Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

Офтопик: молба, писана от @Белгиеца. :D

spacer.png

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

Леле Гаргамел тва вярно ли  е?

преди 34 минути, Валсо написа:

Стига с това Гаргамел! spacer.png

Майтап бе Уили сега ще се чудя кой друг правеше магии под синята Луна? :lol6:

Нацииии ... Беглецъ уж ле мъ им и ви ... :) ... и се пае на начинаещ, зъ дъ ... не дава на M$ ... :) Пси про - Ясно е къ е ... нема псри, но се гордее с пари ... :) 

Тук ке ко постнъ ... то вчеръ още щеше да е мъ ...

Вино, Бира, Боза и прочие Лай кучкъ и те ме де не ... :) 

За мен си остава само и единствено една ОС - BIOS. По модерну му се вика униферсиален интерфейс и бля какво беше с комуникиране между различни устройства с каквато си искате ОС, която да наследява Фармолшън или бля от производителя нещу, или да си прави как си знае портовете на които ще се свързват корабите, които ще пристигат на въпросното пристън или граничната полиция нема да ги допуска ... :) 

Определено БелгиЪцъ ... да си седи при пиш ... :) че мой да докара CO-19-беше ... :) ааааааа и да се надява дед му да не е от трти пол ... :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нацииии ... Беглецъ уж ле мъ им и ви ... :) ... и се пае на начинаещ, зъ дъ ... не дава на M$ ... :) Пси про - Ясно е къ е ... нема псри, но се гордее с пари ... :) 

Тук ке ко постнъ ... то вчеръ още щеше да е мъ ...

Вино, Бира, Боза и прочие Лай кучкъ и те ме де не ... :) 

За мен си остава само и единствено една ОС - BIOS. По модерну му се вика униферсиален интерфейс и бля какво беше с комуникиране между различни устройства с каквато си искате ОС, която да наследява Фармолшън или бля от производителя нещу, или да си прави как си знае портовете на които ще се свързват корабите, които ще пристигат на въпросното пристън или граничната полиция нема да ги допуска ... :) 

Определено БелгиЪцъ ... да си седи при пиш ... :) че мой да докара CO-19-беше ... :) ааааааа и да се надява дед му да не е от трти пол ... :) 

Идион-т-д и...тн  моля те пиши по разбрано,че прости потребители кат мен,дан’са напрягат а? 

преди 4 часа, petie1 написа:

Е нали вчера ми мрънкаше за някакъв драйвер че не ти излизал уж в търсачката на Убунту бе 

Той на моя пингвин отдавна е инсталиран gutenprint, тука си говориме за пингвините като вид недоносчета.
Тия хора дето ги правят нарочно не искат после да бъдат ползвани от всякакви потребители.
Правачите си мечтаят всичките за голеееми пари от големи фирми с много компютри в тях.
А точно в големите фирми редовите служители нищо не трябва да разбират, даже и от боза 10, защото си има хора поддържщи всичко да роботи. 
Значи тези недодялани линукси дето ни ги дават без пари, те са направени така че да се харесват на хората поддържащи компютрите у големи фирми. Защото шева на фирмата в повечето случай нищо не разбира от писане на заклинания в черен прозорец, той разбира от изкарване на пари. И се доверява на служителите му учили компютърни науки. А тези последните са единствените хора у фирмата които биха избрали някоя линукс дистрибуция вместо боза 10. Тези са троянските коне на правачите на линукси, на тях се разчита да навият богаташа собственик на фирмата да бие шута на бозата и да гушне пингвин някой.
А ние обикновените домашни потребители на безплатни пингвини печелим единстено спокойствието да не налазват вируси, щото пък и хакерите си гонят техния интерес и непискат да се мъчат да хакват това онова, когато знаят че ползващите линукс за незначително малко спрямо ползващите боза 10.

Някой разбра ли нещо от глупостите дет ги е изпраскал Джокер белгийски? Аз, не

Белжо съм го признал за най-безобидния трол по целия интернет свет :)

Да не забравя РУК за Убунту .............и Микромеките левундери

преди 50 минути, petie1 написа:

Аз разбрах само това: "Белгиеца да се надява дядо му да не е от третия пол". :D :D :D

преди 1 минута, Валсо написа:

Аз разбрах само това: "Белгиеца да се надява дядо му да не е от третия пол". :D :D :D

Ти поне нещо си разбрал...:yanim:

преди 35 минути, Ивайло Димов написа:

Белжо съм го признал за най-безобидния трол по целия интернет свет :)

Да не забравя РУК за Убунту .............и Микромеките левундери

Я здравей бре, то па един трол е Джокер  Белгийски.....

Драсте Мяу :) Белжо е безобиден като фикус ,,и са на един акъл ............:)

преди 9 минути, Ивайло Димов написа:

Драсте Мяу :) Белжо е безобиден като фикус ,,и са на един акъл ............:)

Видя ли какъв урок им пуснах? А иначе Джокера много ме весели не знаех че фикусите са толкоз забавни...

Дай линк ,че ме мързи да ровя  ве :)

преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Дай линк ,че ме мързи да ровя  ве :)

Ето ве мързел :)

Котак кви са тия алабализми ве :) Кой ше се занимава освен някой ентусиаст ,те тука 80% от линуксарите кът видят терминала и се изприщтват ве

преди 14 минути, Ивайло Димов написа:

Котак кви са тия алабализми ве :) Кой ше се занимава освен някой ентусиаст ,те тука 80% от линуксарите кът видят терминала и се изприщтват ве

Значи са стил Белжо тукашните линуксари ама май никой още  не е чатнал какво им показвам всъщност? Ти поне чатна ли?

Аз съм бос ве :)

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

Аз съм бос ве :)

И к'во - да ти инсталирам обувки ми?

преди 12 часа, petie1 написа:

Натрапва некомпетентно мнение, както правят и други хора по разни социални мрежи, как вируса не бил тежък, нямало нужда от маски и т.н. Професори в тая държава - много, те знаят всичко, но доводи за глупостите, които пишат - нямат.

преди 19 минути, bvbfan написа:

..., но доводи за глупостите, които пишат - нямат.

Като инсталирах чистия Дебиан 10.3 още от самото начало почват със заканите, че било многоооо опасно ако някой недобросъвестен бил имал права на руут върху машината ти и да си се бил консултирал със сис-админа у фирмата ти, че иначе ти като си тъп и си щял да направиш големи поразии сам и т.н.
А Дебиан е базата на която ги правят и убунтутковци и Минт и ЗоринОС и квито се сетиш други ползащи .deb файлове.
И когато самата база е една загнила ябълка, как да не са гнили и нейните надградени плодове.
Ето ти довод и доказателство, че никакъв пингвин не е правен изначало така че да е приятелски настроен към обикновени домашни потребители.
Дадох ви за пример абсолютно нуеважителното отношение на правачите на лисицата съм крайните потребители, не дават .deb файл и това е. От Скайпан който е купен от микромеките дават и.deb  и snap даже, ама от Мозила не дават. Частни фирма които продават софтуер и за ползване в пингвин дават .deb файл ( пример Антидот). Безплатни софтуери извън системата на самите пингвини и те дават .deb файлове за да ти е лесна инсталацията.
Но екстеншъните за отвратителния Гном не ги дават във формата на .deb файл, нищо че знаят че ще бъдат ползвани и от убунтутковци. Да се оправя сам недоволният потребител от графичната среда налагана от убуунту, да ходи да чете дълги инструкции за инсталиране и сваляне на екстеншъна . 
Това им е цялата философия ( на последователите на пингвинските секти), дават ти безплатно нещо, ама иди си бъскай главата в доста случай направо от изходен код да се учиш да го компилираш сам.
Демек, като е безплатно, нека да е трудно та да не го ползват случайни хора. 

белгиец като те е страх да пишеш в терминала защо си пуснал тема как се инсталира acestream чрез терминала реших да пробвам да го инсталирам по твоя метод и познай резултата .даже съм ти пуснал и какво ми връща терминала като отговор

преди 1 час, Белгиеца написа:

Като инсталирах чистия Дебиан 10.3 още от самото начало почват със заканите, че било многоооо опасно ако някой недобросъвестен бил имал права на руут върху машината ти и да си се бил консултирал със сис-админа у фирмата ти, че иначе ти като си тъп и си щял да направиш големи поразии сам и т.н.
А Дебиан е базата на която ги правят и убунтутковци и Минт и ЗоринОС и квито се сетиш други ползащи .deb файлове.
И когато самата база е една загнила ябълка, как да не са гнили и нейните надградени плодове.
Ето ти довод и доказателство, че никакъв пингвин не е правен изначало така че да е приятелски настроен към обикновени домашни потребители.
Дадох ви за пример абсолютно нуеважителното отношение на правачите на лисицата съм крайните потребители, не дават .deb файл и това е. От Скайпан който е купен от микромеките дават и.deb  и snap даже, ама от Мозила не дават. Частни фирма които продават софтуер и за ползване в пингвин дават .deb файл ( пример Антидот). Безплатни софтуери извън системата на самите пингвини и те дават .deb файлове за да ти е лесна инсталацията.
Но екстеншъните за отвратителния Гном не ги дават във формата на .deb файл, нищо че знаят че ще бъдат ползвани и от убунтутковци. Да се оправя сам недоволният потребител от графичната среда налагана от убуунту, да ходи да чете дълги инструкции за инсталиране и сваляне на екстеншъна . 
Това им е цялата философия ( на последователите на пингвинските секти), дават ти безплатно нещо, ама иди си бъскай главата в доста случай направо от изходен код да се учиш да го компилираш сам.
Демек, като е безплатно, нека да е трудно та да не го ползват случайни хора. 

И генералният извод е, че си мозъчен импотент! На четвъртия клик стартирах Firefox!

1. изтегляме по познат начин:

spacer.png

В обкръжението на системата има вграден архиватор.

2. разархивираме с десен бутон:

spacer.png

3. oтваряме папката и търсим програма firefox.

spacer.png

4. Game Over!

spacer.png

Деб пакети, брачед-кодер, безплатни сателити, заклинания ... деменцията яко те е нагъзила.

преди 1 час, ninov написа:

белгиец като те е страх да пишеш в терминала 

Ти си въобразяваш че ме е било страх.
А аз просто не искам да се унижавам да им ходя по гайдата на разни болни мозъци решили да не дават .deb файл за някакъв софтуер който правят, хей така за да не могат жените, децата и възрастните хора да го ползват, ако няма кой да им помага вкъщи.
В терминала копирам команди, ама само ако не съм намерил начин да се докопам до .deb файлове.

А при мен acestream си работи инсталиран така както съм го описал през 2017г.
Ти можеш да си инсталираш snapd пакета у твоя пингвин със synaptic и после да отидеш на 
https://snapcraft.io/acestreamplayer
и там ще ти дадат редове команди да лепиш у черния прозорец и ще работи и при теб, ако не успяваш да го инсталираш без snap.

-----------------------

За сведение на дъртите от Палестина, които вече 1 година не са разбрали къде е ключа от мазето, ето го директния линк за сваляне на лисицата под формата на .deb пакет.
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox_75.0+build3-0ubuntu1_amd64.deb
Абе това старческото оглупяване и слънчасването у палестинската пустиня нанасят необратими поражения у последователите на пингвинската религия.
От сайта на модзила просто не искат да го дадат те същия този пакет, защото мразят жените и децата и искат да е трудно. Те това е цялата пингвинска работа, не става за ползване от нормални човеци.

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Ти можеш да си инсталираш snapd пакета у твоя пингвин със synaptic и после да отидеш на 
https://snapcraft.io/acestreamplayer
и нам ще ти дадат редове код да лепиш у черния прозорец и ще работи и при теб, ако не успяваш да го инсталираш без snap.

-----------------------

аз тоя метод съм го открил но реших да го инсталирам по твоя метод и още на третата команда ми изплю грешка

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.