Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 26 минути, Hot Bastard написа:

Интересно как човек който си е спрял видео картата от биоса, понеже няма драйвър, е убеден, че си ползва компютъра на пълните възможности. Добре са ви промили мозъка линукс евангелистите.

Да, виновни са, че не са направили универсален формат за пакетиране на софтуер. За Уиндоус 7, 8 и 10 се прави едно .ехе и това е. А за Линукс? Един пакет за убунту 18.04, друг за убунту 16.04, трети за дебиан 10, четвърти за дебиан 9, пети за федора 30, шести за федора 31, седми за арч...ааа грешка, за арч няма, там трябва да компилираш от сорс.

Опитват се сега да въведат универсален формат, но и там естествено се разцепиха - флатпак, снап, апимидж, въпрос на време е и още да изкочат.

Както вече написах, ограничените ти познания те правят тъп, не многознайко, както си мислиш ти. Изборът дали ще ползвам картата е мой, и да сложа драйвера, пак няма да я ползва, това го прави ненужен. Пакетите в Линукс са светлинни години по-добри от Лайняндоса, но това, че си ограничен отново те принуждава да правиш глупави заключения. Виндовс формата е най-лошият, те въведоха Store-а за да решат този проблем, при положение, че в Линукс ги има от 20г.

Никой не те задължава да ползваш Линукс. Това, че плюеш нещо, което не разбираш, те прави глупав, дори не си направил труда да прочетеш по тази тема. Отхвърлянето на нещо, което не разбираш, не те прави по-умен, напротив. Поради същата причина няма тема, "Защо Лайняндос не е моята ОС", защото хората, които знаят за какво иде реч, няма да седнат да се занимават с глупости.

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

преди 30 минути, bvbfan написа:

Както вече написах, ограничените ти познания те правят тъп, не многознайко, както си мислиш ти. Изборът дали ще ползвам картата е мой, и да сложа драйвера, пак няма да я ползва, това го прави ненужен. Пакетите в Линукс са светлинни години по-добри от Лайняндоса, но това, че си ограничен отново те принуждава да правиш глупави заключения. Виндовс формата е най-лошият, те въведоха Store-а за да решат този проблем, при положение, че в Линукс ги има от 20г.

Никой не те задължава да ползваш Линукс. Това, че плюеш нещо, което не разбираш, те прави глупав, дори не си направил труда да прочетеш по тази тема. Отхвърлянето на нещо, което не разбираш, не те прави по-умен, напротив. Поради същата причина няма тема, "Защо Лайняндос не е моята ОС", защото хората, които знаят за какво иде реч, няма да седнат да се занимават с глупости.

Няма как да има "лайняндос не е моята ОС" защото 90% от хората ползват това. Стора на виндовса никой не го ползва и никакъв проблем не решава, даже създава. Вин формата е най-доброто към този момент за десктоп ОС. Тва да си зависим от хранилища и всичкия софт да идва от там работи само за сървър където нямаш графична среда и няма как да отвориш браузър и да свалиш .ехе

преди 1 час, Белгиеца написа:

Те са ми я натресли тази гадост, а аз после избирам Опера да ми е основен браузър, понеже има безплатен ВПН.

Ми то и аз съм така. Първото, което правя след инсталиране на нов Mint, е да махна Firefox-а, и още една купчина боклуци. След това си отварям папката със софтуер, и почвам наред - Opera, Viber, XN VIew, и още няколко програмки, на които предвидливо съм си запазил по един .deb инсталационен файл. И след това изобщо не ме интересува Firefox как се инсталирал или обновявал.

И никой не кара начинаещите да го ползват! Сложили са някакъв браузър, ей така - да има, и са дали свободата да го махнеш, ако не го искаш, и да си сложиш друг. За разлика от Windows, където от много по-примитивния IE отърване няма.

преди 11 минути, RudeBoy написа:

3а разлика от Windows, където от много по-примитивния IE отърване няма.

optional-features-600x740.png.webp

ie-uninstall-600x296.png.webp

преди 29 минути, RudeBoy написа:

За разлика от Windows, където от много по-примитивния IE отърване няма.

Да го махнеш не можеш, но има начин да му забраниш да се отваря. Спираш ъпдейтите на бозата, преименуваш "iexplorer.exe" на "iexplorer.b2" (идеята е да непознат за бозата формат), и никога повече няма да му видиш муцуната. :D  За всеки случай този 'b2' файл го правиш само за четене и готово.

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Всъщност, оказа се, че може :) . Hot Bastard по-горе е посочил начин.

Него съм го блокирал.
В 10-ката може и да са добавили опция за деинсталиране, но в предишните бози няма такава. А никой с IQ над 90 не би си инсталирал 10-ка.

преди 2 часа, Валсо написа:

А никой с IQ над 90 не би си инсталирал 10-ка.

Що бе ?
Аз си я имам инсталирана за всеки от 3-те ни десктопи на отделни твърди дискове.
Те я дават без пари боза 10, не си ли го разбрал още ?
Не я ползваме но си я имаме  и аз и жена ми и сънът ми.
Ти как си я представяш тая работа синнът ми да си доведе някое гадже и то да иска да си провери и-мейлите от компютър и да не можем да му пуснем една боза 10 с която е свикнала да си служи ?
Може ли да се изложим така пред някоя мома ?
Ти дете имаш ли бе, или в сектата на арчовистите това е забранено ?

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Що бе ?
Аз си я имам инсталирана за всеки от 3-те ни десктопи на отделни твърди дискове.
Ти как си я представяш тая работа синнът ми да си доведе някое гадже и то да иска да си провери и-мейлите от компютър и да не можем да му пуснем една боза 10 с която е свикнала да си служи ?

Свалям снимката на дъщеря ми живееща в София и много любезно и настойчиво те моля за твоя, понеже съм ти лют ФЕН!

преди 5 часа, Hot Bastard написа:

Няма как да има "лайняндос не е моята ОС" защото 90% от хората ползват това. Стора на виндовса никой не го ползва и никакъв проблем не решава, даже създава. Вин формата е най-доброто към този момент за десктоп ОС. Тва да си зависим от хранилища и всичкия софт да идва от там работи само за сървър където нямаш графична среда и няма как да отвориш браузър и да свалиш .ехе

Никой не иска твоето мнение, то е напълно некомпетентно. Няма такава тема, защото хората не натрапват своето мнение, защото то няма значение. Ти си мислиш, че твоето има - но няма никакво. Това основен проблем на слабо образованите хора, налагат мнение, което винаги не е вярно.

Ти си точно като тези, които казват, че не трябва да са маските задължителни или че вирусът не бил страшен. Но не могат да защитят тезата, защото са некомпетентни, затова и никой не трябва да ги слуша, макар да натрапват грешното си мнение. Ти си типичен пример за това, нямаш грам представа от Линукс, но си сигурен, че Лайняндос е по-добър. Не виждаш ли некомпентентността си?

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Що бе ?

Те са женени за конзолата и децата им са командите които праскат по цял ден.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Никаква, просто като всеки нормаен потребител идващ от уиндоус питах гугъл и той ме отведе там.
А за да го свалиш от убунту трябва да знаеш точно как се казва и къде са го забутали в коя незнайна категория и т.н.
Я да видиме как се стига до този линк:
https://packages.ubuntu.com/bg/xenial/printer-driver-gutenprint

Къде го търсиш, без помоща на гугъл ?
Чисто и просто липсва категория за принтери, след xenial няма /printers нали така.
На тъпата им страница няма търсачка, а като търсиш със Cntrl+F и пишеш printer или driver се оцветява в черево = нищо не намира. А файлът е там някъде, ама нарочно е скрит, щото тяхната цел на тези болни мозъци е всички да ползват терминал, така е в тяхната секта.

Я да ни обясниш ти сега на нас начинаещите, как се инсталира Firefox последна версия, ама от сайта на Мозила и без терминал. Защото миналата година като се оплаквах тука точно за това, никой не ми даде файл .deb , сега знам къде има такива, но те не са налични веднага. От момента в който виждам нова версия на сайта на мозила и момента в който апдейтите ми я свалят, минават 10 дена. А синаптик в Минт 18.2 можем да го броим направо за умрял, винаги за него старите версии на всички софтуери са били последните. 
Ето, един браузър не може да си свали новобранец от сайта на мозила и да си го инсталира, щото не го дават да е .deb .
Това ако не е нарочна подигравка с потребителите, тогава какво е ?

Тези гадинки пингвините са отвратителни животинки, правени от хора с изчанчени намерения.

Браво бе една търсачка не можеш да ползваш ама лялянето го можеш :lol6:

Това дали не са .deb?

Ползвах търсачката на Дебиан

За Убунту не съм запознат

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Значи на вилата имам стар пингвин, а вкъщи имам нов пингвин. И ако искам да хитрувам да взема версията от новия, еми няма да работи на стария.
Аааааааааааа така ли било то ?
Ами така е в тази секта.
И кво правим тогава ?
Еми трябва да чечем постоянно пингвинската библия всекидневно, та по едно време да стигнем до раздела в който ще ни обяснят, че било имало специален софтуер за сваляне на пакети за различни версии от тази на машината която ги сваля.
Видя ли сега кво имало, ...

Ко? Я си подреди малко лялянето че нещо хептен си мръднал........ Каква нова версия на 2 години при Убунту? Има си LTS

преди 1 час, petie1 написа:

За Убунту не съм запознат

Ама се правиш на голем отворковец, нали.

----------------------------------------------------------------------------------

А сега пробвах пак никонския софтуер да го подкарам в Минт 18.2 с втори Wine 3.20 инсталиран от PlayOnLinux ама пак не иска да работи NX-D.
Сложил съм му на Wine 3.20 да симулира Уин 10, ама нищо не помага.
Значи трябва си да си има човек и боза 10 за софтуери който не вървят у смърделите пингвини.

преди 1 час, petie1 написа:

Каква нова версия на 2 години при Убунту? Има си LTS

Ето ти ги :
16
17

18
19
20
от 2017г. насам са излезнали.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Ама се правиш на голем отворковец, нали.

----------------------------------------------------------------------------------

А сега пробвах пак никонския софтуер да го подкарам в Минт 18.2 с втори Wine 3.20 инсталиран от PlayOnLinux ама пак не иска да работи NX-D.
Сложил съм му на Wine 3.20 да симулира Уин 10, ама нищо не помага.
Значи трябва си да си има човек и боза 10 за софтуери който не вървят у смърделите пингвини.

Ето ти ги :
16
17

18
19
20
от 2017г. насам са излезнали.

За Убунту не съм запознат с търсачката им по принцип за принтери се ползва CUPS и даже си го пише в релзултата ти

Иначе аз си ползвам LTS изданията

Capture NX-D  затва ли мрънкаш?

Аа репото на Убунту било същото кат на Дебиан ясно

Кликни ме

Баси Джокера лъжлив за втори ме излъга, писах в търсачката Убунту printer и ми изплю тва дет опяваш

преди 8 часа, petie1 написа:

Capture NX-D  затва ли мрънкаш?

Аа репото на Убунту било същото кат на Дебиан ясно

Кликни ме

, писах в търсачката Убунту printer 

Сега остава да покажеш търсачката, щото аз ако искам мога и да не ти казвам например, че знам да напиша "скачать" в www.yandex.ru и ти да се чудиш откъде ми изкачат едни директни линкове за безплатни книги.

Capture NX-D е само 1 символ на пингвинската некадърност да подкарва .exe програми.

преди 5 часа, Валсо написа:

Дърти като него...

Аз съм млад татко на 13 годишно дете бе, ама ти като не разбираш от деца и не ти е ясно какви млади майчета чакат следобед дечицата си пред даскалото.
Явно липсата на женско присъствие трябва да я компенсираш с писане на заклинания като вещица по пълнолуние.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Аз съм млад татко на 13 годишно дете бе, ама ти като не разбираш от деца и не ти е ясно какви млади майчета чакат следобед дечицата си пред даскалото.

Явно липсата на женско присъствие трябва да я компенсираш с писане на заклинания като вещица по пълнолуние.

Ето как зарибяват мацките линуксчиите

meme.jpg

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Сега остава да покажеш търсачката, щото аз ако искам мога и да не ти казвам например, че знам да напиша "скачать" в www.yandex.ru и ти да се чудиш откъде ми изкачат едни директни линкове за безплатни книги.

Capture NX-D е само 1 символ на пингвинската некадърност да подкарва .exe програми.

Намерил с ко да се фука че аз тия номера ги знам от над 17 години бе алоо, леле човек с дете стигнал развитието на 15 годишен хлапак и се фука моля ти се...

Драйвери за принтери да искаш в търсачката на Убунту

И какво не му е в ред на ФФ от сайта на Мозила? Свалих разхарвирах кликнах и тръгна ФФ ама джокер белгийски все за нещо трябва да нарежда

преди 2 часа, Белгиеца написа:

"скачать" в www.yandex.ru и ти да се чудиш откъде ми изкачат едни директни линкове за безплатни книги.

Както винаги си много изостанал в развитието си. Аз като напиша "скачать" в яндекс и в гугъл, ми излизат едни линкове за безплатни ФИЛМИ. Но дъртио знае какво е само книга, защото в неговия свят камерата още не е изобретена. :D

преди 3 часа, petie1 написа:

Драйвери за принтери да искаш в търсачката на Убунту

И какво не му е в ред на ФФ от сайта на Мозила? Свалих разхарвирах кликнах и тръгна ФФ ама джокер белгийски все за нещо трябва да нарежда

А така, прихванах го твоя линк, много ме кефи защото доказва до каква степен хората интересуващи се от писане на комнади в терминал, са неспособни да разберат потребностите на обикновен ползвател идващ от уиндоус.
От линка дето си го дал се вижда ясно каква джунгла е при убунту, пишеш принтер а ти излизат 500 други непотребни нещица, хей така нарочно, за да не знеш на какво да кликнеш после. А Канон не пише никъде, значи като си начинаещ просто зарязваш новоинсталирания пингвин и се връщаш към бозата. Или отиваш да се молиш на някой форум на някоя пингвинска секта, да ти кажат половин страница заклинания за писане у терминала. Е да де, ама ако си девица няма да искаш да се регистрираш на форума на Мозо щото неговите аватари са все едни със снимки на  kypвeтa. Ако си майка и имаш деца, пак няма да искаш да се регистриаш там, щото дъщеря ти ще си помисли че си отишла на сайт за еротика.

--------------------------

А за лисицата, след като я разархивира на какво кликна, а ?
А после начинаещият на какво ще клика всеки път, като иска да я пусне ?
Те описали ли са как да си създава сам линк пряк път към папката и файла ?
А пък аз прочетох, че трябва първо да се разкара съществуващата лисица, преди да се прави това което описваш, защото щяло да има конфликт по отношение на настройките на браузърра. Но на тебе кво ти пука за начинаещите, ти искаш само да докажеш, че е щял да тръгне един път браузърът по неандерталски начин. За начинаещите идващи от уиндоус това което си направил е чисто и просто неприемливо. Те са свикнали на комфорт, да си свялат от сайта и инсталират по нормален начин браузъра, който ще разкара сам предишната си версия. Ама от къде акъл у писачите на софтуер за пингвини, да се сетят че нормалните хора няма да са съгласни дълго време да бъдат подлагани на бъгави решения като за първобитни диваци.

Писачите на лисицата са олицетворение на подигравателното отношение на последователите на пингвинските секти към обикновените потребители, жени, деца, стари хора.
Заради точно такова неуважително отношение, потребителите отбягват да ползват линукси, въпреки че ползат по неволя още по-отвратителният Андроид в смартфоните им.

преди 1 час, Валсо написа:

...линкове за безплатни ФИЛМИ. 

Ами като съм спрял да гледам филми художествени измислици преди 20 години, за кво да ги търся ?
Телевизионните канали които ловя от небето ме засипват с филми без пари и без савляне, но не ги гледам.
А книги не означава романчета, такива съм спрял да чета като станах на 18г. и ми дадоха дипломата от гимназзията.
В книгите по психатрия пише например за различните зависимости в които изпадат разни човеци.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

В книгите по психатрия пише например за различните зависимости в които изпадат разни човеци.

Прочети и за твоята - зависимостта от деб файлове и фобията ти към терминала. Въпрос на време е фобии и зависимости като твоите да бъдат обявени за психични разстройства от СЗО.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А за лисицата, след като я разархивира на какво кликна, а ?
А после начинаещият на какво ще клика всеки път, като иска да я пусне ?
Те описали ли са как да си създава сам линк пряк път към папката и файла ?
А пък аз прочетох, че трябва първо да се разкара съществуващата лисица, преди да се прави това което описваш, защото щяло да има конфликт по отношение на настройките на браузърра. Но на тебе кво ти пука за начинаещите, ти искаш само да докажеш, че е щял да тръгне един път браузърът по неандерталски начин. За начинаещите идващи от уиндоус това което си направил е чисто и просто неприемливо. Те са свикнали на комфорт, да си свялат от сайта и инсталират по нормален начин браузъра, който ще разкара сам предишната си версия. Ама от къде акъл у писачите на софтуер за пингвини, да се сетят че нормалните хора няма да са съгласни дълго време да бъдат подлагани на бъгави решения като за първобитни диваци.

Писачите на лисицата са олицетворение на подигравателното отношение на последователите на пингвинските секти към обикновените потребители, жени, деца, стари хора.
Заради точно такова неуважително отношение, потребителите отбягват да ползват линукси, въпреки че ползат по неволя още по-отвратителният Андроид в смартфоните им.

Мале пак си творил  яката, ей затва сме ти люти фенове кат дедо Стефчо... Та ти изкара старта на ФФ ракетна наука бре.. За твое сведение не съм използвал терминала да стартирам ФФ 75 и даже си бяха двете стартирани еср и 75 си бяха стартирани едновремено без проблеми, и никъде бе е казано че трябва да махаш еср за да имаш 75 разархвирах кликнах на firefox и честита ти  нова лисица д-р Терминалов а създавнето на връзка в KDE Plasma е лесно и просто кат в Уин ама ти нпма как да го  разбереш, та нека съм си зле според теб... А драйвера ти се оказа част guteprint а уж нямалпо драйвери в търсачката даже си има един printer-drive-all... Прподължавай  да ме  веселиш още дълги години калдатдки Джокер такъв

преди 2 часа, Валсо написа:

... от СЗО.

Тези ги четат по-малко, ето това ти трябва, кликни по зеления бутон горе, излиза като сваляш текста надолу
https://www.academia.edu/11886511/DSM-IV-TR._Diagnostic_and_statistical_manual_of_mental_disorders

или ако не става тогава от долния, или търсиш сам линк като знаеш заглавието

https://www.researchgate.net/publication/230002115_Diagnostic_and_Statistical_Manual_of_Mental_Disorders_DSM-IV-TR

Чети внимателно диагнозите и си задавай въпроса по отношение на симптомите им, дали не ги имаш и ти някои от тях.
Не се знае, може пък да ти проблесне в даден далечен момент и да осъзнаеш каква празнота се опитваш да зъпълниш чрез писането на заклинания.
То има и хора дето ходят да клечат с часове да ловят риба и после я хвърлят обратно в езерото. Други пък стават монаси някъде далече от цивилизацията. Шарен свят колкото щеш.

А аз съм на мнение, че индивиди на които им е трудно да се интересуват от себеподобните им примати, се занимават доброволно с писане на заклинания у терминал, без това да им носи пари от заплата.
Когато е трудно общуването с хора, еми можеш да избягаш у терминала.

преди 1 минута, petie1 написа:

А драйвера ти се оказа ...

Къф драйвер бе, нали ядро ново ми било трябвало ?
Ха ха ха ...

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Къф драйвер бе, нали ядро ново ми било трябвало ?
Ха ха ха ...

Е нали вчера ми мрънкаше за някакъв драйвер че не ти излизал уж в търсачката на Убунту бе Джокер кух кат хралупа?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.