Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

преди 1 час, capnemo написа:

Въпросът е защо трябва да се гордеем с този Атанасов? Само не ми споменавайте първия компютър :D

(отправка Z1, 1936-38г., Z3, 1941г.)

http://www.computerhope.com/issues/ch000984.htm

http://www.computerhistory.org/timeline/computers/

Не е важно дали ние се гордеем с него, важно е, че той се гордее с произхода си, а не се срамува като някои, пишещи в темата.

П.П. Няма да изказвам мнение за способностите на Джон Атанасов и за личността му, защото не съм достатъчно компетентна, а и не е по темата.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

преди 3 минути, Мойра написа:

Не е важно дали ние се гордеем с него, важно е, че той се гордее с произхода си, а не се срамува от като някои, пишещи в темата.

П.П. Няма да изказвам мнение за способностите на Джон Атанасов и за личността му, защото не съм достатъчно компетентна, а и не е по темата.

Кои са тези някои?  Боите се да споменете имена или просто за да става интрига говорите с недомлъвки?  А за това, че сте некомпетентна, сте много права. Но некомпетентността ви, не ви пречи да поствате мнение, след мнение....пак поради същата причина - да става интрига.

Причината, да се намесвам в темата със саркастични мнения, е това че бъркате гордостта с комплекса за малоценност. Ако бяхте Македонка, бих ви разбрала донякъде... И не мисля, че е патриотично да се пействат картинки от фейсбук или непроверени цитати и статии, или пък като тези грандомански параноично-шизофреидни творения на Алия, които даже не искам да коментирам....После се измъквате, както чернопишещата хайдукпикасо, че така било писано от някой си друг. Отговорност за статията или цитата има както написалия го, така и вие, които го разпространявате.

Извинявам се, ако съм  ви засегнала. Не ви поучавам, просто обяснявам, защо мненията ви са смешни и понякога жалки.

Бива си я Мойра да разлае кучетата а? :)  Чета и искрено се забавлявам. Благодаря! Ако беше написала, че е гей, никой нямаше да си помисли даже дали е вярно, камо ли да проверява...Че и отговорност зехме да дирим. Абе... добре се получи.

Не съм следил цялата 40+ страници дискусия и се извинявам (не съвсем) на някои, че не съм "обработен" правилно. Погледнах само последните 2. И с цялото си, девствено за очевидната демагогия тук невежество, трябва да запитам. Какво лошо има човек да е горд, че е българин? Явно на някои в темата им пречи. И какво лошо има Джон Атанасов, или друг, известен българин, да заяви, че е горд с това? Нещо явно ми убягва. Тиич ме мастър тролс ъв модерността.

преди 7 минути, язе написа:

Бива си я Мойра да разлае кучетата а? :)  Чета и искрено се забавлявам. Благодаря! Ако беше написала, че е гей, никой нямаше да си помисли даже дали е вярно, камо ли да проверява...Че и отговорност зехме да дирим. Абе... добре се получи.

Проблем ли имаш?!? Или искаш да имаш?!?

Всъщност, дишай свободно.....не ми се занимава с теб, тази вечер.....

преди 1 час, Мойра написа:

Не е важно дали ние се гордеем с него, важно е, че той се гордее с произхода си, а не се срамува като някои, пишещи в темата.

Абсолютно!България над всичко!

преди 4 минути, RagnerBG написа:

Нещо явно ми убягва

Доста неща ти убягват....За начало, помисли какво означава думичката "гордост", кога и за какво се употребява и ще започнат да ти се подреждат нещата :) Като я научиш, ще те запозная, с други думички и тяхното значение.

преди 4 минути, Ma_ri написа:

Проблем ли имаш?!? Или искаш да имаш?!?

Всъщност, дишай свободно.....не ми се занимава с теб, тази вечер.....

Упс! Извинете, че ви дишам от въздуха...

преди 54 минути, Ma_ri написа:

ще започнат да ти се подреждат нещата

Те пък на теб като са ти се подредили, та мани.Между другото заради такива като теб Паисий е написал"История славянобългарска"

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 11 минути, Ma_ri написа:

Доста неща ти убягват....За начало, помисли какво означава думичката "гордост", кога и за какво се употребява и ще започнат да ти се подреждат нещата :) Като я научиш, ще те запозная, с други думички и тяхното значение.

Но да добавя нещо, което на теб ти убягва. Гордост не е думичка, а  чувство. То не се обяснява, а се изпитва. Чувствата пък както знаем, не са рационални- едни се срамуват от същите неща, с които други се гордеят. Признак на космическо себенадценяване обаче е, когато се опитваш да определиш, какво чувства някой друг. Не се засягай, но агресията също е признак...

За мен темата си е майтап като цяло, ама това е друг въпрос. Пък и то... гордостта е грях.

Виждам, че и тук много ярко се открои вечната борба на един определен "народ" срещу Българите, най-древните хора на земята! Тази борба е хилядолетна и се дължи на нечии комплекси, че колкото и Холивудски широкоекранни бози от типа на "Ной" да произвеждат, колкото и да се кланят на царица парица и да плюят родителите си Древните българи, то пак няма никога да станат Божия народ.

Въпреки кървавите им посегателства в древната и по-новата история срещу Бал хората, Хората на Богинята на Светлината на Древните българи Бал / Бъл, Българите са живи и здрави и до днес, и си живеят живота. И на чуждото никога не са посегнали, кървави войни не са водили, цели народи не са затривали с фосетни бомби.... :(

Впрочем, тук трябва да вметна, че цялата така наречена Старозаветна митология на Израел е осеяна с Древнобългарски герои. Да вземем за пример Голем - направеният от глина Голем / Голям човек, който се явява и праобраз на разказаната в Битие история за създаването на първия човек от пръст. Големият първи човек е праобраз на Древните великани първите човеци на земята, съществували при по-различни земни условия от днешните.

Или да вземем за пример Голият, Голият великан, убит по нечестен начин и в гръб от дребния коварен Давид.

-

преди 20 часа, M.Николов написа:

Те пък на теб като са ти се подредили, та мани.Между другото заради такива като теб Паисий е написал"История славянобългарска"

Заради такива, като теб и тези, които са лайкнали, нямащия нищо общо с темата, а чисто популистки и безсмислен пост, Христо Ботев е написал - Патриот е- душа дава за наука, за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа.......

Намери си го в интернет, защото съм убедена, че не го знаеш :) 

преди 3 часа, Ma_ri написа:

Заради такива, като теб и тези, които са лайкнали, нямащия нищо общо с темата, а чисто популистки и безсмислен пост, Христо Ботев е написал - Патриот е- душа дава за наука, за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа.......

Намери си го в интернет, защото съм убедена, че не го знаеш :) 

Всъщност не го правя за пари, а заради убеждения, така че, доводите ти отпадат.

А ти все пак се замисли!

"О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш

Болгарин...Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти,

Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик...

Паисий (1762)"

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Да ти кажа драги Николов и Паисий не е бил много наясно с какво се е гордеел. Източниците ,които е използвал да напише книгата си са били преди всичко византийски. Знае се каква " любов" са питаели византийските хроникьори към българската история и колко са я съкращавали и орязвали. Оттам идват и грешките в книгата на Паисий.

Сигурно е така, но ако сме обективни, до други източници той достъп е нямало и как да има в онези времена.Но дори и с грешки, книгата му е постигнала това за което е била написана, а това е по-важното в случая, нали?

Кой е този народ, който е " посягал кърваво срещу българите" /по  твои думи/ ?

много ярко се открои вечната борба на един определен "народ" срещу Българите, най-древните хора на земята, както и срещу техните преки наследници – перси, араби, кюрди, руси! Тази борба е хилядолетна и се дължи на ционистки комплекси, че колкото и Холивудски широкоекранни бози от типа на "Ной" да произвеждат, колкото и да се кланят на царица парица и да плюят родителите на човечеството Древните българи, то пак няма никога да станат Божияt народ. Въпреки кървавите им посегателства в древната и по-новата история срещу Бал хората, Хората на Богинята на Светлината на Древните българи Бал / Бъл, Българите са живи и здрави и до днес, и си живеят живота. И на чуждото никога не са посегнали, кървави войни не са водили, цели народи не са затривали с фосетни бомби....

За съжаление отвсякъде ни заобикаля измисленият медиен свят на преправената история на човечеството, белязана от борбата за надмощие на една определена прослойка от хора без памет, без корен и без сърце. Но затова пък с много банки и претенции за световно господство. -

... и Паисий не е бил много наясно с какво се е гордеел.

Колко жалко че не е жив, та да му обясниш и на него...  :)

преди 17 часа, M.Николов написа:

Всъщност не го правя за пари, а заради убеждения, така че, доводите ти отпадат.

Оправдаваш ми се, за неща в които не съм те обвинявала :)  Убежденията, понякога са опасно нещо. Особено за хора, които нямат добра обща култура и образование.  Опасно е, защото лесно може  да ви манипулират. Както и се получава де факто.

Ненавиждаме комунистите, но нямаме нищо против методите им, а Валкирия? А темата е "Ето защо съм горд, че съм българин", а не "...може ли да се гордея, че съм българин?" Или "Някой ще ми обясни ли, какви са комплексите и компетентността ми?"

Как очаквате някой да спазва правилата, когато вие за нищо ги нямате? Ето, в случая мнението на Алия е много повече по темата от вашето, за което получава бан!

Редактирано от язе (преглед на промените)

Нямаме пленено знаме в бой...още един повод за гордост.
А и първата бомбардировка е наша...
И първата терористична организация-ВМРО

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз лично, се гордея със семейството си. Гордея се с моите родители, че са ме създали, отгледали и възпитали. Гордея се, че въпреки трудностите, които са имали, не са мрънкали, а са се борили. Гордея се с децата си, гордея се със съпруга си. Гордея се, че съм създавала и ще създавам. Гордея се, че въпреки всичко, успявам да създам добри условия, за децата си. Щях да се гордея с всичко това, дори и ако не бях българка. Не бива гордостта, да се свързва с това, че си от дадена националност или народност. Не бива да се обобщава за даден народ. Не бива, да се разделя на народностен или на социален признак. Не бива да се търси врага. Точно така е възникнал комунизма, след него фашизма, а в сегашно време неофашизма. 

Това са моите мисли, това съм постигнала, това чувствам. Не пускам картинки с красиви лозунги, не вадя безумни тези и цитати. Не се правя на обидена на национална гордост и съзнание,  нито живея с миналото. Просто се боря всеки ден. Боря се, за да живея достоен живот.  И под борба, нямам предвид, да "мрат душманите",  а става въпрос за труд, труд и пак труд.  Защото с митингуване и лозунги във фейсбука, няма да се оправим никога. И  вместо  "България над всичко", за мен важи принципа, че съм гражданин на света. И като такава, са мислите и действията ми.

преди 34 минути, Ma_ri написа:

Аз лично, се гордея със семейството си. Гордея се с моите родители, че са ме създали, отгледали и възпитали. Гордея се, че въпреки трудностите, които са имали, не са мрънкали, а са се борили. Гордея се с децата си, гордея се със съпруга си. Гордея се, че съм създавала и ще създавам. Гордея се, че въпреки всичко, успявам да създам добри условия, за децата си. Щях да се гордея с всичко това, дори и ако не бях българка. Не бива гордостта, да се свързва с това, че си от дадена националност или народност. Не бива да се обобщава за даден народ. Не бива, да се разделя на народностен или на социален признак. Не бива да се търси врага. Точно така е възникнал комунизма, след него фашизма, а в сегашно време неофашизма. 

Това са моите мисли, това съм постигнала, това чувствам. Не пускам картинки с красиви лозунги, не вадя безумни тези и цитати. Не се правя на обидена на национална гордост и съзнание,  нито живея с миналото. Просто се боря всеки ден. Боря се, за да живея достоен живот.  И под борба, нямам предвид, да "мрат душманите",  а става въпрос за труд, труд и пак труд.  Защото с митингуване и лозунги във фейсбука, няма да се оправим никога. И  вместо  "България над всичко", за мен важи принципа, че съм гражданин на света. И като такава, са мислите и действията ми.

Машала!

преди 8 минути, Мойра написа:

Машала!

Не така Мариана...

Aз пък се гордея със Стефка Костадинова! Ей така от злоба- да видят, че като се назобим и ние можем да летим. :)

преди 4 часа, Вacко написа:

Нямаме пленено знаме в бой...още един повод за гордост.
А и първата бомбардировка е наша...
И първата терористична организация-ВМРО

Първата бомбардировка не е наша. На италианците е. В Африка. Първата бомбардировка в Европа е наша.

Реувен Ривлин - уроци по родолюбие

Според мен най-родолюбивия народ на тази земя са евреите.

Това е една от причините да ги уважавам.

Вярвам, че всеки родолюбец, уважава и зачита родолюбието на всеки друг народ.

В България има и много родолюбци.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.