Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Regency Romance - Лондонското висше общество в Любовни

Solenkata88

Препоръчан отговор

Права си! Ето го най-сетне и резюмето: Nine years ago Richard Allen fled England when his avaricious father, the Earl of Manford, betrothed him to Julia Miller, the young daughter of London's wealthiest merchant. Having seen how his father's ambition ruined his older brother's prospects for happiness with an arranged marriage, free-spirited Richard takes to the sea determined to live his own life. In the Caribbean, he joins a band of treasure-hunting pirates and adopts the persona of a Frenchman named Jean Paul. When he dares to slip back into England to carry out an urgent task for his captain, Richard falls in love with a married woman, Georgina Malory. Despite Georgina's indifference to him and her husband James Malory's threats to harm him, Richard is smitten. His next attempt to woo Georgina at a masked ball turns out to be a terrible mistake because it brings him face to face with another beautiful woman. Grown-up and sophisticated, Julia Miller, a friend of Georgina's, is charmed by the masked Frenchman Jean Paul until she discovers he's really her detested fiancé! Julia has hired solicitors to have Richard declared dead so she can free herself from their betrothal and move on with her life. But when the Earl of Manford learns his son has returned and can fulfill the marriage contract, he sets in motion a chain of events that places Julia on the high seas with her fiancé who is not merely an irresponsible nobleman but a seductive, adventure-loving pirate! П.П. Съни миличка, може ли да те помоля за професионален превод на резюмето. Целувки! П.П. Михаела, Петето доста отдавна беше изказала такова предположение...така че сте на едно мнение....:-)))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 228
  • Създадено
  • Последен отговор

Нежен бунт - това е най - любимата ми книга от всички! Винаги ще бъде номер 1! Просто Антъни Малори е най - готиния Малори! Смятам, че с Рослин са невероятна двойка и нямам никакви забележки относно сюжета! Един от най - любимите ми моменти е първата им среща - когато тя се измъква от балната зала и тича през градината, за да се изправи очи в очи с най - красивия мъж, когото е виждала.....или пък в парка с Джеймс....много забавно беше как Антъни ревнуваше....и как се ожениха.....наистина моята оценка е 100!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За "Нежен бунт"каквото и да се каже ще е малко.Това е невероятна книга и уникален роман!Един от страхотни моменти е когато Джеймс разбира за сватбата им и остава без думи :wors: Давам пълно 10 :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Хей Пете- това си е идея за един облог, може да пуснем тема кой ще е следващия герой на малори в новата книга на Джоана а също и кой докаде ще се забърка в кашата. За жалост няма да е никой от семейството, става дума за Ричард - този който Джеймсбез малко не наби ,защото сваляше Джорджи в Плен на моите желания и нейна приятелка.

Жалко...така ми се искаше да е за Пърси. Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Такаа....аз тези дни прочетох Ад и Рай! Много съм щастлива, че това е първата книга на Джудит Макнот, която чета, защото беше наистина невероятна! Главните герои бяха страхотни - Елизабет - невероятна красавица, зелени очи, руса коса, много интелигентна, мила и всеотдайна.....във най - напечените ситуации се справяше страхотно.......Иън - тъмен, чернокос, със златни очи, също страхотно умен, но същевременно невероятно твърд и когато някой го нарани, той просто го изтриваше, за него вече не съществуваше.....много принципен, което на мен ми харесва....Цялата история беше много интересна, любовта - огромна и всепоглъщаща....и двамата правеха всичко за да бъдат заедно, въпреки съмненията.....но нали не може без недоразумения! Годежът и ухажването бяха много сладки.....книгата наистина заслужава най - високата оценка 10!!! За мен тя вече е сред любимите ми и ще я препрочитам с удоволствие!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Един коментар за "Тази нощ или никога" - хубава книжка, много забавна, без излишен драматизъм и криминални нишки.

Цялата банда герой бяха супер симпатични, а някои персони - страшно колоритни образи - Пърси е номер едно ;), определено се бях излъгала за него и бях твърдо убедена, че Джон е Черната роза - каква заблуда!

Хлое - перфектна главна героиня, устата, леко наперена, знае какво иска и си го взима + много забавна! Чудесно се допълваха с Джон.

Много ми хареса историята им още от детинство, с всичките галени имена, с морковчето - много сладурско!

Изобщо цялостното ми впечатление е адски добро, наистина не очаквах толкова да ми допадне книжката. А от към хумур е фантастична - на всяка страница имаше поне по едно изречение, което ме караше да се хиля като зелка!

Ако трябва да съм искренна леко ме подразниха интимните сцени, авторката наистина се беше поувлякла с тях, не че нещо бяха скучни за четене, но все пак на книжка 250 страници ми се видяха повечко, но въпреки този малък кусур - 10 от мен за книжлето!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз ти казах, че ще трябва да се прекръщаваш, ама ти не ми повярва :blink:

За въпросната книжка и от мен една сосна 10-ка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз ти казах, че ще трябва да се прекръщаваш, ама ти не ми повярва :)

За въпросната книжка и от мен една сосна 10-ка

Хихихи, не споря, доста самоуверено се изказах в другата тема, но какво да направя инстинктите ми досега не ме бяха подвеждали така подло - пък и да си го кажем Пърси си беше описан като голям льольо в началото, кой да предположи откъде ще изкочи заека :)

Ти затова ли каза, че бяла риза ще ми купуваш, чак сега зацепих...значи трябва да се оглеждам за ново име, мисля си за нещо гръмко като Розамунд или Конкордия :blink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, аз бих ти харесала... Еуфория :blink: Затова :) Ти не знаеш ли, че обиновено най-големия льохман е нашия човек ;Р

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ооох, не знам но книгите на тази тема са ми може би едни от най-любимите. Започват с господата Малори! :)"Нежен бунт" е велика! Тази книга до такава степен ми е слабост, че просто не мога да опиша колко. За нея давам пълна и кръгла 10ка. Но иначе обожавам цялата поредица! Другата поредица, която много харесвам е на Джудит Макнот "Уестморланд". Давам и 9,9 тъй като има определени части, които не ми допадат. Кристина Дод - "Още един скандал" кръгла 10ка. Просто толкова съм се смяла с главната, а главният беше тооооолкова сладък...(: Друга 10ка давам и за "Чаровникът, който я укроти". Както почти всички книги на Линдзи и тази е изпълнена с много хумор и весели сцени. "Тази нощ или никога" е много лека и приятна книжка затова й давам 9,5. Има още много книги, които ми харесват, но тези са първите понеже са изброени на първа страница.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...

Преди малко прочетох "Нещо прекрасно" на Джудит макнот.Наистина книга е нещо прекрасно.Харесаха ми образите на главните.Отначало Александра мила и нежна и много доверчива,вярваша в доброто и любовта,а пък Джордън бе пълната противоположност пълен циник.много ми хареса и промяната на нащата след това.Харесват ми историите,когато главната успява от един циницен и мрачен в усмихнат и щастлив мъж.Така,че давам 10!

Друга подобна книга за която се сещам е "Твоята магия"(но незнам дали тази книга е за тук).Много ми хареса как Ейми промени Уорън,точно както бе казала на Джорджина :cool: Всичко друго,което ще добява вече казвано за тази книга.Затова и слагам оценка 10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Присетих се аз, че не съм изкоментирала тук едно книжле, което ме разчувства всеки път, когато го чета. А именно "Коприна и стомана" на Кат Мартин. На пръв поглед историята не блести с нещо конкретно: главната, Катрин, е вкарана в лудница от чичо си, тъй като е богата наследничка, а той иска парите й. Но тя успява да избяга, като се скрива в каретата на Люсиен /главния/. Когато той я намира там, не е никак благосклонен, но все пак я изслушва и решава да я приюти. Двамата откриват, че имат доста общи интереси, като философията например, но чичо й е решен да я върне в лудницата и идват, за да я отведат. Разбира се, Люсиен иска да й помогне, дори я измъква от болницата. Но тя е толкова уплашена, че отново ще я вкарат там, че му прави капан, така че да ги хванат в крачка. Така го принуждават да се ожени за нея, а той - бесен, защото принципно е сгоден за префърцунена кукла, нали не вярва в любовта човека, просто решил, че така ще му е по-удобно. Та в началото бяха на нож, но скоро изгладижа отношенията си, докато не се намеси факта, че тя е лекарка, а той не одобряваше заниманията й и й забраняваще да присъства на проучвания, аутопсии и т.н. Напрежението ексалира, когато започват опити за покушения върху Люсиен, а накрая някой отравя чичо й на Катрин, плюс инцидент с едно малко момченце, което бяха взели със себе си от психиатриата, родено и израсло там, защото нямало кой да го прибере. Катрин решава, че ще я обвинят за отравянето, а и смята, че Люсиен никога няма да приеме, че тя е лекарка и затова бяга. А той се поболява да я търся, осъзнал, че я обича, но не успял да й го каже. И така една година, докато тя не се връща... със сина им... ей тука рева всеки път, такъв трогателен момент, не е истина! Но стига толкова, да не разказвам и развръзката. Книгата е страхотна!

Оценявам с 10-ка, нито повече, нито по-малко!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Коприна и стомана" е много любима моя книжка.Оценка 10 и от мен.Много ми хареса сюжета,романът е доста силен,на моменти страшно трогателен,на моменти забавен,историята е оригинална и въздействаща...Просто си има всичко,което можеш да искаш от една хубава книга :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След цяла седмица разтакаване,най-накрая довърших "Само твоето докосване" на Стела Камерън. Като цяло книгата не е лоша,струва си да й се обърне внимание,но имаше доста неща,които можеха да се пипнат оттук-оттам.Главният търсеше отмъщение за смъртта на брат си и целта му беше да се ожени за сестрата на гадняра.Въпросната госпожица - Линдзи,беше супер сладурана,една такава хем невинна и наивна,хем смела и решителна,та му завъртя главата на нашето момче и скоро той забрави ще отмъщава ли,любов ли ще върти,какво ще прави...Ожениха ги,макар че мадамата се дърпаше,нея никой не я пита иска ли,не иска ли...ама и тя си призна,че такъв хубав виконт не е за изпускане и се примири накрая с участта си.Публикувано изображение.Да,ама в първата брачна нощ наш пич избега,защото искаше първо да отмъсти и тогава да започне начисто с Линдзи,нали вече влюбен до уши и не иска да я наранява...ама и на момата нищо й,и нея не я свърта на едно място,пък и контрабандистка се води малко,та хукна към Корнуол по работа,така да се каже Публикувано изображение.Хубаво,ама на главния Едуард му хрумна,че ще се върща в спалнията й,нали вече са женени,толкова време чака да му падне в ръцете и сега не може да заспи чак човека.Публикувано изображение ...Това беше една много забавна сценка:

"Без да смее да си поеме дъх,Едуард отвори тихо вратата и влезе в спалнията на Линдзи.И тук огънят беше догорял.Свещите също бяха угаснали и той не можеше да види малката фигурка в леглото.Свали халата си,мушна се под завивката и я притегли към себе си.

От гърлото й се изтръгна писък.Едуард се стресна и я прегърна по-здраво.

-Линдзи! - той притисна към себе си диво ритащото тяло. - Линдзи,аз съм Едуард!

Тя крещеше и се бореше като лъвица.Силните й ръце и крака го удряха безсмилостно.Никога не беше предполагал,че е способна на такова нещо.

-Линдзи,престани най-после!Ще те заболи съвсем малко.Обещавам ти,скъпа.

-Аз не съм Линдзи!

-Не мърдай,казах ти.Спри,за бога! - Едуард млъкна изведнъж.Горещината,която пламтеше в слабините му се изпари.

Виконтът скочи от леглото,уви се в халата си и запали една свещ.Трепкащото пламъче потопи леглото в бледа светлина.

-Коя си ти? - попита Едуард и се взря смаяно в пълничкото,разрошено момиче,облечено в дебела нощница.

-Аз съм Ема,сър,камериерката на лейди Хъксли.

-И какво,в името на Бога,търсиш в леглото на господарката си?..." Публикувано изображение

Смешните моменти не свършват дотук,тепърва докато я откри в Корнуол,докато я върна вкъщи и я представи на изумените слуги...тамън се успокои,че я е оставил на сигурно място и само как се обърна за малко и тя пак изчезна Публикувано изображение.Оттук нататък вече започнаха да се заплитат и разплитат интриги...Едуард я завари с едно дете на ръце,което е син на мъртвия й брат,но мацката излъга,че е нейно за да го предпази...Главния се ядоса,завлече я пак вкъщи и беше направо бесен.Затвори я в гардеробната си и я дърпаше и блъскаше,та я подсини цялата,накрая я изнасили,макар че авторката беше загатнала,че Линдзи е била готова донякъде за него...От тоя момент нататък Едуард се скапа,защото разбра,че детето явно не е нейно и не можеше да си прости,че й е причинил това. Сви се един такъв,даже избяга в Лондон,но Линдзи го последва и си оправиха отношенията. И като за финал дойде ред и на злодея да си каже думата...отмъкнаха Линдзи за да искат откуп от мъжа й,стана мелето,престрелки,ала бала и като за капак даже се появи,ей така от нищото,мъртвия брат на Линдзи,който очевидно не беше много мъртъв.Това не ми хареса,в смисъл, хубаво е,че човека е жив,но можеше авторката да не го изтипосва така като гръм от ясно небе,ами да загатне някъде из книгата,примерно,че някакъв мъж наблюдава Линдзи и семейството й,че разпитва за тях или нещо от сорта.Да омекоти удара един вид,но както и да е.Това е книжката в общи линии,както казах интересна е,имаше доста забавни моменти,хареса ми,но...можеше и повече.Оценката ми е 8.50.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Миа много хубав и изчерпателен коментар за "Само твоето докосване" - нямам какво да допълня. За мен започна адски обещаващо, но в процеса на четене ми се развали цялото впечатление, всъщност не от самото действие, а от конкретната сцена в гардероба - направо като се сетя и горчив вкус усещам...така и не мога да си обясня защо ме впечатли толкова отрицателно, чела съм и по-кофти неща.

Освен този момент нямам други забележки, като цяло книгата става - давам й оценка 8.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Вчера на един дъх прочетох "Мрачният ангел" на Мери Балоу.Мале, страхотна книжка, как съм я пропуснала до сега не зная. Нищо, че корицата е нищо особено и авторката ми е супер неизвестна, написала е книжка, която ме грабна от първата страница.

Дженифър и нейната братовчедка отиват в Лондон за Сезона, където след два месеца Джени трябва да се ожени за ослепителния лорд Кързи, за когото е сгодена от пет години и, когото обича с цялото си сърце. Но още първите дни при една разходка в Хайд Парк среща Гейбриъл, граф Торнфилд, който е запленен от нея. На следващата им среща той разбира, че тя е сгодена за неговия враг и решава да си отмъсти като им развали годежа. Все пак в последствие разбира, че няма да успее и решава да се оттегли и да не пречи на щастието на Джени. В същата вечер е обявен официално годежа между бъдещити младоженци, но преди края на вечерта се получава любовно писмо до Джени, което бащата на лорд Кързи прочита на глас пред всички гости. А в него се пише за любовта между Джени и Гейбриъл и се разбира, че те са любовници. Така се слега край на годежа и Джени е опозорена. Но писмото не е писано от Гейбриъл....Въпреки това той решава веднага да се ожени за нея, нищо че тя му заявява, че ща го мрази винаги. Но естествено любовта побеждава.

От мен една огромна 10 - ка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера на един дъх прочетох "Мрачният ангел" на Мери Балоу.Мале, страхотна книжка, как съм я пропуснала до сега не зная. Нищо, че корицата е нищо особено и авторката ми е супер неизвестна, написала е книжка, която ме грабна от първата страница.

Дженифър и нейната братовчедка отиват в Лондон за Сезона, където след два месеца Джени трябва да се ожени за ослепителния лорд Кързи, за когото е сгодена от пет години и, когото обича с цялото си сърце. Но още първите дни при една разходка в Хайд Парк среща Гейбриъл, граф Торнфилд, който е запленен от нея. На следващата им среща той разбира, че тя е сгодена за неговия враг и решава да си отмъсти като им развали годежа. Все пак в последствие разбира, че няма да успее и решава да се оттегли и да не пречи на щастието на Джени. В същата вечер е обявен официално годежа между бъдещити младоженци, но преди края на вечерта се получава любовно писмо до Джени, което бащата на лорд Кързи прочита на глас пред всички гости. А в него се пише за любовта между Джени и Гейбриъл и се разбира, че те са любовници. Така се слега край на годежа и Джени е опозорена. Но писмото не е писано от Гейбриъл....Въпреки това той решава веднага да се ожени за нея, нищо че тя му заявява, че ща го мрази винаги. Но естествено любовта побеждава.

Жане, тази книжка от поредицата на "Каприз" ли беше? Изглежда супер, точно такива най-обичам, директно я мятам в списъка за четене. А колко до авторката, мисля че има две нейни книги преведени на български, но от ровенето ми за корици съм останала с впечатлението, че е супер успешна - тя е една от малкото авторки, за които мога да кажа че е издавана навсякъде и има адски много книги!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жане, тази книжка от поредицата на "Каприз" ли беше? Изглежда супер, точно такива най-обичам, директно я мятам в списъка за четене. А колко до авторката, мисля че има две нейни книги преведени на български, но от ровенето ми за корици съм останала с впечатлението, че е супер успешна - тя е една от малкото авторки, за които мога да кажа че е издавана навсякъде и има адски много книги!

Жани,много ми похвали книжлето и го подкарах.В началото съм,но наистина е многообещаващо.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това много скоро ще се прочете :ph34r: Изглежда прекрасно,точно каквото обичам да чета! Чудесен коментар, благодаря за препоръката! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ох, защо ми разчесвате крастата сега, представете се си колко ми се чете по програмиране и колко едно такова готинко книжле... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif /Извинявам се, просто съм в оплакващо се настроение./

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, тъй като наистина бях завладяна от книжката на Мери Балоу, реших да прочета и другата Съблазнителката Хариет, също е чудесна, но доста по-различна като сюжет . Тук вече имаме вдовица с малко дете. Но пък за сметка на това Хариет е голяма сладурана и грабна сърцето ми.

Пете, знаеш ли кои други книжки има преведени на български от тази авторка?

И може ли някой да ми пусне линк към руския сайт с любовни романи, че нещо не го намирам.

Явно ще се чете и на руски :no-no: , но искам още нещо да прочета от Мери Балоу.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, тъй като наистина бях завладяна от книжката на Мери Балоу, реших да прочета и другата Съблазнителката Хариет, също е чудесна, но доста по-различна като сюжет . Тук вече имаме вдовица с малко дете. Но пък за сметка на това Хариет е голяма сладурана и грабна сърцето ми.

И може ли някой да ми пусне линк към руския сайт с любовни романи, че нещо не го намирам.

Явно ще се чете и на руски :lol6: , но искам още нещо да прочета от Мери Балоу.

Жане за тези двете знам, други поне не съм чувала.

Ето ти списък на творчеството й и какво е преведено на руски:

Библиография

а от тук можеш да си ги дръпнеш:

http://lib.aldebaran.ru/author/byelou_myeri/

Приятно четене и да разказваш после :no-no:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно ще се чете и на руски :clap: , но искам още нещо да прочета от Мери Балоу.

Щом са ти харесали книжките на Мери Балоу, бих ти препоръчала още две книжки от същата поредичка "Каприз" - "Лудостта на богатството" от Маргарет Съмървил и "Мълчаливият ухажор" от Елизабет Феърчайлд. Макар че авторките са други, те отново са за английската аристокрация от 19в. и са в подобен лек стил. :speak:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Лудостта на богатството" е много хубава книжка! :lol6: Нистина много лека и свежа. От поредица "Каприз" имам една страшно любима книга,един от първите ми любовни романи - "Пламък" на Констанс О'Баниън, препоръчвам я!Лично аз много си я обичам, пак има благородници и брак по неволя, самоче от 17 век. :P
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дочетох си "Розата и Херцогът" на Мери Джо Пътни и с риск да ме удари гръм си признавам,че може би книгата щеше да грабне златото в топ 100, ако не бях така силно пристрастена към "Ад и Рай"...Не бях срещала такъв роман, нямам думи просто...Любовната история беше адски красива и романтична,като приказка и същевременно ужасно трагична - Богат благородник, който разбира, че е смъртно болен и предприема пътуване без посока,опитвайки се да се примири с това и да се наслади на малкото време,което му остава без да се подчинява на обществените порядки. Така той среща осиновената дъщеря на пътуващи артисти и двамата се влюбват от пръв поглед.Следва сватба и една изпепеляваща и всепоглъщаща любов,толкова всеотдайна и дълбока - разтърсваща комбинация от сладост и горчивина,заради предстоящата смърт. Никога досега не съм плакала толкова пъти на книга - някои са успявали да ме просълзят, при други съм си поплаквала, но тук вече само в рамките на 2 часа съм се разплаквала по 3 пъти. Успя да ме просълзи дори една любовна сцена...такава сила от чувства и емоции бликаше,че нямаше начин да останеш безучастен.За щастие финалът беше прещастлив и аз заедно с него :cool: Добре, че хората са измислили "Хепи Енд"-а, че в противен случай,сега нямаше да пиша тоя коментар,по простата причина,че нямаше да преживея такъв удар. :down: От книгите,които съм чела на Пътни,тази ми стана любима. Пете,ще ме биеш, ама нито Никълъс, нито Майкъл признавам вече...Ник ме забавляваше,Майкъл ме натъжаваше, но Стивън ми изтръгна сърцето. И дано Бог здраве да дава на д-р Иън Кинлок,че ако не беше той тая поредица въобще нямаше да има :D

От мен 10 и огромни благодарности на Тихи,че ми отвори очите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...