Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 47 минути, manjaro написа:

WTF? A как стои въпроса с видео плеърите? Мога ли да пусна 4/8к видео/филм и процесора да ''почива''?

Процесора може да „почива“ ако имаш добра видео карта

Снимка на екрана_2020-04-17_21-01-37.png

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Е па много по-забавно е от писането на команди у терминал или код на програми.
Аз не искам да си говоря на двуичен език с машини, с човеците ми е по-приятно.

То ти нито с машините можеш да говориш нито с човеците ама иначе си як Джокер

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

В момента информацията, а не хората управляват света!

Винаги е било така не само днес

Боза 10 и ефтин лаптоп ,дай ся да разчовъркаме щой е туй говедо Ефтин лептопъ :) 

преди 2 часа, Росен Р. Александров написа:

Баща ми е на 62 е я ползва вече 6 - 7 години, и неще да чуе за Уинлайното. И да с Манджаре е (ArchLinux).

Ама съседката на Джокер белгийски не можела и той си направил извода че  не ставал Линукса за жени и старци ей го и дядо Стефчо му го каза логика вади та дрънка

преди 8 минути, petie1 написа:

То ти нито с машините можеш да говориш нито с човеците ама иначе си як Джокер

Винаги е било така не само днес

С машините не говоря, да, просто им пускам команди ... ;) 

Хм ... джокер не съм ... просто понякога съм "Черен Петър" или по модерно "черен петък" ... ;) 

Като чуя винаги ... и все си мисля за бъдещето ... хм ... та ке го видим, но аз съм от вчера ... т.е. миналото ... :) 

преди 2 минути, Ивайло Димов написа:

Боза 10 и ефтин лаптоп ,дай ся да разчовъркаме щой е туй говедо Ефтин лептопъ :) 

Ми ... питай някой геймър ... :) 

Аз по ефтин разбирам пластмасовите боклуци със умрелите интелски атом базирани процесори :)

преди 1 минута, Ивайло Димов написа:

умрелите интелски атом

Ми ... ко да ти кажа на нано ниво ... има и брак ... и той трябва да се продава ... пари са вложени ... а инвестиралия му трябват кинти и  чакат ли чакат ...

преди 2 часа, Ивайло Димов написа:

Аз по ефтин разбирам пластмасовите боклуци със умрелите интелски атом базирани процесори :)

Ти пък ... Ми те всички са плас-масови! Досега не съм виждал лаптоп от гранит или полиран мрамор!!!

Колкото до процесорите (и другите компоненти) - въпроса е, за какво ще се използва? Какви са очакванията?

За един - „Голф тройка“ е „върха на сладоледа“, докато за друг - Mercedes-Benz SL 500 е еФтиния!

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Ооооо, аз ако бях диктатор щях да въведа военна мобилизация и всички писачи на пингвини ще ги затворя в Белене

И щеше да духаш супата, защото "писачите" в България са малко, повечето са от всички краища на света.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Ооооо, аз ако бях диктатор ...

Ако беше баба мъжка ... щеше да бъде дядо!

преди 11 часа, malosi написа:

Процесора може да „почива“ ако имаш добра видео карта

Снимка на екрана_2020-04-17_21-01-37.png

И ако линукса знаеше как да я ползва. За паузирано видео 15-18% са много.

преди 5 часа, Hot Bastard написа:

И ако линукса знаеше как да я ползва. За паузирано видео 15-18% са много.

Не зная, защо си губя времето, но все пак...

Hot Bastard, 7 броя видео по 8к достатъчни ли са? Мисля че можеше и да са 10 за 100%. Като имаш в предвид, че процесора ми е Ryzen 1200, най-слабия от първата серия.

преди 1 час, vpvelev написа:

Hot Bastard, 7 броя видео по 8к достатъчни ли са? Мисля че можеше и да са 10 за 100%. Като имаш в предвид, че процесора ми е Ryzen 1200, най-слабия от първата серия.

:emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Ти въобще знаеш ли как се сменя резолюцията на клипче в YouTube и как се пуска на 8к ??? Дори на Full HD не си го пуснал. Абе бива да сте зле, ама тва е просто скандално :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Или викаш щом в заглавието пише 8к, то автоматично се пуска на такава резолюция :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

бил пуснал 7   8к клипчета на най-слабия процесор, браво бе, то голяма работа тоя Линукс, хората що дават пари за скъпи видео карти и монитори, направо слагат едно линуксче на лаптоп за 500 лева и излитат 🤣🤣🤣

преди 22 минути, Hot Bastard написа:

:emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Ти въобще знаеш ли как се сменя резолюцията на клипче в YouTube и как се пуска на 8к ??? Дори на Full HD не си го пуснал. Абе бива да сте зле, ама тва е просто скандално :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Или викаш щом в заглавието пише 8к, то автоматично се пуска на такава резолюция :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

бил пуснал 7   8к клипчета на най-слабия процесор, браво бе, то голяма работа тоя Линукс, хората що дават пари за скъпи видео карти и монитори, направо слагат едно линуксче на лаптоп за 500 лева и излитат 🤣🤣🤣

Хайде да се уточним. За моето клипче ли казваш че не е на 8к или на тия които съм пуснал?

За тях как разбра че не са на 8к?

Защо трябва моя клип да е 8к, ако съм те разбрал правилно.

преди 33 минути, vpvelev написа:

Хайде да се уточним. За моето клипче ли казваш че не е на 8к или на тия които съм пуснал?

За тях как разбра че не са на 8к?

Защо трябва моя клип да е 8к, ако съм те разбрал правилно.

Твоето, че не е - не е, но и тия които си пуснал, за да са 8к, трябва да цъкнеш на бутона за настройките и да избереш резолюция 8к. Айде пробвай, ако едно тръгне с повече от 1 фпс ще е постижение. Ти сега си ги пуснал на 480р, a 8k e 4320p. Как съм познал - е много лесно, то пише 8к долу вдясно на кръгчето.

8kwhoa.png

На 8k - 1.7% CPU. Win 10

w8NXhkk.png

Остави ги бе, нека си пържат процесорите с Линукс и да си мислят, че 480р е 8к 🤣

Hot Bastard простичък отговор,

процесор I3 CPU 380 2009 год.

Вградена видео карта , лаптоп Dell Inspiron N5010 без проблем натоварване на процесора 22% 8К видно от снимката.

А като ти харесва Windows стой си там и не се дрищи в форумите за Linux.

ubuntu2.png

ubuntu3.png

преди 20 минути, blagomil написа:

Hot Bastard простичък отговор,

процесор I3 CPU 380 2009 год.

Вградена видео карта , лаптоп Dell Inspiron N5010 без проблем натоварване на процесора 22% 8К видно от снимката.

А като ти харесва Windows стой си там и не се дрищи в форумите за Linux.

ubuntu2.png

Поредния позьор с наранено его :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:ти не виждаш ли кво пише - 356 дропнати фрейма от 386. Какво гледаш??? Слайдшоу? :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Виж статса на @manjaro - 0 дропнати фрейма от 1963. Въобще знаеш ли какво е това?

Да, ще спра да дрищя във форумите за Линукс, защото е безсмислено да си губя времето с хора които елементарни неща не знаят, и могат само да повтарят като папагали "туй лaйнокса е голяма работа".

Чак ми написал ника с големи букви и го подчертал, ц ц ц, много се засягате бе, да не сте женени за тоя Линукс :emoji_smiley-23:

преди 20 минути, blagomil написа:

ubuntu3.png

Нали беше с вградено видео бе??? Как така АМД вградена графика на Интелски процесор :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Е не може да сте толкова зле, то бива бива ама трябва награда да се обяви - най-заблуден лaйноксчия, надпреварата ще е страшна.

преди 10 минути, Hot Bastard написа:

Нали беше с вградено видео бе??? Как така АМД вградена графика на Интелски процесор :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

Е то бива човек да е тъп, ама чак толкова ... 722724.gif

Стар лаптоп, с процесор Intel, и вградена в дъното видеокарта на ATI, която сега се отчита като AMD. Загря ли? :hit:

Най-добре е наистина да се махнеш от този раздел. Че ни писна да сменяме тъпомера, след всеки път, като го счупиш.

ОК, гледайте си 480р слайдшоуто и си мислете че е 8к 🤣 с удоволствие ще спра да си губя времето с вас.

преди 1 час, Hot Bastard написа:

Остави ги бе, нека си пържат процесорите с Линукс и да си мислят, че 480р е 8к 🤣

И накрая да обобщим:

Linux не е моята операционна система, защото не мога ЕДНОВРЕМЕННО да гледам най-малко 5 клипа в браузъра с 8К резолюция! 

Но може да гледаш слайдшоу

преди 6 часа, vpvelev написа:

Това не са 8K видеа, които си пуснал. По подразбиране, Youtube пуска неква малка резолюция. Отива на зъбното колело и сменяш на 8К, както са ти показали по-горе. Тогава е истината и тогава става интересно.

PS: 8К телевизори почти няма, а вие искате на некъв смотан монитор да пуснете такъв сигнал. И к'во ще гледате? 8К? Дръжки ще гледате тая резолюция! Отделно човешкото око не различава от FullHD нагоре. Всико е маркетинг, а народа е глупав и прост, и кълве въдицата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.