Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Сега ако кажеш и кой точно е този чиклит, който ти е грабнал вниманието... Аз лично съм с противоречиви чуства към точно този жанр, макар че има няколко добри попадения, които съм чела, така че съм любопитна :)

• Отговори 1k
  • Прегледи 182,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега ако кажеш и кой точно е този чиклит, който ти е грабнал вниманието... Аз лично съм с противоречиви чуства към точно този жанр, макар че има няколко добри попадения, които съм чела, така че съм любопитна :)

Мале, голям съм хахо. След толкова приказки, изпуснах най-важното. :shy11: "Размерът има значение" ... заглавието е показателно, макар и не в смисъла на първата асоциация. :)

Любовта е опиат. Тъкмо я почнах, макар че съм гледал филма. Но пък нямам друго за момента.

Мале, голям съм хахо. След толкова приказки, изпуснах най-важното. :shy11: "Размерът има значение" ... заглавието е показателно, макар и не в смисъла на първата асоциация. :)

Ей,значи като видях Марша Мелоу реших,че определено ще я погледна тази книга ,която ти е харесала толкова ,а сега разбирам,че точно тази съм я чела.Наистина е суперска.„Размерът“ и Марша Мелоу са ми под номер 1 в списъка с четени чиклит.

Не съм съвсем на минус.Кой е обаче автора на Можеш ли да пазиш тайна?/Щом две от три са допаднали и на теб и на мен съм склонна да пробвам третата./

Не съм съвсем на минус.Кой е обаче автора на Можеш ли да пазиш тайна?/Щом две от три са допаднали и на теб и на мен съм склонна да пробвам третата./

Авторката е Софи Кинсела.

Лично аз бих препоръчала поредицата Аз обичам....... на Линдзи Келк Досега са излизли три - Аз обичам Ню Йорк; Холивуд и Париж - "почти" чиклити и са свързани

Мерси ще ги видя тези трите.А тази на Софи Кинсела я почнах.Много ми харесва.

Прочетох „Рай в Тексас“ на С.Е.Филипс – очарователен роман, наситен с много емоции, хумор и жив диалог. За сетен път аторката доказва,че е превъзходен разказвач на любовни истории, много близки до реалния живот. Изобщо цялата поредица за футболистите от „Чикаго старс“ е завладяващо четиво, което ти се иска, след като си затворил последната страница на някоя от книгите, да започнеш да я четеш отначало. Главния герой – Боби Том, бивш състезател на „Чикаго старс“, напуснал футболната кариера, поради контузия, е поканен да играе главната роля в един филм. Пращат му асистентката на продуцента, главната Грейси – „сива мишчица“, родена и израсла в старчески дом, чийто собственици са били родителите й, да го придружава от Чикаго до снимачната площадка в Тексас. На Боби Том, заобиколен винаги с пишни глупави красавици, готови да лижат земята под него само за да се докопат до леглото му, невзрачната тридесетгодишна девственица изобщо не му прави впечатление и той се чуди как да се освободи от нея. Докато в един момент научава, че е уволнена и от съжалени я наема за лично негова асистентка, като запазва в тайна кой й плаща заплатата.Тъй като тя коренно се отличава от жените, с които главния е имал връзи, всички от родното му градче са много очудени, когато той на всеслушание(за да се отърве от тълпите жени, които непрекъснато го нападат)обябява, че с Грейси са сгодени. Тъй като външният й вид е доста занемарен, Боби Том решава,че трява да й направи „пълна промяна“. Преминала през фризьор, гримьор и нови дрехи се появява една нова Грейси по която започват да се заглеждат и други мъже. От тук започват разни весели и тъжни истории, които накрая довеждат до това, че двамата се влюбват един в друг. Но докато Грейси си го признава, Боби Том си мисли, че тя е само приятелка, която може да замести със стария кръг ухажьорки. Идва една много хубава сцена – след като жестоко са се скарали и Боби Том, най-накрая признава пред себе си, че силно я обича и без нея живота му е празен, решава да поиска ръката й на едно празненство, пред всичките си приятели и познати, но Грейс му отказва под предлог, че тя „заслужава нещо по-добро“. Красивият, като бог „ Дон Жуан“, свикнал от шестнадесетгодишен жените да падат в краката му е отхвърлен от единствената жена, която някога е имала за него значение в живота му. Естествено романа завършва с хепиенд – „ и двамата се оженили и заживели щастливо“ Трябва да спомена също, че превода на книгата е професионално, много добре направен.Нарочно се вглеждах по-внимателно да намеря някаква слабост – не отрих. Сега с нетърпение чакам следващата „Бебето е мое“, която съм чела и мога да кажа, че също е много завладяваща, но друго си е да възприемеш историята и героите на роден език. И най-накрая БЛАГОДАРЯ на ЕЛИ, която ми купи и изпрати книгата, за да мога да й се насладя.

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Щастливка!Влюбена съм в романите на тази авторка!Доколкото се сещам щеше да има фен-превод на някое нейно произведение.Може ли да помоля за повече информация ако това е вярно!?

Щастливка!Влюбена съм в романите на тази авторка!Доколкото се сещам щеше да има фен-превод на някое нейно произведение.Може ли да помоля за повече информация ако това е вярно!?

Да, мила, превода е готов, остават редакциите на последните 5 глави, но тъй като едната от редакторките е в сесия, ще се наложи малко да почакате. Книжката се казва Just Imagine или още е известна под заглавието Райзън Глори.

Нашият - фен превод е под заглавието „Кой би повярвал“ и ако искаш да научиш малко повече в темата на форума„ От Дрийм Тийм за най-нетърпеливите“ има поснати 4 глави.

Благодаря много и за бързия отговор, и за превода.Знаех си,че трябва да се поразровя за повече информация,но всъщност съм хем от най-нетърпеливите,а като чета отделни глави не мога да се наслаждавам напълно , особено ако много ми хареса историята.Хиляди благодарности още веднъж!

"Да изгубиш сърцето си" чета...от проклятието ва Маклийн. Още съм съвсем в началото и нищо не мога да кажа за нея,но предната за Грег и Вениша беше страхотна...изключително забавна и си се смеех самичка ва работа. Първата за Фиона също беше много добра,но втората някак ме грабна повече. Изключително съм благодарна на тези,които са ги превели...и се надявам да има още,защото ми се струва,че май не са само 3 книги...все пак има още сумати братя...

"Да изгубиш сърцето си" чета...от проклятието ва Маклийн.

Още съм съвсем в началото и нищо не мога да кажа за нея,но предната за Грег и Вениша беше страхотна...изключително забавна и си се смеех самичка ва работа.

Първата за Фиона също беше много добра,но втората някак ме грабна повече.

Изключително съм благодарна на тези,които са ги превели...и се надявам да има още,защото ми се струва,че май не са само 3 книги...все пак има още сумати братя...

Има ве. Петима са. Живи здрави всичките ще ви забавляват. Радвам се че ти допада поредицата. Аз лично към Дуги си имам слабост.

Събота и неделя си правих маратон. Докато топлих кокали пред камината прочетох На ръба на гроба, Изкуплението на Аякс и Любов на разсъмване. Боунс и Кат са любимата ми двойка. Тръпнех докато четях. Хем препусках за да видя какво става, хем ми се плачеше ,че свършва. Много действие, нови герои и финал, който те оставя без дъх. Изкуплението на Аякс е книга 1 от Заветът Мефисто. Доста й се чудих. Звучеше прекалено тийн, но се реших и не съжалявам. Няма вампири, върколаци или вещици, а облечени в черна кожа 6 - братя( звучи познато нали?). Тези сладури са синове на падналия ангел Мефисто и познайте... работят за Луцифер. Спасението за душите им идва от договора м/у Луцифер и Бог- трябва ба обичат и да бъдат обичани безрезервно от Авано( потомки на дъщеря на Ева родена преди грехопадението). Втората книга за Хатауей малко ме разочарова. Очаквах повече от Кев. Това инатливо магаре за малко да загуби любовта на живота си с неговата неспособност да забрави миналото си. Уин от своя страна трябваше повече да се бори за него. Но съм доволна от развръзката и това, че Кам и Кев откриха кои са.

Редактирано от galileo414 (преглед на промените)

...........Изкуплението на Аякс е книга 1 от Заветът Мефисто. Доста й се чудих. Звучеше прекалено тийн, но се реших и не съжалявам. Няма вампири, върколаци или вещици .......

Мила, много ми помагаш - и аз имам същите съмнения, та за момента се въздържах, че на всичко отгоре е и поредица - голямо чакане ще падне.

Втората книга за Хатауей малко ме разочарова. Очаквах повече от Кев. .............. Но съм доволна от развръзката и това, че Кам и Кев откриха кои са.

И за това благодаря, някак си очаквах този младеж да е инатлив и мъъъничко глупав. Радвам се да разбела, че съм познала. ;)

Снощи на едън дъх прочетох "Блюбен до безумие " и съм тоъално влюбена :love: Във книгата има много романтика , интрига и много забавни моменти . Главният е тотална десятка ;) Не знам защо , но за момент книгат ами напомни за книгата на Линда Хауърд " Онази нощ" , може би защото и в двете книги става въпрос за среща межу "стари познати и незавършена история". Със сигурност ще я препрочета отново ::))))

Още снощи успях да изям с кориците "Рай в Тексас". Наистина страхотна книга, но честно да си призная на моменти Боби Том ми идваше малко по- инфантилен отколкото трябва. Направо ми се искаше да го наритам, че да вземе да порастне, макар че Грейс определено му го върна подобаващо. Доста се смях на финала на книгата, определено Сюзън Елизапет Филипс има страшно чуство за хумор. И в интерес на истината направо се влюбих в историята на Уей и Сузи. Лошите момчета си остава лоши доживот ;)

Този месец ще съм на тема "отмъщение", "докосване" и "компрометиране" със Стела Камерън:

- Магическо докосване

- Само твоето докосване

Дочетох "Внимавай в картинката" на Кристина Дод - много приятна книжка - забавна и остроумна.

Днес свърших "Грешница на любовта" на Барбара Смит и много ми хареса.Беше някак по-различна и не толкова банална. Сега се чудя с какво да продължа..има няколко,които ми харесват,но са сканирани и на телефона не мога да ги чета :( Но вс еще си намеря де :)

Я сега да кажа какво прочетох. Мислех да пропусна "Влюбен до безумие", ма пусто любопитство... - и слава богу! Историята е забавна, мъничко затрогваща, малко луда главна и лошо момче - абе има си от всичко. Далеч съм от мисълта, че не сме срещали нещо подобно като история, но когато е написано увлекателно, това няма значение. А за да се усети красотата на разказа, значи, че екипът, който ни е поднесъл книгата си е изпипал работата. Много се изкефих, че на моменти /в подходящите моменти /и с мярка, е използван жаргон - доста често ми "лустросват" книгите, което малко ги отдалечава от целта - да звучат истински. Ми л~ното си е ла~но, не е екскремент!

Много съм доволна, че си купих книжката, още повече, че за мен авторката е нова.Щастлива съм от формата, много приятна изненада. Предния път мрънках, за кофти оформени абзаци и разни други неща - е което си е, си е. Книгата е изпипана! /каквото и да има , то е против уроки :P / .

Таааа, кога излиза следващата? ;)

А аз тези дни открих топлата вода. Не бях чела нищо на Сюзън Елизабет Филипс, и започнах с "Рай в тексас". Страхотна книга. Главния е опак, противоречив, с леко извратено чувство за хумор, но като цяло добра душа и умен мъж. Главната е срамежлива, свенлива и добродушна. Той буквално й се качва на главата, но въпреки това, книгата е прекрасна. Е вярно по едно време ми идеше да удуша Боби Том, но ех, ако нямаш желание да удушиш главния в книгата, значи книгата е скучна. После снощи по едно време се заех с "Избрах теб" първата книжка от поредицата. Та и тук главния голямо прасе, а главната голяма актриса. Милата е преживяла много, но на мен лично не ми допадна проипадналия образ който си бе изградила пред хората. Но все пак книжката беше много хубава. Хареса ми да видя Боби Том в по-ранният му стадий, голям сладурин е като малък. Отделно супер много ми хареса емоциите и всичко свързано с американския футбол. Щеше да е хубаво играта да присъства и във втората книга, но дай боже поне в третата да се пренесем отново на терена. Иииии като споменах третата, ох, вече потривам доволно ръце, много обичам книги с такава тематика, където главната решава да бъде самотна майка и си харесва един "жребец" без да го попита, той какво мисли по въпроса, че ще има дете без да бъде уведомен. Ибис много добре направиха, че между вампирските-фентъзи книжки решиха да наместят нещо по-обикновено. Вече ми беше писнало от милионите вампирски поредици, които се навъдиха. Ще чакам с ОГРОМНО нетърпение книжката "Бебето е мое" :mark:

А аз тези дни открих топлата вода. Не бях чела нищо на Сюзън Елизабет Филипс, и започнах с "Рай в тексас". Страхотна книга. Главния е опак, противоречив, с леко извратено чувство за хумор, но като цяло добра душа и умен мъж. Главната е срамежлива, свенлива и добродушна. Той буквално й се качва на главата, но въпреки това, книгата е прекрасна. Е вярно по едно време ми идеше да удуша Боби Том, но ех, ако нямаш желание да удушиш главния в книгата, значи книгата е скучна. После снощи по едно време се заех с "Избрах теб" първата книжка от поредицата. Та и тук главния голямо прасе, а главната голяма актриса. Милата е преживяла много, но на мен лично не ми допадна проипадналия образ който си бе изградила пред хората. Но все пак книжката беше много хубава. Хареса ми да видя Боби Том в по-ранният му стадий, голям сладурин е като малък. Отделно супер много ми хареса емоциите и всичко свързано с американския футбол. Щеше да е хубаво играта да присъства и във втората книга, но дай боже поне в третата да се пренесем отново на терена. Иииии като споменах третата, ох, вече потривам доволно ръце, много обичам книги с такава тематика, където главната решава да бъде самотна майка и си харесва един "жребец" без да го попита, той какво мисли по въпроса, че ще има дете без да бъде уведомен. Ибис много добре направиха, че между вампирските-фентъзи книжки решиха да наместят нещо по-обикновено. Вече ми беше писнало от милионите вампирски поредици, които се навъдиха. Ще чакам с ОГРОМНО нетърпение книжката "Бебето е мое" :mark:

Ине, мойта препоръка за да се докараш съвсем на кеф, продължи и прочети „Знойни сънища“. А най-горещо ти препоръчвам да прочетеш „ Да целунеш ангел“ от същата авторка.Чела съм я най-малко десетина пъти и всеки път се разтопявам от кеф, романа е просто невероятен.

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Ине, мойта препоръка за да се докараш съвсем на кеф, продължи и прочети „Знойни сънища“. А най-горещо ти препоръчвам да прочетеш „ Да целунеш ангел“ от същата авторка.Чела съм я най-малко десетина пъти и всеки път се разтопявам от кеф, романа е просто невероятен.

Ох абе гледах я тая "Знойни сънища", ама вдовиците много ме дразнят. Видях, че е от поредицата, ама не знам дали ще успея да се прежаля. Не че нещо, ама като седнат да реват за умрелия си мъж, и да се тюфкат, че му изневеряват с главния, ми иде да си направя едно харакири. "Да целунеш ангел" не е от поредицата нали? Ще ида да я издира да видя за какво иде реч.

Ох абе гледах я тая "Знойни сънища", ама вдовиците много ме дразнят. Видях, че е от поредицата, ама не знам дали ще успея да се прежаля. Не че нещо, ама като седнат да реват за умрелия си мъж, и да се тюфкат, че му изневеряват с главния, ми иде да си направя едно харакири. "Да целунеш ангел" не е от поредицата нали? Ще ида да я издира да видя за какво иде реч.

тая вдовица, мила, изобщо не се тюхка за мъжа си, щото го мрази и в червата, но пък имаче е много бойка и горда. Страхотен образ докато се намърда на работа при главния. А „ Да целунеш ангел“ е съвсем отделна книга. Бивш дипломат жени незаконната си дъщеря (която е свикнала на лесен живот с майка моден модел) за един готин мъж, който после се оказва единствен наследник на руската корона( и се казва Алекс - мъжко име, което обожавам).Уговорката е за 6 месеца брак.Той я завежда да живеят в цирк, където временно изпълнява длъжността управител. Аууу и тук стават различним смешни и тъжни истории, които водят до промяна и на двамата главни – тя се научава на нещата от живота, а той се научава да ОБИЧА..Най-интересни са ми тук моментите когато Дейзи, която имаше страх от малки кученца, се научи да спи в краката на малкото слонче или в клетката при тигъра.

тая вдовица, мила, изобщо не се тюхка за мъжа си, щото го мрази и в червата, но пък имаче е много бойка и горда. Страхотен образ докато се намърда на работа при главния. А „ Да целунеш ангел“ е съвсем отделна книга. Бивш дипломат жени незаконната си дъщеря (която е свикнала на лесен живот с майка моден модел) за един готин мъж, който после се оказва единствен наследник на руската корона( и се казва Алекс - мъжко име, което обожавам).Уговорката е за 6 месеца брак.Той я завежда да живеят в цирк, където временно изпълнява длъжността управител. Аууу и тук стават различним смешни и тъжни истории, които водят до промяна и на двамата главни – тя се научава на нещата от живота, а той се научава да ОБИЧА..Най-интересни са ми тук моментите когато Дейзи, която имаше страх от малки кученца, се научи да спи в краката на малкото слонче или в клетката при тигъра.

Охоооо само с името му ме зариби, обожавам името Александър и най-вече производното му Алек. Самоче ти имаш ли я мило на компа? Че я открих само в читанката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.