Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3 март - Национален Празник на България

Featured Replies

Честит празник !

Развейте пред дома си българското знаме !

• Отговори 270
  • Прегледи 144,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит празник!   

• Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней.     Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край.      

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Публикувани изображения

• 11 месеца по-късно...

Честит празник!

Честит празник на всички българи! Тия дни се наслушах в медиите, как сме се гордеели едва ли не с робството. Всеки втори идиот по националното радио почва с това, че българина се опирал на робството в миналото, защото нямал друго. Аз го казах - само идиот може да твърди това!  Други пък твърдят, че българина е оцелял 5 века и че това било доказателство, че не бил роб. Веднага ще попитам. Защо по някои сметки България преди падане под турско е имала население 6 милиона човека, а след освобождението около 3 милиона без да броим поробените все още територии? и това при 2 милиона изселени "турци". Къде отидоха поколенията на тия 6 милиона българи или български поданици преди падането ни под Турско робство? И защо държави, които не са били поробени имат население от по 50-60 милиона човека и повече дори? Франция, Италия, Германия, Испания, днешна Турция... Замислете се само над това и отговорете, имало ли е робство или не по българските територии!!! разбира се, оцеляват тия, които се приспособяват. Нека почетем тия, които не успяха да се приспособят и загубиха главите си. Нека потъжим за тия, които се приспособиха и смениха вярата си. 

преди 7 минути, Кико написа:

Честит празник на всички българи! Тия дни се наслушах в медиите, как сме се гордеели едва ли не с робството. Всеки втори идиот по националното радио почва с това, че българина се опирал на робството в миналото, защото нямал друго. Аз го казах - само идиот може да твърди това!  Други пък твърдят, че българина е оцелял 5 века и че това било доказателство, че не бил роб. Веднага ще попитам. Защо по някои сметки България преди падане под турско е имала население 6 милиона човека, а след освобождението около 3 милиона без да броим поробените все още територии? и това при 2 милиона изселени "турци". Къде отидоха поколенията на тия 6 милиона българи или български поданици преди падането ни под Турско робство? И защо държави, които не са били поробени имат население от по 50-60 милиона човека и повече дори? Франция, Италия, Германия, Испания, днешна Турция... Замислете се само над това и отговорете, имало ли е робство или не по българските територии!!! разбира се, оцеляват тия, които се приспособяват. Нека почетем тия, които не успяха да се приспособят и загубиха главите си. Нека потъжим за тия, които се приспособиха и смениха вярата си. 

Поколенията на тези българи беше избито през робството или крадено... но това е тема на друг разговор. Не е много уместно според мен да пишем тук политически коментари.

преди 11 минути, _Uzunov_ написа:

Поколенията на тези българи беше избито през робството или крадено... но това е тема на друг разговор. Не е много уместно според мен да пишем тук политически коментари.

Темата - 3 март, Национален Празник на България. Темата не е - да се поздравим за празника. Или аз нещо бъркам? казвам, какво глупости слушам тия дни по Хоризонт, понеже съм си пуснал радиото и слушам какви ли не коментари за 3 март. Не ми харесва това, че ме изкарват едва ли не, че се гордея с това, че съм бил роб. Няма такова нещо. Фактите са тия, които написах горе - българите са стопени при Освобождението си. Никой не може да оспори това. Никой не може и да оспори, че българи са били продавани на пазари за роби и че са били оковавани във вериги. и да ми казва, че имало владичество или съжителство, е срамно! Съжителство е имало за предателите и страхливците! Истинските българи или не са живи или са оцелели по трудния начин - гонени и преселвани. Разбира се, да не забравяме и тия, които са сътрудничели на поробителите. Но такива измекяри има и днес - ония, дето си дадоха гъзовете на САЩ и тем подобни! 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

За този термин "съжителство" трябва да лежи в затвора този, който го е казал, или въвел в учебниците!

Съдбата на Родината от край време е тежка.50-60 милиона на сегашната територия,дори плюс Македония е невъзможно.Плюс и тая година,за пореден път ви отвлякоха вниманието драги съфорумници.За всички бе ясно,че тая реформа с образованието нямаше да стане.Ама трябваше да прикрият доклада на ЕС.Шарени пилета ви хвърлиха.Няма значение какво твърди тоя и ония професор.Българинът дълбоко в сърцето си знае за робството.Не си мислете,че когато мажем турците през Първата Балканска тия подвизи са просто така.Хората отиват доброволно и с мъст в сърцето си колят турците.И до ден днешен както знаете в Кралството се говори за Одрин и Генерал Вазов.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Честит празник!

Малко инфо тук - http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/pet-neshta-koito-ne-znaem-za-treti-mart-video-6050862

Лично чух циганин да пожелава "Честит 3-ти март!" на турци:) Малко смешно, ама след време няма да е. В Крумовград не останаха много българи и на 1-ви т.мес. като бях на погребение трябваше да се помага и помагаха и турци. Последния българин в града със сигурност няма да го погребват българи.

П.П. Извинявам се за извънтемието.

Честит Празник на всички!

Честито освобождение на България от турско робство!

Spoiler

Здравствуйте, братушки!

– Мамо, мамо, я ги виж!

– Що е? – Идат, погледни ги.

С пушки, с саби... – Що стоиш?

Скоро, чедо, поздрави ги!

Тях ги Бог прати насам,

да помагат, чедо, нам. –

И детето дава крушки

на солдатите без страх

и крещи на тях:

здравствуйте, братушки!

Генералът кат орел

ескадроните повежда,

а орачът се запрел

и омаян ги изглежда:

чини му се, че е сън...

Изведнъж с туптенье, с звън

приближават кат вихрушки.

Той си шапката свали

и ги поздрави:

здравствуйте, братушки!

Шипка! Шипка! Гръм се чуй.

Гурко мина планините!

Радост, чудо беше туй!

И на Тракия момите

срещат храбрите борци

и покриват със венци

техни глави, коне, пушки...

И кат стискат им ръце,

викат от сърце:

здравствуйте, братушки!

Как са горди тез момци!

Един казак варди, гони

хиляди злодей, крадци –

цели турски легиони.

И народа с лик засмен,

като гледа вече в плен

тия полкове хайдушки,

на казаците добри

тъй благодари:

здравствуйте, братушки!

Русе, 1878 Иван Вазов

Честит Празник

http://www.youtube.com/watch?v=W72E3_MuJ0M

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 7 часа, Кико написа:

Темата - 3 март, Национален Празник на България. Темата не е - да се поздравим за празника. Или аз нещо бъркам?  

:offtopic_s:

Не разбирам защо трябва да се правиш на умряла лисица...

Раздела е "Празници, поздрави, честитки", а темата от години и една и съща - който иска поздравява за празника, а който не иска и не е съгласен, просто подминава.
Трудно ли е да си пуснеш/пуснете тема за 3-ти март в Политика, Новини, История или ако щеш в Религия и мистика и там да си разтягате локумите, да си развивате теориите, да обяснявате как се чувствате и бла бла бла квотощете.
Вече всеки раздел е оплескан с всевъзможни глупости, а после тичате при Калин да се оплаквате, че модераторите ви трият постовете...
Аман!

Извинявам се на всички за офтопика, но ще го махна след малко, когато цитирания даде знак, че е видял написаното от мен.

Едит: ще оставя постовете, че написаното отдолу ме кара да строя магистрали!!!

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 2 минути, algor написа:

:offtopic_s:

Не разбирам защо трябва да се правиш на умряла лисица...

Раздела е "Празници, поздрави, честитки", а темата от години и една и съща - който иска поздравява за празника, а който не иска и не е съгласен, просто подминава.
Трудно ли е да си пуснеш/пуснете тема за 3-ти март в Политика, Новини, История или ако щеш в Религия и мистика и там да си разтягате локумите, да си развивате теориите, да обяснявате как се чувствате и бла бла бла квотощете.
Вече всеки раздел е оплескан с всевъзможни глупости, а после тичате при Калин да се оплаквате, че модераторите ви трият постовете...
Аман!

Извинявам се на всички за офтопика, но ще го махна след малко, когато цитирания даде знак, че е видял написаното от мен.

Извинявам се, аз никога не чета коя тема къде е пусната. Ами ако тая тема е пусната в нови конфигурации, трябва ли да говоря за PC  с име "3-ти март"? Или ако ти преди малко си я преместил тук? Може и това да стане, нали? Оправи тогава заглавието - поздрави. Щото аз ако търся някоя програма, трябва да пиша задължително "търся" в заглавието, нали? Ако не пише се трие. И каква е разликата с тая тема? Я прочети пак заглавието. Сори, пак се извинявам че писах. Вземам си думите обратно и не поздравявам никой с празника. 

• 11 месеца по-късно...

Честит празник на всички Българи! Поздрав с една хубава песен на Епизод - най българската група!!!

Мда. Гледам колко българи има във форума. Точно двама досега. Иначе платени тролове в темите за Сирия и Украйна много.  

Ей с тия пичове пихме питиетта си в една кръчма навремето. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.