Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Бобич радвам се събуждам звяра в теб :eek: и да ти кажа започнах вчера "Романтична Афера" хахаа кво да ти кажа за пръв път чета такава книга...този главния как го е измислила Аманда К. гадното е че го заляха с киселина.А главната о божеее тя е бомба със закъснител.Доста интересно почна и не се и съмнявам че ще ми хареса.После мисля да почна "Рандеву".Друга нейна книга рицарска май няма ...жалко :)

• Отговори 1k
  • Прегледи 182,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аманда си е класика, от където и да го погледнеш, в момента я чета под другата й форма - Джейн Ан Кренц и съм на втората книга от Аркейн - "Клада от страсти", много ми е интересна, пък и аз си обичам такива по-заплетени истории. Нямам търпение да се навлезе в същинското разследване, както и да разбера още подробности за Обществото. Главните са просто десятка, а Зак го признавам за мнооого добър, заби я Рейн само за няколко часа :wink12: , много са сладки!

Аз на по съвременни книги още немога да се реша да почна.Одавна съм чела няколко които сигурно ми се броят на едната ръка.Верно че човек трябва да се разнообразява ама докато има непрочетен материал ще си чакат реда другите книги.Нейните герои са изумителни откъдето и да го погледнеш явно.Затова сега съм си дала зор да ги прочета до сряда щото после 2 седмици няма да имам време.Кефи ме това че в книгите и има нещо криминално и приключенско хихихи и заедно с това се придържа към историческото ...всичко е уравновесено.Чела съм книги където повече наблягат на историята или нещо друго пък главните набързо са претрупани.

Аркейн е страхотна поредица .Единствената ми критика е,че ми се ще да има повече използване на силите на героите.Всеки с вкуса си.

Хей, Някой ( освен мен) чете ли книгата "Обречени на безсмъртие" от трилогията Ревенант на Ейми Плъм?

Не,как е иначе?

...После мисля да почна "Рандеву".Друга нейна книга рицарска май няма ...жалко :eek:

Ами има още едначка рицарска на Аманда Desire, която се оказа обаче грамаданско разочарование за мен.Публикувано изображение Единствения роман на Амандичка, който ми беше ужасяващо скучен (особено първата половина) та чак приспивен. Дочетох го благодарение единствено на здравия магарешки инат, от който праща и огромната ми любов към авторката. Като все се надявах до самия край на лек полъх поне от прословутия й хумор ... уви, останах си само с мераците Публикувано изображение

П.С. Наскоро докат се мотах по руските сайтове в дебнене да изловя някоя непозната, но апетитна "риба", попаднах на една любопитна (поне за мен) класация на любими авторки на любовни романи. Ето извадка от първите двайсетина бройчици:Публикувано изображение

• Джудит Макнот – 113т.
  • Лайза Клейпас – 104т.
  • Линда Хауърд - 92т.
  • Сюзън Елизабет Филипс – 88т.
  • Джоана Линдзи – 84т.
  • Джейн Ан Кренц/Аманда Куик – 82т.
  • Джули Гарууд – 79т.
  • Нора Робъртс – 76т.
  • Сандра Браун – 70т.
  • Джулия Куин – 62т.
  • Катрин Каултър – 56т.
  • Мери Балоу и Кинли Макрегър – 55т.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Аз на по съвременни книги още немога да се реша да почна.Одавна съм чела няколко които сигурно ми се броят на едната ръка.Верно че човек трябва да се разнообразява ама докато има непрочетен материал ще си чакат реда другите книги.

Ехеее това все едно аз съм го писала...ама преди една година, когато не барах нищо друго освен исторически роман. Просто има прекалено хубави съвременни книги, които е грехота да се пропускат. Когато усетиш настроение за нещо различно задължително трябва да изпробваш нещо и от "другата страна", имам предвид литература разбира се, че това прозвуча доста странно - като Лайза Клейпас, Нора Робъртс, Джудит Макнот, Линда Хауърд, Джули Гарууд, Марлис Мелтън - толкова страхотни съвременни книги прочетох от тях през последната година, абсолютно невероятни!

п.с. Почти прочетох "Клада от страсти", супер е, въпреки че първата книга много ми хареса, с ръка на сърцето мога да кажа, че тази е по-добра!

Ами има още едначка рицарска на Аманда - Desire, която се оказа обаче грамаданско разочарование за мен.Публикувано изображение Единствения роман на Амандичка, който ми беше ужасяващо скучен (особено първата половина) та чак приспивен. Дочетох го благодарение единствено на здравия магарешки инат, от който праща и огромната ми любов към авторката. Като все се надявах до самия край на лек полъх поне от прословутия й хумор ... уви, останах си само с мераците Публикувано изображение

П.С. Наскоро докат се мотах по руските сайтове в дебнене да изловя някоя непозната, но апетитна "риба", попаднах на една любопитна (поне за мен) класация на любими авторки на любовни романи. Ето извадка от първите двайсетина бройчици:Публикувано изображение

• Джудит Макнот – 113т.
  • Лайза Клейпас – 104т.
  • Линда Хауърд - 92т.
  • Сюзън Елизабет Филипс – 88т.
  • Джоана Линдзи – 84т.
  • Джейн Ан Кренц/Аманда Куик – 82т.
  • Джули Гарууд – 79т.
  • Нора Робъртс – 76т.
  • Сандра Браун – 70т.
  • Джулия Куин – 62т.
  • Катрин Каултър – 56т.
  • Мери Балоу и Кинли Макрегър – 55т.

Ами да ти кажа, Боби, то и май и моите любими автори от жанра вървят горе-долу в същия ред. Явно предпочитанията на всички ни са приблизително същите.(;

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Бобич ми тази "Рандеву" много по съвременна ли е.Те май само такива ми останаха.Значи "Рандеву","Рицарят","Измама","Команьонката","Любов по неволя".В първата ми се видя нещо за някакъв учител и се зачудих ама иначе сега чета за химик хахах кво толкова се чудя.Петя хич не съм си и помисляла да ги пропускам просто избягвам неизбежното,че един ден ще се докосна и до тях.Луда да съм няма да седа без да чета нещо.Сигурно ще ми трябват няколко да прочета докато свикна.Последната съвременна която прочетох беше на Сандра Браун"Дете родено в четвъртък" имам я на книга .Беше много одавна ама имам спомен че се разказваше за две близначки май.

Бобич ми тази "Рандеву" много по съвременна ли е.Те май само такива ми останаха.Значи "Рандеву","Рицарят","Измама","Команьонката","Любов по неволя".В първата ми се видя нещо за някакъв учител и се зачудих ама иначе сега чета за химик хахах кво толкова се чудя.Петя хич не съм си и помисляла да ги пропускам просто избягвам неизбежното,че един ден ще се докосна и до тях.Луда да съм няма да седа без да чета нещо.Сигурно ще ми трябват няколко да прочета докато свикна.Последната съвременна която прочетох беше на Сандра Браун"Дете родено в четвъртък" имам я на книга .Беше много одавна ама имам спомен че се разказваше за две близначки май.

Нищо съвременно няма в тези книги, само за "Измамата" не мога да се сетя какво се случваше там, но не съм я чела, другите 4-ри са си чисто реджънси. Страшно много харесам "Рандеву", супер сладка книга е, "Компаньонката" - също, с малко по-завъртяна кримка, но пък любовната история хич не страда от това, и "Любов по неволя" не е лоша, престъпленията бяха описани така че се чувствах сякаш гледам "От местопрестъплението", но отношенията между главните не бяха доразвити достатъчно, сигурно защото е първа книга от трилогия за една и съща двойка.

Аз започнах "Горещи следи" на Джейн Ан Кренц, още съм в съвсем началото, но направо се опулих когато главната изпържи един гадняр само с докосване на ръцете си (доста добреее), с настървение продължавам да чета.

Аркейн е страхотна поредица .Единствената ми критика е,че ми се ще да има повече използване на силите на героите.Всеки с вкуса си.

Не,как е иначе?

Ами много е интересна. Аз вече я завърших и очаквам втората, която ще се появи чак май 2012.

Ето, копирам първите си впечатления от книгата.

Преди няколко дена започнах първата книга от поредицата "Ревенант" на Ейми Плъм

Все още съм в началото. но се очертава интересна книга, която не прилича на "Здрач" и поредицата за вампири.

Главната героиня е шестнадесетгодишната американка Кейт. Тя губи своите родители в автомобилна катастрофа и след това се премества да живее в Париж, заедно със сестра си - Джорджия. Във Франция, двете живеят с баба си и дядо си. Първо Кейт не може да понесе тежката загуба и се затваря в себе си. По време на лятната ваканция не излиза с никого, стои сама и препрочита по няколко пъти книгите за учебната година. Веднъж, докато стои в едно кафене забелязва много красиво момче - Венсан. След време, той я заговаря и стават нещо, като приятели. Един ден излизат на разходка, но Венсан я оставя, защото има важна работа с приятеля си Жул. Кейт ги проследява и се озовава в парижката метро станция. Там Жул се хвърля пред мотрисата на влака и спасява един човек. Тя го смята за мъртъв и упреква Венсан, за това че не показва никакви емоции, относно приятеля си. Оттук нататък, Кейт започва да се рови ( особено, след като вижда жив Жул ) и разбира за тайната на ревенантите...

Наистина, много интересна книга, който си я купи – няма да сбърка!

Ами много е интересна. Аз вече я завърших и очаквам втората, която ще се появи чак май 2012.

Ето, копирам първите си впечатления от книгата.

До тук добре, така както си го описала ми допада, аз си падам по такива неща и бих я прочела по-нататък, когато се посъберат поне 2-3 книги от поредицата. Но да те попитам, видях че главната е ученичка - колко възрастни са героите и има ли любовен триъгълник, раздели пък после събирания, и най-вече ако главната се чуди между няколко мъжки екземпляра със сигурност ще пропусна четивото.

До тук добре, така както си го описала ми допада, аз си падам по такива неща и бих я прочела по-нататък, когато се посъберат поне 2-3 книги от поредицата. Но да те попитам, видях че главната е ученичка - колко възрастни са героите и има ли любовен триъгълник, раздели пък после събирания, и най-вече ако главната се чуди между няколко мъжки екземпляра със сигурност ще пропусна четивото.

Кейт (главната) е на шестнадесет, ала когато завършва книгата, отпразнуват седемнадесетата й година. Главния - Венсан е на деветнадесет - това е възрастта, на която е умрял за първи път и оттогава, всеки път щом се събужда след като е спасил нечий живот, той отново е на деветнадесет. Другите ревенанти, които са част от братството също са много млади. Само веднъж Венсан и Кейт се разделят, защото тя вижда мъртвото тяло на Шарл (един от братството, който се е жертвал) и преживява отново смъртта на родителите си. Но тяхната раздяла е само за три седмици и те отново се събират, защото се обичат. Венсан няма съперник за любовта на Кейт. А и сестра й - Джорджия е на осемнадесет.

Особеното тук е, че има битки между добрите ревенанти и лошите ревенанти (нума), които не спасяват хората, ами ги подтикват към лоши неща.

Редактирано от The_young_girl (преглед на промените)

Мали, малиииии, направо ма обхвана дива и буйна завист, че ша ги излапаш за сефте.Публикувано изображение Хрисе, всички са исторически, както и Петето ти е писала. Що е на Амандичка, все е историческо. Това си е запазен псевдоним на Джейн Ан Кренц за историческите й романи - даже в поредицата за обществото Аркейн, историческите романи се издават от Аманда Куик, а съвременните - от Джейн Ан Кренц.

В "Измама" главния се преструва на учител на племенниците на главната, за да е по-близо до нея,т.к. има мисия от шантавото си семейство да докопа ценен дневник, който е притежание на главната. Абе изръшкай ги всичките, няма да съжаляваш, разкошно-забавни романи са. Публикувано изображение

Мерси Бобич за информацията .Аманда Куик няма да се отърве от мен докато не й прочета всичките книги хаха почти съм в края на "Романтична Афера" и много ми хареса книгата :P гадното е че за 2 седмици имам работа в салона и ще чета много бавно другите които остаха :( ама после ще се позасиля .В този Бракстър много силен огън гори малеее как й се нахвърли на Шарлот в лабораторията ихихих много ме изкефи.Много ми харесват и двамата.Големи сладури :help: стигнала съм до там където брат му Хамилтън го моли да му помогне да спре дуела на Норис :) Обаче този магьосникът е онзи Морган сигурно(май така се казваше) много заплетено стана :)

Кейт (главната) е на шестнадесет, ала когато завършва книгата, отпразнуват седемнадесетата й година. Главния - Венсан е на деветнадесет - това е възрастта, на която е умрял за първи път и оттогава, всеки път щом се събужда след като е спасил нечий живот, той отново е на деветнадесет. Другите ревенанти, които са част от братството също са много млади. Само веднъж Венсан и Кейт се разделят, защото тя вижда мъртвото тяло на Шарл (един от братството, който се е жертвал) и преживява отново смъртта на родителите си. Но тяхната раздяла е само за три седмици и те отново се събират, защото се обичат. Венсан няма съперник за любовта на Кейт. А и сестра й - Джорджия е на осемнадесет.

Особеното тук е, че има битки между добрите ревенанти и лошите ревенанти (нума), които не спасяват хората, ами ги подтикват към лоши неща.

Благодаря за пояснението, не изглежда никак зле, падам си по такива истории, няма да е лошо да хвърля око на книгата в някоя книжарница.

П.С. Хриси лошо правиш, при толкова малко преведени книги на Аманда, какво ще правиш като свършат, аз си позволявам по две бройки годишно :P

И на мен ми звучи обещаващо,но вече имам 5-6 набелязани и тази ще чака. Купих си първата книжка от тези,които излизат със списания от 12.08.На Тами Хоуг е и може би ще е интересна.Само 4 и малко лева е.Така,че си заслужава.

"Преди да те срещна" на Джудит Макнот. Уитни,моя любов я прочетох бързо,но ме поизнерви на моменти.А тази 50 и кусур глави не знам...

"Преди да те срещна" по нищо не прилича на "Уитни, моя любов". Главните са братя (май така беше ако не се лъжа), но двете истории са толкова различни, че няма и едно нещо, което би могло да се оприличи между тях.

Аз принципно доста повече харесвам "Уитни, моя любов", но и "Преди да те срещна" е много хубава, защото е страшно нежна и изпълнена с много чувство и емоция книга. Доколкото си спомням тук хуморът и остроумието не бяха на преден план, а загубата на паметта на главната и как главния се грижеше за нея. Наистина красива и нежно написана история.(:

Сега чета "Годеницата на дявола" на Стефани Лоръс. Бях си я набелязала от играта с цитатите и не съм сгрешила. Преполовила съм я и много ми допада :(

Сега чета "Годеницата на дявола" на Стефани Лоръс. Бях си я набелязала от играта с цитатите и не съм сгрешила. Преполовила съм я и много ми допада :)

Oooo една от любимите ми вече книги ...преди няколко седмици я прочетох и страшно ми хареса няма да съжаляваш.И двамата главни са страшни образи.Главната е много отракана и едва не го побърка.Много хумор има в нея жалко че няма други преведени книги от поредицата.Главния е самия дявол хахах а неговите братовчеди не падат по долу.Направо си мечтая за всичките :) после като прочетеш кажи дали ти е харесала.

Пробвах една от книгите на Лара Адриан.Вампири отново,но някой ми я препоръча.Прилича ми на Братството,но нещо не ми харесва особено.

И аз я пробвах,но и на мен не ми допадна.Напоследък съм много претенциозна ли ,що ли ,но не мога да си харесам нова авторка и това е.Последната,която много ми привлече вниманието е Сюзън Елизабет Филипс."Да целунеш ангел" се превърна в една от любимите ми книги.Приканвам всички ,които не са я чели да го направят.Сигурна съм ,че няма да съжаляват.А и моля ако има несканирани нейни книги да се сканират.Прочетох някъде,че някое издателство ще се заеме с поредицата й "Chicago Stars" и много се надявам феновете на авторката да се увеличат,а защо не и някой фен-превод да се инициира.Като гледам и рускините са и отдали внимание и са я сложили в топ 10 на любими автори.

И аз я пробвах,но и на мен не ми допадна.Напоследък съм много претенциозна ли ,що ли ,но не мога да си харесам нова авторка и това е.Последната,която много ми привлече вниманието е Сюзън Елизабет Филипс."Да целунеш ангел" се превърна в една от любимите ми книги.Приканвам всички ,които не са я чели да го направят.Сигурна съм ,че няма да съжаляват.А и моля ако има несканирани нейни книги да се сканират.Прочетох някъде,че някое издателство ще се заеме с поредицата й "Chicago Stars" и много се надявам феновете на авторката да се увеличат,а защо не и някой фен-превод да се инициира.Като гледам и рускините са и отдали внимание и са я сложили в топ 10 на любими автори.

Единствената, преведена на български и не сканирана книга на Сюзън Елизабет Филипс е „Първата дама“, за която отдавна съм дала поръчка в ескейпа, но явно никой я няма.За поредицата „Chicago Stars“ – уж първата трябваше да излезе на пазара в средата на август, ама нищо не се чува.А що се отнася до фен-превод, запланувала съм следващия ми превод да е Risen Gory (Just Imagine)– дано не ми мине котка път.

Аз започнах да чета "Рицарят" на Амандичка :) хаха супер забавна ;) явно писателката харесва жени които командват хаха и тази главна нае главния да й върши работата ама падна в капана на главния.Днес бях на работа и сега съм изморена а толкова ми се чете :( стигнах до там където уреждат брака :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.