Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

Това, че съм българин не значи, че трябва да загърбя всякаква обективност и да браня инатливо националистическата пропаганда. Предпочитам децата ми да знаят истината такава каквато е реална.

преди 3 минути, язе написа:

А какво точно "потушиха" турците в Батак, че не се сещам нещо... Бунт в детската градина ли е имало, та изтрепаха децата и бабите?

Приключихме ли с другото та прехвърляш към Батак? Да дискутираме "героизма" на Кочо Честименски ли искаш?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 267k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Чшш, сакън недей. Че сега ще ти цитират митът Батак на Мартина Балева. После ще ти обяснят и как Русия е поробила българите и ги е откъснала от майка турция. Видно е, че са от едно котило.

преди 5 минути, zemonti написа:

Приключихме ли с другото та прехвърляш към Батак? Да дискутираме "героизма" на Кочо Честименски ли искаш?

Въпросът беше към Реджеп Иведик.

На теб бих казал, че обективността е нещо чудесно, докато не еволюира в... хомопасивност.

преди 10 минути, zemonti написа:

Потушаването на априлското въстание щеше да е геноцид ако сред разнообразие поданици се избиваха само българи. В случая не само, че не е имало подбор на етническа основа сред жертвите, но и башибозук е събиран из българските територии.

Ми много ясно, че е така. Колкото до целенасоченото насъскване на българи срещу турци и обратно, насъскването на турци срещу българи, това е работа на комунистите и русофилите.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ми много ясно, че е така. Колкото до целенасоченото насъскване на българи срещу турци и обратно, насъскването на турци срещу българи, това е работа на комунистите и русофилите.

Ми много ясно, че това са пълни глупости. И си е крайно време някой да понасъска българите, че взе да става смешно с тая педе... обективност.

Болни мозъци, само комунисти и русофили ви се привиждат:D

Хванете се на някоя нормална работа и не тролвайте по форумите. Смешници.

И вас да ви изнасилят както ислямистите са го правили през турското робство, пък ние после ще обсъждаме как ви е харесало;) Също както вие твърдите, че на българите им било добре под турско робство.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

Вижте сега, българи и турци никога няма да се заобичат, и причината далеч не е само в историята. Просто го приемете и си гледайте живота.  С тях сме много различни и няма чалъм да се харесаме... И съм сигурен, че чувствата ни са взаимни.  :)

Поради липса на елем. познания по темата, тя съвсем закономерно зави в посока "политиканстване в близката кръчма". Ама тъй де - както обичам да казвам, четящите/знаещите не киснат в интернет форумите.

Спрете да се връзвате на евтините манипулации на една еврейка и някои отявлени българофоби.

преди 18 минути, язе написа:

А какво точно "потушиха" турците в Батак, че не се сещам нещо... Бунт в детската градина ли е имало, та изтрепаха децата и бабите?

Ти първо отговори на въпроса кой е Георги Бенковски, и защо е имал сила сам да повлияе на хората да се вдигнат срещу Високата порта. Не заслужава ли съответно внимание тази личност, както и влиянието, което е имал в империята. И като защо аджеба го е имал като е българин и роб.

Кой е Хаджи Иванчо Пенчович и защо е бил председател на комисията, която е гледала делото срещу Левски. И защо е основното лице на което са се опитвали във връзка с това дело да влияят както привържениците, така и противниците на революционера.

По време на Априлското въстание човека ти каза кой срещу кого се е бил. Били са се противници на съществуващия ред, срещу привържениците на този ред, Не само през априлското въстание, във всички въоръжени конфликти, не са се изправяли българи срещу турци, та чак до балканската война включително. Може да прочетеш имената по паметните плочи, както на българската, така и на османската армия. И много ми е интересно, какви турци, по време на априлското въстание, като дори и по време на балканската война, която се води 35 години по късно, така наричаните от вас турци, все още не се наричат самите те турци. 

преди 29 минути, язе написа:

И си е крайно време някой да понасъска българите

Той същия този някой насъсква и турците. Дългата ръка на Москва се нарича 

току-що, Реджеп Иведик написа:

И много ми е интересно, какви турци, по време на априлското въстание, като дори и по време на балканската война, която се води 35 години по късно, така наричаните от вас турци, все още не се наричат самите те турци. 

Не само турци, всички мюсюлмани са клали и бесили християни. Османската империя е била същото което днес е ислямска държава.

Ся па турците не били турци... а ореваха орталъка за възродителния процес.

току-що, Реджеп Иведик написа:

С руснаците сме по различни. 

Една религия, една азбука, близък език...мдаа. Много сме различни. Абе ти малоумен ли си или просто тролваш за спорта?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

С руснаците сме по различни. 

Няма спор, различни сме. Ама "по":D

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 6 минути, язе написа:

Ся па турците не били турци... а ореваха орталъка за възродителния процес.

По време на възродителния процес вече бяха турци. Четете бре. То не боли. Още повече, че някои сме на възраст такава, че го помним възродителния процес.

По това време и държава Турция имаше.

Сега, що трябваше насила да се карат мюсюлманите да се пишат турци, а след това вече като са се писали и са приели това, пак да им се влияе и насила да ги правят българи след като са ги направили насила турци. 

Това на какво прилича. Правено ли е такова нещо по времето на царска България, когато русофилите не са имали силно влияние във властта ?

Четем си бе... Библията. Ма ти викаш, "не, четете Корана!" Еми, ни щъ!

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

Една религия, една азбука, близък език...мдаа. Много сме различни. Абе ти малоумен ли си или просто тролваш за спорта?

Бих добавил: един произход - славянски и най-важното - една и съща славянска душевност. Последната трудно би могла да бъде схваната от рожби на де(мо)нокрацията с турско самосъзнание, избрали си за аватар филмов герой, представляващ апотеоз на безпардонната простащина. С последното по никакъв начин не искам да политизирам изкуството като цяло и в киното в частност. Признавам, че една от най-добрите черни комедии на всички времена за мен е "Саг Салим". За което свалям шапка на комшиите! :)

преди 4 минути, Win_user написа:

Бих добавил: един произход - славянски и най-важното - една и съща славянска душевност.

Ми дай да ги извикаме да ни спретнат още една освободителна война !

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

На нас ли да ни спретнат?

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

След още половин век, когато на запад от Черно море ще се простира евр(оГ)ейският халифат, чиито основи вече са поставени (в момента ислямските мигранти в Германия и Швеция за групово изнасилване получават присъди от... глоба в размер една месечна помощ) не ще ги викаме, а на колене ще се молим братушките отново да ни освободят, този път от евро-атлантическо робство...

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Що ? За първи път ли ще е ?

Определено ДА!

преди 3 минути, Win_user написа:

а на колене ще се молим братушките отново да ми освободят от робство...

Ама вие ги викате братушките да ви освобождават от еврогейско робство, а си пращате децата да учат в Париш, при лошите еврогейци.

Как само си личи руско комунистическата пропаганда и как дразни. Напълнихте форумите бре !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.