Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Малко хора могат да си позволят в семейството да работи само единия,а жената(обикновено) да домакинства.А ако в семейството и двамата работят кой ще чисти и готви. И това е като няма деца.С децата е още по-трудно да си винаги на линия и изрядна домакиня(и жена). Реалността е доста различна .Като започнах да чета любовни романи и аз бях увлечена от идеята за голямо семейство и мъж,когото да обгрижвам наравно с децата.Е, установих,че това не е за мен.Предпочитам партньорството.Слава богу мъжът ми може да се грижи за себе си,но често си мисля,че можеше да съм една от тези домакини-слугини. Колкото до книгата там нещата са така поставени и предполагам,че това са задълженията на главната. Разбира се,че ще почисти,но мисля не трябва живота ѝ да е само чистене и готвене. Просто ми се иска книгата да е малко по-различна.Странно ми е,че той работи сам,щеше ми се тя да му помагаше с работа във фермата.Да работят заедно като партньори,а не той да носи всичко на гърба .А и какво е това всекидневно шетане в къща от двама.Той го няма по цял ден,тя сама едва ли е нужно да чисти повече от веднъж седмично.Готвенето може да е през 1-2 дни. Съгласна съм с Тори.Особено това за мъжете и дом работа. Да създадеш уютен дом е много привлекателна идея,но да се посветиш единствено на това е прекалено. Като човек,който сам се учил да готви,при това без особен ентусиазъм ми се струва,е в Падението на Шейн Нора малко е преувеличила.Това е и най-слабата книга от поредицата за мен.Понякога за да създадат контраст между героите авторите отиват твърде далеч.Нека да е умна- гениална дори,но защо да няма опит с мъже,защо да не умее дори вода да кипне. Ако трябва да я напиша аз историята бих измислила различни странности в характера и поведението на героинята.Може дори да е като всеизвестния луд учен.Да задава странни и неудобни въпроси на всеки,да привлича интереса на децата или пък да е като в небрано лозе край тях. Дано да схващате идеята,че ме мързи да пиша.

• Отговори 1k
  • Прегледи 182,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз тези дни нямах време да се задълбоча в някоя книга, но гледах двата филма Здрач. Ами...Не мога да кажа, че съвсем не ми харесаха...Първия филм има нещо, което да те привлече. Но втория е доста плоско направен. Общо взето не бих ги нарекла "вампирски" :D По-скоро са тип гимназиални любовни драми :ph34r: Нямам против романтика и лИбоФ, но от вампири очаквам поне едно озъбване :D В такъв филм, трябва да има все пак малко поне агресия, кръв, адреналин...Това с блестящата кожа на слънцето ми дойде малко в повече :ph34r: От такъв род филми много ми допадат Подземно царство и Ван Хелзинг. А в първия си има и съвсем откровена любовна история :) Нали вампирите в Братството на Черния кинжал не са изтипосани толкоз деликатни :) Че съм се наканила тях да ги почвам, като първа глътка вампирски книги...

Нали вампирите в Братството на Черния кинжал не са изтипосани толкоз деликатни :) Че съм се наканила тях да ги почвам, като първа глътка вампирски книги...

Не, мъжкари в истинския смисъл на думата, на места дори доста първобитни :clown:

Започнах Видение в бяло на Нора, да си я припомня, че я четох миналата година по това време. По принцип Мак не ми е сред любимките от четирилогията, но пък за сметка на това много ми допада непохватния Картър. И като чета как обмисля дискусиите с учениците си, се присетих за моите "учителски" трепети с нашенските тийнейджъри :P Вярно е това, че един учител може да накара незаинтересован ученик да се заинтригува от литературата, зависи само как поднасяш информацията и как се държиш с отделните личности. Иначе много обичам зимните разкази, въпреки че съм адски зиморничава и все дзъндзаникам през зимата. Стигнах до възмущението на приятеля на Картър (забравих му името), че бил поканил Мак на първа среща в учитело-ученическото кафене. Много беше възмутен горкичкия :) Сигурно няма да мога да се откъсна тази вечер докато не я преполовя :clown:

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

Момичета някоя чела ли е "Glory" пета книга от поредицата на Хедър Греъм за Флорида? Помня че в Триумф се разказваше за Тия Макензи и май за брат й Джулиян, ама не съм сигурна дали няма и историите на братовчедките им Сидни и Брент. Вече съм на Триумф и ще си опресня спомените, ама ме мъчи за кой е Glory.

Главните са Джулиан (братът на Иън) и Рианон, тя получаваше видения и всъщност видя смъртта на детето на президента, изпрати писмо, но то не стигна преди детето да падне от прозореца. А за Сидни се разказва в Триумф, паралелно с историята на Тия. За Брент обаче май няма история.

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

Главните са Джулиан (братът на Иън) и Рианон, тя получаваше видения и всъщност видя смъртта на детето на президента, изпрати писмо, но то не стигна преди детето да падне от прозореца. А за Сидни се разказва в Триумф, паралелно с историята на Тия. За Брент обаче май няма история.

Аааааха мерси много. Помня, че в Триумф имаше повече от една история и тъй като отзад съм си написала кой с кой е, че те голяма фамилия, малко се омотах.

Чета "Сега и завинаги" на Джудит макнот.Хубава,но нещо ми се влачи действието...Но е забавна де :D

Аз прочетох "Красавицата и звяра' на Аманда Куик.Много ми хареса.Сега чета "Отдаването" пак нейна книга.Тази главната Виктория напрово ме умори с тея нейните приключения хахаа ама все пак се ожениха с Лукас.Много ми е интересно кой прати бележка на леля й че с Лукас се намират в онази страноприемница едва ли той го е направил нищо че се нуждаеше от богата наследница.И на всичкото отгоре онази тъпа Джесика няколко часа след сватбата и каза защо той се е оженил за нея без да се замисли и наприказва едни врели некипели.Много хубава книга който нея е чел да не я пропуска!!!

Някой чел ли е "Бедствие на високи токчета" на Кристина Дод. Попринцип харесвам всичките й книги, но точно тази съвременна книга не съм чела. А съм си наумила да си купя една нейна съвременна, която видях, че е в предстоящи и затова се зачудих дали да си направя колекцийка.

Аз прочетох "Красавицата и звяра' на Аманда Куик.Много ми хареса.Сега чета "Отдаването" пак нейна книга.Тази главната Виктория напрово ме умори с тея нейните приключения хахаа ама все пак се ожениха с Лукас.Много ми е интересно кой прати бележка на леля й че с Лукас се намират в онази страноприемница едва ли той го е направил нищо че се нуждаеше от богата наследница.И на всичкото отгоре онази тъпа Джесика няколко часа след сватбата и каза защо той се е оженил за нея без да се замисли и наприказва едни врели некипели.Много хубава книга който нея е чел да не я пропуска!!!

Аз съм чела и двете...Първата беше прилична,лично мен главната малко ме дразнеше и ми беше скучна.Втората ми хареса..четох я близките няколко месеца,но не помня почти нищо от нея.Но помня,че ми хареса.

Аз чета Нещо прекрасно на Джудит Макнот...имам чувството,че съм я чела тази поредица Последствия.

Някой чел ли е "Бедствие на високи токчета" на Кристина Дод. Попринцип харесвам всичките й книги, но точно тази съвременна книга не съм чела. А съм си наумила да си купя една нейна съвременна, която видях, че е в предстоящи и затова се зачудих дали да си направя колекцийка.

Точно за тази много хора коментираха, че е меко казано провал.Но лично не съм я чела.

Не толкова,че е провал,а по-скоро чиклит.Щеше ми се някой да е поразкаже.....

Аз прочетох тъкмо сега "Отдаване" на Аманда.Много ми хареса книгата обаче тази главната Виктория направо ме побърка.То не бе гордост ...то не бе чудо!Горкия Лукас...аз видях зор пък незнам за него ;) иначе е много интересна има нещо в самите книги на Аманда.Героите са страшни скици и все нещо ги преследват от миналато и авторката ни държи в напрежение почти до последно докато ни разкрие тяхната загадъчност :) Май че и станах почитателка и на Амандичка. :*

Прочетох най-после Да изкушиш звяра. Чесно казано съм малко разочарована. Корицата е страхотна и очаквах да прочета историета за една истинска любов въпреки всичко. А то само физическата страна на нещата е описана и бегло накрая си казват че всъщност се обичат. Края ми се видя претупан. Надявам се целия екип работил по нея да не се разсърди, но аз лично ще пропусна другите романи на тази авторка. Дойде ми в повече твърде подробното описание на интимните моменти между главните герои. В книгато почти нищо не се случва, а това което се случва е разказано накратко. Само чифтосване и пак чифтосване... Но вкусове всякакви:)

Прочетох най-после Да изкушиш звяра. Чесно казано съм малко разочарована. Корицата е страхотна и очаквах да прочета историета за една истинска любов въпреки всичко. А то само физическата страна на нещата е описана и бегло накрая си казват че всъщност се обичат. Края ми се видя претупан.

Надявам се целия екип работил по нея да не се разсърди, но аз лично ще пропусна другите романи на тази авторка. Дойде ми в повече твърде подробното описание на интимните моменти между главните герои. В книгато почти нищо не се случва, а това което се случва е разказано накратко. Само чифтосване и пак чифтосване... Но вкусове всякакви :)

Еееееее аз предупредих, че има много горещи сцени, отделно въобще не съм съгласна, че няма истинска любов, но ще си премълча, защото ако почна, много страници ще изпиша. Като цяло да, всеки си има мнение, но според мен, много ще пропуснеш, като се отказваш още от сега от другите книги. Но това си е твое решение. А колкото до корицата, радвам се, че ти е допаднала.

Е то и аз съм си доста пристрастна, обожавам книгата и поредицата като цяло а Калън и Меринъс като двойка са ми много на сърце. Не искам някой да ме обвини, че не търпя критика и държа това което харесвам да се харесва от всички. Просто изразявам мнението си. :cheers:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• Автор

На мен пък точно това ми допадна в Звяра - че имаше повече страст. То романтика-романтика, ама понякога тази романтика ми идва в повечко.. Те в повечето книги само като се погледнат и са получили оргазъм едва ли не.. Айде сега, все пак сме хора, не ангелчета.. :cheers:

Недей така една книга дате откаже от всички останали. Но пък наистина ако ти идва в повече едва ли другите ще ти допаднат. Аз лично харесвам серията. И на мен романтиката понякога ми идва в повече.Особено като авторите се стараят да направят героините колкото се може по-захлупени и на хепиенда героите са разменили 2 целувки ,но готови да се бракуват.

Е може и да прочета още някоя книжка от поредицата преди да се откажа тотално:wink12: , особено ако корицата е така изкушаваща. Аз не съм против горещите сцени, а против факта, че 80% от всичко написано беше твърде подоробно описание кой къде е бръкнал, как и т.н.т А физическото привличане според мен не е задължително да е свързано с любов.

Преди няколко дена прочетох Анабел на Даниел Стийл.

Публикувано изображение

Книгата е НЕВЕРОЯТНА! Даниел Стийл пише толкова интересно. Без да се впуска в излишни обяснения, тя ни показва Ню Йорк в началото на двадесети век и в последствие Франция, обхваната от пламъците на страшната война. Авторката ни разказва за Анабел Уортингтън - млада и красива дама от висшето общество. За съжаление, тя губи баща си и брат си в съдбоносната нощ, когато Титаник потъва. Единственият й жив роднина е майка й Консуела, която успява да се спаси. Двете жени бавно започват да се съвземат след голямата трагедия покосила толкова много хора. Тогава се появява Джосая Милбанк, мъж двадесет години по-голям от нея. В него Анабел вижда приятел и спътник в живота. След година, двамата се женят. Животът й изглежда прекрасен, тя се занимава с любимата си медицина, като работи на остров Елис (там проверяват пристигащите емигранти за болести и др.) Но началото на мъките й започва след смъртта на майката . Момичето е потресено и нещастно.единственият й скъп човек е Джосая. Но й той и нанася голям удар след като разказва, че не харсева жени, а обича най-добрия си приятел от дете. Освен това и двамата са болни от сифилис (Джосая нито веднъж не е докосвал Анабел) и скоро ще умрат. Съпругът й смята, че ще е най-честно спрямо нея, ако се разделят. Тя иска да е с него до последния му миг, но той отказава и заминава за Мексико заедно с Хенри. Тя никога повече не го вижда... (Честно казано, Джосая обича много Анабел, ала по свой си начин...) Същевременно двамата се развеждат и всички в Ню Йорк я смятат за прелюбодйка и й обръщат гръб, дори и най-добрата й приятелка Хорти.

Годината е 1915. Анабел решава да замине за Европа. В едно абатство работи, като медицинска сестра, а после отива в медицинско училище. Там се държат лошо с нея, защото е единствената жена, но после се спиятелява с другите.Остава в медицинския колеж само година, а след това отива отново в болница близо до фронта. За съжаление, се случва нещо ужасно с Анабел. Пиян английски офицер на име Хари Уиншир я изнасилва, а след това тя забременява. Не абортира, а напуска Вилер – Котерет и отново се завръща в медицинския колеж в Ница. Там ражда прекрасната Консуела и се представя за вдовица. След пет години, Анабел се дипломира, като лекар и заминава за Париж, където започва да практикува. Най-накрая мечтата й се е сбъднала! Последват запознанство с бабата на Консуела, лейди Уиншир, която се оказва добра и мила стара жена. И една краткотрайна връзка с един французин на име Антоан, който й се кълне в любов, но щом разбира истината за Анабел я изоставя.

Годината е 1925 – Анабел и седемгодишната Консуела посещават Америка. Тя е много радостна, че отново е у дома и посещава много важни за нея места – старата къща на Уортингтън, която е продала и Нюпорт. Не липсват и презрителни погледи, които още я преследват, но Анабел крачи с високо вдигната глава. Среща и Хорти, тя е станала дебела матрона на средна възраст с куп деца. Но от тяхното приятелството не е останало нищо.

Накрая тя се връща в Париж, защото там е нейният живот и бъдеще…

Както пише в резюмето – „Великолепен роман, за непобедимия дух на една жена…”. Напълно съм съгласна с това и я препоръчвам на всички ви, защото това е една много стойностна книга.

Редактирано от The_young_girl (преглед на промените)

Такаааа първо ще кажа, че вече няма да се водя по чуждото мнение. Макар, че много ви обичам момичета, явно вкусовете ни се различават, и заради тази разлика, замалко да пропусна една страхотна книжка. Второ благодарности на Петя, която макар и неволно, ме подтикна да си купя "Бедствие на високи токчета" казвайки ми, че е част от поредица. Днес си купих горепосочената книжка и съм очарована, Невероятно забавна и остроумна книжка. Нищо натоварващо, само много смях и силни емоции. Главната героиня още като малка е била тъпкана от баща си, който не й е обръщал внимание и все й натяква, че е глупава, защото ходи на гимнастика и балет. Когато е на 11 баща й зарязва майка й, за да се омъжи за 25 годишна фльорца, която ще е третият му брак. Тогава главната се заклева, че ще постигне много и ще натърка носа на баща си. Така след 14 години, тя вече е адвокат. Когато е била на 21 се запознава с млад мъж, който учи за лекар, и макар че тя следва за Адвокат в университет в друг град, връската им продължава и те се сгодяват. След като завършва, главната най-после се съгласява да се примести в Чикаго, за да живее с годеника си. След като го чака два дни да й звънне, той най-после й се обажда, казва й, че е във вегас и се е оженил за гаджето си, защото онази била бременна и за всичко това видите ли била виновна главната. Защото искала кариера, защото била студена в леглото и заради куп глупави причини. Дори има наглостта да си поиска пръстена който й е подарил за годежа, за да го даде на новата си жена. Главната е меко казано бясна. През цялото време на връзката им, той я е подтискал, карайки я да се чувства нищожна. Имала прекалено голям бюст, който бил и прекалено чувствителен, имала прекалено тънък кръст. Общо взето винаги я е карал да се чувства по-доло от него. Затова тя отива и продава годежния пръстен, после отива и пръсва парите за спа процедури, масажи, прически, грим, убийствена секси рокля в рубинено червен цвят и сладурски обувки на невъзможно висок ток. А върха на отмъщението й, ще е да намери най-красивия, богат и сесапилен мъж и да прекара една нощ на разврат с него. На партито на което е поканена прави истински фурор, но не може да си хареса никой мъж, докато не се появява нашия, Италиански раф, красив, мъжествен, сексапилен плейбой, който я пожела в мига в който я видя. Така двамата изкарват една страстна нощ в хотела му, после той я убеждава да прекарат и следващият ден заедно. Когато се прибира в новия си апартамент главната го открива обърнат с краката нагоре. Вандалите не са откраднали нищо, но за сметка на това са изпотрошили всичко, надраскали са стените и за капак, се изходили на килима й. Пълен ад, а й предстои първия работен ден където ще участва в екипа на някакъв много важен случай. Представете си ужаса й, когато пред нея се изправя графа, който е смятала, че повече никога няма да види, и който е обвинен в серия грабежи на скъпоценности. А след като главния си отваря устата пред съдията, съдията е толквоа бесен, че нарежда главната да бъде негов попечител до края на делото и да не се отделя от него. Тя е ужасена, а той очарован. Следват кроежи за кражби на известни бижута, разпри с мафиоти крадци и постоянна борба с изкушението. Книгата е невероятно остроумна, забавна и интересна. Нямам търпение да хвана следващата.

Ине, аз още не съм я чела, но скоро се засилвам към книжарницата да си я купя :clown: Коментарите ти са много зарибяващи :)

Ине, аз още не съм я чела, но скоро се засилвам към книжарницата да си я купя :smash: Коментарите ти са много зарибяващи :D

Радвам се :) На мен наистина ми хареса. Главния е много магнетична личност, граф, плейбой, красив и сексапилен мъж, милиардер и като за капак изпечен крадец, който краде само за развлечение, и защото родата му от майчина страна са изпечени джепчий :ph34r:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.