.С. В класацията ми не съм включила "Невестата от Шербрук", че все още не съм я чела. :) Имам страхотното предчувствие,след като я прочета ще ми стане фаворит от книгите на Катрин Каултър и ще детронира Найтингейлчо от 1-то място - робувам на фикс-идеята "готина книга за готин момент".Така че ще й се порадвам по празниците Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

1.Робинята

2.Лорд Найтнгейл

3.Невестата от Шербрук

4.Съдби в окови

5.Дивият барон

6.Непознатата от Ямайка

7.Наследницата

8.Измамата

9.Цената на Рая

10.Херцогът

Публикувано изображениеЧела съм всички нейни книги издадени на български и с риск да ме линчуват не мисля, че Цената на Рая е най-добрата и книга, нищо че има два-три много силни момента в нея. Публикувано изображение

Обожавам Катрин Каултър. Тя ми е най-любимата авторка на исторически любовни романи, след Джули Гарууд. Дори я харесвам малко повече от Джоана Линдзи. Жалко, че има толкова малко издадени книги на български. Винаги съм се чудила, дали всичките и книги са преведени. Ето моята класация: 1. Невестата от Шербрук (Хич, не и се чуди Боби - книгата е направо страхотна) 2.Лорд Найтингейл 3.Тайната на Валънтайн 4. Робинята 5.Дивият барон 7.Съдби в окови 8.Контесата 9.Сабрина 9. Цената на рая 10. Херцогът п.п. Много бих искала да включа и "Измамата", "Непознатата от Ямайка" и "Наследницата", ама просто няма къде.

1.Лорд Найтингейл 2.дивия барон 3.Херцогът 4.Цената на рая 5.Невестата от Шербрук 6.робинята 7.Съдби в окови 8.Непознатата от ямайка 9.Контесата 10.Сабрина Това е моята класацийка

Чела съм само три книги,но безпорен фаворит е "Невестата от Шербрук".Другите две са "Лорд Найтингейл" и тази за херцогинята.Всички са хубави с лека забележка към последната.Мисля,че Маркъс бе твърде жесток. Понеже не съм чела достатъчно ще дам само първо място за "Невестата..".:question:

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Класацийката ми: 1. Невестата от Шербрук - страхотна книга, страхотни герои!Много смях имаше!Страшно шантаво семейство...Дъглас обаче много твърдоглав, ама и Алекс въобще не му отстъпваше....когато си тръгна посред нощ, а той след нея и се карат по дъжда...много яки моменти! Просто който не я е прочел незнае какво изпуска! 2. Съдби в окови - Това за малката Шербрук - тука какъв смях пада...Синджан въобще не си поплюва, когато вижда за първи път Колин се влюбва в него и той вече няма никакъв шанс! 3. Цената на рая - тази книга няма нужда от коментар! 4. Лорд Найтингейл - също много добра....много интересна и вълнуваща! 5. Тайната на Валънтайн - Страхотна двойка - тя яко го биеше на конни състезания и него много го беше яд....а когато се облече в женски дрехи той не можа да я познае! Страшен смях, когато в първата им брачна нощ, Джеси го попита дали ще й се качи....Хахахах!!! 6. Непознатата от Ямайка - Райдър е такъв сладур, неустоим негодник.....да ама със Софи удари на камък...просто през какво мина тоя човек докато я накара да го заобича....ама не се отказа от нея!!! 7. Дивия барон - Много приключения и страхотен роман! 8. Измамата - съшо много приятна книжка... 9. Сабрина 10. Робинята Това е...Катрин Каултър определено пише много добре и ми е голяма любимка....

Ето и моята класация :)

1."Цената на рая"-Изключителен роман,мнго смях падна :lol6:

2."Дивия барон"-Тук всички думи са излишни :wors:

3."Робинята"-Още един изключителен роман ;)

4."Лорд Найтингел"

5."Тайната на Валантайн"

6."Съдби в окови"

7."Контесата"

8."Невестата от Шербрук"

9."Непознатат от Ямайка"

10."Херцогът"

Редактирано от margc (преглед на промените)

Пете, сериозно съм се пристрастила към класацията, защото много обичам Катрин Каултър, но видях че не ми достигат 4 книги за да съставя десетка и се захванах да ги прочета. Та 4 романа за една седмица си е рекорд за мене, вярно, Дивия барон още не съм го довършила, но малко ми остава. И сега с чиста съвест ще навържа една класацийка: 10. Сабрина 9. Тайната на Валънтайн 8. Съдби в окови 7. Робинята 6. Лорд Найтингейл 5. Измамата 4. Цената на рая 3. Дивия барон 2. Непознатата от Ямайка 1. Невестата от Шербрук

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Момичета ето ги и най-добрите книги на Катрин Каултър:

10. "Наследницата" и "Херцогът" си поделят десета позиция с по 17 точки.

9. "Контесата", която събра 19 точки.

8. "Тайната на Валънтайн" с 28 точки.

7. "Непознатата от Ямайка", която събра 33 точки.

6. "Робинята", с 40 точки.

5. "Съдби в окови" с 49 точки.

4. "Невестата от Шербрук", която събра 67 точки.

И челната тройка:

3. "Цената на Рая", Маркъс и Херцогинята събраха 70 точки.

2. "Дивият барон", за него 74 точки.

1. "Лорд Найтингейл" с цели 85 точки.

Толкова за тази класация, благодаря на всички, които се включиха. Тази седмица продължаваме с авторките, при това една от противоречивите такива - Джейн Фийдър, лично според мен има попадения, но явно все още не съм прочела най-лошите й книги.

Ето я моята класация:

10. "В огъня"

.....

6. "Откраднатата годеница"

5. "Теменужени очи"

4. "Жена с минало"

3. "Бившият годеник"

2. "Ти не си за мен"

1. "Неочакваната годеница"

О, доволна съм от челното място за книга на К.Каултър. А за Джейн Фийдър... признавам, че не съм чела много книги, така че класацията ми ще е доста кратичка:

1. "Откраднатата годеница"

2. "Бившият годеник"

3. "Ти не си за мен"

...

6. "Безразсъдното ангелче"

Момичета ето ги и най-добрите книги на Катрин Каултър:

10. "Наследницата" и "Херцогът" си поделят десета позиция с по 17 точки.

9. "Контесата", която събра 19 точки.

8. "Тайната на Валънтайн" с 28 точки.

7. "Непознатата от Ямайка", която събра 33 точки.

6. "Робинята", с 40 точки.

5. "Съдби в окови" с 49 точки.

4. "Невестата от Шербрук", която събра 67 точки.

И челната тройка:

3. "Цената на Рая", Маркъс и Херцогинята събраха 70 точки.

2. "Дивият барон", за него 74 точки.

1. "Лорд Найтингейл" с цели 85 точки.

Толкова за тази класация, благодаря на всички, които се включиха. Тази седмица продължаваме с авторките, при това една от противоречивите такива - Джейн Фийдър, лично според мен има попадения, но явно все още не съм прочела най-лошите й книги.

Ето я моята класация:

10. "В огъня"

.....

6. "Откраднатата годеница"

5. "Теменужени очи"

4. "Жена с минало"

3. "Бившият годеник"

2. "Ти не си за мен"

1. "Неочакваната годеница"

мммм Пете хубаво е излязла десятката на Катрин Каултър, ама за тази на Джейн Фийдър, аз няма да се включа, освен ако не я направя анти класация. Просто не ми харесва как пише таз жена. Имам само 2-3 които са ми допаднали. Останалите са ужас и истерия, затова ще чакам кротко следващата класация.

Ами Джейн Фийдър...колкото и да се опитвам, и опитвам... и пак опитвам на инат да й прочета книгите не мога да я харесам. С изключение на Лисицата и Неочакваната годеница, които се изненадвам, че ми допаднаха много. Колкото до теменужените и нефритовите и не знам какви си още очи и те не са лоши книги, въпреки че героините им са...хъм, по-опитни от обичайното. Останалите романи в десетката съм ги подредила в степен коя мразя повече от другата :rolleyes: В крайна сметка намирам стила й за скучен и безстрастен. 10. Брачни игри 9. В огъня 8. Безрасъдното ангелче 7. Бившият годеник 6. Кадифе 5. Ти не си за мен 4. Теменужени очи 3. Нефритови очи 2. Неочакваната годеница 1. Лисицата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.