Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

Ами полезно е човек да ползува антивирусен софтуер, а най-полезно е да ползува само един активен, за да ни пречи с някой от останалите, което определено създава зор, даже и на мощни системи и току изникнала някаква тема от рода на " Компа ми работи много бавно" ; " Процесора ми е натоварен на 100%, без да съм пуснал, кой знае какво" ; "Май съм хванал вирус"(а всъщност е хванал антивирусна, при това не рядко и повече от две[активни]):(

И значи да резюмираме - с еда не се усеща, а с две, съвсем необходими програми, вече не се търпи. Почти ме е страх да питам защо префектният инсталатор, на така полезната програма, не е предупредил заблуденият потребител за свръхдозата. :)

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

Явно доста надълбоко си се ровил в сайтовете с "какички" :cool:
:):P:yanim: Дори и да е така, какво от това? Все пак се твърди , че такива сайтове в интернет съставляват поне 50%+ - защо да се лишавам от половината интернет пространство? :cool: Но не е там въпроса - това е свързано и с големите игри в цялата история на антивирусните - преди 3-4 години във часта на виндовс във форума имаше едно файлче с около 700 сигнатури - номера беше да се свали и тества - е всяка програма казваше различни стойности на откритите вируси .... Затова и човек се чуди - дали имам или нямам - то май никога не можеше да стане ясно, а все пак освен за сайтове с "ония какички" някой хора си ползваме компютрите и за дейности свързани с пари :down: Или както е казано - страха от някоя беда често е по голям от самата беда...

иначе за твърденията че линукс не ставал за нормален потребител а само за маниаци - някога беше така, но сега всички които не могат изпадат в положението на онзи от вица:

"понеделник : Господи, нека спечеля джак пота на тотото, вторник : Господи , нека го спечеля сряда: ... и в събота Господ казал: Ами да беше си купил поне един билет бе!

• 3 седмици по-късно...

Нека и аз да кажа нещо, от 2 год-горе долу ползвам линукс но от 2004 год го следя и постоянно се интересувам до какво ниво е стигнал. Мисля че всичко е въпрос на навик и в това е Проблема.Преди година и половина инсталирах LINUX на човек дето никога нее пипал комп. Подкара го без проблем, 6 месеца беше с него но все ме питаше за нещо , и аз реших че ще свикне по добре на WINDOWS. Понеже ми омръзна все да обяснявам, mу го инсталирах. И знаете ли какво стана като му инстанах windows...... Изкара точно 2 седмици, и ми казва, тази система не я разбирам, много ми е трудна.И Знаете ли защо ми го каза? защото го мързи да прочете това онова .ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ.

Има доста операционни системи линукс дето работят безупречно дори и за начинаещ потребител.

Това че всяка операционна систама има нужда от настойка след инсталация обикновенния потребител не го знае.Това нека си остане м/у нас.Със здраве.

Редактирано от bobo1100 (преглед на промените)

И какво като има открити някои уязвимости в ядрото на линукс ? Ами уиндоуса да не би да няма ? Не само , че има ами са и десетки пъти повече. Просто по отношение на сигурността и стабилността няма място за сравнение между двете системи линукс е по-добра. За мултимедия и игри използвайте уиндоус.

Бих казал само, че кде 4 е по-бавно от старото кде 3.5. Затова един дебиан лени с кде 3.5 мисля, че е добра алтернатива за човек който не играе игри.

Използвам линукс от 8 години, фреебсд от 5 и уиндоус но всяко за специфични нужди.

всеки има своите предпочитания,при мен линукса е начин на живот,за друг игрите и Чичо Били,въпрос на вкус.

Peace!

И при мен линукса е начин на живот дори ми изкарва и хляба :)

А при мен ми изкарва нервите на яве. :)

А при мен ми изкарва нервите на яве. :wow:

Ами кой те кара насила - да беше зарязал тая недомислица и да беше се запътил за сладкарницата - за боза :inlove1:

Тази тема е създадена от хора, които не разбират от Линукс, с цел да покажат колко невежи са.

Едно може да му се признае на Линукса, че няма вируси като Windows. Същото казват и за Mac OS X, но, се доказа, че той има по-малка сигурност.

Редактирано от EclipseMayhem (преглед на промените)

А при мен ми изкарва нервите на яве. :)

Похвално е, че не се отказваш. Всъщност, благодарение на изискванията на потребители като теб Линукс дериватите стават по-функционални и привлекателни за потребителите.

Похвално е, че не се отказваш. Всъщност, благодарение на изискванията на потребители като теб Линукс дериватите стават по-функционални и привлекателни за потребителите.

Ползвам го заради „ненуждата“ да има антивирусна програма и липсата на дефрагментация. Машината е стара и антивира я бави, а колко по тих и споен е харда при Линукса, а когато с Прозорците постоянно нещо дращи по харда. Разбира се и съвсем друго си е легалния софтуер.

Гледам че все още се използва митичното сравнение на Windows с "Боза".

Само ше кажа, че снощи с идеята да пусна пощенски сървър с Kerio MailServer инсталирах един дебиан. На 2рото отваряне на прозорец под XFCE ми издъни ерор и крашна Хса... тва е точно на 3тата минута след свежа инсталация на стабилен дебиан, а какво остава за по-нататък. Ами извинявайте ама Windows Server 2008 как един път не му крашна или бъгна нещо. Същото се отнася и за десктоп 7, а дори и виста.

Ползвах линукс над 4 години - Slackware, Gentoo, Debian и известно време Crux. 2 години ми трябваха да настроя мрежов принтер. Самбата така и не я накарах да работи както искам. Уайърлеса също винаги е на собствено мнение .. особено ако има пароли за мрежите. Алса-та пък грачи като гарга пила швепс. В момента работата ми налага ползване на Windows, но се радвам че изтри тази мазохистична фалшива линукс идилия от съзнанието ми!

Така че .. айде да не говорим за бози! ;)

За в момента Линукс не е моята операционна система, заради Assassin's Creed II, който я е играл, знае че си заслужава да си на ХП заради нея!

Аз също не харесвам изрази като windoze, боза и прочее.

... Само ше кажа, че снощи с идеята да пусна пощенски сървър с Kerio MailServer ...

Защо не ползва exchange? Понеже за да постигнеш функционалността на Kerio ще трябва да инсталираш и SharePoint?

.. Ами извинявайте ама Windows Server 2008 как един път не му крашна или бъгна нещо.

Защото за него не смееш да не ползваш best practices. Aз съм си позволявал да изляза извън препоръките и ми е крашвал. А относно windows 7, толкова BSOD не съм виждал за последните 10 години колкото видях за половин година с него. И кел файда, че не е крашнал експлорера като ми показва абсурди като този на снимката отдолу.

duplicates1hps.png

Всяка двойка еднакви папки се получи след разархивиране на съответния зип файл намиращ се в същата директория. На конзолата може да се види, че това е само привидно.

.. В момента работата ми налага ползване на Windows, но се радвам че изтри тази мазохистична фалшива линукс идилия от съзнанието ми!

Така че .. айде да не говорим за бози! :cool:

Жена ми каза нещо в този дух когато дойдохме в щатите и си взе кола автоматик. Не иска да чуе вече за ръчни скорости. Вероятно са нужни по-задълбочени познания за автомобила или пък по-добри шофьорски умения за да може да се борави с ръчни скорости.

Нека и аз да кажа нещо, от 2 год-горе долу ползвам линукс но от 2004 год го следя и постоянно се интересувам до какво ниво е стигнал. Мисля че всичко е въпрос на навик и в това е Проблема.Преди година и половина инсталирах LINUX на човек дето никога нее пипал комп. Подкара го без проблем, 6 месеца беше с него но все ме питаше за нещо , и аз реших че ще свикне по добре на WINDOWS. Понеже ми омръзна все да обяснявам, mу го инсталирах. И знаете ли какво стана като му инстанах windows...... Изкара точно 2 седмици, и ми казва, тази система не я разбирам, много ми е трудна.И Знаете ли защо ми го каза? защото го мързи да прочете това онова .ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ.

Има доста операционни системи линукс дето работят безупречно дори и за начинаещ потребител.

Това че всяка операционна систама има нужда от настойка след инсталация обикновенния потребител не го знае.Това нека си остане м/у нас.Със здраве.

От много време ми се иска и аз да мога да изпробвам точно същото, но досега не съм имал късмет. Радвам се за теб! Предполагах, че резултатът ще бъде такъв, и се радвам, че някой е успял.

...

Защо не ползва exchange? Понеже за да постигнеш функционалността на Kerio ще трябва да инсталираш и SharePoint?

...

И защо за да пренеса пакет, който може да се сложи и на мотор трябва да си купувам Бойнг?

Ползвах линукс над 4 години - Slackware, Gentoo, Debian и известно време Crux. 2 години ми трябваха да настроя мрежов принтер. Самбата така и не я накарах да работи както искам. Уайърлеса също винаги е на собствено мнение .. особено ако има пароли за мрежите. Алса-та пък грачи като гарга пила швепс. В момента работата ми налага ползване на Windows, но се радвам че изтри тази мазохистична фалшива линукс идилия от съзнанието ми!

Така че .. айде да не говорим за бози! :P

И аз съм "отказвал" Linux. Поне няколко пъти. Предполагам че и при теб ще се получи нещо подобно :) .

И защо за да пренеса пакет, който може да се сложи и на мотор трябва да си купувам Бойнг?

Aми щото на MS така им харесва. Продуктите им са наистина качествени, но бизнес политиката им е вбесяваща.

Aми щото на MS така им харесва. Продуктите им са наистина качествени, но бизнес политиката им е вбесяваща.

Ти май не ми разбра въпроса. За чий предлагаш на човека да си инсталира ексчейндж при условие че може да си свърши работи и с Керио. Хайде мисли малко като предлагаш

Ти май не ми разбра въпроса. За чий предлагаш на човека да си инсталира ексчейндж при условие че може да си свърши работи и с Керио. Хайде мисли малко като предлагаш

A, не съм се изразил ясно още първия път. Не предлагам ползване на ексчейндж, това беше риторичен въпрос към човека за да подчертая, че решенията предлагани от Майкрософт имат тенденцията да ти дават камион когато ти трябва колело.

Примерно аз ползвам Groove още от времето когато беше Groove Networks. Фантастичен софтуер докато MS не го купиха. Първото "подобрение" на MS беше да орежат малко от функционалността му. После оставиха само клиента и сървърът не се предлага вече, но може да ползваш без пари техни Groove сървъри. Това така докато внедриха технологиите на Groove в SharePoint и вече за да имаш собствен Groove сървър трябва да купиш SharePoint, което е чудовище в сравнение с Groove Server. И цялата тази гимнастика я направиха само защото Groove обезсмисля съществуването и ползването на SharePoint за около 80% - 90% от потребителите.

Та така са MS, пристрастят те към нещо което първоначално можеш лесно да си позволиш и после ти го изкарват през носа.

• 2 седмици по-късно...

Хора много - вкусове още повече...

Аз ползвам Linux Slackware 12.2. Ползвам го, от както излезна версия 10.

Имам се потребител между "нормалния потребител" и "програмист" (защото съм се занимавал с web/php/css/java/javascript и др...).

Истинското ми занимание е музика - пианист съм. Сега ще ти изразя моята версия на нещата:

Windows:

1) лесен

2) не много бърз (трябва ти сериозна машина и ресурси за да ти върви бързо без засечки... И определено трябва да си с Win 7)

3) вируси се намират навсякъде - колкото искаш, каквито искаш, както искаш, където идеш.

4) прословутия windows-ки монополизъм - IE идва инсталирано и се ползва по подразбиране (и други софтуери на MS идват като default в Win-a)

5) купи си го или се гърчи с crack-ове до безкрай...

6) не ми работи програмата X... Как да я оправя ? - "преинсталирай..", ама тя пак не тръгва ... и не можеш да я махнеш или оправиш, защото тея хора за такива неща като LOG FILE не са чували...

7) ако си средно интелектуален потребител и искаш да извлечеш малко повечко от компютъра си и системата - еми не може... всичко трябва да е както MS са го оставили, защото Win-a се чупи...

8) задължително!!! WINDOWS ПОКАЗВА СИНЯТА СМЪРТ !!!!

9) 100% windows crash-ва без причинно поне 2-3 пъти за седмица/месец...

10) Windows 7 има автоматичноинсталиращи се драйвери :) , които не работят задължително винаги... но все пак ги има !

11) Трябва винаги да се грижиш за Windows-ската хигиена - чисти registry, чисти глупости от хард диска, които не ти трябват...

12) ТРЯБВА ДА ДЕФРАГМЕНТИРАШ ХАРД ДИСКА СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Последствия - бавен win, бавна система, бавно записване на файлове, бавно всичко!

13) Хубав интерфейс - user-friendly!

Linux:

1) митът от филмите за онези "хакери", които само пишат разни работи в някакви терминали трябва да бъде разбит - Линукс има KDE, Gnome и още доста графични interface-и.

2) винаги има алтернатива на всяка една програма...

3) настройваш веднъж и повече не му мислиш.

4) трудно се настройват някои работи...

5) като се научиш веднъж на някои неща става хипер лесно и бързо.

6) не ти трябва някакъв мега злобен компютър, който да струва 10,000 лв за да ти върви...

7) моят линукс (Slackware 12.2) се зарежда за приблизително 1 минута (заедно със Skype/Firefox/Audacious и още няколко програмки)

8) върви изключително леко и бързо (все пак зависи и от машината...)

9) различен е от windows-кия interface и това понякога обърква потребителя, но не е трудно да се свикне...

10) НЯМА ВИРУСИ !

11) Трябва малко да се прочете преди да се направи нещо.. което повечето хора не правят....

12) филми и музика определено вървят без проблеми - дори и субтитрите ми работят! Само трябва да се сложи Encoding - Windows-1251 ( което и на Win-a трябва да се направи! )

Общо взето за да имаш линукс трябва просто малко да прочетеш и да разбереш как се правят нещата. Аз лично Ubuntu съм го пробвал, но не ми хареса - повече ми харесва да имам пълен контрол над системата си и да мога да направя всичко (дори това понякога да води до Kernel Panic :P )

Гледам че все още се използва митичното сравнение на Windows с "Боза".

Само ше кажа, че снощи с идеята да пусна пощенски сървър с Kerio MailServer инсталирах един дебиан. На 2рото отваряне на прозорец под XFCE ми издъни ерор и крашна Хса... тва е точно на 3тата минута след свежа инсталация на стабилен дебиан, а какво остава за по-нататък. Ами извинявайте ама Windows Server 2008 как един път не му крашна или бъгна нещо. Същото се отнася и за десктоп 7, а дори и виста.

Така че .. айде да не говорим за бози! ;)

Не знам кога си ползвал специално slackware, но определено нещо много грешно си направил, че да не можеш да се оправиш с мрежов принтер, wifi (било то като pci или вградена в лаптоп) и самба. Самбата ми работи на 3 лан карти, които са с пренасочване на интернета БЕЗ проблеми. Wifi-a на лаптоп-а ми, който на приблизително 2 години го подкарах за 40-тина минути (още когато го купих), а понеже имаме и принтер, който се ползва по мрежата, и него съм го настроил и работи под линукс (марката е Xerox Phaser).

Нямам представа как си настройвал нещата и защо не са ти работили, но проблема не е от linux-a, а от това, че не си седнал да прочетеш малко нещата и не си ползвал правилната дистрибуция. При мен имаше проблеми само в slack 10, тъй като още не бях много на "ти" с нещата... От тогава всичко си ми работи и е настроено.

Поздрави,

tftd

Редактирано от tftd (преглед на промените)

... Имам се потребител между "нормалния потребител" и "програмист" (защото съм се занимавал с web/php/css/java/javascript и др...)...

Е ти не знам колко си програмист, но за разлика от теб аз съвсем не съм и такова нещо...

... не съм имал много отдавна. Последните пъти беше поради несъвместима РАМ памет.

Ей тука си в много голяма грешка. Настройваш и при първото обновяване на ОС престават да работят някои неща и си знаят тяхната. Ако не вярваш ела и виж при мен какво става. Убунту 9.10 прясно инсталирано и настроено на HP Evo N1050v работи добре, и при първото обновяване на ОС престават да работят клавиатурните подредби, опциите на захранването. Може и още други неща да стават, но аз засега се отказах да го ползвам. Ще продължа със следващото издание. Инфрачервения адаптер не можах да го подкарам под Убунту, но при Win е песен.

Иначе за другото съм съгласен.

Е ти не знам колко си програмист, но за разлика от теб аз съвсем не съм и такова нещо...

... не съм имал много отдавна. Последните пъти беше поради несъвместима РАМ памет.

Ей тука си в много голяма грешка. Настройваш и при първото обновяване на ОС престават да работят някои неща и си знаят тяхната. Ако не вярваш ела и виж при мен какво става. Убунту 9.10 прясно инсталирано и настроено на HP Evo N1050v работи добре, и при първото обновяване на ОС престават да работят клавиатурните подредби, опциите на захранването. Може и още други неща да стават, но аз засега се отказах да го ползвам. Ще продължа със следващото издание. Инфрачервения адаптер не можах да го подкарам под Убунту, но при Win е песен.

Иначе за другото съм съгласен.

Що правиш генерални изводи за Gnu/Linux въз основата на Ubuntu, па макар и да се "води" най-приятелски към новаците дистрибуция???

В Гном при мен почти винаги е чудо невиждано да успея да си настроя клавиатурна подредба, но поради други причини въобще не го ползвам. Има КДЕ например - проблем с клавиатурните подредби никога няма...

Има Мандрива, Дебиан, Минт, Федора и други все приятелски дистрибуции, па макар и не толкоз или хич рекламирани ...

Windows:

1) лесен

2) не много бърз (трябва ти сериозна машина и ресурси за да ти върви бързо без засечки... И определено трябва да си с Win 7)

3) вируси се намират навсякъде - колкото искаш, каквито искаш, както искаш, където идеш.

4) прословутия windows-ки монополизъм - IE идва инсталирано и се ползва по подразбиране (и други софтуери на MS идват като default в Win-a)

5) купи си го или се гърчи с crack-ове до безкрай...

6) не ми работи програмата X... Как да я оправя ? - "преинсталирай..", ама тя пак не тръгва ... и не можеш да я махнеш или оправиш, защото тея хора за такива неща като LOG FILE не са чували...

7) ако си средно интелектуален потребител и искаш да извлечеш малко повечко от компютъра си и системата - еми не може... всичко трябва да е както MS са го оставили, защото Win-a се чупи...

9) 100% windows crash-ва без причинно поне 2-3 пъти за седмица/месец...

10) Windows 7 има автоматичноинсталиращи се драйвери :) , които не работят задължително винаги... но все пак ги има !

11) Трябва винаги да се грижиш за Windows-ската хигиена - чисти registry, чисти глупости от хард диска, които не ти трябват...

12) ТРЯБВА ДА ДЕФРАГМЕНТИРАШ ХАРД ДИСКА СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Последствия - бавен win, бавна система, бавно записване на файлове, бавно всичко!

13) Хубав интерфейс - user-friendly!

1. Лесен ти е, щото си започнал с него. Пробвал ли си на да обясняваш на неработил досега с компютри човек кое и как става?

2. То понеже новите дистрибуции на Линукс не искат бързи машини. Сравнявай системите от една и съща година - примерно Windows 7 с Ubuntu 9.10. На нетбука ми и двете вървят еднакво бързо (или бавно - зависи от дефиницията ;)).

3. Може, но аз как не хващам вируси? Дори без антивирусна нямам проблеми.

4. Повечето Линукс дистрибуции идват с вграден софтуер, при това повече от Windows.

5. Да бе .... кракваш веднъж и забравяш, ако ти е пиратска версията или нямаш читав ключ за активация. При втория вариант даже отпада нуждата от кракване и за целта не е нужно да плащаш.

6. Има си логове. Ако някой софтуер няма, за това са виновни разработчиците на софтуера, а не Windows.

Ти какви програми качваш? Защото аз като инсталирам нещо и то си работи и няма нужда от преинсталация.

7. Ако знаеш какво правиш, фините настройки на Windows не са проблем. Ако не знаеш, по-добре не пипай, щото наистина ще го счупиш. Аз така и Линукс съм чупил, така че е същата работа.

8. На мен не ми показва такива неща :whist: Ако ти показва - имаш хардуерен проблем с компютъра. Или си качил кофти драйвер.

9. 100%... глупости. Редовно правя няколко месеца работа без рестарти и на служебните и на домашните компютри. Рестартирам само при ъпдейти или инсталация на нов софтеур, който го изисква. От няколко стотин компютъра, които съм подържал и подържам, нито един не крашва няколко пъти в месеца без причина.

10. Windows 7 идва с обновена база с драйвери...нормално. Но не може да има драйвери за абсолютно всеки хардуер, още повече за такъв от преди 4-6 и повече години, нито пък или последните версии драйвери. Ако нещо не ти работи, теглиш си нов драйвер от производителя. Да видим какво ще правиш, ако искаш да инсталираш някой по-екзотичен хардуер, производителите на който не са и чували за Линукс ;)

11. Нищо от това не правя, на нито един компютър, освен ако няма някакъв специфичен проблем, който да го изисква.

12. Никога не дефрагментирам! От 10 години не съм го правил. А и Виста и 7 се справят и сами с тази задача. Не усещам разлика в бързодействието, освен на стари лаптопи със супер бавни и препълнени дискове. Но там каквото и да правиш ще ти е бавно.

13. Зависи. ХР е доста дървен интерфейс, а повечето Линукс дистрибуции са доста по-красиви, даже от windows 7.

Linux:

1) митът от филмите за онези "хакери", които само пишат разни работи в някакви терминали трябва да бъде разбит - Линукс има KDE, Gnome и още доста графични interface-и.

2) винаги има алтернатива на всяка една програма...

4) трудно се настройват някои работи...

5) като се научиш веднъж на някои неща става хипер лесно и бързо.

6) не ти трябва някакъв мега злобен компютър, който да струва 10,000 лв за да ти върви...

7) моят линукс (Slackware 12.2) се зарежда за приблизително 1 минута (заедно със Skype/Firefox/Audacious и още няколко програмки)

8) върви изключително леко и бързо (все пак зависи и от машината...)

9) различен е от windows-кия interface и това понякога обърква потребителя, но не е трудно да се свикне...

10) НЯМА ВИРУСИ !

11) Трябва малко да се прочете преди да се направи нещо.. което повечето хора не правят....

12) филми и музика определено вървят без проблеми - дори и субтитрите ми работят! Само трябва да се сложи Encoding - Windows-1251 ( което и на Win-a трябва да се направи! )

1. Да, това е така.

2. И при Windows има.

3. Също като Windows.

4. Да, и при Windows също :)

5. Същата работа :)

6. И Windows върви на компютър за 50-100 лева.

7. Нетбука ми с Windows 7 стартира по-бързо, макар че не съм засичал точно. Убунтуто на същия нетбук като че ли зарежда по-бавно.

8. Определено зависи от машината и дистрибуцията. И от фините настройки :)

9. Има графични среди, които не се различават много от Windows.

10. Да, понеже е "много" разпространен, на никой не му се занимава да пише такива.

11. Това важи и за Windows. И се радвам, че повечето хора не го правят, иначе моята професия ще стане излишна.

12. То оставаше и това да не върви. Още през 99-та вървяха, като пробвах за пръв път Линукс.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.