Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

• Автор

Бобиии от коментара ти за Джулия Куин направо се просълзих, книгите изглеждат страхотни, моля те разкажи и останалите от поредицата, включително и така разтърсилата те шеста :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

И естествено са на английски?! Боже,най-новата ми мечта е да работя в книжарница,та поне тези на български да отмятам.

Упс,ти май ги изяждаше на руски? Все тя,там се оправям и все пак много от "пипера" се губи.Ооо,говорете ми за преведени книги :):cool:

Гале, доколкото знам, първата от поредицата Бриджъртън в момента се превежда от Юлето(julie81) и скоро ще й се наслаждаваме на БГ. Огромнииииии, грамаданскииии благодарности, Юле Публикувано изображение

Иначе аз снощи по нощите продължих купона с To Catch an Heiress . Ей, тази авторка направо ще ме остави без сън, докато осветкам всичките й книги бая зоооор ще видя Публикувано изображение Дано не съм събудила съседите, докато се тръсках от кеф, здраво хилейки се, потропвайки в такт с копитца Публикувано изображение Накратко: главната е много устата богата наследница, която от 10 годишна е загубила родителите си и я отглеждат разни опекуни. Точно 6 седмици преди да навърши пълнолетие и да започне сама да се разпорежда с богатството си, опекуна й решава да я омъжи за сина си и да присвои изцяло богатството. Романът започва как главната прострелва сина на този плужек,т.к. се опитва да й се натрапи и тя избягва. Главния е агент, работещ за английското правителство, поредната му задача е да разкрие предателството на опекуна на главната. В нощта, когато тя избягва, той наблюдава къщата на опекуна й, за да залови известна шпионка и решава, че шпионката е нашата мома. И се започва страшен купон: той си мисли, че тя е шпионката, а тя няма нищо против да заловена, щото и без това се чудеше къде да се крие шесте седмици до навършване на пълнолетието. Боже, какви номерца му спретва, горкия, просто не знае какво чудо му се е натресло у дома... Публикувано изображениеОх, нямам търпение да я смотам до края цялата книга Публикувано изображение

Бобиии от коментара ти за Джулия Куин направо се просълзих, книгите изглеждат страхотни, моля те разкажи и останалите от поредицата, включително и така разтърсилата те шеста :help:

Пете, просто не можеш да си представиш каква невероятна авторка е Джулия Куин, докато не се докоснеш до магнетичните й романи. Направо с взлом превзе сърцето ми и сега дори "Компаньонката" на Аманда Куик не мога да подхвана, представяш ли си Публикувано изображение Боже, не вярвах, че някога ще напиша такова нещо :eek: Довечера, на спокойствие ( че сега излизам, мила)обещавам да напиша подробно и за останалите й романи, особено за шестата, която направо ме разтрепери и нокаутира от толкова красота и изящество на чувствата http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Гале, доколкото знам, първата от поредицата Бриджъртън в момента се превежда от Юлето(julie81) и скоро ще й се наслаждаваме на БГ. Огромнииииии, грамаданскииии благодарности, Юле Публикувано изображение

Юле, очаквам с огромно нетърпение превода на книжките. След този страхотен коментар на Бобито съм в трескаво очакване.

За първи път чувам за тази авторка, но като се има предвид,че в България се превеждат една много малка част от авторите, а и аз не се ровя из интернет за книги на английски, никак не е чудно.

Юле ;)

Страшно много се радвам, че Боби е толкова въодушевена от нигите, колкото бях и аз. Наистина са страхотни, романтични и те оставят с усмивка на уста хем да се възхищаваш, хем да се чудиш възможно ли е наистина да има толкова красиви чувства. Що се отнася до превода, стигнала съм почти до средата на първата, обаче постоянно се отплесвам, защото решавам да хвърля един поглед на някоя от следващите и тоя поглед отива чак до последната страница. Ще се постарая колкото е възможно по-скоро да се уверите всички дали/по-точно колко Боби е права.

Ох, Боби, направо ме караш да въздишам по тези книги. За пръв път чувам за тази писателка, но явно наистина пише страхотно. Така че очаквам превода на Юлето с нетърпение.(:

Аз сега иначе чета "Интриги" и мога да кажа, че книгата е просто страхотна, невероятна. Историята е тежка, но е невероятно увличаща, а главните са супер сладки. :newspaper:

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Охххх... Книжките на Джулия Куин са прекрасни :newspaper: Направо ги обожавам....

Юле,Боби и всички които сте чели книгите на Дж.Куин-нали знаете че ви мразя и ми се ще :newspaper: от яд. Аз най-сетне се почувствах готова и подкарах Компаньонката.Амандичка не ме разочарова и все пак героите не са типични,по-специално Главния.За разлика от друг път не е сухар,даж има слава на женкар и е по-скоро отегчен.Другото е ,че сравнително рано си даде сметка,че е привлечен от нея.Тя пак е особнячка като за висшето общество,но не е наивитет както в други книги.Абе харесвами и чао,че трабва да си я дочета преди да се прибере мъжо и да се подготвямя за финала по футбол.

Ох, най-накрая си взех Лайза. Съвсем в началото съм и място не мога си намеря от радост :whist: Ох този Джак ме грабна още с появата си :wow: Понякога се чудя има ли още такива мъже или вече са отживелица :bbq:

Прочетох Кралството на мечтите на Джудит Макнот и момичета аз не мога да си представя как другите могат да са още по-хубави от тази. Та тази е страхотна, невероятна и изобщо нямам думи да я опиша. Толкова много съм се смяла и толкова много си поплаках. Нямам дарбата да преразказвам, а и не мисля, че бих намерила думи, с които да кажа колко много ми хареса... Горещо я препоръчвам :clap: Сега ще подхващам Уитни, моя любов и очаквам и тя да ми въздейства по същия начин. След един прочетен роман Джудит Макнот стана една от любимите ми авторки... :yanim:

Препрочитам си "Годеницата на лъва" на Ирис Йохансен,след коеот ще започна "Черната роза" на Криситна Скай

Здравейте, Най-после се регистрирах, подтикната от желанието да попитам, дали може да ми посочите сайт, откъдето да сваля The Duke and I? За съжаление успях да намеря тази книга, но само като аудио вариант. Естествено не е същото като да се зачетеш, затова и не ми харесва особено и ще чакам отговор от вас, за да се потопя и аз в магията на тази авторка. Предварително благодаря,

Още една доза Джулия Куин

Шестият от поредицата Бриджъртън - When He Was Wicked е романът, с който Джулия Куин се настани трайно в сърцето ми като една от най-обичаните авторки Публикувано изображение

Всичките й романи имат приковаващо вниманието начало – още с първите няколко изречения обсебва интереса ти и неволно наостряш очките в очакване на следващата порция изненадващи събития. И When He Was Wicked не прави изключение от правилото. Романът е за предпоследната сестра Бриджъртън-Франческа, която остава вдовица внезапно съвсем млада. Като четох анонса на книгата, толкова да не ми хареса, че бях решила да я пропусна. Т.к. обикновено най-силните романи в големи поредици са обикновено първите, а в следващите като чели авторките се изчерпват и доста доскучават, реших, че и тази книга ще е само за бройка и с изсмукана от пръстите история. Затова мноооого предпазливо пристъпих към опита да подхвана романа, нооооооо…. още от първия абзац разбрах, че книгата ще се чете, а след това…просто не можех да се спра. Романът започва в мига, в който Майкъл (главния) за първи път вижда Франческа и на секундата решава, че това е жената от неговите мечти. Този момент за него се оказва повратен момент в живота: преди и след Франческа. Но… тя е годеницата на братовчед му, за който ще се омъжи след 36 часа. А Майкъл и Джон (братовчед му) са изключително близки – повече от братя. Цели две години, през които Франческа и Джон са щастливо женени, най-големия страх за Майкъл, е някой да не разбере за силните му чувства към Франи. И той става един от най-прочутите женкари на Лондон, и в същото време и най-добрия приятел на семейството. Още в самото начало на романа, Джон умира внезапно от сърце, при което Майкъл като най-близък родственик приема титлата му и цялото наследство. И като за капак продължава да обича отчаяно съпругата на братовчед си – Франческа. Заради всички тези облаги, дето му се струпаха внезапно със смъртта на Джон, Майкъл направо обезумя от ненавист към самия себе си. И замина за Индия като остави Франческа да се оправя с имението. Същността на романа започва, едва четири години по-късно, когато Майкъл решава, че времето е излекувало раните на душата му и спокойно може да се върне в Англия. По същото това време Франческа започва да мисли за дете и необходимостта да се омъжи отново, за да се „обзаведе” с бебокче. И хоп – двамата се озоваха едновремнно в градската им къща в Лондон. Тя няма и най-малка представа за силните му чувства – толкова добре скрити и потулени вътре в душата му. За нея той е най-добър приятел или по-скоро приятелка, с която може да сподели най-съкровените си мечти. И тя най-спокойно му съобщава, че е в Лондон, щото си търси мъж, за да си осигури правач на деца… Горкичкия, само дет не се гътна от изненада и ярост като чу идеите й.Публикувано изображение Ох, това е само началото на романа, а нататък има още мноооого трогателни моменти, особено когато тя разбра, че той се е заразил от малария в Индия, която може да му коства и живота, как се бореше със зъби и нокти с пристъпите на треска за неговото оцеляване… Или когато се уплаши до смърт, че болестта се завръща и ще го загуби, отчаянието и нечовешката мъка на главната направо ме разби. Боже, и сега ми се пълнят очите със сълзи само като се сетя за тези моменти. Публикувано изображениеРоманът просто трябва да се прочете, за да се почувства. Толкова всеотдайна, толкова благородна и искряща от чистота любов, направо ме размаза от кеф…

Боби такива хвалебствия им хвърли на тези книжки,че утре само да ми мине изпита и ги почвам на руски,просто нямам мира,то се е видяла,че няма да се спра докато не ги изчета всичките :rolleyes:

Голяма съм шматка. Въобще не се сетих да погледна в другите теми. Съжалявам за което. Много ти благодаря за линка към английската версия. Захващам се моменталически с четенето :rolleyes:

Боби такива хвалебствия им хвърли на тези книжки,че утре само да ми мине изпита и ги почвам на руски,просто нямам мира,то се е видяла,че няма да се спра докато не ги изчета всичките :rolleyes:

Маги, а сега да видиш на мен кво ми е от два месеца насам. :clap: Ама тя Юлето е виновна и Съни донякъде, щот ми метна стръвта и аз като стопроцентов шаран я захапах на секундата.Публикувано изображение Но, Маги, забавлението е гарантирано Публикувано изображение

Ей сга в обедната почивка си взех "Непризнати грехове".За няма и час прочетох 80-90стр.имайте предвид,че барчето е до детска площадка и 10-15 хлапетии ми цвърчаха на главата. ;):) Чете се леко и неусетно,малко бързо и безпроблемно,кат за мен се срещнаха главните,но да видим по насетне как ще се развият отношенията им.

Ей сга в обедната почивка си взех "Непризнати грехове".За няма и час прочетох 80-90стр.имайте предвид,че барчето е до детска площадка и 10-15 хлапетии ми цвърчаха на главата. ;):angry23:

Чете се леко и неусетно,малко бързо и безпроблемно,кат за мен се срещнаха главните,но да видим по насетне как ще се развият отношенията им.

Ние двете днеска май сме ударили тотото :lol6: И аз днес си взех да я чета на работа и то на барче с цяла площадка хлапетии на главата :lol6: През цялото време имаше: Стани-седни, стани-седни :rolleyes:

Втория роман ... Мамооо, имаше една велика сцена, дето няма да забравя цял живот - точно, когато ги сгащиха майка му и най-голямата клюкарка...

Олеееееееее :ph34r::down::) тази и на мен ми е любима, какво ли не бях чела ама за брак сключен заради една пчела не бях... :down: Дано доживеем да я четем и на български...

Както вече казах,чета Непризнати грехове върви добре,но......Напоследък ме дразнят героините-на стр.116 двамата се знаят от два дни,тя с един куп проблеми,ама си представя, направо мечтае за "силното му,мускулесто тяло върху своето".Главните все имат емоционални проблеми и имат нужда от помощ.Това го разбирам,лично съм падала в дупки и човека до мен е бил много важен,но точно заради това знам,че при такива проблеми не си всеопрощаващ и добронамерен,готов да помага.Напротив беснееш,мразиш себе си,но най-вече целия свят.Не знам търся книга,която да ме накара да мечтая,но и да не е далеч от истинския живот. Сигурно затова "Синеокия дявол" не я обичам чак толкоз като "Захарче",за тази още не съм категорична,но не върви на добре.Много е готина,но ми е "розова" повече от колкото и се полага.

Боби,благодаря ти за разказа за романите на Джулия Куин http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif От разказаното до тук,те много приличат на любимите ми Малори и могат да се мерят с тях,а щом е поредица веднага ми легна сърцето.Благодаря предварително на Юлито за превода :biggrin: Ще го очаквам с нетъпение :)

Аз прочетох първата книга на "Черната роза" Кристина Скай...сега захващам вторат част. Хубава е книгата въпреки,че има някои тежки моменти.А и мис е струва,че авторката вмъкна в началото Тони от Перлата на любовта.При главния дойде Тони Морлънд,за да го кара да върши някаква работа на правителството на Англия.Беше с бастун,защото кракът му беше ранен.Та почти съм сигурна,че е нашия Тони.А и героят се оплакваше,че преди година брат му е починал... Иначе "Черната роза" се разказва за Тес и Дейн Ст.Пиер лорд Рейвънхърст.Преди 5 години са били влюбени,но главният напуска Тес,защото е разочарован от измяната и-тя спи с друг.Всъщност баща и на главната е някакъв пияница и комарджия,който я кара да забавлява един от кредиторите му.Тя в един момент разбира как трябва да го забавлява и се опълчва,но баща и я затваря в някакво подземие за 3 седмици.След което я изважда и я заплашва,че ще пусне в подземието малкият и брат.Тя склонява и на някаква вечеря я упояват.Събужда се в леглото с гадния дебелак,който хърка а на вратата е шикираният Дейн,който мисли,че тя доброволно е спала с онзи.Тя не помни нищо,но си е спала с онзи. Та след 5 години Дейн е преживял някаква битка с французите при Трафалгар и още не може да се отърси от ужасите,които е видял там.Утешава се с алкохол и жени.Идва тогава нашият Тони,който също е ветеран и го опитва да го склони да отиде в града на тес ,зад а хване прословутия шпионин и контрабандист Лисицата.Първоначално той отказва,но после се съгласява .Отива той и отсяда в страноприемницата на Тес "Ейнджъл".Тя се бори сама с живота,след каот отвратителният и баща е починал.Връща дълговете му и мечтае да спечели пари да оправи семейния замък.Има там един гаден шеф на драгуните Хоукинс,който се опитва да изнасили Тес на няколко пъти...тя пък се преструва на Лисицата и печели от контрабанда.Всъщност Лисицата е семеен приятел -Джак,който е като баща на Тес.След каот го раняват обаче и тя го крие в подземията на семейния замък той си заминава и кара Тес да спре с контрабандата.Тя обаче си продължава. Дейн я хваща точнос лед като изпраща Джак и се опитва да изкопчи от нея името на Лисицата...отвлича я и я затваря в мазето на къщата си.Тя обаче изпада в шок,защото си спомня за затварянето и от баща и.Полудява малко,изподрасква и изранява се и изпада в някакъв делириум и и се привиждат паяци.Той я изважда от там ис е опитва да я освести.Тогава обаче идва една Патриция-сестра на един симпатяга,който иска да се ожени за Тес и подарява шишенце с алкохол на Дейн.Тайно обаче е сложила някакъв опиат вътре,който те надрусва и те кара да изпаднеш в адски възбудено състояние,в което искаш многода правиш секс :cool: Дейн дава на Тес уж да я поосвести,но тя изпада още повече в шок.Той познава симптомите,защото във Франция някаква французойка го спасила..но някакъв перверзен гадняр ги е заловил.Дал на французойката да пие от опиата и накрал Дейн също да пие и да прави секс с нея,докаот ги гледа.Момичето починало от натоварване на сърцето. Та Дейн спи с Тес,докаот тя е надрусана,защото според него само това е начина да и помогне в това състояние.Тя се събужда и той е решил да се ожени за нея.Горката-за втори път спи с мъж и пак нищо не помни :) И така..ДЕйн получи някакво писмо,че трябва да пътува,а Тес пак излезе с контрабандистите и избухна някаква лодка с барут..и така свърши първат книга. Както казах не е сладникава книжка,но въпркеи това нещо бе грабва в нея и ще си я прочета.

Аз прочетох първата книга на "Черната роза" Кристина Скай...сега захващам вторат част.

Хубава е книгата въпреки,че има някои тежки моменти.А и мис е струва,че авторката вмъкна в началото Тони от Перлата на любовта.При главния дойде Тони Морлънд,за да го кара да върши някаква работа на правителството на Англия.Беше с бастун,защото кракът му беше ранен.Та почти съм сигурна,че е нашия Тони.А и героят се оплакваше,че преди година брат му е починал...

Бъди сигурна,че е този Тони. Участието му в действието,май се изчерпва с това.

Прочетох на Сюзън Елизабет Филипс "Избрах теб". Много хубава и приятна книжка. Останах предоволна и с ръка на сърцето не мога да кажа коя ми хареса повече - дали тази или "Да целунеш ангел". И двете книги си имат своите специални и различни моменти, така че не мога да сложа едната на първо, а другата на второ място. В "Избрах теб" много се радвам на Фийб и Дан. Супер сладки и забавни бяха. Валери макар и да се появи за малко толкова ме изнерви, че ми стана ужасно противна. Останалите второстепенни герои бяха сами по себе си интересни.

Сега се чудя дали да не подхвана "Скандал" на Бренда Джойс, но надявам се някой да изкаже преди това мнение за нея или да ми препоръча нещо друго?

Прочетох на Сюзън Елизабет Филипс "Избрах теб". Много хубава и приятна книжка. Останах предоволна и с ръка на сърцето не мога да кажа коя ми хареса повече - дали тази или "Да целунеш ангел". И двете книги си имат своите специални и различни моменти, така че не мога да сложа едната на първо, а другата на второ място. В "Избрах теб" много се радвам на Фийб и Дан. Супер сладки и забавни бяха. Валери макар и да се появи за малко толкова ме изнерви, че ми стана ужасно противна. Останалите второстепенни герои бяха сами по себе си интересни.

Сега се чудя дали да не подхвана "Скандал" на Бренда Джойс, но надявам се някой да изкаже преди това мнение за нея или да ми препоръча нещо друго?

ооооо,започвай я,брак по неволя и така нататък страхотна е
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.