Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лексикон на форум "Любовни романи"

Featured Replies

Ай сега и аз 1.Имаш три деца /абе,ти луда ли си :rolleyes: / в някое от тях,определено откриваш повече от себе си. Това прави ли го по-близко? Ясно,че ги обичаш и трите,но по-лесно за общуване или по-приятно? 2.Руми,как си с новостите в тоз технологичен свят? Че от зор се справяме ясно,но влече ли те,добре ли се чувстваш или се гърчиш в неудобство,че трябва да търсиш помощ от децата?/аз на моменти изпадам в такива неловки ситуации/ 3.Напред в бъдещето или назад във времето? 4.Имало ли е моменти, в които си се държала здраво за гордостта си? 5.Вярваш ли в любовта от пръв поглед? Ако не е много лично,с мъжа ти такава ли беше или постепенно се открихте? 6.Сега като си в къщи,не издивяваш ли? Аз издържам до 10 дни да го давам домакиня, щото,много неблагодарна работа е туй. 7.Ако можеш да избираш, на юг или на север ще живееш?

• Отговори 622
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

1.Имаш три деца /абе,ти луда ли си :P / в някое от тях,определено откриваш повече от себе си. Това прави ли го по-близко? Ясно,че ги обичаш и трите,но по-лесно за общуване или по-приятно?

От много опити за мъжко,бройката се увеличава неусетно :wors::bday19: Най-голямата ,най-много прилича на мен и на външен вид и по характер и точно с нея най-трудно комуникирам,щото е „дебела глава“ и е инат като „магаре на мост“,също като майка си,а хората са казали,че „два остри камъка брашно не мелят“.

2.Руми,как си с новостите в тоз технологичен свят? Че от зор се справяме ясно,но влече ли те,добре ли се чувстваш или се гърчиш в неудобство,че трябва да търсиш помощ от децата?/аз на моменти изпадам в такива неловки ситуации/

Аз съм електроинжинер(достоен възпитаник на Варненското ВМЕИ),така,че това не ми е чуждо и не представлява проблем.Освен това от първия ми ден на работата съм все на компютър.Единственият ми проблем е от време на време с английския.Затова все ми се казва„мамо,седни и го научи най-после тоя английски“ :wub:

3.Напред в бъдещето или назад във времето?

Без минало няма бъдеще.Неможе да вървиш и да изграждаш добро бъдеще ,без да ползваш и да се съобразяваш с уроците на историята.

Но ако търсим очарованието на различните времена - миналото ме превлича със своята консервативност и строго съблюдавани обществени правила.А - бъдещето със своята разкрепостеност и равноправие на половете.

4.Имало ли е моменти, в които си се държала здраво за гордостта си?

Да,когато започнах работа на ново място след третото майчинство,се опитаха да ме пречупят,тъй като започнах направо като началник на един голям колектив,който беше заедно от 10 години.Естествено не успяха.

Иначе в семейството редовно я жертвам в полза на „добрия тон“.

5.Вярваш ли в любовта от пръв поглед? Ако не е много лично,с мъжа ти такава ли беше или постепенно се открихте?

ДА,вярвам в любовта от пръв поглед и тази вяра никога не ме е подвеждала.За мен срещата с моя мъж беше любов от пръв поглед,за разлика от него.Но наистина каточе ли има такова нещо,защото ,като ни запознаха,през мен премина някъква много странна положително заредена топла вълна,която разстърси цялото тяло и все едно някой каза - той е.От тогава не ми се е случвало.

6.Сега като си в къщи,не издивяваш ли? Аз издържам до 10 дни да го давам домакиня, щото,много неблагодарна работа е туй.

Това е единствената работа за която няма признание!Но аз си имам добро лекарство.Два пъти в седмицата нощно време пътувам до Залцбург(Австрия) - 140 км.Карам сервизния микробус.(Помагам на мъжа ми във фирмата му).Един път в месеца пътувам с него до Триест(Италия) или Амстердам(Холандия).Така,че не ми остава време да лудна напълно. :bday19:

7.Ако можеш да избираш, на юг или на север ще живееш?

Аз казах вече,че искам да живея в горите на Канада.На топло немога да издържам.

• Автор

Руми, моите първи въпроси са: 1) Дано не го сметнеш за обиден, но ми е много любопитно, просто на възраст си колкото родителите ми, и те на идеите за внуци реагират като ударени с мокър парцал, ти как би реагирала на подобна новина и чувстваш ли се готова за подобно нещо? 2) Как се реши да заминеш за Германия? Доволна ли си от живота си там? Сега ако можеш да върнеш времето назад, би ли останала в България. Изобщо какво мислиш за българската реалност в момента? 3) И аз обожавам "Мръсни танци", коя песен от саунтрака ти е любима? 4) Обичаш ли да правиш подаръци, а за себе си ще споделиш ли кой е най-хубавият подарък, който са ти правили? 5) Има ли още нещо, което желаеш да постигнеш в живота си?

1) Дано не го сметнеш за обиден, но ми е много любопитно, просто на възраст си колкото родителите ми, и те на идеите за внуци реагират като ударени с мокър парцал, ти как би реагирала на подобна новина и чувстваш ли се готова за подобно нещо?

Дано не шокирам някой с мислите си.Аз съм с много разкрепостено мислене.Казала съм на моите дъщери,че ако се случи „непоправимото“,аз съм насреща и изцяло могат да разчитат на мен,да не предприемат грешни решения.Освен това вече им е време на двете големите и ние с баща им все ги питаме ,кога ще ни зарадват с внуци.Най-голямата се оправдаваше до сега ,че иска да завърши висшето си образование и тогава.Сега се дипломира,следващата стъпка била кариерата.През цялото време живее с приятеля си и нито се женят ,нито дете???Е,времето си тече,по млада няма да стане.Изгледала съм три деца,с радост ще изгледам и внуци.

2) Как се реши да заминеш за Германия? Доволна ли си от живота си там? Сега ако можеш да върнеш времето назад, би ли останала в България. Изобщо какво мислиш за българската реалност в момента?

Имам две лели женени в Западна Германия още от по комунистическо(както му се вика сега).Та 90-та година ,когато разрешиха всеки да има международен паспорт,едната леля,ни покани семейно да й идем на гости.Бяхме като ударени с мокър парцал с моя мъж,от това което видяхме.Шока беше толкова голям,че 3 дни не си подадохме носа на вън.И след това моя мъж реши,че ще остане.И така от 90-та до 95-та ,бяхме цялото семейство,заедно с двете деца.После семейни обстоятелства ни принудиха и се върнахме.Няма да обяснявам как го преживях,едва не стигнах до психиатриата.После най-голямата дойде да учи в Мюнхен,след нея и средната - и баща им се повлече след тях,да им помага финансово.Аз естествено немога да живея далече от половината си семейство,затова грабнах най-малката и ето ни пак отново заедно вече 4 години тук.Да,доволна съм от живота си тук,след като всички сме тук,а децата ми са задоволени с всичко и постигат неща,които в България,нямаше да постигнат.И десет пъти да връщам времето назад рак ще постъпя по същия начин.А за българската реалност,какво да говоря,ще ти кажа само,че децата изобщо не искат да се връщат дори във ваканция,а аз като се върна ,за седмица потрошвам толкова нерви и изживявам такова огромно напрежение,които тук,немога за 5 години.

3) И аз обожавам "Мръсни танци", коя песен от саунтрака ти е любима?

Естествено песента от последния заключителен танц.Затова сега и песента на Black Eyed Peas - The Time of my life The Dirty Bit ми е много,много любима.

4) Обичаш ли да правиш подаръци, а за себе си ще споделиш ли кой е най-хубавият подарък, който са ти правили?

Много обичам да правя подаръци защото така се отблагодарявам и показвам уважение на хората за които са предназначени.От друга страна , знам как се чувства ,човек почувствал дори и най–малкия жест на внимание.Всички подаръци,които съм получила ми са много скъпи,защото са направени с ЛЮБОВ.

5) Има ли още нещо, което желаеш да постигнеш в живота си?

Когато отгледам още някое и друго дете,внуци естествено,ще съм изпълнила задачата си.Иначе това ,което е било възможно съм го постигнала.

• Автор

Руми, моите следващи въпроси са: 1) Какво мислиш за филмите правено по любовни романи? 2) Кой е любимият ти празник? 3) Любимата манджа, която готвиш с удоволствие? 4) Кино или театър? 5) Кой от гоблените, които си ушила ти е любим? Ако може и снимка да покажеш да му се порадваме... 6) Вярваш ли в някой Бог, религиозна ли си?

Румка, айде и аз да попитам нещо. Като човек, пребивавал известно време в Германия и познаващ начина на живот и манталитета на немците, има ли нещо или неща, които те дразнят у тях и би им дала за пример "наше село"? В смисъл, според теб, има ли нещо, в което да сме "по" от тях като нация...

Руми, просто ме улучи право в сърцето като написа, че обожаваш романите за Шерлок Холмс и Еркюл Поаро. Имаш ли най-любим роман? А харесваш ли романите за мис Марпл? Тъй като аз ги обожавам нямаше как да не те попитам.

1) Какво мислиш за филмите правено по любовни романи?

Лично мое мнение:предпочитам книгата пред екранизацията,защото тръпката ,която изпитвам при четенето на книгата,немога да я получа при гледане на филма.Най-пресното ,което ми идва на ум е филма по романа на Нора Робъртс „Смърт край змийската река“.Бях чела много преди това романа и като гледах филма ,останах разочарована.Не ме достигнаха чувствата на героите.

2) Кой е любимият ти празник?

Това са КОЛЕДА и ВЕЛИКДЕН,защото тогава се събираме цялото семейство и е много весело.

3) Любимата манджа, която готвиш с удоволствие?

Кухнята е едно от любимите ми полета за изява.Българската манджа ,която често готвя и мойте я харесват е „пълнено пиле с ориз и кисело зеле в гювеч“.Манджите от немската кухня,които готвя с удоволствие са „кисело печено с картофени топки и червено зеле“ и „паниран камамберт със сметана и сладко от червени боровинки“,мойте умират за тези яденета.

4) Кино или театър?

Предпочитам театъра,защото близкият контакт със развитието на действието на сцената и прекият контакт със артистите е много важен за мен,за да почувствам всичките емоции заложени в произведението.

5) Кой от гоблените, които си ушила ти е любим? Ако може и снимка да покажеш да му се порадваме...

Всички гоблени ,които съм ушила са ми любими ,защото във всеки съм вложила много любов и частица от себе си.Само съжалявам, че немога всички да ги сложа в рамка и да си ги донеса.Пускам картинки само на някои от тях.

6) Вярваш ли в някой Бог, религиозна ли си?

Не съм религиозна,но по големи празници ходя на църква,защото ми носи успокоение.И да,вярвам в Бог,като някъква сила ,която съществува.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

• Автор

Първо Руми, вкусотийките изглеждат супер, направо да ти се прииска да можеш да готвиш :cant believe: А за гоблените, браво, много си ушила! И аз страшно харесвам "Момичето с книгата" и се надявам живот и здраве да го ушия и него! Следващите ми въпроси са: 1) Обичаш ли да се гримираш? А да носиш обувки на високи токчета? 2) Обичаш ли да говориш по телефона? 3) Какво мислиш за изкуствените цветя? А за такива елхи? 4) Най-добрият ти приятел е мъж или жена, кое приятелство смяташ за по-силно, между 2 мъже, между 2 жени, между мъж и жена, и изобщо мислиш ли че последното може да съществува?

Румка, айде и аз да попитам нещо. Като човек, пребивавал известно време в Германия и познаващ начина на живот и манталитета на немците, има ли нещо или неща, които те дразнят у тях и би им дала за пример "наше село"? В смисъл, според теб, има ли нещо, в което да сме "по" от тях като нация...

ОФФФФФФФ,като започна да им се ядосвам първото определение ,което им давам е „тия тъпи германци“.Много са праволинейни и като „кон с капаци“.И това е разликата между тях и нас.Ние сме хора с разнопосочни интереси,владеещи различни умения и успяващи да се нагодим и да паснем към всяка обстановка.Немогат една изгоряла крушка да си сменят,ами викат фирма.Страшно ме дразни,че непрекъснато реват,че социалните помощи им са малко и недостатъчни,а в същото време с години живеят на гърба на данъкоплатците и са вечно„търсещи работа“ ,без изобщо да си търсят и това е все по-голяма част от младото поколение.А българина ,като дойде до седмица вече е започнал някъде да работи.......

Кухнята е едно от любимите ми полета за изява.Българската манджа ,която често готвя и мойте я харесват е „пълнено пиле с ориз и кисело зеле в гювеч".Манджите от немската кухня,които готвя с удоволствие са „кисело печено с картофени топки и червено зеле" и „паниран камамберт със сметана и сладко от червени боровинки",мойте умират за тези яденета.

Хах, хич не съм си представяла, че ще "разбуня кошер", явно доста си им набрала на немците. Но което си е право, право си е. Като обяснявах на моите колеги, че мъжът ми сам стегна новопостроения ни етаж, че от голи тухлени стени го направи обитаем и то без да е учил за това, те гледаха като застреляни и клатеха глави как е възможно това. Публикувано изображение

Камемберта си го уважавам и до днес, но пустите картофени кнедли така и не можах да ги свикна... бррррррррр Виж semmelknoedel и всичките му вариации с кашкавал, гъби, див чесън и т.н. са ми любимите. А откога съм си наумила да си направя шпецле... Оф, отплеснах се...

Та явно си готвиш немски манджици, вярно имат доста добри попадения, но искам да попитам и друго. Правила ли си на немци български ястия и ако да, какви и как са реагирали на вкуса?

Руми, просто ме улучи право в сърцето като написа, че обожаваш романите за Шерлок Холмс и Еркюл Поаро. Имаш ли най-любим роман? А харесваш ли романите за мис Марпл? Тъй като аз ги обожавам нямаше как да не те попитам.

От романите за Шерлок Холмс ,най-любим ми е „Баскервилското куче“,защото това беше първия роман,който прочетох от този автор(бях някъде 13-14 годишна).А и книжката беше с много хубави илюстрации,които засилваха напрежението при четене.Всичко това е оставило дълбоки следи у мен.

От романите за Еркюл Поаро,най-любим ми е „Убийство в Ориент експрес“.И когато(беше някъде 1981–82 година)видях истинския „Ориент експрес“ на гара Ст.Загора,целия роман оживя пред очите ми.Беше много вълнуващо.

За мис Марпъл,кякои казват,че в образа й, авторката е претворила сама себе си.Чела съм,но като че ли филмите които съм гледала за нея са ми направили по-силно впечатление,щото и сега пред очите ми е артистката,която играеше.

1) Обичаш ли да се гримираш? А да носиш обувки на високи токчета?

ОбичаХ.Ходих гримирана още в гимназията.Тогава имаше една заповед 3030(ние й викахме скрий се ,скрий се),която регламентираше точно външния вид на ученика.Е аз естествено бях винаги „в крачка“,щото освен гримирана ходех и с много къса пристилка.Класната вечно беше бясна и ме наричаше „бар дама“ и баща ми беше редовно привикван....ехххх,младост.После не излизах от къщи без да се гримирам,ставала съм сутрин в 3 часа да се гримирам,когато ходех на работа първа смяна.Но от всичкия този грим , последните две години очите ми са зле,сълзят и лютят и вече нищо не слагам.

2) Обичаш ли да говориш по телефона?

Говоря по необходимост.Предпочитам контакта „очи в очи“.

3) Какво мислиш за изкуствените цветя? А за такива елхи?

Много обичам цветята когато са с корен в пръст,другото е унищожаване.А изкуствените цветя са „мъртва хубост“ и събират много прах.

А за изкуствените елхи съм „за“,самата аз използвам такава , от екологична гледна точка.Непростимо е всяка година да се унищожават хиляди дръвчета(на които им е необходимо много време за да станат около метър)за една седмица удоволствие.

4) Най-добрият ти приятел е мъж или жена, кое приятелство смяташ за по-силно, между 2 мъже, между 2 жени, между мъж и жена, и изобщо мислиш ли че последното може да съществува?

Най-добрия приятел-мъж е съпруга ми.От 30 години сме заедно,но любовта и приятелството ни е силно,като в началото.

Имам и две много добри приятелки с които може да не се видим и чуем 10 години и като се срещнем,все едно сме пили предния ден кафе заедно.

За мен всяко приятелство може да бъде силно когато е изградено на безкористна основа,мъже ,жени ,няма значения.И да убедена съм ,че приятелство между мъж и жена може да съществува ,без да се стига до „леглото“ и то да бъде силно.Самата аз имам такова приятелство,но не сме се виждали от 15 години-той живее в Унгария.

Руми, я кажи като фенка на романтичните времена, ходила ли си до някои от германските замъци? Дали пък не срещна някой рицар там, хи хи. Такива красоти съм виждала, на снимки, де.

Хах, хич не съм си представяла, че ще "разбуня кошер", явно доста си им набрала на немците. Но което си е право, право си е. Като обяснявах на моите колеги, че мъжът ми сам стегна новопостроения ни етаж, че от голи тухлени стени го направи обитаем и то без да е учил за това, те гледаха като застреляни и клатеха глави как е възможно това. Публикувано изображение

Камемберта си го уважавам и до днес, но пустите картофени кнедли така и не можах да ги свикна... бррррррррр Виж semmelknoedel и всичките му вариации с кашкавал, гъби, див чесън и т.н. са ми любимите. А откога съм си наумила да си направя шпецле... Оф, отплеснах се...

Та явно си готвиш немски манджици, вярно имат доста добри попадения, но искам да попитам и друго. Правила ли си на немци български ястия и ако да, какви и как са реагирали на вкуса?

Да,имахме едни съседи младо семейство,кото бяха много любопитни,точно по въпроса на българската кухня.Каних ги два пъти на вечеря.Първият път им сготвих:таратор,мусака и шопска салата.Втория път - агнешко печено с картофи , баница с айрян.Ами те като се нахвърлиха,все едно не бяха яли 5 години,един път допълнително,два пъти......Добре,че съм свикнала да готвя в големи количества.Естественно,че им хареса.Не си ли разбрала,че немците много обичат да пробват чуждите кухни - големи чревоугодници са.

Ето мила изпращам ти малко spätzle

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Руми, я кажи като фенка на романтичните времена, ходила ли си до някои от германските замъци? Дали пък не срещна някой рицар там, хи хи. Такива красоти съм виждала, на снимки, де.

Набарваш ме точно на слабото място.Всяка събота и неделя лятото , цялото семейство обикаляме замъците в Bayern.Такива прекрасни неща съм виждала,че направо да ти спре дъха.И като се намираш вътре ,очакваш че всеки момент отнякъде ще излязат двойки в разкошни бални рокли и ще затанцуват валс.Пускам ви някои снимки за да можете да се докоснете малко до това.

Тона е замъка,който се използва от Холивуд за снимки на приказни филми.

Построен е от Людвик Втори в чест на Вагнер.

Публикувано изображение

Картичка е защото вътре не е разрешено да се снима.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И други замъци.Вътре не разрешават да се снима.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кръвната група отдавна беше установена и все пак: 1. Любима героиня от тез нашите си съкровища? Такваз дето много ама много обичаш. 2. Серсема от същите който нямало бъдело как да не те свлече на колене? 3. И тъй като казах кръвна група твоето мнение за най великия литературен дедектив на всички времена, за сега де?

Руми, големи красоти си ни показала. Моите дъщери от няколко дена мъдрят къде да ги водим на екскурзия и сега като видяха тези замъци отсъдиха - там ще е!

1. Любима героиня от тез нашите си съкровища? Такваз дето много ама много обичаш.

Не бях се замисляла,защото имам няколко героини ,които изключително много харесвам и което е интересно са от исторически романи.Хюстън Чандлър-„Сърце от пламък“-Джуд Деверо,Кристен-„Сърца в пламъци“-Джоана Линдзи,Тес-„Тес“-Ейми Фетцър.И трите са силни борбени натури,готови на всичко за да спечелят сърцето на любимия.

2. Серсема от същите който нямало бъдело как да не те свлече на колене?

Не един път съм заявявала,че най-най-любимия ми е Джон Медина.Липсват ми думи......Аз съм любител на страстните сцени,а при него има една , дето си четеш,четеш и изведнъж,шат удря те нещо и се изправяш на нокти (поне аз така го изживявам всеки път).Имаче си е мъж и половина,не само по външен вид,но и по поведение.И си мисля,че ако някой се заеме да го екранизира,няма да може да намери актьор,който да удовлетвори изградените ми вече представиза него.

3. И тъй като казах кръвна група твоето мнение за най великия литературен дедектив на всички времена, за сега де?

За мен това е Шерлок Холмс.Английският вариант на героя,ми допадна най-много и покрива изцяло представата ми.Умствените му способности и дедуктивния му ум ме поразяват.Много пъти съм се опитвала да разсъждавам като него,но уви...Ще си остане класика в жанра.Под давление на неговите истории едно време исках да уча за криминален следовател,ама тате рече „глупости“...

Руми, големи красоти си ни показала. Моите дъщери от няколко дена мъдрят къде да ги водим на екскурзия и сега като видяха тези замъци отсъдиха - там ще е!

Наистина замъка Neuschwanstein и Linderhof са върха на замъците в Bayern.Построени са от Людвик Втори в чест на композитора Вагнер.Той го е обичал много.В единия има голяма музикална зала за да може Вагнер да представя произведенията си там.А в другия залата е направена във вид на пещера с езеро и гондола,пак за произведенията на Вагнер.И в двата по обзавеждането е изразходвано килограми злато.Намират се на юг от Мюнхен посока Гармиш на около 150 км и са наразстояние един от друг на около 20км.Разходите си заслужават.Отворени за посещение са от 1 април.

Руме, здравей и от мен. :inlove1:

1. Къде би искала да отидеш? Англия или Франция?

2. В какво време от миналото би искала да съществуваш? Представяш ли се като някоя амазонка или по-скоро като лейди в бална зала?

3. Каква е тайната ти неизпълнима мечта?

4. Когато имаш приятел (гадже) сравняваш ли го с героите от книгите? За теб подходящият човек трябва ли да прилича на някой от романите или гледаш реално на нещата?

5. Романтичка ли си?

6. Обичаш ли да рискуваш?

7. Какво предпочиташ - скок с бънджи или рафтинг?

Ауууу, Румка, така ми се услади шпоцъла, особено първия. А между другото първия ми собствен пъзел е Нойшванщайн и си ми е много любим, дори мисля да си го окача някъде из одаите. Аз все едни въпроси измислям, ама като се разхождаш из замъците, случвало ли ти се е да си представяш сцена от любовен роман или пък да "оживиш" стаята, която разглеждаш, представяйки си хората, които са живели там?

1. Къде би искала да отидеш? Англия или Франция?

Във Франция вече съм ходила,така че остава да отида в Англия.

2. В какво време от миналото би искала да съществуваш? Представяш ли се като някоя амазонка или по-скоро като лейди в бална зала?

Предпочитам си моето време,щото съм свикнала с постиженията на техниката.Немога да си представя да дера животни и да се въртя по цял ден около огнището. :wink12: Или пък да мятам метри коприна и шифон около себе си,само и само някой да ме забележи и да се притеснявам вижда ли ми се глезена. :cool:

3. Каква е тайната ти неизпълнима мечта?

Тя затова е тайна!!!

4. Когато имаш приятел (гадже) сравняваш ли го с героите от книгите? За теб подходящият човек трябва ли да прилича на някой от романите или гледаш реално на нещата?

Мойто „гадже“ се върти около мене вече 30 години и колкото и да ми се иска да прилича на любимите ми герой,не може да покрие всички критерии,най-малкото защото,героите в романите са събирателни образи и в реалния живот(убедила съм се)такива мъже - няма.Самия той,когато съм недоволна от нещо казва„Е, немога да приличам на героите от любовните ти романи.Принцовете съществуват само в мечтите“.

5. Романтичка ли си?

Абсолютна романтичка!!!

6. Обичаш ли да рискуваш?

Да,но не толкова често,колкото едно време.ЕГН-то си казва думата. :)

7. Какво предпочиташ - скок с бънджи или рафтинг?

Ааааааааа,не мерси ,това не е за мене!!!

Ауууу, Румка, така ми се услади шпоцъла, особено първия. А между другото първия ми собствен пъзел е Нойшванщайн и си ми е много любим, дори мисля да си го окача някъде из одаите.

Аз все едни въпроси измислям, ама като се разхождаш из замъците, случвало ли ти се е да си представяш сцена от любовен роман или пък да "оживиш" стаята, която разглеждаш, представяйки си хората, които са живели там?

Най- обичам балните зали.Във всеки замък ги има.Разкошни големи пространства ,с огромни блестящи полилеии,с красиви светли прозорци,с лъскав под ,който отразява цялото злато инкрустирано в украсите.И като застанеш по средата,чуваш прекрасните звуци на валса и виждаш,разноцветните бални рокли,усмихнати двойки,които се въртят в ритъма на танца из залата и ти се иска никога да не си тръгнеш и да си горд собственик на този замък,дал този разкошен бал!!!Ето това чувствам винаги.

1.Лесно ли се отпускаш в нова компания? 2.Поддържаш ли контакти с хора,които не са твоята "кръвна група",просто за да не ги засегнеш? 3.Ако се разсърдиш,дълго ли те държи или отминава сякаш не е било? 4.Има ли нещо- човек,събитие..,което да е оказало много силно влияние,да е променило радикално вижданията ти,да те е накарало да вземеш решения,немислими да този момент?

Хайде и аз да скоча малко по темата, надявам се , че няма да повторя някои, уж прегледах до тук зададените въпроси, ама по рождение съм си бльон, така че извинете ако има нещо :down: Таа до тука получихме два гласа за Кралица Елизабет, никой го неще моя Чърчил , а човека е бил просто култов пич. Моя дежурен въпрос е , както към предишните две участнички - историческа личност, коя и ако имаш един час с нея какво би я запитала. А сега и малко на горещия стол, ако може да ви сложим. Естетвено в кръга на майтапа, но ако сега дойда и ти кажа избери един от мъжете от книгите и е твой, за кой се сещаш първо, просто първия , който ти изникне. Обикновено това е най-вярното. И ако можеше да попаднеш в книга, коя би избрала да е, за да я преживееш като някой от героите. Пак кой , защо и т.н. Предпочитания към спортове, отбори, спортисти или нещо подобно?

1.Лесно ли се отпускаш в нова компания?

Не.Когато попадна в нова компания обичам,да седя на страна,да слушам и да изучавам непознатите.Не искам да се хваля ,но имам много развито чувство да опознавам характера на хората ,които виждам за първи път и бързо да преценявам що за стока са.До сега това чувство никога не ме е лъгало.А и не обичам да се откривам бързо що за човек съм.

2.Поддържаш ли контакти с хора,които не са твоята "кръвна група",просто за да не ги засегнеш?

„Противоположностите се привличат“.Не просто да не ги засегна,а защото ми е интересно.Никого не отблъсквам за това ,че е по-различен,че мисли по различно.

3.Ако се разсърдиш,дълго ли те държи или отминава сякаш не е било?

Ооооооо,аз съм такъв човек,че не задържам нищо в себе си.Избухвам,изкарвам си го(да не си покрай мен)и след десетина минути се прегръщаме и си пием кафето с потърпевшия.И на работа бях така и в къщи съм така.Моя мъж ми е свикнал,чака да се навикам и после продължаваме оттам дето сме спрели преди развихрянето ми.

4.Има ли нещо- човек,събитие..,което да е оказало много силно влияние,да е променило радикално вижданията ти,да те е накарало да вземеш решения,немислими да този момент?

Да ти кажа от един час въртя въроса ти в главата си.Връщам лентата на живота си назад и като че ли такова сътресение няма.Всичко е било в рамките на нормалното.

историческа личност, коя и ако имаш един час с нея какво би я запитала.

Такаааааааа,аз както винаги съм абсолютно нестандартна.Някои могат да останат и с отворана уста.Миналия месец гледах един документален филм за Хитлер,такъв какъвто не го познаваме.Тук много често дават за него,защото е част от немската история,макар най-лошата и най-трагичната.Та много силно впечатление ми направи колко много са го обичали германците до момента на войната.Показаха срещите му с хората - ми те умираха за него,хвърляха се в краката му ,прегръщаха и го целуваха,беше им идол.Всяка немска девойка си мечтаеше да се омъжи за него.Показаха цяла сграда ,колкото Народната библиотека,пълна с любовни писма и подаръци за рождените му дни изпращани от цяла Германия.И после изведнъж превърта.Е това искам да разбера ,какво го е накарало от народен любимец, да се лъзне по плоскостта и да стане диктатор и най- омразната историческа личност.

А сега и малко на горещия стол, ако може да ви сложим. Естетвено в кръга на майтапа, но ако сега дойда и ти кажа избери един от мъжете от книгите и е твой, за кой се сещаш първо, просто първия , който ти изникне. Обикновено това е най-вярното.

Ехееееееее,ДЖОН МЕДИНА естествено без да се замислям,че той ми е непрекъснато в главата.

:P:inlove1::wow::wow::inlove1::inlove1:

И ако можеше да попаднеш в книга, коя би избрала да е, за да я преживееш като някой от героите. Пак кой , защо и т.н.

И тук без да се замислям веднага ти отговарям –ТЕС–.Искам да съм на нейното място,защото страшно много ме привлича сблъсъка на две епохи.И си мисля , че ще бъде невероятно преживяване.

Предпочитания към спортове, отбори, спортисти или нещо подобно?

В къщи се гледа само формула 1.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.