Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

• Автор

"Дейли Мейл": Алонсо във Ферари от 2008 г.

Световният шампион Фернандо Алонсо от следващата година ще кара за Ферари, пише в-к "Дейли Мейл". Британското издание е на мнение, че испанецът със сигурност ще напусне Макларън заради шпионския скандал и влошените отношения с шефа на тима Рон Денис. 26-годишният Алонсо има договор със "сребърните стрели" за още две години, но едва ли ще го изпълни заради напрежението, което съществува между него и съотборника му Люис Хамилтън.

Според "Дейли Мейл" испанецът ще заеме във "Ферари" мястото на Фелипе Маса, а бразилецът ще поеме към Тойота. В същото време и шефът на Реон Флавио Бриаторе се опитва да привлече Фернандо Алонсо да се върне в тима през следващия сезон. Както е известно, испанецът триумфира със световната титла през последните две години именно с френския екип, но тази година реши да поеме по нов път и се присъедини към отбора на Макларън.

"Обстановката в Макларън не се отразява добре нито на отбора, нито на Фернандо, коментира Бриаторе. - Ние си имаме наш специфичен подход към пилотите ни. При нас Алонсо се чувстваше в свои води и се разбираше прекрасно с всички. В момента на него най-много му липсват именно тези връзки с останалите хора от екипа. Той не се вписва в атмосферата на Макларън."

Източник: ТопСпорт

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Добре, де :ph34r: Не се изразих правилно. Слабаци са сега, но това не е толкова характерно за тях. Бях им върл фен, когато бяха с Уилямс и Бенетон, а после и с Алонсо. Исках и аз да си взема Лагуна като твоята, но вместо това взех Форд ;) И все пак не мислиш ли, че точно френската марка Мишлен помогна много на сънародниците си? Аз си мисля, че това е нормално, както Бриджстоун държаха на Ферари и заради което се случи това с Макларън сега. Интересно ми е да чуя мнението ти по въпроса :P

Мозли: Макларън все още може да бъде изхвърлен за 2008 година

”Надявам се това да не стане”, заяви той

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Макс Мозли предупреди, че последиците около шпионския скандал във Формула 1 все още не са приключили. Според него все още е твърде възможно отборът на Макларън-Мерцедес да бъде наказан с отстраняване от надпреварата за сезон 2008. Както е известно, предстои обстоен анализ на болида на „Сребърните стрели” за следващия сезон и ако се установи, че създаването му е било базирано на информация от Ферари, британският отбор най-вероятно ще понесе ново наказание.

”Макларън може да бъде излючен от надпреварата за сезон 2008. Ако има сериозно доказателство, че информацията от Ферари е оказала влияние при дизайна на новия им болид, трябва много сериозно да се замислим за участието им в шампионата за 2008 година. Надявам се, че това няма да се случи”, заяви той. Мозли категорично отрече теориите, че шпионският скандал е следствие от сблъсък между самия него и Рон Денис. „Аз не мразя Рон. Да, имали сме някои неразбирателства в миналото, но това не означава, че имаме някаква лична вражда”, заяви Мозли.

formula1.bg

Няма какво да плаши Мозли той направи необходимото да съсипе този шампионат. Пък и целта беше да се дискредитира Макларън, а това е постигнато вече.

Хамилтън и Алонсо ще обсъдят поведението си на пистата този уикенд

"Аз също мога да бъда агресивен", заяви Люис.

Публикувано изображение

Пилотът на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън иска да обсъди със съотборника си Фернандо Алонсо поведението на двамата на пистата, за да не се получават повече инциденти между тях. Британецът още е разочарован от агресивното поведение на Алонсо в първия завой след старта на Гран при на Белгия. Досега той не е имал възможност да разговаря с Фернандо по случая и се надява битката за титлата между двамата да не предизвиква повече инциденти.

"И за двама ни е важно да бъдем предпазливи и да не забравяме, че сме съотборници. Ще разговарям с него преди надпреварата на „Фуджи”, защото не сме общували от последното състезание в Белгия”, заяви Хамилтън. „Винаги съм се опитвам да остана на пистата с честно поведение към останалите пилоти, но ако това е начинът, по който той се бори за място, аз също мога да бъда толкова агресивен. Въпреки това няма да предприемам глупави рискове. Нямам какво да губя, а той защитава световната си титла, напрежението върху него е огромно”, завърши англичанинът.

formula1.bg

Алонсо вече ще "говори на пистата"

Фернандо не вижда причина да напуска Макларън

Пилотът на Макларън-Мерцедес Фернандо Алонсо заяви, че вече ще “говори на пистата”. Испанецът ще остави действията му на трасето да говорят сами за себе си. Така Алонсо отговори индиректно на своя шеф Рон Денис, който по време на изслушването пред Световния автомобилен съвет призна, че отношенията между двамата са много студени и те не си говорят. Алонсо бе притиснат отново от медиите в Япония във връзка с ролята му в шпионския скандал, който коства на неговия отбор 100 милиона долара и отнемане на точките за конструкторския шампионат.

"Нямам какво да кажа във връзка с шпионския скандал. Ще отговоря на всички спекулации с представянето си на пистата. Много от нещата, казани във връзка със скандала са измислици и лъжи”, сподели Алонсо. „Няма да прекарвам всеки ден в обяснения за всеки слух, написан по мой адрес. В момента съм напълно концентриран за предстоящите три състезания до края.”

По повод спекулациите около преминаването на испанеца в друг отбор през 2008 година, той заяви, че има договор с Макларън-Мерцедес и не вижда причина да го прекратява преждевременно.

„Имам договор с Макларън за следващата година и не виждам причина да го прекратявам”, заяви Алонсо. „Отношенията и работата ми с инженерите, механиците и с всички от отбора от началото на годината до сега са много добри. Всички са големи професионалисти, много фокусирани в работата си и дават всичко, на каквото са способни, за да се представям на ниво. Спечелих четири състезания, завърших няколко пъти на подиума и се боря за титлата, така че сега всичко е наред и съм доволен от работата ми в отбора”, завърши той.

formula1.bg

• Автор

Кими Райконен с най-добро време на първата тренировка

Финландският пилот на Ферари Кими Райконен постигна най-добро време на първата свободна тренировка преди неделната Гран при на Япония. На пистата "Фуджи" Кими завъртя най-бързата обиколка, постигайки 1:19:119 минути, а след него се нареди съотборникът му Фелипе Маса с 380 хилядни по-слабо време. Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън са съответно трети и четвърти с времена 1:19:667 за Алонсо и 1:19:807 за Хамилтън. Във временното класиране при пилотите продължава да води британецът Хамилтън, който има аванс от две точки пред Алонсо. Кими Райконен с Ферари е на 13 точки зад Хамилтън, а съотборникът му Маса на 20. До края на битката във Формула 1 остават само 3 старта - в Япония тази неделя, в Китай на 7 октомври и в Бразилия на 21-ви.

McLaren взеха 1-2 стартови позиции на пистата Фуджи

Публикувано изображение

Пилотите на McLaren Луис Хамилтън и Фернандо Алонсо спечелиха 1-ва и 2-ра стартова позиция в днешната квалификация на пистата Фуджи за ГП на Япония записвайки времена съответно 1:25.368 и 1:25.438. Кими Райконен и Фелипе Маса останаха на трета и четвърта позиция с времена 1:25.516 и 1:25.765.

Пълните квалификационни времена

mclarenbg.net

• Автор

Алонсо напуска Ф1 за една година ?

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун отново разбуни духовете, като заяви в Япония, че Фернандо Алонсо щял да си веме една година почивка от Гран при. Според британеца, Алонсо щял да ходи във Ферари, но само след като контрактът му с Макларън-Мерцедес изтече. Както е известно, двукратният световен шампион има договор с хората на Рон Денис до края на 2008 година. “Ще бъде ужасно, но нищо не може да се направи”, заяви пред журналисти на “Фуджи” Екълстоун. “Може би Денис ще му плаща заплатата, но няма да му позволи да кара за никой друг, както става понякога с инженерите. Алонсо има договор с Макларън, и ако Рон пожелае да остане в тима, Фернандо ще трябва да го направи”, допълни той. Екълстоун подчерта още, че би искал да види супер дуел между Алонсо и Хамилтън за световната титла. Разликата между двамата е само 2 точки. Според Бърни, дори може да се стигне до сблъсък на пистата по подобие на битките между Ален Прост и Аертон Сена от миналото.

Източник: formula1.bg

Всички други говорят само Алонсо мълчи. Бърни Екълстоун мрънкаше, че и Михаел Шумахер няма да напусне формулата пък той си прекрати кариерата. Мисля че Алонсо ще си каже къде отива взависимосто от това как ще завърши този сезон.

Във вторник по Евроком Пловдив ще дават някакво предавене с българския пилот на формула3000 Владимир Арабаджиев!Дали ще е възможно някой да го запише и да го качи!!!Много ще съм ви благодарна!!! :offtopic_s:

Алонсо подписва с Ферари след 2 г.

Фернандо Алонсо ще се състезава за Ферари след две години. Това намекна лично Бърни Екълстън в кратко интервю ден преди Гран при на Япония. Попитан как вижда бъдещето на двукратния световен шампион, шефът на Формула 1 сподели, че испанецът почти сигурно ще седне в кокпита на Скудерията. "Доколкото знам, Фернандо е решен да си почине от спорта за една година. Много му се насъбра в Макларън и мисля, че ще се възползва от мястото, което ще освободи Фелипе Маса догодина. Негов наследник ще стане Нико Росберг или Хейки Ковалайнен. Друга алтернатива не виждам", обяви босът.

Междувременно Люис Хамилтън започна нова война със съотборника си. Британецът, който досега винаги играеше ролята на послушния младок, за първи път нападна открито Алонсо. "Фернандо не е човекът, за когото го мислех преди сезона. Той не е това, за което се представя. Ако го бях запушил на старта в Белгия, никога нямаше да се добере до добра позиция. Сега съжалявам, че не го направих", изригна лидерът в класирането.

Британецът измъкна първото място под носа на Алонсо в квалификацията на мократа писта "Фуджи". Люис се закова на върха в последните секунди. Трети и четвърти останаха пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса.

в-к Стандарт

Това състезание май не беше за коли, а по плуване. Най-добре плуват негрите след тях финландците. Телевизиите проспаха случката с Алонсо(както БНТ проспа слънчевото затъмнение).Така че ако някой е разбрал защо отпадна испанеца моля нека да сподели.

• Автор

Хамилтън не иска Алонсо в Макларън

Люис Хамилтън, временен водач в класирането при пилотите и съотборник на настоящия световен шампион Фернандо Алонсо в Макларън заяви, че двамата трудно биха могли да изкарат още един сезон заедно. "Ако от тима искат да го задържат, нека го направят, но аз вече съм решил да остана тук. Ако Фернандо премине във Ферари, а аз остана в Макларън, нещата със сигурност ще бъдат по-добри. Този сезон ми даде възможност да преценя истинските си качества и ме накара да искам да постигна максималното в кариерата си", заяви британецът.

Тази година не успя никой, но догодина трябва някой да му подреже крилцата на негро. Амаче съм расист. :)

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

• Автор

Ралф Шумахер се разделя с "Тойота"

Германският пилот във Формула 1 Ралф Шумахер съобщи днес, че в края на този сезон ще напусне отбора на "Тойота". "След 3 години в "Тойота" реших да приема ново предизвикателство", съобщи Ралф Шумахер в комюнике, поместено в неговата официална страница в Интернет от Шанхай, Китай, където в неделя ще се проведе предпоследното състезание от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1. Публична тайна е, че ръководството на автомобилния концерн отдавна е недоволно от резултатите на пилота, който е един от най-добре платените в първенството. По неофициални данни малкият брат на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер получава годишно близо по 17 млн. евро от своя тим.

Източник: Дневник

...

Не, че нещо, но все пак си има дата и час на получаване този и-мейл. Та трудна работа да лъжат Ферари в случая. Както и да е.

Аз смятам, че Мерцедес са хакнали нещо abv.bg и затова скудерията не е получила писъмцето навреме.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

Малко смях във Формула 1 - интерпретации на цитатите във Формула 1

„Тимът свърши чудесна работа през уикенда.”

Означава: „Нямам никаква идея какво правят механиците по колата ми. Всички имат страхотно сложни имена и непрекъснато носят каски, така че никога не мога да ги различа. За съжаление гумите не могат да се сменят сами, а и автоматичната система за зареждане още не се е появила и ще се наложи да ги търпя, няма как.”

„Изпитвах затруднения с баланса на болида по време на състезанието.”

Означава: „Колата се държи като бобслей. Трябваше да стана състезател с шейни, вместо да се опитвам да карам тази купчина старо желязо.”

„Тази писта е много специална за мен”

Означава: „На тази писта постигнах единствената си победа, след като първите десет болида отпаднаха. Надали това ще се случи някога отново.”

„Имах добър старт, но на първия завой загубих няколко позиции.”

Означава: „Единственото, за което ме бива е да натискам педала на газта до край, когато се налага да въртя и волана едновременно с това нещата се объркват.”

„Беше трудно състезание.”

Означава: „Завърших последен, на две обиколки зад всички останали.”

„Мисля, че използвахме пълния потенциал на колата в това Гран при.”

Означава: „Това, че завърших 17-ти в никакъв случай не се дължи на липсата на каквито и да било пилотски умения.”

„Имах огромни проблеми с недозавиване в края на състезанието.”

Означава: „На колата просто не и е нужен волан. Тя така или иначе може да се движи само в една посока – право напред.”

„Пилотите ни свършиха чудесна работа през уикенда.”

Означава: „Момчетата толкова си могат, но докато спонсорите им плащат няма да има никакъв проблем в отбора.”

"Имаме много добри отношения вътре в отбора."

Означава: "Синината под окото ми не е от юмручното сбиване и мелето, което последва, докато обсъждахме различни стратегии в бокса."

...

Ха, ха, ха, винаги съм мислил нещо подобно, когато някои започнат да обясняват по тоя начин на нас простите зрители :)

Най-накрая ревлюто Алонсо ще диша прахта! :)

Алонсо е свикнал той да е лидера в един отбор...и сега Хамилтън му взе лидерството...и той като няма с какво да отвърне мрънка...този му виновен, онзи, всички са му виновни!

Ето, тази реклама показва истината :cant believe:

Редактирано от Raych (преглед на промените)

• Автор

Жан Тод: Болидите ни не издържат

Слабата надеждност на болидите на Ферари е основната причина Кими Райконен и Фелипе Маса да не са в борбата за титлата. Това обяви шефът на тима Жан Тод. "Трудно ще успеем да си върнем титлата в Маранело, защото болидите ни не са много надеждни. Достатъчно е да погледнем класирането, за да видим колко много важни точки загубихме по време на сезона. Фелипе нямаше шанс в Австралия, Великобритания и Италия, а Кими имаше проблеми в Испания и Германия. Ако не бяхме се провалили в тези състезания, в момента щяхме да сме много по-близо до водача в класирането", коментира Тод. Шефът на "черните кончета" обаче е доволен от представянето на пилотите през сезона. "Разполагаме с двама много добри пилоти. Кими и Фелипе демонстрираха, че могат да работят в екип. Те знаят, че отборът стои над всичко и че трябва да се отзоват винаги, когато екипът се нуждае от тях", каза още Тод.

Стюардите в Китай разследват поведението на Хамилтън на "Фуджи"

Наказанието наложено на Фетел, сега може да засегне и Люис

Публикувано изображение

Водъчът в класирането Люис Хамилтън е разследван от стюардите в Китай за поведението му по време на на Гран при на Япония при на второто излизане на колата за сигурност. Във ФИА са получили нови данни, свързани с поведението на британеца зад колата за сигурност, според които се смята, че той е допринесъл за сблъсъка между Марк Уебър (Ред Бул) и Себастиан Фетел (Торо Росо). Не се знае за какво доказателство точно става дума, но вероятно става въпрос за видеозапис, който показва прекалено интензивни спирания и ускорения на Люис зад колата за сигурност.

Според "Marca", веднага след финала съдиите на пистата ”Фуджи” в Япония имали заседание продължило цели седем часа. Не него били дискутирани маневрите на британеца, когато на пистата имаше Кола за сигурност. Според вестника, комисарите направили обстоен анализ на ”опасните маневри при спиране” на Хамилтън.

Говорител на ФИА потвърди, че стюардите действително разглеждат случая. Инцидентът между Уебър и Фетел не е бил хванат от камерите на Формула 1, но видео в Youtube, заснето от зрител, показва, че Хамилтън спира много рязко. Това кара Уебър да намали скоростта си, което изненадва Фетел, който няма добра видимост и удря австралиеца. Още миналата неделя веднага започна раследване на случая и Себастиан бе наказан с 10 позиции за старта на Гран при на Китай.

Според правилника на Формула 1, водачът на колоната трябва да поддържа дистанция до обиколката, в която се очаква колата за сигурност да се прибере. Въпреки това британецът постоянно спираше рязко и неочаквано пред преследвачите си и наказанието, което бе наложено на Фетел, сега може да засегне и Хамилтън, което ще бъде сериозен удар за него и амбициите му за титлата. Пилотът на Ред Бул Марк Уебър също заяви, че според него поведението на Хамилтън е допринесло за инцидента между него и Фетел и нападна остро британеца.

”Хамилтън наистина се представи много зле (He did a shit job бел.р.). Преди състезанието Люис обеща при подобен сценарий да поддържа темпото на Колата за сигурност, но той така и не го направи”, коментира Уебър.В същото време стана ясно, че именно шефът на Торо Росо Франц Тост е подсказал на съдиите за видеото в Youtube. Маневрата на Хамилтън в Япония може да видите ТУК!

Източник: formula1.bg

Редактирано от Geronimo (преглед на промените)

Фетел доказа, че трябва да си сложи диоптри! Не Хамилтъмн е виновен за това, че Фетел не може да кара. Това не бе единствената му катастрофа в Япония. Да, държа се в челото тоя младок, но колко поразии направи?

Ако видеото си е достоверно и се докаже това, Хамилтън би трябвало да бъде наказан жестоко - отнемане на 10 точки, и наказание за следващото състезание - стартиране от последната позиция!

Ако не реши така ФИА, значи яко са пристрастени към Хамилтън, което от своя страна е недопустимо!!!

Това видео също доказва, неразумното поведение на Хамилтън!!

Редактирано от Galleony (преглед на промените)

По-правилният клип е този: http://www.youtube.com/watch?v=_QJurnfxRm4&NR=1 и съдейки по него, Хамилтън с нищо не е виновен, хаде много се навъдихте хора които да го плюват. А скороста я увеличава и намалява за да поддържа поне някаква температура на гумите в тоя дъжд. Това, че Фетел не можа да спре на време, не е проблем на Хамилтън.

Големи критики, голямо нещо отнесе тоя човек... според мен никой не приема талантите, като такива... първо трябва да се плюе, както всъщност беше и случая с Алонсо...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.