Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 14 минути, MisterDimchev написа:

И аз като Бангиеца съм некадърен и затова предпочитам да си стоя в обора при другите овце.

Линукс си подбира приятелите, докато Windows е като майката на Христос - к*рва, която пуска на всеки срещнат. :D

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

преди 2 часа, Валсо написа:

Линукс си подбира приятелите, 

Явно това не е така, щом като и аз го ползвам колкото ми е кеф още от 2017г.
А докато чакам новия Минт може и един Арчък да пробвам за ужас на православните пингвинисти.
Той че няма да ми хареса е повече от сигурно, ама поне ще му намеря поне 50 кусури да мрънкам относно тях, веселба да става. Аз чисто гол Дебиан пробвах, та един Арчък ли ще ми се опре.

преди 47 минути, Белгиеца написа:

...

Kакво става с MacBook Air (2020)?

Зарече се, че отиваш да купуваш на сина ти, защото си писал с някакво гадже, а щайгата му била скапано нетбукче асейр от 2010г. Ангелът ти даде да сипеш 10л бензин в дачията и нищо. Толкова инфо потули пред форума!

Е, казвай кога ще обявиш впечатления от новата машина в форума на Mac OS? Тези ала-бала за черния прозорец ги разправяй на докторите и да им направиш рекламация. Лоботомията не те научи! И с този свеж десктоп ... батка, да не си далтонист? За очилата знам, но цветовете, внимавай на светофарите!

@Валсо Джокера ако пробва Арч ще реве повече от девица на първата брачна нощ :) А Дебиан му разказа играта със снаповете и други неща та там рева кат бито магаре

преди 7 часа, Валсо написа:

Линукс си подбира приятелите, докато Windows е като майката на Христос - к*рва, която пуска на всеки срещнат. :D

Аз може да съм овца, но ти си жалко същество което е готово да обижда хората във форум, за да изкаже мнение. Явно си и яко тъп. А това, че се мислиш за специален, защото ползваш Линукс и не си "овца" е още по-жалко. Смятай колко жалък начин на живот водиш, това да ти е ТОП преживяването.

А и едва ли съм некадърен, щом дори хора в IRC манджаро канала, не могат да решат проблема, да не говорим, че имаше и друг със същия проблем. Но твоята ниска интелигентност едва ли ще стигне до този извод.

А, ако пък имаш поне малко топки - дай си фейсбук или инстаграм, да видим кой какъв е и как живее? Ей така, да видим кой е истинския НЕКАДЪРНИК в живота? Да видим стандарта? Да видим кой, как се е реализирал?

За да ме обиждаш тук, без да ме познаваш, ми е ясно колко си ниско в човешкото развитие, но все пак...

Пълно е с такива като тебе, клавиатурни нинджи, покажи, че си нещо повече от карикатура, сподели тук Социални мрежи и аз да споделя и да видим и хората да видят, как изглежда, как живее един некадърник! 

Аз и грам не се обиждам от такива чавета, но и длъжник не обичам да им оставам.

Сега каквото и да напишеш, ако нямаш малко смелост и достойство да се покажеш, вместо да стоиш скрит зад безлицев профил, си оставаш карикатура. 

Може и майка ми да обидиш, едва ли има на къде по-ниско да паднеш... От такива като тебе, това се очаква като втори етап на атаката. :)

P.S: Дори Firefox архитектурата си е сложил... Мале, мале...

Ако беше вярно, че Линукс си подбирал приятелите, всички които го ползват, щяха да са като тебе и щеше да е едно смотано общество, само с издънки.

За щастие, това изобщо не е вярно, и само тук таме има такива изсипани като тебе.

преди 4 минути, MisterDimchev написа:

От такива като тебе, това се очаква като втори етап на атаката. 

В пингвинските общества рядко има хора с уравновесени характери, като да речем какъвто е един Мелмак.
Болшинството са като насъскани зли кучета, готови да те разкъсат на парчета без видима дразнеща причина.

преди 18 часа, MisterDimchev написа:

А, ако пък имаш поне малко топки - дай си фейсбук или инстаграм, да видим кой какъв е и как живее?

Въпросния тип няма инстаграм, но ето му го фейсбука

https://www.facebook.com/valsodar84

преди 49 минути, Курчевски написа:

Въпросния тип няма инстаграм, но ето му го фейсбука

https://www.facebook.com/valsodar84

Леле, чукча можел да ползва Гугъл! :D Чудо голямо! За всеки, който не ми е приятел, профилът ми изглежда ето така. Успех с разглеждането! :D

spacer.png

Има Arch лого на фейсбук страницата си (ковъра). Аз няма какво повече да гледам. И е яко скрит, точно както предполагах. Целта не ми беше да се покаже, че да се излага, но като нарича други хора некадърници и други неща, да има смелост и топки, да застане с лицето си, да си дадем сметка кой е некадърника в действителност. На моя пост отговори с емотикон "Ха-Ха", едва ли имаше нещо смешно, освен това, че няма топки и смелост. Все тая. Не искам да става махленска работа. Такива като тоя много, за жалост. Не знам защо модераторите ги търпят тука, освен за "пълнеж" без който може, а и ще е по-добре. Тея отчаяни, пасивно-агресивните освен да развалят теми и обиждат, напад, въпреки, че са изсипани, за друго не стават.

Айде всичко най-добро. :)

Ами скрит ще е, като се знае какво представлява, как да се покаже? Този в най-различни форуми спами и навсякъде става за смях. Едни поне му хванаха цаката и го накараха да си плаща, за да пише, не знам калдата какво чакат още, два дена без форума и ще развърже кесията, той друго в живота няма освен да псува хората по форумите.

//offtopic

Вие тука май си нямате чурки да си играете и ви сърбят пръстите много :D

Накрая оргагнизирайте една боксова вечер и решете проблемите.

//ontopic

Кой го боли х** какво ползвате и кое било мега яко и кое не ставало?
@Валсо Това ,че можеш да подкараш игра под Линукс, не го прави мега якия или нещо квото и да било.
Друггите пък дето ми разправят, че фотошопа бил ебаси професионалната схема дето вървяла само на Windows - ай ся, 99% от хората си правят снимките на телефона и си цъкат ефектите в телефона и изобщо не ползват фотошоп. Ако някой ще прави нещо професионално - ще ползва според ситуацията каквото му трябва.

Аз си държа на мнението, че всичко е боза - Windows-a стана боза защото плащам а той не работи като хората, Linux ( който ползвам day to day ) е многооооо голяма боза в много отношения, за които мога да говоря много време - важното е, че ми върши работа и си изкарвам парите. От там нататък другото са простотии.

преди 2 минути, borovaka написа:

Аз си държа на мнението, че всичко е боза - Windows-a стана боза защото плащам, а той не работи като хората, Linux (който ползвам day to day) е многооооо голяма боза в много отношения, за които мога да говоря много време - важното е, че ми върши работа и си изкарвам парите. От там нататък другото са простотии.

Кратко, ясно и точно!

Пп. Когато искам да отида от „точка А“ до „точка Б“ си викам такси, и не ме интересува марката на колата, шофьора и други детайли.

преди 4 минути, Валсо написа:

Не го прави, да. Обаче прави Бозата излишна.

Прави го излишно за теб ли? Ако е така съм склонен да се съглася - щом ти върши нещо работа, няма грижи.
Недей обаче да казваш на хората, какво да ползват и кое било яко и правилно. Най-малко не си достатъчно компетентен по темата ( това не е обида, нито заяждане )

Ей ей защо се дрънкате

Ей ей защо се дрънкате
Заради олимпийския принцип:
„Важна е не победата, а участието!”
преди 14 часа, jhoro написа:

Заради олимпийския принцип:
„Важна е не победата, а участието!”

То това не беше ли за детските съзтезания от едно време?

преди 2 часа, petie1 написа:

То това не беше ли за детските състезания от едно време?

Когато този принцип е измислен (Пиер дьо Кубертен или по-рано - гърците) - детски състезания не е имало!

на 15.05.2020 г. в 20:26, borovaka написа:

...Аз си държа на мнението, че всичко е боза - Windows-a стана боза защото плащам а той не работи като хората, Linux ( който ползвам day to day ) е многооооо голяма боза в много отношения, за които мога да говоря много време - важното е, че ми върши работа и си изкарвам парите. От там нататък другото са простотии.

Мързела не мори, той мъчи! Та и твоята работа същата. Ако все пак решиш да се надигнеш задника откъм врата, може и да разбереш какви глупости пишеш и то от незнание. ;) 

преди 24 минути, plamen74 написа:

Мързела не мори, той мъчи! Та и твоята работа същата. Ако все пак решиш да се надигнеш задника откъм врата, може и да разбереш какви глупости пишеш и то от незнание. ;) 

Аз не съм твърдял никога, че не съм мързелив нали, нито съм твърдял, че съм от знаещите.

Ако е удобно да ме просветлиш, ще бъда много признателен 

преди 4 минути, borovaka написа:

Аз не съм твърдял никога, че не съм мързелив нали, нито съм твърдял, че съм от знаещите.

Ако е удобно да ме просветлиш, ще бъда много признателен 

Едно време и аз така разпитвах тук и по други форуми. Но на всякъде ми казваха - четене трябва! На готово е лесно, но утре ще си го забравил. А когато си го прочел и направил сам няколко пъти, и особено, когато сам успееш да си поправиш грешките, вече ще знаеш и няма да забравяш. 
Имам инсталирани над 20 различни Линукс дистрота и нито едно не ми е правило проблем. Уиндоус имам 7-ца, 8.1 и 10-ка. Както в реална среда, така и във виртуална, но пак нямам проблеми. Всичко си работи както си трябва. За това послушай съвета, който на мен са давали и ще успееш! ;) 

Баровака е един от най-знаещите !Повечето тук са любители ,а той си изкарва хляба с тва :) Малко е смешно да го тролваш на тая тема .

преди 56 минути, plamen74 написа:

Но на всякъде ми казваха - четене трябва! На готово е лесно, но утре ще си го забравил. А когато си го прочел и направил сам няколко пъти, и особено, когато сам успееш да си поправиш грешките, вече ще знаеш и няма да забравящ

То това се отнася за Джокер белгийски не за Боровака

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

Баровака е един от най-знаещите !Повечето тук са любители ,а той си изкарва хляба с тва :) Малко е смешно да го тролваш на тая тема .

Явно си съгласен с това:

... Linux ( който ползвам day to day ) е многооооо голяма боза в много отношения...

Аз не съм! Хубаво разбира, но не му прави чест да говори така за Линукс. ;) 

преди 10 часа, plamen74 написа:

Явно си съгласен с това:

Аз не съм! Хубаво разбира, но не му прави чест да говори така за Линукс. ;) 

А ти какво по-точно твърдиш? - че всичко му е наред на Линукс ли

Kaто си хванал слушатели, защо не изплюеш камъчето?

...
Linux ( който ползвам day to day ) е многооооо голяма боза в много отношения, за които мога да говоря много време - важното е, че ми върши работа и си изкарвам парите. От там нататък другото са простотии.

Клауди, day to day, нагоре-надолу по Германия. Гръмки думи, обаче Linux  е многооооо голяма боза в много отношения. И че "има нещо не наред у него" от предходното мнение.

Цитат

Инженеры компании Google перешли с Ubuntu на Debian в качестве ОС для своих рабочих машин.Ранее в течение нескольких лет компания использовала Goobuntu, кастомизированную версию Ubuntu. Теперь же она переходит на базирующуюся на Debian Testing сборку gLinux.

Google была подписчиком Ubuntu Advantage Program, но при этом не вносила вклад в Ubuntu. После перехода на Debian планируется, что Google станет активным участником проекта и будет участвовать в разработке и тестировании Debian.

Как считает Chris Merriman из издания The Inquirer, уход такого крупного коммерческого клиента будет большой потерей для Canonical. Тем временем, несмотря на то, что gLinux является предпочтительной ОС для рабочих станций Google, она является далеко не единственной системой, используемой на них.

linux.org.ru

Google едва ли е чувал за теб. Осветли ги, колко са заблудени. Шампионската купа на белгийеца ти е в кърпа вързана.
А на нас просто сподели кое е дистрото, което е многооооо голяма боза? Да сме в час ние любителите, които не си вадим хляба day to day, като програмист на свободна практика (freelancer, ако те прави по-горд). Взаимопощ - това дистро е много голяма боза, съответно го подминаваме и спестяваме купчина простотии.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.