Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо има Бог ?

Featured Replies

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:
преди 10 часа, Търсещ истини написа:

Ти стигни нивото на баба си.

Като свършат аргументите, почват каруцарските псувни

Лошо е да си измисляш клевети като valkiria1. Не е изненада, разпространено е, но има един съвет "Не лъжесвидетелствай". Прочети отново съвета ми, припомни си за бабата на Реджеп и осъзнай (ако можеш) каква е разликата с каруцарските, сега шофьорски псувни. 

Прочее, изгубих си времето. Остани си със здраве.

преди 1 час, Shiniasu написа:
преди 16 часа, Търсещ истини написа:

Т.е. духовното има степени?

Не съм казал подобно нещо.

Имал съм предвид

преди 16 часа, Shiniasu написа:

Сталактитите са форма на проява на духовното в някакяа степен.

Подразбира се, че в сталактитите има, предполагам, по- малко духовно, отколкото в св. Георги, примерно.

За мен е без значение дали си съгласен.

На мен също не ми е нужно твоето съгласие, Приел съм, че си в друга парадигма и това не ме смущава. Аз съм толерантен материалист.

Задаваш уж доизясняващи въпроси, но се получава един вид осакатяване, при което можеш да стигнеш до извода че ръката на човека е целия човек. 

Това е проблем на идеализма и магиите. Аз не засягам темата, но така се получи

преди 16 часа, Shiniasu написа:

Сталактитите са форма на проява на духовното в някакяа степен.

...човек е съзнателен за разлика от сталактита и не само съзнателен. Това му дава известна свобода в изявите си и възможност да ги направлява разумно. Духът обаче и зад двете форми е един и същ.

Това за степените ме отведе в тази посока. Трудно е за разбиране, че бог е в еднаква степен и в Исус, и в Юда. Обратното е също проблем, Ако бог е в малка степен у някого, в мен например, то шанса да се спася е минимален и не си струва да опитвам.

Поради тези и други неясноти, съм отхвърлил тази парадигма в полза на материализма.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 194k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това между другото- Защото ми писна от оная тема защо нямало - сега да пишат защо Го има. Знаете ли притчата за стъпките по пясъка?

• Защото, както всички знаем, човекът е произлязъл от маймуната, а маймуните са стадни животни, също като овцете. Всеки индивид с овчи манталитет изпитва дълбока вътрешна потребност от овчар, пред когот

• Ами нека добавим към малкото.Няма откритие в никоя сфера на науката, което да не е постигнато именно благодарение на вярата и никога в/у скептичността. Всички известни откриватели са вярвали в своите

Публикувани изображения

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Подразбира се, че в сталактитите има, предполагам, по- малко духовно, отколкото в св. Георги, примерно.

Дадох примера с художниците, защото духът е един и същ, и неизменен. Той си е перфектен. За разлика от проявленията си. Различна е степента в която един илу друг човек дава изява на тази духовност с действияра си. Тази степен може да е всякаква не само при различните хора, но и при различните действия на един и същ човек. Сталактитите е по-добре да ги оставим, защото там действат елементални сили, които ти не признаваш, а аз не познавам в нужната степен за да ги коментирам. 

преди 20 минути, Shiniasu написа:

Различна е степента в която един илу друг човек дава изява на тази духовност с действияра си. Тази степен може да е всякаква не само при различните хора, но и при различните действия на един и същ човек. Сталактитите е по-добре да ги оставим

Добре.

Значи ,най - голямото доказателство за наличието на Висша сила за мен е молитвата ми . Когато се помоля след ставане ,като запаля една 🕯️ и кажа думите ,,Господи дай здраве и успешен ден " след това веднага благодаря с думите ,,благодаря ти за вчерашния " ,покланям се и казвам ,,амин" - цял ден и цяла нощ ми върви , а когато пропусна молитвата - всичко е по обичайната рутина... 

Това е най - голямото доказателство ( лично за мен ,че има Господ или там както наричат висшата сила ,висшия разум ).

• 1 месец по-късно...
на 6.01.2011 г. в 21:59, haidukpikaso написа:

Защото Той ни е създал.

Защото ние сме Негови деца.

Продължете...

Под Бог разбирам безусловно безкрайното съществуващо, т.е. субстанцията, която се състои от безкрайно много атрибути, всеки един от които изразява вечна и безкрайна същност.

Освен Бога не може нито да има, нито да бъде мислена никаква друга субстанция.
Доказателство. Понеже Бог е безусловно безкрайно съществуващ, за което не може да се отрече никакъв
атрибут, който изразява същността на субстанцията , и понеже той по необходимост съществува, то ако имаше някаква субстанция извън Бога, тя би трябвало да бъде обяснена чрез някакъв атрибут на Бога и тогава биха съществували две субстанции с един и същ атрибут, което е безсмислено; и поради това не може да има и следователно не може и да бъде мислена никаква субстанция освен Бог. Защото ако тя можеше да бъде мислена, би трябвало да бъде мислена по необходимост като съществуваща, но това (според първата част на това доказателство) е безсмислено. Следователно освен Бог не може да има, нито
да бъде мислена друга субстанция; което и следваше да се докаже.

- Спиноза

• 2 години по-късно...

Защо има Бог ? ли ? Защото Бог иска много хора да са в Райя, и ни дава възможност за това , като ние е оставил слово ,и това слово е ,, Библия " и още ни е оставил и оставя да се случват чудеса ( чудодейни изцеления , дава ни прекрасни чувства - само се замислете колко прекрасно може да се чувстваме с вяра в Бога . Прекрасните чувства могат да се получат от Бога , когато правим добро . ) .

Защо има бог ли?

Ами за да имат някои хора външна опора. Знаете ли колко ни е трудно на атеистите да живеем без вяра, че някой ни подкрепя. А? 

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Защо има бог ли?

Ами за да имат някои хора външна опора. Знаете ли колко ни е трудно на атеистите да живеем без вяра, че някой ни подкрепя. А? 

Вярата в Бога , е определяща за много неща например за чудесата. Но имайки Бог ,признаваме и вечността и рйят и ада , следователно , трябва да признаем и помоща от Бог , . Смисълът на човешкият живот се състои в това да правим добро и да си помагаме за да попаднем в райят и да сме добре цяла вечност .

• 1 месец по-късно...

"НЯКОГА, ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ, двама пътешестве­ници, като вървели из джунглата, излезли на една поляна. Мястото било прекрасно - хиляди и хиляди цветя цъфтели там. Единият от тях казал: „Сигурно има някой градинар, кой­то се грижи за тези цветя и обработва това парче земя". Човекът бил вярващ.
Другият не се съгласил и казал: „Не виждам тук никакъв градинар. Не виждам дори и отпечатъци от стъпки. Пък и не виждам смисъл да се прави такава прекрасна градина в тази гъста и дълбока гора Кой ще идва да я наглежда? Никой въобще не минава оттук. Не, тук няма градинар. Цялата градина се е създала случайно."
Те поспорили. Вторият бил невярващ, скептик. Но тъй като нямало начин да се реши кой е прав, те си разпънали палатката и останали да чакат няколко дни. Не се появил никакъв градинар.
Скептикът бил много доволен. Той рекъл: „Виж, няма ни­какъв градинар. Това вече се доказа."
Но вярващият не бил съгласен: „Градинарят е невидим. Той идва, но ние не можем да го видим; той идва, но ние не можем да чуем стъпките му. Невъзможно е тази градина да няма градинар."
Тогава те направили ограда от бодлива тел около гра­дината. След това пуснали ток по оградата и довели няколко хрътки, които да пазят денонощно. Но никой не влизал. Никой не изпищявал от допира с бодливата тел, а кучетата въобще не лаели.
След седем дни скептикът заявил: „Толкоз! Вече няма никакво съмнение, че няма градинар - било видим или невидим."
Но вярващият не бил убеден. Той казал: „Градинарят е не само невидим, той е и неосезаем. Той няма мирис и е вечно неуловим: не можеш да го хванеш с наелектризирани жици, не можеш да го хванеш с кучета, а очите ни не го виждат. Но той съществува - със сигурност съществува."
Сега скептичният му приятел, вече отчаян, го попитал: „Какво стана с твоето първоначално твърдение? Каква е раз­ликата между един невидим, неосезаем, вечно неуловим Бог или градинар, и такъв, който е просто въображаем или въоб­ще не съществува? Каква е разликата между двамата?" Вярващите не спират да говорят за ня­какъв невидим Бог, а хората със скептични умове непрекъс­нато опровергават всяка възможност за съществуването му, като изглежда, че и едните, и другите са прави. Или пък и едните, и другите грешат. Този спор няма да се разреши.

Цялото това проучване още от самото начало е взело пог­решна насока. Проблемът възниква още щом разделиш градинаря от градината - Бог от творението. По такъв начин той никога няма да бъде разрешен.

Градината е достатъчно доказателство за съществуването на градинаря. Но градинарят не е отделен. Той не идва да се грижи за градината: Той е в градината. Той е градината. Той не се грижи за цветята: Той е в цветята; Той е цветята. Не че той е невидим - Той е видим, но Го виждаме като цветя.

Вярващият не е сгрешил, но е поел по погрешен път на аргументация: той разделя градинаря от градината. Градинарят не може да бъде доказан, защото той не съществува. Не съществува градинар отделно от градината.

Затова и неговият скептичен приятел могъл да спори. При това аргументите му са валидни - валидни не по отноше­ние на съществуването на Бог или градина, но спрямо вярващия. Вярващият е избрал погрешен аргумент.

... Всичко, което виждаш, е Бог. Бог не е нещо отвъдно, Бог е нещо вътрешно. Или пък, ако обичаш парадоксите, можеш да наречеш Бога вътрешното отвъд или отвъдното вътрешно. Но Бог е вътрешно присъщ, Бог е най-вътрешната сърцевина на битието.

Никога не вярвай в Бог, който е отделен от Своите творения и от Сътворението. Такъв Бог няма, не може да има. Той е едно с това, Той е вътре в това. Той е това. Веднъж щом го разбереш, ще можеш да течеш свободно, жи­вотът ти ще се превърне в молитва."

- ОШО 

на 6.01.2011 г. в 21:59, haidukpikaso написа:

Защото Той ни е създал.

Защото ние сме Негови деца.

Продължете...

Това някаква игра ли е?

Как така тази тема има 100 + страници?

Как така заявяваш категорично че има нещо и то от такъв ранг и не просто искаш дискусия ами настояваш при това да се подкрепи с аргументи?

Ми ако някой мисли другояче? 

преди 6 часа, Гражданин написа:

Не би дал мнение тук. 

Въпроса е много деликатен. До известна степен показва, че някои се съмняват, че извън този свят той не съществува. 

Бог по своята същност не е материален. Да, някои се съмнява, че го има, което обосновава друг начин на мислене. 

Основното е, че съществува понятието "бог". Това има! 

Така, че гражданино в повече - има бог! За някои това е Бог. За други = Понеже не намират смисъл в това понятие (което по своята същност е вид аксиома във вероизповеданието) заменят неговата същност със други мисли. 

преди 6 часа, Гражданин написа:

Как така заявяваш категорично че има нещо и то от такъв ранг и не просто искаш дискусия ами настояваш при това да се подкрепи с аргументи?

Категоричността е във вярването. 

Все пак след като ти гражданино го охарактеризираш като "ранг", то значи, че имаш представа какво е Бог (по-точно понятието "бог"). Следователно имаш други мисли за него, а не че отричаш несъществуването му, т.е. има Бог в съзнанието ти. 

Друг е въпроса, че за теб Бог е без значение. За теб е по-важно гордо да се назовеш Гражданин! :) Което опредено смяташ, че е по-висок ранг. :) = Т.е. ти си по-значим от Бог!!! :) 

Все пак да ти припомня, че освен Гражданин има и Генералисимус, а за други пък има Аятолах. => Все някакви върхове в някаква йерархия. 

В религиозен аспект, то вярата в Тотеми или Идоли е архаичен начин за описание на този свят и начина му на създаване. Вярващите приемат Бог като създателя на този свят. Тяхната вяра, че Бог го е направил добър този свят е по-важна. Вярват, че човек е подобие на Бог, и изначално човеците са имали вечен живот, но са съгрешили спрямо замисъла на Бог. В даден момент са осъзнали своята греховност и са решили да се смирят пред него. Един вид да го намерят в сърцето си, а чрез мислите си да се покаят и се стремят да постъпват като него - да правят добро. Да правят добро не само на определен човек и/или рода, а да правят добро за цялото човечество и целия свят около него, за да може човечеството в бъдеще да си възвърне вечния живот. 

Между другото има тънки разлики между вечен и безсмъртен човек. ;) Човек се ражда безсмъртен, но поради начина му на живот = умира, настъпва неговата смърт. :) Въпроса се свежда, дали можеш да възкръснеш? Да, може да възкръснеш в този свят, но само веднъж! Уви след това самият ти живот вече е с някакъв край. Затова и се молиш Бог да ти прости волни и неволни грехове и след кончината ти да те допусне отново да си до него във вечния живот. Това е друга тема. 

Затова не са важни аргументите по отношение дали го има или не, а е по-важно вярата в него! Бог е милостив! За разлика от мен! :) 

Аз казах! 

преди 8 часа, Гражданин написа:

Въпросът винаги се свежда до това дали часовникът има часовникар, и градината - градинар!

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Въпросът винаги се свежда до това дали часовникът има часовникар, и градината - градинар!

Въпросът е.............. дали <градинаря>, <часовникаря> работи серийно и съвсем <комерсиално> или е <аматйор-любител> и правил <Дипломна работа> , друг въпрос е по тези пущинаци Само Един ли е Часовникар или Градинар , а дивият запад на тъмния, студен Космос бил Необятен..............място за часовници и градини колкото си щеш...............

В последно време , ако приемем за неизкривена информацията, че в околностите на слънчева система са открити доволно подходящи за биологичен живот от земен тип екзопланети, тогава................................. ако наркомана мЪскито запали ГрандеКуруракетата и я заметне сондата къмто някоя екзопланетарна система, на подходяща екзопланетаили луната и , и след 100 хиляди години сондата се  <приземи> успешно................. от нея излитат дрончета и почват да фъргат ,сперма> на всякъде по екзоземните кълбета............и след някакви си стотин милиона години имаме позеленял планета от низши многоклетъчни и безброй колониални едноклетъчни. След оше 600 милиона и хоп ...............зародил се Писател на ЕкзоКнигата на Единствения Екзобог !

Какво тогава е мЪскито? ,  обикновен аватар на Тъмни земни глобалистки сили-наркоманин или  ЕкзоБога !?

преди 6 часа, dioib написа:

Не би дал мнение тук. 

А всичкото, което изписа не е мнение, така ли?

Въпроса е много деликатен. До известна степен показва, че някои се съмняват, че извън този свят той не съществува. 

Какво значи "извън този свят"? Бог си е по дефиниция не от "този свят", но в монотеистичната концепция той е създал света и всичко в и извън него, включително и "други светове", ако има такива защото той е извън и над всичко: времето, пространството и т.н.. Няма "Бог 1" е създал "Бог 2", който е създал "Бог 3" и т.н. до безкрай. Има един Бог и е създал всичко.

Бог по своята същност не е материален. Да, някои се съмнява, че го има, което обосновава друг начин на мислене. 

Отново Бог въз основа на качествата, които монотеизма му дава по-горе може да бъде материален и нематериален. Може да се вселява в свой пратеник като Исус и т.н..

Основното е, че съществува понятието "бог". Това има! 

"Понятието "бог" " е единствено езиково средство и това че съществителното е измислено за да облече дадена фантазия не означава, че тя съществува извън фантазиите. 

Така, че гражданино в повече - има бог! За някои това е Бог. За други = Понеже не намират смисъл в това понятие (което по своята същност е вид аксиома във вероизповеданието) заменят неговата същност със други мисли. 

Нищо не каза като каза, че Бог е понятие и затова съществувал. 

Категоричността е във вярването. 

Когато нещо е въпрос само на вяра, тогава няма нищо общо с действителността.

Все пак след като ти гражданино го охарактеризираш като "ранг", то значи, че имаш представа какво е Бог (по-точно понятието "бог"). Следователно имаш други мисли за него, а не че отричаш несъществуването му, т.е. има Бог в съзнанието ти. 

Не мога да отричам нещо, което не може да бъде нито потвърдено, нито отречено. Оставям си вратички, но не се престаравам да натрапвам фантазиите си на други. Другите това правите, ту едни качества му приписвате на това нещо, ту други, ту било метафора, ту нещо друго. 

Друг е въпроса, че за теб Бог е без значение. За теб е по-важно гордо да се назовеш Гражданин! :) Което опредено смяташ, че е по-висок ранг. :) = Т.е. ти си по-значим от Бог!!! :) 

Това пък къде в моите мнения си го чел? Фантазираш си някакви неща и ми ги приписваш. Дразня те явно с нещо и гледаш сега да ми дадеш качества, с които да ме излагаш пред другите, които да си помислят, че това дето го казваш по мой адрес е така. Това е дребнавост и заяждане от немощ да направиш друга аргументация.

Все пак да ти припомня, че освен Гражданин има и Генералисимус, а за други пък има Аятолах. => Все някакви върхове в някаква йерархия. 

Йерархията е човешка концепция. Дума, която хората са измислили, за да поставят нещата на мястото им. Животните нямат нужда от йерархия, един води глутницата и го следват по подразбиране, че е по-силен, по-голям и т.н., а не защото има сложна социална система измислена от хора, според която и джудже може да ти е цар, защото има измислени закони и йерархия, за да се поддържа някакъв обществен ред. В природата животните не поддържат обществен ред, нямат професии. Може би мравките и пчелите имат някакъв по-специален ред, но той не е въз основа измислена йерархия, а биологични особености на самия вид.

В религиозен аспект, то вярата в Тотеми или Идоли е архаичен начин за описание на този свят и начина му на създаване. Вярващите приемат Бог като създателя на този свят. Тяхната вяра, че Бог го е направил добър този свят е по-важна. Вярват, че човек е подобие на Бог, и изначално човеците са имали вечен живот, но са съгрешили спрямо замисъла на Бог. В даден момент са осъзнали своята греховност и са решили да се смирят пред него. Един вид да го намерят в сърцето си, а чрез мислите си да се покаят и се стремят да постъпват като него - да правят добро. Да правят добро не само на определен човек и/или рода, а да правят добро за цялото човечество и целия свят около него, за да може човечеството в бъдеще да си възвърне вечния живот. 

Тук описваш Авраамическите религии, които посяват тази вяра в хората, че Бог е един и е направил света, защото е добър и е дал вечен живот на хората в Райската градина, но им е дал и свободна воля и те не са оценили този подарък и са съгрешили доброволно като дори не са поставили под съмнение думите на змията, а Бог дори ги е предупредил, че ако ядат от ябълката ще умрат. Така те показали на Бог, че не му вярват и вярват на думите на една змия пред неговите и го обидили жестоко, заради което той ги изгонил от градината. Те това ти е цялата идея и вечния живот какъв е бил и защо е бил отнет. Илия и Енох са единствените засега потомци на човечеството, на които е било позволено да се върнат към вечния живот. Всички други са осъдени да страдат до края на дните, когато Бог прецени, че е време да прочисти човечеството окончателно и с него да останат най-вярващите като ги възкреси. 

Между другото има тънки разлики между вечен и безсмъртен човек. ;) Човек се ражда безсмъртен, но поради начина му на живот = умира, настъпва неговата смърт. :) Въпроса се свежда, дали можеш да възкръснеш? Да, може да възкръснеш в този свят, но само веднъж! Уви след това самият ти живот вече е с някакъв край. Затова и се молиш Бог да ти прости волни и неволни грехове и след кончината ти да те допусне отново да си до него във вечния живот. Това е друга тема. 

Затова не са важни аргументите по отношение дали го има или не, а е по-важно вярата в него! Бог е милостив! За разлика от мен! :) 

Аз казах! 

Ето, вярваш в някакво възкресение, във вечен живот и т.н.. Тоест някакви заемки от Християнството. В същото време някакви тотално объркани неща пишеш, които само ти си ги разбираш. Я сега обясни разликата между вечен и безсмъртен човек, за да видим какви ще ги наплетеш.

Алооооо ... :) 

Въпроса е: Защо има Бог? = За да се грижи за това което е създал, че ако разчита на човеците -> Ще опропастят това което е сътвори! = Този свят!!! :)

Ей ви греховността на определени човеци!!! 

Останалото е ваша интерпретация в унисон с  неговата промисъл или не.  

Мир вам. Амин

Аз казах!

преди 1 минута, Гражданин написа:

А всичкото, което изписа не е мнение, така ли?

Е реплика или коментар към теб! 

Ти или ще го разбереш или не! 

Няма да е лесно............. не мога да изстрадам толкова много усилия и време и накрая няма да има никакъв резултат ,.............. да се опитам да обясня. 

Накратко , за да разберете дали би могло да има бог и вероятно дали има такъв, дали за в бъдеше ше има такива са налага да създадете и проиграете много модели за <бог> и да обследвате странната и <неестественна> логика в предложеното. В този смисъл аз съм , по точно съм бил бог няколко пъти през живота си . Боговете не  са <специални> , те са естественни за Всичкото или както му казвам -Вселена................малка здачка за мислене.............вие сте милиони и ходите на църква, примерно в Православния Свят..............в църквата има посредници, свещенници, те си имат <йерархия> подобна на земната, но най-знатните от посредниците обявяват, одобряват кой е <разговарял> , усетил присъствирто на Господ и донесъл Неговата Воля....................Сега се върнете към онзи Титан на Технократството и Новият Научноподобен Диктат - Мъскито, Той е Над Православните белоглавци и самият Той <разговаря> след щмъркане и напушване с едно от лицата на Бог- ТехноБога от ДигиОблаците. Да речем е направил това , което е Направил, пратил сондата и разбира се в <кода. , генетичния на <спермооблака> е заложил <следи> , които след стотици и стотици милиони години водят към Него.Мъскито е хитър и е оставил сателити около екзопланетата с <роботчета> носители на Неговите Ценности, Воля и Програма, те периодично се намесват за <корекции>, а когато му дойде Времето правят решаващ гененинжинеринг - правят екзошебека- екзопланетянин, като от време-наврема <проговарят> на нещастните екзоземци. 

Мъскито се явява Посредник от Друг Порядък, съвсем различен от Свещенниците, той е <посредника за комуникация> от Горния Етаж, той е  Местния Бог.

Местните Богове , технит Проекции, Дела и Документи се шляят из галактиката, Но...................................представете си , че в местния Галактиески куб се въздига Задругата на Креатуристите, Кварталната фамилия за БизнесДела................... за да комуникират евентуално с подобни на тях, се нуждаят от Велики Дела за да Надхвърлят своето битие, трябва Мащаб, а за да има такъв е нужно други порядъци от Време и Пространство за да Намерят и Развият Пропукване в Материя в Реалноста на Космос, т.е. нужно е да впрегнат Невъобразим Ресурс, не само да обследват и ровят брутално из Материя, но и да създават Нови <тъкани> за Космос, нова Материя с нови Правила. Направят ли , го те ве1е са Едни Други Посредници , Опериращи на съвсем друго Ниво................................................... ами ако Мултивселента ( мултикосмич. Модел ) се окаже не само спекулации и протохипотези?, Тогава Минаваме на Следващо Ниво......................... Посредници . Като се заровим и в обратния за нас Поток, Вглъбяване в Материя , къмто Дискретното и за нас, според нас света на ПостПланковите Възможности........................в крайна сметка Непоклатимо се върви към Вселенския Бог...................част от онова , което наричам Вселенски Код и който Никога няма да съществува, каквото и да означава това, Защото , самия Вселенски Код предопределя Такова Бъдеще.

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Да, но с една уговорка. Според Библията примерно на човека е дадена власт да властва над всичко в този свят. Така че пряката грижа е на човека, а не на Бог. За надземните области може да се предположи, че се грижат други по-напреднали същества. Всеки според възможностите и съзнанието си. За Бог може да се каже, че се грижи за цялото, но тук навлизаме в доста неясна и абстрактна област. Как да се дефинира точно обхватът на това цяло ако то се отнася до безкрайността? Аз поне не виждам начин.

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

Да, но с една уговорка. Според Библията примерно на човека е дадена власт да властва над всичко в този свят. .....

Шом ще Властва, означава, че никой не може да му държи сметка за Властването, т.е. няма Наказание след биологичния край, няма Никакви  намеси на Бог в земните дела и всред хората.

преди 4 минути, laplandetza написа:

Шом ще Властва, означава, че никой не може да му държи сметка за Властването, т.е. няма Наказание след биологичния край, няма Никакви  намеси на Бог в земните дела и всред хората.

Абсолютизираш властта. Но това я праща в сферата на абстракциите. Винаги някой може да се намеси, а и властта винаги е легитимирана по някакъв начин и отвън, и отвътре. А тя може да е ограничена и по друг начин. Скулптурът примерно е ограничен от материала, който използва. Колкото и да има власт над този материал, скулптурът е ограничен от свойствата му. Това може да се отнесе и към мисълта...

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Абсолютизираш властта. Но това я праща в сферата на абстракциите. Винаги някой може да се намеси, а и властта винаги е легитимирана по някакъв начин и отвън, и отвътре. А тя може да е ограничена и по друг начин. Скулптурът примерно е ограничен от материала, който използва. Колкото и да има власт над този материал, скулптурът е ограничен от свойствата му. Това може да се отнесе и към мисълта...

Хахах, Всяка Власт е Власт над Възможностите, над Възможното.Може и да се намеси и какво от това................няма ефект върху <престъпление и наказание> няма Персонален Страшен Съд.

Освен това е привлекателно грандиозно вероятно Креатурите  <създадени> от Креатуристи , да си открият Предприятие за местни Креатури  , а в някакъв период някои Креатури да се облажат и сдобият с апетит на <автентичен> Креатурист легитимиращ и раздаващ Права, Власт на своите <владения> и към своите <подупечни>............ Кво праим тогава , нов Бос в Квартала..................ще им ли Война на Световете или ши праим <МафиЯ >

За следващото си трябва Нова тема във Философия. 

Ад за Бога.

Християните, вие пратихте вашия Бог на Вечни Мъки и Досада, Безмисленност.

Вашият Бог е Абсолщт, всевиждащ и всезнаещ , навсякъде и Непроменим.  Накратко , Бог е равно на Безмисленност, нишо Ново , което Бог да не е предвидил, не се случва, Нищо , което Бог да не Знае Несъществува, а самия Бог НеМоже  да промени своята Съдба на Вечност и Предвидимост.

Зашо Да Няма Бог ?

Да приемем, че няма Бог с който да имаме директни връзки и зависимист. Ние сме Планетарните Господари. Тогава Защо да  Не си Построим Бог ? и защо да е Само Един................ колкото повече е по-добре, нали така ?  Прекалено много ли изисквам от Вас?, Как го мислите?😀

на 27.01.2024 г. в 12:58, laplandetza написа:

Прекалено много ли изисквам от Вас

не виждаш ли че никой не отговаря... На тия бълнувания никой не ти отвръща :) . Кофти хора, ей... кви са такива смотани та не забележат изтрещелостта, овъргаляна като панировка от вселенски делюзии...

Планетарния господар... "много ли изисквал"... :lol6:Като ви натиснат кризите и се почва изтрещелото изхождане. Само на огнен дракон ти остана да се изиграеш - в една тема с едно лице, в друга тема - с друго. И хем виждаш че не ти се хващат, но си натискаш още и още... точно както са и няколкото други "твои колеги по диагнози".

Общия ти тон криволичи около дуенето колко си велик, колко си умен, колко си важен и нужен на вселената, на живота, на хората... Как фантазираш колко много виждаш, знаеш и как ги разбираш световните и вселенските работи, разбираш ги истините и само остава да светнеш заспалите и невиждащите... за да ги направиш богове, всесилни, всемъдри... и да се освободят от гаднярите дето само си "стискат".

С една маска и описания, с други такива... но да върви личния театър пред огледалото на монитора.

на 27.01.2024 г. в 12:50, Just a Stranger написа:

Абсолютизираш властта. Но това я праща в сферата на абстракциите.

Тя философията е абстрактна наука. Стигне ли се до там доникъде не се стига. Като нямаш достъп се раждат глупостите. Трябва да се измисли да се натъкмани. Защо е нужно това?

• 1 година по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.