Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

Отделно човешкото око не различава от FullHD нагоре. Всико е маркетинг, а народа е глупав и прост, и кълве въдицата.

БашкЪ (демек - отделно) аз не мога да гледам 2 (две) видеа едновременно. Да не говирим за 5!
Без значение резолюцията!

Пп. А резолюцията е в зависимост от екрана. На 43” - 4К е излишна екстра. А вие говорите за 15” - 20” дисплей???
  • Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

току-що, jhoro написа:

Пп. А резолюцията е в зависимост от екрана. На 43” - 4К е излишна екстра.

И на 50-ка да е, нема видиш разлика.

преди 13 минути, Eclipse2G написа:

Това не са 8K видеа, които си пуснал. По подразбиране, Youtube пуска неква малка резолюция. Отива на зъбното колело и сменяш на 8К, както са ти показали по-горе. Тогава е истината и тогава става интересно.

PS: 8К телевизори почти няма, а вие искате на некъв смотан монитор да пуснете такъв сигнал. И к'во ще гледате? 8К? Дръжки ще гледате тая резолюция! Отделно човешкото око не различава от FullHD нагоре. Всико е маркетинг, а народа е глупав и прост, и кълве въдицата.

Прави силно впечатление че за 4 и 8 К пишат най незапознатите с това, хора. Последният над моя пост много точно е написал всичко!    Eclipse2G

Това, с резолюциите е все едно, да сравнявате две коли.
Едната „вдига” 200, другата -300, но пътя не позволява повече от 40!!!

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Това не са 8K видеа, които си пуснал. По подразбиране, Youtube пуска неква малка резолюция. Отива на зъбното колело и сменяш на 8К, както са ти показали по-горе. Тогава е истината и тогава става интересно.

PS: 8К телевизори почти няма, а вие искате на некъв смотан монитор да пуснете такъв сигнал. И к'во ще гледате? 8К? Дръжки ще гледате тая резолюция! Отделно човешкото око не различава от FullHD нагоре. Всико е маркетинг, а народа е глупав и прост, и кълве въдицата.

Естествено, че не са. Бяха 7 броя на тази резолюция:

image.png.7d3bd31e56bcf605dfd2d5e7ca039830.png

Ползвам Google-Chrome и той е по-практичен от Firefox и знае, че 8К не зависи само от процесора, но и от интернета. Затова Хрoма ми дава (които имат възможност) максимума HD1080p60.

Firefox-a явно не им се следи какъв ти хардуера и интернета и ти предоставят максимума, а пък ти си пробвай ако искаш. Ето го същото на Firefox и какво тя позволява:

Arco-Linux-2020-04-18-22-17-11.png

Но тук въпроса и идеята бяха други.

Лошото е че някои бягат от основната тема и се хващат като удавници за сламка, че са ме хванали в лъжа за 8К и даже се опитват да обиждат и се присмиват.

А аз си отделих от времето, за да покажа, че и Linux (в тоя раздел) и Windows( в другия раздел) си имат добри и лоши страни (както всичко на тоя свят).

Такива теми като: "Защо Linux/Windows не са моята ОС" са за хора с ограничено мислене и тесен мироглед.

преди 31 минути, vpvelev написа:

А аз си отделих от времето, за да покажа, че и Linux (в тоя раздел) и Windows( в другия раздел) си имат добри и лоши страни (както всичко на тоя свят).

Ти си обратното на Белгиеца

преди 4 часа, Eclipse2G написа:

4k vs 1080p на 32 инча и нагоре в зависимост от какво разстояние гледаш разликата може да бъде от средна до огромна. Пусни игра или 4к филм и сам ще видиш. И аз съм на 1080p, но хайде да не пишем наизуст.
Ако на мен не вярваш, ето линкове от най-добрият сайт за ревюта на монитори 4k vs 1080p and upscaling и от най-добрият хардуеърен форум 1440p 144hz or 4k 60hz . Дори на 27 инча 4k монитор ще видиш колко по-детайлно е всичко спрямо 1080p. От 20-40см разстояние, картината е зърнеста на 1080p, спрямо 4k. Хваща се лесно, при четене на....какъвто и да е текст, както и иконките са по-фини. Е, сега ако пуснеш някакво спряло видео заснето с тел на 1080p, може и да не видиш разлика. Но пак казвам - пусни филм, видео или игра 4k ела пак да кажеш, че не виждаш разлика. Това въобще не са маркетингови глупости. Учудващото е, колко хора са съгласни с теб и го приемат за чиста монета. 
РАЗЛИКА ИМА МЕЖДУ 1080p И 4k. Това дори не е спор, а факт.

Това е като 60 vs 144hz, другата глупост, че окото не хваща разликата. Пусни един до друг два монитора с една и съща игра и гледай движението на 60хц и 144хц. Само като размърдаш курсора и ще усетиш разлика. Хваща се с просто око 100 от 100 пъти. От 120 на 144хц не успявам, но от 60 ха 144хц 100 от 100 опита ще позная, дали монитора е пуснат на 60 или 120+ хц. И не само аз. Почти всеки, който е седял поне 10 минути пред 144хц или 4k. За 8k спрямо 4k не знам и не съм виждал с очите си, там нямам идея. Вероятно на достатъчно голям екран и там ще има разлика.

преди 11 часа, vpvelev написа:

Естествено, че не са. Бяха 7 броя на тази резолюция:

image.png.7d3bd31e56bcf605dfd2d5e7ca039830.png

Но тук въпроса и идеята бяха други.

Лошото е че някои бягат от основната тема и се хващат като удавници за сламка, че са ме хванали в лъжа за 8К и даже се опитват да обиждат и се присмиват.

Продължаваш да лъжеш нагло и се чудиш защо ти се подигравам...нали ако са на Full HD, на иконката с колелцето се появява надпис HD с червени букви? На твоето видео такъв няма. Пуснал си ги на 480p или максимум 720р и си мислиш, че ще мине номера. Като не се вързахме за 8к сега лъжеш, че били Full HD. И защо трябва да лъжеш? От Линукс награда ли ще ти дадат ако ти повярваме? А и друго - тука редовно някои запалени линуксчии обясняват какви моралисти са и как от морални убеждения ползвали само софтуер с отворен код. Ти с твоите елементарни лъжи успя да докажеш, че нито технически, нито морално сте нещо повече, напротив - по-малко сте от останалите и напълно заслужено Линукс е в трета глуха на десктоп ОС-ите.

преди 6 часа, manjaro написа:

4k vs 1080p на 32 инча и нагоре в зависимост от какво разстояние гледаш разликата може да бъде от средна до огромна. Пусни игра или 4к филм и сам ще видиш. И аз съм на 1080p, но хайде да не пишем наизуст.
Ако на мен не вярваш, ето линкове от най-добрият сайт за ревюта на монитори 4k vs 1080p and upscaling и от най-добрият хардуеърен форум 1440p 144hz or 4k 60hz . Дори на 27 инча 4k монитор ще видиш колко по-детайлно е всичко спрямо 1080p. От 20-40см разстояние, картината е зърнеста на 1080p, спрямо 4k. Хваща се лесно, при четене на....какъвто и да е текст, както и иконките са по-фини. Е, сега ако пуснеш някакво спряло видео заснето с тел на 1080p, може и да не видиш разлика. Но пак казвам - пусни филм, видео или игра 4k ела пак да кажеш, че не виждаш разлика. Това въобще не са маркетингови глупости. Учудващото е, колко хора са съгласни с теб и го приемат за чиста монета. 

Това е като 60 vs 144hz, другата глупост, че окото не хваща разликата. Пусни един до друг два монитора с една и съща игра и гледай движението на 60хц и 144хц. Само като размърдаш курсора и ще усетиш разлика. Хваща се с просто око 100 от 100 пъти. От 120 на 144хц не успявам, но от 60 ха 144хц 100 от 100 опита ще позная, дали монитора е пуснат на 60 или 120+ хц. И не само аз. Почти всеки, който е седял поне 10 минути пред 144хц или 4k. За 8k спрямо 4k не знам и не съм виждал с очите си, там нямам идея. Вероятно на достатъчно голям екран и там ще има разлика.

Ами това са линуксчиите. Нямат Фотошоп - казват, че не им трябва. Нямат МС Офис - не ползвали софтуер на МС. Не могат да гледат 4к - ама то нямало разлика от HD  🤣 😂

преди 4 часа, Hot Bastard написа:

Продължаваш да лъжеш нагло и се чудиш защо ти се подигравам...нали ако са на Full HD, на иконката с колелцето се появява надпис HD с червени букви? На твоето видео такъв няма. Пуснал си ги на 480p или максимум 720р и си мислиш, че ще мине номера. Като не се вързахме за 8к сега лъжеш, че били Full HD. И защо трябва да лъжеш? От Линукс награда ли ще ти дадат ако ти повярваме? А и друго - тука редовно някои запалени линуксчии обясняват какви моралисти са и как от морални убеждения ползвали само софтуер с отворен код. Ти с твоите елементарни лъжи успя да докажеш, че нито технически, нито морално сте нещо повече, напротив - по-малко сте от останалите и напълно заслужено Линукс е в трета глуха на десктоп ОС-ите.

Поради светлия празник днес, няма да ти отговоря, както заслужаваш да ти се отговори.

Всичко написано е вярно, но …
Дискусията ми напомня едно време - за и против „долби съраунд” и т.н. Той „музикален инвалид”, ама иска звъка да е супер!
Верно е, че по-високата резолюция дава по-добро качество, ама … нужно ли е? И на каква цена?

Пп. Казваш „Пусни игра…” - това какво е?

Дали е нужно? Всеки сам да си прецени. Дали е маркетинг - категорично НЕ. Който твърди обратното си няма грам идея за какво говори.
Виж шота. Дори на монитор 25-27 инча, ще видиш разлика, ЯСНА РАЗЛИКА. А някои споменават че нямало на 40-50 инча. Там пикселите ще ти избодат очите.
zP4aL3R.png

на 18.04.2020 г. в 22:04, petie1 написа:

Ти си обратното на Белгиеца

Белгиецът ви даде такъв начален тласък, че сега по инерция ще се джавкате поне 1 месец.
А иначе, от 8К няма точно никакъв смисъл, освен като някой не ми подари телевизор широк 4 метра и да ми плаща после ел консумация за него следващите 10 години или докато се счупи сам.
Е, предимството му ще е, че като си си разрушил стената на която ти е прозореца за да го вкараш вътре и после пак си я иззидал, крадци не могат да ти го отмъкнат лесо.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Белгиецът ви даде такъв начален тласък, че сега по инерция ще се джавкате поне 1 месец.

Не позна мен освен  Джокер белгийски друг не ме разсмива тук толкова

• 2 седмици по-късно...

:)  Заглавието на страницата ми звучи, като "Защо не обичам баница на лунна светлина?" Отговорът на подобни тъпи въпроси е, че всеки бръмбър предпочита различна торова субстанция.

преди 2 часа, Ради Радев написа:

подобни тъпи въпроси

Въпросът на темата не е тъп.
Трябва да мрънкаме непрестанно, ако искаме някога да станат линусксите като за хора, а не като за неандерталци.
Към днешна дата, на сайтовете на различните дистрибуции обясненията минават задължително през ползване на терминала. Това е първобитно неандерталско управление на ОС за нас обикновените потребители.
Като започнаха да се появяват цифровите фотоапарати, едни динозаври от миналото защитаваха лентата, която обаче струва пари. Е, сега вече лентата изчезна за масовия потребител и динозаврите кръв серат от ярост, че времето не е спряло.
Тези които предлагат някакъв линукс за ползване от обикновени домашни потребители, просто живеят в миналото и не спират да се подиграват на съвременният потребител.
Как път така не му хрумна на никой да пусне една дистрибуция без терминал в нея ?
Дори https://zorinos.com/ се ограничава само да имитира графично Уиндоус , но ние знаем че вълкът козината си мени на нравите никога.

Джокер те всички ОС имат терминал бре чиче та даже Уиндоус има два

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Въпросът на темата не е тъп.
Трябва да мрънкаме непрестанно, ако искаме някога да станат линусксите като за хора, а не като за неандерталци.
Към днешна дата, на сайтовете на различните дистрибуции обясненията минават задължително през ползване на терминала. Това е първобитно неандерталско управление на ОС за нас обикновените потребители.
Като започнаха да се появяват цифровите фотоапарати, едни динозаври от миналото защитаваха лентата, която обаче струва пари. Е, сега вече лентата изчезна за масовия потребител и динозаврите кръв серат от ярост, че времето не е спряло.
Тези които предлагат някакъв линукс за ползване от обикновени домашни потребители, просто живеят в миналото и не спират да се подиграват на съвременният потребител.
Как път така не му хрумна на никой да пусне една дистрибуция без терминал в нея ?
Дори https://zorinos.com/ се ограничава само да имитира графично Уиндоус , но ние знаем че вълкът козината си мени на нравите никога.

Ти наистина си ....блокирал тотално. Явно мозАкЪ ти е влязъл в перманентен режим на "distributed denial-of-service (DDoS)"

преди 14 минути, street racer написа:

Ти наистина 

Аз мога да си позволя да изнасям кирливите ризи на пингвините на яве на български език, защото си имам други резервни езици, на които да питам като се обърка нещо яко.
Докато тези които разчитат за помощ само на българския език, се спотайват от страх да не ги разпознаят после дори на друг форум и да не им помогнат.

преди 32 минути, petie1 написа:

Джокер те всички ОС имат терминал бре чиче та даже Уиндоус има два

:eek:

преди 52 минути, Белгиеца написа:

неандерталци

В целия раздел единственият неандерталец си ти. :D Че даже и на възраст го докарваш като неандерталец.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Аз мога да си позволя да изнасям кирливите ризи на пингвините на яве на български език, защото си имам други резервни езици, на които да питам като се обърка нещо яко.
Докато тези които разчитат за помощ само на българския език, се спотайват от страх да не ги разпознаят после дори на друг форум и да не им помогнат.

Повярвай ми - не си само ти с "резервните" езици. Френския/та любов я знаем :)

Там ти е силата

Само ЛИНУКС, всичко друго е много зле!

преди 52 минути, ДзВяРа! написа:

Само ЛИНУКС, всичко друго е много зле!

Много му е гаден терминалът бе, все sudo иска мамка му пингвинска

Еми SUDO  SU  , ако не ръчкаш много и се възползваш от всичко което  предлага, при факта че всичко е безплатно и НЯМА ВИРУСИ.

Еми най-доброто е!

Вече седем-осем години съм със МИНТ, не съм загорял пубертет, който трепери за игри като алкохолик, и дори и да го направят  като рекламният ВИРУС прозорец платен, ще си го платя и ще продължа да го ползвам.

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1588812230n.png

Един съвет, актуализирайте го най-много два пъти годишно,, че много се задавя и използвайте autoremuve.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.