Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Хаха значи пак съм ударила кьоравото, защото започнах да го превеждам. Я ми подшушни другите две книги заслужават ли си да се превеждат? Не съм им чела дори резюметата, просто започнах тази и останах повече от очарована. Иначе аз още не съм дочела този роман, но съм също като теб очарована и ми напомня много на венчилото. Особено с това пътуване от Англия към Шотландия. И особено много ми допадна как главните едва са се видяли и вече не могат да откъснат поглед един от друг. И приятелката и брата са толкова сладка двойка, дано да не стане някоя беля с тях, че ще бъда съкрушена.

Инче, отношенията между приятелката й и брата на главния са страхотно прекрасни и нищо лошо не се случва, толкова слънчева двойка са, че ти се ще да ги разцелуваш с кеф. Братът на главния е такъв сладурчо, с толкова нежност се грижи за жена си, че докато поглъщаш всички невероятно красиви жестове, с които я дарява, се усмихваш в себе си и те кара да се чувстваш някак си по-добър, по- човечен. Въобще целия роман поражда в душата на човек толкова светли чувства, че затваряш последната страница с малко тъга, че този букет от най-прекрасни усещания е просто приключил. Винаги след такава ударна доза от силни и разтърсващи душата емоции, превключвам на друга вълна, т.е. се гмурвам в дълбините на друг жанр, защото какъвто и друг любовен роман да подхвана ще ми бледнее и доскучее. Затова и не посегнах към втората от поредицата Ransom. Тя е за Бродик - един от най-доверените хора на главния от The Secret - отзивите при рускините са изключително положителни и Ransom обещава да бъде също толкова великолепен. За съжаление, може би третата Shadow Music ще я пропусна, т.к. отзивите за руския й превод, са меко казано предпазливи като за скучен и суховат. Явно превода на руски е доста посредствен, за мое грамаданско съжаление. (Божичко, дано се навиеш да преведеш цялата поредичка, та да го изгризам кефски на БГ Публикувано изображение)

Не можеш да си представиш колко много се зарадвах, че превеждаш точно този роман на Джулката! Наистина си заслужава да му се насладят на БГ всички почитателки на жанра и особено фенките на "Венчило с дявола". Ще чакам със зверско нетърпение да го оглозгам на БГ!!!Публикувано изображение

• Отговори 1k
  • Прегледи 182,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бобчо за съжале не е до превод. Сикрет и тази за Бродик са добре, но за Шадоу ме фана яд за хартиятата дето изхабих принтя. Е секи има ъпс енд даунс. Горската не е била на връо с шадоу но първите две са много хубави. Еле сикрета. От квото помня мацката беше мноо луда мадама. та поздрав за избора. Дрийм щеше я превежда но сериозно подходи преводача и така си остана.

Инче, отношенията между приятелката й и брата на главния са страхотно прекрасни и нищо лошо не се случва, толкова слънчева двойка са, че ти се ще да ги разцелуваш с кеф. Братът на главния е такъв сладурчо, с толкова нежност се грижи за жена си, че докато поглъщаш всички невероятно красиви жестове, с които я дарява, се усмихваш в себе си и те кара да се чувстваш някак си по-добър, по- човечен. Въобще целия роман поражда в душата на човек толкова светли чувства, че затваряш последната страница с малко тъга, че този букет от най-прекрасни усещания е просто приключил. Винаги след такава ударна доза от силни и разтърсващи душата емоции, превключвам на друга вълна, т.е. се гмурвам в дълбините на друг жанр, защото какъвто и друг любовен роман да подхвана ще ми бледнее и доскучее. Затова и не посегнах към втората от поредицата Ransom. Тя е за Бродик - един от най-доверените хора на главния от The Secret - отзивите при рускините са изключително положителни и Ransom обещава да бъде също толкова великолепен. За съжаление, може би третата Shadow Music ще я пропусна, т.к. отзивите за руския й превод, са меко казано предпазливи като за скучен и суховат. Явно превода на руски е доста посредствен, за мое грамаданско съжаление. (Божичко, дано се навиеш да преведеш цялата поредичка, та да го изгризам кефски на БГ Публикувано изображение)

Не можеш да си представиш колко много се зарадвах, че превеждаш точно този роман на Джулката! Наистина си заслужава да му се насладят на БГ всички почитателки на жанра и особено фенките на "Венчило с дявола". Ще чакам със зверско нетърпение да го оглозгам на БГ!!!Публикувано изображение

Охооо трепач, Бродик е голям сладурин, мечка сравница ама ще излезе с меко сърце. Много се радвам, че всичко при Патрик и при Франсис Катрин всичко е наред, защото като каза, че има моменти в които много се реве, се стреснах да не стане някоя беля с тях или с бебока им. Аз напоследък го раздавам детегледачка, и докато малкия мушмурок спи имам време да й се наслаждавам на книжката, тя просто думи нямам. Джудит е толкова весела и позитивно настроена. Не е лесно да бъде сломена, но дори и да успеят да я наранят, тя се възстановява много бързо. А за Иън просто няма смисъл да говоря, героите на Джули винаги са ми били любимци. Толкова са силни, мъжествени, но и забавни и нежни. Е нежни е силно казано, че са си рогати говеда, но като го гледам до тук Иън не е чек толкова говедо, колкото примерно беше Алек. Едва ли може да има втори Алек. Та много ти благодаря Бобинце за положителните отзиви за книгата, направо ме надъхваш да я свърша по-бързо. Дай боже и време да имам, за тази цел, защото спрях да я чета и се върнах назад да превеждам, така като не знам какво се случва превода ми върви по-бързо. ;)

Навпрочем Боби, руснаците как превеждат името Gowrie, че нещо както и да го преведа не ми допада.

Бобчо за съжале не е до превод. Сикрет и тази за Бродик са добре, но за Шадоу ме фана яд за хартиятата дето изхабих принтя. Е секи има ъпс енд даунс. Горската не е била на връо с шадоу но първите две са много хубави. Еле сикрета. От квото помня мацката беше мноо луда мадама. та поздрав за избора. Дрийм щеше я превежда но сериозно подходи преводача и така си остана.

Ааааа, многооо, многоооо жалко, Сънчо! Тайно се надявах провала да е в руския превод,а то било в нашия телевизор! Ейййй, направо ша са пукна от яд! Толкова прекрасен първи роман в поредицата, а третия така да го смърля... Публикувано изображениеНищо, като утешителна награда ще взема да иззобам втория от поредичката Ransom - ще си подаря един емоционално-великолепен подарък на сърцето за наближаващите празници.Публикувано изображение

Охооо трепач, Бродик е голям сладурин, мечка сравница ама ще излезе с меко сърце. Много се радвам, че всичко при Патрик и при Франсис Катрин всичко е наред, защото като каза, че има моменти в които много се реве, се стреснах да не стане някоя беля с тях или с бебока им. Аз напоследък го раздавам детегледачка, и докато малкия мушмурок спи имам време да й се наслаждавам на книжката, тя просто думи нямам. Джудит е толкова весела и позитивно настроена. Не е лесно да бъде сломена, но дори и да успеят да я наранят, тя се възстановява много бързо. А за Иън просто няма смисъл да говоря, героите на Джули винаги са ми били любимци. Толкова са силни, мъжествени, но и забавни и нежни. Е нежни е силно казано, че са си рогати говеда, но като го гледам до тук Иън не е чек толкова говедо, колкото примерно беше Алек. Едва ли може да има втори Алек. Та много ти благодаря Бобинце за положителните отзиви за книгата, направо ме надъхваш да я свърша по-бързо. Дай боже и време да имам, за тази цел, защото спрях да я чета и се върнах назад да превеждам, така като не знам какво се случва превода ми върви по-бързо. ;)

Инчеееее, стискам здраво палци дано по-скоро да стане превода, че нетърпението многократно да се насладя на тоз вълшебен роман, така мощно ма е загризало - до кокал, че ми иде да завия гласовито. Публикувано изображение

Навпрочем Боби, руснаците как превеждат името Gowrie, че нещо както и да го преведа не ми допада.

Инче, кръстили са го Гаури.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Инчеееее, стискам здраво палци дано по-скоро да стане превода, че нетърпението многократно да се насладя на тоз вълшебен роман, така мощно ма е загризало - до кокал, че ми иде да завия гласовито. Публикувано изображение

Инче, кръстили са го Гаури.

Като е готов първо на теб ще го дам. А иначе името, хъххх още го мисля, ама Гаури не ми допада. :ph34r:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Катое готов първо на теб ще го дам. А иначе името, хъххх още го мисля, ама Гаури не ми допада. :ph34r:

Ине, колкото и да не ти допада, мила, името си се произнася точно така. В момента имам колега англичанин и го помолих да ми пмогне с произношението. Без да се замисля, Лукас директно изстреля: ГаУри /у-то е с главна буква, за да се види къде е ударението/.

Все пак ние превеждаме, не пишем книгите, и това, че дадено име не ни харесва, не ни дава правото да го променяме, особено когато си звучи напълно нормално на български (изключвам варианти като Порция, Мърша и подобни. То дори и Порция не се произнася на английски по този начин, а като Порша/ъ.) Предполагам, си спомняш, че преди време имаше недоволство от страна на момичетата за променени имена във вече издадени книги.

Редактирано от shemett (преглед на промените)

Ине, колкото и да не ти допада, мила, името си се произнася точно така. В момента имам колега англичанин и го помолих да ми пмогне с произношението. Без да се замисля, Лукас директно изстреля: ГаУри /у-то е с главна буква, за да се види къде е ударението/.

Все пак ние превеждаме, не пишем книгите, и това, че дадено име не ни харесва, не ни дава правото да го променяме, особено когато си звучи напълно нормално на български (изключвам варианти като Порция, Мърша и подобни. То дори и Порция не се произнася на английски по този начин, а като Порша/ъ.) Предполагам, си спомняш, че преди време имаше недоволство от страна на момичетата за променени имена във вече издадени книги.

Аз на руснаците много вяра им нямам, като знам колко прескачат по време не превод. Затова и казах, че ще го мисля. Но щом си рекла, че ангилчанин го е превел ГаУри, ок, благодаря за помощта.

Уф, пусто любопитство- ами не издържах и ги подметнах на руски тез шотландци. Първата книга със сигурност е страхотна, а "предложението" за брак и сватбата ги слагам в ТОП 3 на култовите ситуации. Смятам още тази вечер по някое време да подметна и Бродик. Със сигурност ще ги дебна на български, просто на Джулито много й върви да пише за шотландци. Много й се отдава да опише един абсолютно твърдоглав и арогантен пън като сладурче

Уф, пусто любопитство- ами не издържах и ги подметнах на руски тез шотландци. Първата книга със сигурност е страхотна, а "предложението" за брак и сватбата ги слагам в ТОП 3 на култовите ситуации. Смятам още тази вечер по някое време да подметна и Бродик. Със сигурност ще ги дебна на български, просто на Джулито много й върви да пише за шотландци. Много й се отдава да опише един абсолютно твърдоглав и арогантен пън като сладурче

Пу че си лоша, дзвер такъв, подстрекателка. Още не съм стигнала до предложение или до брак. Я веднага да ми кажеш в коя глава се случва това, че ако ида да проверя няма да я преведа скоро, ми ще почна да я чета. И щом ще отмяташ Бродик, моля да ми вземеш това инфо, за сватбата, и за там да ми кажеш, да знам, към коя глава да се стремя да стигна по-бързо. И така и така си тръгнала мини и третата да кажеш как е тя. Говори се, че била слаба, ама ми е трудно да си представя, че може да съществува книга на Джули, която да не ми хареса. Та много ще те обичам, ако ми подшушнеш малко как е.

Аз пък като пълен нарцис, когато не превеждам, в момента чета "Венчило с варварина" мъмммм колко ми е хубава книжката. Който не я е чел да я чете иначе ще го набия.

Аз пък като пълен нарцис, когато не превеждам, в момента чета "Венчило с варварина" мъмммм колко ми е хубава книжката. Който не я е чел да я чете иначе ще го набия.

Отивам да я чета, че ще си отнеса някой пердах :D Аз не съм чела исторически от година може-би. Като ги подхванах разните ченгета, пехотинци, сега и вампири, и нещо не стигам да се върна във времето :P Но Венчило с дявола си ми остава една от любимите книги. Наистина трябва да прочета и втората част.

Отивам да я чета, че ще си отнеса някой пердах :D Аз не съм чела исторически от година може-би. Като ги подхванах разните ченгета, пехотинци, сега и вампири, и нещо не стигам да се върна във времето :P Но Венчило с дявола си ми остава една от любимите книги. Наистина трябва да прочета и втората част.

Оооо като нищо съм те напердашила. ПОчвай я. Ще срещенш отново Джйми и Алек. Сладката им щерка и ще се насладиш на една прекрасна история ала Джули Гарууд. Книгата е първият ми превод и една от най-любимите ми книги. :*

Пу че си лоша, дзвер такъв, подстрекателка. Още не съм стигнала до предложение или до брак. Я веднага да ми кажеш в коя глава се случва това, че ако ида да проверя няма да я преведа скоро, ми ще почна да я чета. И щом ще отмяташ Бродик, моля да ми вземеш това инфо, за сватбата, и за там да ми кажеш, да знам, към коя глава да се стремя да стигна по-бързо. И така и така си тръгнала мини и третата да кажеш как е тя. Говори се, че била слаба, ама ми е трудно да си представя, че може да съществува книга на Джули, която да не ми хареса. Та много ще те обичам, ако ми подшушнеш малко как е.

Бе не съм чак толкова лоша, само малко :tongue2: За първата книга- метни един поглед някъде от средата на 9 и цялата 10 глава. Но нали се сещаш при Джулито как шотландец предлага брак. Ако челядта не ме приспи по никое време ще сгащя Бродик още тази вечер, така че скоро ще се отчета за негова англичанка

Бе не съм чак толкова лоша, само малко :tongue2: За първата книга- метни един поглед някъде от средата на 9 и цялата 10 глава. Но нали се сещаш при Джулито как шотландец предлага брак. Ако челядта не ме приспи по никое време ще сгащя Бродик още тази вечер, така че скоро ще се отчета за негова англичанка

Златна си. Ако тая нощ не мигна, за да се докопам до 9-та то пък на. Приятен ти Бродик. :wink12:

Бродик е прасе ;) Абсолютно и очарователно прасе, даже забрави да спомене на горкото момиче, че са се оженили. Направо върховен идиот. Реших снощи да метна само по диагонал да видя за какво става въпрос и отнесох до 3 сутринта. Честно казано книгата за него ми допадна даже повече от първата, а като се има предвид какви сладури са там... Когато спра да ходя като зомби ще седна и ще си я прочета нормално и на спокойствие и след това смятам да видя какво толкова не й харесват на третата книга

Бродик е прасе ;) Абсолютно и очарователно прасе, даже забрави да спомене на горкото момиче, че са се оженили. Направо върховен идиот. Реших снощи да метна само по диагонал да видя за какво става въпрос и отнесох до 3 сутринта. Честно казано книгата за него ми допадна даже повече от първата, а като се има предвид какви сладури са там... Когато спра да ходя като зомби ще седна и ще си я прочета нормално и на спокойствие и след това смятам да видя какво толкова не й харесват на третата книга

Ха ха спечели ме с първото изречени, многои обичам говеда и прасета. Ама то да си кажа, личи, че е доста опак още от първата книга. Мхм, с радост ще го отметна и него :*

Ша ма накарате ся разметам листи приповня що толкоз ми беше зор принтя. Обожавам първите две ама ич не повни що шадоу нещо ма издразни и измлатих кисне у папката без втори прочит.

В момента чета втората книга на "Роза през зимата".Първата книга малко ме разочарова в началото,но сега вече ми стана интересно :)

В момента чета втората книга на "Роза през зимата".Първата книга малко ме разочарова в началото,но сега вече ми стана интересно :)

Ооооо, тази книга помня как преди години на всички сергий имаше само първата книга, защото втора е по-хубава, и никъде не можех да намеря втора. Прочетох първа и сигурно, чак след 5 месеца прочетох втората. Но си заслужаваше чакането. :P

Мислех да подхвана едни вълци, ама ми се отвори пътуване и вместо това подхванах един вампир милионер. Много смях падна. По едно време във влака ме гледаха много странно, но това не ме спря да се кикотя с глас. Който се чуди, да спре и да я подхваща. Страхотни образи, свежо чувство за хумор и доста по- различни вампири от досега четените. Има си дори и "вампирски секс" ;) .

Мислех да подхвана едни вълци, ама ми се отвори пътуване и вместо това подхванах един вампир милионер. Много смях падна. По едно време във влака ме гледаха много странно, но това не ме спря да се кикотя с глас. Който се чуди, да спре и да я подхваща. Страхотни образи, свежо чувство за хумор и доста по- различни вампири от досега четените. Има си дори и "вампирски секс" ;) .

Толкова ми е писнало вече от вампирски поредици дано да е по различна от останалите не съм много сигурна дали да я подхващам мога ли да който друк я прочете да сподели :)

Аз чета Братстовото 4 :ph34r: По плана трябваше да започна Среднощен ловец, но се възползвах от 25% намаление на книгите в Карфур и си "купих" Бъч. И докато си казвах, че само ще погледна как започва, бях отнесла 100стр :) Бъч много ме кефи, но Мариса ме дразни още от първата книга. Много безхарактерна ми се струва. Особено на фона на другите мацки. Ще я видим как ще се държи до края на книга. Вчера си купих най-накрая електронната книга за Вишъс :) Много съм щастлива, че доживях да я пуснат. Само се надявах поне и 6-та да я има електронна. Та не знам дали Среднощният ловец ще го вмъкна преди или след Ви :wink12: Зависи как ще свърши четвъртата...

Аз чета Братстовото 4 :ph34r: По плана трябваше да започна Среднощен ловец, но се възползвах от 25% намаление на книгите в Карфур и си "купих" Бъч. И докато си казвах, че само ще погледна как започва, бях отнесла 100стр :) Бъч много ме кефи, но Мариса ме дразни още от първата книга. Много безхарактерна ми се струва. Особено на фона на другите мацки. Ще я видим как ще се държи до края на книга.

Вчера си купих най-накрая електронната книга за Вишъс :) Много съм щастлива, че доживях да я пуснат. Само се надявах поне и 6-та да я има електронна. Та не знам дали Среднощният ловец ще го вмъкна преди или след Ви :wink12: Зависи как ще свърши четвъртата...

Защо ли си мисля, че ще е след Ви :) Защото има едно много интересно откъсче в четвърта книга, което съм сигурна че ще ти прошепне да почваш Ви ;)

Вчера прочетох Кристалната пантофка. Отдавна и се канех, но чак сега и намерих време. Много ми хареса. Хем е съвременен любовен роман, хем има и нещо приказно и фантастично. И принцът много си го биваше

Аз в момента чета "Дръзка съдба" на Линда Хауърд. Кажи-речи съм преполовила книгата, но колкото и увлекателна да е, нещо й липсва. И имам чувството, че е по-честото появяване на Нийл, макар и да е в друг живот. Не би било ако писателката малко по-често разказваше и от двете лица, защото само от името на героинята е прекалено досадно и на момента скучно. Обичам описания, но нейните са по две-три страници и идва момента, в който ми се доспива.

Да видим какво ще се случи по-нататък, но книгата като цяло ми изглежда слаба за Хауърд.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.