Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лексикон на форум "Любовни романи"

Featured Replies

• Автор

И аз да се разпиша още веднъж: 1) Най-големият ти недостатък е? 2) За исторически любовни романи какви корици харесваш повече - страстна разголена прегръдка, или нещо семпло и обикновено, което може и да го подминеш в книжарницата. Може ли да споделиш кои според тем са предимствата и съответно недостатъците на предпочитания от теб вид? 3) Трифон Зарезан или Свети Валентин? 4) Най-хубавият подарък, който са ти правили?

• Отговори 622
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дойде и моят ред да се влключа :) Ето и моите въпроси:

1.Коя е най-сладката ти победа?

Аз взех вече да се повтарям, ама след раждането на дете всичко се променя. Така че най-сладката ми победа е Дара :ph34r:

2.Ако можеш да се смениш някой за един ден,кой би бил той и защо?И какво би направила през този ден?

Ако можех, бих сменила Нора Робъртс, за да видя как преминава един неин ден, какво се върти в главата й, как измисля историите.. Хахах, бих написала нещо от поредицата Макгрегър (ама не просто епилог, а поне новела) и пуснала в сайта й за нейните фенове.

3.Ако имаше възможност да се срешнеш с любим твой литеретурен герой,кой би избрала и защо?

Бих се спряла на Александра от "Ти ми принадлежиш". Бих я поздравила за отстояването на "не го искам, но е мой, така че ми принадлежи" и бих я пернала зад врата с въпроса "Мъри, моме, 'що толкоз са дърпа на тоз 'убавец?"

4.Вярваш ли любовта от пръв поглед?Ако не е прекалено лично да попитам,така ли се случи с мъжа ти или се открихте постепенно?

Да, може би съществува, не съм я изпитвала, но не съм и от хората с максимата "око да види, ръка да пипне". С мъжа ми нещата си дохдоха постепенно на мястото, всичко тръгна някак на шега, поне от моя страна. Много допринесе и отиването ми в чужбина. Когато се отделиш от любимия човек, с когото си бил "дупе и гащи" в продължение на четири години и от за голям период от време, осъзнаваш някои неща..

5.Вярваш ли,че не сме сами във вселенета?

Не може в тази необятна вселена да бъдем само ние. Може да има и като нас, може и да са друг вид, но определено има. Другото, което винаги ми е било интересно е не дали ние знаем за други "индивиди", а колко от тях знаят за нашето съществуване.

И аз да се разпиша още веднъж:

1) Най-големият ти недостатък е?

Ама аз нямам недостатъци... :eek: Хахх, това в кръга на шегата. Може би на моменти ината ми.

2) За исторически любовни романи какви корици харесваш повече - страстна разголена прегръдка, или нещо семпло и обикновено, което може и да го подминеш в книжарницата. Може ли да споделиш кои според теб са предимствата и съответно недостатъците на предпочитания от теб вид?

Някакси свързвам историческите романи с първия вид корица, може и да не е страстна, но определено прегръдка на влюбени. Като се спре човек пред сергия или щанд с книги, първо такава корица привлича вниманието, тя те кара да я вземеш в ръце, точно нея измежду стотиците други и да й прочетеш резюмето, за да видиш дали си струва да я купиш. На семпла корица може би да ме спре името на автора. Предимствата вече изброих, а за недостатъци, може би за българския пазар, е бедното разнообразие и не дотам сполучливия избор.

3) Трифон Зарезан или Свети Валентин?

През деня Трифон Зарезан, а вечерта и през нощта - Свети Валентин.. :speak: :)

4) Най-хубавият подарък, който са ти правили?

В момента се сещам за един много хубав подарък. След като изтече договора ми от Бад Тьолц и трябваше да си тръгвам, при сбогуването с персонала и шефката ми дадоха прощален подарък. Всички бяха събрали пари и ми подариха чадър с щампи от забележителностите на града; две табелки за входна врата в цветовете на Бавария с надписи на баварски "Оттук се влиза" и "Оттук се излиза"; картичка (естествено в баварски цветове) с пожелания от всички за "добрата фея от кухнята" и накрая, но не на последно място едно шишенце с ликьор, на което пишеше "Bayericshe Herz Tropfen"( "Баварски капки за сърце"). Една от сервитьорките ми обясни предназначнието на това шишенце: ако някога почувствам носталгия по тях или Бавария, да пийна няколко капки от него и тя ще изчезне. :)

• Автор

Страхотен подарък Гане, благодаря че сподели с нас. Аз имам още няколко въпроси: 1) Гледам сега през прозореца какви големи парцали сняг валтя и се чудя, ти обичаш ли снега? Да се замеряш със снежни топки, да правиш снежни човеци или ангели, да се пързалящ или не единствената ти асоциация е мокри крака и студени ръце? 2) Ходиш ли на женски глезотии като маникюр, сауни, спа и т.н. Ако да - кое ти е любимото и защо? 3) Мислиш ли, че човек винаги може да постигне целите си, стига да ги желае достатъчно силно? Вярваш ли в силата на позитивното мислене и практикуваш ли го? 4) Смяташ ли, че зодиата има значение за характера на човек? П.С. Момичета няма ли някой желаещ за следващата седмица да попълва лексикона :) ?

Страхотен подарък Гане, благодаря че сподели с нас.

Аз имам още няколко въпроси:

1) Гледам сега през прозореца какви големи парцали сняг валтя и се чудя, ти обичаш ли снега? Да се замеряш със снежни топки, да правиш снежни човеци или ангели, да се пързалящ или не единствената ти асоциация е мокри крака и студени ръце?

Като дете обожавах снега, но сега гледам да си се мушна на топличко с кафенце в ръка.

2) Ходиш ли на женски глезотии като маникюр, сауни, спа и т.н. Ако да - кое ти е любимото и защо?

Мне, не ходя. Може би защото живея в малко градче, където няма сауни, спа и тем подобни. От маникюр съм отвикнала, макар че преди поддържах средна дължина на ноктите. Но готварството и маникюра са взаимно изключващи се понятия, а и като свикнеш без, после даже пречи.

3) Мислиш ли, че човек винаги може да постигне целите си, стига да ги желае достатъчно силно? Вярваш ли в силата на позитивното мислене и практикуваш ли го?

За постигане не знам, но определено може да направи всичко възможно. А и много зависи от целите, дали са в кръга на възможното за дадения човек.

Относно позитивното мислене, там съм с двата крака и двете ръце твърдо за. Когато се случи нещо, независимо какво - добро или лошо - аз просто приемам, че така е трябвало да стане и продължавам напред. Малката се е разболяла... ами добре, така е трябвало да стане. Докато другите се вайкат: ама как, откъде, кой я разболя, в това време аз се чудя какво да направя, за да оздравее. Загубила съм 10 лв... нищо, здраве да е, може да ги намери някой, комуто са нужни повече. Не мога да си купя книжката, която искам... нищо, ако и когато мога, няма да избяга. Колата се развалила.. по добре да я караш и поправяш, отколкото да стои в гаража и пак да се нуждае от ремонт. И т.н., и т.н. Толкова го практикувам това позитивно мислене, че чак дразня мъжа ми, който пък е моя противоположност в това отношение. Когато стане нещо, аз винаги казвам, че просто така е трябвало да стане, приемам го и го забравям, а моя вика: Егати непукиста... :blink:

4) Смяташ ли, че зодиата има значение за характера на човек?

Има дотолкова, доколкото човек се влияе от разни хороскопи. В смисъл "щом така го пише за моята зодия, значи това важи и за мен". И с течение на времето това може да моделира характера на човека в съответствие със зодията. Не съм от хората, които всеки ден си четат дневния хороскоп или пък следят дали ще им се случи написаното. Мисля, че по зодията могат да се определят някои основни черти на характера, но всеки индивид е строго индивидуален и може спокойно да притежава черти, характерни за представители на друга зодия.

П.С. Момичета няма ли някой желаещ за следващата седмица да попълва лексикона :biggrin:  ? аз съм желаеща, но се чудя дали не мога да го попълня тази вечер?

• Автор

П.С. Момичета няма ли някой желаещ за следващата седмица да попълва лексикона :)  ?

аз съм желаеща, но се чудя дали не мога да го попълня тази вечер?

Щом имаш желание, давай смело :cool:

1. Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

Мая...прякор нямам, а единственото галено име което признавам е Мише и то само когато мама ми го каже

2. Твоята снимка

Не съм човек, който много обича да се снима... по скоро гледам да съм зад обектива  

3. Рожденна дата

10.02.1988

4. Цвят на косата, а на очите?

Естествения ми цвят е тъмно кестеняв, но през годините го смених с червено, черно и даже малко русо   :) очите ми са зелено-кафяви

5. От къде си?

Русе

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

Имам по-малък брат, на 8 години е, с едно от най-разспространените български имена - Димитър

7. С какво се занимаваш в момента?

По принцип работя (а как не ми се иска   http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ), а от вчера започнах да ходя и на лекции

8. Семейно положение?

Преди месец се разделих с приятеля ми, така че сега точно съм сама

9. Любими: цвят, число, месец, сезон?

Цветът е лилав...обожавам го

Число и месец нямам, но пък любимият ми сезон е пролетта...харесва ми как всичко се съживява

10. Пушач или непушач?

Вече бивш пушач

11. Пиеш ли? А носиш ли (на алкохол или приятели)?

Пия само в компания и то с хубав разговор

12. Любимо животно, а растение?

Предпочитам растенията пред животните

13. Имаш ли домашен любимец...или саксия?

Животно не може да вирее с мен просто, защото съм толкова разсеяна на моменти, че забравям за него. Така че единственото, което успявам да отгледам са 15 саксии с кактуси. Те са моите любимци.

14. Каква музика обичаш?

Обичам всякаква музика, но чалгата не ми понася напоследък 

15. Любима песен, певица, певец, група, дует?

Любими песни много, но никога няма да спра да слушам Linkin Park - My December...свързвам я с повратен момент от живота ми

16. Какви филми харесваш?

Романтични комедии

17. Любим филм, актьор, актриса?

Сега се сещам за Leap Year, но не е само той  :)  А наскоро гледах Life as We know it и останах приятно очарована от него

актьора е Колин Фърт 

18. Любима книга (посочи един роман и нещо встрани от жанра), автор, герой, героиня?

"Покорителя" - Джоана Линдзи

Обожавам тази книга, която всъщност беше и моето първо запознанство с Малори. Герой и героиня мисля че се подразбира  :) 

Другата съко толкова любима е "Мечо Пух" ... надявам се някой ден да имам удоволствието да я прочета и на децата ми

19. Предпочитана медия - радио, телевизия, вестници или интернет? Обичаш да си информиран/а или те устройва блаженото неведение?

Има дни, в които предпочитам да съм в блажено неведение, но ако ми се прииска да разбера нещо сядам и го търся в нета

20. Чужд език, който харесваш? А какъв знаеш?

Знам английски, харесвам го и ми доставя удоволствие да го говоря

21. В кои държави си бил, а кои искаш да посетиш?

Това лято бях в Англия и Шотландия. Иначе искам да отида в Ирландия...това ми е мечтата, откакто прочетох "Родена в огън" на Нора Робъртс

22. Хобито ти?

Обичам да готвя, а когато ми омръзне съм сред книгите

23. Девиза ти?

Нямам такъв

24. За какво мечтаеш?

Както казах Ирландия ми е заветната мечта, както и да открия мъж който да ме търпи   :rolleyes:

25. От какво се страхуваш?

Да не се окаже, че не мога да имам деца

26. Песимист, оптимист или трезвомислещ реалист?

По малко и от трите

27. Гордостта е? 

... неизменно качество от човешкия характер

28. Държиш ли на думата си?

Да

29. Латерна или добър слушател?

Зависи как го изисква ситуацията - мога да съм и двете

30. Обичаш ли предизвикателствата?

Да, а ако ми кажат че няма че не мога да се справя то това ме нахъсва още повече

31. Любовта е?

... илюзия, виждам я само в книгите и филмите, а в живота ..... малко ми е трудно вече

32. Какво не би простила на най-близките си хора?

Не мисля че има нещо, което не бих простила

33. Опиши се с една дума.

Самотна

От всичко, което прочетох, а повярвай намерих много близки до мен неща, в мен изникна една дума - тъга. Знам, че е лично и няма да те питам защо. Това, което ще попитам е как когато си обезверена и някак се чувстваш изоставена намираш сили да продължиш? Кое е нещото, което те вдига на крилете на надеждата и си казваш аве я стига аз мога още? И нещо свързано с това дето си споделила. Защо Ирландия? Заради книгите, заради убеждение твое лично, заради зеления цвят ако щеш... Кое точно те дърпа натам с невидими нишки?

От всичко, което прочетох, а повярвай намерих много близки до мен неща, в мен изникна една дума - тъга. Знам, че е лично и няма да те питам защо. Това, което ще попитам е как когато си обезверена и някак се чувстваш изоставена намираш сили да продължиш? Кое е нещото, което те вдига на крилете на надеждата и си казваш аве я стига аз мога още? И нещо свързано с това дето си споделила. Защо Ирландия? Заради книгите, заради убеждение твое лично, заради зеления цвят ако щеш... Кое точно те дърпа натам с невидими нишки?

Понякога ми е доста трудно да намеря сили. Трябва ми време, за да се измъкна на повърхността, и също така и прители. В крайна сметка сили си вдигам главата с думите "Не си единствената в света с проблеми, но ти можеш да продължиш да живееш". Научих се сама да си давам кураж. Винаги ми е било трудно да изляза от дупката на отчаянието, но тъй като съм жива смятам че засега съм се справила добре.

Първата ми любов към Ирландия беше заради книгите. Но след това видях снимки и просто се влюбих. Иска ми се да вярвам, че имам някакви корени там, защото сърцето ми подсказва че някога съм живяла там. Смятам че там ще успея да намеря щастие, каквото тук не вярвам да открия.

Надявам се да си ме разбрала  :)

• Автор

Моите първи въпроси: 1) Има ли професия, с която мечтаеш да се занимаваш, работа за която си сигурна, че когато я вършиш ще ти доставя максимално удоволствие? 2) Каза, че обичаш да готвиш, ще споделиш ли любимата си рецепта. Сладко или солено? И когато готвиш педантична ли, в смисъл всичко се изпипва до последния детайл, рецептите се спазват точно сякаш изпълняваш лекарска такава, или си експериментираш по усет? 3) Какво следваш? 4) Харесваш ли града си, или искаш да живееш някъде другаде (имам предвид в България)? 5) Театър или кино? 6) Харесваш ли плюшени играчки?

Моите първи въпроси:

1) Има ли професия, с която мечтаеш да се занимаваш, работа за която си сигурна, че когато я вършиш ще ти доставя максимално удоволствие?

Определено нещо свързано с пари - счетоводител, банков служител или нещо подобно

2) Каза, че обичаш да готвиш, ще споделиш ли любимата си рецепта. Сладко или солено? И когато готвиш педантична ли, в смисъл всичко се изпипва до последния детайл, рецептите се спазват точно сякаш изпълняваш лекарска такава, или си експериментираш по усет?

Сладко разбира се, не мога да живея без него :P любими са ми ореховките, но рецептата не я знам. Обичам да експериментирам най-вече с подправките така се смесват няколко вкуса

3) Какво следваш?

Стопанско управление

4) Харесваш ли града си, или искаш да живееш някъде другаде (имам предвид в България)?

Харесвам го и не бих го заменила за нищо  :)

5) Театър или кино?

Няма значения, важно е сюжетната линия да ме грабне

6) Харесваш ли плюшени играчки?

Да, даже имам няколко за фон из стаята  :)

Няколко въпроса и от мен: Как попадна във форума? Форумен тип ли си, и ако да кои са другите най-често посещавани от теб места? Ако не - защо? Пишеш, че си самотна. Какво би те извадило от това състояние? Кога би се чувствала щастлива? Ще ни споделиш ли някоя твоя осъществена мечта и някоя, кото много искаш да ти се случи? Джоана Линдзи или Нора Робъртс? Без какво не можеш? Участвала ли си в доброволчески акции, събития или състави? Любимата ти рецепта, и нещото, което обичаш най-много да похапваш?

• Автор

Мая харесваш ли филмираните книги, не само любовните такива, питам по принцип? Би ли участвала в някое реалити предаване (не чак безумие като Биг Брадър, но например сега гледах реклама за "Lords of the chefs" и ми се видя доста забавно и интересно)? Коя част от човешкия характер не харесваш?

Ето и моите въпроси :cupid: 1.Най сладката ти победа? 2.Дълга или къса коса предпочиташ? 3.Ако имаше възможност да се срещнеш със любим твой литературен герой,кой би бил той и защо? 4.Имаш ли песен,която ти напомня нещо специално? 5.Ако имаще възможност да станеш невидима за един ден какво би направила? 6.Море или планина? 7.Как започна да четеш любовни романи и откога?

Флиртът, според теб, естествен ли е за жените, или само лекомислените жени го правят? Ако в бракът ти изчезне любовта, какво би направила? Би се развела, или би се примирила в името на семейната институция и децата? Кое не ти допада в мъжете? И малко по.. леки въпроси.. :cool: Сняг по Коледа или плаж в Австралия по същото време? Понт Ньоф или Тадж Махал за предложение за брак? :cool:

Редактирано от Тори (преглед на промените)

Няколко въпроса и от мен:

Как попадна във форума?

Случайно   :) Просто написах "любовни романи" в Google и първия резултат беше калдата. Отворих го, прочетох темите тук (от които останах очарована) и останах тук. Макар че не съм толкова активна в мненията по темите, но пък чета всичко. 

Форумен тип ли си, и ако да кои са другите най-често посещавани от теб места? Ако не - защо?

Не бих се описала точно като "форумен тип", тъй като се подвизавам само тук и то не толкова активно колкото ми се иска...просто понякога не намирам точните думи   http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Пишеш, че си самотна. Какво би те извадило от това състояние? Кога би се чувствала щастлива?

Честно казано преди 3 години бях щастлива - имах мъжа, когото обичах, планирахме сватбата и раждането на детето ни....това беше щастието тогава за мен, докато мъжът на живота ми не изчезна. Целият ми свят се разби в един миг и от тогава не съм същата.

Ще ни споделиш ли някоя твоя осъществена мечта и някоя, кото много искаш да ти се случи?

Ходенето ми до Англия. Осъществих тази мечта, макар че никой не вярваше че мога да рискувам и изляза извън България. Много ми се иска да отида и до Израел и даже вече работя по това направление за да стане реалност тази година. Общо взето мечтите ми сега се въртят главно около пътешествията.

Джоана Линдзи или Нора Робъртс?

Не мога да избера, точно те двете са ми толкова любими авторки, че никога няма да ми омръзне да чета техни произведения

Без какво не можеш?

Банално е, но не мога без телефона си. Не ходя никъде без него, даже и в банята е с мен   :)

Участвала ли си в доброволчески акции, събития или състави?

Досега не съм

Любимата ти рецепта, и нещото, което обичаш най-много да похапваш?

Обожавам ореховките мога да ги ям постояно

Мая харесваш ли филмираните книги, не само любовните такива, питам по принцип?

Да харесвам ги, макар че гледам да прочета и книгата след това, за да направя разликата. 

Би ли участвала в някое реалити предаване (не чак безумие като Биг Брадър, но например сега гледах реклама за "Lords of the chefs" и ми се видя доста забавно и интересно)?

За Биг Брадър едва ли бих участвала при положение, че даже не ми е интересно да го гледам. А ако е нещо друго, което не набляга толкова на интригите, бих се съгласила. И все пак трябва да ме заинтригува темата на предаването, за да се съглася. 

Коя част от човешкия характер не харесваш?

Отчасти лъжата. Бих приела и простила една малка лъжа, стига тя да е била в помощ на някой друг.

Ето и моите въпроси :ph34r:

1.Най сладката ти победа?

Мисля че тя предстои

2.Дълга или къса коса предпочиташ?

Била съм и с много къса коса (тип момчешка), била съм и с много дълга. В момента съм със средна дължина и си се харесвам  :)

3.Ако имаше възможност да се срещнеш със любим твой литературен герой,кой би бил той и защо?

Определено бих избрала Джеймс (Покорителят), защото ми се иска да го гледам как управлява онзи негов прословут кораб като пирата Хоуки  :)  и заради тялото му 

4.Имаш ли  песен,която ти напомня нещо специално?

Да. Песента е на Kanzas - Dust in the wind. Специална е защото един специален за мен човек ми я изсвири на китарата си. Песента ме кара да вярвам, че някога всичко ще е ОК.

5.Ако имаще възможност да станеш невидима за един ден какво би направила?

Ще си отмъстя на всички, които някога са сторили зло на мен или семейството ми. Малко съм злопаметна  :)

6.Море или планина?

Планината ми е като втори роден дом. Предпочитам самотното очарование на хижата на склона, пред шумните тълпи от летуващи българи и чужденци по морето.

7.Как започна да четеш любовни романи и откога?

Бях на 13 години, когато една съученичка ми каза как прочела една от книгите на майка си. Останах заинтригувана от сюжета и още на следващия ден бях с книгата в ръка. Отначало четях Арлекинчетата и то само за да открия някоя по-пикантна сцена, но не само това ме привличаше в книжките. Останах очарована от този жанр литература и започнах да търся още и още книги. Само като си спомня само колко пъти съм се крила посред нощ, за да допрочета някоя особено интересна книга и как майка все успяваше да ми развали удоволствието като ме накара да си лягам. 

Флиртът, според теб, естествен ли е за жените, или само лекомислените жени го правят?

Не смятам че трябва да разделяме жените на лекомислени и трезвомислещи, просто ние всички сме жени. Според мен всяка жена трябва да владее флирта, а решението дали ще го използва срещу мъжете си е лично нейно. Смятам че е здравословно да се флиртува понякога, особено ако жената започне да се смята за даденост в този свят. Господ ни е дал очите, за да гледаме мъжете и красотата - за да ги пленяваме. 

Ако в бракът ти изчезне любовта, какво би направила? Би се развела, или би се примирила в името на семейната институция и децата?

Зависи от държанието на мъжа ми. Ако все още ме уважава като личност, разбираме се, правим всичко за децата.....то тогава и да я няма любовта, то няма значение. Но ако ме приема за даденост, за слугиня и не ме зачита като човек....не бих търпяла, дори и заради децата. 

Кое не ти допада в мъжете?

Че то перфектен мъж има ли?!?! Приемам недостатъците, защото и аз не съм "цвете за мирисане" 

И малко по.. леки въпроси.. ;)

Сняг по Коледа или плаж в Австралия по същото време?

Коледа я свързвам със снега и студа, със запалената камина и чаша горещо кафе  :)

Понт Ньоф или Тадж Махал за предложение за брак?  :down:

По принцип няма значение къде, важното е да го направи  ;) Но ако трябва да избирам бих посочила Долината на кралете в Хавай

Редактирано от ludetinka (преглед на промените)

Момичета,имали някой желаещ да се участва в лексикона,за да не оставяме темата умре :ph34r: Благодаря предварително на всички :huh:

Редактирано от margc (преглед на промените)

1. Име. Имаш ли прякор/и, галени имена? Разкажи малко за тях.

Елена. Предпочитам да ме наричат Ели, но съм свикнала на всякакви обръщения - Лена, Лени, Льонка, Лецка... Мразя Еленка и Илена и производното му ЗИлена. С пълното ми име никой не ме нарича. Може би освен ЗИлена други прякори нямам. А тоя идва от едно предаване на Каналето от преди години, и в един от скечовете главните се казваха Илена и Имил.

2. Твоята снимка

В профила ми е. Имам и други, разбира се, но май само на тази се харесвам, щото не се вижда почти нищо от мене.

3. Рожденна дата

19 май. Годината няма да я казвам, че съм попораснала вече.

4. Цвят на косата, а на очите?

И двете са кафеви. Тука малко ме напушва смях на този въпрос. Когато бяхме ученици всяка година ни даваха да пишем съчинение описание на нещо. Дъщерята на класната ми всяка година описваше котката си, братовчедка ми описваше сестра си, а аз описвах братовчедката... и така години наред. Но първото ми описание на братовчедката в старание да бъде с кратки изречения съм написала "Очите й са кафеви и прави.", съкращение от очите й са кафеви, а косите - прави. Та голям смях беше с тия съчинения и досега е така като си ги спомним. Та по актуална информация - очи тъмнокафяви, коса - сигурно е кестенява, ако не броим, че е боядисвана отвреме навреме и побелелите кичури. Минала съм през всички цветове на дъгата, но най-много ми допада естествения ми цвят.

5. От къде си?

От едно малко селце във Великотърновския край.

6. Имаш ли брат или сестра, а ще споделиш ли как се казва?

Имам сестра /Стела/, зет + малък монстър /заимствам думата от Гането, щото много точно описва племенницата ми/

7. С какво се занимаваш в момента?

Работя в читалище.

8. Семейно положение?

обвързана /поне с такова впечатление съм останала/, неомъжена

9. Любими: цвят, число, месец, сезон?

От изброените може би само любим сезон мога да кажа - ранно лято. За останалото не съм претенциозна и нямам изявени предпочитания.

10. Пушач или непушач?

Пасивен пушач. Иначе казано - непушач, но в компания с пушачи дишам.

11. Пиеш ли? А носиш ли (на алкохол или приятели)?

Пия само по поводи, сама да седна с чашката и бутилката не ми се е случвало. Нося до една степен, хубавото е, че я знам къде е, и не прекалявам. Случвало се е в ученическите ми години да прегреша. Приятели съм носила тогава, както и те мен. Отдавна не ми се е случвало.

12. Любимо животно, а растение?

Имам един пекинез-табуретка, той ми е любимото животно. Любимо растение - всяко, което не е у дома - аз съм цветоуморител.

13. Имаш ли домашен любимец...или саксия?

Имам си, както казах, пекинез - зъбато малко дзверче, казва се Рони. Има го на снимка някъде тука из калдата в темата с животните, в една тема за загубено куче, но не мога сега да я намеря. Беше се загубил преди известно време и си изплаках очите тогава за него, но ми го върнаха хората, които са го намерили.

14. Каква музика обичаш?

Музикален помияр съм - мога да слушам от чалга до метъл. Но може би предпочитанията ми са в латиното. Когато бях дете мечтаех да ходя на латиноамерикански танци. Така и не можах да се запиша - докато още можех, нямах възможност, все пак не живея в среда където да има такива школи, а когато вече се преместих, възрастта ми беше понапреднала, теглото също, та не ставам за това. Задоволявам се да гледам първенствата по тв и филми с танци.

15. Любима песен, певица, певец, група, дует?

Този въпрос ми е труден за отговор. Причината се крие в горния отговор. Тъй харесвам много неща, не мога да дам конкретни отговори.

16. Какви филми харесваш?

Филми с танци и романтични комедии - свежи и развлекателни.

17. Любим филм, актьор, актриса?

Филм... мисля, мисля и може би ще посоча "Мръсни танци", мога да ви го изрецитирам целия. Актьорът е Костас Мандилор. Не ме питайте защо - той Е. Макар да не участва в "Мръсни танци". Актриса... тука нямам отговор. Предпочитанията ми са в мъжката половина.

18. Любима книга (посочи един роман и нещо встрани от жанра), автор, герой, героиня?

"Принцесата" на Джуд Деверо, встрани от жанра "Роня - дъщерята на разбойника", автор - Джоана Линдзи, героя е Девлин - мъжът на моите мечти и на още няколко стотин жени, героинята е Виктория Джура Арайа Селийн Ксенита, иначе казано Принцесата.

19. Предпочитана медия - радио, телевизия, вестници или интернет? Обичаш да си информиран/а или те устройва блаженото неведение?

Интернет на 100%. Предпочитам неведението, но не мога да бъда в него. Информирам се и това, което се информирам в 80% от случаите е грозно, пошло и не ми допада. Рядкост е нашия форум, където са останалите 19% хубави неща.

20. Чужд език, който харесваш? А какъв знаеш?

Знам... български. Харесвам английския и неколкократно съм се опитвала да го уча. Не ми било писано - или учителката забременяваше, или се прехвърлях в нов клас, където целият клас учи руски и френски и на мене не ми позволяват да уча някакъв друг, или друго подобно.

21. В кои държави си бил, а кои искаш да посетиш?

Била съм единствено в Румъния на екскурзия за един ден. Мечтата ми преди беше да видя Тадж Махал един ден. Но май съм се отказала от нея. През последните години се превърнах в домошар. Може да се каже и че съм била в Русия, защото там съм правена.

22. Хобито ти?

Тракерът е моето хоби, за което отделям не малко време.

23. Девиза ти?

Не се ръководя от конкертен девиз. Имам си някои морални принципи и на тях залагам, а не на отделно изречение.

24. За какво мечтаеш?

Точно в момента - за уют, семейство и бебе.

25. От какво се страхуваш?

От самотата.

26. Песимист, оптимист или трезвомислещ реалист?

Май не съм нито едно от трите. Реалист съм, но не гледам прекалено оптимистично, нито черногледо, а е спорно и колко съм трезвомислеща...

27. Гордостта е?

Качество присъщо на човека. Трябва да я имаме, както и себеуважението, за да може да ни уважават и другите хора. Но не трябва да е безпочвена, да бъде в комплект в отговорност и не трябва да се бърка с горделивостта.

28. Държиш ли на думата си?

Винаги, когато зависи от мен.

29. Латерна или добър слушател?

Добър слушател. Рядко се отпускам да говоря.

30. Обичаш ли предизвикателствата?

Тук се замислих, но май отговорът ми е не. Изправяла съм се пред такива, но не мога да кажа, че ги обичам.

31. Любовта е?

Любовта е второто Слънце на света. — Джордж Чапман

32. Какво не би простила на най-близките си хора?

Няма такова нещо. Има грешка, има и прошка. Стига грешката да е осъзната и призната, тогава я прощавам.

33. Опиши се с една дума.

Завеяна.

Аз имам само един въпрос. Що си изтърва един от прякорите? И още един де по-сериозен: Коя е онази специална вещ,без която никога,ама никога, не напускаш дома?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.