Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

корана е като библията с съвсем малки разлики в практикуването на самата религия бих казъл че корана е по краина форма на християнство като доказателство ще посоча старият завет и всички допирни точки междо корана и завета в основата си проповядват едно и също виждане за света и пропагандират мир и любов.е друг е въпроса че исляма се проповядва на хората от зли проповедници които искат от поданиците си да се молят по пет пъти на ден и да се самообиват послушно вместо тях докато си стоят небрежно на топло.заключение;мюсюлманите са добри хора с лоши ръководители точно както и християните.абе миш маш кога ли ще доиде денят когато всички ще осъзнаят че по нищо не се различаваме освен по болните разбираниа

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Напротив,ако си чел добре ще рабереш че исляма е по-мека форма в сравнение с християнството. И по-изопачената религия е християнството а не исляма. Това че в момента в света ислямския фундаменатлизъм се сочи като основно зло, е защото такова го направи християнския свят точно, с неговите алчност,егоизъм и войни срещу слабите и по-бедни от тях ислямски страни. Виновни са тези които го създадоха, а не самия ислямски фундаментализъм, той е отговор на натиска и несправедливоста на уж добрите христински ценности които се прокламират от някои ръководители на държави, и използват всякакви средства да оправдаят чисто егоистичните си нрави с "лошия" ислям!

Редактирано от Devians (преглед на промените)

...исляма е по-мека форма в сравнение с християнството.

В какъв смисъл по-мека форма? Точно в исляма се препоръчва отстраняването на хората отрекли се от тази религия.

И по-изопачената религия е християнството а не исляма.

Изопачена сравнение с какво? Какво означава понятието "изопачена религия"? Всяка религия смята себе си за най-правилната, най-истинската.

Останалата част от поста ти не бих искал да коментирам, обикновена политическа пропаганда.

• 1 месец по-късно...

Тази нощ е нощта Кадр - по добра от хиляда месеца. Тя е една, от последните 10 нощи на месец Рамазан. Предполага се, че е 27-та, т.е. довечера. Който се моли през нея, все едно се е молил 1000 месеца, т.е. 83 години и 4 месеца и получава опрощение на всичките си предишни грехове.

Иншаллах молитвата на всички, които ще се молят довечера, да бъде приета. Аз лично ще прекарам нощта в джамията.

Някой друг ще празнува ли?

Хора,

Коранът (който е "сборникът" на Исляма) е едно кратко резюме на това що е Ислям. Преди него има и други книги с дебелина колкото половин Библия.

Нека не се лъжем... не религиите убиват хора, а хората убиват хора, също както не автоматите убиват, а хората, които боравят с тези автомати... и не автомобилите осакатяват и убиват, а самите хора които оперират с тези... най-общо казано човешки творения.

Не Библията накара Светата Инквизиция да мисли, че света е плосък и да изгаря на клада, всеки който се опитваше да провери това твърдение... Не Библията накара Чарлз Дарвин да мисли, че човека е произлязъл от маймуна, която се е научила "някак си" да говори, пали огън... и обработва земята. Ами "някак си" е станало!

Не Корана ти дава оръжието в ръцете. Не Тората ти дава право да се мислиш за "богоизбран", а всички останали - роби!

Всичко това го правят хората и слабият им мозък... първичнияят им мозък, който за отделни задачи е съизмерим с велик (микро-технологии, оръжия, транспортни средства, ботаника, съоръжения, открития), но като цяло е нищо повече от един обитател, който на групи се самоизтребва, като не пропуска да разруши къщата на съседа, а малко по малко и своята!

Винаги е имало кръговрат. И следващото завъртане на кръга тепърва предстои.

Малко off-topic

Не Библията накара Светата Инквизиция да мисли, че света е плосък и да изгаря на клада, всеки който се опитваше да провери това твърдение...

Напомня ми за случката с Галилео Галилей :P Човека потвърдил хелиоцентричния модел на Коперник (схващането, че Земята е в орбита около Слънцето, а не обратното, както твърди баба ми) и за това го отлъчили от църквата. По-интересното е, че Ватиканът се извинил за това чак през 1991 година, в изявление на Папа Йоан Павел II :)biggrin.gif

• 3 седмици по-късно...

Вече има програма за четене на Корана и на български език - Електронен Коран.

Сваляне

Лиценз: Безплатна

Операционна система: Windows XP/Vista

Нужен софтуер: Microsoft .NET Framework 2.0 (нужен е за операционни системи, по-стари от Windows Vista)

clipboard01gy8.jpg

Програмата предлага четене на превода на Корана по сури, джузове или манзили. Вероятно има доста бъгове и/или грешки и се надявам в следващата версия да ги изчистя и да добавя нови екстри. Ако имате нещо на ума, пишете ми лично съобщение или ми пратете имейл.

Не се старай толкова,едва ли някой ще толкова тъп че да тегли "специалната" ти програма,след като отдавна има програми изпитани и сигурни с които се четат електронни книги в почти всички формати.Корана си обикновена книга,относно авторството на която може да се спори имайки пред вид начина по който са писани и преписвани книгите по онова време,така че нещо ми се струва съмнително защо трябва да има точно такава програма.

И ми е много интересно защо щом сте такива добри познавачи и рекламирате нещо толкова вълшебно и прекрасно ,така умело се изплъзвате от неудобните въпроси? На всички факти които показват агресивността и наглоста на исляма се отговаря че това нямало нищо общо с исляма,мъжка работа било и тем подобни глупости....С какво има общо?Не си мислете че сме идиоти моля.Бог е любов,това било общото между всички религии.Ама както е във вица-благодаря за такава любов.Имам пред вид писаните и неписани правилца според които:

Единствено правоверните са хора и имат душа ,а останалите ако не се съгласят доброволно да приемат исляма им правиш услуга като ги заколиш ,нали това е най-унизителното.Обикновенно с безумните крясъци аллах акбар аллах акбар,за да не се чуват писъците на жертвата,навярно.И ако знаете каква велика любов ме обзе...........трудно е да ви опиша.И да се раздават наляво и надясно смъртни присъди на свободни хора от свободни държави,за това че обидили ----------- ,21# това е нарушение на всички човешки права и свободи ,

Светът се развива и променя,да живееш по догми от средновековието -по скоро да се опитваш да ги налагаш на други/Доколкото ми е известно ,богатите и хитрите мюсулмани на се лишават от никое земно удоволствие ми се струва странно.

Аз знам със сигурност човека е измислил боговете,за да може по лесно и безболезнено богатите да управляват бедните.

Честно казано ви се учдвам,как може да сте толко нагли В БЪЛГАРИЯ сега щяха да живеят 60 000 000 българи,а преди само 3 години още 2-ма бяха заклани в Ирак.Мислите че така се постига нещо,те бяха бедни шофьори а не войници-какво отношение имаха към войната и с какво и кого са заплашили.

Надявам се да не съм обидил някого, просто споделям факти и събития които съм чел,чул и видял.

БЕЗКРАйНО ще съм благодарен ако ми се отговори смислено ,а не с възвишени и празни думи!

Редактирано от typer4 (преглед на промените)

Не се старай толкова,едва ли някой ще толкова тъп че да тегли "специалната" ти програма,след като отдавна има програми изпитани и сигурни с които се четат електронни книги в почти всички формати.Корана си обикновена книга,относно авторството на която може да се спори имайки пред вид начина по който са писани и преписвани книгите по онова време,така че нещо ми се струва съмнително защо трябва да има точно такава програма.

На сайта си е написано:

Политика и мотивация

Юсуф разучава нов програмен език, наречен C#.NET. Най-добрият начин за научаването на нещо е повторението и практиката. И когато започнах да навлизам в материала, се зачудих какви програми да пиша. Наистина нищо не ми идваше на ум. И след последният Байрям (12 октомври 2007) се сетих за Исляма. Поразрових се из Интернет и открих, че няма абсолютно никакъв софтуер на тази тематика на български език. Реших това да е моята сфера.

Останалото няма да го коментирам. Ако не вярваш в Корана, твой си проблем. А ако си беше свалил и инсталирал програмата, в менюто Коран -> История на Корана можеше да научиш нещо за това, как се е предавал Коранът.

PS И колкото и да ти е гадно интерес към прогарамата има:

- първият хостинг, на който се намира инсталацията, отчита 608.8 MB трафик. Това прави 164 сваляния.

- вторият хостинг не предлага статистика

- www.download.bg отчита 79 сваляния и 280 показваня: http://www.download.bg/index.php?cls=progr...t&id=452153

Това само за 4 дена след пускане на програмата. И колкото и да ти е гадно, в момента се работи по v1.1 с оправени бъгове и грешки, разширена функционалност и подобрен енджин.

PS 2 Отговорите на въпросите са ти в тази същата тема. Виж предните мнения. А относно клането на немюсюлмани, прочети Корана, да видиш каква глупост си написал и освен това се поинтересувай за "Конституция на Медина".

Редактирано от Trax (преглед на промените)

Ама иначе трудно ще ви дам точната картина.Та с течение на времето от разговорите и срещи с други хора си мислех че доста неща съм научил.Съквартиранта ми даже ми показа една книга с кланетата в Сабра и Шатила от която един месец сънувах кошмари.Всичко си мислех че е точно и ясно Израел и Щатите са гадни окупатори и убийци на невини хора.Моят приятел даже се ожени за българка,и имаше едно страхотно хлапе! И един хубав ден-това вече бе след идването на "демокрацията" и Щатите вече не бяха лоши а добри се опитах да го убедя че нещата е по добре да се решат по мирен път.

Мисията невъзможна -част преди първата,или спори с радио ако можеш. И в последен опит да го убедя му викам " и да не искаш да кажеш че би убил едно 3 годишно дете като сина ти само за това че е еврейче " Отговора беше абсолютно категоричен,така че аз моментално изтрезнях и много внимателно изслушах всичко останало което ми разказа .Тогава ми се стори невъзможно всичко това да е истина.После от доста различни хора и книги получих потвърждение че е истина и би трябвало да е тайна....

Ясно ми е вече че това , не е точно форум в истинския смисъл на думата,и понеже ми е малко трудно да понеса да ми говорят като политици,като задаваш неудобни въпроси да не ти отговарят ,ви казвам сбогом.

Ясно.Попрочете разни книжки и намери "тайната доктрина".И виждаш ли тайнството било,че убийството на 3г. дете е разрешено от исляма,заради неговия произход.Наистина тази тайна е толкова добре пазена щом и Исляма не знае нищо за нея.Излишно предполагам е да питам къде намери тази интересна хипотеза.Разбира се ще те разбера ако и ти на свой ред запазиш тайната.Сигурно си обещал да не я разкриваш.Няма да ставаш предател я.Разбира се с опровержение на тази глупост няма да се занимавам.Извинявай,но книжката да не се казва "Моята борба"- там се развиват подобни теории.

Но зная много добре какво е това зомбиране - както от комунистическото наше общество, добре, че не им вярвах на другарчетата, вярвах на очите си, както не вярвам сега и на разни братчета, пак на очите си вярвам, така го видях и там, само формата беше друга, но под дрехата виждах все онзи рогатия. От малки, буквално от първи клас децата им изучават до завършването почти само Корана. Те го наизустяват като народна песен, без да осмислят и почти нищо друго не учат - излизат осакатени от училище. По време на сутришната си физзарядка викат с цяло гърло "Аллах е велик и който не вярва в него е неверник и смърт на неверниците!" Виждала съм с очите си арабски войници как късаха главите на живи петли и смучеха кръвта, защото това била кръвта на врага - неверник. Виждала съм арабски жени-войнички (в ръцете на такива да не попада човек) как пребиват деца за някаква невинна беля почти до смърт. И какво ли още не съм виждала. От зомбита. Трилъри не ти трябват, братче.

А ето и подрепата на по-горното писание.С нова още по-тайна доктрина.И още по-интересна при това.От малки значи заучават почти само Курана.И разбира си виждала арабски войници как ядат свинско.Да съвсем интересна хипотеза.

Чак толкова ли ти изглеждат побъркани всички.

И сега да не почнеш да ни обесняваш,че не си писала за ядене на свинско,а за пиене на кръв.За онези които не са наясно тук ще поясня,че аята в Курана,сочещ забраната за консумация на свинско точно преди свинското е кръвта.

172. О, вярващи, яжте от благата, които Ние ви дарихме, и бъдете признателни на Аллах, ако на Него служите!

173. Той ви забрани мършата, кръвта, свинското месо и закланото за друг, а не за Аллах.

Значи тези войници от деца заучават наизуст Курана,като учат почти само него,но не го знаят че със същата забрана,с която е забранено свинското е забранена кръвта.Очевидно когато се чели текста,са заобиколили думата "кръв" и са прочели само за свинското.

Завидна фантазия ни демонстрираш,няма що.Да накараш един мюсулманин да пие кръв е също като да му предложиш свинско.Иначе ти до болка познаваш Исляма.

Да!Комедии не ти трябват.Достатъчни са такива писания.

Точно това казвам. Толкова се спазват светите писания, само се развяват думите им, като оръжия. И по рамадан да знаеш как се пазят постите пък.
Аз виждам какво си написала.И за разлика от теб ,представям база за сравнение.Доколко мюсулманите не спазват забраната за консумация на кръв и свинско месо,всеки може да прецени на базата на своя опит.

Аз само посочих източника на тази забрана.Долавяш ли нюанса.За разлика от теб,аз не представям предполагаем частен случай и да го преекспонирам в/у цялото.И каква връзка има неспазването на някоя забрана в Курана с Исляма.

Да предположим,видяла си някой да пие кръв.От това следва,че мюсулманите пият кръв така ли?

А какво съм виждала, bard, само аз мога да кажа, не мислиш ли. Както казах - много неща, как вчерашни хлапаци държат калашници зад гърба ми и се хилят, казвайки, че ето на - ей сега ще ме убият, защото съм неправоверна, как убиваха техни хора, защото се осмеляват да им казват истината в очите, не ми се разкзават подробности. И други нещица. И такива като теб съм виждала много. Не се напъвай.
Виж,кой е бард не зная.Също така не съм и свидетел на твоя личен опит,в това няма спор.Но не бих се съгласил.да ни представяш същия твой опит,като обективен източник за същността на Исляма.Единствените обективни източници за последното са Курана и сунната.

Няма да ме убедиш, че една религия, каквато и да е тя, нямам само исляма както виждаш предвид, спира да бъде това, което означава, в момента на развяването й като оръжие.
А,моля те,търси някой друг да те убеждава в каквото и да е.
А се въздържах да пиша тук, но ми замириса на фанатизъм. Където и да се пръкне той по света, адът е настъпил по земята там. Адът на божествената слепота на фанатика.

Фанатизма е наистина интересно явление.Например забелязах пълната ти покрепа за typer4 и то за пост в който същият се опитва да покаже колко е тъп Trax и колко безсмислен е труда му за написване на някаква програма.Очевидно тази програма ще да застрашава живота и бъдещето му и ти се втурна да го защитаваш.Единствената загадка тук е -- кой и за какво го е нападнал?Но туй не е фанатизъм,ще знаеш.Това сигурно е някаква възвишена форма на комуникация.

А колкото до това дали съм заслепен фанатик,заблеяна овца и всичко друго, което може да ти хрумне в тази посока,то считай,че по-този въпрос сме постигнали съгласие и нямам абсолютно нищо против.Такива като мен ти си виждала много,затова един в повече или по-малко не би се отразило,кой знае колко,на личната ти статистика.

Аз виждам какво си написала.И за разлика от теб ,представям база за сравнение.Доколко мюсулманите не спазват забраната за консумация на кръв и свинско месо,всеки може да прецени на базата на своя опит.

Аз само посочих източника на тази забрана.Долавяш ли нюанса.За разлика от теб,аз не представям предполагаем частен случай и да го преекспонирам в/у цялото.И каква връзка има неспазването на някоя забрана в Курана с Исляма.

Да предположим,видяла си някой да пие кръв.От това следва,че мюсулманите пият кръв така ли?

Виж,кой е бард не зная.Също така не съм и свидетел на твоя личен опит,в това няма спор.Но не бих се съгласил.да ни представяш същия твой опит,като обективен източник за същността на Исляма.Единствените обективни източници за последното са Курана и сунната.

А,моля те,търси някой друг да те убеждава в каквото и да е.

Фанатизма е наистина интересно явление.Например забелязах пълната ти покрепа за typer4 и то за пост в който същият се опитва да покаже колко е тъп Trax и колко безсмислен е труда му за написване на някаква програма.Очевидно тази програма ще да застрашава живота и бъдещето му и ти се втурна да го защитаваш.Единствената загадка тук е -- кой и за какво го е нападнал?Но туй не е фанатизъм,ще знаеш.Това сигурно е някаква възвишена форма на комуникация.

А колкото до това дали съм заслепен фанатик,заблеяна овца и всичко друго, което може да ти хрумне в тази посока,то считай,че по-този въпрос сме постигнали съгласие и нямам абсолютно нищо против.Такива като мен ти си виждала много,затова един в повече или по-малко не би се отразило,кой знае колко,на личната ти статистика.

И каква връзка има неспазването на някоя забрана в Курана с Исляма.

...,като обективен източник за същността на Исляма.Единствените обективни източници за последното са Курана и сунната.

Тук, както и не само в твоя пост долавям ужасни противоречия и бягане от конкретни въпроси или тяхното извъртане (Исляма това, Курана онова)

Хем няма връзка, хем единствени обективни източници за Исляма са Курана и ...

Като тук държа да отбележа, че не се заяждам, просто питам, като човек, който иска да научи нещо повече, а чете безкрайно дълги противоречиви мнения на все едни и същи хора, явно достатъчно пристрастни, за да се пенят толкова и така умело да извъртат.

Редактирано от Tsvetina (преглед на промените)

...,като обективен източник за същността на Исляма.Единствените обективни източници за последното са Курана и сунната.

Тук, както и не само в твоя пост долавям ужасни противоречия и бягане от конкретни въпроси или тяхното извъртане (Исляма това, Курана онова)

Като тук държа да отбележа, че не се заяждам, просто питам, като човек, който иска да научи нещо повече, а чете безкрайно дълги противоречиви мнения на все едни и същи хора, явно достатъчно пристрастни, за да се пенят толкова и така умело да извъртат.

Тцветина,какво по точно искаш да научиш???Колко са искрени,или не мюсюлманите???Всяко мнение е коментар на различна личност и отразява неиното виждане и разбиране на която и да е религия,в този случай на мюсюлманин,който се опитва да защити своята,личната, вяра.Защо го нападате така яростно.Той се съобразява с това,което пише в Корана.Това,че има много хора ,които наричат себеси мюсюлмани и четат Корана за да се озлобяват, а не да се обогатява, това е само в техен ущърб.

А нима бях обидила някой с предишният си коментар. Оставяте само тези, които нападат Исляма,с дългите си и обширни коментари.Аз също мога да седна и да ви разтягам локуми,колко са лоши тези или онези.Възмутих се много от мнението на този ,който обвини мюсюлманите,че пиели кръв,а ти ще ми говориш,че не съм била толерантна.

Аз просто питам, не нападам никого.

От всичко по-горе написано, излиза, че ... същтността на Исляма е Курана, единственият обективен източник, но същият този веднага бъде променен, неправилно разбран или най-често срещаното изречение ''Курана не е Исляма'', когато става дума за някои не особено приятни писания в този Куран, които са в разрез с религия, която проповядва добро, любов и т.н. (или може би наистина проповядва любов, но само ако си един от тях).

Нека вметна по темата малка случка.

В Турция веднъж подарих Куран на жена, която носи тюрбан, прави намаз по 5 пъти на ден, живее за религията си. Тя го взе и го изхвърли, с обяснението, че е грях да се чете Куран на турски. Попитах я, знае ли арабски, каза - не.

Как тогава го чете...!!

Проблема на много хора/поддържащи една или друга религия/ е в невежеството, и в спекулацията на така нареччените учители.

Мое мнение е, че не бива да съдим за това самите религии, а хората.

Злобата е напълно човешко проявление.

Напълно съгласна съм с теб относно невежеството на някои хора изповядващи дадена религия.

Но как можем да съдим само хората, след като дадената религия проповядва определени неща.

Защото религия без вярващи в нея човеци, няма как да има. Обратния вариант като че ли е по-възможен.

Добротата, също е напълно човешко проявление.

Аз съм атеистка, но уважавам всички световни религии и проповедания, както и всички видове философии като будизмът (според мен е философия, а не религия, именно защото Буда е съществувал и е бил обикновен човек), даоизъм, суфизъм и т.н.

И като човек не изповядващ каквато и да било религия, винаги ми е било интересно да наблюдавам различните видове религии и най-вече хората, които ги изповядват. И това, което забелязвам, не само в съвременното общество, но и в историята на религиите е това колко криворазбрани са.

Всеки пречупва религията през собствената си призма, а когато един достатъчно нахъсан и убедителен човек пречупи една религия (като исляма) през собствените си виждания, разбирания и интереси, тогава се проявлява явлението на "криворазбраната религия". Самите мотиви и основи на дадена религия се изопъчават и изкривяват от самия човек, а не от самата религия. Има много хора, които свързват исляма с фанатизма и не са прави, защото фанатизираните хора, унищожавайки и воювайки против всичко, което не е в рамките на техните виждания и разбирания в никакъв случай не е истинската религия ислям.

Както и в религията, така и в много други сфери на живота, именно невежеството е способно да унищожи или изкриви някоя представа и истина.

Аз просто питам, не нападам никого.

От всичко по-горе написано, излиза, че ... същтността на Исляма е Курана, единственият обективен източник, но същият този веднага бъде променен, неправилно разбран или най-често срещаното изречение ''Курана не е Исляма'', когато става дума за някои не особено приятни писания в този Куран, които са в разрез с религия, която проповядва добро, любов и т.н. (или може би наистина проповядва любов, но само ако си един от тях).

Напълно съгласна съм с теб относно невежеството на някои хора изповядващи дадена религия.

Но как можем да съдим само хората, след като дадената религия проповядва определени неща.

Защото религия без вярващи в нея човеци, няма как да има. Обратния вариант като че ли е по-възможен.

Добротата, също е напълно човешко проявление.

Ами.Ти не искаш да научиш нищо.Ти търсиш потвърждение на предразсъдъците си.Няма как да намериш противоречие в област,която не познаваш и чийто понятиен апарат не ти е известен.Със същия успех може да намериш противоречие и в механиката на флуидите.

Долавям не нюанса, а виждам направо цвета - ти не изповядваш исляма.

Позволи ми да не се съглася с последната част на изречението,но като шахматист оценям този ход с удивителна.

От това ли да учим ???:

Можеш да потърсиш отговор на този екзистенциален въпрос ето тук.Но напълно съм съгласен,че в цитирания от теб източник се намира квинтесенцията на знанието.Благодаря за линка.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Труда му си е смислен.Много ми е интересно с каква лекота ме наричаш фанатик.Може и да съм,ама на свободата на словото и мисълта,а не безумните вярвания и варварски действия.Много добра илюстрация даваш как смирения мюсулманин приема една дума за нападение.А как ще обясните това ми е любобитно:

http://standartnews.com/archive/2006/02/23/world/s4715_7.htm

Обяснявам-разбралите правилно исляма всъщност са суфисти, защото:

.............................

Суфизъм

Суфизъм - това е мистична традиция, чиято цел е духовно преобразяване и съвършенство. Като културно-историческо явление суфизмът започнва да се формира в рамките на исляма през VIII - X в. Идеите на суфизма са универсални и могат да бъдат открити в множество други религии и учения. Това е път, водещ търсещия към Реалността. Този път е многообразен като живота и е уникален за всеки човек, въпреки, че крайната цел е една. В основата на суфизма лежат любовта и преданността. Само любовта дава на човека възможност да се откаже от своето АЗ, което представлява препятствие към постигането на истината. Когато покривалото на “самосебе” си бива отхвърлено, се открива истинското, божественото АЗ.

...........................

А когато някой търси причините за страховете си навън а не навътре в себе си, се превръща във фанатик-другите му пречат ,тяхна е вината. Било Ислям, Петър Дънов или пък някой обикновен човечец ,решил нещо да си надраска.

Валидно е също, че разбралите правилно "Тора"-та са тези, които изповядват "Кабала"-та.

А Разбралите правилно Будизма са си будисти.

Разбралите правино християнството са примерно Богомилите... И аз.

Остава да обясниш сега защо исляма не приема суфиите.

Иначе много приятна гледна точка. Даже съм съгласна с нея. Но май само аз и ти.

Обяснявам-любовта и страха са несъвместими.

Мохамед не е водач на слепите жестоки престъпници, както Иисус не е предводителя на кръстоносните походи и инквизицията. Ако всичко това можеше да бъде решено с насилие вече щеше да е решено. Царството божие ще дойде на земята само по пътя на любовта. Който го е разбрал и го следва ще се спаси, за останалите ще има апокалипсис. Така е писано и така ще стане.

А Мохамед и Иисус са синове божии.

"Апокалипсис" означава откровение, разкриване на истината. Иронията е в това, че спасението е човек да осъзнае, че няма нужда да бъде спасяван.

Аллах е милосърден.

Ако Исус и Мохамед са били в състояние да видят последиците от своите действия в тяхната цялост означава, че те са съзнателно отговорни за всички произтичащи от действията им последици - както това, което хората наричат "добро", така и това, което хората нарачат "зло". Като отказваш да признаеш на Мохамед отговорността за ислямският фанатизъм и на Исус отговорността за Инквизицията отричаш тяхната цялост като човешки личности или пък ги свеждаш до положнението на хора, които не могат да носят отговорност за постъпките си. Тоест - правиш ги да са невменяеми.

Когато спреш да търсиш истината в другите и потърсиш отговорите вътре в себе си, ще познаеш истината. Иисус и Мохамед не са източниците на вътрешните ти страхове, неприемане и ненавист. Виждам, че ги съдиш за това, което са оставили след себе си. Това означава ли, че не приемаш правото им на съществуване? Кой друг ти пречи да си щастлив? Кой друг нарушава вътрешният ти мир?

А не трябва ли просто да им простиш?

Аллах (Бог) ги е създал по същото рождено право, както теб. Не можеш да ги изтриеш, можеш само да ги приемеш и сам да осъзнаеш кой си.

А на теб насилието какво ти носи? Това ли искаш за себе си и децата ти? Това Мохамед и Иисус ли ще ти го дадът? Та те вече са свършили, каквото са свършили. Ти си на ход, Батка. И аз.

?????????

Протестирам срещу опитът ти да сведеш Мохамед и Исус до равнището на невменяеми. Тоест, хора неспособни да носят отговорност за постъпките си и последиците произтичащи от тях. Останалото не знам от къде го намери в думите ми.

Протестирам срещу опитът ти да ги направиш отговорни за личният ти живот. Ако смяташ ,че от теб не зависи нищо, това би трябвало да означава, че друг ти ръководи живота.

Разбира се, че друг. Тъмна и неведома сила, наречена Mecholari. :-)

Бог може и да е идиот, но не е невменяем.

Не си създавайте идоли. Покланяйте се само на Бог. После mecholari ще носи отговорност за теб.

Защо не търсиш личният ти разговор с Бога момко? Нима не виждаш, че когато другите ти говорят за него, чуваш избирателно?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.