Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Обаче, пък не ловят вируси пангвините именно защото са отвратително направени и малко хора ги ползват.

И зат'ва пингвините владеят почти целия интернет! 99% от уеб сървърите се управляват от линукс, даже и сайтовете на Микрошит се управляват от линукс сървъри. Системите на самолетите също са линукс, макар и сериозно модифициран, но линукс така или иначе. Метрото в София също се управлява от линукс, понеже Бозицата е супер добра! И отново, понеже бозицата е велико творение, абсолютно всичките 500 суперкомпютри се управляват от линукс! Бозата владее само и единствено десктопите, понеже само там има тъпи потребители и само там могат да пробият.

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

преди 10 часа, Валсо написа:

Бозата владее само и единствено десктопите, понеже само там има тъпи потребители и само там могат да пробият.

Домашните потребители ни интересува да е лесно всичко и да работи.
Няма за сега такава операционна система която да работи както трябва. Макинтош не съм пробвал щото не съм луд да ги плащам.
Ако и леките коли работеха като Боза 10 и Дебиан, какъв хаос щеше да настъпи по пътищата , а ?
Боза 10 ти я трепат микромеките с нови апдейти, а Дебиан го правят да не работи с каквото ти трябва, щото е било противно на тяхната веганска философия. Даже и за да успееш да си го свалиш, трябва да си дочул от някъде че тия хора са вегани и не консумират нормални кодеци и софтуери правени по други рецепти. Та трябва да отидеш на една друга страничка за версии на ИЗО-то в които имало "вредни" non free парчета код. Па като го инсталираш се уреждаш с по диктаторски набутано прозорче да си пишеш всеки път име и парола, иначе въобще не тръгва. И тези идиои си въобразяват че твоят компютър е техен и те ще рашават как да си го ползваш. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Няма за сега такава операционна система която да работи както трябва. Макинтош не съм пробвал щото не съм луд да ги плащам.
Ако и леките коли работеха като Боза 10 и Дебиан, какъв хаос щеше да настъпи по пътищата , а ?
Боза 10 ти я трепат микромеките с нови апдейти, а Дебиан го правят да не работи с каквото ти трябва, щото е било противно на тяхната веганска философия. Даже и за да успееш да си го свалиш, трябва да си дочул от някъде че тия хора са вегани и не консумират нормални кодеци и софтуери правени по други рецепти. Та трябва да отидеш на една друга страничка за версии на ИЗО-то в които имало "вредни" non free парчета код. Па като го инсталираш се уреждаш с по диктаторски набутано прозорче да си пишеш всеки път име и парола, иначе въобще не тръгва. И тези идиои си въобразяват че твоят компютър е техен и те ще рашават как да си го ползваш. 

Затова никога не съм харесвал Дебиан и точно затова му викам "Дебилиан" или "Даебиан", защото винаги нещо те кара да му кажеш "да ти е*а родителя" и да го натириш в кофата. Толкова е недъгаво, че даже и инсталаторът му не е нормален и опростен като този на Ментата, ами са едни изскачащи прозорци, които не е ясно откъде идват и накъде те водят. Убунту е подобрен Даебиан, а пък Ментата е третата еволюция на Даебиан (демек подобрено Убунту) и затова 3 години ползвах Мента, а не Даебиан. В Ментата с един клик си инсталираш затворения драйвър за видеото и има много предимства пред Даебиана, но пък с времето на ползване откриваш други недостатъци и накрая мигрираш на Арч или на нещо Арч-базирано.

преди 16 часа, Валсо написа:

И зат'ва пингвините владеят почти целия интернет! 99% от уеб сървърите се управляват от линукс, даже и сайтовете на Микрошит се управляват от линукс сървъри. Системите на самолетите също са линукс, макар и сериозно модифициран, но линукс така или иначе. Метрото в София също се управлява от линукс, понеже Бозицата е супер добра! И отново, понеже бозицата е велико творение, абсолютно всичките 500 суперкомпютри се управляват от линукс! Бозата владее само и единствено десктопите, понеже само там има тъпи потребители и само там могат да пробият.

Ще ти дойде акъла най-накрая, че мястото на линукс е сървър без графична среда, ама да видим още колко време ще трябва да мине. В най-добрия случай - виртуална машина под Уиндоус, разбира се също без ГПИ.

преди 53 минути, Валсо написа:

Затова никога не съм харесвал Дебиан и точно затова му викам "Дебилиан" или "Даебиан", защото винаги нещо те кара да му кажеш "да ти е*а родителя" и да го натириш в кофата. Толкова е недъгаво, че даже и инсталаторът му не е нормален и опростен като този на Ментата, ами са едни изскачащи прозорци, които не е ясно откъде идват и накъде те водят. Убунту е подобрен Даебиан, а пък Ментата е третата еволюция на Даебиан (демек подобрено Убунту) и затова 3 години ползвах Мента, а не Даебиан. В Ментата с един клик си инсталираш затворения драйвър за видеото и има много предимства пред Даебиана, но пък с времето на ползване откриваш други недостатъци и накрая мигрираш на Арч или на нещо Арч-базирано.

Чакай бе рамбо, ти досега за сървъри-мървъри говореше, да не мислиш, че някой слага Арч на тях?

преди 44 минути, Hot Bastard написа:

Чакай бе рамбо, ти досега за сървъри-мървъри говореше, да не мислиш, че някой слага Арч на тях?

Зависи от сървъра и каква му е целта. Но знам за не една и две услуги, вкл. и в България, където са с Арч сървъри, а хойбунту и дебилиан обслужват само логин процесите на клиентите.

на 5.04.2020 г. в 18:17, Валсо написа:

Зависи от сървъра и каква му е целта. Но знам за не една и две услуги, вкл. и в България, където са с Арч сървъри, а хойбунту и дебилиан обслужват само логин процесите на клиентите.

//offtopic

Ибаси ... Ти да видиш какви сървъри имало на родна територия

По темата

И аз имах сървър с Arch - REST service на Raspberry + GPIO и малко реленца за коледната украса. И това се брои за услуга нали?

Най-лошото нещо в линуксите е, че са направени нарочно така че да е трудно ползването им без писане на команди в черния прозорец. Което принуждава новобранците да ползват терминала, щото няма кой да им каже как да се справят и без него.
Види човек някаква добавка за пингвина му и му се иска да си я сложи. Хубаво, ама този който я е правил е изпаднал той самият в зависимост от писането на команди в черния прозорец и нарочно иска да зарази и други хора със същата зависимост, за да не изглежда странен като е един от малкото с този порок. И писачът на добавката я пуска така че да не можеш да си я инсталираш без да отвориш черния прозорец и да почнеш да копираш разни редове код. Принуждава те насила да ползваш от неговата дрога. И това е масово явление в сектата на писачите на софтуер за линукс. Даже и когато ти се прииска да избягаш малко от недоимъка на софтуер за пингвините и отидеш на страницата на Wine, там те пращат да си го свалиш ама не под формата на .deb файл, щото ако ти го дадат направо него, ти няма да пипнеш терминала въобще и те няма да са могли да ти предадат тяхната страст по тяхната дрога.
Вече знаете за съществуването на изпадане в зависимост към хазартни игри, компютърни игри, никотин, алкохол, хероин и т.н.
Е, сега ще ви разкрия една много добре пазена тайна из интернет.
Има и изпадане в зависимост от писане на команди в терминала, от нея страдат главно хора генетично предразположени към извършване на монотонни и повтарящи се действия. А може и да я представим тази зависимост като някаква дарба, талант за писане на код, ако искаме да не сме директни с диагнозата. Ами тази „дарба“ е по-скоро рядко явление, та заради това има глад на програмисти из цял Свят. В България има даже една „академия“ предлагаща безплатно обучение по програмиране на голям брой желаещи, та да могат да намерят малкото налични в обществото генетично предразположени към извършване на монотонни и повтарящи се действия.
Сега, тези хора които са изпаднали в зависимост от писането на команди, всъщност са полезни за обществото, щото те вършат гадната работа, която разни други инженери отбягват. Проблемът с тях обаче лъсва когато стане въпрос за безплатен софтуер и операционна система. Щото точно изпадналите в зависимост от писане на команди, имат нужда постоянно да пишат нещо и да бълват бъгав софтуер за убунту например.
А ние обикновените хора се подлъгваме по безплатността на убунту и почваме да го ползваме, без да си даваме сметка, че той е троянският кон на обществото на изпадналите в зависимост от писането на команди у терминала.
Хората изпаднали в зависимост към писането на команди в терминал, представят това нещо като чели те са били много умни и заради това го били правили. Вместо лесно и удобно да си инсталират една програма от .deb файл, те пишат команди и даже парадират с това. Те се били развивали разбираш ли, като затъват все повече и повече в блатото на зависимостта им. Пък и си вярват даже, превръщат се в същински войнстващи интегристи.
За тях който отказва да им ползва тяхната дрога терминалът, е задължително глупак.
Намирайте си .deb файлове като искате да си инсталирате някой софтуер и не отваряйте терминала, защото вътре в него има лош зъл дух.
Предупредени сте.

Рядко се среща толкова добро описание.

Пълни глупости. Белгиец ходи се дупи на М$ и престани с тъпотиите. Всичко е много по-лесно, не само това, може винаги да се разбере какво е проблема, а не да търси 64 битови шейнасетични числа из някви форуми и всеки да казва, аз рестартирах и се оправи, аз пръднах и се оправи и никой не е ясно какво е станало. Преинстал и до следващият път. Никой не те кара да ползваш Линукс, ти не може да ползваш нищо, това е видно.

Я покажи колко много по-лесно е да се инсталира и работи с Ексел 2019 на който и да е Линукс. В краен случай може и 2016.

Много лесно, като не ползваш нищо от М$.

Да ползваш даден софтуер е твой личен избор, не необходимост. Това, че ти или някой друг зависи от заучените положения при даден софтуер те прави зависим към него - не можещ.

Лесно ти е на теб само с браузър и конзола, най-много да мигрираш от КДЕ на Гном, понеже и те нещо видяха зор последно време...ами хората които работят с Ексел? Ами инженерите кво да правят? Ми те ако минат на линукс "алтернативи" ще им трябва 1 месец за да свършат половината на това което с профи софтуера за уин правят за ден!

преди 31 минути, bvbfan написа:

Много лесно, като не ползваш нищо от М$.

Да ползваш даден софтуер е твой личен избор, не необходимост. Това, че ти или някой друг зависи от заучените положения при даден софтуер те прави зависим към него - не можещ.

Зàе*би ги тия двамата. Имаш много по-големи шансове да убедиш тухлена стена в предимствата на линукс, отколкото уиндоуските зомбита.

на 5.04.2020 г. в 0:53, Белгиеца написа:

щото където и да четеш все команди ти пишат

Туй като вица за тьотката, дето работела в завода за самовари - "Ми аз пробвах, ама всеки път пулемьот получается!" ;)

преди 4 часа, bvbfan написа:

Никой не те кара да ползваш Линукс, ти не може да ползваш нищо, това е видно.

Никой не може да ми забрани да полвам линукс без писане на команди в терминал.
След като ми го дават безплатно и не го ловят вируси, си го ползвам на цели 3 компютри вкъщи.
На мен и английският ми е отвратителен като език, ама го ползвам всеки ден за четене и гледане на телевизия.

преди 2 часа, Валсо написа:

Имаш много по-големи шансове да убедиш тухлена стена в предимствата на линукс, отколкото уиндоуските зомбита.

В родното ми село ме убеждаваха в предимставата на нашенките, ама аз като по-глупав си вземах белгийка и живот си живея далече от магарешките каручки и копането на лозето и бустана и градината с пипера и лупенето на кулени и т.н.
Не, не можеш да убедиш нормален човек да си смени удобството на леката кола с друсането на магарешката каручка.
За мен писането у терминал е хамалска работа и го избягвам всеки път когато това е възможно.

на 5.04.2020 г. в 0:53, Белгиеца написа:

Друг гаден момент  в линуксите е, че като не им разбираш трябва на 3 години нова версия да инсталираш, иначе твоята е остаряла и не можеш сам и един принтер да си подкараш, трябва да питаш на форум какво да търсиш за неговата марка. А ако си сложил последната версия на пингнива, той си има вече новите драйвери.

Който няма пипе да си смени ядрото сменя цялата ОС то това все едно заради спукана гума да си смениш колата

на 5.04.2020 г. в 11:39, Белгиеца написа:

Абе пак си ги пляскал едни.... Изобщо не чаткаш за какво служат nonfree репотата а и тези ИЗО-та са неофициални ама ти си пиши таман разсмиваш хората

А мен Дебиан не ме кара нищо да пиша направо си ме пуска вътре що ли така?

преди 13 часа, Hot Bastard написа:

Лесно ти е на теб само с браузър и конзола, най-много да мигрираш от КДЕ на Гном, понеже и те нещо видяха зор последно време...ами хората които работят с Ексел? Ами инженерите кво да правят? Ми те ако минат на линукс "алтернативи" ще им трябва 1 месец за да свършат половината на това което с профи софтуера за уин правят за ден!

Хората, които ползват Ексел да продължават да го ползват. Никой в Линукс не ги иска, тук няма стадни напъни, нито някой иска да ти натрапва нещо - това не е М$. Да ползваш Линукс със затворен софтуер - няма никакъв смисъл. Щом си ползваш лайнян софтуер, ползвай го във Виндовс, кой те принуждава да правиш каквото и да било. Линукс има смисъл, ако ти го управляваш, ако ще ползваш софтуер, който теб те управлява, какъвто е този на М$, няма смисъл от Линукс, ти вече си управляван.

Линукс се използва да имаш възможността да притежаваш ОС, а не тя теб. Затова 100% от всички суперкомпютри ползват Линукс и на никой там не му трябва Ексел или подобен софтуер. Това е и целият смисъл на Линукс, получаваш това, което искаш и това, което може да управляваш както ти решиш, не както дадена компания е решила. Прочети си EULA-та от М$, да разбереш, че ОС не е твоя, ти потребител, ти нямаш контрол над ОС, колкото и да се заблуждава, че тя прави това, което ти си мислиш - това не е така и дори е написано.

преди 9 часа, petie1 написа:

Който няма пипе да си смени ядрото сменя цялата ОС 

А мен Дебиан не ме кара нищо да пиша направо си ме пуска вътре що ли така?

Ти понеже си злобар и завистник и не разбираш от драйвери за Канон, не си разбрал че проблемът съм го решил благодарение на съветът на друг потребител , чрез апдейтване на драйвера gutenprint свален от launchpad и също другото парче код свалено оттам. Gdebi спира щото го нямало другото парче, понеже целта на тези който са го писали този софтуер е същата им гадна воля да те принуждават да ползваш apt-get ( който сам ще си го свали това дето липсва) у черния прозорец за заклинания. Но аз не им се давам на болните мозъци изпаднали в зависимост от писането в терминала и си го свалям и липсващото парче код под формата на .deb файл и го инсталирам преди кодека пак в Gdebi. След което кодекът се инсталира и принтерът работи, без да се сменя ядрото и да почнат други парчета код да отказват да работят. 
В линукса ми в сателитния приемник след апгрейд към нов линукс с ново ядро, изведнъж не работи фунцията "сляпо търсене". Те така става с недомислиците на правачите на линукси.

А тебе Дебиан не те кара разни работи, защото си последовател на религозното им учение в тяхната веганска секта и послушно ползваш терминала за да го разкараш това отвратително прозорче.
Но аз веган няма да ставам, заклинания няма да пиша доброволно и докато има xubuntu в което е предвидено в графичния инсталатор да избирам да се логвам без писане на парола, Дебиан няма да е моят пингвин.

Тези хора пишеци линуксите имат крайно неуважително отношение към жените, пък всеки един от тях майка го  е раждала, две баби има и някои от тях имат и сетра или братовчедки.
Това да искаш от жена да ти пише заклинания като вещица по пълнолуние в черен прозорец, е крайно неуважително и даже садистично подигравателно отношение към крайните потребителки.
Тези които правят линуксите са просто едни женомразци, вероятно повечето от тях дори нямат и жена.

преди 45 минути, Белгиеца написа:

Ти понеже си злобар и завистник и не разбираш от драйвери за Канон, не си разбрал че проблемът съм го решил благодарение на съветът на друг потребител , чрез апдейтване на драйвера gutenprint свален от launchpad и също другото парче код свалено оттам. Gdebi спира щото го нямало другото парче, понеже целта на тези който са го писали този софтуер е същата им гадна воля да те принуждават да ползваш apt-get ( който сам ще си го свали това дето липсва) у черния прозорец за заклинания. Но аз не им се давам на болните мозъци изпаднали в зависимост от писането в терминала и си го свалям и липсващото парче код под формата на .deb файл и го инсталирам преди кодека пак в Gdebi. След което кодекът се инсталира и принтерът работи, без да се сменя ядрото и да почнат други парчета код да отказват да работят. 
В линукса ми в сателитния приемник след апгрейд към нов линукс с ново ядро, изведнъж не работи фунцията "сляпо търсене". Те така става с недомислиците на правачите на линукси.

А тебе Дебиан не те кара разни работи, защото си последовател на религозното им учение в тяхната веганска секта и послушно ползваш терминала за да го разкараш това отвратително прозорче.
Но аз веган няма да ставам, заклинания няма да пиша доброволно и докато има xubuntu в което е предвидено в графичния инсталатор да избирам да се логвам без писане на парола, Дебиан няма да е моят пингвин.

Тези хора пишеци линуксите имат крайно неуважително отношение към жените, пък всеки един от тях майка го  е раждала, две баби има и някои от тях имат и сетра или братовчедки.
Това да искаш от жена да ти пише заклинания като вещица по пълнолуние в черен прозорец, е крайно неуважително и даже садистично подигравателно отношение към крайните потребителки.
Тези които правят линуксите са просто едни женомразци, вероятно повечето от тях дори нямат и жена.

Поредните ти глупости.... И пак по милост са ти дали нещо и ти сега се хвалиш къв си разбирач и много добре знам кой ти помогна недей много да се напъваш да лъжеш че много ги разбираш нещата и за двете главни ОС....

Каква е тази мания да си събираш .deb от разни неофициални сайтове? Аз си свалям всички .deb от репотата официалните а не от някакъв сайт дет не се знае кой как го е дебианизирал...

Никакви команди не съм писал за никакъв джам с два клика на мишката и Дебиан си ме пуска автоматично ама Джокер белгийски няма акъл да го зацепи че ме мързи и си ползвам KDE Plasma и конзолата

преди 1 час, petie1 написа:

Каква е тази мания да си събираш .deb от разни неофициални сайтове? 

Никаква, просто като всеки нормаен потребител идващ от уиндоус питах гугъл и той ме отведе там.
А за да го свалиш от убунту трябва да знаеш точно как се казва и къде са го забутали в коя незнайна категория и т.н.
Я да видиме как се стига до този линк:
https://packages.ubuntu.com/bg/xenial/printer-driver-gutenprint

Къде го търсиш, без помоща на гугъл ?
Чисто и просто липсва категория за принтери, след xenial няма /printers нали така.
На тъпата им страница няма търсачка, а като търсиш със Cntrl+F и пишеш printer или driver се оцветява в черево = нищо не намира. А файлът е там някъде, ама нарочно е скрит, щото тяхната цел на тези болни мозъци е всички да ползват терминал, така е в тяхната секта.

Я да ни обясниш ти сега на нас начинаещите, как се инсталира Firefox последна версия, ама от сайта на Мозила и без терминал. Защото миналата година като се оплаквах тука точно за това, никой не ми даде файл .deb , сега знам къде има такива, но те не са налични веднага. От момента в който виждам нова версия на сайта на мозила и момента в който апдейтите ми я свалят, минават 10 дена. А синаптик в Минт 18.2 можем да го броим направо за умрял, винаги за него старите версии на всички софтуери са били последните. 
Ето, един браузър не може да си свали новобранец от сайта на мозила и да си го инсталира, щото не го дават да е .deb .
Това ако не е нарочна подигравка с потребителите, тогава какво е ?

Тези гадинки пингвините са отвратителни животинки, правени от хора с изчанчени намерения.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Бе, пич, ти тия команди дето ще ги пишеш в конзолата за срок от 5 години са колкото само един единствен твой пост.

Те обаче поне ще ти служат за нещо, но всичкото бестселър дето изписа нищо не ти носи. Четат ти само за да те подиграват после.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Ето, един браузър не може да си свали новобранец от сайта на мозила и да си го инсталира, щото не го дават да е .deb .
Това ако не е нарочна подигравка с потребителите, тогава какво е ?

Тези гадинки пингвините са отвратителни животинки, правени от хора с изчанчени намерения.

За това, че в сайта на Mozilla няма последната версия на Firefox в .deb формат, "заслугата" е на собствениците на сайта. Защо се опитваш да изкараш виновни разработчиците на Linux?... :angry: 

За това, че в сайта на Mozilla няма последната версия на Firefox в .deb формат, "заслугата" е на собствениците на сайта. Защо се опитваш да изкараш виновни разработчиците на Linux?... :angry: 
Няма ли? Че на мен … откъде ми се обновява???
А, да - сетих се. През водопровода - от ВиК-то.
преди 3 часа, bvbfan написа:

Хората, които ползват Ексел да продължават да го ползват. Никой в Линукс не ги иска, тук няма стадни напъни, нито някой иска да ти натрапва нещо - това не е М$. Да ползваш Линукс със затворен софтуер - няма никакъв смисъл. Щом си ползваш лайнян софтуер, ползвай го във Виндовс, кой те принуждава да правиш каквото и да било. Линукс има смисъл, ако ти го управляваш, ако ще ползваш софтуер, който теб те управлява, какъвто е този на М$, няма смисъл от Линукс, ти вече си управляван.

Линукс се използва да имаш възможността да притежаваш ОС, а не тя теб. Затова 100% от всички суперкомпютри ползват Линукс и на никой там не му трябва Ексел или подобен софтуер. Това е и целият смисъл на Линукс, получаваш това, което искаш и това, което може да управляваш както ти решиш, не както дадена компания е решила. Прочети си EULA-та от М$, да разбереш, че ОС не е твоя, ти потребител, ти нямаш контрол над ОС, колкото и да се заблуждава, че тя прави това, което ти си мислиш - това не е така и дори е написано.

Интересно как човек който си е спрял видео картата от биоса, понеже няма драйвър, е убеден, че си ползва компютъра на пълните възможности. Добре са ви промили мозъка линукс евангелистите.

преди 10 минути, RudeBoy написа:

Да, виновни са, че не са направили универсален формат за пакетиране на софтуер. За Уиндоус 7, 8 и 10 се прави едно .ехе и това е. А за Линукс? Един пакет за убунту 18.04, друг за убунту 16.04, трети за дебиан 10, четвърти за дебиан 9, пети за федора 30, шести за федора 31, седми за арч...ааа грешка, за арч няма, там трябва да компилираш от сорс.

Опитват се сега да въведат универсален формат, но и там естествено се разцепиха - флатпак, снап, апимидж, въпрос на време е и още да изкочат.

преди 8 минути, RudeBoy написа:

Защото от Минт са ми набутали задължително точно лисицата , която ходи винаги да им докладва кое ми ИП-то на тях, отваряйки страница от техния сайт на Минт.
Те са ми я натресли тази гадост, а аз после избирам Опера да ми е основен браузър, понеже има безплатен ВПН.
Защо карат абсолютен начинаещ да ползва лисицата, след като предварително знаят че няма да може да си я сваля от сайта им ?
Аз на моя Минт въобще не му правех обновявания 1 година, докато почнаха да ми викат разни сайтове да си сложа нова версия на лисицата. Е да, ама без да пуснеш пингвина да свали един тон софтуер, нямаш право на нова лисица през услугите на Минт. А синаптик ти вика, че тази версия дето я имаш е била последната налична.
Ами ако го ползвам Минт на вилата и там нямам интернет, ама ми трябва нова версия на някой софтуер само него да го сложа, тогава какво ходене по мъките започва, като на сайта им на този софтуер не ти го дават като .deb файл, а трябва да пишеш команди да се свали в избрана от тях папка, да се разархивира в други папки и накрая да се инсталира, но от интернет който нямаш под ръка .
И забележи, че софтуер за нов пингвин няма да тръгне на пингвин от 2017г. А нов пингвин при убунту е всяка втора година.
Значи на вилата имам стар пингвин, а вкъщи имам нов пингвин. И ако искам да хитрувам да взема версията от новия, еми няма да работи на стария.
Аааааааааааа така ли било то ?
Ами така е в тази секта.
И кво правим тогава ?
Еми трябва да чечем постоянно пингвинската библия всекидневно, та по едно време да стигнем до раздела в който ще ни обяснят, че било имало специален софтуер за сваляне на пакети за различни версии от тази на машината която ги сваля.
Видя ли сега кво имало, ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.