Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За снимката в Личната карта и Корана.

Featured Replies

...И нека във връзка с темата пак да попитам уж големите познавачи на правото тук, след като Конституцията позволява на тази жена да ходи със забрадка, като нейно изконно човешко и религиозно право и свобода, ако тя се снима както се изисква от правилника, но ходи постоянно закрита, как аджеба полицаите биха я сравнили със снимката... Може би ще поискат да си свали забрадката, в нарушение на нейното Конституционно право?...

И според теб само със забрадката от снимката ли ще ходи мюсюлманката, ако е на снимката със забрадка, или дали всяка забрадка е строго индивидуална и по нея може да се идентифицира собственичката и.

Аз не пропагандирам нарушаване на правата на един или друг, но в крайна сметка, май пак излиза че няма как добрата мюсюлманка да напуща дома си, без да наруши законите на корана.

С изключение когато придружава родител или съпруг. А това почти обезсмисля нуждата от лични документи. А как аджеба полицая ще и поиска документите за проверка??? Колко български полицаи знаят турски език? Посещавал съм райони в Родопите, в които населението буквално не знае български. Така че спора не би трябвало да е за снимката, а изобщо Български граждани ли са хората не говорещи български език...

• Отговори 249
  • Прегледи 23,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз искам да кажа, че според Корана мюсюлманките нямат никакво основание да искат да се снимат с покривало на главата! В Корана е записано, че покривало трябва да има върху пазвата! Освен ... ак

• Ще започнем да говорим точно в Момента когато кажат - Бог Свети Дух! И това ли го казват? И какъв е моят комфликт със себе си - Искам да бъда по-велик от Бог или просто Коранът не е Бо

• Скъпа, Знаеш ли коя е втората по големина българска църква? На 24 май, специално ходих на нея. А на Велик ден пък ходих на църква в Гърция... Христос Аресте! За България - няма да говоря.

Публикувани изображения

Радвам се че показа открито за какво става дума най-накрая, аз откога го казах... Комплексите са причина както видяхме, комплексите и параноята от миналото :yanim: А не това че нямало да се разпознава човека със забрадка, или не...

:cool: Благодаря от сърце за откровеността, досега всичко беше прикрито зад маската на законност, за светско, за не знам какво си ....

Не знам къде виждаш параноя, може би в това че не желая да ти подам пръст, за да не ми отхапеш ръката? Не виждам какво точно си открил в предишният ми пост, освен това че законите трябва да са еднакви за всички, а не да са в полза някому, който търси такава на базата на религиозни или други различия с основното(като брой) население...и определено тази кампания преследва по-далечни и опасни за националната сигурност цели...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

изобщо Български граждани ли са хората не говорещи български език...

И също така, български граждани ли са тези, които призовават към неспазване на българските закони?

Колко тъжно и наивно е да се вярва, че Бог ще съди по облеклото, дали има забрадка или няма, а направо е трагично да се наказват жените за това, все едно са добитък.

И също така, български граждани ли са тези, които призовават към неспазване на българските закони?

Незнам, обаче тия министрите, и депутатите и разни български кметове- за какви ги смятате, след като не спазват българските закони- не лъжи, не приемай подкуп, без корупция и измами- продаване на евтинии българските земи .

Пуснете си бтв новините или господари на ефира, вижте за какво ви говоря, най вече- кмета на Бургас- "одра" държавата- скандал, след скандал(за далавери) ама пак си е български гражданин и пак прави "далавери".

И това зз забрадките си е чиста политика, има цели книги написани, как и поради какви причини във Франция, беше забранено от Никола Саркози.

И тука в България искат да обърнете внимание към "дреболии"-, щото само за криза се говори и разни политечски изцепки, отскоро време .

Пазете се от мотото на лошите хора- РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.

Незнам, обаче тия министрите, и депутатите и разни български кметове- за какви ги смятате, след като не спазват българските закони- не лъжи, не приемай подкуп, без корупция и измами- продаване на евтинии българските земи .

Пуснете си бтв новините или господари на ефира, вижте за какво ви говоря, най вече- кмета на Бургас- "одра" държавата- скандал, след скандал(за далавери) ама пак си е български гражданин и пак прави "далавери".

И това зз забрадките си е чиста политика, има цели книги написани, как и поради какви причини във Франция, беше забранено от Никола Саркози.

И тука в България искат да обърнете внимание към "дреболии"-, щото само за криза се говори и разни политечски изцепки, отскоро време .

Това си е направо за друга тема и е нещо с което също трябва да се справим, не го отричам по никакъв начин, но все пак става въпрос за криминални деяния под политически чадър, докато обсъжданото в тази тема е доста по-сериозно.

Това си е направо за друга тема и е нещо с което също трябва да се справим, не го отричам по никакъв начин, но все пак става въпрос за криминални деяния под политически чадър, докато обсъжданото в тази тема е доста по-сериозно.

Ще се справиш, ти знаеш ли кога...... тези политици и разни мошенници са толкова много, че - нито можеш да ги осъдиш, нито можеш да ги свалиш от власта им(колко много доказани скандални- корупции има- ама пак са си на власта(гледайте малко телевизия), обсъждането на такива въпроси не е за форум(даже не могат да се обсъждат- файда няма, можеш само да гледаш- как ден след ден- скандалите растат), форума е за забава, споделяне на интересни клипове-виж каква тема имам. Темата ми

Вие, май много искате да сте политици и сякаш, ще промените света, какви теми обсъждате тука.....

Редактирано от StiLi0 (преглед на промените)

Divide et impera е девизът на цезарите. В сравнение с тях нашите политици са пълни аматьори

Divide et impera е девизът на цезарите. В сравнение с тях нашите политици са пълни аматьори

Не ми говори, за разни политици, аз съм редовен на каналите от сорта- дискавари(не гледам само думи а доказателства и признания на военни -бивши)

Ако знаете колко много войни е имало, едва ли си имаш на представа за какво ти говоря,- аве много са ве- говоря ти, че съм гледал предавания, почти за всички войни от 19-20-21 век.

Ама важното е да се спре враждата, И ДА СЕ "ЗАОБИЧАТ"

Един пример- Сащ и Япония(имало е даже поражени райони с атомно оръжие), са били много големи врагове, много големи, а сега виж какви са приятели.

Спрете вражата в форума, особено в тази тема.

Обичайте се и се уважавайте, не се бъркайте на правото на хората.

Вие да не сте прослувутия Иван 7788, че пишете Сащ, а не САЩ? Разсъжденията ви, според мен, са накъсани и неясни. Аз поне не ги разбрах. Но ако имате предвид хипи-философията (мake peace not war), се присъединявам към вашия апел.

Вие да не сте прослувутия Иван 7788, че пишете Сащ, а не САЩ? Разсъжденията ви, според мен, са накъсани и неясни. Аз поне не ги разбрах. Но ако имате предвид хипи-философията (мake peace not war), се присъединявам към вашия апел.

С този лотос за аватар определено не ми прилича на Иван! Правописните грешки не винаги са мярка...Аз също ги правя, доста при това! sad.gif

Заради клониране, и то с чужд ник ( на друг потребител, участник във форума) мярката за наказание на ivan_7788

от 85 часа, се превръща в забрана за достъп до форума за неопределено време, а всички негови клонинги ще бъдат заличени ! :yanim:

както се казва : " да бе мирно седяло, не би чудо видяло" !

Добре, че видях в наказани потребители.

Ей, внимавайте, администраторите на този форум, виждат не айпитата на потребителите, а айпито на доставчика , аз съм от Варна, голям град, заради айпи адрес на един и същ интернет доставчик , да не стане нещо ??Тука във Варна, доминират - интербилд и интернет на бтк.

Разсъжденията ви, според мен, са накъсани и неясни. Аз поне не ги разбрах.

Един пример- Сащ и Япония(имало е даже поражени райони с атомно оръжие над Япония,

а японците- много са тероризирали покрайнините на САЩ, умирали са невинни граждани на съответните държави,

а Японила убила над 200 000 китайци в експерименти на откриване на оръжие- например пускали на китайците бълхи, болни от чума и подобни лудости,според канала нешинъл джеографик, днес го гледах(казах ви резюме, предаването беше- за видовете оръжия, използвани между САЩ и Япония. ), са били много големи врагове, много големи, а сега виж какви са приятели.

Редактирано от StiLi0 (преглед на промените)

Ей, внимавайте, администраторите на този форум, виждат не айпитата на потребителите, а айпито на доставчика , аз съм от Варна, голям град, заради съвпадение, да не стане нещо ??

Всичко могат да видят не се безпокойте, не само това което си мислите Вие! ;)

Но ако имате предвид хипи-философията (мake peace not war), се присъединявам към вашия апел.

Si vis pacem, para bellum ;)

(Aко искаш мир, готви се за война)

П.П. СЛедващия пост в който има само латиница ще замине в коша!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Ей, внимавайте, администраторите на този форум, виждат не айпитата на потребителите, а айпито на доставчика , аз съм от Варна, голям град, заради айпи адрес на един и същ интернет доставчик , да не стане нещо ??Тука във Варна, доминират - интербилд и интернет на бтк.

За да е ясно на всички - Клониран е моят Ник!

Това е Профилът на Логос - мюсюлманина!

http://www.kaldata.c...showuser=270597

А това е моят Профил!

http://www.kaldata.c...showuser=248840

Сега сигурно много колеги от форума ме псуват ...

Но искам да им кажа, че мюсюлманите ме "обичат" много особено и непрекъснато ме обсипват с ... клевети!

И всичко това го правят, защото им показвам неподправената истината в Корана!

13.07.2010 17:47

bgnesLogo.gif

Френското национално събрание - долната камара на парламента, гласува днес закон, забраняващ носенето на ислямската забрадка. Очаквайте подробности. /АФП /

bgnesLogo.gif

Френското национално събрание - долната камара на парламента, гласува днес закон, забраняващ носенето на ислямската забрадка. Очаквайте подробности. /АФП /

Така е доста по-добре, отколкото обстановката да се нажежава с меренето по сантиметри, колко точно да е дъпната надолу или нагоре бурката. Ние младите мъже, които искаме да оплакнем очички в някое красиво муце и ревнивите *рисльовци, които си мислят че вече сме им сложили рога, като намигнем на жена им, която срещаме за пръв и може би последен път, докато се разминаваме край нечия пазарска сергия или в парка...Аз на тяхно място, просто бих се гордял, че жена на която мъжките погледи се лепят като пчели на мед, е избрала да сподели живота си с мен...

Един пример- Сащ и Япония(имало е даже поражени райони с атомно оръжие над Япония,

а японците- много са тероризирали покрайнините на САЩ, умирали са невинни граждани на съответните държави,

а Японила убила над 200 000 китайци в експерименти на откриване на оръжие- например пускали на китайците бълхи, болни от чума и подобни лудости,според канала нешинъл джеографик, днес го гледах(казах ви резюме, предаването беше- за видовете оръжия, използвани между САЩ и Япония. ), са били много големи врагове, много големи, а сега виж какви са приятели.

StiLiO,трудно да накараш човек,който отказва да обича себе си-да обича някой друг.Просто много,много,многоооооооо трудно.А и къде,къде е по-лесно друг да ти е виновен,отколкото да се опиташ да вникнеш в теб самия.За някои хора е дори трудно и непосилно тежко да надникнат в тях самите-просто знаят какво има там,и това ги кара да се чувстват меко казано неприятно.А в България-политиците са си д*педавци.Славейков го е казал-"Не сме народ,а мърша",а и защо в някои страни законите се спазват,а тук-не-еми от нас си зависи,кой да ни е виновен,а,и все с някакви безсмислици се занимават хората,дори обикновените-забрадка,или не-да,и се види ли 2 сантима от косата,или не(голямата работа,бля-бля-бля),вместо да се помисли за състоянието на пътищата,работните места,заплащането,и такива по-важни неща.Като толкова никой не трябва да я вижда една жена без забрадка-да си я свали 2 сантима и след като се снима да отказва да си показва документите,освен на служителите на реда.В крайна сметка предполагам,че полицаите ще гледат на жените като на хора и граждани,а не жени.Аман от глупости.Ама явно всеки съди според самия себе си.Чудят се вече някои хора какво да изсмислят.То бива,бива,ама чак толкова-но ме и учудва колко лесно хората могат да се провокират,което е доста кофти,пху.

Така е доста по-добре, отколкото обстановката да се нажежава с меренето по сантиметри, колко точно да е дъпната надолу или нагоре бурката. Ние младите мъже, които искаме да оплакнем очички в някое красиво муце и ревнивите *рисльовци, които си мислят че вече сме им сложили рога, като намигнем на жена им, която срещаме за пръв и може би последен път, докато се разминаваме край нечия пазарска сергия или в парка...Аз на тяхно място, просто бих се гордял, че жена на която мъжките погледи се лепят като пчели на мед, е избрала да сподели живота си с мен...

sliderum,работата е там,че тези мъже явно нещо са несигурни в жените си.Ако един човек е сигурен в партньора си-да,ревност ще има,но някои екстремни неща-надали.Просто някои хора си мислят,че това,което те правят-го правят и половинките им,та се презастраховат,и обвиняват жените за тяхната слабост.Ако един мъж е мъж на място-надали едно лице или хубаво тяло би го накарало да наруши принципите си.Просто са несигурни в самите себе си,та търсят кой друг да обвинят.Друг е въпросът и колко от тия забулените плакнат очите с някои мъже,ама,понеже са забулени се правят на хрисими овчици.Няма скрито-покрито.Дори в Арабските страни,дето изневярата се наказва със смъртно наказание и убиване с камъни-пак си се практикува.Просто жената вика лекар,водопроводчик или някакъв си там,докато мъжа го няма,и си вършат работата.Това да чакаш,че една бурка ще те спаси от изневяра и човека ще те заобича е все едно да се опиташ да скриеш слънцето с един лист хартия(ако не и по-малко).Вярно някои хора съвсем са изчаткали.А и да се представяш за нещо,което не си-ок,но пък да съдиш тези,които правят някои неща открито,които,и ти правиш,но скрито е просто доста гадно,и подло,камо ли пък има някаква връзка с "вярата"(то думичките са хубава работа,но Иса(Иисус)казва,че човек се познава по делата му и по това се съди,а не думите,тъй че за какво е целият този маскарад-за кого по точно?!(Аллах знае истината,цялата Истина и то винаги,тъй че...?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!)).Това е баси лицемерието и измислена псевдно-моралност,хах-за другото нямам думи.Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

днеска по телевизията казаха че да се направи снимка със забрадка не е забранено - само че трябва да се виждат ушите и поне сантиметър от косата над челото... така че нинджи в паспортите не могат да се снимат...

За да е ясно на всички - Клониран е моят Ник!

Това е Профилът на Логос - мюсюлманина!

http://www.kaldata.c...showuser=270597

А това е моят Профил!

http://www.kaldata.c...showuser=248840

Сега сигурно много колеги от форума ме псуват ...

Но искам да им кажа, че мюсюлманите ме "обичат" много особено и непрекъснато ме обсипват с ... клевети!

И всичко това го правят, защото им показвам неподправената истината в Корана!

аз като гледам датите на създаване на профилите, май ти си клонирал мюсюлманина - неговия профил е от 2009, а твоя от тази година...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

днеска по телевизията казаха че да се направи снимка със забрадка не е забранено - само че трябва да се виждат ушите и поне сантиметър от косата над челото... така че нинджи в паспортите не могат да се снимат...

аз като гледам датите на създаване на профилите, май ти си клонирал мюсюлманина - неговия профил е от 2009, а твоя от тази година...

Професоре много си зле, това не ти е хардуера, я пак погледни в цитата който си приложил датите на регистрация на профилите ама не в огледалото и не се бъркай с ужасната репутация на истинският Логос, щото мюсулмански фундаменталисти се погрижиха всячески да я понижат, включително плащайки си за ВИП статут, за да могат да цъкат тройно повече минуси на ден или респективно плюсове за себе си през своите клонинги..

• Автор

Професоре много си зле, това не ти е хардуера, я пак погледни в цитата който си приложил датите на регистрация на профилите ама не в огледалото и не се бъркай с ужасната репутация на истинският Логос, щото мюсулмански фундаменталисти се погрижиха всячески да я понижат, включително плащайки си за ВИП статут, за да могат да цъкат тройно повече минуси на ден или респективно плюсове за себе си през своите клонинги..

Благодяря, Приятелю!

Винаги се възхищавам от хора, които добро логическо мислене!!! tan.gif

1

аз също...

Винаги се възхищавам от хора, които добро логическо мислене!!!
  • Автор

bgnesLogo.gif

Докато мюсюлманите мислят, къде в Корана е записано, че жените трябва да ходят със скрити коси и да ми отговорят на въпросите:

http://www.kaldata.c...dpost&p=1746024

Аз дейстеително почаках мюсюлманите да ми покажат, къде в Корана е записано, че жената трябва да си покрива косата! Знам, че това не е посочено никъде в Корана и както и видяха всички - никой мисюсманин не можа да посочи, защо мюсюлманката трябва да си покрива косата.

Но най-изненадващото идва от това, че покриването на косата на мюсюлманката, произлиза от ЕВАНГЕЛИЕТО!

Алилуя точно успя да посочи това, но не показа целия абзац и съответно не направи точното тълкуване.

Това, което ще разгледаме е 1 Коринтяни, глава 11, стихове от 3 до 16!

3 Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог.

4 Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си.

5 А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава.

6 Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.

7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.

8 (Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа;

9 понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа).

10 Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.

11 (Обаче, нито жената е без мъжа, нито мъжът без жената, в Господа;

12 защото, както жената е от мъжа, така и мъжът е чрез жената; а всичко е от Бога).

13 Сами в себе си съдете: Прилично ли е, жената да се моли Богу гологлава?

14 Не учи ли ви и самото естество, че, ако мъж оставя косата си да расте, това е позор за него,

15 но, ако жена оставя косата си да расте, това е слава за нея, защото косата й е дадена за покривало?

16 Но, ако някой мисли да се препира за това, - ние нямаме такъв обичай, нито Божиите църкви.

Да анализираме написаното:

Ако мъжа има покривало, то той засрамва Христос, а ако жената няма покривало, то тя засрамва мъжа си.

От тук следва, че ако някой е убеден, че жената има покривало, то би следвало да е убеден, че мъжът няма покривало.

В следващите два стиха разбираме, че това с покривалото важи само за молитва и пророкуване. Това означава, че ако жената трябва да има покривало, то тя може да стои без покривало когато няма молитва и пророкуване.

Това е възловият момент от тези стихове и това показва, че мюсюлманите не са разбрали Словата на Аллах в Евангелието и носенето на забрадка когато няма молитва и пророкуване не е задължително!

В стих 6 се казва, че за една жена е толкова естествено да си слага покривало колкото е естествено и това да бъде с дълга коса. В този стих се не дава предложение жените да си острижат косите ако не искат да се покриват.

Но както никоя жена не би се остригала, така и никоя жена да не стои без потривало по време на молитва!

10-ти стих казва - жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите - покривалото е белег за власт.

В стихове 13, 14 и 15-ти Тук се казва, че Бог е създал хората - мъжа и жената - някак естествено е жената да има дълга коса, а мъжа къса. Точно толкова естествено е и жената да бъде с покривало, а мъжа не (но САМО по време на молитва и пророкуване)!

В 16 стих се казва, че това всичко казано не е животоспасяваща доктрина и някой ако реши да се препира, то това не е обичай!

Сега остава да попитам - Когато ходят мюсюлманките да се снимат във фотото, дали се молят и пророкуват, че се налага да носят покривало според словата на Аллах в Евангелието?

"...Тук имаме демокрация, но за тази цел плащаме доста висока цена - събличаме се ако трябва по летищата, минават ни на „голи скенери" пак там, паспортите ни съдържат биометрични данни, във всеки един момент може да ни се наложи да се легитимираме пред полиция и други органи, институции и учреждения. С бурка това няма как да стане. И неносенето на въпросното покривало не е посегателство срещу вероизповеданието, нито религиозна дискриминация, нито расизъм - а елементарно задължение на всеки гражданин да спазва общоприетите норми, да не нарушава реда и да не възпрепятства държавните и обществени органи и институции да си вършат работата..."

Бурките срещу демокрацията 2:1

Френският бизнесмен Рашид Неказ, който е от алжирски произход и бе кандидат за президент на Франция през 2007 г., обяви, че създава специален фонд в размер на 1 милион евро за подпомагане на мюсюлманките, които ще попаднат под ударите на новия закон. Магнатът има намерение фондът да покрива глобите на нарушителите на закона.

Цитат от линк адреса, който си посочил.

Чел съм, доста статии по тази "тема".

Най-Добре Ще Е Да Престанат Да Ни Баламосват с разни маловажни и лесно решими въпроси.

Само и само, да се смени ,най-важната и проблемна тема,- политиката и проблемите на държавата .

Решението на въпроса е лесен и много по-евтин, ще излезе от предвидените решения на "темата"(1 милион евро за плащане на глобите)

Да Си Вземат уред за сравняване на пръстовите отпечатъци- на летищата и тъй нататък :help wanted:

В България, новите лични карти са с пръстови отпечатаци, камули във франция да са без пръстови отпечатъци, а и уредите за сравняване на пръстовите отпечатици са евтини и сигорни и това е евтино решение по тази тема. :basketball3:

Редактирано от J0J0 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.