Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Евреите ги остави ,те си пазят интересите.еЕиптяните също-побъркаха англичаните да им връщат награбеното от Долината.

Кажи сега ,защо не си искате евангелието ? Къде е гордостта българска ,да търпите да присвояват уникатите ви.

Защото Лондон е в нашата си държава. Между другото и Атонския манастир тоже, и много други знайни и не знайни, да не се сетиш да ме засилиш и за другите уникати.

Ако се отцепят овците заблудени, може да си помислим и да си го поискаме четвероевангелието. 

Това го казвам разбира се на шега, защото българската гордост не е свързана с фетиши.

преди 10 минути, haidukpikaso написа:

подписка значи, добре

:writealetter:

на генерала ще я занесем

500px-Ilja_Jefimowitsch_Repin_-_Reply_of

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Египтяните също-побъркаха англичаните да им връщат награбеното от Долината.

За който го интересува,това е човека...:)

http://pr1bg.com/publications/заки-хауас/

Такъв като него(българин),поне аз не знам...:speak:

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Атонския манастир ,от когото крадохте " Историята " на Паисий..може ли такова нещо ,българи да крадат от себе си ?

Е, всяко стадо си има мърша. Затова я и върнахме. На себе си. Защото както в Лондон, така и в Атонския манастир, ходим с лични карти, щото са си в нашата си държава.

Вал, за вагоните с османския архив ако се беше сетила, щях да призная, че я разбираш историята. Но уви.

По голямо петно на челото от непрочетените вагони, аз не знам за нашего брата. То всъщност вече можем и официалните архиви да четем, ма наще спът.

Стани стани юнак балкански дет се вика. Поне сме юнаци. И то балкански.

преди 46 минути, Реджеп Иведик написа:

Това го казвам разбира се на шега, защото българската гордост не е свързана с фетиши.

Правилно!

Но, това само чист българин може да го разбере.

Някои хора се гордеят с отдавна минали събития - лошо няма. Други биха могли да се гордеят с неща от настоящето - като това. С уговорката от моя страна, че ако останалите българи имаме някакъв принос към това постижение - той е по-скоро отрицателен. :) Все пак жената, като редица други сънародници е успяла да постигне своята цел в "разпадащия се", "мекушав" ЕС...

Аз пък за това:

Българите са първите, които са топели рудата в древността и са я превръщали в метал, който са използвали и за лечение в древнобългарската айирведа, когато е стрит на фин прах; и за изработване на съдове за храна и вода; и за фини бижута с невероятна красота, както се откри и във варненското най-старо на земята златно съкровище. Древните българи са топели рудата в ями в земята, които след това са заривали с пръст и температурата в тях е достигала необходимата висока стойност. Именно тази дупка в земята за топенето на рудата българите са наричали варна. А едно от древнобългарските имена на златото, добивано във варната, е Съварна (от варна извадено). До днес се е запазила думата варница в българския език, означаваща дупка в земята, издълбана с цел гасенето на вар.
Раса пък означава сребро. Раса на санскрит означава и роса – а среброто блести като роса на утринното слънце.
Варна е българска дума, а Варна е български град от самата зора на човешката цивилизация. Варна е един от най-старите български градове и името му е било Варна от най-дълбока древност. Варна е и култура, и цивилизация - тази на Древните българи, основали първата в света човешка цивилизация Каменната цивилизация. За това свидетелстват както Побитите камъни край Варна и тяхното древнобългарско астрологическо знание, залегнало и в Първия в света календар Древнобългарският, така и първото обработено злато в света, намерено във Варненския некропол. http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351

Крайно време е и казионните историци, и изследователите от по ново поколение, да престаната да гледат на България като на земя, през която само "са преминавали" някакви източни и африкански маймуночовеци с единственото занимание да осейват земята ни с разни древни, ама много древни артефакти, златни съкровища, писмени и духовни знаци! Земя, чиито недра са пълни с толкова много изящни древни артефакти и съкровища, Е свещената Родина на човечеството, а не пътна гара за маймуноподобни излезли от Африка и задължително минали през земите на днешен Израел, за да станели човеци 1f609.png;) Който и исторически музей да посетите днес в България, там непременно ще Ви кажат, че намерените най-древни останки на хора и култура са някакъв си Близкоизточен тип, а не оригинален български човек, прародителят на цялото човечество. А несметните златни съкровища с ювелирна изработка, намерени по нашите земи, били видите ли, хвърлени от преминаващите на тълпи и втурнали се за лелеяния запад древни маймуночовеци от Африка и Близкия изток. Подобен е и случаят с Козарника / Живена дупка и Магурата - и там Ви убеждават в същото 1f641.png:(

Човекът не е произлязъл от маймуна и не е дошъл от Африка - човекът е оригинална Божия ювелирна изработка, направена от скалите именно на пещерите утроби от Северозападна България като Живена дупка и Магура.

И това се е случило не преди 43000 години, а преди поне няколко милиона години, както го показаха и доказаха и последните разкопки от Живена дупка, където бяха намерени зъби от хора и следи от човешка дейност на 1800 000 години. За да стигне до високодуховните рисунки на почитание към Богинята майка от нейните Древнобългарски жреци и жрици Кукерите, човекът е извървял дълъг път на развитие - развитие високо духовно и поучително за нас... но само ако ни позволят да го видим.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Алия,

може ли  линк ,как е изглеждал оригиналният български човек. Благодаря предварително .

Адам най-вероятно лежи в някоя задна стаичка-бункер на Израелски музей. Обърни се с официално писмо към тях :)

А у нас лежат Тодорка и Христо на на 8000 години - във Врачанския исторически музей. Опознай родината си, за да я обикнеш, Валкирия

-

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

преди 30 минути, valkiria1 написа:

Алия,

може ли  линк ,как е изглеждал оригиналният български човек. Благодаря предварително .

Не ти ли се струва, че по цял ден е на амфитанини или ,ако не през другото време смъка  и пуши трева. Ей сега ще ти докаже , че дрогата измислена от Българин, то уискито,узото,водката са направени първо от Българи,морзовата азбука, дизела,за бензина не знам, да не Ви заблудя,пингвините също от Българин, но ги заселил на Южния полюс за да не свърши рибата в Черно море. И те сега милеят за родината си ,но не знаят ,къде се намира.Вестника също,защото е много функционален, шапка можеш да си направиш, да чистиш прозорци,подметка да направиш,сгънато парче под крака на гардероба да подложиш,между другото  това е патент на друг БългаринТя, Aliya за сега премълчава тези неща, но ще Ви го докаже,бъдете сигурни.

За отрезвяване на пишман-патриотите, които гордо се тупат по косматите гърди с викове: "Булгар! Булгар!" :) Сред уникалните творения, създадени от българите, са поговорки като:

"Покорна глава сабя не я сече!"

"Сам българин - юнак; двама българи - чета; трима българи - чета с предател!"

"Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!"

Както и поздрава "Честита баня!".

Окончателно се убедих, че населението на тази територия "не е народ, а мърша" на първите парламентарни избори през 1990г. Когато румънците и немците си разстрелваха бившите управляващи на стадионите като кучета, българите свободно и демократично си избраха да ги управляват пак същите хора. А когато бившият охранител на бай Тошо, направил кариера като мутра и рекетьор в първите години на демокрацията беше избран за премиер от народа ни, за мен "българин" окончателно се превърна в нецензурна дума. Затова приемам националната си принадлежност като неудобен и леко срамен факт, който не отричам, но не държа да споделям или да ми бъде припомнян - както човек би се отнасял примерно към факта, че е преболедувал венерическо заболяване...

Явно българомразците в този форум са доста ;)

И все пак, за онези, които се интересуват от истината, препоръчвам да посетят Археологическия музей в София - там наскоро изложиха най-древните следи от човешка дейност - рисуване върху кост на десетки хиляди години, от епохата на най-древния палеолит. Находките от пещерата Живена дупка / Козарника в Северозападния Балкан са най-древните човешки следи в света!

- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/12116-яйцето-и-българското-първоначалие-на-човечеството/

Чудно нещо са това патриотите ;) Във всички държави има мафия, само в България мафията си има държава. Обаче гордите националисти не се срамуват да живеят в страна, управлявана от законно избрани престъпници, в които корупцията е до толкова сраснала с властта, че вече си имаме и поговорка:

"Каквото не става с пари, става с много пари!"

Вместо това предпочитат да се гордеят, че преди 10-20 000 години някакви индивиди, живеещи по тези места, които разбира се нямат нищо общо с българите днес, били нарисували картинки върху кокали :D

Учудвам се как още Aliya не е споменал, че Адам и Ева също са били българи. За което съществуват неоспорими доказателства - само българи могат да живеят с голи задници, да 'рупат по цял ден ябълки и да си мислят, че са в рая :D

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

Има защо да се гордеем, че сме българи!

17159064_1488823491141264_79813589204494

изт.

преди 3 часа, Aliya написа:

Явно българомразците в този форум са доста ;)

И все пак, за онези, които се интересуват от истината, препоръчвам да посетят Археологическия музей в София - там наскоро изложиха най-древните следи от човешка дейност - рисуване върху кост на десетки хиляди години, от епохата на най-древния палеолит. Находките от пещерата Живена дупка / Козарника в Северозападния Балкан са най-древните човешки следи в света!

- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/12116-яйцето-и-българското-първоначалие-на-човечеството/

За жалост, българите-българомразци не са малко.

Aliya, тези хора посещават предимно молове и заведения, така че е излишно да им препоръчваш каквото и да било.

Те няма да се променят.

преди 4 часа, Win_user написа:

За отрезвяване на пишман-патриотите, които гордо се тупат по косматите гърди с викове: "Булгар! Булгар!" :) Сред уникалните творения, създадени от българите, са поговорки като:

"Покорна глава сабя не я сече!"

"Сам българин - юнак; двама българи - чета; трима българи - чета с предател!"

"Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!"

Както и поздрава "Честита баня!".

Окончателно се убедих, че населението на тази територия "не е народ, а мърша" на първите парламентарни избори през 1990г. Когато румънците и немците си разстрелваха бившите управляващи на стадионите като кучета, българите свободно и демократично си избраха да ги управляват пак същите хора. А когато бившият охранител на бай Тошо, направил кариера като мутра и рекетьор в първите години на демокрацията беше избран за премиер от народа ни, за мен "българин" окончателно се превърна в нецензурна дума. Затова приемам националната си принадлежност като неудобен и леко срамен факт, който не отричам, но не държа да споделям или да ми бъде припомнян - както човек би се отнасял примерно към факта, че е преболедувал венерическо заболяване...

Да добавя скромно:

изхвърляне на боклука през прозорците(включително от студенти - които би трябвало да бъдат бъдещия елит на нацията)

нежелание да си почистим снега пред жилищата...

А патрЕотите, които скачат насреща - имат проблем с реалността и предпочитат "алтернативните факти"(което е евфемизъм за "лъжа"). Ако не викаш до прегракване "България над всичко!" или не изгониш някой, който е приютил хора с бежански статут - значи не си истински българин... Аз не се гордея с такива неща.

Хах... единия се срамува от факта, че е българин, другия има собствено схващане за "истински българин", но двамата се харесват. :) Eвропейска работа...

Евреи, Родина и... скандинавска митология. Казват, че много чудеса ще са предвестник на Второто пришествие.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

:lol6:аватара ми няма нищо общо със скандинавската митология. Друга е конспирацията.

Едно чудо по- малко. :)

До моята бащина земя

Цитат

Като посвещавам на народа на бащината ми земя този вариант на моите спомени, аз се изпълвам с дълбоко вълнение. Изпитвам нужда да кажа твърде много неща на моите български читатели, а думите идват трудно. село
Моят баща е роден на 6 януари 1876 г. по времето, когато нашият народ се готви да въстане срещу Турция. Преди да избухне въстанието турските управници заставят жителите на Бояджик (Днешното с. Бояджик, Ямболско) да напуснат домовете си, за да бъдат те опожарени. Но докато моят дядо бяга със сина си на ръце, последван от баба ми, група турски войници го прострелват в гърдите. Куршумът, който го убива, оставя белег върху челцето на моя баща за цял живот. Баба ми се омъжва след това още два пъти. Тринадесетгодишен, моят баща пристига в Съединените щати и на 15 години остава съвсем сам. След това невероятно начало на неговия живот той завършва университета в Колгейт и се оженва за майка ми – една американка, чийто дядо се е сражавал по време на нашата Гражданска война между Севера и Юга. Баща ми непрекъснато изпитваше желание да отведе съпругата и децата си отново в България, но не успя. Аз винаги съм усещал как наследството, което съм получил чрез кръвта на два различни народа, крепи духа ми. И сега, като остарявам, аз се радвам още повече на своята добра участ. Народът на моя баща ме прие топло, даде ми висока награда – орден “Кирил и Методий” (първа степен), избран бях за чуждестранен член на БАН и поддържам ценни връзки с много приятели в България.”

Българийо, народе на моя баща, аз ви поздравявам!

Джон Атанасов

"Професор Джон Атанасов, който винаги е подчертавал своя български произход и се гордее с него, е пример за всички, които отдават силите и способностите си в името на науката и за благото и напредъка на човечеството."

Джордж Буш

Коментарът е излишен.

Редактирано от Мойра
допълване (преглед на промените)

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Уточнение : Джон Атанасов никога не се е чувствал българин и никога и никъде не е казвал ,че е такъв.

Нима?

Допълних поста си с това:

"Професор Джон Атанасов, който винаги е подчертавал своя български произход и се гордее с него, е пример за всички, които отдават силите и способностите си в името на науката и за благото и напредъка на човечеството."

Джордж Буш

Още ТУК

Бих казал, че патрЕотите от друга страна не се гордеят чак толкова с Кристо например - понеже той също не вика "Булгар, булгааар!!!"...

Майната ви! Том Ханкс е български зет- айде де! Даже поназнайва малко български...

преди 1 час, Мойра написа:

Нима?

Допълних поста си с това:

Джордж Буш

Още ТУК

Въпросът е защо трябва да се гордеем с този Атанасов? Само не ми споменавайте първия компютър :D

(отправка Z1, 1936-38г., Z3, 1941г.)

http://www.computerhope.com/issues/ch000984.htm

http://www.computerhistory.org/timeline/computers/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.