Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Случай на доказано прераждане втрещи света.

Джеймс Лайнингър е на 11 години и по нищо не се различава от останалите си връстници. Поне на пръв поглед. Неговата история може да ни накара сериозно да се замислим дали прераждането наистина не е мит.

Джеймс си спомня в детайли живота си в предишното семейство, колегите от военновъздушните сили на САЩ и Втората световна война, подробности от улучването и свалянето на самолета му.

В истински кошмар за него и родителите му са подробните разкази за последните мигове от живота му, как сваления от японците самолет гори и той не може да се спаси.

Той е обявен за най-документирания случай на прераждане за всички времена.

Семейството на пилота от Втората Световна война също е изумено и вярва, че това е техния прероден брат, основавайки се на спомените на детето.

Историята на момчето е толкова завладяваща, че бива публикувана в книга наречена „Soul Survivor“.

Пилотът се е казвал Джеймс Хюстън, а неговата сестра Ан и 11-годишният малчуган правят връзка. Момчето разкрива семейни истории, които по никакъв начин няма как да знае. Разказва и рисунка на майката на Ан, за която знае само тя, по-голямата й сестра и брат й. Ан също е убедена, че в Джеймс Лайнингър живее душата на нейния загинал брат Джеймс Хюстън.

Японски учени също са заинтригувани от историята и финансират пътуването на семейство Лайнингър до страната на изгряващото слънце.

Там малкият Джеймс показва с удивителна точност къде е бил свален самолета му, а душата на Джеймс Хюстън сякаш намира покой. Това се разбира и от рисунките на на 11-годишното момче.

http://znanie.eu/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B2%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0/

Редактирано от Nickita (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Ето още една история за прераждане

Тя се случила неотдавна в Русия. За нея разказва Елена Шнайдер – жителка на малкото селце Уст Тарки в Новосибирска област. Жената е преживяла най-големия ужас в живота на една майка: изгубила е шестгодишния си син.Казват, че лошото се случва за миг и дори когато го предусещаш и то е пред очите ти – не можеш да се намесиш в игрите на съдбата. Елена пуснала малкото си момче да поиграе на улицата, където доскоро имало ремонт. Грижливата майка стояла на терасата и наблюдавала как децата си играят. Сред тях – и нейния Игор. Изведнъж момчето се спънало и паднало. Ужасно! Падайки, малкият Игор буквално се нанизал на метално шило, което стърчало от земята. Никой не могъл по-късно да каже какво точно е това и защо работниците са го оставили необезопасено. Отчаяната майка направила всичко, което е по силите, за да спаси детето си – но и тя, и лекарите били безпомощни.Елена направо се разболяла. Постоянно й се струвало че синът й я вика, нощем го чувала да плаче. Безутешната майка решила да си роди друго дете, за да облекчи поне малко зейналата в душата й незарастваща рана. Оказало се обаче, че повече няма да може да ражда. И точно когато си мислела, че нищо в живота й няма смисъл, Елена научила една странна новина. Донесли й я приятели, които работели в местния дом за сираци. Там пристигнало ново момченце – приликата му с Игор била поразяваща!Елена дори не повярвала, но решила все пак да види. И…чудото наистина станало! Детето било пълно копие на Игор казвало се Саша и единствената разлика между него и сина на Елена била в цвета на косите: Игор бил рус, а новото момче, Саша – тъмнокосо. Саша бил сирак – родителите му загинали в катастрофа. Гледала го баба му, но тя починала и така двойникът попаднал в дома. Как точно се озовал близо до Елена, само съдбата си знае. На всичко отгоре момчето било родено само с няколко дни разлика с покойния Игор. То се смеело също като него, имало същия характер, харесвало същите неща.Елена успяла да осинови преродения си син. Благодаря на Бога: той ми го изпрати, убедена е жената.

chudesa.net

• 1 месец по-късно...

Аз вярвам в прераждането.  Още на 1-вия никейски събор 325 г. махат 90 евангелия от Библията по разпореждане на Константин Велики и майка му Елена ( Респективно гонят да изчезне всякаква информация за прераждането...Да не коментираме, че църквата мачка женския принцип и смазват жената, като част от половината божествена душа.

Затова и всички търсим половинката си, защото на Земята слиза само половината от Божествената душа и влиза в женско или мъжко тяло, и работи с тези ограничения, и методи на изработка на определени качества по този начин

Петият Вселенски събор (553 г) е отменил доктрината за прераждането на душите и по този начин в ортодоксалното Християнство била наложена забрана на древната вяра в повторното раждане на човек на Земята.

Прочетете Bярвали ли са първите християни в прераждането?

пп.  Библията е забранявала яденето на месо, но това също е било премахнато по времето на Никейския събор от Константин Велики (280-337)

Редактирано от agr (преглед на промените)

В един друг сайт ми казаха , че съм се прераждал 5 пъти (Уау !) - първия път през 1743 г преди Христа (ами преди това?)  :)

И когато пожелах да науча подробности , първо ми поискаха 5 лева....Голям смях !. :)

А , бе ! Тук , в този сайт само аз ли не вярвам в бабини-деветини ? Само аз ли не съм се срещал в действителност с разните измислици  ? 

Единственият начин да продължите себе си , да се преродите в нов живот е чрез своите деца !

Вече е възможно и да се копирате (това не е прераждане !) почти напълно чрез клониране.... :)

Когато изгорят дървата , огънят угасва , пламъкът го няма , а пушилката се разсейва - остава пепелта...и камината ( :) )!

....ако е "горяла гората" заради нечие малоумие......"Пази Боже!" както се казва....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

А , бе ! Тук , в този сайт само аз ли не вярвам в бабини-деветини ?

Не знам. Аз не ходя по разни сайтове, в които да питам колко пъти съм се прераждал. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

И аз вярвам в прераждането. Също като Лайбниц. Всяко живо се преражда в почти същото живо, с много малки изменения.Курт Гьодел е чел всички ръкописи на Лайбниц и е казвал за него, че е най великият логик на всички времена.

Не знам. Аз не ходя по разни сайтове, в които да питам колко пъти съм се прераждал. ;)

Добрите момчета отиват в рая ! Лошите - където си искат !

Е , аз си ходя навсякъде и това значи , че не приемам всичко за чиста монета на сляпо доверие , включително рая (комфорта на ограниченото мислене)!

Добрите момчета отиват в рая ! Лошите - където си искат !Е , аз си ходя навсякъде и това значи , че не приемам всичко за чиста монета , включително рая (комфорта на ограниченото мислене)!

За прераждането е темата. Не за рая. А за да се разбере смисъла на фразата за добрите и лошите момчета е необходимо човек да умее да разсъждава диалектически

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

За прераждането е темата. Не за рая. А за да се разбере смисъла на фразата за добрите и лошите момчета е необходимо човек да умее да разсъждава диалектически

Ако искаш да можеш да мислиш диалектически , имаш да ходиш още на много места.....освен ако не желаеш да си останеш в рая.

(комфорта на ограниченото мислене)!

Старото сиво магаре Ийори, застанало само в най-сенчестия кът на гората, с разкрачени предни крака и клюмнала на една страна глава, мислеше за разни неща. Понякога си мислеше тъжно: "Защо?", понякога мислеше: "Закъде?", понякога — "Колко всъщност?", а понякога не беше много сигурно за какво мисли. Затова, като видя, че Мечо Пух крачи насам с тежките си стъпки, то се зарадва, че може да престане да мисли…

Мисля, че ще си направиш услуга, ако последваш примера на Ийори, колега.

Старото сиво магаре Ийори, застанало само в най-сенчестия кът на гората, с разкрачени предни крака и клюмнала на една страна глава, мислеше за разни неща. Понякога си мислеше тъжно: "Защо?", понякога мислеше: "Закъде?", понякога — "Колко всъщност?", а понякога не беше много сигурно за какво мисли. Затова, като видя, че Мечо Пух крачи насам с тежките си стъпки, то се зарадва, че може да престане да мисли…

Мисля, че ще си направиш услуга, ако последваш примера на Ийори, колега.

Мера според мера !

Можеш да спреш да мислиш , следвайки горната препоръка - не ти се отдава ! Копирал си си я за себе си - прилагай я за себе си . И й се радвай !

Аз така правя - първо меря на себе си ! И ако е успешно , тогава го предлагам на други за ползване....ако го намерят за уместно!

• 2 месеца по-късно...

Вижте какви сте били в предишен живот според датата на раждане

http://www.snews.bg/bg/statiya/vizhte-kakvi-ste-bili-v-predishen-zhivot-spored-datata-na-razhdane:43918#.U1ep7__214Q.facebook

това е същото като със зодиите - може да има някои общи неща, но да се слагат всички под общ знаменател, е абсурдно, нелогично, да не кажа и смешно

:nono:

ама да се повеселим става де

ето за мене какво са измъдрили -

27 ноември до 18 декември

Вие сте били господар на империя.

Горда и амбициозна личност, Вие сте имали и голяма интелигентност. Успели сте да се издигнете дори на царски трон, станали сте владетел на голяма империя. Не сте понасяли слабостите на своите подчинени и сте властвали с голяма строгост и дисциплина. Вашият народ не е одобрявал строгото Ви управление. Хората са били скептично настроени към управлението Ви и са Ви избягвали. В любовта също сте били много студен и безчувствен човек и затова никога не сте изживели истинската любов тялом и духом.Преди края на предишния си живот сте станали жертва на революция. Благодарение на една личност сте успели да се спасите и избягате извън своята империя.В днешния си живот не обичате да ви командват и напътстват други хора. Не обичате да подарявате и давате нищо свое. Обичате свободата си и с всички сили се стремите да я запазите. Вие сте голям индивидуалист и Ви отблъсква всичко, което е колективно. В любовта също сте прекалено себични и всяка Ваша любовна връзка е краткотрайна.

та де да знам дали съм била (бил) господар на империя, но това за свободата е 100 % истина

:) 

Аз съм бил велик оратор. :D

Бе, кви са тия дивотии? Подобни текстове са написани така, че да харесат на всеки и винаги да си намери нещо общо. Подходящи са за тийнове между 14-16 г, в най-добрия случай.

това е същото като със зодиите - може да има някои общи неща, но да се слагат всички под общ знаменател, е абсурдно, нелогично, да не кажа и смешно

И всички са суперинтелигентни, талантливи и водачи. А най-големият минус е прекаленото самолюбие. :D

Нищо де. Нищо ново. То почти всичко, което нашият съфорумец поства, си е от сорта.

Аз съм бил велик оратор. :D

Бе, кви са тия дивотии? Подобни текстове са написани така, че да харесат на всеки и винаги да си намери нещо общо. Подходящи са за тийнове между 14-16 г, според мен, в най-добрия случай.

то ако се разровиш колко такива подобни има и ни едно с едно не си приличат ти да видиш пък

помня преди години във вестник Психо ли беше Феномен ли беше не помня точно кой от двата -

та бяха дали някаква таблица за тези прераждания

аз съм била мисионер у Горна Волта (сегашна Буркина Фасо) през 1475 година и тогава за последно съм се прераждала

:D

аз съм била мисионер у Горна Волта (сегашна Буркина Фасо) през 1475 година и тогава за последно съм се прераждала

Ми, има логика. Първо си била императрица, а после мисионер. :lol6:

Не знам какво общо може да има между рождената дата и предната инкарнация. Никава връзка не виждам. Ма, така се продават вестници и списания. То какво трябва да има в жълтите медии – конспиративни теории, клюки за "звездите", спорт, мистика, готварски рецепти, секс, спорт и ТВ-програмите. Пропуснах ли нещо?

Ми, има логика. Първо си била императрица, а после мисионер. :lol6:

Не знам какво общо може да има между рождената дата и предната инкарнация. Никава връзка не виждам. Ма, така се продават вестници и списания. То какво трябва да има в жълтите медии – конспиративни теории, клюки за "звездите", спорт, мистика, готварски рецепти, секс, спорт и ТВ-програмите. Пропуснах ли нещо?

има да - от трона та после у джунглата на Горна Волта

ама че логика

:lol6:

нищо общо не може да има, както и при зодиите

не че чета хороскопи ама например като напишат днес Стрелците да не пътуват...

ти представяш ли си всички Стрелци на планетата ако не пътуват ко ша стане

Хихи, аз съм била изявен защитник на правдата. Още си нося тези нагласи, като гледам. Особено в частта "мит". :lol6:

Вашата сила е била тактичността и хладнокръвното държание. Планирали сте добре всяко свое действие и умно сте избирали целите си. Били сте родени за юридически съветник и хората непрекъснато са Ви търсили за съвети и помощ. Пленявали сте сърцата със своите ораторски способности. Освен добър оратор сте били и писател. Прекомерната Ви гордост се е нуждаела от уважението и възхищението на заобикалящите Ви. Много често сте попадали в капана на своето самолюбие.Преди края на предишния си живот сте успели да накарате много хора да приемат Вашите идеи. Следващите поколения са Ви превърнали в мит и дълго сте били идол за множеството си почитатели.В днешния си живот сте много откровен и прям човек и презирате всякакво насилие. Привличат Ви хуманитарните дейности и от сърце помагате на болните и слабите. Все пак доста често Ви липсва самоувереност и понякога подценявате своите способности. Силно чувствителна личност, когато се влюбите, посвещавате цялото си същество на любовта.

ето за мене какво са измъдрили -

27 ноември до 18 декември

Вие сте били господар на империя.

Горда и амбициозна личност, Вие сте имали и голяма интелигентност. Успели сте да се издигнете дори на царски трон, станали сте владетел на голяма империя. Не сте понасяли слабостите на своите подчинени и сте властвали с голяма строгост и дисциплина. Вашият народ не е одобрявал строгото Ви управление. Хората са били скептично настроени към управлението Ви и са Ви избягвали.

Бе, била си някой турски султан тииии  :D

Бе, била си някой турски султан тииии  :D

може и да съм била, може

мен ме тегли Средновековието, замъци те такива работи романтични

а да и Индия - обичам Индия, природата им, музиката им

• 2 седмици по-късно...

"Идеята за прераждането е една концепция, защото за да се прероди нещо, нещо трябва да умре. Кое е мъртво? Нищо не е мъртво. Кой ще се преражда? Никой не се е родил."

Нисаргадата Махарадж 

"Идеята за прераждането е една концепция, защото за да се прероди нещо, нещо трябва да умре. Кое е мъртво? Нищо не е мъртво. Кой ще се преражда? Никой не се е родил."

Нисаргадата Махарадж 

Прераждането, както и карма се отнасят към относителното възприятие (самврити сат), но в абсолютен смисъл (парамартха сат) са просто концепции, най-малкото, защото няма субстанционална идентичност или трансцендентална душа или Аз (Атман), която да се преражда. В "Милинда-панха" (кн. II, гл. 2) се обяснява със следния пример:

"– В такъв случай, велики царю, значи светилникът по време на вечерната стража е бил един, по време на среднощната стража – друг, а по време на сутрешната стража трети?

– Не, почтенни, но именно благодарение на него е имало светлина през цялата нощ.

– По същия начин, велики царю, се свързва и потока на дхармите: една дхарма възниква, друга отмира. Потокът на дхармите непрекъснато се синтезира. По този начин човек достига до последния си съзнателен акт [който определя бъдещото му прераждане] нито същият, нито различен."

Подробно това се обяснява чрез 12-те звена на вътрешния зависим произход (пратитя-самутпада).

Нисаргадата Махарадж 

Това е една чудесна гледна точка на школата адвайта! В Бхагавад Гита 2.20 Кришна обяснява това на Арджуна:

За душата няма нито раждане, нито смърт. И след като веднъж е съществувала, никога няма да престане да съществува. Тя не се ражда, а е вечна и съществува завинаги, не умира и е безначална. Тя не загива, когато загива тялото.

Това е една чудесна гледна точка на школата адвайта! В Бхагавад Гита 2.20 Кришна обяснява това на Арджуна:

Мда... Ето една от разликите между будизма и Адвайта Веданта. Атма-вада и анатма-вада. Наистина, ако се приеме, че една дхарма съществува, то тя няма как да изчезне, защото в случая под "съществуване" се разбира нещо да е неизмено, субстанциално, притежаващо идентичност и прочие.

Мда... Ето една от разликите между будизма и Адвайта Веданта. Атма-вада и анатма-вада.

Зависи с кой будизъм сравняваме.

Ако сравняваме с Махаяна будизма и концепцията за Татхагата, то Татхагата има потресаващо сходни с Атман/нероденият/ обяснения:

Не-рождённое не подлежит исчезновению. Не подлежащее исчезновению (190) подобно пространству (акаша), кое — ни следствие, ни причина. Не являющееся ни следствием, ни причиной — необусловлено. Необусловленное — превосходит все зримые проявления. Превосходящее же все зримые проявления это и есть Татхагата. Махамати, такова совершеннопробуждённая природа будды, пребывающая вне мер и оценок, доступных органам телесного восприятия (индрия).

Ланкаватара сутра: http://daolao.ru/Lankavatara/lanka_full/lanka03.htm#xxiii

Ето как се описва Атман в БГ:

"For the soul there is neither birth nor death. It has not come into being, does not come into being, and will not come into being. It is unborn, eternal, ever-existing and primeval.

Поразително сходство в описанието. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.