Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

записваш и го пускаш като буутваш диск, има сложен Partition Magic - Format и си го разделяш на ново.

Hiren's BootCD 9.3

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=26622

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

• Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

записваш и го пускаш като буутваш диск, има сложен Partition Magic - Format и си го разделяш на ново.

Hiren's BootCD 9.3

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=26622

:lol6: благодря ти много получи се перфектно, точно каквото исках да стане.

Редактирано от angelsssbg (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Незнам дали точно този раздел е най-подходящ за моя въпрос .. но все пак ще опитам тук. Използвам OS Windows XP sp2 , но от скоро в главата ми прехвърча идеята за инсталация на втора операционна система , а именно - linux. Дистрибуцията не съм избрал още , но това не е най-важното. Питането ми е следното : искам при вече съществуващ дял C:\ , да заделя да речем около 20 GB (имам ги в наличност) и за 1 дял D:\ , но нямам представа как да го направя , освен чрез reinstall на windows , а това никак не ми се нрави. Бих поискал да ми обясните как примерно чрез partitian magic-а да разцепя дяловете по-такъв начин , че информацията съдържаща се в вече съществуващия дял да остане непокътната , или пък да ми прерпоръчате не толкова морално остаряла програма като partitian-а , с която да си свърша работата .. Ако на някой му се занимава ще съм изключително благодарен. Все пак да не забравяме , че си падам newbie в тази област и може би ще ми трябва някакво по-подробно обяснение. Мерси предварително ! С уважение , Радослав.

Acronis Disk Director Suite, инсталираш я и задаваш Split Partition, определяш големината на новия дял, даваш ОК и после след съобщението и рестарта ще си с 2 дяла! :speak:

Acronis Disk Director Suite, инсталираш я и задаваш Split Partition, определяш големината на новия дял, даваш ОК и после след съобщението и рестарта ще си с 2 дяла! :speak:

Благодаря.

Здравеите.Опитах да си направя нов партишьн за Линукс с Акронис диск директор.Бях заделила около 6 гб.Обаче след няколко несполучливи опита и поредният рестарт видях че диск Д е останал с околко 33 гб по-малко.Тои е 65 гб,заетото място беше кьм 28 гб.С Partition magic успях да си вьрна тези 28,но ми се губят 6 гб.Моля помогнете ми искам си ги обратно!

Здравеите.Опитах да си направя нов партишьн за Линукс с Акронис диск директор.Бях заделила около 6 гб.Обаче след няколко несполучливи опита и поредният рестарт видях че диск Д е останал с околко 33 гб по-малко.Тои е 65 гб,заетото място беше кьм 28 гб.С Partition magic успях да си вьрна тези 28,но ми се губят 6 гб.Моля помогнете ми искам си ги обратно!

И PM8 и ADDS са добри програми , на мене акронис ми е по любима ама като не знаеш как да ги ползваш се получават и аномалии .

Какво е това след поредния рестарт ами така се получава като почваш да си делиш диска от win среда.

И двете програми могат да се стартират от boot cd и тогава са безотказни. Как така ти липсват 6 gb не ги ли виждаш на графиката къде са и да ги присъединиш на някъде или да ги направиш на отделен партишан

ето ти един линк http://www.zshare.net/download/4708853f82e228/ на едно ISO на ADDS печеш го на едно CD и бутваш от него и си решаваш проблема.

Hiren's BootCD

http://store3.data.bg/kal/Programs/Hirens%...aldata.com).rar

Partition Magic Pro 8.05
Best software to partition hard drive

Acronis Disk Director Suite 9.0.554
Popular disk management functions in a single suite

Paragon Partition Manager 7.0.1274
Universal tool for partitions

Partition Commander 9.01
The safe way to partition your hard drive,with undo feature

Ranish Partition Manager 2.44
a boot manager and hard disk partitioner.

The Partition Resizer 1.3.4
move and resize your partitions in one step and more.

Smart Fdisk 2.05
a simple harddisk partition manager

SPecial Fdisk 2000.03t
SPFDISK a partition tool.

eXtended Fdisk 0.9.3
XFDISK allows easy partition creation and edition

GDisk 1.1.1
Complete replacement for the DOS FDISK utility and more.

Super Fdisk 1.0
Create, delete, format partitions drives without destroying data.

И в краен случай

Hard Disk Diagnostic Utilities
Seagate Seatools Desktop Edition 3.02
Western Digital Data Lifeguard Tools
Western Digital Diagnostics (DLGDIAG) 5.04f
Maxtor PowerMax 4.23
Maxtor amset utility 4.0
Maxtor(or any Hdd) Low Level Formatter 1.1
Fujitsu HDD Diagnostic Tool 7.00
Fujitsu IDE Low Level Format 1.0
Samsung HDD Utility(HUTIL) 2.04
Samsung Disk Diagnose (SHDIAG) 1.28
IBM/Hitachi Drive Fitness Test 4.11
IBM/Hitachi Feature Tool 2.08
Gateway GwScan 5.12
ExcelStor's ESTest 4.20
MHDD 4.6
WDClear 1.30
Toshiba Hard Disk Diagnostic 2.00b
SeaTools for Dos 1.09

HDD Regenerator 1.51
to recover a bad hard drive

HDAT2 4.6b
main function is testing and repair (regenerates) bad sectors for detected devices

Ontrack Disk Manager 9.57
Disk Test/Format/Maintenance tool.

Norton Disk Doctor 2002
a tool to repair a damaged disk, or to diagnose your hard drive.

Norton Disk Editor 2002
a powerful disk editing, manual data recovery tool.

Hard Disk Sentinel 0.01
Hard Disk health, performance and temperature monitoring tool.

Active Kill Disk 4.1
Securely overwrites and destroys all data on physical drive.

SmartUDM 2.00
Hard Disk Drive S.M.A.R.T. Viewer.

Victoria 3.33e and 3.52rus
a freeware program for low-level HDD diagnostics

HDD Eraser 1.0
Secure erase using a special feature built into most newer hard drives

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Мисля,че оправих проблема.Благодаря ня всички най-много на критичната izabel1.Вярно е,че като неразбираш стават грешки,но как иначе ще се научиш???А пьк и не всички искат да го правят!!!Мисля,че сьм от другите.....

Аз пък ползвам Paragon Partition Manager 8.5. При все, че не бях правил разделяния, менюто му е толкова просто, и обясненията след натискане на даден бутон , но преди действието му са толкова ясни, че не можах да сбъркам нито един път ! :angry: /става въпрос за х86 системи/. Но имам един принципен въпрос: каква е разликата между Primary и Logical партишън? Кое може и кое не може да се инсталират и/или ползват върху/от него? Благодаря предварително. ПП. А дали някой знае програма за разделяне на дялове, но на х64 сервър 2008?

Редактирано от AxxlPPC (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, трябва ми съвет.Harda ми е 320GB . C 10GB , H 154GB , E 136 GB. Мога ли да преразпределя пространството наново, без да си реинсталирам операционната и без да губя данните? Или евентуално, ако трябва да се реинсталира, то тогава ще мога да си преразпределя пространството, но губят ли се данните? Моля, кажете как да стане, без да си загубя данните... Благодаря предварително.

Редактирано от Trigue (преглед на промените)

1.За мен най-добрата програма за подобни операции си остава Acronis DiskDirector Suite 10

http://www.acronis.com/homecomputing/downl...te10.0_d_en.exe

2.Там вече с опцията Increase free space върху различните дялове ги донагласяш, ако желаеш по-голяма точност...

Публикувано изображение

3.Накрая избираш Commit...Ще се наложи компютъра да се рестартира за да се извършат зададените процедури ;)

Публикувано изображение

Ако желаеш да създадеш още един дял:

Даваш RESIZE на големия дял и след като посочиш колко GB да източиш от него.След това избира Create Partition от получения unallocated space и посочваш размера на новия дял...

За мен това е по-безопасния вариант при наличието на информация на хардиска от SPLIT функцията за разделяне на дялове....

Успех!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

1.За мен най-добрата програма за подобни операции си остава Acronis DiskDirector Suite 10

http://www.acronis.com/homecomputing/downl...te10.0_d_en.exe

2.Там вече с опцията Increase free space върху различните дялове ги донагласяш, ако желаеш по-голяма точност...

Публикувано изображение

3.Накрая избираш Commit...Ще се наложи компютъра да се рестартира за да се извършат зададените процедури ;)

Публикувано изображение

Ако желаеш да създадеш още един дял:

Даваш RESIZE на големия дял и след като посочиш колко GB да източиш от него.След това избира Create Partition от получения unallocated space и посочваш размера на новия дял...

За мен това е по-безопасния вариант при наличието на информация на хардиска от SPLIT функцията за разделяне на дялове....

Успех!

Не знам, ама програмата няма никакъв ефект. След като, извърша операцийте, се рестарира системата, няма никаква промяна. Иначе дава че всичко е успешно. Цялата работа е, че искам да си увелича капацитета на C:, но не става, като взема от другите 2 драйва. Ако можеш обясни, или кажи причините за това.

Задължително си направи архив на важните неща от харда , на оптичен или друг носител , преди да ползваш каквато и да е програма от този тип. Успех.

Не знам, ама програмата няма никакъв ефект. След като, извърша операцийте, се рестарира системата, няма никаква промяна. Иначе дава че всичко е успешно. Цялата работа е, че искам да си увелича капацитета на C:, но не става, като взема от другите 2 драйва. Ако можеш обясни, или кажи причините за това.

OOOOOf какви други два !!! вземаш от съседния не знам кой ти в случая сигурно е D но не е задължително , та съседния го правиш по малък от към страната на С и после това празно място го ползваш да си разшириш С то , направи си бутващ диск от програмата и работи с него силно препоръчително или си го изтегли от тук

http://www.zshare.net/download/4708853f82e228/

Задължително си направи архив на важните неща от харда , на оптичен или друг носител , преди да ползваш каквато и да е програма от този тип.

Успех.

това не е PM8 все пак

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Регистрирал ли си програмата...Линка, който съм ти дал е само до пробната версия и може би именно заради това не се получава...но правилата са си правила:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Има и безплатни програми, но са малко по-дървени откъм интерфейс и малко по-трудно се работи с тях.

Можеш обаче да пробваш Acronis DiskDirector от колекцията в Hiren's BootCD 9.5...Свалят, разархивираш и печеш *.ISO-то с Nero Burning ROM...

http://www.hiren.info/pages/how-to-burn-iso

Рестартираш и действаш:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=311...highlight=hiren

Публикувано изображение

Регистрирал ли си програмата...Линка, който съм ти дал е само до пробната версия и може би именно заради това не се получава...но правилата са си правила:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Има и безплатни програми, но са малко по-дървени откъм интерфейс и малко по-трудно се работи с тях.

Можеш обаче да пробваш Acronis DiskDirector от колекцията в Hiren's BootCD 9.5...Свалят, разархивираш и печеш *.ISO-то с Nero Burning ROM...

http://www.hiren.info/pages/how-to-burn-iso

Рестартираш и действаш:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=311...highlight=hiren

Публикувано изображение

Дръпнах си от Замунда и си работи, не е демо. Само дето ушким всичко работи, но няма ефект. За нея трябва ли Boot , защото не ми иска.

Редактирано от Trigue (преглед на промените)

Дръпнах си от Замунда и си работи, не е демо. Само дето ушким всичко работи, но няма ефект. За нея трябва ли Boot , защото не ми иска.

С Hiren стартираш СД-то и избираш програмата. След това намаляваш размера примерно на Д. преместваш дяла вдясно и едва тогава ще можеш да увеличиш С. АКо намаляваш Е трябва да преместиш първо е вдясно, след това Д колкото може вдясно и чак товага разширяваш С

П.П. Винаги има риск загуба на данни за това архивирай това, което смяташ за ценно

• 1 месец по-късно...

??

С Disk Management

Disk Management в Windows Vista е инструмент, намиращ се в Control Panel, System and Maintenance, Administrative Tools, Computer Management, Storage. Както се вижда - лесно се намира, ако питате мен. Това приложение ще ви помогне при управлението на партишъните и харддисковете ви. Инициализирането на диска, създаването на партишъни и форматирането в трите основни файлови системи стават от тук.

Виж тук: Уроци.нет Публикувано изображение
  • 2 месеца по-късно...

Имам следния проблем: На нов SATA II диск инсталирах Виста. При инсталацията форматирах диска на дялове с опцията предоставена от инсталатора. Сега имам и Виста и ХР, но под ХР не може да ми разпознае коректно дяловете /ползвам Нортън Партишън меджик 8.05/, като ми дава грешка още при стартирането на програмата. Разбрах, че ХР и Виста използват различни NTFS и вероятно от там идва и грешката. Въпросът ми е имали програма, с която да мога да отворя партишъните под ХР?

използват еднакви нтфс - файлова система не се сменя ей така имат различни начини за буут, но това е друго в какъв смисъл не ти разпознава коректно дяловете и как точно искаш да си ги "оттвориш"?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.