Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо има Бог ?

Featured Replies

Едно нещо се приема за валидно, докато не се появи доказателство, което го опровергава. 

Твърдението "Има извънземни" не е валидно, защото няма наблюдения на обект, който да е установено със сигурност, че е дело на разумен живот от друга планета. Нито има материални доказателства - апарат, тяло на извънземно. 

Затова приемаме, че няма живот извън тази планета. Повтарям, приема се не наличието на живот. 

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 200,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това между другото- Защото ми писна от оная тема защо нямало - сега да пишат защо Го има. Знаете ли притчата за стъпките по пясъка?

• Защото, както всички знаем, човекът е произлязъл от маймуната, а маймуните са стадни животни, също като овцете. Всеки индивид с овчи манталитет изпитва дълбока вътрешна потребност от овчар, пред когот

• Ами нека добавим към малкото.Няма откритие в никоя сфера на науката, което да не е постигнато именно благодарение на вярата и никога в/у скептичността. Всички известни откриватели са вярвали в своите

Публикувани изображения

преди 1 час, васил козарев написа:

Твърдението "Има извънземни" не е валидно

Е, как не е валидно ... аз съм извънземен. Докажи, че не съм. :) 

Има извънземни ,но земния рай е в стриптийз клуба. Извън земните дали стават за любов още никой не се е похвалил. 

Обама: Ако открием извънземни, ще се появят нови религии

Ха де .... Президент на САЩ ни предупреждава ... :) 

Тъй де сред вас сме, мъ не знаете, че нъ има ... :) 

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Извън земните дали стават за любов

Не нам ... Обама мълчи по този въпрос ... :) 

Екс президентът и той си упражнява мисълта, както много други знайни и не знайни, пишман космолози. 

Щели да изникнат нови религии, щяло да дойде края на религиите ... всякакви словесни бъркочи ... 

То и аз, ако направя N-предположения какво ще се случи, ако Нещо си, все едно от тях ще излезе истинно ... 

Цитат

Е, как не е валидно ... аз съм извънземен. Докажи, че не съм

Всъщност на теб се пада необходимостта и произтичащата от нея сложност, да доказваш, че си извънземно. 

На мен не ми се налага да доказвам нищо. Аз приемам, докато не ми докажеш, че не си ... 

преди 4 минути, васил козарев написа:

Аз приемам, докато не ми докажеш, че не си ... 

Ти си приел, че единствено което твърди науката е висшата форма на живот. 

На един извънземен не му трябва да доказва, че е такъв, а да те използва. 

Чеша си егото с теб ... Примерно ... :)

п.п. Благодаря ти, че ме разсмя ... :)  

Ти трудно можеш да си чешеш егото, с когото и да било, понеже самият ти, си едно голямо "почесване" ... 

Плющи всеки ден, в тоя форум, по някоя въпиюща глупост, мислейки се за забавен и много духовен, парадирайки с неща, които не са дори и религиозност а съвкупност от лична митология, ереси, шарлатанство и прочее псевдопросветеност ... 

Какво его можеш да чешеш? Егото е функция на разума, онази част, която заглушава първобитните инстинкти и стремежи на неосъзнатото... Включително и полетите на мисълта към божествата и псевдобожествата ... Значи няма как никакво его да чешеш, тъй като или егото у теб не е развито, или е удавено в стабилни количества ферментирала течност... 

преди 25 минути, dioib :cat написа:

То новите религии си ги има ,и моята е една от тях. Вива ла стриптийз клуб ,Вива ла стриптизьорки.

Ако  компанионките са като в ,междузвездни войни ще е супер.

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

и моята е една от тях.

Ай .... моля ти съъъъ ... :) Къ умреш физически ке се видим и па ке си говорим ... :) 

Новоизлюпен някъкъф ке се плафи на ъндъкджия ... :) Моятъ религия е от 2001 регистрирънъ ... :) иначе ... се правя на православен ... :) 

п.п. Не на мен, извънземния, да ми се хвълиш ... :) 

преди 4 часа, васил козарев написа:

Едно нещо се приема за валидно, докато не се появи доказателство, което го опровергава. 

Имало едно време, някъде в дълбокия комунизъм и атеизъм, открит урок с обичайните заподозрени - учителката, Иванчо, Марийка и инспекторът

Учителката попитала децата:

– Деца, някой от вас виждал ли е Господ ?

Децата отговорили в хор

– Не сме, другарко.

Учителката им казала:

– Ето видяхте ли деца, щом никой не Го е виждал Господ, значи няма Господ. Едно нещо се приема за валидно, докато не се появи доказателство, което го опровергава. 

Обаче Иванчо поп Иванов дигнал ръка. Добре ама учителката се направила на дръж ми шапката, щото нали, сички го знаят Иванчо от вицовете. Обаче инспектора казал:

– Другарко Петрова, моля изпитайте го това любознателно дете, да чуем какво ще каже.

Хъката, мъката, учителката с нежелание казала:

– Стани Иванчо, кажи да видим, какво знаеш за Господ.

Иванчо станал и попитал:

– Деца, някой от вас виждал ли е мозъка на другарката учителка ?

– Не сме го виждали - отговорили в хор децата.

Тогава Иванчо обяснил

– Щом никой не го е виждал мозъка на учителката, следователно учителката няма мозък. Едно нещо се приема за валидно, докато не се появи доказателство, което го опровергава. 

преди 27 минути, Реджеп Иведик написа:

– Щом никой не го е виждал мозъка на учителката, следователно учителката няма мозък. Едно нещо се приема за валидно, докато не се появи доказателство, което го опровергава. 

Има техника, която може да докаже съществуването на мозък у някой, без да се отваря черепната му кутия. 

За съществуването на Бог няма доказателства. Само, че е възможно някога да е съществувал, преди да се самоубие в Големия взрив. Нали е всемогъщ по определение? Значи може да се самоубие. 

преди 7 часа, васил козарев написа:

Твърдението "Има извънземни" не е валидно, защото няма наблюдения на обект, който да е установено със сигурност, че е дело на разумен живот от друга планета. Нито има материални доказателства - апарат, тяло на извънземно. 

Затова приемаме, че няма живот извън тази планета. Повтарям, приема се не наличието на живот. 

Звучи напълно логично.В тоя ред на мисли се питам?

Има ли тяло, вещество, въобще материален обект, който не се привлича от масивни тела в близост( примерно планета)  та даже се отблъсква от тях

От  материални доказателства няма и помен.

Та има ли такъв обект или няма???

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 8 часа, васил козарев написа:

Има хиляди документирани случаи за срещи с извънземни, както и снимкови материали.

Така че, вие нямате никакви доказателства, които да опровергават съществуването на живот извън нашата планета.

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

За съществуването на Бог няма доказателства.

За не съществуването има ли ?

Какво означава откровеност ?

Като не знаеш, не знаеш. Това е откровеност.

преди 1 час, Aumi написа:

Така че, вие нямате никакви доказателства, които да опровергават съществуването на живот извън нашата планета.

Не ги нападай, че са докачливи.

Ся щи скочат с Чайника на Ръсел и квадратурата на кръга. 

Кат не са ни заблъскали още с питагоровата теорема по 3.14, пак добре.

преди 2 часа, badr написа:

Чайника на Ръсел ?

преди 2 часа, badr написа:

Звучи напълно логично.

Шегуваш ли се ?

Сократ се обърна в гроба.

Когато не знаем не знаем. Когато знаем, знаем в съответен контекст и от съответна гледна точка, наблюдавано пряко или чрез уреди от наблюдател човек. 

Щото иначе пък Протагор ще се обърне в гроба.

преди 15 часа, dioib :cat написа:

Не го следя този, но това, което е казал, е показателно, за това което елитът-сатанисти готви за света.

Скоро ще се заговори как се е появил някъде "истинския Бог", който обещава да ни спаси от лошите извънземни, които искат да ни убият. /Или нещо в тоя смисъл!/

И немалка част от човечеството ще ахне и ще повярва като овца на тази лъжа. 

Това ще бъде Антихриста. За който пише и сме предупредени. 

Така ще се роди "новата религия". Той ще каже, че е "истинския Бог" и че всички, който си сложат знака му на дясната ръка или на челото , ще бъдат пазени от извънземните. /Или от нов вирус, пандемия...нещо от този сорт./ Другите няма да могат да купуват, продават или дори да се разхождат свободно.

Подготвят почвата за появяването му. Това с извънземните е за целите на измамата.

Извънземни може и да има, но най-вероятно никога не са идвали на Земята, както и ние не сме ходили на техните планети. Това за свръхинтелигентни уроди, които ходят голи из галактиките с летящи чинии, са измислици на сатанистите.

преди 4 часа, Mediterranean написа:

За който пише и сме предупредени

Пише за множество, а не един. 

Православните си знаем. Друг Христос няма да има. Затова и въпросните извънземни или прочие не на вълнуват.

Все пак да напомня, че съм живял при общество изпълнено от атеисти и съм виждал как атеист става набожен. И, друго, именно миналия век се говореше за извънземни. Не се осъзнава, че може точно човек да е извънземното, което е създало живота тук. О, да, позволявам си богохулство. 

Летяла си една добра бактерия из космоса и прас в Земята. От удара изтрещала и се разделила на две и те така станал живота. :) Само, че, получената бактерия станала лоша и се размножила и от горе на това мутирала в човека. :) 

Хубав сюр реалистичен разказ мога да напиша за деца. :)  Знае ли човек ... може да съм от рекламния бизнес и само да се правя на православен ... :) 

п.п. Проблем за обществото са множеството вероучения, които не са светски регистрирани. Да, има много наивни и лековерни хора. Осъзнават истината по трудния начин, защото никой не ги е научил на вяра, а това е заради факта, че тотално са зачеркнати семейните ценности. Да, градивната единица на едно общество не е индивида, а семейството. То към момента е в упадък. То не вълнува младите. Уви това е падението на човечеството към днешна дата. 

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Или от нов вирус, пандемия...нещо от този сорт

Този филм сега го играем.

Трета серия.

Чайниците вещаят, че четвъртата била неминуема.

И ако не им изтръгнем телевизора с бой от ръцете, ще я излъчат...

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

И ако не им изтръгнем телевизора с бой от ръцете, ще я излъчат...

Бате ... не обиждай съвременните телевизорите ... :) Те вече са умни ... :) и моеш ги свърза към нетъ ... а там да ги поема чичко Гугъл ... Той може всичко ... :) 

п.п. Друго си е да си самовар. :) 

преди 22 часа, dioib :cat написа:

Ай .... моля ти съъъъ ... :) Къ умреш физически ке се видим и па ке си говорим ... :) 

Новоизлюпен някъкъф ке се плафи на ъндъкджия ... :) Моятъ религия е от 2001 регистрирънъ ... :) иначе ... се правя на православен ... :) 

п.п. Не на мен, извънземния, да ми се хвълиш ... :) 

Да ,ще се видим . Ще имаме много проекции ,и ще можем да правим много неща едновременно . 

Сега нищо друго не ни се остава освен да правим добро за да заслужим повече за Рая. ... 

Да не забравяме нуждаещите се , и да да им помогнем . Забавленията може и да почакат след смъртта . 

преди 4 часа, dioib :cat написа:

тотално са зачеркнати семейните ценности. Да, градивната единица на едно общество не е индивида, а семейството. То към момента е в упадък. То не вълнува младите. Уви това е падението на човечеството към днешна дата. 

Няма упадък ,а развитие ,. Свободата е дадена . То какви семейни ценности ? В едно семейство трябва да има сходство на интереси ,а на днешно време разликите в интересите са особено големи . И зависи от разбиранията ,остарели ли са ? Старите семейни ценности няма да се върнат ,защото все повече жени започват и те да се възползват от закупуването на любов. Мадона (певицата ) е виновна за всичко.

Жените бяха без свобода ,но на днешно време вече и те имат свобода да избират . Старото време на мачовците няма да се върне ,където жената е затворена вкъщи около печката и метлата .

на 4.06.2021 г. в 17:20, Aumi написа:

Има хиляди документирани случаи за срещи с извънземни, както и снимкови материали.

Има документирани НЛО-та. НЛО не означава "извънземни", а летящ обект, чийто произход и естество не е установен. Може да е летящ апарат /земен/, може да е експериментален самолет на военните. Така например разработването на стратегическия бомбардировач Б нещо си, е  било известно на много тесен кръг от хора в правителството на САЩ. Разбира се, НЛО-та, или поне част от тях, може да са и природен феномен. Все пак, огромната част от хората, наблюдавали и заснемали тези феномени, са лаици, а не астрономи. 

на 4.06.2021 г. в 16:16, badr написа:

Звучи напълно логично.В тоя ред на мисли се питам?

Има ли тяло, вещество, въобще материален обект, който не се привлича от масивни тела в близост( примерно планета)  та даже се отблъсква от тях

От  материални доказателства няма и помен.

За тъмната материя, ако говориш, е много теоретично това. Има ли я, няма ли я... 

А поста ти няма и нищо общо с това, кое възприемаме за валидно и кое не. 

Всичко опира до доказване, най-вече наличието на нещо, а не неговото отсъствие. 

преди 33 минути, васил козарев написа:

Всичко опира до доказване, най-вече наличието на нещо, а не неговото отсъствие. 

Тази логика е като чайника на Ръсел.

Много интересно, като е празен басейна, що всички са сигурни в отсъствието на вода и не скачат от кулата ?

От пример на пример пръщиш от акъл... 

Да не казвам, че си се пръснал по шевовете ... 

Остави Ръсел на хората, които имат пИпИ за него, а за себе си остави турските сериали ... 

Демек, всеки в сферата на компетентност да си стои ... иначе се излага като кифладжийка на селски събОр... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.