Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лексикон на форум "Любовни романи"

Featured Replies

В този ред на мисли /имам предвид последният ти отговор/ какво мислиш за максимата, че очи, които не се виждат се забравят? И въобще може ли според теб една връзка да се запази, но не по навик, а заради емоцията която е запалила, от разстояние? А и пиши колко излишни запетаи пляснах хихи.

Четири пропуснати запетайки и една излишна :P

Редактирано от Тори (преглед на промените)

• Отговори 622
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тъй като не ви познавам добре и не знам какви въпроси да задавам, се въздържам да питам, но пък наваксвам с четенето на отговорите на всички ви :blink: Ако никой не е дал заявка да е следващ, може ли да съм аз? Така и така не съм се представяла, та поне малко да научите и за мен :blink:

Имаш и моя глас :P

Мерси за подкрепата :hush: Ще изчакам до петък-събота, преди да почна да пиша, така ако има още някой да задава въпроси на NELG, ще си ги зададе :blink:

Еее, то на мене ми мина времето. Аз писах предната седмица, пък и не съм интересна. Действай!

Мерси за подкрепата :hush: Ще изчакам до петък-събота, преди да почна да пиша, така ако има още някой да задава въпроси на NELG, ще си ги зададе :blink:

Ами според мен не чакай петък, събота, защото вече след твоя пост едва ли някой ще зададе въпроси към Ели. Аз изпуснах темата за нея, но ми беше страшно приятно да прочета какво е споделила.

Ели, как да не си интересна, бе мила? Та ти си в сърцето на форума ни. А онази малката сладурана, дето я показа по Скайпа мислех, че е дъщеричката ти, ах как ме подлъга....

Редактирано от Слава (преглед на промените)

Еее, то на мене ми мина времето. Аз писах предната седмица, пък и не съм интересна. Действай!

Таз па глупост отде я роди.

Ами според мен не чакай петък, събота, защото вече след твоя пост едва ли някой ще зададе въпроси към Ели. Аз изпуснах темата за нея, но ми беше страшно приятно да прочета какво е споделила.

Ели, как да не си интересна, бе мила? Та ти си в сърцето на форума ни. А онази малката сладурана, дето я показа по Скайпа мислех, че е дъщеричката ти, ах как ме подлъга....

А, нееее, дзверо ми е племенница. Аз мислех, че си чула по скайпа като крещи Лельоооуууу. :ph34r:

Таз па глупост отде я роди.

Ми тъй де, няма половин месец да разказвам колко съм скучна. :ph34r: Няколко дни ми стигаха. Нека се представи момичето. На мен самата ми е по-интересно, когато нови хора се отпускат и пишат, споделят с нас, дето се имаме за по-старши. Давай, гълъбче!

:nono: Съни сега ще ме набие, щото тоя път аз те кръстих, но ника ти на това ми прилича. :nono:

Амиии тогава почвам :)

1. Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

Казвам се Станислава, накратко ме наричат Сиси. Прякори нямам.

2. Твоята снимка.

Качила съм една в профила си, така че тук няма да я качвам.

3. Рождена дата.

Родена съм на 21 юли 1987 година, рако-лъвче съм, защото съм родена в 17:20 следобед, а точно тази година 21 юли е бил последния ден на рака, та се е получило едно страхотно смесване на зодии и асценденти (асцендентът ми е водолей) :)

4. Цвят на косата, а на очите?

Косата - тъмнокестенява, почти черна, а очите ми са пъстри - ту кафяви, ту зелени.

5. От къде си?

От Пловдив, тук и живея.

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

Имам брат, казва се Иван.

7. С какво се занимаваш в момента?

Последна година (пета) студентка по славянска филология с чешки език в ПУ съм. Сега си мечтая за успешно завършване и се надявам да намеря мястото си като сфера на работа/кариера.

8. Семейно положение?

Необвързана.

9. Любими: цвят, число, месец, сезон?

Цвят - ЛИЛАВООО във всичките му нюанси :ph34r: , число - нямам, месец - също нямам, сезон - пролет и есен, и само си мисля, че обичам лятото и зимата, защото не издържам на студа или на прекалената жега, въпреки че в Пловдив през лятото е невероятно горещо и задушно.

10. Пушач или непушач?

Непушач, и като всички останали непушачи съм пасивен пушач.

11. Пиеш ли? А носиш ли (на алкохол или приятели)?

По принцип не пия, но харесвам бяло вино и понякога, когато се сетя, пийвам по една чашка (дори не цялата), но само ако излизам някъде с приятели. Приятелите ги нося в пряк и преносен смисъл. За какво иначе съм им приятелка :) Даже ми се е случвало цял един път да прибирам една приятелка, след отпразнуването на рождения й ден. Доста се беше почерпила, а аз цяла вечер се лигавих над една малка водка, защото беше ясно, че все някой ще ми се наложи да прибирам. Беше много смешно, защото тъкмо излезнахме от т.нар. бар (случката се развива в Чехия, а там няма барове като нашите), тя след 5 метра пита "Стигнахме ли? Аз трябва да си почина малко.", а блокът, в който живеехме, беше доста по-далече от 5 метра от входа на бара. Та бяхме смешна картинка, нещо като когато малките деца трябва да се залъгват да ядат - едно за мама, едно за тати, едно за баба и т.н. Е, аз само повтарях "Ей сега, още малко", без да уточнявам колко е това "малко" :wub:

12. Любимо животно, а растение?

Животно - куче, но харесвам по-едрите породи, защото обичам да ги гушкам и мачкам, а това с малките кученца е трудно постижимо. Растение - стига да е цвете, всичко ми харесва.

13. Имаш ли домашен любимец...или саксия?

Като бях малка, имахме две кучета - каракачански овчарки. Преди тях сме имали три папагала един след друг. След кучетата не сме имали други любимци.

14. Каква музика обичаш?

Почти всякаква. Има някои жанрове, които не мога да слушам и това са метъл, рап, хип хоп, но за последните два си имам и изключения като отделни песни, защото не може всичко да се слага под общ знаменател, че става или не става.

15. Любима песен, певица, певец, група, дует?

Харесвам много песни и не мога да кажа, че имам една-единствена любима, но първата песен, която ми грабна вниманието като текст и музика, е "I want to spend my lifetime loving you" на Марк Антъни и Тина Арена от саундтрака към "Маската на Зоро". Харесвам смислените текстове, затова съм придирчива. Точно затова не мога да кажа, че имам и любими певец/певица, нито пък група, защото харесвам част от нечие творчество, но много рядко цялото. От българските певци единствено за Десислава мога да кажа, че ми е любима (харесвам много нейни песни, но не и всички), а от чуждите нямам.

16. Какви филми харесваш?

Романтични комедии, само романтични, исторически и драми (зависи обаче от самата драма).

17. Любим филм, актьор, актриса?

Когато излезе "Маската на Зоро", бях луда по филма и по героите, но вече любимите ми филми са всички, които харесвам.

18. Любима книга (посочи един роман и нещо встрани от жанра), автор, герой, героиня?

Колийн Маккълоу - "Птиците умират сами". Това не е любовен роман и е един от първите, които съм чела по 10 с много нули отзад пъти :wub: Също и "Гордост и предразсъдъци". Много обичам всякакви приказки, така че творчествата на Шарл Перо, Братя Грим и Ханс Кристиан Андерсен влизат в любимите ми автори. От любовните това са Нора Робъртс (също като peppinka /дано не бъркам дамата/ съм луда по нея и съм изчела почти всичко нейно, което го има на български, че и няколко книжки на английски успях да се насиля да разбера /поне основно/.) Друг любим автор от любовните е Лайза Клейпас. Двете имат уникални стилове на писане.

19. Предпочитана медия - радио, телевизия, вестници или интернет? Обичаш да си информиран/а или те устройва блаженото неведение?

Когато слушам музика, предпочитам радиото, новините обичам да ги получавам с картинка, така че за тях - телевизия, а за всичко останало - интернет. Вестници не чета, а и с наличието на телевизия и интернет съм отвикнала от тях. Обичам да съм информирана, защото е неприятно да си неинформиран. По Еразъм бях 4 месеца в Чехия и както нямам навика да чета в интернет сайтове за новини, бях в абсолютно информационно затъмнение. Не ми харесваше, но не се и сещах да чета в интернет. Неведението ме устройва за не повече от няколко дни.

20. Чужд език, който харесваш? А какъв знаеш?

Любимият ми език е френският, плътно следван от италианския. Говоря френски добре добре, едно време можех и италиански, но вече съм забравила всичко, защото няма къде и с кого да практикувам, а и времето не ми стига да упражнявам всички езици, които искам. Харесвам испанския, но не го говоря, нито го разбирам, макар че знам някои думи, които са много близки по звучене и значение до френския и италианския. С английския се оправям на ниво нормален разговор между приятели. Чешкият все още ми убягва, защото е труден, а и ме е страх да говоря на него.

21. В кои държави си бил, а кои искаш да посетиш?

Била съм само в Чехия. Искам да отида на една по-продължителна екскурзия из Италия, из Испания, из Щатите. А във Франция искам да живея :ph34r:

22. Хобито ти?

Литературата като цяло. Обичам да чета всякакви книги, а вече и да надниквам и зад първоначалното им възприятие, затова чета и малко критика към тях, която да ми помогне по-добре да ги осмисля. Така съм сигурна, че не съм разбрала погрешно посланието на дадена книга.

23. Девиза ти?

Нямам такъв.

24. За какво мечтаеш?

Да живея във Франция, но доколко е фантазия и доколко постижима мечта, ще се види надявам се скоро.

25. От какво се страхуваш?

От големи количества вода като море и океан, макар че изпитвам страхотно желание за едно пътешествие с круиз.

26. Песимист, оптимист или трезвомислещ реалист?

Не гледам мрачно на света и нещата, които ми се случват. Почти винаги съм оптимистка, а когато ме напусне оптимизмът, се превръщам в трезвомислещ реалист.

27. Гордостта е?

Нещо, за което винаги трябва да се държим, защото понякога е единственото, което ни остава.

28. Държиш ли на думата си?

Да, опитвам се винаги да е така, но съм човек и понякога не успявам да удържа на някое обещание.

29. Латерна или добър слушател?

И двете, защото зависи от какво има нужда човека срещу мен или аз самата от какво се нуждая.

30. Обичаш ли предизвикателствата?

Май не. Всъщност не знам, защото досега като че ли не са се изпречвали кой знае какви предизвикателства пред мен. Харесва ми да мисля, че ги харесвам, но съм почти сигурна, че не е така.

31. Любовта е?

Нещо прекрасно и все още чакам да ми се случи.

32. Какво не би простила на най-близките си хора?

Предателството.

33. Опиши се с една дума.

Любознателна.

Давай, гълъбче!

:nono: Съни сега ще ме набие, щото тоя път аз те кръстих, но ника ти на това ми прилича. :nono:

Точно това означава - на италиански "гълъб" е colombo, и тъй като е мъжки род, отпред се слага определителния член il. На български звучи "гълъбица", защото на италиански май няма дума за женски гълъб, или поне в моя речник няма такава дума ;)

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

Точно това означава - на италиански "гълъб" е colombo, и тъй като е мъжки род, отпред се слага определителния член il. На български звучи "гълъбица", защото на италиански май няма дума за женски гълъб, или поне в моя речник няма такава дума :down:

Хехе, почти да позная. Аз от френското льо колом/б/ го свързах, ама то имало и защо. Виждам, че мечтаеш за Франция. Първият ми въпрос е свързан с нея и с езика. Като човек изучавал френски и усърдно опитващ се да се отърве от него и да го подмени с английски, но неуспешно, да те питам - как научи езика? Кои кътчета във Франция ти се струват най-примамливи? Има ли мечтата ти повече конкретност - искаш там да създадеш семейство, там да работиш, там да учиш... и завинаги ли? А какво не ти харесва в досегашния ти живот в България, че се ориентираш навън?

И още едно въпросче - очакваш любовта да те сполети, а как си я представяш? Какво очакваш от човека, който ще плени сърцето ти?

Хехе, почти да позная. Аз от френското льо колом/б/ го свързах, ама то имало и защо. Виждам, че мечтаеш за Франция. Първият ми въпрос е свързан с нея и с езика. Като човек изучавал френски и усърдно опитващ се да се отърве от него и да го подмени с английски, но неуспешно, да те питам - как научи езика?

Може би за езиците трябва да започна малко по-отдалече. От 5-ти до 7-ми клас съм учила английски и така и не му хванах логиката. Всичките тези времена - кога се използва едното, пък кога другото... Беше ми ужасно труден. Много исках да ме приемат след изпитите за гимназия да уча френски и това ме и приеха. Започнах да го уча с невероятно желание. Когато уча някой език, важно е да хвана логиката, иначе не мога да го науча. Трябва да знам кое след кое следва и защо е така, а не иначе. Тези два фактора ми помогнаха страшно много за научаването на френския. Третият фактор е системното учене, което е задължително за всеки един език. А на мен френският много ми помогна за схващането на логиката на английския, така че сега го разбирам много по-добре, отколкото преди да започна да уча френски.

Кои кътчета във Франция ти се струват най-примамливи?

Бретан е абсолютно задължителен за посещение. Това е може би най-хубавото място (след Париж, разбира се) във Франция. Чела съм пътеписи в интернет за Бретан и още повече се засилва желанието ми да видя красотите му. Искам да посетя и Прованс и да видя града на папите - Авиньон. За други региони - не знам, но бих искала да посетя и останалите големи градове - Марсилия, Нант, Ница, Лион (със сигурност пропускам някой, но в момента не се сещам за други).

Има ли мечтата ти повече конкретност - искаш там да създадеш семейство, там да работиш, там да учиш... и завинаги ли?

Да, мечтата ми има конкретност, но относно мечтите си съм малко суеверна, затова дано не се засегнеш, че искам да я запазя в тайна. Случвало ми се е да произнеса някоя мечта, наистина важна за мен, на глас и тя да не се сбъдне, затова тази ще си я запазя, понеже е много силно желана.

А какво не ти харесва в досегашния ти живот в България, че се ориентираш навън?

Какво не ми харесва в България... Откъде да започна? Какво тук е наред? Какво кара един млад човек да остане и да бъде Дон Кихот на Балканите (нали се сещаш за вятърните мелници)? Престоят ми в Чехия беше кратък, но достатъчен да ми отвори очите, че тук нищо не е наред. Не ми е достатъчно това, което ми се случва тук. В Чехия не е прекрасно, имат си много проблеми, но е една идея по-добре отколкото тук.

Всеки знае колко струва труда му. Не мечтая да получавам луди пари за работата, която върша, но това не означава, че ще се продам за жълти стотинки. Това, разбира се, не означава, че имам някакви грандиозно изисквания, че за по-малко от еди-колко-си няма да си помръдна малкия пръст, но искам да съм сигурна, че след време трудът ми ще бъде възнаграден справедливо.

И още едно въпросче - очакваш любовта да те сполети, а как си я представяш? Какво очакваш от човека, който ще плени сърцето ти?

Любовта не си я представям. Такова нещо не е е добре да си го представяш, защото си създаваш погрешна представа за реалността. Важни са основните и прости неща като любов, уважение, търпение. Не съм даденост към някой и не искам да ме приемат за такава. Много мразя, когато някой (мъж) ми каже "Тя разбира", а в същото време се опитва да ми се качи на главата. Е, малко объркано стана, но се надявам, че разбираш какво имам предвид.

Ей заразна съм и ечо взе кръщава, та гълъбице нежна, смяташ ли се за противоречива личност и ако да кои са полюсите, които още не можеш да събереш? Какво за теб означава златната среда и до колко я долюбваш?

• Автор

Сиси страхотно представяне, радвам се че се престраши! Моите първи въпроси са? 1) Ще се видим ли на Пловдивската среща на 19.02? 2) Като такъв фен на "Птиците умират сами", ще ми споделиш ли какво е мнението ти за филмите правени по него, ако изобщо си ги гледала? Кой е любимият ти герой от книгата? И какво е мнението ти за отец Ралф? 3) Доволна ли си от програмата Еразъм? Аз така и не събрах смелост да изкарам един семестър по нея, а сега ми е малко късно, та сподели има ли причина да се тюхкам от яд? 4) С каква професия имаш желание да се занимаваш? 5) Ако заминеш постоянно за чужбина, усещам че това е желанието ти и ти пожелавам да го сбъднеш, та какво мислиш че ще ти липсва най-много, като изключим най-близките ти хора?

Ей заразна съм и ечо взе кръщава, та гълъбице нежна, смяташ ли се за противоречива личност и ако да кои са полюсите, които още не можеш да събереш? Какво за теб означава златната среда и до колко я долюбваш?

Да, противоречива съм и то много. Само аз си се разбирам през повечето време, но се случва и сама не се разбирам. Сложен характер съм - и труден, и сложен. Малко са хората, които биха могли да ме разберат, защото един сложен характер изисква много усилия - така де, много мислене и чудене му удрят какво искам, какво мисля, пък защо не мисля или действам като другите... Аз си ги събирам полюсите, другите трудно ги свързват.

Стопроцентова поддръжничка на златната среда съм. Не си падам по крайностите и се стремя да съм умерена във всичко. Е, случва се и да ми изгърмят бушоните, но се опитвам да намаля крайните изблици. А пък крайни решения изобщо не взимам.

Сиси страхотно представяне, радвам се че се престраши! Моите първи въпроси са?

1) Ще се видим ли на Пловдивската среща на 19.02?

Тъй като не влизам във всички теми във форума, съм пропуснала организационната част. Ще се постарая да дойда :cool:

2) Като такъв фен на "Птиците умират сами", ще ми споделиш ли какво е мнението ти за филмите правени по него, ако изобщо си ги гледала? Кой е любимият ти герой от книгата? И какво е мнението ти за отец Ралф?

Не съм ги гледала. Не харесвам Ричард Чембърлейн и затова не мога да споделя впечатления за минисериала, а това е единственият филм, който знам, че е правен по книгата. Честно казано, не мисля и да го гледам. Тази книга ще си я оставя на собствената фантазия като визуализация, защото мисля, че много трудно някой актьор ще се доближи до представата, която съм си изградила за персонажите. Отец Ралф - не знае какво иска. Противоречив образ е. Обича призванието си, но иска парите на Мери (забравих й фамилията), влюбва се в Меги, не може да се откаже да бъде свещеник, не иска и да е с нея... Не харесвам нерешителни мъже, включително и на книга. Любимият ми герой е Джъстин - много я харесвам, защото е едно цветно "петно" на фона на семейството си, които са тихи, срамежливи и лишени от нейната динамика.

3) Доволна ли си от програмата Еразъм? Аз така и не събрах смелост да изкарам един семестър по нея, а сега ми е малко късно, та сподели има ли причина да се тюхкам от яд?

Ако си предпоследна година студентка, изобщо не се спирай да заминеш. И последната година можеш да заминеш, просто ще имаш леко разместване на изпити - някои напред, други леко ще изостанат, но с малко амбиция можеш всичко да постигнеш така, както го искаш и когато го искаш. Доволна съм, защото научих неща, които нямаше да науча или да видя, ако не бях заминала. От Пловдив съм, уча тук и това беше първото ми съжителство с други хора, които не са семейството ми. Наистина, четири месеца не са дълъг период, но са достатъчни да се научиш в някаква степен да се справяш сам. Освен това се запознаваш с хора от много други държави, виждат те как се държат, доколкото са по-различни от теб и с какво точно се различават. Чак да се тюхкаш от яд - едва ли, особено ако не си имала желание да заминеш. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа и личен избор и ако аз ти кажа, че си изпуснала много, това не означава, че е непременно така, защото на теб може да не ти хареса.

4) С каква професия имаш желание да се занимаваш?

Не знам, честно. Исках да ставам адвокатка, но се отказах. След това точно представа какво искам да работя, нямам.

5) Ако заминеш постоянно за чужбина, усещам че това е желанието ти и ти пожелавам да го сбъднеш, та какво мислиш че ще ти липсва най-много, като изключим най-близките ти хора?

Освен близките ми хора, ще ми липсва единствено празнуването на семейните празници с тях. Прекарах Великден без тях, когато бях в Чехия, и тогава ми беше страшно мъчно.

• Автор

Моите следващи въпроси са: 1) Форумен тип ли си, освен тук подвизаваш ли се и по други места в нета? 2) Вярваш ли в задгробния живот или в прераждания, или кармическо минало и всякакви такива? Ходила ли са на врачка, и какво е мнението ти за развиване на подобен род дейност? 3) Искаш ли да изкараш още едно висше? 4) Харесваш ли българското кино, питам както за това от преди 30 години, така и за последните филми които излизаха. Ако си фен ще споделиш любимият си български филм? 5) Има ли нещо към което се отнасяш със същата страст и любов както към четенето?

Моите следващи въпроси са:

1) Форумен тип ли си, освен тук подвизаваш ли се и по други места в нета?

Форумен тип - не бих казала. Имам регистрации по други форуми, но не обичам да пиша. В интернет си почивам и предпочитам да чета, отколкото да пиша. Обикновено пиша мнения за филми или книги, и то само ако много да ме развълнували.

2) Вярваш ли в задгробния живот или в прераждания, или кармическо минало и всякакви такива? Ходила ли са на врачка, и какво е мнението ти за развиване на подобен род дейност?

Не знам дали вярвам. На врачка не съм ходила и мисля, че ако хората, които се представят за ясновидци и врачки наистина са такива, то те злоупотребяват с дарбата си, като я продават, защото би трябвало да помагат безвъзмездно, както Ванга.

3) Искаш ли да изкараш още едно висше?

Искам, но първо трябва да реша какво ще бъде.

4) Харесваш ли българското кино, питам както за това от преди 30 години, така и за последните филми които излизаха. Ако си фен ще споделиш любимият си български филм?

Имаме много тежки филми, затова не съм любителка на родното кино. Въпреки това има филми, които се нареждат сред любимите ми. Признавам си, че съм гледала не повече от 10-ина български филма, затова не мога да дам компетентно мнение. Последният бг филм, който гледах, беше "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и много съжалявам, че чак сега се реших да го гледам. Много добър филм, изключително много ми хареса. Друг съвременен - "Мисия Лондон". В киното ми беше страшно смешен, но като го обмислих малко, не ми беше никак забавно, защото наистина това сме българите. От по-старите - гледала съм "Тютюн" и "Осъдени души" (специално за "Тютюн" - книгата е с пъти по-добра), "Време разделно" не смятам и да го гледам, понеже книгата е една от най-добрите български творби и не искам да си развалям впечатлението. Няма да изброявам всичко, което съм гледала, наистина са не повече от 10-ина.

5) Има ли нещо към което се отнасяш със същата страст и любов както към четенето?

Не знам, не съм се замисляла дали имам друго такова хоби.

На кого от родителите си смяташ,че приличаш като характер, а кой от тях е оказал по-голямо влияние върху развитието ти? Близки ли сте с брат ти,има ли съревнование между вас? Вярваш ли в приятелството между мъж и жена? Личността от която се възхищаваш или е имала влияние върху живота ти /живи,мъртви,публични личности или просто съседа/ Ако можеш да избираш-назад във времето или напред в бъдещето?

На кого от родителите си смяташ,че приличаш като характер, а кой от тях е оказал по-голямо влияние върху развитието ти?

Приличам и на двамата. Отново и двамата - за различните черти в характера ми са "виновни" абсолютно еднакво. Слушала съм колкото единия, толкова и другия.

Близки ли сте с брат ти,има ли съревнование между вас?

Близки сме, но не чак да се разбираме без думи. Не, няма, защото сме много различни и се стремим към различни неща.

Вярваш ли в приятелството между мъж и жена?

Преди вярвах, вече не е така. Винаги единият изпитва нещо по-дълбоко от приятелство. Истинско приятелство между двата пола както мъж-мъж или жена-жена няма. Но смятам, че половинката ми може да бъде най-добрият ми приятел.

Личността от която се възхищаваш или е имала влияние върху живота ти /живи,мъртви,публични личности или просто съседа/.

Няма да споменавам семейството си, това е ясно. Други личности - като бях малка, нещо като идеал за жена ми беше принцеса Даяна, но вече надраснах това "влечение" (в кавички, защото все пак не съм била влюбена в нея :cheers: ). Оттогава не съм имала друг такъв идеал.

Ако можеш да избираш-назад във времето или напред в бъдещето?

Напред в бъдещето с надеждата, че е по-добро.

Вярваш ли в късмета, като условие за успеха? Нали се сещаш,някои от хората на борда на "Титаник" има ли и здраве, и пари, ама нямали късмет.... Пускаш ли тото, ако беше спечелила, кое е първото за което би заделила средства,ама първото,дори и да е тривиално. Допадат ли ти риалити предаванията, дали би участвала, при какви условия /кауза, насоченост..../ Пластичната хирургия, за или против.Стискали ти да се подложиш на такава интервенция или имаш едно на ум? Нещо което ти е особено неприятно от миналото, което би искала да забравиш,да изличиш /може би познанство,неловка ситуация,е, ако не е много лично разбира се/

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Вярваш ли в късмета, като условие за успеха? Нали се сещаш,някои от хората на борда на "Титаник" има ли и здраве, и пари, ама нямали късмет....

Като стопроцентово условие за успеха - не, но има малък принос за постигането му. Късметът обаче няма нищо общо със съдбата - каквото е писано, то ще се случи без значение дали си млад или стар, беден или богат, здрав или болен.

Пускаш ли тото, ако беше спечелила, кое е първото за което би заделила средства,ама първото,дори и да е тривиално.

Не пускам тото и никога не съм пускала. Щастието (късметът/съдбата) не ми се усмихват дотолкова, че да спечеля от тотото и тъй като знам, че няма да спечеля, не пускам и фишове. Освен това мисля, че тотото е такава зарибявка, че като започнеш и продължиш известно време, после няма спиране. Превръща се в зависимост - не за всички хора, само за част от тях. Но ако с работа спечеля достатъчно, веднага ще заделя пари за книги - почти винаги това е първата идея, която ми щуква. А за по-сериозни неща - това са езикови курсове и екскурзии.

Допадат ли ти риалити предаванията, дали би участвала, при какви условия /кауза, насоченост..../

Харесвам единствено танцувалните риалитита, от сорта на Денсинг старс и Вип денс. Не мисля, че бих участвала в някое, защото няма да издържа да ме наблюдава цяла България и да ме обсъжда. Не обичам да гласувам в подобни шоута, защото са загуба на пари, тъй като ми се струва, че когато хората пускат смс-и за някой участник, не всички пари отиват по предназначение. Ако искам да подкрепя някоя кауза като Българската Коледа, пускам смс, макар че не храня надежди всички пари да се предадат на нуждаещите се.

Пластичната хирургия, за или против.Стискали ти да се подложиш на такава интервенция или имаш едно на ум?

Ако е за единични естетически корекции, нямам нищо против, но не одобрявам редовното подлагане на подобни интервенции, води до пристрастяване, а и човек е най-хубав, когато е естествен.

Нещо което ти е особено неприятно от миналото, което би искала да забравиш,да изличиш /може би познанство,неловка ситуация,е, ако не е много лично разбира се/

Бих забравила един човек, който съжалявам, че съм допуснала в живота си.

Аз да си питам,те тия въпроси си ги задаваме постоянно, но си е нормално - всеки пита за онова което по принцип го интересува,вълнува... Трифон Зарезан или Свети Валентин? Най-хубавият подарък, който са ти правили? Ходиш ли на женски глезотии като маникюр, сауни, спа и т.н. Смяташ ли, че зодиата има значение за характера на човек?

Аз да си питам,те тия въпроси си ги задаваме постоянно,

но си е нормално - всеки пита за онова което по принцип го интересува,вълнува...

Трифон Зарезан или Свети Валентин?

Амиии Свети Валентин не го обичам, защото все се оказва, че съм сама на този ден, а като не съм пияч, не празнувам и Трифон Зарезан...

Най-хубавият подарък, който са ти правили?

Всеки един подарък, който получам, е най-хубав :tease:

Ходиш ли на женски глезотии като маникюр, сауни, спа и т.н.

Досега не съм ходила. Имам ужасния навик да си чупя или режа до дъно ноктите, затова сега чакам да станат достатъчно дълги, за да отида на маникюр. А за другите неща - все нещо не ми достига (време или пари - спа-то не е скъпо, но не е и евтино), когато ми дойде желанието.

Смяташ ли, че зодията има значение за характера на човек?

Да, мисля, че има. Аз, например, понякога проявявам типични за зодията ми черти и те са си постоянни - в смисъл, че като ги покажа веднъж, не изчезват, а се проявяват през някакъв период от време.

• 4 седмици по-късно...

Хм,ще се пусна и аз.Тя Петето разправя,че няма проблем ама нали с гласуване става работата.Така предупредени сте.:angry:

Ето ме и мен.Пускаам сее!

1.Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

Петрана ми е цялото име,но хич не го харесвам.Познатите ми се обръщат към мен с Пепи,Пепа или Петя в зависимост от това колко ми се радват.Родителите ми винаги използват пълното ми име и това винаги е било странно за мен.

2. Твоята снимка

Публикувано изображение

3. Рожденна дата

16-ти май

4. Цвят на косата, а на очите?

Тъмно кафяво(и двете).Не страдам от мания за цвета на очите.Баба ми е с небесно сини ,а в смейството има пъстри и жълти очи и светла коса. На мен са се паднали тъмните цветове.

5. От къде си?

Пазарджик

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

Брат,по-голям.Името ще си го запазя.

7. С какво се занимаваш в момента?

Ми домакинствам и гледам двете си хлапета.

8. Семейно положение?

Омъжена и почтена жИна съм.

9. Любими: цвят, число, месец, сезон?

Имах като бях по-малка.Сега са по-скоро предпочитани.

-Синьо.

-3,7

-Май-пролет и край на досадната зима.

-Пролет и лято,а бе без зимата,че сме под домашн арест и студено ли е ,студено ...

10. Пушач или непушач?

Непушач.

11. Пиеш ли? А носиш ли (на алкохол или приятели)?

Пия от време на време,но покрай бебета и други почти отвикнах,а и вече хич не нося на пиене.Приятелите са малко и мисля нося достатъчно.

12. Любимо животно, а растение?

Куче,но от по-големите.Българска овчарка,немска такава,лабрадор-ретривър.Май ще си остана с помиярчето на село обаче.

Котките също харесвам,но съм по-скоро кучешка персона,отколкото котешка.Други животни не ме влекат.Е ,ако мога да погаля някой тигър не бих отказала,макар да подозирам,че като диви животни са доста миризливи и са приятни отдалеч.

13. Имаш ли домашен любимец...или саксия?

Саксии останали от майка ми.Полагам сериозни усилия да намаля бройката им.Ако приказката за цветето и човека е вярна,то аз за нищо не ставам.

14. Каква музика обичаш?

Рока е животно-гладно и огромно,храниш го от шепите си..,но слушам и поп и другите жанрове без поп фолк(ама никак).

Ето тези дни си пускам Malaguena на Пласидо Доминго.Има я в You tube страхотно видео- пасо добле с ЮлияЗагорюченко и партньора си.

15. Любима песен, певица, певец, група, дует?

Ами менят се песните всяка седмица.Певец -харсвам Ковърдейл,Дио,Стинг,Фреди.

Певица-може би Роузин Мърфи .Интересен глас.

То ми личи,коя е групата.Още ми държи концерта на АС/ДС. И ако четат това да знаят,че ги чакаме пак.:nono:

16. Какви филми харесваш?

Всичко без ужаси.Не мога да ги гледам,но на хартия ги обичам.

17. Любим филм, актьор, актриса?

Нямам.

18. Любима книга (посочи един роман и нещо встрани от жанра), автор, герой, героиня?

„Стършел" на Етел Лилиан Войнич.Четох я доста отдавна,но доста ме разтърси.

Иначе си чета най-вече трилъри и фантастика.

Тери Пратчет е другото име за което веднага се сещам.Имам почти всичко негово на хартия.

19. Предпочитана медия - радио, телевизия, вестници или интернет? Обичаш да си информиран/а или те устройва блаженото неведение?

Интернет и телевизия.Понякога се хващам,че непрекъснато гледам новините,а друг път ги избягвам.Във всеки случай ежедневните политически истории не ме вълнуват.

20. Чужд език, който харесваш? А какъв знаеш?

Харсвам испански и английски,но никой от двата не го зная.Английския го ползвам,но често прибягвам до речници. Иска ми се да съм полиглот,но моя враг (с главно М)не спи,а вечно бди.

21. В кои държави си бил, а кои искаш да посетиш?

Само в Македония.Много ми се иска да отида в Испания,Италия и Вликобритания.Много история има там.Иначе за почивка май Малдивите ме влекат.

22. Хобито ти?

Силно казано хоби,но това са книгите и до преди година две, и гоблените.Сега и за двете времето, и средствата ми са недостатъчно.Харесвам доста снукър и формула1,но от доста време не гледам.

Усещам как с времето ми се менят интересите.Като ученик бях луда по киното,дори сама съм ходила,а сега ми е последна грижа.Гледам по някой крими или сай-фай сериал ,и тва е.

23. Девиза ти?

Нямам.

24. За какво мечтаеш?

Тривиални неща свързани със семейството и с много пари.

25. От какво се страхуваш?

Болести.Некадърни зъболекари. Змии,безкраки гущери,гнусни жаби и мишки,червеи.Това е почти всичко.

26. Песимист, оптимист или трезвомислещ реалист?

Трезвомислещ мечтател. Мечтаейки за невъзможни неща си давам трезва оценка,че не съм добре.

27. Гордостта е?

Крайност,аз предпочитам достойнството.

28. Държиш ли на думата си?

Спрямо себе си-рядко,спрямо други хора-да.

29. Латерна или добър слушател?

Латерна,опитваща се да дава възможност и на другите.Моя мъж ще има да се смее,ако прочете това.

30. Обичаш ли предизвикателствата?

Зависи.Понякога.Ако преценя,че нещо ми е по-силите(макар и трудно постижимо) и е важно бих дала всичко от себе си.Но мързела ми е голям враг.

31. Любовта е?

Една от многото емоции,които бушуват в душата на човек. Нещо лично,с което понякога се злоупотребява.

32. Какво не би простила на най-близките си хора?

Почти всичко бих.Предателството е много неприятно изживяване и съм го изпитвала няколко пъти,но с времето се успокоявам.Е ,отношенията никога няма да са съвсем същите,но това е живота.Най-лошо е когато си позволил на някого да постъпи така с теб.Не можеш само него да виниш.

33. Опиши се с една дума.

Не мога.Няма една черта в мен,която да преобладава и физически и емоционално.

Хм,сга ми хрумна нещо,което други са ми казвали-че съм усмихната.Може би това е думата.

• Автор

Пепи моите първи въпроси са: 1) Искаш ли да имаш още деца? 2) Колко гоблени си ушила, ще покажеш ли някоя снимчица, имаш ли любим и кой гоблен мечтаеш да ушиеш? 3) Добра домакиня ли си, в смисъл обичаш ли да се занимаваш с този род задължения или тайно си мечтаеш някак да се свършат сами :rolleyes: Въпроса ми е малко тъп, но ти го задавам защото наистина познавам хора, които име кеф, но е вярно че колкото и да обичаш нещо, правено всекидневно омръзва... 4) Пишеш че интересите ти са се променили с времето, само те ли? Ами характера, вкусовете? А и още нещо - усещаше ли се различна след като роди за първи път?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.