Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Имам следният проблем: при стартирането на лаптопа ми (Asus) излиза екран, който ме кара да избирам между Уиндоус 7 и предишна версия на Уиндоус. Това стана след като от ХР минах на 7, но инсталацията ми е чиста, форматирах диска и не би трябвалао да става така. При избор да стартира предишна версия дава само черен екран и това е, дразнещо е да не си стартира сама операционната след като нямам втора. Дайте идеи, моля!

Бутон Старт, в полето за търсене над него пишеш msconfig, натискаш enter, на отворилия се прозорец отиваш на езиче Boot, ако имаш два пътя за стартиране трябва да ти остане само

Windows 7 (C:\windows) : Current OS; Default OS

Ако има друг път го изтрий.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Аз имам друг проблем и не знам от каде се получава. Наскоро си качих Win 7 и всичко си е ок, но когато си отварям страници с браузъра често ми дава че нма достъп до страницата или че страницата не може да бъде намерена. Трябва да релоудвам няколоко пъти за да я зареди и не знам защо става така. Качил сам си и java и flash player и имам Chrome и Сафари no и при двата го има проблема.

Бутон Старт, в полето за търсене над него пишеш msconfig, натискаш enter, на отворилия се прозорец отиваш на езиче Boot, ако имаш два пътя за стартиране трябва да ти остане само

Windows 7 (C:\windows) : Current OS; Default OS

Ако има друг път го изтрий.

Преди да споделя за проблема съм го проверил и 7 ми е единствена в полето и default. Не мога да си обясня защо обаче ме пита, други идеи?

Направих една публикация, сравнявайки PC+Windows 7 и PC+Mac OS X Leopard 10.5.8 (т.нар. Хакинтош).

Ще я освежите ли? :P

:super:

Още сега мога да ти кажа, че имам възражения по повечето "минуси", които си сложил на MacOS, но не мисля, че мястото е тук.

Не се опитвай да мислиш по "Windows-ки", когато работиш под MacOS, и обратното. Най-добре е да използваш максимално предимствата и на двете операционни системи.

ПП.

Между другото, можеш да си направиш линк (alias) през менюто на десен бутон във Finder и после да го преместиш на десктопа:

macosmakeallias.th.png

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Извинявам се ако някой е питал вече,но има ли проблем с виртуалните дискове под win7 x64. Не върви нито Daemon tools,нито Virtual Clone Drive. sad.gif Инсталират се,но когато се маунтне някой диск забива компютъра. Пробвах с последната версия на DT даже ъпдейтнах SPDT драйвера, но не става. Дали проблема е при мен , защото по принцип тази версия трябва да поддържа win7 x64.

Извинявам се ако някой е питал вече,но има ли проблем с виртуалните дискове под win7 x64. Не върви нито Daemon tools,нито Virtual Clone Drive. sad.gif Инсталират се,но когато се маунтне някой диск забива компютъра. Пробвах с последната версия на DT даже ъпдейтнах SPDT драйвера, но не става. Дали проблема е при мен , защото по принцип тази версия трябва да поддържа win7 x64.

Virtual CD v10

Колеги имам един проблем ,може да сте споменали някъде ,но не успях да прочета изцяло темата и имам 1 питане .На Уиндоус 7 ,как мога да подкарам монитор ,който има тъч скриин,права всичко инсталвам драйвърите ,който имам ,но не става .Аз съм с Ултимейт версия пише че поддържа функцията ,но така и не успявам да подкарам тъча.Ще ви помоля за помощ да каже ,какво точно се прави за да тръгне.

Извинявам се ако някой е питал вече,но има ли проблем с виртуалните дискове под win7 x64. Не върви нито Daemon tools,нито Virtual Clone Drive. sad.gif  Инсталират се,но когато се маунтне някой диск забива компютъра. Пробвах с последната версия на DT даже ъпдейтнах SPDT драйвера, но не става. Дали проблема е при мен , защото по принцип тази версия трябва да поддържа win7 x64.

Гарантирано ми върви вкъщи Street Fighter 4, за virtual cd ползвам Alcohol 52 % free.

може ли малко помощ с драйверите за 7-ца на compaq presario v2000, video ati xpress 200m, audio conexant cx20468 ati sb400 ac 97, пробвах какво ли не и вече съм обеззверен

Освен да сложа 7 (32bit), за да си оправя мишката? Някакви други предложения?

може ли малко помощ с драйверите за 7-ца на compaq presario v2000, video ati xpress 200m, audio conexant cx20468 ati sb400 ac 97, пробвах какво ли не и вече съм обеззверен

ако Windows 7 не е успял да намери сам драйвърите (за целта Windows Update трябва да е на автоматичен режим), няма големи надежди - като специфика трудно се намират драйвъри дори за виста, камо ли за 7

Дарйвери за този модел трябва да търсиш по неофиациални сайтове, защото на страницата на HP пише, че не се поддържа (за Win7). Виж в коментарите на тази страница дали няма да намериш нещо. До този линк стигнах от един от тях. Тук има драйвер за Conexant CX20468-31 AC97, но моделът на лаптопа е различен.

Относно драйверите от Windows Update - не разчитайте твърде много на тях, защото не винаги са най-подходящи. Например една програма, изискваща OpenGL, не искаше да тръгне, докато не инсталирах драйвер (за моята карта) от официалния сайт на NVidia .

Всичко ми хареса в уиндоуса обаче неможах да си намеря драйвер за камерата

Инсталирах си наскоро Win 7, работи си перфектно, но днес ми казаха, че за да ми се вижда подвижния хард през usb-то на двд-то трябва да е Fat а не NTFS и аз реших да го сторя това нещо, като използвам формата на windows 7, но той ми го форматира в extFAT. Като го пробвах пак не стана харда да бъде разпознат от двд-то и аз реших да използвам едно стартиращо СД с много полезни програмки в него, стартирах Партишън меджик 8, но още в началото ми каза програмата, че някъде открива някакви грешки и дали да ги поправи, не обърнах внимание и му дадох ДА, като се отвори програмата така и не можа да разпознае подвижния хард камоли да го форматна под ФАТ32 както си мислех, че ще направя и рестартирах компа си и с ужас установих, че дял D: не се открива от системата. Направил съм и скрийн шот на Диск Менаджера и грешката, която ми изписва когато му дам формат D:. В ужас съм защото на този лаптоп и на този дял си сложих всичко важно, щото ми е нов и викам нали съм пич и всичко ми е ОК, да ама това е страшно щото цялата ми работа от 4 години насам е там, ПОМОЩ, как да си съхраня инфото и какво мога да направя...

post-43670-1256935440,18_thumb.png

tigarle, при такива операции по дяловете, грешките най-често се наказват със загуба на данни. Предоверил си се на Partition Magic (който е прецаквал и други хора) и не си чел внимателно какво ще поправя. Възможно е да е "поправил" таблицата с разпределението на дяловете (Partition Table).

Вижда се, че имаш и скрития (EFI) партишън. По-напред в темата (цък) е ставало въпрос за това, че той има някакъв нестандартен формат. Ако Partition Magic се е опитвал да "оправя" нещата, може да е повредил Partition Table.

При подобен случай успях да си спася данните с Partition Table Doctor от Hiren's BootCD. Няма гаранция, че ще помогне и в този случай. Може да провериш и тази тема. В нея също се споменава тази програма. На снимката се вижда, че тя се стартира от Active@ Boot Disk (ще се сетиш къде да потърсиш работеща версия).

Може да прочетеш и последния пост, за да видиш как batgonzo се е справил с проблема. Сам прецени дали да действаш или ще е по-добре да изчакаш още предложения.

=====

Преди да споделя за проблема съм го проверил и 7 ми е единствена в полето и default. Не мога да си обясня защо обаче ме пита, други идеи?

ray111, виж какви опции за стартиране има записани в BCD (Boot Configuration Data).

Start-> All Programs-> Accessories-> десен бутон на "Command Prompt"-> "Run as administrator". В Command Prompt пишеш команда Bcdedit и преглеждаш изхода за "Windows Legacy OS Loader", {ntldr}. Можеш да видиш такъв изход на тази снимка, която е от този tutorial.

Там е показана и командата, с която може да се изтрие - Bcdedit /delete {ntldr} /f .

Ако има излишен запис с друг идентификатор, не с {ntldr}, можеш да го изтриеш като използваш правилното ID в горната команда. Всичко това можеш да направиш и с EasyBCD.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

tigarle, при такива операции по дяловете, грешките най-често се наказват със загуба на данни. Предоверил си се на Partition Magic (който е прецаквал и други хора) и не си чел внимателно какво ще поправя. Възможно е да е "поправил" таблицата с разпределението на дяловете (Partition Table).

Вижда се, че имаш и скрития (EFI) партишън. По-напред в темата (цък) е ставало въпрос за това, че той има някакъв нестандартен формат. Ако Partition Magic се е опитвал да "оправя" нещата, може да е повредил Partition Table.

При подобен случай успях да си спася данните с Partition Table Doctor от Hiren's BootCD. Няма гаранция, че ще помогне и в този случай. Може да провериш и тази тема. В нея също се споменава тази програма. На снимката се вижда, че тя се стартира от Active@ Boot Disk (ще се сетиш къде да потърсиш работеща версия).

Може да прочетеш и последния пост, за да видиш как batgonzo се е справил с проблема. Сам прецени дали да действаш или ще е по-добре да изчакаш още предложения.

Сега се заемам да пробвам тези предложения и по-късно ще пиша какво още съм забъркал, но съм потресен от глупостите си, благодаря за обстойните съвети, дано успея да ги използвам пълноценно

=====

ray111, виж какви опции за стартиране има записани в BCD (Boot Configuration Data).

Start-> All Programs-> Accessories-> десен бутон на "Command Prompt"-> "Run as administrator". В Command Prompt пишеш команда Bcdedit и преглеждаш изхода за "Windows Legacy OS Loader", {ntldr}. Можеш да видиш такъв изход на тази снимка, която е от този tutorial.

Там е показана и командата, с която може да се изтрие - Bcdedit /delete {ntldr} /f .

Ако има излишен запис с друг идентификатор, не с {ntldr}, можеш да го изтриеш като използваш правилното ID в горната команда. Всичко това можеш да направиш и с EasyBCD.

Сега се заемам да пробвам тези предложения и по-късно ще пиша какво още съм забъркал, но съм потресен от глупостите си, благодаря за обстойните съвети, дано успея да ги използвам пълноценно

До всички, имаши проблеми с драйвъри за Windows 7-нека ви припомня, че целта на този Windows бе да слее предимствата на Xp/Vista в едно, и да попречи на Linux да доминира на пазара за нетбууци.Той има пълна съвместимост с драйвърите и за двете системи.Колегата с лаптопа-свали и разархивирай всички драйвъри за ХР, и дай на системата да ги търси, включително и в подпапките, и гарантирано ще се оправи.Ако има нужда от допълнителни разяснения-пишете...От професионална гледна точка, това е "тънката мисъл" на М$ за Windows 7-драйвърната съвместимост.

Здравейте,

днес и аз инсталирах win 7 Ultimate ver.6.1.7600 но имам проблеми с звука. PC-то е със следната конфигурация: Албатрон KX600 с чипсет KT600 на VIA,звука е вграден на Реалтек АС 97. Изтеглих драйверите 6305_Vista_Win7_PG537 и 6303Vista_Win7_PG537 и при двата случая звука се появява веднага след инсталацията и след рестарта ми дава: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39).Пробвах сам да си ги изтегли не става.Пробвах с драйвер WDM_A405,по време на инсталация ми дава,че rtkvac.sys липсва и ме изхвърля. Ако някой знае нещо по въпроса или знае линк да помогне моля. Сега докато писах видях,че и фонетиката е по-различна има ли от стандартната някъде? :-)Намерих си я нормалната фонетика.

Редактирано от kokoti1 (преглед на промените)

Има си традиционна фонетична, вградена е в 7.Деинсталирай всички звукови драйвъри и рестарирай, после сложи универсалния, за който си споменал, и пак рестартирай.

Има си традиционна фонетична, вградена е в 7.Деинсталирай всички звукови драйвъри и рестарирай, после сложи универсалния, за който си споменал, и пак рестартирай.

Правих го няколко пъти не става ...

Здравейте, имам някакъв проблем със 7-цата. Инсталирал съм я преди около 2 седмици на лаптоп HP Pavilion dv9608es. Всичко си е нормално, като изключим това , че когато го приспя, затворя капака или го изключа по какъвто и да е начин, после не иска да тръгне дисплея. Иначе уиндоуса си тръгва, защото си вади звуци всичко. но дисплея си остава черен и се налага да го рестартирам няколко пъти докато тръгне и дисплея. Не ми злизат дори и букви и цифри които трябва да се покажат преди да зареди уина. Ако някой има някаква идея от какво може да е, моля да пусне някакав жокер.

До всички, имаши проблеми с драйвъри за Windows 7-нека ви припомня, че целта на този Windows бе да слее предимствата на Xp/Vista в едно, и да попречи на Linux да доминира на пазара за нетбууци.Той има пълна съвместимост с драйвърите и за двете системи.Колегата с лаптопа-свали и разархивирай всички драйвъри за ХР, и дай на системата да ги търси, включително и в подпапките, и гарантирано ще се оправи.Ако има нужда от допълнителни разяснения-пишете...От професионална гледна точка, това е "тънката мисъл" на М$ за Windows 7-драйвърната съвместимост.

“тънката мисъл“ на М$ за Седмицата май е толкова тънка, че малко се е поскъсала... http://rbobev.snimka.bg/other/kompa.438011.15709315

Това стана когато изтеглих оригиналния драйвер от сайта на HP. Със виста драйвера си работеше - от личен опит го знам ;)

Дай на инсталационни файл на nvidia драйвъри compatibility mode да е на vista sp2 и ще ти се инсталират , все още на някой карти старите драйвъри за виста бачкат по-добре от новите "уж" за 7-ка , проблема е най-вече с powermizer-a на nvidia , ако пък този вариянт не ти харесва , влизаш в сайта на nvidia.com , и си теглиш последните мобилни драйвъри... те са vista/win7 compatible ... то не става да ти тръгнат директно драйвърите който са писани по принцип за различна ОС ( точно затова win7 реално не е 7 , а e 6.1 , за да може ос идентифакатора да се запази 6 и драйвърите за виста , да тръгват без това compatibility mode , модела на драйвърите не е променен спрямо виста , но не сработва винаги... ) , единствената разлика м/у драйвърит ена nvidia за vista и тези който са vista/win7 е поддържката на wddm 1.1 za 7-ka i 1.0 за виста... но ако ти работи драйвъра за виста по-добре стой си с него ... аз след тестове на всички нови версии на nvidia , накрая се отказах и се върнах на 185 версия , с нея ми работи powermizer-a без проблеми и сработва бързо при промяна на натоварването ,

п.с; трети вариянт , ако другите два не ти харесват , laptopvideo2go.com влизаш там , теглиш си проиволен драйвър ( последна версия или по-стара ) теглиш си моднатия inf файл и си инсталираш без проблем на виста/7/xp

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.