Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

Хора много - вкусове още повече...

Истинското ми занимание е музика - пианист съм. Сега ще ти изразя моята версия на нещата:

Windows:

1) лесен

2) не много бърз (трябва ти сериозна машина и ресурси за да ти върви бързо без засечки... И определено трябва да си с Win 7)

Това засега ти изглежда вярно, но не след дълго сами ще се опревергаят. Като цяло win в момента не понася да се инсталират много програми, предполагам е пряко свързано с регистрите. То не че не може, но после върви като охлюв.

10) Windows 7 има автоматичноинсталиращи се драйвери :) , които не работят задължително винаги... но все пак ги има !

Да - макар и 10 години по-късно, MS, започват да осъзнават че има световна мрежа.

11) Трябва винаги да се грижиш за Windows-ската хигиена - чисти registry, чисти глупости от хард диска, които не ти трябват...

Незнам, като че ли предпочитам да се придържам към варианта с преинсталирането - поне със сигурност се оправя, междувременно можеш да качиш поредния SP, така че да работи както трябва. Не знам дали си забелязал, но всички декстопи които аз съм видял и windows се ползва отдавна, са доста зле - и неподредени и бавни и от друга страна изскачат по 10-на самостоятелни ъпдейтъра, които да се пречкат на всяка стъпка.

... не съм имал много отдавна. Последните пъти беше поради несъвместима РАМ памет.

Аз пък, тия месеци, се наслаждавам на друга иновация. В 64 битовото издание са забранени неподписаните драйвъри. Имам подписан драйвър, който дава сини екрани и неподписан, но работещ.

Що правиш генерални изводи за Gnu/Linux въз основата на Ubuntu, па макар и да се "води" най-приятелски към новаците дистрибуция???

Трябва да признаеш че има известно право. Този проблем го има не само там, така че го считам за актуален. В конкретния случай съм склонен да го отнеса към Gnome проекта, но дори и по принцип, дори и при качествените програми, все някога конфигурационните файлове трябва да се обновяват. Естествено, в конкретния случай, от Gnome можеха да го реализират автоматично.

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

Айде стига бе хора .. Не ли ви е срам да обсъждате тази тема и още повече да се опитват някой да изтъкват предимства на линукса .. Защо Линукс не била моята ОС.. ами измислете някакво друго заглавие, защото отговора на този въпрос е: "Просто няма начин да бъде.."... И аз съм имал Убунту.. От 8.04 та до сега не съм изтървал дистро.., но не че може да ми върши повече работа от уин-а, а просто любопитството да разгледаш и да се запознаеш с конкуренцията (малко преувеличавам като казвам, че линукс е конкуренция, но нека го наричаме така .. ).. Та нали тук говорим за 99% от претенциите на потребителите..

1. Линукс вероятно никога няма да ми предложи Професионалните пакети за работа, които има Уиндоус.

2. Линукс никога няма да има наистина алтернатива на тях .. Въпреки, че ГИМПА си има достойнства, нека не ставаме смешни и да го сравняваме с фотошоп .. Все едно да сравняваш детска количка с болид от формула1.. Просто да разгледаме CS5, неговите функции и какви плъгини има за него ..

3. За Уиндоус инсталирам определена програма .. и почвам да я ползвам .. За линукс инсталирам определена програма .. и ако тя работи на комшията на хардуера .. то на моя може да даде хиляди бъгове заради това, че например вместо нвидиа имам ати .. или вместо една саунд карта имам друга .. иии .. т.н. Като натъртвам, че причината в никакъв случай няма да е, че неговия хардуер е по-мощен от моя..

4. Да не говорим как се подкарва хардуерно ускорение на програми под линукс .. Независимо дали гледаме филм или искаме да работим с графична програма .. Та защо да взимам този нов хардуер като не ми върши работа ..

5. Игри ... тук .. е ясно .. Не че общо взето Уин-а отвсякъде гъмжи от предимства пред линукса, но при игрите дори не може да говорим за конкуренция на солитаре ..

6. Визуално .. Вярно линукс са се потрудили да поукрасят системата .., но се набива на очи, че има още мноооого да се бачка, ако искам системата ми да работи стабилно с глезотиикита на десктопа .. Много често се забелязват бъгове по компиза като е включен с повечко ефекти и при по-продължителна работа .. Дори не споменавам какво става изобщо с цялата система, ако вие сте ползвател на видеокарта АТИ ..

При Уиндоус 7 вече, нещата придобиват съвсем друго измерение .. Всичко е тествано и готово за работа .. Потребителя е доволен и работи с удоволствие .. Никой да не се опитва да спори тук .. Шаренийките са предпоставка да работиш с удоволствие .. ! При линукс бъгове с десктопа .. слиип .. и т.н. вече са доста по-срещани отколкото при Уин7. Поне аз го имам от Октомври 2009-а (Уин7) и досега не съм видял синия екран, характеризиращ ХП-то, нито пък ми се е налагало да рестартирам, защото пц-то е работило 1 седмица и вече е лаг, както беше при ХП-то...

Едва ли някой също може да спори с мен, колко много се улеснява работата, когато работиш с Уин7, как всичко е много по-подредено от всяка друга система, и как това допринася за по-голям КПД при работа със системата... Търсене, индексиране, библиотеки, експлорер, мрежа и т.н. и т.н. Всичко ти е под ръка, за да можеш заедно с красивия вид на системта, да работиш с голямо КПД..

7. Офис пакета .. Тук отново няма никакво място за спор.. Просто отбелязвам, че Опън Офис е наистина добър пакет.., но и дума да не чувам ще може... независимо по какви параграфи да се конкурира с Офис 2010.. Да не навлизам в подробности, защото е смешно да ги сравнявам .. Просто предимствата са прекалено много за Офис 2010.. Тука също претендирам, че КПД-то на даден човек при работа с 2010 е просто несъизмеримо от това при работа с Опън Офис ..

8. Повечето изтъкват главно като единствено предимство сигурността.. Ами незнам защо сте толкова параноични .. На хакерите едва ли им пука за 99,9999% от вас и вашите данни .. Мин-та година към средата на лятото гледах как хакери пробиха за някакви минути защитите на Линукс, Уиндоус и Мак.. Та мога да ви кажа, че от Октомри месец съм с Уин7 Ултимейт х64, уиндоуския файъруол и безплатна антивирусна .. Нито системта ми увисва, нито съм имал проблеми с вируси или атаки .. Така, че да се изтъква, че за 99,99999% от потребителите е предимство защитата на линукс е смешно .. Защитата на Уин7 е почти перфектна .. Някой ще каже .. да ама малкото дете ще седне да ровичка из по*но сайтове ... и т.н. и ще се натъкне на вирус .. Да възможно е .. Но тук едва ли ще е проблем антивирусната да се справи с 99% от вирусите .. А и помислете си, дали малкото дете ще иска да седне и да работи на комп. с линукс .. Не естествено ..

Нека да обобщим ..:

1. Уиндоуса (7), като графична среда, като подреденост за по-бърза и приятна работа, както и за КПД при работа с него е неизменно на върха .. (като трябва да се знае, че с неговите глезотиики вероятността да намериш бъг граничи с 0-0,01%, докато при линукс .. тя е доста доста по-голяма..)

2. Уиндоус ни дава възможност да се възползваме от съвременния хардуер на макс.. Линукс НЕ

3. Смазващи предимства в полза на Уин7 при работа с Офис Пакет, Графични програми, програми за Архитекти, игри и общо взето всякакъв вид софтуер....

4. С новата ОС Уин7 както описах по-горе .. митичната защитеност на линукса вече не е предимство..

5. Когато ходиш да кандидатстваш за работа в 99,9999999999% от случайте, работодателя ще иска от теб, да можеш да работиш под Уиндоус, с описания от мен по-горе софт .., а и още много и различен софт, но отново за Уин..

6. Уин7 х64 е по-стабилен със съвременния хардуер, от който и да е линукс ...

Нужно ли е да се изтъкват още предимства, за да се разбере, че линукс не може да бъде основна система при 99,9999% от потребителите.. Тя дефакто сама по себе си е функционална .. и то на добро ниво.., но сравнена с Уиндоус 7 е изключително НЕфункционална .. Линукс е система, с която повечето юзъри си запълват ежедневието .. Приятно им е да тестват нова среда и да се запознават с нов софт, нова ОС, друга графична среда, но само толкова .. Но стане ли въпрос за сериозна работа Линукс се изхвърля от ежедневието ни ..

Нека "слепите", които смятат Линукс за Единствената ОС, да не вадят думи от контекста, както правят обикновено, за да избягат от реалността .., а просто да изтъкват, какво е започнало да се подобрява .. в луникс.., защото той за момента предимства няма .. Така, че може би темата трябва да премине в други води, защото просто "Няма как, линукс да бъде моята, а и на 99,99999% от юзърите ОС...

Вероятно е добре темата да стане "С какво се променя линукс, за да бъде евентуално (което е малко възможно), в бъдеще моята ОС" или да измисли автора някакво друго заглавие на темата .., защото както казах практически тази система не може да ни бъде полезна в момента .. и отговора на въпроса "Защо Линукс не е моята операционна система!" е единствен и прост .. Не защо .., а не е възможно изобщо линукс да бъде моята основна ОС .. и това съм го подкрепил с предостатъчно аргументи..

Колко много изписал "user"-а :biggrin:

Няма какво да се коментира, изобщо не си прав. Само ще отметна това, че има страшно много хора, които изкарват пари с Linux или *BSD OS (или други UNIX OS), а това, че ти не си от тях, те кара да мислиш, че за сериозна работа не става и бива "изхвърлена" :wors:;) ;)

Посмяхме се малко, стига толкова :)

Някой да знае за архитект ползващ Линукс, или фотограф дал 900 долара за Фотошоп или Корел Дроу, който е към 400 долара да ползва Линукс. Аз поне не знам, а съм в такава среда, всичко живо е на windows и Mac OS.

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Не съм и очаквал други отговори между другото, аз дори предварително го написах ...! 2-3 реда безсмислени словосъчетания, без доводи и тичпичното "чувство за хумор", което вкарват хората без доводи и собствено мнение, хора които са убедени в неправотата си, но решени да тъпчат на едно място .. Няма значение .. Просто да сравняваш КПД-то на линукс и Уиндоус при 99,9999% от потребителите не може да стане.. Нека да дам и един пример, който вероятно е по-възможно да разберат хората, за които говорих малко по-рано, въпреки, че да общуваш с такъв тип човек е все едно да си говориш с тухла.. :biggrin: Така, та относно КПД-то на потребителите при използването на Уиндоус и линукс.. Това е все едно, ако имаш възможност да изчу*аш Анджелина Джоли (Уиндоус), да подхванеш прасето на двора (линукс) вместо нея :wors: .. Естествено, че теоретично не е невъзможно да изчу*аш прасето на двора .., но никой не го прави .. ;)

Това е много глупаво ,че продължавате да спорите още за неща които не се обсъждат!

Нали знаете,че цвят и вкус не се обсъждат.

В Темата би трябвало да се пише за Linux а аз чета само неща за Windows.

И преди всичко всеки сам си преценява какво му трябва.

Просто съжалявам,че не съм имала информацията навремето за да не дам 300 евро за Windows.

Аз ще кажа,защо избрах Linux.

В началото ми беше ново и трудно(но така ми беше и с Windows)...много бързо започнах да влизам в час....и това че Linux е само за някакви си очилати чичковци където пишат само някакви мистериозни кодове е мит!!!

При Linux ми е даже по лесно(на мен).

Не използвам Laptop-a за административни или дизайнерски неща,и точно това ми дойде просто супер.

Ползвам гo в къщи...гледам си филми,музика,skype,снимки,чат,пиша си докyменти...и т.н.

Всичко това е инсталирано в един Linux и не ми се е налагало да разпитвам какво да си инсталирам и да търся.До сега не ми се е налагало да конвертирам нито един филм...до къто под Windows съм имала случеи и трябваше да се науча и как се конвертира!

Смятам,че един начинаещ би се справил много лесно на един Linux(защото всичко е инсталирано)няма да търси нищо....

И най важното...Моят Аcer къто го кyпих имаше 12 игри от самата фирма и отделно имаше от Windows!

Linux ми дойде супер ,защото игри не играя(за моите 34 години)и при Linux няколкото които има ги махам с няколко кликвания на мишката....При Windows-а няма махане...а и не искат да се деинсталират както трябва(та доста чистене)

Ето защо Linux-а ми допадна още повече....

И нещо също доста интересно!!!

Когато гледах филми при Windows Лаптоп-а ми загряваше....до къто при Linux си работи доста скромно...Това също много ми допадна.

За защитата няма смисъл да говоря то се вижда в темите за почистване на Windows.

Така,че няма смисъл да спорите а си напишете по скоро кое ви е допаднало и кое не.

И не забравяте че всички системи се развиват...никoй по бързо други по бавно.

-Въпрос на вкус-казала жабата ,и легнала в копривата! :yanim:

kaldataforumuse, доколкото ми е известно, форума е за Линукс. Така че съвсем нормално е пишещите тук да използват Линукс, да го харесват и защитават. Би било ненормално, ако не беше така. Твоето "откровение" е подходящо да се намести във форума за Уиндоус, та посетителите там да остават доволни, че са направили "правилният " избор.

Така, да почвам точка по точка:

1.Потребители, нуждаещи се от професионалните пакети на Уиндоус не са 99,99 процента от потребителите на компютри. По-скоро са не повече от 10 процента. Болшинството от потребителите ползват щайгите си за скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика. Като голяма част от тях нямат никаква компютърна грамотност и трябва да знаят единствено коя икона да цъкнат, че да им тръгне браузъра, скайпа или плеера.

2.Гимп си е доста функционална програма и за любителски нужди е перфектна. Не мога да си представя за орязване и задаване на размери на няколко снимки или за премахване на червени очи веднъж на месец да ми се наложи и за това да имам удоволствието да си купувам фотошоп. (Има вариант да си го сваля "безплатно", свързан със сериозен риск от лепване на вируси, или от време на време да спира да бачка. Предпочитам легален вариан, от колкото да се боря с "аспиринчета").

3.И на Уиндоус и на Линукс като инсталирам програма, си ми работи от раз. Да не говорим, че не изпадам в приключения, когато търся програма за нещо - просто си отварям пакетният мениджър и си я намирам. На всичкото отгоре, това почти не ми се налага, защото дистрибуцията директно върви с комплект от нужните ми програми. Инсталирвам си само една две допълнително за 5 минути, а на всичкото отгоре не се грижа постоянно да ги обновявам - автоматично е.

4.Е, моите съболезнования на притежателите на АТИ видеокарти...

Така, всички знаят, че притежателите на Нвидиа карти нямат абсолютно никакви проблеми със ускорението. А и определено за компютър с Линукс няма никаква принуда да ползваш последният писък на технологията. И стара 440 карта ще ти поддържа необходимото ускорение. Хубава и мощна видеокарта е необходима единствено на геймърите да вървят игрите.

5.Ех, игрите...Нужно ли е да повтарям, който иска да играе игри, дава луди пари за хардуер, еми ще даде и за Уиндоус. Той май само това може перфектно - да се играят игри на него. Обаче прехвалената 7 нещо с игрите май не е толкоз добра като старото ХП. На компа имам и 7 и ХП. Е, сина ми предпочита да си играе игрите на ХП, а не на 7. Тинейджърска му работа.

6.Въпрос на вкус. Аз пък ще кажа, че по удобен, функционален и красив интерфейс от тоя на КДЕ 4.4 няма, 7 му диша прахта, въпреки че се опитва да го имитира. Нямам нищо против 7 , харесва ми, кефи ме, но пусто опустяло все нещо ми липсва. С КДЕ се чувствам много по добре. Абе къв КПД те гони, пич? Как по-бързо да цъкаш с мишката?? Достъпа до настройките в 7 е доста овъртян, за човек свикнал на ХП е кошмар, особено настройка на нета...

7.Майкрософският офис пакет никога не съм ползвал, не го познавам и не мога да кажа нищо. Научил съм се да бачкам с отвореният офис и каквото имам да пиша си го пиша без проблеми. КПД - дрън дрън.

8. Сигурността не е мит. А сигурността на 7 е спорна все още. Това, че не си се заразил все още е въпрос на късмет. То и аз ползвам Уиндосите си без никакви антивирусни и не съм лепвал никога през живота си вируси, но съм бил свидетел на заразени машини и псувните на притежателите им. Но все пак си има задължителни манипулации, ако искаш Уина да върви читаво - дефрагментиране и никакви експерименти с разни програми. Инсталираш само нужното и това е. Даже на работа игрите (уиндолските - карти, мини и т.н) са махнати, че скапват работната програма и тя почва да се държи странно...

Та така, от всичкото, което изтъкваш, трябва малко да си коригираш процентите. Да, Линукс не може да бъде ОС за геймърите и за компютри, използвани за професионални програми. Е, това съвсем не прави 99,99 процента.

За всичко друго Линукс перфектно се справя - филми, интернет, непрофесионална графика и музика, торенти, общуване, да не изброявам. Общо взето 90 процента от потребителите за това ползват машините си, следователно Линукс би им вършил работа. Остава просто въпрос на избор, стереотипи, любопитство и не на последно място акъл.

Редактирано от tonit1968 (преглед на промените)

kaldataforumuse, доколкото ми е известно, форума е за Линукс. Така че съвсем нормално е пишещите тук да използват Линукс, да го харесват и защитават. Би било ненормално, ако не беше така. Твоето "откровение" е подходящо да се намести във форума за Уиндоус, та посетителите там да остават доволни, че са направили "правилният " избор.

Така, да почвам точка по точка:

1.Потребители, нуждаещи се от професионалните пакети на Уиндоус не са 99,99 процента от потребителите на компютри. По-скоро са не повече от 10 процента. Болшинството от потребителите ползват щайгите си за скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика. Като голяма част от тях нямат никаква компютърна грамотност и трябва да знаят единствено коя икона да цъкнат, че да им тръгне браузъра, скайпа или плеера.

2.Гимп си е доста функционална програма и за любителски нужди е перфектна. Не мога да си представя за орязване и задаване на размери на няколко снимки или за премахване на червени очи веднъж на месец да ми се наложи и за това да имам удоволствието да си купувам фотошоп. (Има вариант да си го сваля "безплатно", свързан със сериозен риск от лепване на вируси, или от време на време да спира да бачка. Предпочитам легален вариан, от колкото да се боря с "аспиринчета").

3.И на Уиндоус и на Линукс като инсталирам програма, си ми работи от раз. Да не говорим, че не изпадам в приключения, когато търся програма за нещо - просто си отварям пакетният мениджър и си я намирам. На всичкото отгоре, това почти не ми се налага, защото дистрибуцията директно върви с комплект от нужните ми програми. Инсталирвам си само една две допълнително за 5 минути, а на всичкото отгоре не се грижа постоянно да ги обновявам - автоматично е.

4.Е, моите съболезнования на притежателите на АТИ видеокарти...

Така, всички знаят, че притежателите на Нвидиа карти нямат абсолютно никакви проблеми със ускорението. А и определено за компютър с Линукс няма никаква принуда да ползваш последният писък на технологията. И стара 440 карта ще ти поддържа необходимото ускорение. Хубава и мощна видеокарта е необходима единствено на геймърите да вървят игрите.

5.Ех, игрите...Нужно ли е да повтарям, който иска да играе игри, дава луди пари за хардуер, еми ще даде и за Уиндоус. Той май само това може перфектно - да се играят игри на него. Обаче прехвалената 7 нещо с игрите май не е толкоз добра като старото ХП. На компа имам и 7 и ХП. Е, сина ми предпочита да си играе игрите на ХП, а не на 7. Тинейджърска му работа.

6.Въпрос на вкус. Аз пък ще кажа, че по удобен, функционален и красив интерфейс от тоя на КДЕ 4.4 няма, 7 му диша прахта, въпреки че се опитва да го имитира. Нямам нищо против 7 , харесва ми, кефи ме, но пусто опустяло все нещо ми липсва. С КДЕ се чувствам много по добре. Абе къв КПД те гони, пич? Как по-бързо да цъкаш с мишката?? Достъпа до настройките в 7 е доста овъртян, за човек свикнал на ХП е кошмар, особено настройка на нета...

7.Майкрософският офис пакет никога не съм ползвал, не го познавам и не мога да кажа нищо. Научил съм се да бачкам с отвореният офис и каквото имам да пиша си го пиша без проблеми. КПД - дрън дрън.

8. Сигурността не е мит. А сигурността на 7 е спорна все още. Това, че не си се заразил все още е въпрос на късмет. То и аз ползвам Уиндосите си без никакви антивирусни и не съм лепвал никога през живота си вируси, но съм бил свидетел на заразени машини и псувните на притежателите им. Но все пак си има задължителни манипулации, ако искаш Уина да върви читаво - дефрагментиране и никакви експерименти с разни програми. Инсталираш само нужното и това е. Даже на работа игрите (уиндолските - карти, мини и т.н) са махнати, че скапват работната програма и тя почва да се държи странно...

Та така, от всичкото, което изтъкваш, трябва малко да си коригираш процентите. Да, Линукс не може да бъде ОС за геймърите и за компютри, използвани за професионални програми. Е, това съвсем не прави 99,99 процента.

За всичко друго Линукс перфектно се справя - филми, интернет, непрофесионална графика и музика, торенти, общуване, да не изброявам. Общо взето 90 процента от потребителите за това ползват машините си, следователно Линукс би им вършил работа. Остава просто въпрос на избор, стереотипи, любопитство и не на последно място акъл.

Браво,много точно казано.Все,че съм го казал аз.Напълно Ви подкрепям.

тонит1968...

1. Няма такъв филм .. - ЦИТИРАМ - "...Болшинството от потребителите ползват щайгите си за скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика. Като голяма част от тях нямат никаква компютърна грамотност и трябва да знаят единствено коя икона да цъкнат, че да им тръгне браузъра, скайпа или плеера..."

.. Точно тези потребители са рядкост, а дори и да ги има .. да не обидя с нещо някого, но те са около и над 40-50години.., така че едва ли са болшинство .. "Болшинството" от потребители, които не се нуждаят от професионален софтуер .., а използват пц-то за ЦИТИРАМ: "..скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика..", точно мега огромна част от потребителите с тези нужди, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изграят игри за Уиндоус..., а останалата част от потребителите не могат да не изпозват професионалния софтуер за Уиндоус ..

Оттук нататък цялата ти теза се основава върху 1-то цитирано от мен изречение, така че не е нужно да опровергавам и повечето от др-те точки ..

2. Колкото за това, че форума е за линукс .., но темата е "защо л-кс не ми е ОС" .. така, че няма как да не се засегне Уиндоус ..

3. И КДЕ съм пробвал .. и там са се уляли с бая бъгове .. Разбери, че няма по стабилен десктоп от този на Уин7 ..

4. Колкото до това, че игри се играят по-добре на ХП отколкото на Уин7, това може да го каже само потребител на линукс.. Няма никакво .. ама никакво място за сравнение от удоволствието от гейминга на Уин7 и ХП.., като всички плюсове са в полза на Уин7 ... Тук незнам как изобщо някой може да изрече подобно нещо.. Само да се направи съпоставка на това как Уин7 е оптимизиран за работа с последно поколение хардуер .. и спираме по темата..

5. Като обобщение бих казал, че не си много навътре .. може би и много малко си използвал Уин7 .., защото по това, което си написал за Уиндоус може да се съди, че са направени донякъде верни изводи, но когато говорим за Уин98, Милениум, ХП ...

Разберете, че не ви упреквам, че използвате линукс .. Просто се изказвам по темата "Защо не ми е ОС"... и как той (линукса) е просто едно нескопосано, неизпипано отроче, като се сложи до Уин7.. Дано в бъдеще се появи алтернатива на Уиндоус ..., въпреки, че съм малко скептичен относно тази тема .. Може би Ейпъл се опитва да прави нещо, но при него грешката е, че мега грозно ограничават потребителите откъм софтуер .. и им казват точно, какъв софт да използват .., което отблъсква болшинството от тази ОС, както и мен .. Може би само Гугъл имат сили .. идеи и компетентни програмисти, предразположени към иновации, който да се изправят и да дадът нещо ново, което да е истинска алтернатива на Уиндоус .., но времето ще покаже .. Видяхме как Андроид превзе пазара .. и в момента е най-добрата ОС при мобилките ...

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

тонит1968...

1. Няма такъв филм .. - ЦИТИРАМ - "...Болшинството от потребителите ползват щайгите си за скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика. Като голяма част от тях нямат никаква компютърна грамотност и трябва да знаят единствено коя икона да цъкнат, че да им тръгне браузъра, скайпа или плеера..."

.. Точно тези потребители са рядкост, а дори и да ги има .. да не обидя с нещо някого, но те са около и над 40-50години.., така че едва ли са болшинство .. "Болшинството" от потребители, които не се нуждаят от професионален софтуер .., а използват пц-то за ЦИТИРАМ: "..скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика..", точно мега огромна част от потребителите с тези нужди, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изграят игри за Уиндоус..., а останалата част от потребителите не могат да не изпозват професионалния софтуер за Уиндоус ..

Оттук нататък цялата ти теза се основава върху 1-то цитирано от мен изречение, така че не е нужно да опровергавам и повечето от др-те точки ..

2. Колкото за това, че форума е за линукс .., но темата е "защо л-кс не ми е ОС" .. така, че няма как да не се засегне Уиндоус ..

3. И КДЕ съм пробвал .. и там са се уляли с бая бъгове .. Разбери, че няма по стабилен десктоп от този на Уин7 ..

4. Колкото до това, че игри се играят по-добре на ХП отколкото на Уин7, това може да го каже само потребител на линукс.. Няма никакво .. ама никакво място за сравнение от удоволствието от гейминга на Уин7 и ХП.., като всички плюсове са в полза на Уин7 ... Тук незнам как изобщо някой може да изрече подобно нещо.. Само да се направи съпоставка на това как Уин7 е оптимизиран за работа с последно поколение хардуер .. и спираме по темата..

5. Като обобщение бих казал, че не си много навътре .. може би и много малко си използвал Уин7 .., защото по това, което си написал за Уиндоус може да се съди, че са направени донякъде верни изводи, но когато говорим за Уин98, Милениум, ХП ...

Разберете, че не ви упреквам, че използвате линукс .. Просто се изказвам по темата "Защо не ми е ОС"... и как той (линукса) е просто едно нескопосано, неизпипано отроче, като се сложи до Уин7.. Дано в бъдеще се появи алтернатива на Уиндоус ..., въпреки, че съм малко скептичен относно тази тема .. Може би Ейпъл се опитва да прави нещо, но при него грешката е, че мега грозно ограничават потребителите откъм софтуер .. и им казват точно, какъв софт да използват .., което отблъсква болшинството от тази ОС, както и мен .. Може би само Гугъл имат сили .. идеи и компетентни програмисти, предразположени към иновации, който да се изправят и да дадът нещо ново, което да е истинска алтернатива на Уиндоус .., но времето ще покаже .. Видяхме как Андроид превзе пазара .. и в момента е най-добрата ОС при мобилките ...

Tова как потребителите не можели да не използват професионални програми ми е мега странно. Човеко, не съди само по себе си.

По принцип доста неща ги казваш правилно, но правиш меко казано неуместни изводи. Както казах, въпрос на вкус. Кефи те мега хипер интерфейса на уин 7, ясно е. И на мен ми харесва. Но ... По ми харесва интерфейса на КДЕ 4.4, ама не искам да подклаждам нов спор, щото чувствам как гном феновете са готови да ми скочат. Да, ако съдиш за линукс по Гном, съм съгласен. Ама линукс не е само Гном.

Айде стига с тея митове за бъговете на КДЕ, особено от човек дето не го ползва. Ако е включено 3д ускорението, няма никакви проблеми, вече толкова време го ползвам.

Както казах, имам го и 7, имам го и ХП. Мога да направя сравнение (и го правя) на една и съща машина как се държат тия две ОС и доста линукс дистрибуции. Няма как да ни внушиш твоето преклонение и възхищение от тези ОС на Уиндос, щото ги ползвам. Обаче мен си ме кефи повече Линукс и толкоз. Мога да се оправям с него, удобен ми е, върши ми работа. Що да се връщам на зад???

Колкото до игрите, аз не играя. Просто гледам сина какво прави и предпочита. То той си ползва Уиндосите основно и избора му е ХП заради игрите. Честно казано, сега може би не съм много навътре относно Уиндосите, но преди да почна да се занимавам с Линукс (преди поне 5 години) бях доста навътре с Уиндоса. Е, щом съм сметнал, че Линукс по ми приляга, значи има защо, направил съм сравненията за мене си и съм преценил, че си заслужава да отделя време за него.

Лично според мен нищо лошо няма да харесваш Уиндоус, но е доста непростително това:

"и как той (линукса) е просто едно нескопосано, неизпипано отроче, като се сложи до Уин7"

Изречение, не показващо никакви факти, а само голо лично отношение и невежество. Нито е нескопосно, нито е неизпипано, нито Уин 7 е кой знае какво постижение на дизайн и функционалност. Айде да не те чуят и феновете на МАК ос, че жив ще те одерат. Всеобщо е мнението, че ОС на ябълката е най-добрият и функционален десктоп и аз не се наемам да споря с тях.

А андроид, не знам дали знаеш си е пак същият Линукс..

А на Google ОС пак ще си е Линукс ....

Мога да се оправям с него, удобен ми е, върши ми работа. Що да се връщам на зад???

:ph34r::) Ей тази "есенция" направо ме изкефи :wors:

Щях да кажа "сорри за оффтопика" ама то цялата тема си е едно комично писание... :offtopic_s::biggrin:

Едно малко сравнение....Примерно от френските форуми.

Microsoft За последните 24 часа са написани 44 поста!

Убунту в момента 647 user-и...Къто говорим само за Убунту...не за всички дистра на Linux!

2zth6b8.png

9gawb8.png

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Lola, тази статистика може да се тълкува също и като че: или линуксджиите киснат повече по форумите или имат повече въпроси и проблеми :blink:

Относно Убунту - бих казал, че не е най-потребителската дистрибуция. Това, че авторите й пръснаха милиони за реклама и я пуснаха с някои лаптопи - не значи че е най-доброто с опен сос. Ако сега трябва да инсталирам Линукс на някой юзер - ще да е или Мандрива или PC Линукс и определено с КДЕ 4, вместо Гноме.

Въпреки, че съм фен на Линукс за сървъри и даже го ползвах в предишната работа за десктоп - не бих имал нервите втори път да го инсталирам на потребител с малко компютърна грамотност. Не, и ако не искам да ме намрази, след като (когато) си пусне Уиндоус за сравнение.

Пример: преди повече от година брадчеда си сложи (доброволно!) Убунту 7 на Асус лаптопче (Ати видео, СиС чипсет на дъното) и едвам издържа и два месеца (т.к. в началото не ми се занимаваше да го махна). Накрая ми се примоли и му сложих ХР:

Лаптопа му нямаше Линукс драйвери за модема, а когато ходеше в провинцията му трябваше. Безжичната мрежа ту работеше, ту не - в зависимост от версията на ядрото (а те тези работи не ги пишат в описанията на ъпдейтите, да знаете). И беше много забавно тъй-като си пускаше ъпдейт и после хвърляше монети кое ще тръгне. Да, имаше опция да си тегли драйверите през Интернет - само че трябваше първо да знае кои точно да сложи. В интерес на истината - АТи си имаха и имат читави драйвери още от тогава.

После беше инсталирал стотици програми, които изобщо не му трябваха. До такава степен, че харда му беше претъпкан с глупости и се влачеше като костенурка.

Тогава имаше Опен Офис 2 и като го пуснеше отиваше да си прави кафе. А факта, че трябваше да си конвертира офис 2007 форматите през уеб сайт си беше бонус. Фирафокса (2.0) гонеше ОО по ресурси и зареждане, т.к. плъгините колкото и готини, бяха толкова и безполезни и товарещи. Също много се зарадва, когато установи че за да си ползва като хората уеб мейла му трябваше и Интернет Експлодър. Вярно вината не беше в Убунтуто, но факта че нямаше възможност - не помагаше изобщо.

Гимп също се справяше отлично - изобщо не отваряше новия Фотошоп (ЦС) формат.

Игри? Имаше и то много - даже им се радваше. Докато не разбра че не може да си пусне Кънтер Страйк (и по-специално анти-чийт системата).

Филми и мултимедия? Не ме питайте колко съм се мъчил да му обяснявам за шрифтове за субтитри по телефона. И по-точно как да инсталира тези от ... Уиндоз...

И това без да броим часовете консултации по ГСМ мрежата, как да си настрои/подкара еди-кво-си.

Дори днес, ситуацията не мисля че се е променила особено в полза на Линукса. Вярно новата Мандрива 2010 е доста добра, но и Уиндоза 7 върви с големи крачки напред. Според мен ще минат поне още 10-на години преди Линукс да навлезе напълно в пространството на Уиндоз и да престане да бъде ОС предимно за ентусиасти.

----

Пример 2: Баща ми. Ползва ХР от ... 6 години. Т.е. Уиндоза му е на 6 години. Не е преинсталиран. Лети по-бързо от чист Линукс и то с Аваст-а. Дори да се счупи ще го преинсталирам за 30 минути макс, защото съм го "дресирал" да не инсталира никакви ненужни програми и играе много малко игри. Основно има Дивх 7 за филми, Тюнъп, драйвери (дъно, видео и т.н.), офис 2003 и ползва Опера. Естествено всичко ъпдейтнато.

Кажете ми сега, че не зависи от потребителя (и нуждите му) и ще ви повярвам... ако съм мъртво пиян и го кажете на китайски.

----

П.П. Не можах да се сдържа да пиша изцяло на кирилица - много ме радват наименованията.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Впрочем , не предполагах че толкова любители на Били четат форум за линуксари :mad: Нека се Образоват.... има и доста истини които, както се казва, никой здравомислещ човек не може да отрече, проблема се състои в изводите които се " генерират" от това :angry: И другото,което е много интересно ( ей сега ще разлая кучетата :speak: ) е смесването на понятията: Колеги, ако за същина на линукса считате онова жалко лъскаво творение, напомпано с Анал-болни :cool: гъзарии и простотии нестабилно и бъгаво "зулуско" дистро да знаете че сте в голяма грешка! Това чудо е един социален експеримент, който има за цел 1 во - да покаже, че на основата на линукс може да се създаде нещо като windows - толкова шарено и мазно ...нещо и 2 - да покаже, че ако има за цел на основата на линукс може да се създаде и нещо поне толкова бъгаво колкото ....знаете какво. От основата на линукс - стабилност, простота и сигурност в *унту е останало само сигурност май ( че няма вируси ) а простотата я премахвам защото има 2 вида - от гледна точка на потребителя и от гледна точка на системата ..аз имам в предвид системната... за стабилност няма да говоря :down: Та , колеги , когато говорите с такава увереност имайте в предвид, че Убунту Е линукс но линукс НЕ Е Убунту :)

това е лично мнение и не ангажирам никого с него - няма смисъл да плюете по Slackware или Дебиан за да ми доказвате нещо.... :blink:

Не виждам голям смисъл да се плюе по Ubuntu. Колкото и да се оливат в някои посоки, трябва да се признае че са видяли някои неща и се възползват от тях. Факт е че много други, не го правят и после мърморят, напълно неоснователно. Ами да сложат някаква разумна декорация на плота и на тях ще им скочи рейтинга. Знам че са свикнали до болка с отровно лилавия камуфлаж, но потребителите явно не са във възторг от него. Та поне това може да им се отчете като заслуга - внедриха топла тема, която даже не наподобяваше нищо предишно.

Що правиш генерални изводи за Gnu/Linux въз основата на Ubuntu, па макар и да се "води" най-приятелски към новаците дистрибуция???

В Гном при мен почти винаги е чудо невиждано да успея да си настроя клавиатурна подредба, но поради други причини въобще не го ползвам. Има КДЕ например - проблем с клавиатурните подредби никога няма...

Има Мандрива, Дебиан, Минт, Федора и други все приятелски дистрибуции, па макар и не толкоз или хич рекламирани ...

Ами все пак си е Линукс, пък и защото автора на поста, който цитирах също така си прави генералните изводи за Windows от неговия опит.

То не е само до неговия опит. Като цяло линукс потребителите са си изградили много по-критично мислене, включително и към софтуерът който харесват. Също са много по-склонни да признаят и обсъждат недостатъците му. Всъщност с повечето хора, които ги привлича разнообразието е така. Почти никога обаче не съм срещал тема в която "феновете" на майкрософт платформата да обсъждат недостатъците и, какво ги дразни или смятат че трябва да се махне, или добави. Да не говорим че люто и мастито си защитават тези, който сякаш никой друг не е в състояние да потвърди...

Колкото до Ubuntu - да лигаво е в доста отношения, но ако искаш да експериментираш нещо, особено на бързо, върши добра работа. Ако обаче държиш на издържливост, обновления и коректна работа на приложенията, не е най-добрият избор.

По въпроса с Windows-а, там има само две актуални версии, а и много приличащи си мнения по отношение на недостатъците му. Така че едва ли си правим някакви генерално неверни заключения, на база собствената си некадърност. Аз не съм виждал потребител, който да е избягнал основните му недостатъци.

По въпроса с Windows-а, там има само две актуални версии

ХР, Vista, Windows 7, Windows 2003, 2008 и 2008 R2 и всяка една от тях има поне 5-6 различни версии, които се различават една от друга. Всички в момента са актуални (подържат се от Майкрософт).

ХР, Vista, Windows 7, Windows 2003, 2008 и 2008 R2 и всяка една от тях има поне 5-6 различни версии, които се различават една от друга. Всички в момента са актуални (подържат се от Майкрософт).

Windows Vista без сервизни пакети не се поддържа от - 13.04.2010. Скоро няма да се поддържа и Windows XP .Прекратяването на поддръжката за тези платформи трябва да напомни на хората с тези операционни системи, че е време или да си изхвърлят старите компютри и да си купят Windows 7, или да се ориентират към свободна операционна система като Линукс.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/help/end-support-windows-xp-sp2-windows-vista-without-service-packs?os=other

трябва да напомни на хората с тези операционни системи, че е
време да налеят една хубава сума за Бил .... разбира се нямат на ум доста ако не 100% от тук пишещите "фенове" които по смисъла на съглашението за ползване са си едни долнопробни крадци на софтуер...е ако не долнопробни поне са крадци... ама много ги бива да дават акъл , само пари не дават а то това се иска от тях нищо друго :yanim:

време да налеят една хубава сума за Бил .... разбира се нямат на ум доста ако не 100% от тук пишещите "фенове" които по смисъла на съглашението за ползване са си едни долнопробни крадци на софтуер...е ако не долнопробни поне са крадци... ама много ги бива да дават акъл , само пари не дават а то това се иска от тях нищо друго :ph34r:

. . . което ми напомня коментара на един приятел - "В България не им трябва Linux, те си имат Замунда"

време да налеят една хубава сума за Бил .... разбира се нямат на ум доста ако не 100% от тук пишещите "фенове" които по смисъла на съглашението за ползване са си едни долнопробни крадци на софтуер...е ако не долнопробни поне са крадци... ама много ги бива да дават акъл , само пари не дават а то това се иска от тях нищо друго :no-no:

Всъщност много хора си плащат Уиндоз-а покрай лаптопа например. Но, ако имат Виста/ХР ъпгрейда до 7-цата е стотина лева. Знам, че в тази криза това не са малко пари, но е пълно с фирми (и държавни учреждения) които могат да си го позволят и въпреки това крадат. Българина ще даде 100 лв за запой, но няма да плати за нещо, което ползва всеки ден и може да краде на аванта...

Windows Vista без сервизни пакети не се поддържа от - 13.04.2010. Скоро няма да се поддържа и Windows XP...
Глупости, глупости и пак глупости. Какво значение има, че Виста БЕЗ сервизни пакети няма да се поддържа? Понеже е адски трудно да се инсталира SP1? XP ще се ползва (и ще си работи добре) по примера на 98, поне още 3 години сигурно до Уиндоз 8, т.к. има голямо количество Неттопи, маркови компютри втора ръка и др. които хора смятат да си ги ползват още дълго време и които си работят добре със ХР.

Това което феновете на двата лагера не отчитате са бизнесмените и администрацията, които са свикнали до болка с Уиндоз (ХР). Имах случай, когато фирмаджия се върна на ХР, защото новия таскбар на 7-цата не му харесваше. А вие ми говорите за Линукс? Колко хора мислите, след 10 години работа с ХР ще решат да сменят всичко и да спрат работа само, заради това че има алтернативи? Нима смятате, че бизнесмен който може да изтърве сделка за хиляди левове, ако не си напише мейла навреме - ще тръгне да "пести" 200 лв за ОС?

По въпроса с Windows-а, там има само две актуални версии, а и много приличащи си мнения по отношение на недостатъците му. Така че едва ли си правим някакви генерално неверни заключения, на база собствената си некадърност. Аз не съм виждал потребител, който да е избягнал основните му недостатъци.
Което пък е голямо предимство. Фактът, че недостатъците и проблемите на Уиндоз са добре известни на всички - прави поддръжката и обучението в пъти по-лесни отколкото тези за Линукс. Почти няма проблем със ХР, който да не е бил решен вече (било то с допълнителен софтуер), или хардуер за който да не се намират драйвери (поне от близката декада). Можеш ли да кажеш същото за Линукс където дори е трудно да се изброят броя дистрибуции? Да не говорим през колко етапа трябва да се мине преди дори да започнеш да търсиш решение на проблемите...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Всъщност много хора си плащат Уиндоз-а покрай лаптопа например. Но, ако имат Виста/ХР ъпгрейда до 7-цата е стотина лева. Знам, че в тази криза това не са малко пари, но е пълно с фирми (и държавни учреждения) които могат да си го позволят и въпреки това крадат. Българина ще даде 100 лв за запой, но няма да плати за нещо, което ползва всеки ден и може да краде на аванта...

Което показва единствено че споделят еднаква ценностна система.

Това което феновете на двата лагера не отчитате са бизнесмените и администрацията, които са свикнали до болка с Уиндоз (ХР). Имах случай, когато фирмаджия се върна на ХР, защото новия таскбар на 7-цата не му харесваше. А вие ми говорите за Линукс? Колко хора мислите, след 10 години работа с ХР ще решат да сменят всичко и да спрат работа само, заради това че има алтернативи? Нима смятате, че бизнесмен който може да изтърве сделка за хиляди левове, ако не си напише мейла навреме - ще тръгне да "пести" 200 лв за ОС?
Това според мен показва две много очевидни неща. Първото е че съвсем спокойно може относително по-доброто (поне като по-ново) да се пренебрегна в полза на незначителни навици и липса на добро покритие. Второ не само свобония софтуер, но и MS махат полезни неща. В случая KDE трябваше да осигурят напълно съвместима със стария интерфейс тема, както и MS, но и двете не пожелаха. Трето, малко извън конкретните изводи, бизнесменът все някога ще трябва да ъпгрейдва. Въпросът е кое ще му е по-изгодно тогава. А и защо си мислиш, че непременно от този процес ще последват загуби? Четвърто Linux има достатъчно предимства, че да се купува, ако изобщо се продаваше. Това че може да излезе безплатен не го прави по-лош, напротив.

Което пък е голямо предимство. Фактът, че недостатъците и проблемите на Уиндоз са добре известни на всички - прави поддръжката и обучението в пъти по-лесни отколкото тези за Линукс.

В повечето случаи, това само обезсмисля надеждата че може по някакъв начин да бъдат преодоляни. А и идеята за обучение преди ползване е остаряла. При всички модерни декстопи ползвателят се учи докато ползва.

Почти няма проблем със ХР, който да не е бил решен вече (било то с допълнителен софтуер), или хардуер за който да не се намират драйвери (поне от близката декада).
Що не се похвалиш със същото за 7? А дори и при XP има достатъчно проблеми с драйвърите, въпреки че целият хардуер е правен точно и много често едиснствено за него. Това не са проблеми на ОС-а.

Можеш ли да кажеш същото за Линукс където дори е трудно да се изброят броя дистрибуции? Да не говорим през колко етапа трябва да се мине преди дори да започнеш да търсиш решение на проблемите...

Може и да не е същото но е все пак е доста по-добре от преди 5 години. Прагът е минимален, дори нулев, ако ОС се продава преинсталиран и работи със съвместим хардуер. Да се кара неопитен потребител, те първа да избира части и да инсталира не е точно занимание за начинаещи. То и 40% от потребителите на Windows не могат да си го инсталират, а и няма нужда. Отново, това не говори нищо за самата ОС.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Вижте сега,сложили сте убунту,искарали сте 1 ден с него-е как ще му свикнете?То иска малко свикване.За 1 седмица и ще се поучувстваш у дома си.Има всичко,което има има Windows-гледане на филми,слушане на музика,игри,офис софтуер,графична обработка,обучение,помощен софтуер и т.н.А и може ад се контролира всеки аспект от работата му с много фини настройки.Убунту е много по-дбър според мен.А 7 е добра,и виста...а спомняте ли си,когато излезез виста и хората се отрякоха от нея?''Ааа ма какъв е тоя интерфейс,кви са тия папки,кво е това старт меню?''.Да ама му свикнахте!И 7 супербара(таскбара,само,че е супербар във 7) му трябва 1-2 дена свикване но после...нормално е.И аз отначало-уу ма тва го няма...почнах да плюя по убунту.Всичко си има з анего.А това,че наистина е за леко по-грамотните по ИТ-има хора(колкото и малко да са те) които са пчонали с линукс и за тях уиндоус е нещо странно,както на вас линукса ви е странен.То се свиква съ свсичко-купете си книга,прочетете я.

Защо ли ? Ами причините са няколко. Приказката за много баби хилаво бебе си е напълно вярна ето моето премеждие от преди 20 часа.

Тегля си аз Мандрива 2010 лайв цд ,правя си партициите започвам инстала всичко минава влизам красива Гном среда,берил и тн.и хоп прблемче неможе да се настрои PPPoE. Започвам аз ровене в интернет сваляне на пакети проби 20 рестарта и резултата няма интернет няма кодеци няма плеари, ако пък подкараш интернета се започва с търсенето на добър плеар за филми ,музика и така 3 часа.Сега някой ще каже ,че без четене неможе е аз пък питам защо е нужно да ровя половин ден из разни страници и да търся пакети за едно или друго.Пробвах всичките дистрота в distrowatch.com

1 Ubuntu

2 Fedora

3 Mint

openSUSE

5 Mandriva

6 Debian

7 PCLinuxOS

8 Sabayon

9 Arch

10 MEPIS

и всичките са пълна скръб нито е потребителски настроена система нито е лесна за ползване.Трябва да си чел 20 книги и да си зареден с доста търпение и яки нерви да работиш на тая операционна система.Линукс може би ще стане удобен за ползване когато се оеднаквят различните стандарти и пакетни мениджъри и когато хардуерните компании започнат да пишат драйвери за устройствата си. До тогава ще е само една красива обвивка която те отблъсква на 3 ден след поредното бъгване на драйвера за видеото илио отказа да монтира някой дял на харда.Widows може да не е най добрата операционна система но поне е направена за хората да им е лесно и приятно да я ползват.Аз лично нямам времето и нервите да се занимавам да чета по 3-4 часа за да мога да подкарам един ДВД филм или нещо друго, който има много свободно време нека се пробва на Линукс.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.