Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Ето  нещо върху което да се замисли човек: какви са цветовете и кое е знамето ,което развява Раковски.

Не е руското всеки случай. Раковски и Захари Стоянов имат еднозначно отношение към империята на злото. Като се има предвид, в коя държава е легията, нищо скандално и предателско русофилско няма в цветовете на знамето.

Раковски никога не е бил предател и русофил !

"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях."

Не бъркай Раковски и легията му с КУРнелия и катилите и.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 267k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

преди 18 часа, valkiria1 написа:

Обяснено тенденциозно  учащите или четящите остават с впечатление ,че на връх Шипка са се били само българи и турци и българите са удържали победа.

Валкирия, аз лично до сега не съм срещал човек, който да отрича, че в защитата на прохода са участвали руски войски, дори напротив, те са били основната военна сила(което е и нормално, ние все още не сме имали армия), опълчението е било допълнителна помощ!И винаги на тържествата за 3-ти март на връх Шипка се е отдавала почит и на загиналите руски войници.А относно другите тези, които си развила, тук мисля нещата са разяснени точно и правдоподобно:

http://www.pamettanabulgarite.com/page/le-monde-ilustre-the-illustrated-london-news

преди 8 часа, M.Николов написа:

Далавера", това е твоето разбиране за живота, питаш какви материални разлики е получил обикновения селянин от СВОБОДАТА си!!!

Е, имам изненада за теб, за нормалните хора СВОБОДАТА е БЕЗЦЕННА, няма такава цена в материални разлики създадени на планетата, няма и да има!Но хора като теб, едва ли ще ме разберат, вие просто сте кухи отвътре, вашият живот преминава в безсмислено преследване на материални блага!

Последните десетилетия много ясно показаха, че тези партийни призиви не отговарят на народните настроения. Щом  спряха да ни разстрелват на границата се видя какви сме родолюбци. Оказа се, че всеки трети е доказан продажник, на който  не му дреме за родината.

Не изключвам вероятността ти да си искрен патриот и родолюбец, но тези приказки съм ги слушал толкова пъти от партийци, политици, че даже и от икономически емигранти, че единственото доказано нещо е, че да се самообявиш за патриот на думи не ти струва нищо.

Тук в Канада също си имаме сума ти българи, които "робуват" на чужди господари за по-качествен живот, но това не им пречи да се самоопределят за хъшове, които много обичат родината си, само дето точно сега не ги устройва да живеят там. Материалното за семейството винаги е преди националността на господаря.

преди 8 часа, Вacко написа:

ПС: Да те попитам-ти помак ли си?

Не, но за разлика от теб не намирам, че помаците, или турците са с нещо по-лоши от нас.

Гордееш ли се с този въпрос?

преди 3 часа, zemonti написа:

Последните десетилетия много ясно показаха, че тези партийни призиви не отговарят на народните настроения. Щом  спряха да ни разстрелват на границата се видя какви сме родолюбци. Оказа се, че всеки трети е доказан продажник, на който  не му дреме за родината.

Не изключвам вероятността ти да си искрен патриот и родолюбец, но тези приказки съм ги слушал толкова пъти от партийци, политици, че даже и от икономически емигранти, че единственото доказано нещо е, че да се самообявиш за патриот на думи не ти струва нищо.

Тук в Канада също си имаме сума ти българи, които "робуват" на чужди господари за по-качествен живот, но това не им пречи да се самоопределят за хъшове, които много обичат родината си, само дето точно сега не ги устройва да живеят там. Материалното за семейството винаги е преди националността на господаря.

Но, същественото е, че "материалното за семейството" съвпада с прогреса и еволюционния напредък. Защо не емигрирахме в Турция, например? Затова свободата сияе там където е прогреса и еволюционния напредък, това е бил, и сега е, вечният човешки стремеж. 

преди 3 часа, zemonti написа:

Не, но за разлика от теб не намирам, че помаците, или турците са с нещо по-лоши от нас.

Гордееш ли се с този въпрос?

Разбира се, че помаците или турците не са с нищо по-лоши от нас. Но пък и ние не сме с нищо по-лоши от французите или англичаните, например...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

А от евреите ?

Евреите са "богоизбран народ". Да не се тикаме там, където не ни е мястото.

И същественото е, че това са само гени, форми, сгъстена пустота. Душата е важна, какво значение има какъв си - като ти е черна душата? Но, това е друга тема...

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Аз винаги пиша и се позовавам на български източници и нищо друго.

Много задълба. Знамето е сръбското знаме.

Щом смяташ Раковски за предател и русофил, работата ясна. Но ти си еврейка, простено ти е. 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Току що в този си пост ти постанови ,че Раковски се е биел със сръбското знаме в ръка. Тоест ,твоето невежество направи Раковски предател. Простено ти е ти си българин.

Колко пъти да се повтарям, че Раковски не е предател. Знамето не е руско, а е сръбско. Какво да чета. Аз четенето съм го измислил. Сърбите ни стават душмани по късно. Не знам каква история учиш и от какви учебници.

Пък и душмани да са, са ни комшии и са като нас. Но не това е важното. Знамето е сръбското, ясно е и защо.

Май само на тебе не ти е ясно. Виж, дори и русофилите знаят това и не спорят.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Колко пъти да се повтарям, че Раковски не е предател. Знамето не е руско, а е сръбско. Какво да чета. Аз четенето съм го измислил. Сърбите ни стават душмани по късно. Не знам каква история учиш и от какви учебници.

Пък и душмани да са, са ни комшии и са като нас. Но не това е важното. Знамето е сръбското, ясно е и защо.

Кога по късно бе смешко :)) Кой се е бил със сърбите на Душан и сие  още във второто Българско Царство а?? Навярно турците, или русите :)))))) , а може и унгарците, , или византийците :))))) Че и още от времето на хановете дори, при Пресиян например :)))).. Разни му там битчици неважни само е имало нали, със сърбите, Самуил пък им е бил пръв приятел също така :))))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Кога по късно бе смешко :)) Кой се е бил със сърбите на Душан и сие  още във второто Българско Царство а?? Навярно турците, или русите :)))))) , а може и унгарците, , или византийците :))))) Че и още от времето на хановете дори, при Пресиян например :))))

Ти пък що скочи на амбразурата ? Кога съм казвал, че не е имало сръбско - български войни ?

Валкирия твърди, че Раковски бил предател, щото веел сръбско знаме. Ако и ти си на това мнение, май ще излезе, че не я познаваш твърде историята.

Сега, дори и да ме бъзика и да ми показва огледалото, пак е явно, че си мисли, че е права за това.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти пък що скочи на амбразурата ? Кога съм казвал, че не е имало сръбско - български войни ?

Валкирия твърди, че Раковски бил предател, щото веел сръбско знаме. Ако и ти си на това мнение, май ще излезе, че не я познаваш твърде историята.

Сега, дори и да ме бъзика и да ми показва огледалото, пак е явно, че си мисли, че е права за това.

Да цитирам ли как казваш "сърбите ни стават душмани по късно" а??  Или сам ще си видиш нелепостите... Сърбите са врагове още преди османските турци, и да се казва че до Раковски те са първи приятелчета едва ли не, по подразбиране, е меко казано глупаво...

Аз дори като турчин се хиля на подобни нелепости казани от уж българин хахахахахахахах :)))))

Остави опитите за ослепителене блясък, не се получават :)))))) както съм ти казвал и преди... Валкирия е на светлинни пред теб в подобни теми , както и други ...

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

Аз дори като турчин се хиля

На развален испански. Следи разговора, ако не искаш да ти се присмиваме, че се намесваш неадекватно

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

На развален испански. Следи разговора, ако не искаш да ти се присмиваме, че се намесваш неадекватно

Развален си ти с това голо самочуствие :)))))) Скрий се по добре, и не го обръщай и на лични, че и в тях ще те насмета като един пробит цървул :))))))

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Раковски се бие за свободата на България със сръбското знаме в ръка. :lol6:

Къде се бие Вал, коя е тази битка случайно да знаеш ?

Айде малко по сериозно. 

Понеже съм завършил военно училище съм виждал и бойни знамена. Не е да не съм виждал. Обикновено, в общия случай, макар това да не е задължително, знамената на войсковите части са с цветовете на държавата, в която се сформират. Не е задължително, но няма нищо чудно и неестествено ако са с тези цветове. Има и орнаменти обикновено за да си личи на кое формирование са.

След като цветовете на знамето на Нейно царско височество княгиня Мария Луиза полк са като цветовете на българското знаме, какво чудно има, цветовете на знамето на легията да повтарят цветовете на сръбското знаме ?

Само допускането, че Раковски би могъл да вее панславянско знаме е смехотворно. Това да не ти е професор Пантев ?

Като начетен човек, съм запознат с творчеството на Раковски. Същият е изразител на автохтонния възглед, така че да му се приписват панславянски уклони е най малкото неуместно

преди 37 минути, valkiria1 написа:

Ами повтаряй си колкото искаш бе Реджи. Ти го натвърдяваш това не друг. Просто вменямаш ,че вместо със знамето на Легията , Раковски се бие за свободата на България със сръбското знаме в ръка. :lol6:

Това само защото просто не искаш да приемеш  ,че това са флага и цветовете на панславянското знаме. Ама ,какво са българските и световни учени в сравнение с твоята титанична мисъл и знание. В края на краищата всички историци трябва да се съобразяват ,че историята започва с теб. Типично мегали /както казват гърците /.

Хайде жив и здрав. 

Излагаш се :)

преди 38 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде се бие Вал, коя е тази битка случайно да знаеш ?

Айде малко по сериозно. 

Понеже съм завършил военно училище съм виждал и бойни знамена. Не е да не съм виждал. Обикновено, в общия случай, макар това да не е задължително, знамената на войсковите части са с цветовете на държавата, в която се сформират. Не е задължително, но няма нищо чудно и неестествено ако са с тези цветове. Има и орнаменти обикновено за да си личи на кое формирование са.

След като цветовете на знамето на Нейно царско височество княгиня Мария Луиза полк са като цветовете на българското знаме, какво чудно има, цветовете на знамето на легията да повтарят цветовете на сръбското знаме ?

Само допускането, че Раковски би могъл да вее панславянско знаме е смехотворно. Това да не ти е професор Пантев ?

Като начетен човек, съм запознат с творчеството на Раковски. Същият е изразител на автохтонния възглед, така че да му се приписват панславянски уклони е най малкото неуместно

Хахаха, значи Раковски имал "автохонен възглед " хахахахахах..

Е не, поредния с претенции за военно училище и знания като школника ефррейтор недоварен от русенско :))))))  .. Че и знамената на конния полк на княгиня Мария Луиза намеси, що били с български цветове, че с какви да са бе алоу, галфон, италиански ли, след като този полк е в Бг , и е наименуван на нейно име след сватбата и с Фердинанд :)))) .. Виждал бил той бойни знамена.... охххх 

П.С А недоварения и той да се намеси, в потдръжка на съшколника си от Плевен :)))..... Нем, тука ще има смях яко още дълго време, с тия  :)))))

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

Че и знамената на конния полк на княгиня Мария Луиза намеси, що били с български цветове, че с какви да са бе алоу, галфон, италиански ли

Имах предвид осми крайморски пехотен. Ма и конен да го прекръстиш, не това е същественото. 

А, с какви тогава цветове да бъде знамето на легията бе умник ? Марсиански ли ?

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Имах предвид осми крайморски пехотен. Ма и конен да го прекръстиш, не това е същественото. 

А, с какви тогава цветове да бъде знамето на легията бе умник ? Марсиански ли ?

Смешко, я разкажи повече за "автохонните възгледи " на Раковски, че ми стана интересно, както и "военното училище " дето уж го имаш :))))))))))))))))))))))))))

А за цветовете на осми пехотен полк  какво за тях, да не са италиански случайно, хахахаххаахах .. Пак същите каквито на повечето български бойни знамена.. разликата е само текстурата предимно, и орнаментиката , но стила е  еднакъв.... Сегашните знамена в БА са  същите по стил.... 

А легията вярно, защо има такива цветове, а не български :)))))))))))))))))))) Нещо не е добре работата както казва Валкирия :)))))

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Къде виждаш  цветовете на знамето на легията да повтарят цветовете на знамето в ръцете на Раковски,както твърдиш в поста си ?????

Не познавам знамето на легията. Това ти си го фантазираш, че съм го твърдял. 

Раковски вее сръбско знаме. В никакъв случай руско или панславянско. Човека се върти в гроба, спри се ! 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Но мисля,че човек трябва да бъде наистина коректен и да каже ,че имперските амбиции на руските императори са едно , а  чувствата и настроенията на обикновените руснаци които си проляха кръвта за българите не бива да се неглижира. 

Къде го изби на чувства, каква политика. Знаеш ли какво е автохтонен възглед ?

Сръбски са цветовете, сигурен съм. Аз и жокер ти подадох, като те попитах за коя битка става въпрос.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде го изби на чувства, каква политика. Знаеш ли какво е автохтонен възглед ?

Сръбски са цветовете, сигурен съм. Аз и жокер ти подадох, като те попитах за коя битка става въпрос.

Драги, виждам че си от влашкия край, познаваш сръбското знаме по добре от българската история :))))  Там и на сръбо български говорят м/у другото хахахахах, и не им трябват преводачи за сръбски песни :)))))) 

П.С А за битката, я ти разкажи да чуя лично аз коя визираш... Че то с тия празни и общи твои приказки и увъртаници почнах да гадая, коя аджеба от всичките е това :)))))

Не знам какви са били знамената на легията но е напълно в реда на нещата да повтарят цветовете на сръбското знаме. Не е задължително разбира се, както писах и по горе. Възможно е да има и зелено знаме, и знаме с други цветове. Не е задължително да е само едно знаме.

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

П.С А за битката, я ти разкажи да чуя лично аз коя визираш...

Питай Вал, тя твърди, че знамето е панславянско, а Раковски, привърженик на панславянската идея.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.