Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

"Пет минарета в Ню Йорк" / "Five Minarets in New York "

Публикувано изображение

Турско - американски филм, посветен на борбата с тероризма, но не само това - във филма има немалко мъдрости, които си струва човек да си запише и обмисли на спокойствие. Много добре направен филм, в който жестоките престрелки остават по-скоро като фон на останалите събития. Това не е полицейски филм, а размисъл за безсмислието на омразата - и към чужди, и към свои.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 170,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Morning Glory / Сутрешен блок

Публикувано изображение

Исках да проверя какво се получава при съвместната работа на режисьора на "Нотинг Хил" и сценариста на "Дяволът носи Прада" и за това гледах тоя филм. За съжаление, продуктът е безкрайно далеч от двата посочени чудесни филма. "Сутрешен блок" е с банален сюжет, в началото дори едва го изтраях. Не знам дали съзнателно или не, но създателите му са разчели момента, в който зрителят тъкмо започва да се раздира от дилемата дали да зареже филма или стоически да продължи да го гледа, надявайки се на чудо, и хоооп!, точно в тоя много критичен момент "старите пушки" Даян Лейн и Харисън Форд (все пак филмът е с бюджет от над 30 млн "зелени" пари) сякаш с магическа пръчка за няколко секунди "трайно" закрепят колебаещия се за стола. Класата си е класа, пък макар и във филм, който сигурно след 20-тина дни едва ли ще си спомня.

"ПИСЪК 4" (Scream 4)

Публикувано изображение

Като за филм от поредицата се справя добре, но като култов хорър - издиша по доста показатели. Важното е, че след единадесет години Крейвън и екипът му все още могат да измислят нещо интересно, с което да пробудят жанра.

5.9/10

"Призрачен град" / "Ghost Town "

Публикувано изображение

Отдавна не бях гледал толкова добър романтичен филм. Сюжетът, изграден върху отношенията между живи и духове е използван многократно, в повечето случаи гротескно, но тук се е получил много приятен за гледане филм със завладяваща актьорска игра и чудесна музика.

THE ROOMMATE ("СЪКВАРТИРАНТКАТА") 2011

Публикувано изображение

Муден, клиширан, лишен от всякакъв съспенс или туистове, а уж се води трилър. Слабо копие на "Неомъжена бяла жена" и доста слаб опит да се направи модерен тийн психотрилър. Препоръчвам Ви да не се занимавате с тази скука.

2.0/10

Публикувано изображение

Adams Aebler/Adam's Apples 2005

IMDb 7,8/10

Датска трагико - комична (гротескна)драма със страхотна актьорска игра и абсурдни ситуации на границата на реалното.

The rite

Публикувано изображение

Мисля, че очаквах малко повече от сър Антъни Хопкинс. Нямам предвид, че не се е справил добре с ролята си, неговата класа е почти недостижими, но понеже съм свикнала да го гледам на възможно най-високото стъпало, сякаш не стои добре на пред последното, ако мога така да се изразя и ако ме разбирате :speak:

Иначе аз обичам такива филми- мистика, екзорсизъм- бррр, кеф :clap:

"Следващите три дни" / "The Next Three Days "

Публикувано изображение

Предпочитам екшъни без супер герои в тях. Този е такъв...

"РИТУАЛЪТ" (THE RITE) 2011

Публикувано изображение

Нищо особено - поредната скучна драмичка за екзорсисти, макар и заснета с една идея по-добре от другите бълвочи. Хопкинс е на ниво, но нищо останало около него не е. Средняшки филм за убиване на време - това е всичко.

4.1/10

Редактирано от Cinemascrotum (преглед на промените)

"Петото измерение"

Публикувано изображение

Филмът е документален,а Земята вече е преминала в Петото измерение-на 01.01.2011 г.

ИГРА НА ТРОНОВЕ от поредицата ПЕСЕН ЗА ОГЪН И ЛЕД

Публикувано изображение

Евала на HBO :( Препоръчвам на всеки дори и да не е чел книгите!

Публикувано изображение

Не се помръднах около 160 минути, запленен, та дори отнесен от гледките, донесли 3 награди "Оскар", но друго не видях. Няма да коментирам 3Д предназначението на филма, защото при определени условия спокойно може да се гледа и двуизмерно, стига да няма желаещи за оспамване на темата. Филм с повече от елементарен сюжет, по моему създаден единствено с цел да покаже докъде се простира фантазията на екипа, работещ по визуалните ефекти или пък да демонстрира възможностите на съвременния софтуер. А може би и двете, не знам. Жалко е, че не се присъжда "Оскар" за реклама...

Държа да бъда разбран еднозначно - зрелището си струва отвсякъде, пък дори и на 2 измерения, но се питам само дали докато е създавал "Аватар", Камерън е знаел със сигурност, че усилено ще снима успоредно втора и трета част. А може би и четвърта по-късно...

Публикувано изображение

Никой не е пророк в родината си

Много рядко се впечатлявам от филми, направени през последните години, но този наистина е много силен филм:

Eastern Promises / Източни обещания (2007) :)

С много силна игра на Виго Мортенсен и Венсан Касел.

Филм на Дейвид Кроненберг. :(

Публикувано изображение

"Добре дошли в джунглата" - вторник вечер я отбелязах с малко хумор и екшън. :rolleyes:

Публикувано изображение

1. "Ванила Скай" - да ви кажа честно нищо не вдянах:hush:.Срам не срам ще си призная (при положение, че гледах много осторожно) - кой кога умря и що се върна, и кой на кого тръгна да отмъщава - тъмна Индия. След края тръгнах из нета да се ровя за инфо, че срамота да кажеш, че си го гледал и нищо не си разбрал.Ама като прочетох тази статия малко се поуспокоих - не съм само аз глупавичка...

2.Снощи пък гледах "Тилт" - много ми хареса!:PНякои сцени носталгично ми припомниха превратната 1989 година. Лека аналогия с "Маргарит и Маргарита", на места с "Да обичаш на инат" или "Всичко е любов" - въпреки това останах очарована от ролята на Явор Бахаров!

"Изкуплението"/" Atonement"

Публикувано изображение

Впечатлен съм - великолепен филм! С "Оскар" и купища награди, но не те са най-важните. Изключителна актьорска игра и оставяща трайни спомени съвсем земна история за любов, завист, ревност, за безумията на войната, за напразно пропилян живот, за цената на изкуплението.

Публикувано изображение

Дони Дарко

Страхотен филм, голяма психарийка... :rolleyes:

"Речта на краля" / "The King's Speech"

Публикувано изображение

Обикновено не бързам с изводите за филма, който съм гледал предната вечер, за да имам време да оформя оценката си, но тая сутрин нещо ми убягва. Трудно ми е да дам еднозначна оценка за тазгодишния хегемон - много добри роли на Колин Фърт и Джефри Ръш, но .... това е. Фърт от години е сред най-любимите ми актьори, но по никой начин не бих казал, че ролята му на Джордж VI е най-добрата в кариерата му. Джефри Ръш отново е в стихията си и смятам, че неговото екранно присъствие е доста по-запомнящо се от това на Фърт, но си остава само с номинации (вече 3!) за поддържаща мъжка роля (има "Оскар" за главна роля за друг филм).

"В царството на слепите едноокият е цар", гласи мъдростта. И само така си обяснявам възвеличаването на "Речта на краля". В година на слаби като цяло филми е разбираемо призьорите да не са трайно запомнящи се. Не мисля, че "Речта на краля" ще остане с нещо повече от сухата статистика. В същото време десетки, че и стотици несравнимо по-стойностни творби остават без подобаващо признание само защото са създадени едновременно с други такива.

A Clockwork Orange / Портокал с часовников механизъм (1971)

:):devil2::devil2:

Доста страшничък филм. Не го гледам за първи път. :)

Вече няма кой да прави такива филми.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Има едно време за което мечтая. Време в което живота е бил страст...почти за всички. После нещо се е случило...воини, хипи...укрупняване...обезличаване...реклама която ти казва как да си секси и cool.

...

Особено ме кефи избора, на режисьора Мик Дайвис, за ролята на Пикасо. (абсолютно се покрива с моето виждане!)

Анди Гарсия няма да го коментирам. Той е в моят тор 5 за най-харесвани мъже и обичани актьори!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.