Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 3)

Featured Replies

Благодарности и от мен за превода, както и за новосканираните книжки, и за пореден път ще си кажа мнението с риск да си навлека нечии гняв - много ме е яд като се сканират книги на няколко месеца, явно не заслужаваме и малкото нови книжки, които излизат на година, но нищо след ден-два пак ще си говорим как от всички наши издателства нищо не става...

Оххх, момичета! (Защо ли винаги започвам така?! :speak:) Чак днес се предумах да си взема "Лукс"! (След като купих една книга подарък за тате и просто не можех да изляза от книжарницата, без да съм си взела нещичко и за мене.... Егоистче съм, ама... :cheers: :cheers: :ph34r: )

Та, след като почти прочетох книгата "Робинята Изаура" на Бернардо Гимараес (Който иска нещо по-леко и по-романтично му препоръчванм това Книжле) започвам с Лукс. Ама има едно малко проблемче...

Аз обожавам да чета рецензии на хора, които вече са "изяли" книгата с кориците. И ви моля да пуснете барем някое коментарче за мене, че не съм си писала никакви домашни и само я гледам Ромнчето... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Момичета, вие сте на ход.

Кали, имаше коментари за книгата в "Кой какво чете в момента" ;)
  • Отговори 2k
  • Прегледи 320,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да ти кажа чесно - съгласна съм напълно с брата на Мими, не само защото с мен нито си го обсъждала предварително, нито ми поиска мнението дали да ме пишеш или не - вярно имам само една глава и не отри

• Аве вие скайп нямате ли. А ти от кво си обидена точно от помня ли дестина страници дето пренаписах? И от уважение към труда ти не казах нищо щото пък никой не е длъжен да може, но това трябва се чете?

• Т.к. съм на всяка манджа мерудия, айде и аз да се нахакам с двата крака в епицентъра на бойните действия. Georgina_Malory, невероятен си. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#

Публикувани изображения

Благодаряяяя :speak::cheers: :cheers: за новия превод.

Да ви кажа какво видях покрай него.В нашите Линкове,още от Фанагорията книгата "Диво предизвикателство" я има "качена"- да ама е "Да е влюбиш в негодник".

P.S Съни мила,имаш страхотни първо и трето заглавие,но второто е трепач/в анонса са ти благодарили подобаващо/

Плясъче най вероятно покрай смяната на тракерите е настанала неква галимация, ама определено джеремето го изпочетохме сички отдавна хихи. Веднага помолих хесинка за съдействие щото поста ша отмине а линка требе остане. Колкото до заглавията ми аве ту ги аресвам ту не, но никога няма забравя как си сричам именцата още от първи клас да ма не прекръстят. А имай предвид че фамилията ми беше още по шантава докат го израствах. Малко от трън та на глог стана, сиреч от трън на троян де, ама продължавам си сричам. А това АрАхангелова докат го обясня побелях още в пети клас.

Докат са обяснявам линка е оправен слънце.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

........... Малко от трън та на глог стана, сиреч от трън на троян де, ама продължавам си сричам.......

Честно,уникално е, направо си е за завист,не се бъзикам.Докато си била хлапе,сигур си се изприщвала,но към днешна дата е тежко,запомнящо се.

Благодаря на всички за страхотните нови книжки. :speak: Най-вече за Годеницата на дявола от Стефани Лорънс,имаше много хубави отзиви за нея.Но имам една много голяма молба! :cheers: Има ли някой книгата Бък на Лей Грийнууд от поредицата "Каубоите"

и ако я има може ли да я сканира?Мечтая си за тази книжка от няколко месеца,така и неможах да си я намеря по книжарниците

И тъй като идва Коледа ще се надявам да ни зарадвате и с тази хубава книжка.Предварително благодаря!!!ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/xmastree6.gif

Благодаря на всички за страхотните нови книжки. :speak: Най-вече за Годеницата на дявола от Стефани Лорънс,имаше много хубави отзиви за нея.Но имам една много голяма молба! :cheers: Има ли някой книгата Бък на Лей Грийнууд от поредицата "Каубоите"

и ако я има може ли да я сканира?Мечтая си за тази книжка от няколко месеца,така и неможах да си я намеря по книжарниците

И тъй като идва Коледа ще се надявам да ни зарадвате и с тази хубава книжка.Предварително благодаря!!!ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/xmastree6.gif

А защо не си я намери по книжарниците? И още един въпрос искаш ли да си я намериш или искаш скан?

Благодарности и от мен за превода, както и за новосканираните книжки, и за пореден път ще си кажа мнението с риск да си навлека нечии гняв - много ме е яд като се сканират книги на няколко месеца, явно не заслужаваме и малкото нови книжки, които излизат на година, но нищо след ден-два пак ще си говорим как от всички наши издателства нищо не става...

Кали, имаше коментари за книгата в "Кой какво чете в момента" ;)

Мерси и съжелявам, че първо пиша, а после гледам и търся.

Направо съм за пребиванйе :cheers: :cheers: :ph34r: (по врачански казано :speak: )

Момичетааааа, благодаря ви страшно много за новия превод! Страхотни сте!

Здравейте, аз сам m.o.r.e.n.a4 мисля, че аз ще сам най новото попьлнение в екипа за преводи. Аз сам една от най-големите последователи на лубовните романи. Самата аз имам доста богата колекция. Приатно ми е момичета.... и разбира се момчета:speak:)))

Здравейте, аз сам m.o.r.e.n.a4 мисля, че аз ще сам най новото попьлнение в екипа за преводи. Аз сам една от най-големите последователи на лубовните романи. Самата аз имам доста богата колекция. Приатно ми е момичета.... и разбира се момчета:speak:)))

Здравей и добре дошла!Я дръпни едно подробно представяне в темичката "Да се запознаем момичета",нищо че момчетата се сърдят за заглавието й.

Много благодаря за превода от одавна не съм чела нещо старо класическо историческо и то на Джоана страшно сам щастлива и големи благодарности за сканираните книги като издателствата спрат да издават исторически любовни мисля че няма кой да има да обвиняваме освен нас си ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ.

Пете,аз ще ти отговоря и не с гняв,а приятелски защо ,аз сканирам по-нови книжки.Дано ме разбереш правилно.Тези последните са излезли края на юни,значи са минали 6 месеца,достатъчно време,за хората силно нетърпеливи и с парични възможности вече да са си ги купили.Е другите няма да си ги купят точно поради парични причини и ще чакат да ги прочетат от другаде.В библиотеките също се предлагат чисто нови книги и ако разсъждаваме по същия начин,значи и те засягат правата на издателствата.Тази година си бях два пъти в България и посещавайки всички книжарници в Пазарджик и Ст.Загора,никъде не открих нови книги от любовни романи.Едва успях да си купя 2-3 ,които нямах.Другите книги по книжатниците са „стари“,които ,така и ще си останат,без никой да ги купи.С тези,които много исках да имам и новоизлезли се снабдих по втория начин с поръчка от София.Така,че за неуредиците си и отрицателните продажби ,издателствата няма защо да обвиняват нас .Аз ще продължавам да сканирам книги(като изчаквам 6 месечен период)с най-голямо удоволствие,за радост на всички останали,които обичат любовните романи.Благодаря ти ,че повдигна въпроса ,за да си кажа мнението,което отдавна ме тормози.

Пете,аз ще ти отговоря и не с гняв,а приятелски защо ,аз сканирам по-нови книжки.Дано ме разбереш правилно.Тези последните са излезли края на юни,значи са минали 6 месеца,достатъчно време,за хората силно нетърпеливи и с парични възможности вече да са си ги купили.Е другите няма да си ги купят точно поради парични причини и ще чакат да ги прочетат от другаде.В библиотеките също се предлагат чисто нови книги и ако разсъждаваме по същия начин,значи и те засягат правата на издателствата.Тази година си бях два пъти в България и посещавайки всички книжарници в Пазарджик и Ст.Загора,никъде не открих нови книги от любовни романи.Едва успях да си купя 2-3 ,които нямах.Другите книги по книжатниците са „стари“,които ,така и ще си останат,без никой да ги купи.С тези,които много исках да имам и новоизлезли се снабдих по втория начин с поръчка от София.Така,че за неуредиците си и отрицателните продажби ,издателствата няма защо да обвиняват нас .Аз ще продължавам да сканирам книги(като изчаквам 6 месечен период)с най-голямо удоволствие,за радост на всички останали,които обичат любовните романи.Благодаря ти ,че повдигна въпроса ,за да си кажа мнението,което отдавна ме тормози.

Руми, аз също най-приятелски ще ти отговоря - решението си е твое, така че ти пожелавам спорна работа. И не искам да ме разбираш криво, оценявам както и желанието, така и труда ти, но не разбирам и не съм съгласна с логиката ти. И най-вече не искам да изпадаме в нов спор по темата, така или иначе до консенсус няма да стигнеме, големи хора сме и всеки си има лично мнение, както и правото да го изрази, но не и да го налага на другите. Така че ти и останалите ще продължите да си сканирате, аз и още някой ще продължим да си промърморваме от време на време и така, малък кръговрат :lol6:

Руми, аз също най-приятелски ще ти отговоря - решението си е твое, така че ти пожелавам спорна работа. И не искам да ме разбираш криво, оценявам както и желанието, така и труда ти, но не разбирам и не съм съгласна с логиката ти. И най-вече не искам да изпадаме в нов спор по темата, така или иначе до консенсус няма да стигнеме, големи хора сме и всеки си има лично мнение, както и правото да го изрази, но не и да го налага на другите. Така че ти и останалите ще продължите да си сканирате, аз и още някой ще продължим да си промърморваме от време на време и така, малък кръговрат :down:

ОК.Аз те разбирам. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Радвам се ,че и ти ме разбираш. :lol6:

С риск да възбудя дискусия, и оставила обичайния си хумор настрана ще ви кажа, че ако форума е избрал правило и иска да го спазва то трябва да се спазва. Аз за себе си смятам, че след шестия месец каузата си е пердута, но каквото са решили момичетата тук трябва да е правило. Не щот няма и други гледни точки, а защото когато си част от дадена общност изповядваш това, което тя те учи, в нашия случай след дълго обсъждане. Та за мен все още остава морала в това кога да се пусне един скан и нищо друго!

Бих искала да допълня,че всеки сам си определя какъв период да изчаква и това че няколко човека са решили да чакат по дълго време не означава,че всички трябва да се съобразяват с тях.Форумът се разраства с всеки изминал ден,непрекъснато имаме нови попълнения и не може да им се налагат решения взети по време,когато те не са били част от нашата общност.Казвала съм го и преди повтарям го и сега - щом излезе някоя нова книга и ми хареса си я купувам,има и такива,които не ми допадат и не си ги взимам и дори когато са качени тук не ги свалям.Разбира се винаги ще има хора,които чакат наготово да си свалят книжката - било поради финансови(най-вече)или други причини.Така че според мен не трябва да им се сърдим,а също и на хората,които спазват само 6 месечен срок.А колкото до това да сме лоялни към издателствата като не сканираме книги не мисля,че има значение защото публикуването на любовни романи както е било преди години одавна е спряло,а тогава никой не е сканирал и качвал новоиздадените книги.Просто политиката на издателствата е такава,може би хората не четат и купуват такава литература или пък не виждат изгода в издаването им. :)

• Автор

Обикновено не вземам отношения по спорове, освен за да възпра възпламеняването на излишни емоции, но по случая ще изкажа мнението си.. И моля то да не се превръща в повод за лавина от спам.. Още преди много време в този форум се разгоря голяма дискусия след колко време е желателно да се сканират нови книги. Няма да се спирам подробно на дискусията, но фактът е, че първо темата, а след това и форума, бяха създадени с цел споделяне на стари любовни романи, които не могат вече да се намерят по книжарниците. Единственият изход беше сергиите за втора употреба, а след като бе създадена темата тук - вече и скановете. В крайна сметка се прие, че и по-нови романи ще се сканират, но след изтичането на някакъв разумен срок. Първоначално срокът бе една година и всички се съгласихме с това. По-късно имаше и мнения, че този срок може да бъде намален и на 6 месеца (нещо, което някои от сканиращите си правят на своя глава и досега), но.. Аз все си мисля, че новите форумци би било желателно (не казвам задължително) да се съобразяват с духа и решенията, взети от създателите на този форум.. И не ме разбирайте погрешно - всеки има право на мнение, но не е ли по-добре новите да се съобразяват поне донякъде с изградения вече облик на форума? Ако трябва - нека се създаде нова дискусия - в спора се ражда истината (дето се вика), но не мисля, че откритите конфронтации са най-доброто решение. Ако новата дискусия постигне конесенсус за намаляване на срока от една година на шест месеца - добре. Но това ще е общо решение, а не просто пълно пренебрежение на приетите вече правила.. Не мислите ли така? (мале, направо усещам, как възбудих една огромна дискусия.. Но дано има полза от нея) P.S. Ако искате, дори ще направя отделна тема с Анкета и според отговорите ще приемем решението.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Хеси анкетата е страхотна идея. Така и ще се отървем от излишен спам, а и ще се види мнението на мнозинството. Аз съм за

Леле, леле толкова много изненади имало тук, а аз живея в ужасно неведение. Искам да благодаря за всяка една преведена, сканирана и предоставена книга. Благодаря за трудът и всеотдайността ви, с които радвате нас романтичните души.Публикувано изображение :bday19: :bday19: :withflowers:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif :gift::wors:

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

И аз съм за анкета.Нека се чуе гласа на мнозинството.И решението ,което се вземе ,вярвам ще бъде спазвано от всички.Вярно е ,че всеки ден броя на новите попълнения нараства и аз съм една от тях.Но когато започнах да сканирам,попрочетох доста от темите и никъде не открих,нещо точно определено като срок - година,6 месеца , 3 месеца(а може и да не съм намерила точното място).Затова ако наистина се вземе решение за точно определен срок ,ще се съобразявам с него,защото ние сме една малка общност с общи интереси и решението на мнозинството е закон за мен!

И аз искам анкета, там ще си кажа пълното мнение по темата :clap:

Хеси,мила,време е да пуснеш анкетата.Не е задължително, човек да обосновава на дълго мнението си,но ми се ще като решим,това с голеееми букви да го лепнем на първа страница във форума-по подобие на читанката. Така ще е видно за бъдещите съфорумци, без да се налага да се ровят в различните теми.

Без да предричам, но тая анкета е обречена. Нали знаете, че тези дето искат са повече от тези, които сканират? Винаги ще надделява желанието им за нови книги. Все пак, ако така ще смятате, че ще сме с чиста съвест... Добре е да им поразкажете на всички, дето искат новите книги какво е това нещо авторско право, и какви са наказателните санкции за нарушаването му. След това всеки сканиращ да си прецени за себе си дали може да поеме отговорността за това законово нарушение и да си заплати или излежи санкцията. Не съм запозната точно със закона, може би тук някой юрист трябва да се произнесе.

Значи таковата, като ме видите, че съм писала, някой да не вземе да си помисли, че има нова книга. Нееееее, няма такова нещо. Книгата е старааааааааа. Толкова стара, че гениите от ирис вече са ни запознали със следващите две произведения от поредицата. Истината е, че мухлясва на компа ми от 1984 година и си викам ся днес е игнажден. Що да не я пусна да ни върви на хубави книжки цяла година. Пък и толкоз я чакахте, а аз скръндзата... не е хубаво така. Хихихи момичета НА ВНИМАНИЕТО ВИ разходката на Ети и Крис до Уайоминг. Много интересно са оказа това тяхно пътуване и смятам, че заслужавате да му се насладите и вие. Приятен път из дивата пустош Америчка от Дрийм Тийм.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=1218

Благодаря за поредния шедьовър http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Значи таковата, като ме видите, че съм писала, някой да не вземе да си помисли, че има нова книга. Нееееее, няма такова нещо. Книгата е старааааааааа. Толкова стара, че гениите от ирис вече са ни запознали със следващите две произведения от поредицата. Истината е, че мухлясва на компа ми от 1984 година и си викам ся днес е игнажден. Що да не я пусна да ни върви на хубави книжки цяла година. Пък и толкоз я чакахте, а аз скръндзата... не е хубаво така. Хихихи момичета НА ВНИМАНИЕТО ВИ разходката на Ети и Крис до Уайоминг. Много интересно са оказа това тяхно пътуване и смятам, че заслужавате да му се насладите и вие. Приятен път из дивата пустош Америчка от Дрийм Тийм.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=1218

Нямаше ме няколко дни и вие ме изненадвате невероятно приятно.

Мариетка, страшна си! Благодаря ти, мила. Ще се видим май на кафенце в скоро време. Вече си по свободна, освен ако Съни не те е впрегнала отново, де.

Криси, Съни :P Отново ни зарадвахте. Благодаря!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.